Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
szigorúan magánvélemény:
GTX 780-am van mióta megjelent. Ref hűtés, teljesen halk, soha nem volt semmi driver problémám, és még mindig gyors. Előtte gtx 680, hasonló tapasztalat. Azelőtt viszont egy rahedli Radeon, vegyes érzelmekkel. (Jóval azelőtt meg vegyesen Nvidia, Ati, nem volt különösebb problémám egyikükkel se.)
volt hd 4850, 4890, 5870, 6970, 6990, 7950. A 4000/5000es kártyákkal elégedett voltam, bár a hűtők (ref) hangosak voltak illetve 1, másfél év után elkezdtek berregni, nem volt semmi panaszom a teljesítményre, driverekre, stb. A 6970/6990 borzalmas volt, a 6990 az esetek többségében inkább egy bazi hangos 6950 volt, mivel a CF hol műküdött, hol nem... új játékoknál persze soha, mindig várni kellett supportra. Ezért ezt el is adtam rövidtávon, hiába volt a leggyorsabb benchmarkba meg papíron, alig tudtam kihasználni. A 7950-nél telt be a pohár, ugyanis kb 2 hét után elkezdett berregni a venti (mint ahogy a 4850 és 5870-en is, bár ott sokkal több idő kellett) ráadásul random kifagyott, pedig direkt nem referencia hűtőset vettem, mert az azelőtti amd kártyáknál már megszívtam, mert marha hangosak voltak.
a driverekről meg annyit, hogy tőlem beírhatja 20 ember hogy neki már évek óta nem volt bajuk, és nem is vitatom, azonban nem hiába terjedt el az a szólás hogy rosszak az amd driverek. Pontosabban nem rosszak, de most is - GTA 5 megjelent, nvidia rögtön hivatalos driverrel ráfeszült, AMD? Csak beta driver. Megint. Ami ismerősnél az egyik játékban fagyást okoz, viszont a régebbivel meg szanaszét szaggat a GTA.
pedig régebben havonta jött ki új driver... egyébként ha valaki nem azonnal akar játszani a legújabb játékokkal az valószínűleg észre sem veszi a problémákat, mert természetesen idővel kijavítják, de egész egyszerűen nem olyan gyorsan mint az nvidia.
Az nvidia átlagban drágább ugyanazon a kategórián belűl, de szerintem a plusz amiért fizetsz elég sokszor megéri. Sokkal jobb ref hűtők, jobb driver support.
Ami a technológiát érinti: valóban figyelemreméltó hogy az AMD már évek óta támogat teljes dx12-őt, azonban még sok sok évvel ezelőtt hasonló dolgokat olvastam Abu-tól a hwswn az R520/R600al kapcsolatba, hogy várjuk ki a végét mert miylen jó lesz
És azóta gyakorlatilag minden AMD generációnál elhangzik ugyanez, hogy többet tud, és majd meglátjuk. És lehet hogy így van, azonban ha abból következtetünk ami eddig volt, amire tényleg látható lesz az előnye az AMD-nek, már rég egy fiókba zárva fog porosodni a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest