Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotonhámozó #3394 üzenetére
Ha egymáshoz korrigálnád őket (Akkor is, melyiket melyikhez: melyiket fogadod el referenciaként?), akkor igaz, hogy egyforma lesz a képük, viszont nem lesz referenciapontos - ezért a nemzetközileg elfogadott referenciához kell kalibrálni mindkettőt.
(#3399) sati: Igen, az i1 Profiler néha egész
szépcsúnya eredményt tud produkálni a bíbor / rózsaszín / zöld beütéssel, főleg L.E.D.-es háttérvilágításnál. -
válasz
Fotonhámozó #3398 üzenetére
Az i1Profiler? [link]
-
Még ha csak fapados lenne, de sajnos konkrétan félrekalibrál
más:
Elképesztő milyen szépen lehet dolgozni a TV + HCFR párossal. Amennyire kételkedtem a fapadoskinézetében mára annyira a szívem csücske lett ez a remek szoftver.
(a gammát azóta korrigáltam)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fotonhámozó #3394 üzenetére
A kérdésedre ugyan nem tudok válaszolni, mert csak akkor vettem a progira egy pillantást, amikor megvettem a kalibrátort, de ha tényleg frankó eredményt akarsz, akkor inkább a Dispcalguit ajánlom, abból is a 3.3.2-est, hozzá képest a cmd gyári progija nagyon fapados, én nem is értem, hogy egy ilyen drága eszközhöz, amit nagyrészt fotósok meg grafikusok vesznek meg, miért adnak ennyire buta automatizált szoftvert
-
Fotonhámozó
senior tag
Szivárványszínű! Mármint a monitor képe!
Sikerült itthon a két kijelzőt egészen jól összehangolni. Meg vagyok elégedve az eredménnyel. Egy kérdésem lenne: a Colormunkihoz adott programban az egyik monitort a másikhoz (is) hozzá lehet hangolni. Melyik a célszerűbb? Ez a módszer vagy pedig mindkettőt a referenciához belőni? Nekem utóbbival jobban tetszik az eredmény.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotonhámozó #3392 üzenetére
Nem zöld, nem rózsaszín?
-
Fotonhámozó
senior tag
Megérkezett, próbaképp a munkahelyi monitort már be is kalibráltam. Így még a Solid Edge is szebb
-
kuyarashi
őstag
A Dell U2410 kalibrálható hardveresen?
Tftcentralnál Lacie Bluet használtak, de csak szoftveresen működött a dolog. Kérdés, hogy i1D3-al menne-e, mivel általában a Dell ezt támogatja. Youtubeon viszont megnéztem a menüjét (nekem nincs ilyen monitorom) és nincs benne kalibrációs preset, amiből pont arra következtettem, hogy tényleg nem megy a műszeres LUT kalibráció.
Előre is köszi a segítséget. -
taranis
addikt
válasz
Fotonhámozó #3386 üzenetére
Csak nem a klasszikus "mennyit engedsz a feléből" típust tisztelhetjük benned?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotonhámozó #3384 üzenetére
cOxErT kellett volna megkérdeznem, hogy ő készíttetett-e már magának ilyen, "Special cOxEr Edition"-t?
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
taranis #3381 üzenetére
Egyébként azért rózsaszín, mert egy mellrák alapítványt támogatnak a bevétel 20%-ával.
Azért a WB-t csak nem állítja pinkre...
-
taranis
addikt
Colormunki Display akció, még 9 órán át: [link]
Ahogy nézem mindennel együtt 33 körülből itt van, idehaza 50 felett kapni. Annyi, hogy pink, de hát ki nem szarja le. Gari lehet maximum nehézkesebb, de csak nem kell ennél. -
Fotonhámozó
senior tag
Köszi a választ! A szóban forgó két kit ugyanazt a kalibrálót használja (csak a koloriméter és ugyanez CC Passporttal). Nem akarom elhinni, hogy a
színes tárcaColorChecker Passport ilyen drága lenne és ennyivel jobban lehetne vele kalibrálni (iiletve akarná a fene mindig magával hurcolni tereprea szürke kártyát is mindig otthonfelejtem). Akkor inkább már az i1 Display-t venném meg. -
jjeahh
nagyúr
Ha így lenne, akkor én is erre tippelnék eleve, de pont az a baj, hogy egyedül a Ps-ben más, firefox, infran egyforma. Ezért gyanakszok a Ps-re... Pont ennyi a különbség nálam is... Illetve nem egészen, a kijelzőmön durvábban látszik, mint screenshoton.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fotonhámozó #3374 üzenetére
Ugyanaz a pontossága mindkét hardvernek, csak az Eye One Display Pro 3-5x gyorsabb, meg ott van még mellé a szürke kártya is.
Az Eye One Display Pro árának háromszorosáért kapsz BasICColor Discust, de az csak nüansznyival pontosabb.
A két monitort ne egymáshoz hangold, hanem a referenciához!
Persze, lehet - amennyire a hardveres korlátaik engedik.
-
Fotonhámozó
senior tag
Meg tudjátok mondani, hogy az x-rite ColorMunki Display és a X-Rite ColorMunki Photographer Kit közül megéri-e az utóbbi ~20E Ft-os felára? Utóbbival kalibrálva a monitort lényegesen pontosabb lesz a kalibrálás? Esetleg van más ajánlott koloriméter ebben az ársávban? Asus PA248q + Dell U2417H párosomat szeretném a lehető legjobban egymáshoz hangolni, mert a jelenlegi állapotban jelentősen eltérő színeket mutatnak (csak tippelem, hogy melyik monitor mutathatja fotószerkesztés közben a valósághoz közelebb álló színt
). Mindkettőt kalibrálva vettem, de a színeik már elmásztak, illetve a Dell kalibrálása már a kezdetektől fogva nem tetszett. Köszi előre is!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
taranis #3370 üzenetére
Ez nálam is ilyen, próbálgattam ott mindenféle beállítást, de én sem jöttem rá mi lehet a gond... mert mivel a szépen beállított firefoxban és infran view-ben nálam egyforma a kép, ezért gondolom a ps-ben van valami bibi
. Előre arra is gondoltam a jpg tömörítése miatt van, de a tiff is ilyen..
-
taranis
addikt
Szeretném megoldani a szitut de egyelőre fogalmam sincs mit állítok be rosszul.
Irfan:
Photoshop:
És remélem, hogy átjön a különbség így screenshoton, Photoshop alatt kisebb a kontraszt, több részlet látszik a feketéknél. Nem tudom, hogy melyik a jó, a Win10 képnézegetője olyan képet ad, mint az Irfané.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
taranis #3366 üzenetére
Nálam infran így van beállítva laptopon (az asztali pc, rendes monitor most nincs itthon) és nekem úgy tűnik, hogy tökéletesen egyezik a firefox-al. Vagy én állítottam be rosszul mindkettőt?
. A chrome az teljesen más színeket mutat, hidegebb, kevésbé élénk...
-
taranis
addikt
Bocsi, lejárt a szerkesztés, csak kezdek elveszni. Szóval, Firefoxban a kép nagyjából hasonló mint a Photoshop alatt. Irfannál, és a windowsos képnézegetőnél a feketék feketébbek, fast picture viewernél pedig kicsivel még feketébbek. A windowsos képnézegető gondolom használja a kalibrációs profilt, a fast picture viewer tutti, és akkor ezek alapján az Irfan is. Tehát akkor lehet, hogy pont a Photoshopom és a Firefoxom nem használja?
-
taranis
addikt
Fast picture viewer lesz ebből, mintha az Irfan egyáltalán nem is lenne color managed. Vagy én cseszek el valamit.
-
jjeahh
nagyúr
No szétnéztem a chromeban és rájöttem hogyan lehet megoldani a problémát, ha másnál is vacakolna... mert közben egy haverom is jelezte, hogy nála is foltosak a képek, szal nem csak nálam volt ilyen:
- chrome://flags címsorba beír, majd itt lesz egy olyan opció, hogy force color profile. F3-al a lekönnyebb rákeresni... ezt ha sRgb-re állítom "helyrejönnek" a színek, mármint nem lesz foltos. Persze így sem az igazi, de eddig sem volt az, szal most már maradok a Firefoxnál, csak a dögségem miatt nem tértem át korábban
Amúgy nem minden képen látszik a hiba, nálam ez a fotóm volt különösen zöld-foltos, szal ezzel lehet ellenőrizni, ha az alja zöldes, akkor baj van -
*Ropi*
félisten
-
general
addikt
sajnos MacOs-re a 3.3.2 sem jó, most teszteltem.... az egész DisplayCal cucc nem kompatibilis MacOs-sel ... elég gáz. (macbook-on tesztelve, nem hackintoshon)
most kalibráltam, ugyanaz a gond, beégnek a sötét részek, pontatlan az egész... LR-ban igen látványos a dolog Library és Develop váltásnál, de a sima képnézegető sem jól mutatja. szóval a MacOs nem tudja kezelni a DisplayCal által generál icc profilt.
i1 Profiler által készített icc profillal nincs hasonó gond, csak ott meg nem találom - ha van egyáltalán -, hogy milyen lett az eredmény, se verifikációt nem lelek... -
jjeahh
nagyúr
És amilyen szerencsém van, pont most újult meg teljesen
. No de sebaj, eddig tetszik, sőt ez az első Firefox, amivel egyelőre úgy tűnik semmi gondom nincs. Gyors, egyszerű, jól néz ki... picit mintha több memóriát eszik mint a Chrome, de ennyi baj legyen
. Persze aki a régit szokta meg, annál lehet kiveri a biztosítékot
-
jjeahh
nagyúr
Win7-el az a bajom, hogy lassabbnak érzem sokkal... meg már a design is elavultnak tűnik, vannak progik is, amik csak win10-en futnak
. Megszoktam a 10-est és sz*r lenne visszaállni régire. No meg annak ellenére, hogy sokan ki nem állhatják a 10-est pl. a memóriaigénye miatt, nekem eddig kb. semmilyen komolyabb problémám nem volt vele, ezt a chrome hisztit leszámítva, sőt eddig nálam a legproblémamentesebb windóznak bizonyult. És ez sem biztos, hogy a 10-es miatt van, mert a fall update után pár hétig még jó volt azért, ki tudja most 7-es alatt is ezt csinálná
. + ha mégis a windóz a ludas, 1 progi miatt akkor sem látom értelmét egy teljes rendszercserének, akkor már könnyebb és egyszerűbb mozillára váltani
Amúgy a firefox be van állítva, még anno itt kértem segítséget hozzá
Dispcal verzió: 3.3.5
ArgyIICMS verió: 1.9.2 -
*Ropi*
félisten
Állj vissza Win7-re és megoldódik az összes probléma. Komolyan mondom: én is ezért használok Win 7-et a dolgozós gépemen.
Egyébként mind a FB mind az Edge (úgy általában az egész Windows) színprofil nélkülinek veszi a beépített sRGB profilos képeket is, így túlszaturáltan jeleníti meg őket. Ha ennek ellenére egyforma a Firefox-al, akkor a Firefox rosszul van beállítva: az képes a színkezelésre, az az egyetlen korrekt CMS-t tudó böngésző Windowson.
Firefox CMS (színkezelés beállítása).
A LUT Loaderes hibához: melyik DisplayCAL verziót használod?
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok!
A laptopomon a chrome a windows 10 fall update óta így jeleníti meg a színeket:A második kép alján pl. jól látszik a zöldes elszíneződés... szerintetek miért lehet? Mozillában és Edge-ben rendben van. Itt a flickr profil a képekkel, ha valaki az eredeti színekre kíváncsi összehasonlításképp. Facebookon ugyanez a helyzet, meg amúgy is látszik, hogy a színekkel úgy általában valami nem oké...
Másik gond: a displcalgui calibration loader-je szintén a frissítés óta 4-5 másodpercenként megakasztja a rendszert. Proci, memória, semmi nem pörög és mintha időzítve lenne, pontosan minden 4 másodpercben egy pillanatra megfagy minden
. Wtf?
. Ha kilépek belőle, akkor nincs gond...
-
válasz
Gondwana #3344 üzenetére
Tegnap frissült a HCFR: (3.4.5) | [link] by zoyd
- Incorrect scaling of ISO 12233 - Fixed
- Incorrect Magenta and Green Saturation Shift Graphs - Fixed
- Incorrect RGB values in NB/NW measures - Fixed
- MCD Classic Report Error - Can't reproduce
- Unable to customize some of the graph charts. For example in "Near Black Scale" I am unable to uncheck
- "Smooth background" or "Display dots" - pending (low priority)
- The "Comments" box is really buggy, you can't use Ctrl+A or even type with some of the number pad characters (ex: the minus - & + key on the number pad) - pending (low priority)
- HCFR first displays the previous window, followed by the sequence required by the automatic measures. This means that the measurements are totally wrong. Since the Floating Window is the default, this is a serious bug as the user may not even be aware of the incorrect results. - Can't reproduce
- Switching to SMPTE2084 HDR with measures open causes the Target Gamma to go super high (>6) and then the options windows complains and wont let you press "OK" or "Apply" - pending - Can't reproduce, note that gamma is not a useful measure in HDR and can be quite high
- Target black level not shown in grid - can't reproduce
- Incorrect Reference measure in RGB levels graph - pending
- dE always 0% at 100% white when using simulated sensor - This happens when choosing BT.1886 and simulated values exceed 100 cd/m^2 (i.e. when adding offsets). You can get simulated values below the target by using the random gain/gamma values and setting offsets to zero.
- Fixed near black pattern generation when selecting column w/HDR10 EOTF.
- Fixed crash of CCAST on certain patterns and removed work-around. -
Gondwana
addikt
-
general
addikt
én konkrétan ráírtam ezzel a csávóra, hogy adjon már egy linket, ahonnan letölthetem a 3.3.2-t mac-re ( a win-es verzió megvan), mert az utána következő verzió nem jó, rosszul mér, minden szar vele. írt egy pár választ, mit próbáljak, mindent megtettem, de nem lett jobb mac-en. írtam újra, hogy lécccci adj egy linket. azóta nem ír...:-D
én most azt csináltam, hogy a monitor beállított értékeit nem változtattam és az i1 Display Pro saját progijával így csináltam egy icc profilt. leszarom, jó-e vagy nem, rá sem mértem, meguntam.de most nincs gondom a sötét tónusokkal. minden frankó.
-
-
Hmmm ez erdekes... Mondjuk en is folyamatosan kovetem a hivatalos es nagyobb siteok topikjait (sot a fejlesztovel is valtottam par uzenetet) de eddig sehol nem olvastam ilyesmit.
A.masik, h nem ertem egy ekkora bugot miert hagyna nyar ota a szoftverbe, foleg annak fenyeben, h filyamatosan omlenek a kisebb nagyobb hibajavitasok....
Mindesetre koszi h jelezted. -
taranis
addikt
Nadeamúgy, honnan az infó?
-
*Ropi*
félisten
Fontos! DisplayCAL-ból az utolsó jól működő verzió jelenleg a 3.3.2: az utána következőknek gondjuk van a kék csatorna és a sötét tónusok mérésével!
Visszafelé frissíteni a Zero Install-os telepítőjével lehet:
"Manually updating or switching between software versions
Linux
Choose the 0install entry from the applications menu (older versions of Zero Install will have a “Manage Programs” entry instead). In the window that opens, right-click the DisplayCAL icon and select “Choose versions” (with older versions of Zero Install, you have to click the small “Update or change version” icon below the “Run” button instead). You can then click the “Refresh all” button to update, or click the small button to the right of an entry and select “Show versions”.
To select a specific software version, click on the version entry and set the rating to “preferred” (note that this will prevent updates being downloaded for the selected software until you manually change to a different version or reset the rating).
Mac OS X
Run the 0install Launcher. In the window that opens, click the “Refresh all” button to update, or click the small button to the right of an entry and select “Show versions”.
To select a specific software version, click on the version entry and set the rating to “preferred” (note that this will prevent updates being downloaded for the selected software until you manually change to a different version or reset the rating).
Windows
Choose the Zero Install entry from the start page under Windows 8, or the respective subfolder of the programs folder in the start menu under Windows 10, Windows 7 and earlier, and switch to the “My Applications” tab in the window that opens. Click the small “down” arrow inside the “Start” button to the right of the DisplayCAL entry and choose “Update” or “Select version”.
To select a specific software version, click on the “change” link next to an item, then click on the version entry and set the rating to “preferred” (note that this will prevent updates being downloaded for the selected software until you manually change to a different version or reset the rating)."
-
Gondwana
addikt
Mi a közvélekedés a x-rite ColorMunki Smile-ről? Azt tudom, hogy a Display az ajánlott, egy i1D2 helyére kellene, ráadásul nem is én használnám, maximum csak a betanítás alatt. Projektort nem kell kalibrálnia, csak Dell U2412-ket és két U2410-et (amik viszont szűkítve vannak sRGB-re, mert még így is többet mutatnak, mint a melléjük tett papírkép). A színszűrő-öregedés érinti-e? A lassú mérésen kívül van-e valami hátránya?
-
kuyarashi
őstag
Igen, valószínűleg csak a szemünk szokott ahhoz. Testvéremé a laptop és azon Photoshoppol (ezen most ne vitatkozzunk
), ezért egyelőre visszaállítottam a standard színeket, mert bár nekem valósághűbbnek tűnt az eredmény, a háttéren már tényleg "koszosnak" tűnt.
Előző nap anyum ThinkPadjét kalibráltam, amin szintén jóval melegebb árnyalatot kaptam, ezért kérdeztem rá, hogy mi újság.
Kipróbálom majd a DisplayCAL-t is. Egyébként sokan használják ezt a programot. Ennek mi az oka? Alapvetően arra számítanék, hogy a gyári a legmegfelelőbb (mint például X-Ritenak az i1Profiler).
Köszi a segítséget. -
*Ropi*
félisten
válasz
kuyarashi #3324 üzenetére
Például a DisplayCAL segítségével.
Egyébként attól, hogy melegebb az eredmény még nem biztos, hogy hibás: egyszerűen csak nem ahhoz szokott a szemed.
-
kuyarashi
őstag
i1D Proval hogy szoktatok laptopot kalibrálni és melyik szoftverrel? A gyári X-Rite nálam elég meleg (sárgás) árnyalatot teremtett két, különböző típusú gép esetében is.
-
-
-
general
addikt
válasz
general #3317 üzenetére
hm, generáltam egy új icc profil-fájlt az I1Profiler-rel, az I1 DisplayPro saját - egyébként szerintem szar - programjával, azzal nincs semmilyen gond. durván látszik a különbség, amikor meg van nyitva a Lightroom Develop módban, és csak az icc profilokat váltom a Beállításokban. ez elég gáz..
-
general
addikt
észrevettem egy komoly problémát a DisplayCal által generált icc profilnál, a MacOs nem tudja rendesen kezeln, LR alatt Develop módban borzalmas képet ad, a sötét részek sávosodnak, Libraryra váltav pedig rendesen mutatja a fotót! ráadásul a sima képnézegető is ocsmány képet ad, ugyanez a sávosodás probléma.
kipróbáltam Windows alatt, ott semmi hasonló gond nincsen! ugyanaz a profil (nyilván ott kalibrálva, generálva)tudtok erről valamit, esetleg megoldást??
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
taranis #3313 üzenetére
Az a megoldás, sőt mi több: úgy sikerült nagyságrendekkel jobb eredményt elérnem WLED világítású (laptop) IPS panelnél, hogy mindenféle korrekciót kikapcsoltam: ha az előbbi nem jön be akkor próbáld ki azt!
Egyébként a "Spectral: LCD White LED IPS (WLED AC LG Samsung)" korrekció passzolna hozzá.
Az U2312HM TFTCentral-os kalibrációja még i1D2-vel: azóta nagyságrendekkel jobb eredményt lehet elérni vele.
-
taranis
addikt
Most látom a colorimeter correctionnál nem a gyári white ledet használtam, hanem netről letöltöttet. Most nincs nálam az eszköz, de majd kipróbálom, hátha ez a gond.
-
taranis
addikt
Van egy másik gondom is, otthon belőttem a Dell P2715Q-t, azzal minden oké, az irodában viszont egy Dell U2312HM előtt ülök, és annak mintha nem tudná jól belőni a Colormunki Display a fehéregyensúlyát. DisplayCAL alapján ha behúzom középre az RGB értékeket, akkor a zöld lényegesen többet kap a monitor beállításainál a másik két színnél, és szemre is zöldes a "fehér". Lehetséges, hogy ez a monitor valahogy megbolondítja a kalibráló eszközt? Vagy valahogy máshogy kellene használnom itt?
-
taranis
addikt
Sziasztok! Új vagyok még kalibrálás területén. Van egy gyárilag kalibrált Dell P2715Q, ehhez vettem egy Colormunki Display-t. Csináltam profilt a saját szoftverével (D65 white, ADC és LUT-os luminance beállítás kikapcsolva, monitornál white led beállítva), majd DisplayCalc-al is, ott egy 2-3 órás alapos mérés volt, ajánlott beállításokhoz ezt a fórumot olvasgattam vissza, most nem írnám le mindet. A kontraszt kb. ugyanúgy módosult mindkét esetben, viszont a Colormunkis szoftver profiljában jelentkezik egy halvány zöldes cast. Többször is lefuttattam, ugyanaz az eredmény. A Displaycalc jónak tűnik, szinte ugyanazt hozza mint a gyári profil, leszámítva a kontrasztot. Szóval lehetséges az, hogy a Colormunki szoftvere ennyivel rosszabb? Mármint hogy szemmel látható a különbség.
Bocsi nem válasz akart lenni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
scarbantia #3308 üzenetére
Nem, nem oldódott meg. A Windows desktop minden verzióba negy butított sRGB fajtát használ, így minden WCG tartalom "neonreklám" rajta.
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés azokhoz, akik napi szinten követik a témát: Megoldódott már a windows desktop és wide gamut túlszaturálós probléma? Vagy ez nem bág hanem fícsör, és örökké ezzel fogunk élni? (én még Win7-et használok, de ha ez megjavult az újabb verziókon, akkor ez lenne az első érdemi hívószó a váltásra...
)
-
AtHoS
nagyúr
Értem...sok reményt nem fűzök hozzá, de mielőtt kukába vágom azért csak szétkapnám...
A linken pedig ez lett volna a lényeg, amit találtam tisztítással/szétszedéssel kapcsolatban:
"Cleaning the i1:
The i1 is a precision measurement device. To ensure proper functionality and a long life time it is required to store the i1 in a dust free and dry place.
If during the testing procedure you are requested to clean the white reference and the measurement head proceed as follows:
Unlock the measurement head by turning it clock wise and lift it carefully. Clean the inserted glass plate on both sides using compressed air. Cans with compressed air can be purchased in any store for photographic supply. DO NOT try to blow away dust with your breath! DO NOT try to clean the glass plate with a cloth! To clean the white reference use a soft cloth with water and very little soap or alcohol. Dry the white reference carefully also using a soft cloth. Once dry use compressed air to remove dust from the white reference.
DO NOT use any scratching or aggressive detergents to clean the white reference. Usage of such detergents may cause damage to the white reference and your i1 might not work properly afterwards."
Mondjuk a beállítandó monitor W-LED háttérvilágítású (a másik meg wide gamutos, bár ehhez kaptam korrekciós fájlt mikor vettem az eye-one LT-t), szóval a linkeden olvasható ismertető alapján teljesen fölösleges is volt szórakoznom vele
-
*Ropi*
félisten
A korábbi, kémiai alapú szűrőkkel működő koloriméterek nagyon könnyen elpontatlanodtak: 3 évesen már borítékolhatóan eldrifteltek (volt, amelyik korábban is), ráadásul amúgy sincsenek felkészítve a nagy színterű és a L.E.D.-es háttérvilágítású megjelenítőkre.
Nem tudom, mit szerettél volna linkelni, de amit sikerült, az biztos nem az.
-
AtHoS
nagyúr
Köszi, U2410-hez van korrekciós fájlom, illetve Argyll-hoz DispCAL-on keresztül elérhető több korrekciós fájl is, de az első monitor amit kalibráltam volna az nem wide gamut-os.
Az U2410-re csak azért raktam az eye-one-t, mert a zöld szín kiugróan nagy eltérése - a piros~kék színekhez képest - miatt azt gondoltam valami nem kerek a monitorral (bár a megjelenített kép rajta nem erre utalt). De ugye az U2410-en is ugyanezt tapasztaltam. Korábban (....pár éve
) nem volt ilyen jelenség, szóval úgy néz ki, hogy az eye-one adta meg magát, vagy talán elkoszolódott az érzékelő rész (zárt papír dobozban volt tárolva zárt szekrényben, de attól még bármi megtörténhet, mert vagy 1,5 évig amúgy is kölcsön volt adva
)
Találtam leírást hogyan kell szétszedni és tisztítani [link] Ezt még megpróbálom majd, hátha....
-
*Ropi*
félisten
Szia!
Spektróval keresztbe tudom profilozni: akkor pontos lesz, viszont csak azzal a monitorral, amihez a korrigáló profil készült. Bár ettől az eszközöd hardveresen még mindig limitált: nincsen felkészítve a nagy színterű megjelenítőkre, így azok soha nem lesznek kalibrálhatóak vele.
#3302 Gondwana: Ha közelebb laknál...De sajnos a tiéd sem támogatja a nagy színteret.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Eye One Display LT eszközöm, ami jó ideje a szekrényben figyelt. Ma elővettem és beüzemeltem a legújabb ArgyIICMS-el plusz ugye a DispCal GUI-t is hozzá.
Elméletileg rendben működik, de két különböző kijelzővel is azt tapasztaltam, hogy a green kezdeti értékét nagyon magasra méri. (6500k, 2.2 gamma, 120 cd/m2)
Ahhoz, hogy a progi által javasolt szinthez megfelelően belőjem a monitor beállításait gyakorlatilag nullára kellett vennem a Green Gain-t, ráadásul emellé a Green Bias-t is.
Mire minden klappolt - a linkelt képen látható "háromszögek" magasságába kerültek a színek és megfelelő volt a fényerő is - rózsaszín árnyalatos megjelenítést kaptam.Gyorsan előhúztam talonból egy másik monitort (U2410), amivel megnéztem milyen kezdeti értéket fog mérni és bizony szinte ugyanazt az eredményt kaptam vissza.
Gondolom ez az eszköz hibásan mér.
Kérdés: lehet-e javítani vagy mehet szemétbe?
ui. i1diagnostic v4 cucc mindent rendben talált amúgy az eszközzel kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Rendhagyó tesztünkben egyik, teszteléshez használt készülékünket és annak kistestvérét mutatjuk be: a GretagMacbeth monitorkalibrálóit.
- SAMSUNG (LH75WADWLGCXEN) FLIP PRO 190CM 4K ÉRINTŐS SMART MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (38GL950G-B) 38" 175HZ GAMER QUAD HD LED MONITOR !
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Fujitsu P27-8 TE PRO monitor fehér színben 2K/QHD IPS - képen van egy hajszálkarc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest