- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Doze
aktív tag
Nekem mindig Intel+ATI (öhöm AMD) volt
A kék jól mutat a piros mellet... a zöld az nem sikkes ezért nem kell Nv
De visszatérve: Nálam egy His Radeon X800 pro-t váltott egy R9 280, no jó volt közte egy geforce 6100go, meg egy M610
, de csak azért mert az volt beépítve.
Egyébkén szerintem nem a márka a fontos. Hanem hogy mit kapsz a pénzedért. Én sokallottam tavaly a sima 760-ért 65 ropit, 55-ért vettem a fent említett karit. Persze meleg, meg falja az áramot, de úgy összességében többet kaptam a pénzemért.
De most is is: 60 magasságában milyen kártya van Nv-nél? 960... na puff..
-
Egyébként érdekes, hogy AMD oldalon általánosságban véve frissebb kártyákat használnak a userek.
-
XXArcAngelXX
tag
Meglepődnél mert nem vagyok gazdag. Ugyanúgy nem értem azt se amikor valaki lenézően mondja azt hogy neki Nvidia+intel kombó van a gépében minden más meg semmi. Még régen itt a PH!- kérdezősködtem hogy miből pakoljam össze a gépem azt a csapásirányt követtem. A környezetemben nagyon sokan Amd-sek voltak. Nem egy pénzes szakmában dolgozom. Mára szinte mindenkinek intel&nvidia van a gépében. Amúgy ki az az Abu? Nem savazás akart lenni, ha félreérthető voltam elnézést kérek.
Viszont ha gondoljátok akkor előkeresek másik videót mert azt hiszem van olyan is ahol GTx 480-on készül a melegszenya.
Ettől függetlenül én nem személyeskedek veled ellentétben. Szép Napot!
-
MongolZ
addikt
válasz
XXArcAngelXX #320 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy tom_tol-lal egyetemben ironizáltok, vagy komolyan gondoljátok az egészet?!
Egyszóval: Ez most vicc, vagy komoly? Mert viccnek elég durva...Azért nevetséges, hogy hány olyan újgazdag csemete van, aki ész nélkül szórja a pénzt, megveszi a szerinte legjobbat, aztán ha valaki szerint neki más megfelel, mert nem kell több, vagy mert abban az árkategóriában az a legjobb ár/érték arány, akkor az már gáz.
Szerintem meg az a kurva nagy gáz, hogy az olyanok, mint te (értsd: nem értenek hozzá, de pénzük az indokolatlanul, de van), még köpködnek is azokra, akik nem azt merészelik venni, mint amit ők.Mondjuk az is igaz, hogy valakikből meg kell élniük a Bódi Gucci, Giorgio Ármány, Dolce & Gabona gyártóknak is...
-
Zeratul
addikt
válasz
OMFG
Rég olvastam ekkora baromságot.
-
direwolf
őstag
válasz
Szerinted aki AMD-t vesz az tuti NVidiára vágyik, csak kevés a pénze? Úgy gondolod, hogy az NVidia megkérdőjelezhetetlenül jobb, mint az AMD? Na ez a fanatizmus, nem padig az, ha valaki meg tudja indokolni miért vesz meg valamit.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
lol. Ez igen
-
válasz
Malibutomi #318 üzenetére
Szerintem számoltak ezzel a lassú tempóval.
De viszont nem lenne marketing szempontjából túl szerencsés, ha ezt kifele is kommunikálnák.
-
Malibutomi
nagyúr
Senki nem mondta hogy kell nekik. De ha mindenki mindig csak a meglévő tutit követné, akkor még mindíg a fán élnénk.
Épp ezt írtam. Az AMD-nek valamit lépnie kellett, ha el akar érni valamit. Abból nem lesz nagyobb forgalma ha az nv után kullog. Főleg mert beégett az agyakba a "csakazenvé", és ezt most rosszindulat nélkül írom.
Ha jobb kártyákat jobb szoftverrel hozna ki mint az nv, akkor is soksok évig ez maradna a beégetett firmware sok embernél.De egyszerűbb válasz is lehetséges az AMD miért pakolt be mindenfélét a GCN-be. 2012-ben már szállították a PS4 devkiteket, azokkal együtt jött a PC-re is a GCN. Ezt a dolgot próbálják most meglovagolni az új apikkal, bár szerintem arra számítottak hogy sokkal gyorsabb lesz az átmenet.
-
Xmister
senior tag
Igen, az NV nagyon jól csinálja ezt. Viszont, ha az AMD sem próbálná erőltetni a fejlesztéseket, akkor a haladás sokkal lassabb lenne.
Valószínűnek tartom, hogy a DX12 fejlesztése sem a Mantle miatt kezdődött, de az sem véletlen, hogy előtte szó sem volt róla sehol. Nem akarták ezt ilyen gyorsan bevezetni.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #315 üzenetére
No de miért is pakoljanak be valamit három évvel ezelőtt amihez talán lesz oS/API év végére,és játék jövőre???Addigra eltelik 4év,az a vga már gyenge lesz nem is kicsit...
-
Malibutomi
nagyúr
Most ugye épp az van, hogy csak annyit raknak bele amennyi kell. Erre szokás mondani ugye hogy az amd okossàga nem látszik sehol. Ha valami véletlen folytán kihasználják a jövöben a programok, akkor egyböl az nv is tudni fog mindent ami most még feleslegesnek tünik. Akkor rögtön bepakolnák ök is ami most az amd-nél felesleges okosságnak tünik.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #313 üzenetére
Ezt hogy érted, hogy többet pakol a kártyákba?
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #310 üzenetére
Én direkt azért írtam, hogy jelenleg. Most valami tényleg alakulóban van, és jó lenne, ha történne is valami, DE szerintem egyrészt nem a fejlettebb architektúrából fog előnyt kovácsolni az AMD(ha fog), másrészt pont amiatt, amit leírtál én nem számítok nagy különbségre az új API-kkal sem....aztán ki tudja....
Ha annyival jobb lesz az AMD, akkor veszek AMD-t, de amíg nem látok konkrét dolgokat, vagy csak a szokásos leheletnyi különbség marad, addig maradok NV-n. -
tom_tol
addikt
Érdekes volt elolvasni a hozzászólásokat. A privát következtetéseim:
A szavazók, hozzászólók többsége Abu tején cseperedik és vagy csórók, vagy zsugorik -
Malibutomi
nagyúr
Ez igy van. DE!
Pont mivel az nv-é a nagyobb piaci rész, ezért amíg ez így van addig ugye olyan játékok jönnek amik annyit használnak ki amennyit az nv kártyàk tudnak. Egy kiadó sem szúr ki magával hogy olyat hozzon ki ami nem fut nv-n.Az amd vagy próbál tenni valamit, hogy ki legyen használva amit gyárt - ez megy most, csak nem elég gyorsan, de lassan kezd látszani valami belöle (vulkan,dx12).
Vagy tehetné azt hogy ö is a minimumot teszi a kártyákba, de akkor csak az nv után kulloghatna mindíg, és még szarabb helyzetbe kerülne. Ez lenne a legnagyobb öngól.
-
Muerte
addikt
Az nem érdekes,itt a hype a lényeg
Azt is birom hogy ~10 ember ilyenkor mindig beírja nincs gond évek óta az AMD driverekkel,érdekes hogy csak idén már kb.1000 hsz. volt a Catalyst topikban annyira problémamentesek
NV driverek topikja meg nincs is,de már az SLI topik is kihalófélben van
-
Z10N
veterán
Olyankor mi a helyzet, amikor tobb konfig van (szamszerint 5, ami aktiv, kiveve a szervereket + irodaiakat + konzolokat)? Illetve az APU-k kerdese nem tiszta.
-
-
-
SaGaIn
senior tag
Hogy az AMD lemaradt? Érdekes 4 éve van GCN, de az nvidiánk még mindíg nem sikerült minden funkciót átvennie...
Egyelőre az AMD megteheti, hogy mindíg csak átnevezi illetve módosítja kissé a 7000-es szériával behozott GCN arhitectúrát a közép és alsó kategórájában. A 390X meg fel fogja törölni a padlót a TintanX-el is. Bár ha csak ugyan azt hozza akkor is fele annyiba kerül. AMD-nél ott A full Mantle /Vulkan supprt az nVidiának erre nincs válasza csak megkötésekkel, sőt a Dx12 is miattuk és az intel miatt lett szűkösebbre szabva az eredetinél.
Arról ne is beszéljünk, hogy konzolokban AMD chipek vannak így portolt játékok jobban fognak futni kicsivel.
Számomra nem kérdés hogy az AMD a jővőre nézve jobb választás volt az emúlt 3 évben és idén is az lesz.
Mondom ezt úgy hogy mindíg is az nVidia kártyáim voltak a mostani 270x előtt és meg is voltam velük elégedve. De sajnos akkora volt az előnyük hogy nem fejlesztettek eléggé és a kb. ötödakkora AMD megelőzte őket fejlesztésben.(remélem nem indítok el túl nagy nVidia-AMD lover harcot)
-
-
peet137
tag
Nálam így néz ki a sorrend:
- S3 Trio 4 MB
- 3dfx voodoo bansee
- 3dfx voodoo 3 2000
- Nvidia TNT2 /Diamond V770/
- Ati 8500 LE /Sapphire/
- Nvidia Gef2 MX400 /több is volt/
- Nvidia Gef3 Ti200 /Abit/
- Ati 9500 /Club 3D/
- Nvidia FX5200 /Inno 3D; bár ne lett volna.../
- Nvidia 6600GT /Chaintech/
- Ati HD2600 XT /Sapphire/
- Ati HD3850 /Sapphire/
- Ati HD4850 / Gainward; az elején jó hangos volt a hűtése, de ezen egy Zalman VF1000 segített/
Érik a 4850 cseréje, de valószínűleg vmi HD7800-as AMD lesz, nincs szükség erősebbre...
-
válasz
pumesz83 #292 üzenetére
Próbálok segíteni:
1. Az, amire gondolsz fan, nem pedig fun. Fanatikusokról van szó, nem mókáról. Bár mókás ez az egész fankodás mindkét oldalon.
2. Ne vedd alapul az 5770-et az 560 Ti-vel való összehasonlításban, mert nem egy kategória! Az 560 Ti párja AMD oldalon az 5870, és mindkettő 80%-kal gyorsabb az 5770-nél. És hát az 5870 is sokat fogyaszt és sok hőt termel, hasonlóan az 560 Ti-hez. Check it!
3. De, a hamburgert mindenki szereti! Abban nincs megosztottság!
-
törölt tag
Amúgy szerintem nagyban megkönnyítené az ilyen felméréseket (nem is kéne külön meghirdetni), ha a felhasználóknál a cuccok rovatba a dolgokat nem kézzel kéne bepötyögni, hanem meglennének egy "legördülő menüben" a főbb számítógépes cuccok (ez nem kevés meló, aláírom
). Engem például nem csak a videókártyák megoszlása érdekelne, hanem emellett még sok más is, pl. hogy az operációs rendszerek megoszlása milyen.
-
pumesz83
csendes tag
válasz
v_peter2012 #35 üzenetére
Itt megint a csapkodás megy a radeon, és az nV fun-ok között.
Megmondom őszintén,hogy régebben sokat kellett gyűjtögetnem olcsó,de éppen használható VGA-ra (és egyéb alkatrészekre). Vegyesen volt mindkét féltől kártyám, MX440, X300, 8600GT, 250GTS, HD5770, és most pedig még 560Ti. Amikor az 5770-est vettem, egy árban volt, a hőn szeretett GTX460-al, mégis a Radeon mellett döntöttem. Nem bántam meg, nem volt driver probléma - ez egyébként csak a nagyon amatőröknek jön elő, akik játsszák az infóst - szépen mentek a játékok fullHD-ben a 32"-os TV-n, az ÉN, és ismétlem ÉN!!!! igényeimnek megfelelően. Ez nem mindig full-ultra-brutál beállítás volt, hanem a játszható, és szép!!!
A másik: hú azok a Radeonok úgy melegednek, meg nem elég nekik a paksi erőmű....na neeeee!Nekem ne
Az 5770-es egy Sapphire volt, és nem volt meleg se, és hangos se, und 400-as táp vitte. Ellenben az 560Ti a mostani gépemben nagyon-nagyon meleg...és játék alatt hallom a ventiket. Ha nagyon túlmelegszik, akkor a táp ki is kapcsolja egy pár másodpercre a gépet, meg ilyesmi. Vissza kell vennem a grafikát(élsimítást),hogy ne legyen ilyen.Én mind a 2 féllel meg vagyok elégedve, de várom a 300-as szériát piros oldalon, és a választ erre NV-éknél
A lényeg hogy erős verseny legyen,mert az segít a pénztárcámnak!!!Tehát mindenki döntse el mi az igénye, tartsuk tiszteletben azt,ha valakinek jobban tetszik a zöld a pirosnál, vagy fordítva.
"nem mindenki szereti a hamburgert" -
Interceptor
addikt
Nekem több nvidia kártyám is volt régebben, a legutolsó egy 8800GT és az egyetlen közülük ami ref hűtős. A hosszan tartó játék alatt kifagyott időnként az elégtelen hűtés miatt(TDU alatt rendre). Viszont nem vitatom, hogy a mai nvidia ref hűtések viszont jók, hiszen a dolgok változhatnak főleg ennyi idő után.
-
djgeg
őstag
Jó... nem vitatkozom tovább olyanokkal akik szerint az akárhányszor szavazható webes lószar kérdés/"statisztika" bármi másra jó lehet mint az idő lószarra történő eltöltésére... Láthatóan más a véleményem mint itt sokaknak ez van...
-
babkukta
senior tag
Egy jó "öreg" 4850et hajtok. Használtan vettem 3 éve, a gyári hűtőt már lecseréltem. Egyrészt hangos volt (bár 2 évig így használtam), másrészt szerintem csapágyas lett, mert vmi idegesítő kerregő hangot is kezdett kiadni magából (szilikon/olaj nem segített). De a jelenlegi AC hűtővel vígan elvan, bár a hőfok így se a legbarátibb. Viszont nagyon elégedett vagyok a teljesítményével
-
nubreed
veterán
Ilyen apróságokon minek ennyire fennakadni? Nem teljesen mindegy neked, ha a PH feltesz egy szavazógépes kérdést és arra hányan szavaznak és, hogy ez most mennyire reprezentatív vagy nem az?
Az aktív PH közösségen belül igen is reprezentatív, ami nem feltétlenül egyezik a nagy magyaroroszágo átlaggal, ha ezt elfogadjuk, akkor most miért kell ebbe belekötni? Szerintem nagyon érdekes nézni a számok alakulását a PH! közösségen belül is. -
djgeg
őstag
válasz
SpongyaBob #278 üzenetére
Most komolyan azt hozzuk ki a mondandómból, hogy az a legnagyobb bajom, hogy nem az Nvidia vezet? Rohadtul leszarom... azt nem tudom felfogni ép ésszel, hogy ezt bárki komolyan veszi ... vagy bármilyen téren reprezentatívnak gondolja....
(#284) -Solt-
"Én táblagépről szavaztam mobilnettel, az asztali gépemen csípőből már az eredmény jelent meg a cikknél."Na az aztán érdekes... Belépve több gépről úgy hogy már 2 eszközről szavaztam rohadtul nem jelenik meg a statisztika.... csak ha megint szavazok... Többen is "jelezték" már.... de neked megy.... Hmmm ügyes.
-
-Solt-
veterán
Azt látom, hogy vonzza a marharépákat a cikk, de szerencsére azért a 90% képes a szövegértelmezésre, és ennek megfelelően kezeli ezt a kérdést... kivétel meg mindig lesz. Engem sokkal jobban aggaszt, hogy ilyen júzerek teret kapnak akár egy LOGOUT blog formájában is!
Én táblagépről szavaztam mobilnettel, az asztali gépemen csípőből már az eredmény jelent meg a cikknél. Ha tényleg nem bírod a baromságot, akkor szerintem vonulj vissza egy kicsit... mondjuk most.
-
ADAM1337
nagyúr
Egy gyors rövid összefoglaló miért is vagyok amd-s:
9600 pro (okés volt végig, csere nagyobbra)
6600gt (hűtés + driver anomáliák, csere)
x1900gt (driver ok, viszont melegedett nagyon)
8800gts 512mb zotac (melegedett 90fok felett vram hibák gyári venti profil egy hulladék volt)
hd3870x2 (driver erő ok, nagyobbra váltás)
9800gx2 (driver ok, melegedett meg is halt a ram rajta kockázás)
gtx260 (lett a gx2 helyett, első nv-m amivel nem volt gondom, de kevés volt erőben)
gtx275 (gariba kaptam a gx2 helyett ok de felesleges volt 2 vga)
4870x2 (teljesítmény ok, driver ok, hűtés csere accelero félév után behalt)
gtx 460 1gb (teljesítmény közép kategóriában okés)
gtx460 sli (driver katasztrofális volt annak idején, örök életre elegem lett a több kártyás rendszerekből)
asus hd5850 (sli eladása után, majd ezzel 2évig elvoltam a gyári téglás hűtés behalt gariba cserélték hd7850-re, de csak 1gb-s re, de kipróbáltam még 1x a CF-et de borzasztó volt bf4-ben a különböző vga ramok miatt (1gb+2gb))
asus hd7850 2gb (ezzel semmi problémám nem volt 2 évig jelenleg haverom használja, úgy adtam át hogy még 1 év garanciával)
gigabyte r9 280 oc (erőben sokkal jobb mint a 7850, bár nekem fhd-ba az is elég volt, driverek ok kicsit hangos a giga hűtése amúgy teljesen elégedett vagyok vele.)Az elmúlt 5évben nem volt vga gondom mióta ati-s vagyok driver terén, és remélem nem változik ez.
Következő vga-m is ati lesz amin az r9 280 betölti a 2 éves korát.
De persze ha az nv domborít valami jó akkor lehet arra váltok, nem vagyok vérfan. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
SpongyaBob #281 üzenetére
Aki olyan vérfan, meg is érdemli..
Hányszor kaptam a fejemre én is (nVidia fan volnék sokak szerint).. Csomó AMD kártyám volt, mégis utóbbi időben nV párti lettem, annak ellenére, hogy AMD kártyám van megint. Mégse forog vérben a szemem az eredményt látva
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Turbolada II #280 üzenetére
Persze én ezzel tisztában vagyok csak sokaknak bevérzik a szeme az eremény láttán
-
Turbolada II
őstag
válasz
SpongyaBob #278 üzenetére
Engem nem lepett meg, hogy az AMD győzött. Szakmai fórumról és csóró országról van szó. Még szép, hogy a jobb ár/teljesítményű termék nyer.
freeapro: Az FX széria volt az igazi 3D lassító DX9 alatt.
-
freeapro
senior tag
válasz
Turbolada II #270 üzenetére
Virge egy igazi 3D lassító volt
-
SpongyaBob
veterán
"hogy miért gáz egy ilyen módon készült "statisztika"
Megmondom én miért gáz: mert nem az Nvidia áll az élen. Ha ződ' lenne toronymagasan ott elől, akkor tök normális lenne a szavazás eredménye, állása, hitelessége ésatöbbi.
Ennyi van.
Dolgozd fel. Mást úgy sem tudsz tenni.
-
djgeg
őstag
válasz
Raysen623 #274 üzenetére
Szóltam én hozzád... vagy most ezt nem értem.
Miért rossz az, hogy bármilyen készülékről szavazhatok akárhányszor? Nem regisztrált User vagy nem IP alapon legalább? Hanem böngésző?
Ha nem érted értitek a fentiek alapján, hogy miért gáz egy ilyen módon készült "statisztika" akkor nincs sok értelme erről beszélni...Használjátok majd ezt a totál értelmetlen kupac lópikula adathalmazt. arra amire akarjátok... Csak essen jól az a lényeg
-
FF23
senior tag
AGP:
ATI 9200
ATI 9550
HD 3450
HD 3850PCI-E:
ATI X600
GF 6600GT
GF 7900GS
GF 8500GT
GF 210
GF 220Most Intel IGP
-
Raysen623
addikt
Na most már tényleg ideje lenne leállnod...egy gépről és csakis egyszer szavaztam! Arról az én nem tehetek, ha vannak olyanok még itt a fórumon is, akik ezt többször több gépről megtették. De igazából miért ne tehetné meg? Nem az a kérdés kinek melyik a szívügye, hanem milyen VGA-val rendelkezik, ami lehet több is több gép esetén, hiszen az is az övé! Tudtommal még szabad világban élünk, te pedig rögtön listázni akarsz mindenkit...ki vagy te kubatov II.???
-
djgeg
őstag
"itt" ..... Egy akárhányszór szavazhatós szarnak sose lesz köze a valósághoz... Csak az a tény, hogy egy ilyen amd VS nvida cikk vonza a barmokat...2 az hogy akárhányszor szavazhatsz...Nem regelt user alapú.
Hogy a francba állítasz szembe egy tényleges eladási adatokkal (kézzelfogható NORMÁLIS statisztikákkal!) egy ilyet? Ne nevettess már mert le esek a székről...Ennyi erővel egy kereső script a user adatlapon nagyobb reálképet adna mint ez a szavazós baromság...
Nevetséges... és inkább az, hogy ezt az emberek reális statisztikának tekintik... bármilyen formában.
(#253) cain69
Ahhoz hogy lássad a változást már kellet szavaznod egyszer... Az, hogy most másodszorra a nincs VGA-m ra nyomtál csak bizonyítja, azt hogy ez totál értlemetlen... "nyilván nem változtatott az amd vs. nvidia arányon." azon nem, de az össz statisztikát így is kupac lópikulává teszi egyenlővé... Főleg, hogy ne hogy azt hidd, hogy a többiek majd másodszorra vagy harmadszorra arra nyomnak...
Ugyan már...(#257) Rojik
Nem puffogok... Csak nem bírom a baromságot...
-
JanR
addikt
Időrendi sorrendben (nem ment fejből
):
GeForce FX5600
Nvidia 6600 GT
Nvidia 7600 GT
Nvidia 7300 GT
Nvidia 8600 GTS
AMD X1950XTX
Nvidia 9600 GT KO
Nvidia 7950 GT
AMD 4870
AMD 5870
AMD 4890 OC
AMD 5770
Nvida GTX 570
AMD 5850
AMD 6870
AMD 7970 Matrix Platinum
AMD 7870 OC
AMD 7870
Nvidia GTX680
Nvidia 560 Ti
Nvidia 660
Nvidia 760
Nvidia GTX960 (jelenleg) -
Turbolada II
őstag
El classico: Tseng
S3 Trio
S3 Virge
S3 Savage
GF2 MX/ MX200, MX400
GF4 MX440
Radeon 9000
GF4 Ti4200
Radeon 9500 toronymagasan a lagjobb kártya
GF 6600
GF 8600
HD 4850
5850
6850
7850
???? R9 370X -
haxiboy
veterán
Akkor beszállok én is.
A sorrend az elején előfordulhat hogy nem így volt mert nem emlékszem pontosan.S3 Virge DX
S3 Trio 3D
Ati RAGE
Ati RAGE II
Ati Rage Pro
Riva TNT
GeForce2 MX200
GeForce2 MX400
GeForce4 MX440
GeForce 7600GS
GeForce 9600GT
ATI/AMD HD5770
AMD HD6770
AMD HD 6990 (2x)
AMD HD 6770
GeForce GTX 970Nagyjából ez a lista de biztosan volt még, szinte mindenféle kiszuperált kártyát is használtam.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ha már mindenki leírja mije volt
Gigabyte ATI Radeon 9200 64MB 128bit (CoD2 1280x1024, High, igen szépen futott
)
Zotac nVidia Geforce GT430 Synergy Edition 2GB 128bit
Gigabyte ATI Radeon HD 5770 1GB
ASUS AMD Radeon HD 6850 1GB
MSI AMD Radeon HD 7850 1GB
ASUS AMD Radeon HD 7750 1GB 2x, egymás után
ASUS AMD Radeon HD 7790 1GB
Sapphire AMD Radeon HD 7770 1GB
Gigabyte nVidia Geforce GTX 460 1GB
Gigabyte nVidia Geforce GTX 670 2GB
Gigabyte nVidia Geforce GTX 670 4GB
Intel HD Graphics 4600
AMD Radeon HD 6950@70 2GBLehet kimaradt pár. 4 év alatt az összes kártya.
-
nubreed
veterán
Ezek szerint a PH! közösség nem tükrözi vissza a jelenlegi piaci trendeket, mert itt a szavazatok jelenlegi állása szerint legalábbis, a többségnek Radeon kártyája van, holott globálisan nézve pont az ellenkezője van és az nVidiások vannak többségben.
-
7time
senior tag
válasz
#91105792 #239 üzenetére
mert akkor még nem volt ilyen rossz a közvélemény róla, de most meg már csak Nvidiát venne, de nem engedheti meg magának..
Ez pont nem igaz mivel az AMD az utolsó 4-5 évben tette rendbe a dirivereit, az meg hogy az Nvidia most kihozott egy kevesebbet fogyasztó VGA-t még nem jelent sokat, majd megnézzük az R9-3XX szériát.
-
MongolZ
addikt
válasz
Pasadena83 #256 üzenetére
S3 Trio 64
ASUS nVidia Riva 128
ASUS nVidia Riva TNT2 Vanta
PowerColor ATI Radeon 7500
SiS M760
Sapphire ATI Radeon 4730
Sapphire ATI Radeon 4890
Sapphire AMD Radeon 6870
Sapphire AMD Radeon 7950BEÉn csak mostanában kezdtem "gyorsabban" váltogatni...
-
-Solt-
veterán
Nem, a kérdés nem áll fenn, maximum akkor, ha valamibe mindenképpen bele akarsz kötni... kizárólag erre jó amit csinálsz. A kapott eredmény egy érdekesség... a törzstagok, akik napi szinten itt vannak, olvassák a híreket, érdekli őket a VGA téma, szavazni fognak, és így képet kapunk arról, hogy a "kemény mag" köreiben mi az eloszlás a két gyártó között... Például érdekes, hogy a globális számokkal ellentétben, itt az AMD tulajok vannak többségben.
-
Raysen623
addikt
Akkor a többieket követve leírom én is VGA kronológiámat
S3 Savage4 16Mb
Riva TNT 16Mb
Geforce2 MX400 32Mb (MOHAA miatt)
C3D ATI Radeon 9000Pro 32Mb
Sapphire ATI Radeon 9550 32Mb
C3D ATI Radeon 9600XT 32Mb
C2D ATI Radeon X800XT 64Mb
Intel GMA 950 (MacBook)
NV 8800 GTS 320Mb (3 hónapig bírta szegény)
ATI Radeon 2900XT 512Mb (Crysis miatt)
ATI Radeon 3970 1Gb(?)
Asus ATI Radeon 6950 2Gb - jelenleg is ez vanSzóval volt itt minden...
-
Hintalow
senior tag
Elég jól szegmentáltnek tűnik a lista.
Én igazi jó PH alapanyag vagyok, mielött szavaztam, meg kellett néznem az adatlapomon, hogy milyen vga-m van(HD6750)
-
törölt tag
válasz
v_peter2012 #131 üzenetére
Te egy NV ügynök vagy,ha nem akkor beteg vagy.
-
Pasadena83
csendes tag
Még anno a 286-ossal kezdtem a sort, abban fogalmam sincs, mi volt... de amire ezek után emlékszem:
S3 Trio 64
S3 Trio 3D
NV Riva 128
S3 Savage 3D
ATI Radeon 64
NV Geforce MX 440
ATI Radeon 9550
ATI Radeon 9600
NV Geforce 8600 GT
AMD HD 7750Várom a 300-as Radeon szériát, hogy hátha lenyomja a jelenlegi árakat
mivel ritkán játszom, ezért az alsó/közép kategóriából szoktam választani. talán akkorra egy R9 270 vagy esetleg egy 285-ös lehet a befutó. még szemezek a fogyasztás/zaj! miatt a 750ti-vel és a 960-al is. Ősszel eldől majd az ár/érték/zaj alapján.
de ha sajnálni fogom rájuk a pénzt, akkor csak egy 260x leszno meg megnézzük, mit hoz a W10 + DX 12 ...
-
törölt tag
"GTA 5 megjelent, nvidia rögtön hivatalos driverrel ráfeszült, AMD? Csak beta driver. "
Magyarázd már meg nekem neked mint felhasználónak miben számít a WHQL aláírás ? Ha szar a driver akkor WHQL-lel is szar, ha meg nem akkor anélkül is jó lesz, az, hogy "bétának" van címkézve és nem adják ki havonta a WHQL drivert a megnevezésen változtat csak nem pedig magán a driveren és a működésén...
Mellesleg WHQL/Béta ide vagy oda ugyanúgy problémák vannak AMD/nV kártyákkal is a játékban... -
mlinus
őstag
szigorúan magánvélemény:
GTX 780-am van mióta megjelent. Ref hűtés, teljesen halk, soha nem volt semmi driver problémám, és még mindig gyors. Előtte gtx 680, hasonló tapasztalat. Azelőtt viszont egy rahedli Radeon, vegyes érzelmekkel. (Jóval azelőtt meg vegyesen Nvidia, Ati, nem volt különösebb problémám egyikükkel se.)
volt hd 4850, 4890, 5870, 6970, 6990, 7950. A 4000/5000es kártyákkal elégedett voltam, bár a hűtők (ref) hangosak voltak illetve 1, másfél év után elkezdtek berregni, nem volt semmi panaszom a teljesítményre, driverekre, stb. A 6970/6990 borzalmas volt, a 6990 az esetek többségében inkább egy bazi hangos 6950 volt, mivel a CF hol műküdött, hol nem... új játékoknál persze soha, mindig várni kellett supportra. Ezért ezt el is adtam rövidtávon, hiába volt a leggyorsabb benchmarkba meg papíron, alig tudtam kihasználni. A 7950-nél telt be a pohár, ugyanis kb 2 hét után elkezdett berregni a venti (mint ahogy a 4850 és 5870-en is, bár ott sokkal több idő kellett) ráadásul random kifagyott, pedig direkt nem referencia hűtőset vettem, mert az azelőtti amd kártyáknál már megszívtam, mert marha hangosak voltak.
a driverekről meg annyit, hogy tőlem beírhatja 20 ember hogy neki már évek óta nem volt bajuk, és nem is vitatom, azonban nem hiába terjedt el az a szólás hogy rosszak az amd driverek. Pontosabban nem rosszak, de most is - GTA 5 megjelent, nvidia rögtön hivatalos driverrel ráfeszült, AMD? Csak beta driver. Megint. Ami ismerősnél az egyik játékban fagyást okoz, viszont a régebbivel meg szanaszét szaggat a GTA.
pedig régebben havonta jött ki új driver... egyébként ha valaki nem azonnal akar játszani a legújabb játékokkal az valószínűleg észre sem veszi a problémákat, mert természetesen idővel kijavítják, de egész egyszerűen nem olyan gyorsan mint az nvidia.
Az nvidia átlagban drágább ugyanazon a kategórián belűl, de szerintem a plusz amiért fizetsz elég sokszor megéri. Sokkal jobb ref hűtők, jobb driver support.
Ami a technológiát érinti: valóban figyelemreméltó hogy az AMD már évek óta támogat teljes dx12-őt, azonban még sok sok évvel ezelőtt hasonló dolgokat olvastam Abu-tól a hwswn az R520/R600al kapcsolatba, hogy várjuk ki a végét mert miylen jó lesz
És azóta gyakorlatilag minden AMD generációnál elhangzik ugyanez, hogy többet tud, és majd meglátjuk. És lehet hogy így van, azonban ha abból következtetünk ami eddig volt, amire tényleg látható lesz az előnye az AMD-nek, már rég egy fiókba zárva fog porosodni a kártya.
-
irhejja
tag
Nézegetve a felméréseket (Steam, stb.), felmerül bennem a kérdés, hogy ezeket mennyire befolyásolják a laptopok?
Annyira nem vagyok képben ilyen terén, de manapság alig alig látni AMD-s laptopot, viszont tele a piac ilyen gagyi GeForce GT X10/X20/X30/X40 (szigorúan 2 GB VRAM!!!), amúgy nem sokat érő (és ezzel nem akarok senkit bántani!) videokártyás laptopokkal.
A tudatosan (értsd nem kész laptopot/PC-t) vásárlók körében szerintem kiegyenlítettebbek az arányok, vagy hülyeséget beszélek?
Amúgy, ha már eddigi videokártyák felsorolása is folyik:
nV GeForce 2
nV GeForce 4200 Ti
ATi HD 2600 Pro
nV GeFoce 8600 GTS -> "meghalt" egy szép napon... (egyetlen eddigi videokártyám ami meghibásodott)
ATi HD 4650
ATi HD 5670
AMD HD 7750
AMD R9 280X
AMD R9 290XEddig én sem találkoztam a hírhedt AMD driver problémákkal
-
JanR
addikt
Elég szépen megoszlanak a százalékok
Majd ha lesz egy kicsit több időm ráeresztem a számológépem és csinálok egy Ati vs. NV %-s dolgot is, szimplán kíváncsiságból.
-
Vistaboy
veterán
Én mindig több szempont alapján döntöttem videokártya vásárlásakor, hogy az éppen aktuális szériából melyik gyártó mellett tegyem le a voksomat. Főként a teljesítmény/fogyasztás/melegedés/zaj értékeket szem előtt tartva. Mindegyikre nyilván nem emlékszem már, hiszen a legelső 286-os konfigomat már nagyon régen vettem.
Amit fel tudok sorolni, az egészen 2005-ig visszamenőleg így néz ki:
- NV GeForce 7800 GTX
- NV GeForce 8800 GT
- AMD Radeon HD 4890
- AMD Radeon HD 6870
- AMD Radeon HD 7870
- AMD Radeon R9 280X
- NV GeForce GTX 980 (Jelenlegi kártyám)Látható, hogy sokáig AMD VGA-t használtam, azon belül is Sapphire-t, mert szinte minden tekintetben az elmúl évek során sokkal jobbak voltak számomra a pirosak kártyái. Amikor pedig kijöttek a GCN-architektúrával rendelkező darabok, még tovább nőtt a különbség.
Ám 2014-ben az nVidia a Maxwell GPU-val nagyon magasra tette a lécet e tekintetben, mellyel beérték az AMD-t, azt követően pedig a GM204 kódjelű Maxwell GPU még tovább fokozott. Ezért csatlakoztam 7 év után újra a zöldekhez. És bár tudom, hogy az AMD még nem felelt a GTX 9xx sorozatra, de az R9 290X fogyasztása és melegedése még a TITAN kártyákhoz képest is magasabb, ezért nagyon jó megoldással kell előállniuk, ha hozni akarják a GM204 teljesítményét azonos fogyasztási és melegedési érték mellett.
Persze a melegedés és zajszint főleg a hűtésen múlik, pont emiatt vettem én is ASUS Strix GTX 980-at, hiszen a referencia hűtés számomra továbbra is túl hangos. Jobb szeretem a csendet.
-
laceszgamer
addikt
Nálam elég erőteljes az ATI/AMD fölény.
Ja és mind Sapphire volt, egy szem kivételével, az NV és MSI.
Sima 9600
9800XT
X850Pro
HD3850 AGP - ez csak a 850 helyére került, egy ideig még megmaradt az AGP-s konfig is 2. PC-nek.Innen meg már PCI-E vonal indult.
X1650Pro
X1950Pro
HD2900XT
HD4850 majd kapott egy párt mellé CF-be
MSI GTX480 egy évet bírt ki, aztán megadta magát, pedig 75 fok fölé nem engedtem...
HD7950 Boost
R9 290X ezek már párban érkeztekEgyenlőre ez utóbbi marad, majd a 390X-re leszek kíváncsi mennyit hoz, ha nem sokat, akkor megvárom a 400-as - vagy kitudja, miként fogják még nevezni - sorozatot.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
Turbolada II #247 üzenetére
Én csak idéztem tőle!
Nem áll szándékomban sértegetni. -
djgeg
őstag
válasz
Turbolada II #238 üzenetére
Nem vagyok szakértő... talán többet konyítok hozzá mint itt sokan, de k-ra leszarom...
Szerinted egy webes statisztika ami még nem is Regelt user alapon mér hanem bárki fia borja alapon... az annyira reális?
2 gépen szavaztam csak, hogy megnézzem a statisztikát az otthni gépemen is... nem hiszem, hogy kiszűrik... -
moli.hu
őstag
a mobiloldalt asztali chrome-on nezve nem latszik a szavazas submit gombja.
-
Puma K
nagyúr
Kedvenc topicom így végigolvasva az eddig leírtakat!
Na leírom én is és memóriafrissítés gyanánt magamnak is:
SiS integrált valami 32 MB (Intel Pentium II (?))
Nv GeForce4 MX 440 AGP 8X 64 MB/64 Bit (AMD Athlon XP 2800+)
Innentől csak PCI-E:
Nv 6800GT 256 MB/256 Bit (AMD Athlon64 3200+ Venice Socket939
Nv 7600GT 256 MB/128 Bit (AMD Athlon64 3200+ Venice Socket939
Nv 7900GT 256 MB/256 Bit (AMD Athlon64 3200+ Venice Socket939)
ATI HD4850 512 MB/256 Bit (AMD Athlon64 3200+ Venice Socket939)
AMD HD4850 512 MB/256 Bit (Intel E8400)
Nv GTX275 896 MB/448 Bit (Intel E8400)
Nv GTX275 869 MB/448 Bit (Intel i5-750)
AMD Mobility HD5470 1024 MB/64 Bit (Intel i3-350)
Nv GT555M 1024MB/128 Bit (Intel i3-2310M)
Nv GTX760 2048MB/256 Bit (Intel i5-4460) -
törölt tag
válasz
Raysen623 #237 üzenetére
Nincs ebben semmi érdekes. AMD-t divat szidni, de tény, hogy a legjobb ár/teljesítmény az arányt AMD kártyák nyújtották az elmúlt évek során. Ez a magyar piacon pedig szerintem legtöbb ember számára elég fontos szempont.
Ebből következtetve még az is hozzá adódik, hogy a magyar felhasználók nem cserélik minden évben a hardvert, és biztos sokan vannak úgy, hogy régen megvették az AMD-t, mert akkor még nem volt ilyen rossz a közvélemény róla, de most meg már csak Nvidiát venne, de nem engedheti meg magának... -
Egon
nagyúr
Meglátásom szerint, a helyzet sok esetben a következő.
Minden évben megjelenik (több)ezer játék. Áltag júzer játszik belőle max. 50-nel. Ha az az 50 jól működik, akkor elégedett. Ha nem, akkor anyázik. Értelemszerűen semmi sem garantálja, hogy ha jól megy az általa preferált 50 játék, akkor a másik 950 is jól menne (másik júzer esetleg olyannal szív, amit az első sosem próbált).
A régebbi megjelenésekről ne is beszéljünk. -
Gilberto
aktív tag
GTX560ti. A Fifa megy vele még, más meg nem érdekel. Ha esetleg új gépet vennék, akkor jöhet az AMD, persze, ha jönnek 3xx széria.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Turbolada II #231 üzenetére
R7 260X-nél inkább, de 7790-nél még nem volt szó a túlzott OC-ról.
Meg sokakat hallottam, hogy VGA miatti kékhalál, stb. Szerintem valami összeférhetetlenség lehetett ott, mert nekem még egyszer nem volt driver gondom, igaz csak felraktam, és ennyi, nem állítottam semmi extrát.
Mostani 6950 is köszöni jól, van 6970-es órajeleken ráadásul. -
djgeg
őstag
Ha lenne fogalmad a normális közvélemény kutatásról akkor nem írtad volna ezt a kommentet...
Szerinted ha közvéleményt kutatnak miért van még egy jó 1(vagy több) oldalnyi kérdés? Mert csoportokra típusokra osztják a halmazt... kontrollcsoportokat hoznak létre az adatokat különböző szempontok alapján elemzik és feldolgozzák stb stb... Ez egy külön szakma. Szerinted attól hiteles lesz egy statisztika, hogy kirakok egy pl épület üzenőfalára egyetlen kérdést és az alpján levonom a saját kis "tanulságot"?
Lényegtelen... Tanulság, hogy az hülyeség.Ha csak a Prohardver látogatókról akarnánk (vagy aktív tagok) statisztikát... arról se lesz ez ténylegesen releváns statisztika...
Egy releváns statisztikát lehetne itt előállítani. Pont a másik fajtából amikor az adatok megvannak. Hardveraprón az elmúlt 1-2 évben értékesített/hírdetett VGA eloszlást pl. -
Egon
nagyúr
válasz
Turbolada II #231 üzenetére
A júzer szempontjából nem mindegy? Max. annyi az "előnye" a szoftveres gondnak, hogy ha szerencséje van, azt előbb-utóbb javítják.
-
Egon
nagyúr
Érdekes.
Az első 4 gépemben fogalmam sincs már, hogy milyen vga volt (annyi rémlik, hogy a legelső, 386 DX40-es gépemben valami 512kB-os vga volt).
A P100-as gépemben cseréltem először vga-t, onnantól kezdve így alakult:NV Riva 128 (Diamond V330)
NV TNT (Diamond V550)
NV TNT2 (Diamond V770)
NV GF2 MX (Leadtek)
NV GF4 Ti4200 (Asus)
ATI R9700Pro (BBA)
NV GF6800 Ultra (Asus)
NV 8800GTS 512MB (Gigabyte)
NV GTX 560Ti (Asus)A gyártókat leszámítva van hasonlóság.
-
Egy 150k-s kártyát el lehet adni 135-ért 3-4-5 hónap múlva....Ez 10 % bukta....nézz meg egy 290/290X-et,ami 105-130k, és az aprón 65-90k-ért mennek....Ennyi.... Most volt pénzem, befektettem, mielőtt sokkal fontosabb dolgokra költöttem volna a pénzt....Lehet, hogy nem a legjobb ötlet,de én ezt gondoltam ki....
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Turbolada II #224 üzenetére
7790-nél, R7 260X-nél sokaknak volt gondja.
Nekem egyik kártyámnál se, hála égnek.
-
miazmá
tag
Jelenleg r9 280x van szolgálatban, mindig is Ati/Amd oldalról vásároltam.
Prociból is Amd, perpill Fx 8320.AMD forever!
-
válasz
Turbolada II #224 üzenetére
mert "elfelejtik" hozzátenni, hogy valójában csak a Linuxos driverük gyenge.
-
stratova
veterán
A szavazás állását a fenti esetleges okok mellett/helyett az is magyarázhatja, hogy AMD látszólag gyakrabban él az árcsökkentés módszerével Nv legfeljebb, ha abszolút lépéskényszerben van [s ha belegondolunk ügyesen csinálják], ez kihat a használt piaci árakra is. Nem feltétlenül csak új kártyák alapján kell értékelni a szavazást.
Elég felnézni a hardverapróra. -
Turbolada II
őstag
Nek tudom a sok okos honnan sza*ja elő, hogy rosszak az AMD driverek. Urban legend.
-
előtte 1280*720-ban toltam, de az élsimításnak köszönhetően elég minimális a két felbontás közötti különbség, az fps viszont így magasabb egy kicsit.
Egyébként inkább a jobb minőségű textúrák javára lőttem be a beállításokat, mivel én úgy gondolom, hogy inkább legyen kisebb felbontás, de élsimítással, és jobb textúrákkal, mint magasabb felbontás, de gyengébb grafikával.
A VGA memória-használata a játék szerint amúgy ~1017 MB
Ja és a legjobb, amikor ~3-4 óra játék után vagy a textúrák, vagy az árnyékok kezdenek el szarakodni, vagy kapok kékhalált (a betelt vga memória miatt), vagy szimplán leáll a gép.
Egyébként szívesen odaadnám a kártyámat, akár jelképes összegért is, ha már tudnék mire váltani.
Egyébkét úgy sejtem, hogy az 1 GB a fő limit nálam.
-
Levwi
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #218 üzenetére
Én ugyanazzal a kártyával 1280x1024 közepes beállítás és vígan elvan 75-80 százalékos gpu kihasználtsággal és 800-850 mb vram használattal ez még nem igazán izaddás annak a kártyának
A procim az már izzad elég sűrűn megy 100 százalékon. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #218 üzenetére
Szenved? YouTube videók alapján HD felett is megvan kb 40 FPS
Az ASUS-od épp passzolna a lapomhoz, 7770-et keresek
Persze cserével
ON:
Jelenleg HD 6950@70-et használok, de mATX házba nem a legjobb választás, így valami ultra low fogyasztású cucc kell most
-
HD 7770 és nagyon kéne már egy jobbfajta R9.
GTA V alatt nagyon szenved szegény kártya, és csak 800*600-ban tolom, 16:9-es képaránnyal... -
Érdekes lesz ez... jelenleg gtx980-am van, pusztán anyagi befektetés céljából, előtte 290 volt....
A mondandó lényege, hogy mások is lehetnek így, hogy anyagi megfontolásból per'pill más kártyájuk van,mint ami a favoritjuk...
Minden esetre várom a végeredményt... -
Effen
csendes tag
S3 trio 1 Mb majd update 2 megára
Tseng Labs ET6000 4Mb
Asus Riva 128 4mb + később voodoo 2 12mb
voodoo banshee 16 Mb
Riva TnT 16Mb
Geforce mx 200 32mb
Geforce GTS 32mb
Geforce 3 Ti200 64mb
Geforce Ti4200
Nvidia 6600 gt
Nvidia 7600 gt
Radeon 4600 hd
Radeon 6870 Hawks
Jelenleg: Radeon r9 290 -
Peat;)
veterán
válasz
velizare #207 üzenetére
A közvéleménykutatásban ha a megrendelő valódi képet akar kapni próbálnak több halmazból választani, ettől függetlenül szerintem érdekes ez a szavazás. A világeladások prezentálják a két dedikált vga gyártó helyzetét, a prohardver ezzel a felméréssel meg prezentálja azt ami erre a közegre jellemző és szerintem borítékolható volt. Ennyire lehet befolyásolni egy közösséget, pláne ha két ennyire egymáshoz közeli termékvonalról van szó az nvidia 6xx és amd 7xxx óta. Ilyenkor a tesztekben minimális különbség jön le és tisztán a szimpátia dönt (maxwell lett a kivétel, mert sokan a kulturált működést keresik, de érkeztéig tényleg egyik kutya másik eb volt 2-3 évig), a szimpátiát a ph! meg az amd oldalára rakta le teljesen nyíltan, véleményem szerint a jövőbeni feltételezéseket sokszor túlságosan is tényszerűen beígérve. Persze hogy az ember azt veszi ami jövőtállóbb, pláne ha szakmailag alátámasztható és le van vezetve hogy az egyiknek gondjai lesznek míg a másik tündökölni fog, aztán hogy mi lett a gyakorlat az meg másik dolog.
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok. Egyáltalán nem vágom ezt a Radeon driver problémát pár hozzászólásnál. Én kb. Az x1600pro óta nem emlékszem komoly driver problémára. Jelenleg r7 250 van és szeretem nagyon, számomra elegendő.
-
szabakaa
aktív tag
válasz
v_peter2012 #144 üzenetére
Előző geforce volt... Most aztán eltaláltál.
-
szerintem meg sokkal nem. a közvéleménykutatások is így működnek, aki nem akar válaszolni, az nem válaszol. mégis reprezentatív az adott körre tekintve, ha megfelelő darabszámmal rendelkezik. három szavazatból nem lehet statisztikát csinálni, százból már inkább, és kb. ezer főt szoktak már megbízható mintának tekinteni. próbaképpen beszavaztam az utolsóra, 0,1%ot ugrott meg. ha 0,1% 1 szavazat, akkor megvan az ezer szavazat, szóval megnyugodhatsz.
-
Valdez
őstag
válasz
Turbolada II #198 üzenetére
Az lehet, csak más gpu volt alatta
9500/9700 az r300, 9800 meg r350/60, tehát gondolom voltak ott más okosságok is órajelen kívül. Amúgy nekem 9800XT-m volt, kedvenc kártyám, nagyon jó kis cucc volt
-
sagem
addikt
Nem kell mindenben nagy mélységeket keresni, a PH egy vállalkozás, mozgásban kell tartani a közösséget, mindenkinek az a jó, ha pereg az oldal..látod, ehhez a témához is jött 200 hsz. Az vesz benne részt aki akar, lehet pöttyözni és/vagy kommentálni is..csak egy a sok "töltelék" tevékenység közül, ami az oldalon maradás idejét hosszabbítja
-
djgeg
őstag
A kérdés attól még fenn áll, hogy mi a lópikula értelme van.... mert attól, hogy van egy ilyen cikk és abban szavazás nem lesz releváns kép a "PROHARDVER! olvasói"-ról... csak egy töredékéről aki éppen szavazott ami ekkora méretben kontrollcsoport nélkül egy értelmetlen időpocsékolás csupán... nem releváns statisztika...
Ennyi erővel miért nem nézzük meg, hogy a hardveraprón milyen arányban milyen szériás VGA-kat értékesítettek vagy hirdettek? Sokkal relevánsabb mint egy ilyen szavazósdi... Weboldalon önként (vagy aki észreveszi) alapon statisztika... ilyen formában nem ér semmit azon kívül, hogy lesz egy irreleváns adathalmaz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest