- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levwi
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #218 üzenetére
Én ugyanazzal a kártyával 1280x1024 közepes beállítás és vígan elvan 75-80 százalékos gpu kihasználtsággal és 800-850 mb vram használattal ez még nem igazán izaddás annak a kártyának
A procim az már izzad elég sűrűn megy 100 százalékon. -
Levwi
aktív tag
A milyen videokártyát vegyek Topikot próbáld meg ott tudnak segíteni.
-
Levwi
aktív tag
válasz
v_peter2012 #144 üzenetére
Ha én is azt néztem volna vga vásárlásánál, hogy melyiknek van nagyobb részesedése vagy melyik kártyából van több eladott példány akkor vagy vettem volna egy gyengébb nvidia kártyát a pénzemből vagy egy ugyanilyen erőset drágábban. Szerinted miért vettem AMD kártyát elég egyértelmű. Ár/Érték arány mond neked valamit? És nem maradt ki se a mai link se a tegnapi cikk. de ha visszaolvasod az előző hozzászólásom meglátod hogy mi a véleményem miért van sok eladott nvidia kártya.
Én is befejeztem mára a hülyeséget, és inkább csinálok valami értelmesebb dolgot ahelyett, hogy veszekedjek itt pár nv fannal.
Még a végére annyit, hogy vennék nv kártyát ha ár/érték arányban megérné, de nem éri meg. Nem vagyok amd fan, de a pénztárcám ellensége sem.
-
Levwi
aktív tag
válasz
#85552128 #142 üzenetére
igen steam-en meg lehet nézni, de abban ugye benne vannak az amerikai suttyók akinek nem az a lényeg hogy mi a jobb hanem hogy mi a drágább. A tipikus a drágább jobb felfogás. Ennek a felmérésnek az a lényege hogy nálunk magyaroknál mi a helyzet. És itt lényeg a pénz ezért az amd lesz a befutó.
-
Levwi
aktív tag
válasz
energy4ever #136 üzenetére
Ebben igazad van
Alsóbb kategóriában, meg nincs akkora fogyasztás különbség, hogy megérje a felárat az nv bármelyik kártyája.
Nekem nincs erőművem de melegebb van a szobámban mint a többi helységben ha játszok
-
Levwi
aktív tag
válasz
v_peter2012 #131 üzenetére
Szerintem meg nem. Ha megnézed a hozzászólókat a többségnek amd kártyája van, mert mindig is jobb volt az ár érték aránya mint az nvidia-nak. Ez van Akinek nvidia kártyája van az vagy jó áron vette vagy nv fanatikus, mert szerintem a legkevesebb az aki azért vette az nvidia kártyát mert keveset fogyaszt.
-
Levwi
aktív tag
válasz
erer1000 #111 üzenetére
Ha már válasznak írtad akkor leírom nekem milyen kártyáim voltak eddig
s3 trio 64v2/dx 1 MB (Valahol még lehet meg is van bár nem vagyok benne biztos)
nvidia riva tnt2 32 MB
geforce 2 mx 200 64 MB (Valamelyik tesómnál még lehet megtalálnám ezt is)
Ati radeon 9550 128 MB 128 bit (ott pihen a szomszéd szobában tavaly még muterom gépében dolgozott még működik csak hűtő már nincs rajta)
Integrált kártya egy abit alaplapon pontos tipusát nem tudom fent van a padláson.
Nvidia 9400GT 512 MB
A mostani egy AMD HD 7770 GHZ edition 1 GB
Ezeket használtam hosszabb ideig. De volt egy geforce 4 mx 440-em, geforce4 ti 4800, geforce 4 mx 460, Ati rage 128 pro, Nagyjából ennyi jut eszembe ami megfordult a gépeimbe. Pár darab még a mai napig megvan
(#113) v_peter2012 :"Mivel mindkét nagy konzolgyártó (a kettőből) az amd-re tette a voksát mivel az hajlandó volt az idő nyerés érdekében kellően olcsóan oda adni a hardvert."
Erre már fentebb írtam, hogy a többi gyártó nem is tudott volna milyen hardvert odaadni, mivel nem rendelkeztek a technológiával. Igen AMD olcsóbban csinálta mint ahogy a többiek csinálták volna mert neki már nem kellett kutatómunka, mert rendelkezett a tudással, És gyorsan tudta kivitelezni a hardver elkészítését a többi gyártó meg még ma sem jár ott ahol az AMD IGP szinten.
-
Levwi
aktív tag
"Valódi innovációból megspórolt tőkét a játékkiadók és fejlesztők lefizetésére költik."
És itt az igazság és emiatt kicsi az amd részesedése, mert mindenki nvidia kártyát vesz, mert azzal van +5 fps-e játékban. Csak azt nem veszi figyelembe hogy azért az 5 fps-ért sokkal több pénzt fizet ki. nv nagyon kihasználja azt hogy piacvezető és túlárusítja a kártyáit. És most nem a felső kategóriárol beszélek mivel nekem az nem döntő, mert nincs annyi pénzem egy vga-ra meg nem is adnék érte annyit. A gtx 970 is vicc simán adhatnák annyiért a gtx 980-at csak ugye a gtx 970 az egynlő gtx 980 minusz egy memóriavezérlő ( gondolom hibás volt és letiltották benne és eladják olcsóbban. Tényleg egyébként abban le van tiltva vagy nincs is benne?
(#88) v_peter2012 : A nextgen konzolok azért olyanok amilyenek, mert csak az amd-nek volt meg a technológia, hogy integrálni tudjon egy erős grafikus processzort a cpu-ba. Az intelnek kellett volna hozzá még pár év hogy odáig eljusson. Lásd még most se jár ott mint az amd. Amd-nek meg az volt a legerősebb hardvere amit bele tudott pakolni. Az hogy a fejlesztők nem bírnak optimalizálni arra a hardverre az nem a hardver hibája.
-
Levwi
aktív tag
válasz
Menthirist #70 üzenetére
köszi az infót.
Kicsit off: De kíváncsi leszek majd ha lesz végre végleges dx 12 akkor tudok e majd a procim mellé erősebb kártyát rakni. mert a mostani hd 7770 egy kicsit kezd már gyengécske lenni, de a komplett gép csere nekem egy kicsit sok lenne.
-
Levwi
aktív tag
igen amd próbálkozna csak sajnos az nv-nek több a pénze és alá tud ásni. Prociknál ugyanez a helyzet csak ott az intellel nem tudják már felvenni a versenyt azért próbálkoznak apu-val. Pedig megnéznék már egy igazán brutális procit tőlük. Amikor az fx-eket piacra dobták akkor alázta az intel prociait olcsóbban csak utána az intel kiadta a következő szériát és annyi is volt. Nincs pénzük sajnos így most ahogy látom inkább azzal foglalkoznak amiben látnak még reményt hogy nőjön a részesedésük.
Azt meg hogy az nv vette a physx-et azt nem tudtam.
De egyébként ha lehet hinni az új 390x-es kártya kiszivárogtatott specifikációinak akkor nagyot fog ütni. -
Levwi
aktív tag
erre gondolsz?
............................................________
....................................,.-‘”...................``~.,
.............................,.-”...................................“-.,
.........................,/...............................................”:,
.....................,?......................................................\,
.................../...........................................................,}
................./......................................................,:`^`..}
.............../...................................................,:”........./
..............?.....__.........................................:`.........../
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../
...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”
............/.`~,......`-...............................\....../\
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,
.....`=~-,_\_......`\,.................................\
...................`=~-,,.\,...............................\
................................`:,,...........................`\..............__
.....................................`=-,...................,%`>--==``
........................................_\..........._,-%.......`\
...................................,<`.._|_,-&``................`\ -
Levwi
aktív tag
Hagyd rá csak nv amd harcot akar csinálni ebből is pedig semmi értelme, mert azt ő is elfelejti, hogy nem lenne dx12 ha amd nem csinálja meg a mantle-t a vulcan api-ról meg ne is beszéljünk. Mondjuk szeretném ha amd kiadna egy erős keveset fogyasztó vga-t mire váltani akarok, mert ha nem akkor én is áttérek a zöldekhez. Pedig amd-t jobban szeretem. És hiába kicsi a részesedésük a technikai fejlődést mégis ők irányítják és remélem ez így is marad. nv a physx-en kívűl nem sok innovációt tudott felmutatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest