Új hozzászólás Aktív témák
-
karldergroße
senior tag
2 dologban nem értek egyet veled.
Az egyik az, hogy a rendszer alapjában véve szar.
Szerintem itt a következő történt: a Nokia nagyon sokáig egyeduralkodó volt a mobiltelefon-piacon. Az egyszerű készülékek között az s40 vitte a prímet, míg az ún. okostelefonok között a NYOMÓGOMBOS symbian volt a nyerő. Ez teljesen elkényelmesítette a cégvezetést és hosszú ideig nem figyeltek arra, milyen változások következnek be a divatban, vagyis a hypolásban. Mikor végre észhez tértek, késő volt. Kihozták az 5800-t. Én 2010 áprilisában az akkori 5310-emet lecseréltem egy 5800-ra, de ezt nagyon megbántam, mert (a kitűnő zenei funkciók ellenére) a készüléket iszonyúan utáltam. A Nokia ugyanis nem tett mást, mint a nyomógombos programot rátette az érintőképernyőre, nem kihasználva magának az érintőképernyőnek a sokkal szélesebb lehetőségeit. Elképesztő béna volt az 5800 akkoriban, sok tekintetben még az 5310-esnél is kevesebbet tudott és kényelmetlenebb volt a használata. Amikor pár hónappal később nem bírtam tovább és eladtam az 5800-t, a következő véleményt írtam a cuccról:
http://mobilarena.hu/tema/re_nokia_5800_megkesve_bar_de_torve_nem/hsz_20880-20880.html
Azt hiszem, ebből azért lejön, hogy nem vagyok symbian-fanatikus. Tény, hogy akkor a topicban a kemény-mag (ahogy te nevezed: a symbianos vérpistik) nekem jöttek, és mindenféle hülyének neveztek, „mivel nem való nekem az „okostelefon”, pedig az 5800 inkább buta volt. Eltelt jó másfél év, lejáróban volt a szerződésem a Vodafone-nál, gondoltam, körülnézek. Sokáig szemeztem androidos és badás samsungokkal, de valamiért a Nokia felé húzott a szívem, mivel azelőtt mindig az volt. Nem sokkal előtte jelent meg az N8 és a C7, a kamera nem érdekelt, gondoltam, nézzük meg a C7-et, ráadásul baromi jó feltételekkel megkaptam. Az anna előtti szoftver még mindig hordozott egyet s mást az 5800-s hülyeségeiből, de már nagyságrendekkel jobb volt a lett. Az Anná-n megint javult egy kicsit, a Belle-n pedig - kétségtelenül meglevő hülyeségek ellenére, ami egy másik hozzászólás témája lehetne - gyakorlatilag minden olyan problémát kiküszöböltek, ami miatt annak idején eladtam az 5800-t. Tehát azt mondani, hogy a rendszer - úgy, ahogy van - szar, meglehetősen fanatikus hozzáállás. Más kérdés, hogy a Belle nagyon későn jött. Túl későn ahhoz, hogy megállítsa a „divatot” és feljavítsa a Nokia (és a symbian) elcseszett imidzsét. Most már ugyanis a legtöbb symbian-gyalázó nem élményei, hanem mániái és értesülései alapján gyalázkodik.
És ebben nagy része van - és ez a második dolog, amiben nincs igazad - Elop bácsinak és hülye vezetőtársainak, akiket nem tudom miért, de védelmedbe veszel. A symbiant Elop csinálta ki, bár a szoft a mostani állapotában alkalmas lenne a továbbfejlesztésre, csak most már nem „divatos”, meghalt. Éppúgy nem divatos, mint a kivénhedt rockzenészek, akik hiába tudnak zenélni, már nem kellenek. Hiába lett használható és sok mindenre alkalmas, nem "smooth", nem "cool" és nem "like". Ez az eredménye annak a „marketingpolitikának”, amit csináltak. Bár a Samsung és a HTC is több különböző rendszerben gondolkodik, ők egy platform mellett tették le a voksukat és mindent megtettek, hogy a Symbian eltűnjön.
Ez a rendszer pedig a WP7, annak is a lumiás fajtája. A Wp7 pedig sajnos jelen pillanatban, bármilyen „smooth” is a rendszer, jóval kevesebbet tud, mint a jelenlegi symbian. Woland kollégádnak a lumiás topicban a híres 101 pont közül felsoroltam azokat, amelyek engem zavarnának. A legtöbbről kénytelen volt ő is elismerni, hogy tényleg úgy van, tényleg nem tudja a rendszer. A bluetooth, az EQ, az USB-OTG hiánya, a memória-bővíthetetlenség és sok más bénaság miatt nem értem, hogy amíg másra is van igény, miért kell elopéknak kivégezni a régi, de mostanra kikupálódott rendszert. Ja, mert kevesebben veszik?? De hát pont a hibás üzletpolitikájuk miatt veszik kevesebben és alkotnak róla felületes véleményt.
-
donceleger8
őstag
Téged sem az eszed miatt szeretnek, az biztos!
Nem akarsz meggyőzni senkit sem, ellenben itt vagy és folyamatosan fikázol! Ez ellentmondásos! De akkor tényleg mi a francnak vagy itt? Magányos hős vagy, és rendíthetetlenül meg akarod téríteni a symbianosokat?
Rosszabb vagy mint a vidám vasárnap az atv-n!
Én nem füstölgök, csak jót nevetek rajtad. Utóbbi hozzászólásaid alapján úgy látom te füstölögsz egy kicsit! De nem kell ezt folytatnod, menj más topicba és trollkodj ott! Mondjuk oda, ahol veled értenek egyet! Itt nehezem hiszem, hogy barátokra lelsz!
Szerintem neked csak szimplán fáj, hogy a symbian jobb mint a többi! Szerintem ezért trollkodsz állandó jelleggel!
Mint írtad, volt symbianos készüléked, de most nincs és nem hiányzik! De ha nem próbáltad, akkor hogyan állíthatsz ilyet? Nekem is volt régen symbianos és most is van! Azt mondod nincs fejlődés, de ez baromság, vagyis kipróbálás híján csak a levegőbe beszélsz!
Folytasd kérlek, jót szórakozom, de ha eltűnsz az is jó!(#138) Flash86
Nyugodtan, egészségedre!
-
MR007RM
addikt
Megtudnád nekem fogalmazni, hogy nálam miért lenne jobb választás a WP platform, mint a Symbian? Várom válaszod. Ha nem, akkor nem igazán értem a kirohanásaidat. Egy szép meggyőző reklám marketing dumát szeretnék hallani tőled, miért inkább az a Symbian-nal szemben az én esetemben. És térj ki a 808 aprólékos elemzésére is, amit már olyan jól ismersz.
Azok a drága eladások. Mintha törnék magukat hogy minél több symbis telefon találjon gazdit. Ne röhögtess.
-
donceleger8
őstag
Nos, amire számítottam! Vagyis egy nagy nulla!
Holdon még nem jártam vele, de röhögve megcsinálom ugyanazt mint a 2 vagy 4 magos konkurencia készülékei, sőt valamit jobban is. A böngészéshez mióta kell a proci teljesítmény? Az csak szimplán szar a symbianban, ezt elismerem. Egyébként a tulajok igen, elégedettek vele. Felőlem essen a részesedése, attól még jó rendszer és nem ez határozza meg a minőségét. A sok agymosott user meg persze, hogy ódzkodik a symbiantól, hiszen mindenhol azt hallani, hogy szar, elavult stb... De hogy miért lenne az, azt most sem tudtam meg! Mint mondtam, erre számítottam, a nagy semmire!
Amúgy te már tudod mit tartalmaz az FP2? Megoszthatnád? Amúgy az FP1 is úgy volt, hogy nem jön N8-ra, de mégis jött! Hoppá! Támogatásból is jeles!
Amíg 720p-s cuccokat nyomok ki HDMI-n keresztül a tévére zökkenőmentesen, ezek zabálják többnyire a procit és RAM-ot, addig nem kell erősebb hw!
A 808 azonban erősebb lesz, igaz ott full hd-s cuccokat kell megoldani, közel 1 GHz-es erősödés várható, de még mindig egy magon, és multimédiában szarrá ver majd mindent!
Valahogy te is mindig ott vagy, ahol a symbianos hírek! Én kérek elnézést, de ha te jössz állandóan fikázni, akkor engedd meg kérlek, hogy megvédjem a baromságaidtól a platformot! -
Misály
addikt
A tobb magot en tenyleg nem ertem, rambol viszont sosem eleg
Egyebkent en kivarok, elegge viszket a tenyerem a 808 miatt de ha osszel a WP8, tudni fogja azt, mint egy symbian akkor azzal szerelt gepet veszek kovetkezonek.
Egyebkent tovabbra sem arrol van szo hogy lelottek volna barmit is:
Carla alatt kiveheto szovegek: NFC, Surround, Uj bongeszo ( 8.2 ) Jeee ezeket az uj modellek megkaptak FP1 neven, ahogy kiszivargott N8 romok is megkaptak az uj browsert, uj qt (ebbol kifolyolag uj radiogombokat) , uj task managert (egyertelmuen wp7 koppintas az is, egyebkent erdemes a belle menut is listanezetbe rakni meglepo lesz a hasonlosag).
A Carla egy kodnev ami soha nem volt bejelentve, Belle FP1 lett belole, nem tudom miert, talan mert az anna is alig fejlodott valamit az elso s^3-hoz kepest, es bukta is lett mivel agyon probaltak reklamozni. Tenyleg nem tudom. De tovabbra sem nyirtak ki semmit csak atneveztek, addig mossak at symbiant wp7-be amig alig lesz kulonbseg, lefele meg meltemi lesz qt-al ami egy s40 lesz maemo-sitva.
Az egesz hirt egy kurva blogger hozta le aki beszelgetett egy marketingessel az olasz lumia 610/900 launchon... Es a hires szaksajto mar hisztizik es spekulal, legyen itt latogatottsag. Az a szomoru, hogy bejon.
-
mrlujoak
veterán
...mondom logikusan gondolkodó...
De látom az érvelésem, és véleményem falra hányt borsó. Neked meg inkább fröcsögés kategória...
A véleményem elmondtam, tovább facsarni nem érdemes.
Aki megértette, mit írtam - mert igen volt - az magáévá tette, aki meg nem akarja megérteni, az úgyis bele fog kötni bármilyen érvelésembe, így én most itt be is fejeztem... -
mrlujoak
veterán
Minden logikusan gondolkozó szakújságíró, fórumozó, elemző tudta, de legalábbis sejtette, hogy bajban lesz a Nokia, miután 2011-et úgy tervezte, hogy nyilvánosan kihátrált az addig húzó Symbian alól, beszállt a WP-ba, de az alá majd az év vége felé tolta a hardvert.
Ebből mindenki épeszű látta, hogy baj lesz. Az lett.
Nem hiába ment szinte minden tavalyi jobb Symbian modell hozzászólásaihoz, hogy androiddal jobb lenne (...)Ott, akkor ez egy ideig mókás, majd zavaró lett, de végül is igaz.
Hiszen már akkor sokan látták, hogy a Symbian halott platform (nyilatkozat ide, támogatás 2016-ig oda)...Emiatt nem érzem életszerűnek, hogy pont a Nokiánál ne látták vagy vették volna tervbe a pénzügyi helyzetük ilyen rossz alakulását.
Most meg széttárják a kezüket, és sajnálkozva közlik azt, ami nyilvánvaló volt már egy ideje.
Mindemellett én sajnálom a Symbian-t
Szerettem az S60-t és a UIQ-t is. -
mrlujoak
veterán
Hmm.
Azon vélemény, amit mások pejoratív jellemzésére alkotsz személyeskedés. Ez pedig tiltott a fórumon!Sértő, hogy a véleményem fröcsögésnek titulálod!
Basszus.
Fogd már fel!"Szóval, előrelátás vagy sem, az indokot nem lehet kamunak titulálni."
Nem a tényt - ami tény - tartom kamunak, hanem azt, hogy ez a tény még csak meg sem fordult a buksijukban, most meg széttárják a karjukat, és ámulnak, az mormolva, hogy - ki gondolta volna...
Tudom, látom, és sajnálom is a részesedésük csökkenését, a Symbian ilyen leamortizálását.
Ellenben még mindig senki se mondja nekem, hogy ezt ők ott - legalább egy elemző - nem látta előre, vagy ne számolt volna ilyen "vésztervvel"!
-
mrlujoak
veterán
Ácsi!
Fröcsögök?! Már megbocsáss, véleményt alkottam, míg Te nem kis modortalanságról téve tanúbizonyságot, személyeskedve illettél (még ha smile mögé is bújtattad)...
Kamu alatt az okot/indokot/magyarázatot értettem, miszerint erre fogják.
...ami nyilvánvaló volt azok ismeretében, amit 2011-től folyamatosan hintettek...Kamu, hogy ezt egyáltalán nem látták előre, és még csak tervbe sem vettek hasonlót.
Most meg jönnek az indokkal, amiről persze nekik halvány lila gőzük sem volt.
Holott nem egy sajtóorgánum kétségét fejezte ki akkor, amikor a Symbian-t kivezették, de még nem volt WP modelljük... 2011 erről szólt.Aztán ott van a hablaty a 2016-ig tartó támogatásról.
Gondolom az "eladások drasztikus visszaesése miatt" majd ezt is elfelejthetik a még kitartó Symbian felhasználók, amiből persze előre semmit sem láttak...
Na ez a kamu.
(#57) lvb:
Erre értettem a Lumiás segget a szájból monológom...
Teljesen mindegy, hogy mi miatt nem megy.
-
Én úgy gondolom, hogy nem jártak rosszul a WP7 amúgy sem.
- a symbian fejlesztéséhez hamarabb kellett volna felébredni
- a meegoo-hoz szintén, és nincs is mögötte senki, aki pénzelné a szoftverbolt megtöltését
- a droid túl hétköznapi ahhoz, hogy a Nokia ki tudjon emelkedni vele a tömegből
- az iOS ugye elérhetetlen
- később a Tizen lehetne még jó ötlet, majd meglátjuk, hogy abból mi lesz; a lehetősége megvan arra, hogy egy "minőségibb android" legyen belőle
- a többi kishal meg vérszegényÉs ott a WP7, ami mögött, ott az MS. A Nokia tulajdonképpen nem is a WP7-et választotta, hanem a Microsoft-ot, ami ugye egyet jelent a mögötte álló infrastruktúrával: Skype, Live cuccok, XBOX, Kinect, Natal, Surface, stb, stb...
Ezeket figyelembe véve jó döntés volt a WP7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged