- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Quasi_modo #203 üzenetére
Nem kell figyelembe venni, ilyen az o stilusa
-
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #203 üzenetére
Úgy, hogy vannak még helikopterek is
-
-
Ott a pont!
A tényeken felesleges vitatkozni, köríteni, magyarázni.Mellesleg a RIM is elbaszta! Eszük van, erejük van, innováció van és zajlik. De megmutatták egy reklámban, hogy mennyire nagyszerűek! Rápacsáltak! Ezt még az amik sem vették be.
Hozzászólások.
Gzboti...
Ha olvastad a Radikális Őszinteség c. könyvet - akkor nem csodálkoznál.
Bagolyvár kiadó, ISBN szám: 963 944 778 1 /Kérdés, hogy kapható-e?/
Ph. D Brad Blanton műve.Fog ám jobban is kerekedni a szemed!
-
MR007RM
addikt
kutyu.hu
mynokiablog.com
nokiaprogramok.hu
Ez a 3 hirtelen talált link azért erőssen azt érzékeltette, hogy a Carla után érkező Donna némileg több dolgot fog adni(több mint FP2), mint amiről már tudunk. Azért még korábban benne volt a levegőben a sajtó kapcsán és persze a fotón is látszik egy elég erőteljes felzárkózás a dupla magos( vagyis egy egésszen új ) processzor személyében, meg innentől bármi más pl kijelző felbontás stb... .És igen velem elhitette, hogy közel sincs még lezárva a dolog, nem lesz vége még 2016-ban sem, ha képes eredményeket produkálni. Most még addig több mint 3 év van és már most hangoztatják itt a vége nincs tovább. Ez így egy akkora hátbaszúrása a Symbiannak főleg a most kijött 808 pureView után hogy az már ordít. Hát hogy a fenébe ne legyenek elméleteim, mikor szeretem ezt a platformot. Én tudtommal nem egy elevult telefont fogok venni már most sem, arra nem adnék annyi pénzt, hanem egy "menő" sokoldalu a mindennapi életben széles körben hasznosítható okostelót, amely a számomra ismert, megszokott, kedvelt oprendszer mellett legyen bármilyen furcsa egyeseknek a legjobb alternatíva jelenleg. Namost ezt itt befejezni és nem tovább fejleszteni egy gyilkosság. Szerintem persze, hogy nehogy megsértsek vkit.A befejezés alatt azt értem, hogy hardverileg nem lesz továbblépés, fejlesztés, munkálatok, utód és persze így remény. Látni a végét.
-
Misály
addikt
válasz
Polarstar #195 üzenetére
Fura fogalmaid vannak a sajtóról. Egy marketinges (a nokia oldaláról) annyit állított hogy Carla=Fp1. Ezt egy blogger leírta interjú formájában. A "sajtó" ráharapott hozzáköltött némi szenzációt, amit a k okos olvasók egyből be is kajáltak mert gondolkodni luxus (pláne utánaolvasni a "hírek" valóságtartalmának más forrásokból esetleg fenntartásokkal kezelni egy ilyen kacsát).
A nokia komunikációs osztálya reagált az álhírre és cáfolta azt. Akkor mit is baszott el megint?
-
Ebből az a tanulság, hogy a Nokia a sajtót is elbaszta!
Előbb "azt"/szoftvert/ kell fejleszteni, aztán "ezt"/híreket készíteni/ is.
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
igazabol a problema ott kezdodik, hogy az eredeti szoveget kellett volna elolvasni (vagy legalabb Misály elso hsz-et ebben a topicban) es rajonnel te is, meg a szakujsagirok is, hogy mirol van szo. szo nincs itt semmifele tesztrol, meg cirkuszrol, szimplan dolgozik a bulvar.
"One can say that Symbian FP1 and Symbian Belle Carla or this latest update will be released in the coming months?
Then: Carla is no longer a name we use. FP1 is pretty much that was once called Carla." [link]
megint tortent egy szimpla felreforditas, felreertes, amit felkapott a "szaksajto". itt meg ment x hsz-en keresztul a szajtepes.
-
MR007RM
addikt
Szerintem ez az egész cirkusz egy előre megkonponált közfigyelem felkeltő dolog volt, reklám. Talán egy teszt is a különböző reakciókra, a szimpatizánsok mit szolnak hozzá. Én nem hiszek a véletlenekben, sem abban, hogy vki szándékosan járatja le magát különböző nyilatkozatokkal. Megasztán manapság már kiben lehet megbízni.
-
MR007RM
addikt
válasz
zsolo1980 #180 üzenetére
"Nem csodálkozom ,hogy drasztikusan visszaestek az eladások ugyanis itt a UK-ben az összes szolgáltató azonnal likvidálta a symbian alapu készülékek forgalmazását, amint felbukkantak a Lumiák."
Még jó, hogy máshogy is hozzá lehet jutni. A kettőnek nem kellene kizárniuk egymást, mehetne párhuzamosan is a vásárlók döntésére bízva kinek mi kell. A telefongyártóknak is be kellene törniük a piacra szolgáltatói szinten. Akkor majd jobban meggondolnák. Ha jól tudom az Apple forgat vmi ilyesmit a fejében.
-
zsolo1980
csendes tag
Nem csodálkozom ,hogy drasztikusan visszaestek az eladások ugyanis itt a UK-ben az összes szolgáltató azonnal likvidálta a symbian alapu készülékek forgalmazását, amint felbukkantak a Lumiák.
Nem lehet kapni akkor hogy várják el hogy ne essen vissza a bevétel a forgalmazásból???
Egy Nokia e6 vagy e7 szerintem még mindig tuti jó kis teló,de hiába sehol sem lehet megvenni.
Ezért van nekem E72-esem.
Kár érte én imádtam a symbiant a kezdetektől fogva.Sajnos ugy látszik nem sokáig marad meg nekünk ez a kincs.
üdv mindenkinek... -
Blyan
félisten
Amúgy ennyit erről. [link]
-
Hát ezzel megdöbbentettél, hogy a csengőhang mizéria sok idő és megkötés.
Ez tényleg vérciki.
Amúgy el kell ismerni, a WP felület tényleg menő. Mikor a terveket megláttam, akkor tudtam, hogy ez bizony klafa!
Annyira klafa, hogy a cégem a megjelenés sok elemét 100% le is nyúlta! Ha-ha-ha!
//Dicsérik is, hogy nagyon igényes. Szó, mi szó - a nyomdászom is azt mondta, hogy meglepte a végeredmény. Osztottam párat ki, és hallom az "Óóóooo!" -kat mindig.//Anna, Belle, stb annyira nem klafa... Csupán használható és kellemes. A Finnek úgy gondolták "Az egyszerű az jó!" Ez igaz! Ez a hétköznapi dizájnra elmondható még egy cukroszacskóról is - náluk fent skandináviában. /Aki kapott már onnan bonbont - azt egy doboz is meg tud lepni. Főleg, ha rénszarvashúsos karamellát találsz benne - ami finom!/
De sajnos Versace, és Rocco Barokko /vagy Jean Paul Gaultier/ sokkal Grandiózusabb, Lenyűgözőbb és Szexistább!
-
Quasi_modo
nagyúr
Az a gyanum, hogy tesztelők is elásták már a Symbiant.
De nekem azért még jhóó lesz egy darabig.Sawyer_ de ami számít manapság az a felhasználói élmény
Nekem nem csak az. De a 808 esetében nem lesz probléma azzal sem. Ami meg a mostani WP-t illeti, bennem egyelőre nem kelt birtoklási vágyat. Ahhoz még sokat kell fejlődnie -
MR007RM
addikt
Ha majd itt ezen az oldalon letesztelik a talán utolsó Symbian telefont a Nokia 808 pureView-et vélhetőleg még a közeljövőben, majd akkor alkossunk kritikát a mostani WP és Symbian fronton a jelen ismeretében, addig szerintem nem fer összevetni. Persze mindenkinek megvan a maga kedvence és véleménye, de én kiváncsi leszek a teszt utáni benyomásokra, reakciókra. Nagyon bízom benne, hogy a symbi a látottak alapján ott is elveri a WP-t, ahol még senki sem sejtette.
És persze a tesztelők pontozására.
-
Sawyer_
tag
Azért bárki bármit mond, nagy igazság van abban, hogy a Nokia jó nagy pofont adott magának tavaly január körül, amikor bejelentette a WP7 átállást úgy, hogy egy darab wp 7 telefonjuk nem volt. Addig is esett a Symbian részesedése, de azóta meg egyenesen zuhan.
Nekem C7 van, páromnak WP7 és őszintén szólva tényleg mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. A WP7-et (vagy más OS-t is) jobb kézbe venni, nagyobb a felhasználói élmény, ami a geek-eknek lehet mindegy de az átlagusernek nem.
Viszont - ahogy már többen leírták - a Symbian még mindig többet tud, mint a ma hype-olt OS-ek. FM transzm., egyszerű fájlmásolás USB-n keresztül, (szinte teljes) bluetooth használat, sok videó formátum felismerése, széleskörű beállítások.
Ehhez képest a WP7-nél órákig szarakodtam egy csengőhang felmásolásával, mert annak pl. "ringtype" típusúnak kell lennie, 40 mp-nél nem lehet hosszabb és csak Zune-nal lehet feltenni. Ez minden csak nem egyszerű... Avi videót a mai napig nem tudtam rátenni.... FM transzmitter egyáltalán nincs,és sok beállítási lehetőség hiányzik.
Nem fekete fehér a dolog, de ami számít manapság az a felhasználói élmény és hogy melyik kelt jobban birtoklási vágyat, és ebben a WP7 jobb. A Nokia csak saját magának köszönheti, hogy ilyen helyzetbe lavírozta magát.
-
Gery1987
őstag
Szép estét!
Mindenkinek reagálnék. A hype nekem nem fontos, többek közt ezért nem kedvelem az Androi-ot. Ahogy minden erről szól utálom.
Lehet, hogy ez inkább a PC-s rendszer, de nekem amit kell azt stabilan hozza, nem úgy mint az S40-es Nokia 2700.
Az N8-hoz. Az inkább kamerás mobil, az 500-asom nem az. Van digtális gépem.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Gery1987 #170 üzenetére
3. Hát ez pont nem így van. A Symbian közelebb van a PC-hez mint a pl a WP. Pont azt szeretik benne sokan, hogy rengeteg funkcióra alkalmas.
Szerintem.
De ettől még természetesen elavult és különben is juj. Megmondták a hangok is...gzbotii Én egy mobil életében amíg nálam van kb 10-12 játékot játszok végig. Annyi meg bőven van.
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Még mielőtt bármibe is belefognék, pár dolog: évek óta Nokia telefon használó vagyok. Most van először "okostelefonom" ami egy Nokia 500 Symbian Belle-lel.
A magánvéleményem: nem tudom ti itt minek mentek nyakra a vitákkal de ez már kicsit durva. Mindegyik rendszernek megvan a maga előnye, hátránya ami EGYÉN függő. Én a következők miatt döntöttem a Symbian mellett:
1. Nokia rendszer, könnyebb az átállás.
2. Nincs tele a Symbian processzort és minden cuccot terhelő grafikai marhaságokkal. Minek?
3. Akinek telefon kell és nem PC!!!! annak tökéletesen megfelel a Symbian is!
4. Nincs tele a bolt mindenféle szarságokkal (szoftverek amik semmit nem érnek).Ez az én véleményem és úgy gondolom a többiknek is így kéne hozzá állni.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Én teljesen egyetértek a Nokia döntésével.A symbian-nak már lőttek, amit a statisztikák is alátámasztanak.A múlton meg ők se tudnak változtatni.
-
Воланд
titán
-
catroot
veterán
válasz
karldergroße #165 üzenetére
Jó, elírtam (munkahelyről írok és megesik, hogy gépelés közben másra kell figyelnem).
De a mondanivalóm lényege azért átjött, nem?
Arra célzok, hogy egy ilyen hírnél pár hsz. után rendre előjön a wp7 felemlegetése, lefitymálása.
Így érthető, hogy megy az adok-kapok.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
donceleger8 #163 üzenetére
WP7 1GHz es 500MB RAM mond valamit? Sebesseget tapasztaltad (legalabb 2 napos aktiv hasznalat mellet)?
Csak ennyit szeretem volna hozzafuni -
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #163 üzenetére
Azert, mert tenyleg elavult, akarhogy is nezem. Es igen, erzodik a mindennapi hasznalaton.
-
donceleger8
őstag
Legalább nem unatkozunk!
De inkább azért fajult el, mert többen fikázzák a symbiant, hogy elavult rendszer, meg a vas, ami alatta van, az se valami folyékony!
Hát igen, a mai világban már 4 magos procikat dobálnak a telefonba, csak azt nem veszik észre többen, hogy attól még ugyanazokat a dolgokat lehet vele megcsinálni, mint a gyengébb vasakkal szerelt modellekkel!
Aki egyébként a számokra gerjed, annak egyre rosszabb lesz! Nem is oly rég még a Galaxy S2 volt a csúcs a 2 magjával, most már a 4 magosok hódítanak, jövőre már jön a 8 mag?
Tényleg, ha a Nokia elavult hw-t használ, akkor android vonalon mi a vélemény az S2-ről? Az is elavult? Hiszen már vannak 4 magos cuccok is! -
catroot
veterán
válasz
donceleger8 #157 üzenetére
Itt szerintem a vita azért "fajult" el, mert az egyik kolléga fentebb leszaroztam a wp7-et a sybiannal szemben.
Erre páran persze ugornak.
-
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #157 üzenetére
Laikusnak magyarazhat az ember technikarol...
-
donceleger8
őstag
"attol meg egy csotrogany a rendszer, szar memoriakezelessel es nulla modern SOC tamogatassal, ~6 eve ugyanazon az architekturan rocog a rendszer ami tobb mint gaz (csak egy futasi szallal dolgozik egy Cortex A8 elbol 2-vel, es meg csak egy core-rol van szo)... egy modern SOC-al a symbian csodakra lenne kepes, de ehhez uj kernel kellene amit vagy egyszer osszedobnak az Accenture-nel hobbibol"
Ez lehet papíron így van, de erre mondom, hogy használni szeretem a készüléket, nem pedig a számadatok alapján ítélkezni! És ettől függetlenül én ugyanúgy telefonálok vele, ugyanúgy smsezek, zenét hallgatok, internetezek, navigálok, videózok 720p-ben, fényképezek 12 megapixellel stb... szinte ugyanolyan sebességgel. Szóval pont nem érdekel, hogy milyen vas van alatta. Sőt, ilyen körülmények között a többi rendszernek kellene szégyenkeznie, hogy majdnem hozza a symbi azt a szintet, sőt, van amiben túl is szárnyalja!
De mindegy, részemről befejezve, mindenki használjon amit szeretne, ami megfelel neki!Mégy annyit, hogy az a 2 napos újraindítás valószínűleg user error lesz, vagy készülék hiba! Több mint fél év elteltével talán 4x indítottam újra!
(#155) woland_y2k
Haver iPhone telóját nyomkodtam meg, mikor még annó megvette. Egyszer csak úgy belassult, hogy a névjegyzéket is 5 mp elteltével nyitotta meg! Kérdeztem WTF!!! Bezárt pár alkalmazást, majd visszaadta és rögtön gyorsabb volt! Szóval ott vannak azok és zabálják a memóriát iOS esetében is.
-
Воланд
titán
válasz
donceleger8 #153 üzenetére
az a problema, hogy Blyan egy szoval nem fikazta a symbiant, csupan jelezte, hogy ahol most tart, annak mar evekkel ezelott meg kellett volna valosulnia.
amugy nem, ios eseteben sem maradnak nyitva az alkalmazasok, ugyan ugy lefagyasztasra kerulnek a hatterben. ebben is hasonlit a wp es az ios.
-
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #149 üzenetére
"Oké! Tehát ha jól értelmezem az utóbbi hsz-eket, akkor a symbian többre képes, mint a WP jelenlegi formájában! Tehát akkor a symbian jobb mint a WP!"
Ezt sajnos igy nem mondhatod ki, retegigenyeknek jobban megfelel a symbian, de ami a nagy atlagnak kell arra pont eleg a wp is es ezt zsenialis felulettel hozza... Egyebkent engem is ezek az aprosagok tartanak a symbiannal meg mindig, megszoktam, hogy ezeket is tudja, es bosszantana ha nem tudna, de attol meg egy csotrogany a rendszer, szar memoriakezelessel es nulla modern SOC tamogatassal, ~6 eve ugyanazon az architekturan rocog a rendszer ami tobb mint gaz (csak egy futasi szallal dolgozik egy Cortex A8 elbol 2-vel, es meg csak egy core-rol van szo)... egy modern SOC-al a symbian csodakra lenne kepes, de ehhez uj kernel kellene amit vagy egyszer osszedobnak az Accenture-nel hobbibol (kizart, nem keves fejleszto hagyta ott iden a ceget)
"Na meg legyen kilépés a programokból WP-n! Ne maradjon minden nyitva, mert annak nem látom értelmét hogy szívesen bezárnám a programot de ugye nem tudom, csak "elhagyni" majd belépni az alkalmazáskezelőbe hogy ott zárjam be! Ez számomra egy vicc ez a megoldás!"
Valojaban bezarja, csak az adatkapcsolatot hasznalo processeket hagyja benn. Amirol te beszelsz azt az Android csinalja, valos idoben futtat programokat (mint a symbian) , ezert kell ala akkora HW mert mindezt dalvikkal oldja meg ami minden csak nem eroforrasbarat, mindehhez hozzaveszed, hogy be se tudja zarni a rendszer az appokat...
Megnyilvanulasidbol csak a fanatizmus latszik nulla szakmai hozzaallassal, kicsit gondolkodj el, hogy miert dobnak ki egy rendszert ami a modern tdci suv-ok kozott probal uaz-kent ervenyesulni a szivomotorjaval. A rendszer fapados, elavult architekturat hasznalt, hiaba tud mindent, ha egyszeruen vannak kenyelmesebb, gyorsabb megoldasok. A funkcionalitast meg baszhatod, ha a rendszer mero szeszelybol kivanja az ujrainditas 2naponta.
Es mielott beszolnal: elsok kozott vettem n8-at, anno 5800-at, en egyutt tudok veluk elni, de teljes mertekben megertem azokat akik kerulik... en is kerulom az androidot, mert osszezavarodok rajta.
Vegul: Nyugodj meg, nem fog bantani senki.
-
donceleger8
őstag
"ezt kellene megerteni, hogy attol, hogy a smybian tud egyes dolgokat, amit a wp nem, meg nem lesz mindenkinek jobb rendszer, mert masra van szuksege. ezt miert olyan bonyolult felfogni?"
Már bocs, de nem én mentem WP topicba fikázni és szidni a rendszert állandó jelleggel! Én felfogtam, de van itt olyan symbi ellenes, akinek ezt érdemesebb lenne elmondanod, mert ő direkt jár symbis topicokba a porig alázni a rendszert, egyszerűen nem érti meg, hogy van akinek ez jön be! Igen, Blyan-re gondoltam, most is, teljesen értelmes hozzászólása született!
Akkor az alkalmazáskezelő kipipálható, marad a transmitter, a kamera, a bővíthetőség és az USB-OTG. Amúgy android és iOS esetében nyitva maradnak.
-
Воланд
titán
válasz
donceleger8 #149 üzenetére
"Oké! Tehát ha jól értelmezem az utóbbi hsz-eket, akkor a symbian többre képes, mint a WP jelenlegi formájában! Tehát akkor a symbian jobb mint a WP! Vagy én vagyok a hülye hogy erre következtetek??? Tudom, én vagyok az, költői kérdés volt!"
szubjektiv. hiaba tud tobbet a symbian, szamomra nem lesz jobb mint a wp es ha fizetnenek erte, akkor sem hasznalnam. ezt kellene megerteni, hogy attol, hogy a smybian tud egyes dolgokat, amit a wp nem, meg nem lesz mindenkinek jobb rendszer, mert masra van szuksege. ezt miert olyan bonyolult felfogni?
"Na meg legyen kilépés a programokból WP-n! Ne maradjon minden nyitva, mert annak nem látom értelmét hogy szívesen bezárnám a programot de ugye nem tudom, csak "elhagyni" majd belépni az alkalmazáskezelőbe hogy ott zárjam be! Ez számomra egy vicc ez a megoldás!"
azt ugye tudod, hogy semmi nem marad nyitva es nulla eroforrast hasznal a hatterben? az meg a masik, hogy nincs is alkalmazaskezelo wp-n...
-
válasz
karldergroße #148 üzenetére
Én általában "folyékony" működést szoktam említeni ezeknél az OS-eknél, mert én is utálom a görcsös ragaszkodást a külföldi divatszövegekhez.
Tény, hogy a Symbian sok oylat tud, amit a WP7 nem, de azt érdemes látni, hogy a WP7 egy átmeneti verzió a WinMo és a WP8 között.
Vagy telerakják fícsörrel és bugos és/vagy lassú rendszert adnak ki, mint a Vista esetében, vagy kevesebb funkciót gyűrnek bele, de azt rendesen megcsinálják. Az MS az utóbbit választotta.
Senki sem mondta, hogy így is marad. -
donceleger8
őstag
Oké! Tehát ha jól értelmezem az utóbbi hsz-eket, akkor a symbian többre képes, mint a WP jelenlegi formájában! Tehát akkor a symbian jobb mint a WP! Vagy én vagyok a hülye hogy erre következtetek??? Tudom, én vagyok az, költői kérdés volt!
Amúgy ha halott a symbian, ám legyen! Áttérek én is a WP-re, ha nem lesz más, de akkor tudja a WP is a fm transmittert, és a kiváló kamerakezelést, az USB-OTG-t és legyen bővíthető. Ha ez mind megvolna, már térnék is át a köv. telóval a WP-re!
De addig, amíg ez ne valósul meg, az ún. smooth-ságért nem éri meg lemondani ezekről! Lévén a Belle már eléggé smooth az N8-on is, gondolom a PureView alatt meg egyenesen hasít a cuccos!
Na meg legyen kilépés a programokból WP-n! Ne maradjon minden nyitva, mert annak nem látom értelmét hogy szívesen bezárnám a programot de ugye nem tudom, csak "elhagyni" majd belépni az alkalmazáskezelőbe hogy ott zárjam be! Ez számomra egy vicc ez a megoldás! -
karldergroße
senior tag
A lassúségban egyetértek. A C7 valószínűleg még jobban akad, mint a 700.
Viszont inkább lassan, de biztosan, mit gyorsan, de sehogy...A hozzászólással meg nem az volt a bajom, hogy tetszik neki a gyors rendszer, hanem azzal a stílussal, ahogy kifejezte magát. Nem (villám)gyors vagy akadásmentes, hanem "smooth". A symbian annak az áldozata, hogy nem ment a "smoothság" felé...
-
Blyan
félisten
válasz
karldergroße #142 üzenetére
A Symbian Elop alatt lett használható touch screenen, 2010 óta van a csávó ott, 2010-ben a Symbian még az a gyönyör volt, amiért Te eladtad az 5800-adat.
Azóta volt Symbian^3, jött az Anna, a Belle (ugye a vérpistik el vannak ájulva, hogy mekkora királyság, és tényleg az, csak késett vagy 2-3 évet). Szóval nem értem ki és mit csinált ki.
Az, hogy beszálltak a WP businessbe nem hogy kicsinálta, de még kicsit katalizálta is a Symbit, mert amíg a Nokia nem tudott megjelenni WP7-es készülékkel addig azokat nyomatták.
Ha Androidra váltanak, már jóval korábban leadták volna a Symbiant, ha meg megtartják a MeeGot, akkor meg aztán hajjaj.Másrészt
Hol írtam én, hogy szar?? Rákerestem direkt az oldalon. Talán négy alkalommal használtam ezt a kifejezést, egyiket a Nokia munkásságát jellemeztem amivel elkerülni igyekeztek a piacvezető helyük bukását(talán tévedek? ), egy másik elveszett világ pajtinak írtam, a hozzászólását minősítve, a többi szintén az itteni hozzászólásokra utaltam.
Szóval nem nagyon értem ezt. -
válasz
karldergroße #143 üzenetére
Mi a baj azzal, ha valaki folyamatos működést szeretne?
Az WP7 és az iOS után nekem is lassú az Android (kivéve a csúcs készülékeket), és a symbian. Bár a Nokia 700-on elég folyamatos a Belle főmenüje, de nagyon hamar ki lehet hozni belőle a zavaró akadást.Abban egyetértek, hogy nem ettől függ minden, de szerintem fontos dolog - nem lesz tőle okosabb a telefon csak jobb érzéssel használja az ember.
Ez a véleméyn több hónap iOS hazsnálat után alakult ki, amit 2 hét WP7 használat mégjobban megerősített. Elötte én sem tartottam fontosnak ezt, de az iOS és a WP7 elkényeztetett.
-
Воланд
titán
válasz
karldergroße #143 üzenetére
a nevjegymasolo a nokia sajat alkalmazasa es a sajat keszulekevel nem kompatibilis. szted ez kinek a hibaja?
-
karldergroße
senior tag
Ilyenekről beszéltem, ebben a pillanatban "friss anyag"...:
http://mobilarena.hu/tema/re_nokia_lumia_800_tamadnak_a_finnek/hsz_4467-4467.html
-
karldergroße
senior tag
2 dologban nem értek egyet veled.
Az egyik az, hogy a rendszer alapjában véve szar.
Szerintem itt a következő történt: a Nokia nagyon sokáig egyeduralkodó volt a mobiltelefon-piacon. Az egyszerű készülékek között az s40 vitte a prímet, míg az ún. okostelefonok között a NYOMÓGOMBOS symbian volt a nyerő. Ez teljesen elkényelmesítette a cégvezetést és hosszú ideig nem figyeltek arra, milyen változások következnek be a divatban, vagyis a hypolásban. Mikor végre észhez tértek, késő volt. Kihozták az 5800-t. Én 2010 áprilisában az akkori 5310-emet lecseréltem egy 5800-ra, de ezt nagyon megbántam, mert (a kitűnő zenei funkciók ellenére) a készüléket iszonyúan utáltam. A Nokia ugyanis nem tett mást, mint a nyomógombos programot rátette az érintőképernyőre, nem kihasználva magának az érintőképernyőnek a sokkal szélesebb lehetőségeit. Elképesztő béna volt az 5800 akkoriban, sok tekintetben még az 5310-esnél is kevesebbet tudott és kényelmetlenebb volt a használata. Amikor pár hónappal később nem bírtam tovább és eladtam az 5800-t, a következő véleményt írtam a cuccról:
http://mobilarena.hu/tema/re_nokia_5800_megkesve_bar_de_torve_nem/hsz_20880-20880.html
Azt hiszem, ebből azért lejön, hogy nem vagyok symbian-fanatikus. Tény, hogy akkor a topicban a kemény-mag (ahogy te nevezed: a symbianos vérpistik) nekem jöttek, és mindenféle hülyének neveztek, „mivel nem való nekem az „okostelefon”, pedig az 5800 inkább buta volt. Eltelt jó másfél év, lejáróban volt a szerződésem a Vodafone-nál, gondoltam, körülnézek. Sokáig szemeztem androidos és badás samsungokkal, de valamiért a Nokia felé húzott a szívem, mivel azelőtt mindig az volt. Nem sokkal előtte jelent meg az N8 és a C7, a kamera nem érdekelt, gondoltam, nézzük meg a C7-et, ráadásul baromi jó feltételekkel megkaptam. Az anna előtti szoftver még mindig hordozott egyet s mást az 5800-s hülyeségeiből, de már nagyságrendekkel jobb volt a lett. Az Anná-n megint javult egy kicsit, a Belle-n pedig - kétségtelenül meglevő hülyeségek ellenére, ami egy másik hozzászólás témája lehetne - gyakorlatilag minden olyan problémát kiküszöböltek, ami miatt annak idején eladtam az 5800-t. Tehát azt mondani, hogy a rendszer - úgy, ahogy van - szar, meglehetősen fanatikus hozzáállás. Más kérdés, hogy a Belle nagyon későn jött. Túl későn ahhoz, hogy megállítsa a „divatot” és feljavítsa a Nokia (és a symbian) elcseszett imidzsét. Most már ugyanis a legtöbb symbian-gyalázó nem élményei, hanem mániái és értesülései alapján gyalázkodik.
És ebben nagy része van - és ez a második dolog, amiben nincs igazad - Elop bácsinak és hülye vezetőtársainak, akiket nem tudom miért, de védelmedbe veszel. A symbiant Elop csinálta ki, bár a szoft a mostani állapotában alkalmas lenne a továbbfejlesztésre, csak most már nem „divatos”, meghalt. Éppúgy nem divatos, mint a kivénhedt rockzenészek, akik hiába tudnak zenélni, már nem kellenek. Hiába lett használható és sok mindenre alkalmas, nem "smooth", nem "cool" és nem "like". Ez az eredménye annak a „marketingpolitikának”, amit csináltak. Bár a Samsung és a HTC is több különböző rendszerben gondolkodik, ők egy platform mellett tették le a voksukat és mindent megtettek, hogy a Symbian eltűnjön.
Ez a rendszer pedig a WP7, annak is a lumiás fajtája. A Wp7 pedig sajnos jelen pillanatban, bármilyen „smooth” is a rendszer, jóval kevesebbet tud, mint a jelenlegi symbian. Woland kollégádnak a lumiás topicban a híres 101 pont közül felsoroltam azokat, amelyek engem zavarnának. A legtöbbről kénytelen volt ő is elismerni, hogy tényleg úgy van, tényleg nem tudja a rendszer. A bluetooth, az EQ, az USB-OTG hiánya, a memória-bővíthetetlenség és sok más bénaság miatt nem értem, hogy amíg másra is van igény, miért kell elopéknak kivégezni a régi, de mostanra kikupálódott rendszert. Ja, mert kevesebben veszik?? De hát pont a hibás üzletpolitikájuk miatt veszik kevesebben és alkotnak róla felületes véleményt.
-
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #139 üzenetére
Nem trollkodik, eteti a trollt. Ha mar hasznalod a fogalmat legyel tisztaban vele
Amugy barmennyire is megfelel a symbian jelenlegi igenyeimnek ( bar neha ingert erzek hogy foldhoz basszam ), valtani fogok amint barmelyik OS utoleri ( najo esetemben, a WP ha utoleri ). -
Blyan
félisten
válasz
donceleger8 #139 üzenetére
Igen, nagyon faj, hogy a megfizethetetlen, szamomra soha el nem erheto Symbiant hasznalod, nekem meg csak a szar wp jut.
Sargulok az irigysegtol, pedig ugy szeretnek tag lenni.Meg baratokat szerezni.
-
donceleger8
őstag
Téged sem az eszed miatt szeretnek, az biztos!
Nem akarsz meggyőzni senkit sem, ellenben itt vagy és folyamatosan fikázol! Ez ellentmondásos! De akkor tényleg mi a francnak vagy itt? Magányos hős vagy, és rendíthetetlenül meg akarod téríteni a symbianosokat?
Rosszabb vagy mint a vidám vasárnap az atv-n!
Én nem füstölgök, csak jót nevetek rajtad. Utóbbi hozzászólásaid alapján úgy látom te füstölögsz egy kicsit! De nem kell ezt folytatnod, menj más topicba és trollkodj ott! Mondjuk oda, ahol veled értenek egyet! Itt nehezem hiszem, hogy barátokra lelsz!
Szerintem neked csak szimplán fáj, hogy a symbian jobb mint a többi! Szerintem ezért trollkodsz állandó jelleggel!
Mint írtad, volt symbianos készüléked, de most nincs és nem hiányzik! De ha nem próbáltad, akkor hogyan állíthatsz ilyet? Nekem is volt régen symbianos és most is van! Azt mondod nincs fejlődés, de ez baromság, vagyis kipróbálás híján csak a levegőbe beszélsz!
Folytasd kérlek, jót szórakozom, de ha eltűnsz az is jó!(#138) Flash86
Nyugodtan, egészségedre!
-
Flash86
tag
válasz
donceleger8 #88 üzenetére
Persze a maga nemében a Windows 2000 is egy használható rendszer Northwood magos procival, csak hát khm... 2012-ben én megeszem a marketing bullshitet, hogy nekem kell több magos cpu és korszerű rendszer.
-
Воланд
titán
feladom, ket magyar mondatot keptelen vagy ertelmezni. tenyleg ennyire nehez megerteni, hogy nem gyozkodni akar, csupan a nyilvanvalo baromsagaitokat (ez a leitattak a marketingest duma pl rohadt szanalmas. az mikor jon, hogy agymosast vegeznek a nokia szekhazaban?
) cafolja meg?
-
Blyan
félisten
válasz
karldergroße #132 üzenetére
Ellen? Dehogy töröm magam ellene. Nekem volt, szerettem, de most nincs és igazából nem hiányzik.
Ami ellen töröm magam, azok a vérpistik akik a Symbian bukását a WP és a MS Elop, stb nyakába varrják, tehát mindenki mást hibáztatnak, csak magát a rendszert nem.
Hiszen az mindenre, mindenkinek elég kell, hogy legyen.Kurvára bosszantó, hogy a csalódottságuk okán mindenki hibás.
Én egy hasonlóan bukni látszó rendszert használok, oszt mégsem kenem senki nyakába a dolgot. Mert nem Te, vagy az itt lévő másik 5000 ember, és nem a másik 500 millió mást használó tehet róla, hogy nem kelendő, hanem maga a rendszer. Ennyi, pont. -
MR007RM
addikt
Megtudnád nekem fogalmazni, hogy nálam miért lenne jobb választás a WP platform, mint a Symbian? Várom válaszod. Ha nem, akkor nem igazán értem a kirohanásaidat. Egy szép meggyőző reklám marketing dumát szeretnék hallani tőled, miért inkább az a Symbian-nal szemben az én esetemben. És térj ki a 808 aprólékos elemzésére is, amit már olyan jól ismersz.
Azok a drága eladások. Mintha törnék magukat hogy minél több symbis telefon találjon gazdit. Ne röhögtess.
-
Blyan
félisten
válasz
donceleger8 #122 üzenetére
Persze, mert mindenhez dedikált chip van az N8-adban, de ezt ne mondd el senkinek. Az alap hw gyenge, és meg lehet támogatni minden földi jóval, csak drága és nem éri meg, mert az eladások nem fedezik az árát. Látod, itt a bibi.
Ami pedig az utolsó mondatodat illeti, legfeljebb azért vagyok ott, hogy a hozzád hasonló fröcsögőgépeknek meg lehessen mondani, hogy nem azért jutott a Symbian oda, ahova most tart, mert mindenkinek elég jó és megfelel. Hanem azért mert kurvára nem fejlődött semmit,mire pedig megtette az embereket már nem érdekli. Kiment a divatból csak vannak akik ezt nem értik meg.
Gondolom azért is a MS,Elop, WP, Allah, Buddha a hibás, hogy egy év alatt a marketshare 27-ről 8%ra esett vissza.
Nem is értem az embereket, hogy mernek mást venni, mint amit Te tartasz jónak. Hiszen mindenre elég. Sőt!Befejeztem, füstölögjél magadban, csak agyvérzés ne legyen belőle.
-
MR007RM
addikt
"Az egesz hirt egy kurva blogger hozta le aki beszelgetett egy marketingessel az olasz lumia 610/900 launchon... Es a hires szaksajto mar hisztizik es spekulal, legyen itt latogatottsag. Az a szomoru, hogy bejon."
Gondolom leitatták a marketingest, aki ennek hatására csak igazat tudott mondani. A blogger pedig szép halkan közzé tette, de úgy hogy nehogy kiderüljön, hogy tőle származik. Persze eltudom képzelni, hogy semmi valóságalapja. Lebukott információ. A szaksajtó hiszti meg jogos, ők is meg vannak ijedve.
-
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #122 üzenetére
"A böngészéshez mióta kell a proci teljesítmény?"
Amiota minden hulye weblapot szerkeszt es szetkurja javascripttel...
-
donceleger8
őstag
Nos, amire számítottam! Vagyis egy nagy nulla!
Holdon még nem jártam vele, de röhögve megcsinálom ugyanazt mint a 2 vagy 4 magos konkurencia készülékei, sőt valamit jobban is. A böngészéshez mióta kell a proci teljesítmény? Az csak szimplán szar a symbianban, ezt elismerem. Egyébként a tulajok igen, elégedettek vele. Felőlem essen a részesedése, attól még jó rendszer és nem ez határozza meg a minőségét. A sok agymosott user meg persze, hogy ódzkodik a symbiantól, hiszen mindenhol azt hallani, hogy szar, elavult stb... De hogy miért lenne az, azt most sem tudtam meg! Mint mondtam, erre számítottam, a nagy semmire!
Amúgy te már tudod mit tartalmaz az FP2? Megoszthatnád? Amúgy az FP1 is úgy volt, hogy nem jön N8-ra, de mégis jött! Hoppá! Támogatásból is jeles!
Amíg 720p-s cuccokat nyomok ki HDMI-n keresztül a tévére zökkenőmentesen, ezek zabálják többnyire a procit és RAM-ot, addig nem kell erősebb hw!
A 808 azonban erősebb lesz, igaz ott full hd-s cuccokat kell megoldani, közel 1 GHz-es erősödés várható, de még mindig egy magon, és multimédiában szarrá ver majd mindent!
Valahogy te is mindig ott vagy, ahol a symbianos hírek! Én kérek elnézést, de ha te jössz állandóan fikázni, akkor engedd meg kérlek, hogy megvédjem a baromságaidtól a platformot! -
catroot
veterán
válasz
donceleger8 #112 üzenetére
Mert téves. Ugyanolyan elfogult, akár "mi" is tudnánk hozni egy listát, hogy miért jobb a wp7. (aminek egyébként semmi értelme, mindenkinek mások az igényei)
Az tény, hogy Symbianban sokkal több mindent tudsz megtenni, viszont tele van helytelen dolgokkal a lista.
-
Blyan
félisten
válasz
donceleger8 #116 üzenetére
Minek mondjak bármit is, ha Te úgyis megtromfolod.
Mindig ezt csinálod, Te már holdon jártál N8-sal, meg különben is. Mindig ezt olvasni, bárhol tűnsz fel. Oszt valamiért mégsem fogod fel, hogy a Symbian veszít a részesedéséből. Biztos azért, mert hozzád hasonlóan mindenki elégedett vele, és örömmel használja, és nem talál jobbat.
Böngészéshez például, energiagazdálkodáshoz. A több RAM? Hát... majd ha nem kapod meg a FP2-t majd meg tudod minek kell az.
Misály:
Nem csak az újságírók gerjesztik a hisztit, a fent említett úriember, és a vérpisti Symbi fan társaik. Akik szerint mindenki hibás, MS, Elop, Android, WP, iOs, akármi. A Symbian nem, hiszen mindenre pont jó. Az, hogy éppen nekik pont jó, az mindegy, mert mások le vannak szarva, és tök hülyék hogy ne hajlandóak Symbiant venni, és a Nokia meg ezért szegény jaj hát most leépítik a Symbiant egyem a szívét.
-
Misály
addikt
A tobb magot en tenyleg nem ertem, rambol viszont sosem eleg
Egyebkent en kivarok, elegge viszket a tenyerem a 808 miatt de ha osszel a WP8, tudni fogja azt, mint egy symbian akkor azzal szerelt gepet veszek kovetkezonek.
Egyebkent tovabbra sem arrol van szo hogy lelottek volna barmit is:
Carla alatt kiveheto szovegek: NFC, Surround, Uj bongeszo ( 8.2 ) Jeee ezeket az uj modellek megkaptak FP1 neven, ahogy kiszivargott N8 romok is megkaptak az uj browsert, uj qt (ebbol kifolyolag uj radiogombokat) , uj task managert (egyertelmuen wp7 koppintas az is, egyebkent erdemes a belle menut is listanezetbe rakni meglepo lesz a hasonlosag).
A Carla egy kodnev ami soha nem volt bejelentve, Belle FP1 lett belole, nem tudom miert, talan mert az anna is alig fejlodott valamit az elso s^3-hoz kepest, es bukta is lett mivel agyon probaltak reklamozni. Tenyleg nem tudom. De tovabbra sem nyirtak ki semmit csak atneveztek, addig mossak at symbiant wp7-be amig alig lesz kulonbseg, lefele meg meltemi lesz qt-al ami egy s40 lesz maemo-sitva.
Az egesz hirt egy kurva blogger hozta le aki beszelgetett egy marketingessel az olasz lumia 610/900 launchon... Es a hires szaksajto mar hisztizik es spekulal, legyen itt latogatottsag. Az a szomoru, hogy bejon.
-
karldergroße
senior tag
válasz
donceleger8 #116 üzenetére
Majd mond valami 500 megás lövöldözős játékot...
-
donceleger8
őstag
Úgy van, mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi kell, csak ha jobban körbenézel, több symbian fikázót találsz, mint fordítva. Nekünk az a szerep jut, hogy visszakérdezünk és amikor tényeket mondunk, akkor hirtelen elhallgatnak ezek a trollok.
(#113) Blyan
Te akkor biztos meg tudod mondani nekem/nekünk, hogy mi értelme is van egy mobil esetében pl. a kétmagos prociknak és a minél nagyobb RAM-oknak! Világosíts fel kérlek! Annyit azért elmondok, hogy pl. a Nokia 808 is egymagos lesz és tudja az 1080p-s videófelvételt. Máshova nem tudom elképzelni a nagy proci teljesítményt. Ja, hogy ezt a konkurenciánál erőből kell megoldani az optimalizálás helyett?
Szóval most ne hallgass és ne tűnj el, mondj nekem élethelyzeteket, ahová kell a több mag! Mondj programokat, ahova kell a több mag! Kíváncsian várom! -
Воланд
titán
válasz
donceleger8 #112 üzenetére
ennyi erovel en meg a fentebbi listat es az abbol fakado fikazast nem ertem, mert az abban foglaltak ellenere - mar ami valos belole - napi szinten hasznalom a telefonomat, ugy, hogy minden igenyemet kielegiti. kar ezen vitatkozni, azt kellene belatni, hogy lehet, hogy egy rendszernek vannak hianyossagai vagy eppen elonyei, de szerintem mindenki el tudja donteni, hogy neki mire van szuksege a mindennapok soran.
-
Blyan
félisten
Ha gonosz lennék, már előre sajnálkoznék azon, mi lesz a drága harcias Symbian fanokkal pár év múlva.
Annyira vicces, amikor habzó szájjal leordítanak minden fejlődést, a két magot több RAMot és egyebeket. Mert minek az...
Tényleg nevetséges néha. -
donceleger8
őstag
Most miért? Lehet pár dolgot kijavítottak azóta, de ha a negyede igaz, akkor is el van maradva a symbiantól! Amúgy meg ez a lista a valóságra alapoz, szemben a sok symbian fikázóval, akik szerint elavult, szar a rendszer, csak azok nem értik miért, akik használják napi szinten hibátlanul!
A közvetlen környezetemben élők is gyakran csodálkoznak azon, hogy ezt meg azt ők nem tudják megcsinálni, én meg igen, irigyelnek egy két funkciót, na meg a sokkal szebb képek, de még is androidos vagy iOS készülékük van. Symbian az nem kell nekik, de bosszankodnak hogy ők ezeket a dolgokat nem tudják megtenni! -
catroot
veterán
válasz
donceleger8 #88 üzenetére
Azért erre a listára hivatkozni, hát na nem már...
-
TommyX_
őstag
Symbian will never die, legalábbis nálam.
Mondjuk 2016 után nem tudom mit csinálok, veszek néhány Symbianos telefont még, csak ki tartanak jó pár évig. -
Воланд
titán
válasz
karldergroße #105 üzenetére
valaszoltam.
-
donceleger8
őstag
válasz
karldergroße #106 üzenetére
Akkor marad a C7 nálad amíg a 808 ára leesik! A C7 nem régi telefon, amivel nem lehetne ellenni mondjuk még másfél évig!
Az N8 is drága volt megjelenéskor, én tavaly ősszel vettem 65k-ért! Másfél év, és szerintem a 808 is elfogadható áron lesz! -
Воланд
titán
válasz
karldergroße #101 üzenetére
amikor en eloszor lattam azt a listat, akkor meg szo nem volt arrol, hogy csak a lumiakrol szol. az is ki tudja, hogy hanyadik atszerkeszteskor kerult bele.... ettol fuggetlenul tovabbra is tele van pontatlansagokkal es ismetlesekkel. de mindegy.
-
válasz
karldergroße #101 üzenetére
Nem tudom mi a problémád a Pure View-el?
Még nem is kapható!
Teljesen nem lennék meglepve ezek után, hogyha ki sem jönne a készülék.
Amúgy május 7.re igérték - itthon! /Csak azt felejtették el megmondani, hogy ez most a NOKIA-múzeumnyitásra vagy a leállításra vonatkozó dátum./Ha nem jön ki - max elköltöm a pénzem egy Friss-Harmatos PENTAX K-30-ra. Boldogan-Mosolyogva!
-
karldergroße
senior tag
Egyrészt az a lista Lumia-k hiányosságairól szól a symbiannal szemben és nem általában a wp7-ről. Állítólag bizonyos wp7-et os használó más cégek (htc) sok pontot egyénileg javítottak. A Nokia ebben is balfasz volt, nemcsak a Symbian kinyírásában. Mindenesetre ha a 101 pontnak csak a harmada is igaz, jó okom lesz nem Nokia telefont venni legközelebb. (sajnos az utolsó symbianos mohikán, a pureview a mérete miatt nem jön be és nagyon drága, nekem nem kell ilyen kamera, a fotózás nem a hobbim, tehát az kilőve. Nekem symbianos c7 utód kellene, az meg nem lesz. (A 701-est meg már állítólag most nehezebb beszerezni, mint a c7-et és én még egy évig nem akarok cserélni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- OpenMediaVault
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- TV antenna és jelerősítés
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged