Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz alfa20 #304 üzenetére

Csupán annyit, hogy telepítve van az asztali is.

Akár egyszerre indíthatnám a kettőt is, de az nagy dinkaság lenne :D

Amikor elindítom a Windows 8-at beállíthatom, hogy melyik induljon el a kettő közül automatikusan. Régebben egy időre az asztali verziót indíttattam el, a fentebb említett problémák miatt, amiket időközben orvosoltak.

Modern UI-s Skype és hagyományos Windows asztal egy képernyőn. Forrás: Windows Internet Explorer 10 (RTM)

Most már ugyanúgy tudja a videóhívást is a modern UI-s Skype is.

Pillanatnyilag így néz ki a Modern UI-s verzió. Természetesen a hagyományos asztalon való munkánál is fut a Modern UI-s verzió...

... apró hátránya, hogy ellentétben az asztali változattal, itt nincs a tálcán értesítési ikon, hanem ha írnak egy pillanatra a jobb felső sarokban megjelenik egy ablak az üzenettel, de ha ez eltűnik, akkor csak abban az esetben veszem észre, hogy írtak ha előtérbe hozom a teljes képernyős Modern UI-s Skype ablakot. Vagy ahogy eggyel fentebb be is van linkelve képen, eleve folyamatosan egy sávban láthatóvá teszem.

• Hunpriest

senior tag

válasz alfa20 #296 üzenetére

Tetszetősek az újdonságok a 8.1-ben. Alakul ez szép lassan. :)

• imibogyo

veterán

válasz alfa20 #291 üzenetére

Nem mondtam, hogy a beszólás, lenézés miatt védem meg, hanem amiatt amit feltételeztél róla. A beszólást beszéljétek meg ti, az nem az én dolgom. ;) :P

Én inkább a mondandómban erre a felvetésedre reagáltam:
    akkor mondj nekem olyan programokat ami MUI-ban fut és az alábbi sw-knek megfelelő alternatívák lehetnek minimális költségek mellett:

Miért kellene mindenáron MUI-s programokat mondania, miért kellene egyáltalán mindenáron MUI-s programokat használni? Nem abból áll a Win8, a metro és az új felület használata, hogy csak MUI-s programokat használsz. Az egész vita a start menü kontra metro felülettel kezdődött és arról is van szó most is, vagyis arról kellene. A programokat senki nem hozta szóba, mivel nincs összefüggés. Attól még, hogy valaki 5000 desktopos programot használ, még simán el lehet Win8-on (ahogy én is), egyetlen MUI-s program használata nélkül. Főleg mivel te megoldottad (amit a Microsoft-nak kellett volna), hogy asztalra töltsön be a rendszer, sőt még van start menüd is, így végképp nem értem ezt az egész """szenvedést""" a start képernyő miatt, hogy neked miért is baj ez az új felület (most már.... a módosításaiddal együtt értve természetesen).

"ízlésék és pofonok, te nem szereted a start menüt nem használod(tad) én használom és számomra praktikusabb mint a startképernyő. ennyi!"
    Ez tiszta sor. Észérv. De hát van lehetőséged használni Win8 alatt is a start menüdet, te magad linkelted be a megoldást rá. Akkor mi zavar még? És itt most ne térjünk vissza megint arra ami evidens, hogy ezt az MS-nek kellett volna megoldania, vagy kapcsolhatóvá tennie......

Nem tette. Ez egy tény, ez van. Lépjünk át rajta. Ahogy az Ubuntunak nem kellett volna a Unity-t úgy bevezetni ahogy (ami szintén nagy felháborodást keltett), úgy ide sem így kellett volna bevezetni, nem ilyen drasztikusan, de ott is az maradt, itt is ez fog. Ezeken kár lovagolni.

A start menü kivételével miben jobb a Win 7 a te szempontodból? Mert eddig csak arról volt szó, hogy ez a metro-s felület zavar. Ha pedig ezt megoldottad már, akkor végképp nem értem miért is jobb a 7-esen maradni, mint használni a már általad testre szabott Win 8-at. Használod a metrot? Nem használod. Akkor miért baj?

Az viszont tényleg """maradiság""" (és nem a "szeretem nem szeretem" dolog miatt), ha csak makacsságból lemondasz a "várható" hosszútávú előnyökről, csak mert nem tetszik az új felület. 5 év múlva (hasraütve) sehol nem lesznek a Win 7-es gépek támogatottságban (dx 11.1, majdani 12 és még biztos rengeteg más SW-t is érint majd).

Ez jó? Nem jó. De ha valaki makacsságból kimarad, az lemarad (nem most azonnal, majd később.....). Erről van szó. És itt sokan, köztük én is erre próbálok rávilágítani. Nem kell "szeretni" az új rendszert, arra ott a feleségem akit szeressek. De ésszerű kompromisszumokat kötve (3rd start menü akinek kell, új GUI) megszokható, belakható a rendszer. És nagyon sok kényelmi szolgáltatása van amiket például én nagyon megszerettem az elmúlt pár hónapban. Sok minden gyorsabb. Nem minden természetesen, de azért érezhető. Ettől még nem fogom "szeretni", de simán használható rendszer. :K

Volt-e amit jobban szerettem a Win 7-ben? Persze, sok minden apróság.....
    Hogy visszaváltanék-e Win 7-re? Biztosan nem, most már nem.....
    Csak a Win 8 a jó rendszer? Fenéket, fanatizmus.....

Én is használok mellette még Linuxot (Fedora és Ubi) és Win 7-et is, nem vagyok elvakult "csaka8-as" ember. De ami sírást itt és külföldi fórumokon is egyesek lerendeznek, az már-már ovis, "Úristen, Pistike elvette a piros teherautómat...." szintű. És itt most nem rád gondolok, te értelmesen érvelsz (néha végletekben, de ez legalább kommunikáció és nem csak "szaracsempe" vagdalkozás), élvezem a "vitát". Mondjuk ettől függetlenül nem értek veled sok mindenben egyet, volt amiben igen, de azokat már leírtam az előző hozzászólásokban. :D :R

• imibogyo

veterán

válasz alfa20 #288 üzenetére

És viszont egy valamit nem értek. Miért kellene kötelezően használni a MUI-t? :U Úgy beszélsz te is róla, mint ha a desktopon futó program (vagy programok), kizárnák azokat amik jók MUI-n is.

Ez a legnagyobb baj, és erre is próbáltam már többször rávilágítani, hogy az emberek itt a PH-n is folyton végletekben gondolkodnak. Van a MUI és van a desktop, miért zárnák ki egymást? Nekem is van vagy 30 programom ami desktopos és van legalább 30-om ami MUI-s. Mi a probléma ezzel?

"és tudod órákig bámulni a mozgó kockákat"
    De miért kellene órákig bámulni. Ugyanúgy használom, mint régen a start menüt. Benyomom elindítom ami kell és már nem is látom a kockákat. Tényleg nagyon végletekben gondolkodol. :B

Sub-ZeRo-t meg kell védenem (bár majd meg védi ő magát is), tényleg nem ismered. És rengeteg dologra használja a gépét a felsoroltakon kívül is, nézz csak be a Win topikokba például. Elég régóta a "páyán" van. ;)

• imibogyo

veterán

válasz alfa20 #285 üzenetére

"Ezt annyira szeretik egyesek hangoztatni....."
    Mert sajnos kell hangoztatni. Olvass csak vissza 100 hsz.-t és meglátod. Nem kötelezőség. Vagy tetszik és használod, vagy nem tetszik, és akkor nem használod, vagy nem úgy használod (lásd. 3rd party start menü a te esetedben). Ennyire egyszerű.

"hogy akinek nem jön be a metro ui az maradi és a start menü az gatyi eljár felette az idő"
    Ezzel én sem értek egyet. Pusztán csak más volt, és más van most. De ugye ez megint izlések és pofonok. Nekem bejött a váltás, másnak nem. Ugyanakkor én meg azt nem szeretem, hogy ezért nekem kellene magam hülyének érezni, mert tetszik a rendszer.

"ezért is lenne jó ha lehetne választani klasszikus asztal és UI közt..."
    Ezt én is leírtam már számtalanszor. Én ezt tartom a legnagyobb hibájának a rendszernek átlag felhasználói szempontból. Én mondjuk akkor is az új felületet használnám, de legalább kihúzták volna vele a rendszer egyik legnagyobb tüskéjét sokak szemében, vagyis a start menü hiányát. Így mindenki boldog lehetett volna, vagy legalább kevésbé boldogtalan. :D

• Sub-ZeRo

nagyúr

válasz alfa20 #285 üzenetére

Az UI-t nem eröltetik, csak egységes kinézetet szeretne az MS tabletre, pc-re és telefonra. Csak hát a sok maradi, annak nem jön be a startképernyő, mert úgy is ez az első megmozdulás, hogy "mi ez a nagy szörnyűség".

• imibogyo

veterán

válasz alfa20 #282 üzenetére

Majd ha egy ilyen tesztet látok a PH-s srácoktól, akkor jobban meggyőzhető leszek, de amíg a hihetetlenül megbízható iPon tesztbázis ad ki egy-két táblázatot addig nem nagyon. Főleg, hogy 3 év Win 7 64bit után váltottam át Win 8 64bit-re és igenis sokkal gyorsabbnak érzem, mint a 7-et. És nem, nem a bekapcsolást, a hibernálást, vagy a kikapcsolást, hanem érzetre szinte mindent. Pedig nem csak játszom a gépen, hanem dolgozom is aktívan.

Amúgy platformtól és OS-től függetlenül is van pár érdekes érték abban a táblázatban. És más oldalakon sem tapasztalják egyértelműen azt, amit az ipon mért. LINK1, LINK2, LINK3. És ezek csak azok amiket most gyorsan 2 perc alatt a google kidobott... :U

Tegyük hozzá azt sem tapasztalták, hogy igazából "okkal", vagy egyáltalán gyorsabb lenne a 8-as, inkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy minimum olyan gyors, mint a 7-es, tehát visszalépésről nem beszélhetünk. És ahogy majd terjednek az újabb driverek és szoftveres megoldások ez még jobban a 8-as előnyére fog válni. És itt megint nem arról van szó, hogy húhhh mekkora király a 8-as, pusztán csak arról, hogy szoftveres úton sebesség-előnyre fog szert tenni (új dx, stb.). :K

De még egyszer hangsúlyozom nekem is ez a tapasztalatom és ez nekem többet jelent bármilyen tesztnél. Ezt persze nem kell elfogadni, elhinni meg pláne nem. ;) Ettől még akinek nem tetszik, úgy sem fog megfelelni és úgyis használja tovább a 7-esét (amit én is nagyon szerettem), de ezt az ellenkampányt nem értem. És ha már szóba hoztad, a te bejegyzésednek sokkal-sokkal jobban "meggyőzés" szaga van, mint a cikknek.

"sok helyen olvastam, hogy gyorsabb a W8 a W7-nél, de igazából kézzel fogható adatokat még sehol sem láttam... tegnapig." Egyrészről elég kevés helyen nézhetted eddig (lásd fenti példák), másrészről az OS sebességéről nem olvasni kell, hanem ki kell próbálni és megtapasztalni.

Én nem hittem és soha nem is szoktam hinni a marketing bullshiteknek, legyen az gyártóé, vagy egy üzleté. Egyszerűen megvettem kipróbáltam meggyőzött. Akit nem győzött meg meg ne használja. Egyesek tényleg úgy állítják be ezt az egészet, mint ha valaki minimum fegyverrel állna a hátuk mögött, hogy használják. :U

• martonx

veterán

válasz alfa20 #282 üzenetére

Hű, ez ingyeneshez képest nagyon jónak néz ki!
    Köszi a tippet!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés