- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
válasz
#41133696 #303 üzenetére
ez a skype kettősség kicsit megzavart most, ez mit takar?
nem úgy van hogy belépsz pl. MUI-ban és ha átlépsz asztalra akkor ott is be van lépve?
tényleg a videó hívásokat hogy érinti a váltás, beszélsz vkivel és át kell lépned egyikből másikba (MUI-ból asztal, asztalból MUI), az zökkenő mentes? nincs skype-om 8-on csak azért kérdem -
alfa20
senior tag
válasz
imibogyo #293 üzenetére
most meg próbálok külső szemléletet venne, bocs ha nem sikerül
én azt látom alapjáraton három féle W8 felhasználó van:
1.) bejött neki a MUI - és ennek mindenhol hangot add
2.) ki nem állhatja a MUI-t - és ennek mindenhol hangot add.
3.) elfogadja ez van használja - vagy/és ettől független próbálja személyre szabni neki megfelelő módra.igazából az első két táborból van a tömeg, akik így vagy úgy próbálják meggyőzni egymást a saját igazukról, ész vagy képtelen érvekkel. Azt hogy jó-e ez az irány amit most az MS meg akar valósítani azt majd az idő eldönti. Az elképzelés nem rossz, viszont talán az időzítés nem épp szerencsés (folyamatosan csökkenő PC kereslet, válság és ebből adódó következmények kicsit megfontoltabban az emberek mit vesznek). Valamint lehet inkább kicsit másként kellett volna beadagolni, gondolom sürgette őket az idő ezért kénytelenek voltak hirtelen kijönni a 8-al, pedig lehet kicsit finomíthattak volna rajta.
Van pár szubjektív dolog ami számomra nagyon hiányzik a W8-ból, pl. aero, gatget, star menü, ebből az utolsó kettőt orvosoltam, (a aero glass-t is kipróbáltam de az nem gyerebe) ezek mind-mind apróságok, de mégis mind olyan amitől egyedi/személyesebb lesz a rendszer.
AERO: ha már i7 akkor, mért ne legyen csilli villi?.
Két op. van most a gépemen a W7 és W8 összehasonlítani azért nem tudom mert az egyik 2,5 éves telepítés, belakva, míg a másik 5 hónapos, lényegében alap rendszer, csak egy két alap progi a testre szabásra és vírusirtó, + egy-két program a videó szerkesztéshez. mivel nem áll szándékomban újra rakni egy jó rendszert, ahogy a másikat sem áll szándékomban széttelepíteni, így nem éppen összehasonlítható a kettő.Miért kellene mindenáron MUI-s programokat mondania, miért kellene egyáltalán mindenáron MUI-s programokat használni?
Félre értesz, ez annak szól, hogy maradi aki ragaszkodik a desktop-hoz.Hogy miért nem álltam át teljesen a 8-asra?
igazából nem tudom... talán zavar, hogy nem annyira esztétikus, számomra csúnya, nekem nem jön be ez a kockásítás/sarkítás, számomra szebb ha kicsit kerekebb, de ez megint szubjektív, remélem a 8.1-ben több személyre szabhatóság lesz és akkor lehet végleg át állók 8-ra.nem makacsság, csupán kihasználatlanság: A MUI-ról sokat nem tudok én jelenleg nem használom, biztos lesz majd idővel sok app amit kipróbálok, hiszen se az Android sem a iOS nem úgy jelent meg hogy egyből volt 5 millió app, kell idő míg kiforrja magát, de ezt is majd az idő mondja meg, és talán addigra a 8-asal is megbarátkozik mindenki vagy jőn a mindent megváltó 9.
azt viszont el kell árulnom, hogy mikor véletlen elindítottam az IE-t majdnem agybajt kaptam, mert sehogy sem tudtam bezárni, a mai napig nem tudom ALT+TAB azt jólvan
ha már érzékeli a rendszer, hogy nem érintő képernyő akkor nem lenne logikusabb a gesztus vezérlést kikapcsolni? szerintem!Sajnos nagyon sok esetben nincs alternatíva, így a MS op.rendszere egyeduralkodó, és ha valaki meg kérdi miért van 8-am ha 7-est preferálom, erre csak azt kérdezem neked nem ért meg 9000-et?
számomra egy befektetés volt aztán vagy bejön, vagy nem ezt is az idő dönti el.meglátjuk, lehet a Linux lesz a nevető befutó
nálam az ubi 11.10 a befutó -
alfa20
senior tag
válasz
imibogyo #289 üzenetére
nekem csak ennyi a problémám vele:
"Csak a sok maradi, annak nem jön be a startképernyő"elfogadom, hogy nektek bejön és használjátok a MUI-t, de mért néz le azért mert nekem nem jön be és mert én nem használom?
#290:
te így látod, sokan úgy, hogy minek elrontani ami jó?
ízlésék és pofonok, te nem szereted a start menüt nem használod(tad) én használom és számomra praktikusabb mint a startképernyő. ennyi!
nem érzelem, megszokás, kényelem, rutin -
alfa20
senior tag
válasz
imibogyo #287 üzenetére
Akkor egyet értünk.
lényegében a w8 "mindenkinek jó lenne", csak kellenek hozzá harmadik féltől származó programok a személyre szabáshoz, amit nem tartok éppen szerencsés lépésnek.#286:
"a sok maradi, annak nem jön be a startképernyő"
örülök hogy neked bejön a MUI, és tudod órákig bámulni a mozgó kockákat, nekem pl hasztalan és ezért 1w energiát nem pazarlok. ismétlem: az általam használt programok mind desktop-ot nyit és ott fut.
szerinted maradi vagyok?
akkor mondj nekem olyan programokat ami MUI-ban fut és az alábbi sw-knek megfelelő alternatívák lehetnek minimális költségek mellett:
- Total Comander
- Pinnacle studio
- office 2010
- Ashampo burning rom
- Chrome
- DIVX comverter
- snadboxie
- virtualbox
most így hirtelen csak ennyi jut eszembe, de ha ezeket tudod futtatni MUI-ban oszd meg velem légyszíves és már is eldobom az asztal használatot.
lehet neked annyi a gép használat (nem tudom, nem ismerlek), bekapcs, FB-re fel, le, játék, majd kikapcs, erre lehet tényleg tök jó az MUI, de ami én használom, arra még a 8-as sem használja. -
alfa20
senior tag
válasz
imibogyo #284 üzenetére
Ezt annyira szeretik egyesek hangoztatni:
"Egyesek tényleg úgy állítják be ezt az egészet, mint ha valaki minimum fegyverrel állna a hátuk mögött, hogy használják."
nem erről van szó csak van aki minden áron azt sugalja, hogy akinek nem jön be a metro ui az maradi és a start menü az gatyi eljár felette az idő. azért mert nem használok valami az még nem biztos, hogy felesleges is és meg kell tőle szabadulni, én pl, szeretem és sokat is használom ezért is tettem fel a lentebb említett start menü helyettesítőt, és mivel nincs szükségem a UI-ra ezért nem is használom az össze appot töröltem amit fel tett. A 7-est többet használom, mint a 8-ast, játékra egyáltalán nem egyiket sem, angol teszteket nem nézek/keresgetek.Amit viszont nem értek mért kell a UI-t erőltetni és nem elfogadni, hogy az emberek 70-80%-ának nem jön be?
Érintőképernyőn biztos jó, annak aki szereti össze tapogatni a monitort, de nekem az messze lenne és nem szívesen rontanám a szemem miatta.
ezért is lenne jó ha lehetne választani klasszikus asztal és UI közt... -
alfa20
senior tag
A cikkhez gratula, az első oldal kifejezetten tetszett, viszont utána az objektivitás hiánya és a meggyőzés kísérlete már nem annyira.
sok helyen olvastam, hogy gyorsabb a W8 a W7-nél, de igazából kézzel fogható adatokat még sehol sem láttam... tegnapig.
amit viszont vártam nem igazán egyezett a mért adatokkal, a teszt nem a W7 vs W8 párharcáról szól, a CPU-é volt a főszerep és csak mellékesen mérték össze két op. rendszer alatt.
progik:játékok:
lehet jönni, persze mit akarok 1-22 fps-el, erre csak azt tudom mondani: ha egyel lassabb, akkor mért gyorsabb?, mert gyorsabban áll fel illetve kapcsol ki, én a W7-et is hibernálom kb. 30 mp és használom (2,5 éves rendszer!, nem 6 hónapos), lekapcsolás? klikk hibernálás, fedél lehajt és otthagyom, ha megy még 1-2 percet az sem érdekel.
"Én nem használok ilyesmit, és mindenkinek felhívnám a figyelmét arra, hogy e programok – legyenek akár ingyenesek, akár fizetősek – elég mélyen belepiszkálnak a rendszerbe, és könnyen előfordulhat, hogy bonyodalmakat okoznak."
Én viszont igen, és mindenkinek fel hívom a figyelmét, hogy a harmadik féltől származó programok – legyenek akár ingyenesek, akár fizetősek – kijavítja az MS orbitális nagy hibáját, amivel a Metro UI-t kényszeríti a felhasználóra.
általam használt programok mindegyike a desktop-ot nyit, majd a programot, akkor minek az új felület? a mozgó időjárás kocka, nem érdekel, mert kinézek az ablakon és látom élőben.ha ajánlasz alternatívát (start menüre) ne negatív szájízzel tedd, főleg ne úgy hogy állítólag nem is használód, így nem is ismerheted.
én pl. ezt használom: IObit StartMenu8 és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest