- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #257 üzenetére
Az a baj tudod, hogy egyre kevésbé éri meg nekem a zagyva szövegeidből kihámozni, hogy mit is szretnél valójában leírni.
Annyi biztos, azt már jól tudjuk, hogy te sokkal, de sokkal okosabb vagy, mint a MS-nál dolgozó szekérderéknyi dizájner és programozó együttvéve. Nem is értem, miért nem te dolgozol a helyükön.
-
pushalias
addikt
válasz
#13260800 #242 üzenetére
„Most akkor kell bámulnom a kockákat vagy sem?”
Van egy rossz hírem: életed végéig. Persze csak akkor, ha képtelen vagy egyetlen kattintásra.
„Van megszokott start menü vagy sem?”
Természetesen nincs, és sehonnan sem lehet letölteni pótlékot a függőknek, és természetesen Start menü nélkül soha, de soha nem tudsz elindítani egy karaktertáblát, és a Superbarra sem lehet kitűzni semmit. Amúgy hát persze, hogy nem, hiszen a szaracsempéket kell bámulnod kötelezően, és ott nincs Superbar sem.
De egyébként már írtuk páran: nem kell használnod. Tudtommal a MS nem telepíti fel titokban, a tudtod nélkül a pécédre kötelezően a W8-at, és tudtommal nem vagy köteles új pécét sem venni.
-
pushalias
addikt
válasz
Meridian #236 üzenetére
De én tőled szeretném megtudni, Mester! Taníts! Mire jó vállalati környezetben, ha a felhasználók jelszó használata nélkül tudnak váltani a munkamenetek között? Miért jó, ha Józsi akadály nélkül tud belépni Pista profiljába? Nekem sajnos kevés a fantáziám, hogy megértsem, epedve várom, hogy végre felvilágosíts!
-
pushalias
addikt
-
pushalias
addikt
válasz
Meridian #231 üzenetére
Amíg visszatérsz, azért pár kérdést hadd tegyek fel neked, ha nem baj, mert látom, valódi IT-s szakemberrel van dolgom, és mivel én sajnos ezekhez nem értek, remélem, te majd felvilágosítasz.
Például a jelszó nélküli felhasználóváltás előnyei érdekelnének vállalati környezetben. Sajnos,ahogyan erre magadtól már rájöttél, nekem nagyon rossz a fantáziám, ezért segítségre van szükségem, hogy megértsem, és felfogjam az előnyeit. Azt is szeretném tudni, tíz átlagos háztartásból hányban vált felhasználót apu és anyu, ha helyet cserélnek a családi számítógép előtt. Remélem, megkapom a válaszokat, mert nem szeretnék buta maradni!
És persze még mindig érdekel, hogy rájössz-e arra, hogyan hekkeltem meg a Windows-omat, hogy képes legyen egyszerre a laptop 1600×900-as kijelzőjét és a full HD monitort egyidejűleg kezelni. Bár amilyen okos vagy, te biztos pillanatok alatt kitalálod azt, amit én az interneten több napos kereséssel találtam csak meg egy titkos román hekkeroldalon, és nagyon büszke vagyok rá, hogy végül meg tudtam csinálni, még akkor is, ha tudom, hogy ez neked biztosan semmiség.
-
pushalias
addikt
válasz
Meridian #228 üzenetére
Egyre csak gondolkoztam azon, mire is jó a több asztal, de csak rájöttem. Hiszen ha asztalonként lehet egy Start menüd, az 4 asztalon már 4 Start menü. Célunk a 256 asztal!
Bakker, ez sem jó, hiszen a Windows kitejesztett képernyőjén is default ott a tálca meg W8 előtti rendszerek esetében a Start menü. Csak nem arról is kiderül, hogy valójában külön asztal? Oh, wait ...
-
pushalias
addikt
válasz
Dark Archon #6 üzenetére
Most nézem ezt a gyöngyszemet: „A cégek is, ha épp, hogy felocsúdtak az XP-Vista/Win7 váltásból, már egyből jött a 8”
XP:2001
Vista: 2007 (több, mint 5 év)
W7: 2009 (bő 2,5 év)
W8: 2012 (majdnem pontosan 3 év)Ettől az iszonyatos tempótól én elszédültem volna.
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #192 üzenetére
Valami újat, könyörgöm! A csúnyarondaszar már kezd elkoptattott lenni, ráadásul természetesen szubjektív szempont.
„A korlátozott programlista a futó lakalmazásokról jobb bal oldalon megmutatva szintén jogos kritikája a rendszernek.”
Ez aláírásba helyezésért kiált, annyira zagyva.
Egyébként természetesen nem lista, és nem korlátozott. Az, hogy nem jobboldalt van, igazából részletkérdés, bár tudnék itt bekötött szemmel is találni olyan arcot, aki borzasztóan fel tudna rajta háborodni.
-
pushalias
addikt
Nos, valóban jobb lett volna ha választható lenne, melyik kezdőképernyővel induljon a rendszer, ugyanakkor továbbra sem értem azokat, aki belefáradnak a teljes újraindításonkénti egy (azaz 1) kattintásba, amibe kerül, hogy ne kelljen nézegetniük a szaracsempéket.
Ugyanők le merem fogadni, böngészés közben, vagy egy-egy dokumentum szerkesztésénél rengeteg olyan felesleges mozdulatot elvégeznek, amit én soha. És melyik is a gyakoribb?
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #184 üzenetére
Október vége óta használom, és nekem túl sok körülményesség nincs benne. Más. Nyilván a megszokott, berögzült megoldások után az új, szokatlan megoldások ellen berzenkedik az ember, egyébként a legtöbb felhasználónak ennyi az összes baja valójában. A ramatyul kivitelezett GUI meg hát ugye megint csak vélemény.
A WP-s tapasztalataim jönnek elő megint: az ember csak kapkodja a fejét a sok megszokásból, értetlenségből, hiedelemből eredő panasz miatt, miközben a valódi, létező hibákig ezek a drága panaszosok többnyire el sem jutnak, mert ahhoz meg kellene ismerni a rendszert, csak hát szaracsempe.
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #179 üzenetére
Én nem csinálok úgy, mintha ilyenek nem léteznének. Más kérdés, hogy egyre több esetben tapasztalom azt, hogy ezeknek az ellenérzéseknek a nagyon nagy része egyszerű hiedelmeken, hoaxokon alapul*. Épp nemrég közölte egy egyáltalán nem buta felhasználó, hogy ha tényleg nem kell állandóan a metrós felületet használnia (ő úgy tudta), akkor igazából ő akár ki is próbálná. Múlt héten a csempéket zsigerből gyűlölő ismerősöm vallotta meg, hogy hát ja, érintőképernyőn az nem is lenne rossz. Vannak még ilyenek. Az XP új Start menüje is ugyanilyen hitvitákkal kísérve vált kvázi szabvánnyá.
*Ahogyan telefonos fronton is csak mostanra, évek múltával kezd eltűnnni az a jelenség, hogy a „kiválóan tájékozott” eladók „az vindózos, elavult, lassú, fagy és persze vírusos” mantrával tömik a vásárlókat fejét a WP-ről. Kábé erre számítok a W8-nál is.
(#178) McClane Ha „sok embernek az véleménye”, akkor mi van?
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #171 üzenetére
Ha már a torzító körülményeket gondosan ki akarjuk szűrni, érdemes lenne figyelembe venni, hogy a pécés piac még W7 idején is fejlődgetett, aztán meg stagnált egy darabig, míg jelenleg a masszívan zsugorodik, az eddigi W8/RT-s tabletek/hibridek pedig nagyon drágák, pedig volt pár a kezemben huzamosabb ideig (nem csak egy kis tapicskolás erejéig), amit azonnal el tudnék fogadni, és már adnám is el a laptopot, ha az árából telne rá. De nem telne.
Éppen elég embert megörvendeztetett ahhoz, hogy ne csinálhass úgy, mintha nem léteznének.
-
pushalias
addikt
Egyébként ha már voltál kedves kielemezni, milyen agyi defektjeim vannak, szeretném megjegyezni, hogy egy GUI használhatósága kapcsán azzal érvelni, hogy csak 80 millió fogyott belőle negyed év alatt, puszta demagógia. Amit érdekes módon egyből kiszúrtál, amikor már nem a gyűlölt WinFo$ ellen volt érv
.
Ha figyelembe veszem, hogy egy operációs rendszer életében 3 hónap az lófütty, akkor pláne. Főleg egy olyan operációs rendszer esetében, amely ismét radikális változásokkal örvendeztette meg a felhasználókat, akik ezért most azokkal a korábbi rendszerekkel összehasonlítva támadják (sokszor téves információk alapján), amely rendszereket pár éve ugyanígy támadtak.
-
pushalias
addikt
válasz
fordfairlane #167 üzenetére
Most sem, ugye?
-
pushalias
addikt
Majd ha lesz egy többé-kevésbé ingyenes rendszer, ami ugyanazt tudja nyújtani, mint a Windows, az meg majd a pécé piacot fogja letarolni. Ha még lesz majd akkor olyan, és a kutya nem fog utána (Windows) sírni.
„Mint már említettem, fogalmad sincs, mik a tapasztalataim a rendszerrel, tehát halvány lila gőzöd sincs, mi alapján alakítottam ki a véleményemet.”
Sajnos csak abból tudok kiindulni, amit leírsz róla, mert veled ellentétben nem vagyok megáldva a gondolatolvasás tehetségével. Márpedig ha valótlanságokat írsz róla, mert „azt olvastad”, csak arra következtethetek nem ismered túlzottan jól.
Nem logikus?
(#165) fordfairlane „Ne fárassz ilyen ovis szintű bölcsességekkel” - mi lenne, ha ez kölcsönös lenne?
-
pushalias
addikt
Mert nyilván egyik Linux disztribúció terjesztői sem adnák oda a fél karjukat 3 hónap alatt eladott 80 millió licenszért.
Bakker, elképzelem, amint a szakportálok azon csámcsognak, mekkora bukás az Ubuntunak/Debian, amelyik neked tetszik), hogy negyed év alatt csak nyolcvanmillió licenszet vettek belőle.
Nem mellesleg ennek a piacnak rengeteg olyan szereplője van, aki a te szinteden áll a kérdésben, vagyis nem ismeri, nem is akarja ismerni, csak fikázza amiatt, amit elképzel róla az okos kis buksijában.
-
pushalias
addikt
válasz
fordfairlane #154 üzenetére
„A WP egy tisztának mondható felület, nincs kétféle desktop, kétféle UI ...”
Mert nincs kompatibilitás a WinMo-val. Ami miatt viszont jó darabig volt anyázás (néha most is), hogy mi az, hogy nincs rá ez, meg az, meg amaz, ami bezzeg WinMo-ra volt.
Látod, a usereknek soha, semmi nem jó.
„A Win8 - WinRT-t meg én is evolúciós zsákutcának tartom.” Ez meg a te véleményed.
-
pushalias
addikt
válasz
#41133696 #131 üzenetére
„Érdekes módon a Windows-os táborra nem jellemző, hogy mennének fikázni a linuxot.”
A nem jellemző az lehet, hogy igaz, de vannak azért ilyenek. Jó múltkorában pont egy ilyennek közöltem, hogy azért a Linuxnak is van létjogosultsága, bár nem kellett volna, mert a végén csak megkaptam, hogy Linux-hater vagyok.
-
pushalias
addikt
Már várom, amint megint segítek valakinek (szemét vagyok! igen! vállalom!), mire lecseszel. Élvezni fogom.
Ismétlem, furcsa értékrended lehet, hogy ilyen kis érzékenyke vagy, holott te simán idejössz köpködni, ráadásul velem ellentétben (aki egyébként nem köpködni járok oda, hanem segíteni) fingod sincs arról, amit köpködsz.
„Mert akkor ezek szerint szinte soha nem történik felfüggesztés, vagy ha igen, akkor csúsztatsz.”
Arról szó sem lehet, hogy már megint te nem érted az egészet.
-
pushalias
addikt
válasz
#41133696 #114 üzenetére
Még a W7 béta alatt kipróbáltam, és szerintem borzalmasan néz ki, de ha valakinek így tetszik, lelke rajta.
(#113) VIC20
Csodálkoznék, ha iskolában tanultad volna, ugyanis kb. tíz éve kezdett el terjedni ... oh wait ... „internetes linkek” alapján, amikre te nem hagyatkozol.
Kérdés: a nicked a (másik) legendás Commodore gép neve? Azért full respect.
-
pushalias
addikt
Az, hogy ha valaki valóban csak az Aero hiánya miatt nem használja, annak baj van a kis kobakjában, nem jelenti azt, hogy a MS nem építheti be, ha olyanja van.
Erre jó példa, hogy ha minden igaz, a Start gombot követelők megkapják a Start gombot, csak éppen az szépen a hánytató csempékhez fogja őket navigálni.
-
pushalias
addikt
„Bizonyára tudod, mennyi a tapasztalatom a rendszerrel, a háttérben felfüggesztett programok, meg nem az én fejemből pattantak ki, hanem a fenti cikkben is elolvashatod.”
Ez esetben szimplán arról van szó, hogy nem ismered a rendszert, csak olvastál valamit, amiről nem tudod, pontosan mit jelent, de azért megmondod a frankót. Az se rossz.
A metrós/modern ui-s alkalmazásokat és csak azokat valóban felfüggeszti általában a rendszer, de kizárólag akkor, ha a háttérbe kerülnek, és nincs joguk a háttérben futni.
Tehát, tényleg nincs valódi multitasing, kivéve
– az összes desktop alkalmazást;
– az osztott képernyőn futó metrós alkalmazásokat;
– a háttérben futó alkalmazásokat.Vagyis nem Moszkvában, hanem Jerevánban, és nem osztogattak, hanem fosztogattak.
El sem merem képzelni, mit kapnék, ha egy linuxos topikban ilyen szintű szakértést művelnék.
-
pushalias
addikt
-
pushalias
addikt
„Ez így ment sokáig, minden jó, minden oké volt.”
A saját szempontjaim szerint baromira nem volt rendben. Nem véletlenül kezdtem már a W98-as időkbena fontos dolgokat kipakolászni a QuickLaunch eszköztárra, mert a hócipőm tele volt az átláthatatlan Start menüvel.
Az valóban nem ergonomikus, hogy a jelenlegi W8 nem dobálja csoportokba a telepített desktop programokat, bár már érzem előre, hogy akkor meg nagyon széles lesz a Kezdőképernyő, és az lesz a baj.
Más is írta, a változás nem tetszik a népeknek. Mintha hájjal kenegettek volna, amikor valaki követendő példaként említette a Unityt, miközben azt a felhasználók 90+%-a utálta, és szerintem sokan utálják még most is (és igazából csak egy átvariált Start menü az is).
(#91) VIC20 valójában ismeretlen szerző.
-
pushalias
addikt
válasz
Psychopeti #85 üzenetére
Igazából mit szerettél volna közölni velünk?
-
pushalias
addikt
„Amikor már a processzorok legalja is többre képes, mint az átlag felhasználóknak szüksége van rá kiveszik a multitaskingot?”
Nem, az utóbbi negyedórában sem „vették ki” a multitaskingot.
Update: Egyébként olyannyira nem vették ki, hogy a MS új, reklámjaiban kifejezetten hangsúlyozzák, hogy az iPaddel ellentétben a reklámozott WinRT-s tablet képes multitaskingra.
„Megszünik az aero, amikor ezzel egy 5 évvel ezelőtti x3100 is vígan elboldogul? Ja, az akku idő miatt?”
Az a durva, te is érzed, hogy ez egy hajánál fogva előrángatott indok.
Szimplán dizájn szempontokból történt, nincs kedvem kikeresni, hol írnak erről, de egyébként lényegtelen is. Aki az Aero hiánya miatt nem használja, az meg is érdemli.
-
pushalias
addikt
válasz
#41133696 #75 üzenetére
Nekem olyan szempontból szerencsém van, hogy már a W7 előtti verzióknál rájöttem, a gyorsindító panel használata sokkal jobb, gyorsabb és egyszerűbb, mint a Start menüben való egerészés. A munkámból adódóan éppen elég átláthatatlanná duzzadt, rettenetes belassulást, időnként fagyást okozó, iszonyat kényelmetlenül használható Start menüvel találkoztam már, amelyeknél így utólag belegondolva a Kezdőképernyő jóval átláthatóbb, gyorsabban használható lett volna azon egyszerű oknál fogva, hogy nem kell kibontogatni az almappákat, tehát nem kell visszalépni sem, ha mégsem ott van a keresett cucc. A W7-nél aztán végleg elfelejtettem az elavult Start menüt, így a W8-ra átállásom könnyebb volt az átlagnál, az új kereső pedig jóval hatékonyabb az eddigieknél.
Azokat pedig csak szánni tudom, akiknek az ultima ratio a szaracsempe, meg a fújhányok.
Elfelejtettem írni, a cikk korrekt, bár egy kicsit túlhangsúlyozza a billentyűkombinációk használatát. valószínűleg ezért is érkezett olyan hozzászóló, aki láthatóan azt hiszi, csak azokkal vezérelhető a rendszer. Vagy pedig félreértem, miért panaszkodott, hogy nem tudja/akarja megjegyezni azokat.
-
pushalias
addikt
válasz
hibavissza #68 üzenetére
És ki az a kretén, aki korbáccsal ver téged, hogy használd? Mesélj apucinak, ki bántott?
-
pushalias
addikt
„A multitasking kivégzéséről meg ne is beszéljünk, mert épeszű ember ezt nem képes felfogni és elfogadni...”
A linuxos topikban érzékeny vagy, mint egy mimóza, itt pedig nettó baromságokkal jössz. Amikről egyébként igazság szerint azt kellene írnom,hogy hazugságok, ha nem feltételezném rendkívül jóindulatúan, hogy „mindössze” nulla tapasztalattal osztod az észt egy rendszerről, elég jól láthatóan az utálattól vezetve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest