- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
válasz
imibogyo #293 üzenetére
most meg próbálok külső szemléletet venne, bocs ha nem sikerül
én azt látom alapjáraton három féle W8 felhasználó van:
1.) bejött neki a MUI - és ennek mindenhol hangot add
2.) ki nem állhatja a MUI-t - és ennek mindenhol hangot add.
3.) elfogadja ez van használja - vagy/és ettől független próbálja személyre szabni neki megfelelő módra.igazából az első két táborból van a tömeg, akik így vagy úgy próbálják meggyőzni egymást a saját igazukról, ész vagy képtelen érvekkel. Azt hogy jó-e ez az irány amit most az MS meg akar valósítani azt majd az idő eldönti. Az elképzelés nem rossz, viszont talán az időzítés nem épp szerencsés (folyamatosan csökkenő PC kereslet, válság és ebből adódó következmények kicsit megfontoltabban az emberek mit vesznek). Valamint lehet inkább kicsit másként kellett volna beadagolni, gondolom sürgette őket az idő ezért kénytelenek voltak hirtelen kijönni a 8-al, pedig lehet kicsit finomíthattak volna rajta.
Van pár szubjektív dolog ami számomra nagyon hiányzik a W8-ból, pl. aero, gatget, star menü, ebből az utolsó kettőt orvosoltam, (a aero glass-t is kipróbáltam de az nem gyerebe) ezek mind-mind apróságok, de mégis mind olyan amitől egyedi/személyesebb lesz a rendszer.
AERO: ha már i7 akkor, mért ne legyen csilli villi?.
Két op. van most a gépemen a W7 és W8 összehasonlítani azért nem tudom mert az egyik 2,5 éves telepítés, belakva, míg a másik 5 hónapos, lényegében alap rendszer, csak egy két alap progi a testre szabásra és vírusirtó, + egy-két program a videó szerkesztéshez. mivel nem áll szándékomban újra rakni egy jó rendszert, ahogy a másikat sem áll szándékomban széttelepíteni, így nem éppen összehasonlítható a kettő.Miért kellene mindenáron MUI-s programokat mondania, miért kellene egyáltalán mindenáron MUI-s programokat használni?
Félre értesz, ez annak szól, hogy maradi aki ragaszkodik a desktop-hoz.Hogy miért nem álltam át teljesen a 8-asra?
igazából nem tudom... talán zavar, hogy nem annyira esztétikus, számomra csúnya, nekem nem jön be ez a kockásítás/sarkítás, számomra szebb ha kicsit kerekebb, de ez megint szubjektív, remélem a 8.1-ben több személyre szabhatóság lesz és akkor lehet végleg át állók 8-ra.nem makacsság, csupán kihasználatlanság: A MUI-ról sokat nem tudok én jelenleg nem használom, biztos lesz majd idővel sok app amit kipróbálok, hiszen se az Android sem a iOS nem úgy jelent meg hogy egyből volt 5 millió app, kell idő míg kiforrja magát, de ezt is majd az idő mondja meg, és talán addigra a 8-asal is megbarátkozik mindenki vagy jőn a mindent megváltó 9.
azt viszont el kell árulnom, hogy mikor véletlen elindítottam az IE-t majdnem agybajt kaptam, mert sehogy sem tudtam bezárni, a mai napig nem tudom ALT+TAB azt jólvan
ha már érzékeli a rendszer, hogy nem érintő képernyő akkor nem lenne logikusabb a gesztus vezérlést kikapcsolni? szerintem!Sajnos nagyon sok esetben nincs alternatíva, így a MS op.rendszere egyeduralkodó, és ha valaki meg kérdi miért van 8-am ha 7-est preferálom, erre csak azt kérdezem neked nem ért meg 9000-et?
számomra egy befektetés volt aztán vagy bejön, vagy nem ezt is az idő dönti el.meglátjuk, lehet a Linux lesz a nevető befutó
nálam az ubi 11.10 a befutó -
alfa20
senior tag
válasz
imibogyo #289 üzenetére
nekem csak ennyi a problémám vele:
"Csak a sok maradi, annak nem jön be a startképernyő"elfogadom, hogy nektek bejön és használjátok a MUI-t, de mért néz le azért mert nekem nem jön be és mert én nem használom?
#290:
te így látod, sokan úgy, hogy minek elrontani ami jó?
ízlésék és pofonok, te nem szereted a start menüt nem használod(tad) én használom és számomra praktikusabb mint a startképernyő. ennyi!
nem érzelem, megszokás, kényelem, rutin -
alfa20
senior tag
válasz
imibogyo #287 üzenetére
Akkor egyet értünk.
lényegében a w8 "mindenkinek jó lenne", csak kellenek hozzá harmadik féltől származó programok a személyre szabáshoz, amit nem tartok éppen szerencsés lépésnek.#286:
"a sok maradi, annak nem jön be a startképernyő"
örülök hogy neked bejön a MUI, és tudod órákig bámulni a mozgó kockákat, nekem pl hasztalan és ezért 1w energiát nem pazarlok. ismétlem: az általam használt programok mind desktop-ot nyit és ott fut.
szerinted maradi vagyok?
akkor mondj nekem olyan programokat ami MUI-ban fut és az alábbi sw-knek megfelelő alternatívák lehetnek minimális költségek mellett:
- Total Comander
- Pinnacle studio
- office 2010
- Ashampo burning rom
- Chrome
- DIVX comverter
- snadboxie
- virtualbox
most így hirtelen csak ennyi jut eszembe, de ha ezeket tudod futtatni MUI-ban oszd meg velem légyszíves és már is eldobom az asztal használatot.
lehet neked annyi a gép használat (nem tudom, nem ismerlek), bekapcs, FB-re fel, le, játék, majd kikapcs, erre lehet tényleg tök jó az MUI, de ami én használom, arra még a 8-as sem használja. -
alfa20
senior tag
válasz
imibogyo #284 üzenetére
Ezt annyira szeretik egyesek hangoztatni:
"Egyesek tényleg úgy állítják be ezt az egészet, mint ha valaki minimum fegyverrel állna a hátuk mögött, hogy használják."
nem erről van szó csak van aki minden áron azt sugalja, hogy akinek nem jön be a metro ui az maradi és a start menü az gatyi eljár felette az idő. azért mert nem használok valami az még nem biztos, hogy felesleges is és meg kell tőle szabadulni, én pl, szeretem és sokat is használom ezért is tettem fel a lentebb említett start menü helyettesítőt, és mivel nincs szükségem a UI-ra ezért nem is használom az össze appot töröltem amit fel tett. A 7-est többet használom, mint a 8-ast, játékra egyáltalán nem egyiket sem, angol teszteket nem nézek/keresgetek.Amit viszont nem értek mért kell a UI-t erőltetni és nem elfogadni, hogy az emberek 70-80%-ának nem jön be?
Érintőképernyőn biztos jó, annak aki szereti össze tapogatni a monitort, de nekem az messze lenne és nem szívesen rontanám a szemem miatta.
ezért is lenne jó ha lehetne választani klasszikus asztal és UI közt... -
-
-
törölt tag
Mit is írt GS, aki a jelek szerint oly nagyképü, hogy nem hajlandó ellenérveket meghallgatni, csak azt várja fogadjuk el az ö igehirdetéseit? (Nagyképü mentalitása csúcsa, eléggé szelektíven egy kritikán megállt, tovább képtelen volt olvasni.)
"Szerintem ez is túl van lihegve, mert a legtöbb olyan masina, amin Windows 8-at telepítettek, képes az alvásra és a hibrid alvásra, és ezt használják is az emberek, elvégre felesleges minden nap végén kikapcsolni a PC-t, mert az csak felesleges időpocsékolás."
Ebben a modnatban a a szerintem a túllihegésre vonatkozik, minden mást már kész tényként közöl-mondatértelmezés alapján. Ergo nem én mondom meg neked, másnak mi a jó, hanem ö mondja meg nekem mi legyen a jó. Amit te felhozol példa, megbeszélés, étrohanás A-ból B-be notival, ott értlemes a hibernálás, de egy reggeli-esti munkafelfüggesztés esetén semmi elönye nincs a leállítással szemben.
"Csak leírtuk többen, hogy meg lehet szokni, és jó rendszer lehet belőle."
Leírtam már én is szokszor, nem alapvetöen van bajom az új rendszerrel, hanem a megvalósításának pocsék módjával. S azért, mert mint munkaeszköz nem fogok arra várni, hogy majd egyszer, a jövö évezredben a csillagok együttállása esetén legyen jó desktop rendszer, hanem most, azonnal. ahogy pl. a W7 az, ahogy pl. anno az Nt, 2000 is volt.
#136 GoodSpeed: akkor igen szelektíven válogatod az olvasott topikokat.
-
-
Igen, mai játékokkal csinálja: pl. Mass Effect 3, Assassin's Creed 3, Hard Reset, Tomb Raider, Far Cry 3, FC3 Blood Dragon, mint írtam, tulképp mindennel. Ezeknek azért már ismerniük kéne az Aero-t, de mindegy, kikapcsoltam, mert igazán akkor kaptam tőle agyvérzést, mikor Bad Company 2 multiplayer-nél is benyögte. Az is lehet, hogy a Fraps vagy más program kavar be, de ahogy a Modern UI, ez se hiányzik
-
Ja, jó, tudom, hogy általánosságban értetted. Egyébként azért a Win7-nek is van pár nagy kreténsége. Pl. játék közben kivág az asztalra x idő elteltével, hogy az Aero így meg úgy lassítja a játék futását és akármit válaszolsz, legközelebb megint ugyanígy lesz. Fél óra Google és próbálkozás után se történt másképp, végül kikapcsoltam a fenébe az Aero-t.
-
<VadMacs>
csendes tag
>Én nagyon sokáig 64-es Vistát használtam és rengeteg hibát és anomáliát nem tudtam reprodukálni amit mások igen.
Vista nálam is futott. Mivel elég sok gép és hw megfordul nálam, azt kell mondjam, a Vista kb a WinME testvére ilyen szempontból. Mindkettő tudott gondmentesen és stabilan futni, de rohadtul megválogatták, milyen hardveren teszik ezt. A WinME inkább a korának megfelelő értelmesebb hardvereket szerette, a Vista viszont tapasztalataim szerint teljesen kiszámíthatatlan volt ilyen szempontból. Viszont mindkettőre állt az, hogy ha nem az OS -nek van baja, az utódok miért futottak gyönyörűen ugyanazon a hardveren...?
-
virkir
veterán
Namost én is tudok képet berakni.
A kinézet szubjektív, (szerintem ocsmány a csempére pakolt ikon) de szerinted melyik kényelmesebb, ergonomikusabb ha meg akarsz nyitni valamit 22"+-on?
Ahol egérgörgővel mozdulatlan csuklóval egerészek vagy ahol ínhüvelygyulladást kockáztatok?GoodSpeed
Tudod minden OS esetében muszáj mélyrehatóan és előre gondolkodni. Figyelembe kell venni a gazdasági szempontokat, a felhasználói igényeket, és a konkurenseket is szemmel kell tartani, nehogy nekik jusson eszükbe egy olyan forradalmi újdonság ami igazi vásárló mágnesként szippantja el a vásárlókat.Khm.. ez mintha nem igazán akarna bejönni látva az úttörő wp sikereit aholis bevezették a csempézett felületet szintén kiegészítve egy hótbuta rendszerrel.
Az MS azt csinálta amit a józan ész diktált. Igazodott a trendekhez, megvizsgálta hogyan csinálta az Apple ezt a dolgot, és próbálta a jó dolgokat megvalósítani.
Ezek szerint nem egy földön élünk.
Az Apple a büdös életben nem próbálta, próbálja a desktopra erőltetni a mobil rendszerét hanem nagyon szépen elkülöníti a kettőt. -
Én nem húztam a számat Vistánál, sőt, ki is tartottam mellette. Csak fél éve váltottam Win7-re, aztán egyből megértettem, miért húzták a szájukat az emberek a Vistára
Persze azóta rájöttem már, hol van a kikapcsolási lehetőség, mert a gépen levő kikapcsoló gombot én például hibernálásra használom.
-
törölt tag
Amit még úgy fontos megemlítenem itt a hozzászólások között a kezdőképernyőről. Az evidens volt eddig is mindenkinek, aki olvasta a cikket hogy nekem nincs kezdőképernyő fóbiám...
Mennyi ideig is használom a kezdőképernyőt?
Ameddig elindítom a Modern UI-s alkalmazásaimat. Vagy az Office 365 valamelyik komponensét.Egyébiránt a legtöbb lényeges program, magától indul a rendszerrel. a Hard Disk Sentinel, és az Aida64 amiket manuálisan indítok el nem rendszergazdai fiókon - rendszergazdain ezek is maguktól indulnak -, és ezek kiteszik a Windows 8 asztalra a parancsikonjukat, tehát eleve oda kattintok.
A 120 Steames és a több mint 25 Origin-es játékom egy része a Windows 8 asztalára helyi ki a parancsikonját - Steamnél, ha igényem lenne rá külön is kitetethetem vele - de leginkább az a jellemző, hogy a kliens programjukból indítom el őket, mely kliens progik, a rendszerrel indulnak egyébként.
-
virkir
veterán
Ha egyáltalán nem emlékszel a nevére, akkor Start menüben hogy találod meg?
Roppant egyszerűen.
Tudom a funkcióját. Tételezzük fel keresek egy ID3 taggert amit biztos, hogy a "Zene/MP3/ könyvtárba kell keresnem a startmenüben. Azt megnyitva meg már az ikonjáról felismerhetem.Ugyanezt meg tudod tenni itt is. Egy teljes képernyőn. Még csak almenüket sem kell kinyitnod.
Nagyon nem ugyan az pl a testreszabhatóság mikéntje sem mivel a startmenübe simán behúzok egy ikont az egyedi könyvtárba majd a program telepítő által létrehozott könyvtárat és a benne lévő 3-4 tök felesleges ikont két kattintással törlöm szemben a 8 kijelölgetem törölgetem millió kattintásaval.
A sorbarendezés meg még szép is egy bizonyos programszámig de én pl scrollozhatnék géptől a szomszédig ami minden csak nem kényelmes produktív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Raspberry Pi
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Metal topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest