- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
pakriksz #431 üzenetére
Ezt konkrétabban kifejtenéd, vagy annyiban kimerült a véleményed, hogy "fos"? A Facebook chat modul sem különb semmivel, sem a többi IM köré épülő cucc. Milyen meglepő: pont annyit tudnak amire kitalálták őket. Viszont az új WLM többet akar tudni és minden szart bele kellett pakolni... Sajnos.
Ha már Facebook. Utálom. Nem azért mert annyira szar lenne, hanem azért, mert egész nap telefossa mindenki az üzenőfalat, amit persze nem lehet kiiktatni, max. ha mindenkit letiltok, akkor meg semmi értelme...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem az a gond, hogy én mit akarok, hanem az, hogy a partnerek mit nem akarnak: tűzzel-vassal kötődnek az msn köré kiépült dolgaikhoz. Nem tudod kiváltani semmi üzenetkezelő rendszerrel, mert egyszerűen nem hajlandóak leváltani a Windowsos oldalon ezt kommunikációs csatornát.
-
Keeperv85
nagyúr
"Normális multi IM kliensekből - ami kezeli az MSN-t is - pedig Dunát lehet rekeszteni Winen és Linuxon egyaránt. "
Ez csak szimplán nem igaz. Semmi más baj nincs vele. Kb 10-12 használható kliens van összesen, ebből kapásból 8 soha sem fog kilépni a bétából. Marad kb. 4 alternatíva, azok sem jók. (Linux)
Aki teheti meg elkerüli. Ez egyszerűen nem tartozik a "versus" vitakörbe.
Akkor most dobd ki a telefonod is, mert van benne sms funkció. Pont olyan "felesleges" mint ezek a kliensek. Természetesen majdnem elfelejtettem hogy a sátántól való ez is!
Mint feljebb írtam a 2009-es WLM még nem volt elcseszve, de Linux alá nem lehet behúzni....
Nem tudom, miért merül fel ez az MSN kérdés...
Azért mertül fel, mert a rendszerek felhasználói oldalát boncolgattuk, illetve kitértünk arra miért nem lehet egyiket a másikkal kiváltani teljesen. Hogy mást ne mondjak én igazán örülnék egy normális képszerkesztőnek is Linux alá. Ja és nem a GIMP-nek, mert az nem képszerkesztő, csak hogy tisztába tegyük a dolgokat... vagy mondjon nekem valaki ha tud alternatívát a 3DS Max helyett, esetleg egy Autocad "klón"?
-
Keeperv85
nagyúr
Te elolvastad a cikket? Komolyan kérdem, mert szerintem csak betévedtél a topicba. Az úriember, akiről szó van tűzzel-vassal védi a GPL-t, annyira hogy most hogy jönne át a sátáni Windowsból egy szolgáltatás, most aztán: "hajaj.. vége a világnak, mert Nem fér össze a GPL szellemiségével! Monnyon le!"
Ne örüljek annak, hogy végre itt is tudok játszani a kedvenceimmel? És miért ne? Sőt! Ha nem kell rendszert venni, boldogan veszem meg azokat a játékokat, amire ráment volna az ára! Cseppet sem zavar, hogy nem tudom hogy kódolták le őket!
@lionhearted:
A Mate alatt is van kereső meg minden biszbaszka. Csak pár apróság maradt ki, amit nyilván még hegesztenek a srácok. Pl. az óra színét sajnos nem lehet állítgatni, így elnyeli a fekete tárca....
-
Keeperv85
nagyúr
...és egyebeket pedig nem. Pl. a GPL alatt futó kernel forrásomat, amire igen is szükségem lenne! Ehelyett itt arról vitatkozunk, hogy mennyire szabad vagy nem szabad egy szoftver, de arra nem érveltél, hogy miért lenne az baj, ha behoznák a szabad szoftverbe a zárt források támogatását is. Ettől még a rendszer nem lesz rosszabb. Hiába tiltakozik kézzel-lábbal ellene minden GPL-t preferáló cég. A zárt forráskód nem az ördögtől való.
Én tehát csak azt mondtam, hogy van, ami jobb helyen van a fejlesztőknél zárt kódban. Semmi szükség rá, hogy minden hülye azzal szórakozzon. Ha viszont valami GPL alá kerül, akkor tiszteljen meg annyival az aki felhasználja, hogy nem megy szembe az egész rendszerrel, mert annak semmi értelme, hogy valaki a szívét kiteszi érte, más meg egy pillanat alatt behúzza magának és nagy ívben tesz a GPL-re. Ezt lenne végre jó megérteni.
-
Keeperv85
nagyúr
Ezt a kört már lefutottam mással, veled nincs kedvem újra. Ha neked a Google találatok tükrözik a valóságot akkor csak álmodj tovább... majd felébredsz egyszer...
Ha pl. az Apple vs. Samsung vitát nézzük csak meg: na az triviális. Az egy vicc: a Samsung legnagyobb beszállító, de majd pont egymásnak esnek. Persze: műbalhé. Ingyen reklám. Közben a háttérben meg röhögnek a sok hülyén, aki megette...
-
Keeperv85
nagyúr
"nem, az ms sem tojik a gpl-re, hanem szépen betartja, mert különben beütik az orcáját. mi lenne, ha nem terjesztenél olyan szintű hülyeségeket, amiket egy-két gugli kereséssel triviálisan lehet cáfolni?"
..és ki üti be az orcáját? A hardvergyártó, akinek érdeke, hogy el tudja adni a cuccait? Vagy a játékfejlesztők, akiknek a segge alá dugta a támogatást? A Linux fejlesztők, akik bele sem nézhetnek a zárt kódú Windows kernelbe, mert az legalább annyira sérti az összes licenc létező összes pontját, mint a GPL lezárása? Ugyan. Mond, hogy te sem hiszed el! Pont egy olyan cégről beszélünk, aki úgy kezdte ugye, hogy mindent ellopott, amit csak ért...
..de ha már emlegettem Amlogic-ot példának. Kérlek: linkelnéd nekem a papíron GPL alatt futó M3 kernel, 3.0.8-as kiadásának a kódját? Igazán megköszönném, ugyanis a kedves gyártó "véletlen" elfelejtette kiadni és így képtelen vagyok hozzá új VGA drivert fordítani, mert ahhoz kell a kernel.... Előre megmondom: feleslegesen keresed: nem adják oda a kódot. Még akkor sem, ha hivatalos viszonteladó kéri. Ennyit arról, hogy ki sz*rja le magasról a GPL-t...
@Youri:
Persze. Addig amíg hozzáértők dolgoznak a kódon, addig szuperül fut egy-egy tényleg optimalizált kernel. A gondok ott jönnek, mikor az önjelölt modder sz*rt sem tud és más fáradtságos munkáját egy nap alatt halálba teszi saját neve alatt... Aztán utána 3 hétig mást sem látsz, mint hogy az eredeti cuccot is szidják, mint a szemetet, mert hát ez is abból van....
-
Keeperv85
nagyúr
Ez nagyon szép is elvi síkon. Csakhogy szoftveróriások (MS pl.) nagy ívben tojnak a GPL-re. Mást ne mondjak konkrét példának, mint korábban: Amlogic. Ismerjük a tablet forgalmazó elvileg kanadai, gyakorlatilag Kínai vállaltot? Androidot khm... "fejlesztenek"... Van egy OpenLinux nevű projectjük, ami GPL alatt fut. De az nem azonos azzal, amit ténylegesen használnak kódsort, ugyanis GPL alatt kitették pl. a 2.6.37-es béta kernelt, ehhez képest javában a 3.0.8-as van implementálva a rendszer alá. Nesze neked szabad szoftver.
Így nem kérek belőle. Rendben van, hogy adjuk a közösbe, de mikor a közösségben olyan tagok vannak, akik utána magasról tesznek arra, hogy az én munkám is benne van és a nyílt kódot beépítve jókat röhögnek azon, hogy én ingyen megírtam helyettük (de szépen lehet definiálni az igazi kalózt ugye...), akkor az a rendszer nem működik. Segítsük egymást és adjuk át a tudást, de nem lehet lekerülni az olyan patkányt, aki visszaél vele. Nem futhat egy ATM hálózaton egy nyílt kód, mert egyértelmű mi lenne a vége. Vannak dolgok aminek jobb ha zárt és igen: a játékok szerintem ide tartoznak.
--------------------------------------------------------------A Source motor SDK-ja így is mindent szinte a felhasználók kezébe ad. Mindent meg lehet benne alkotni, amit a fejlesztők a játékba tettek. Akkor minek legyen kiadva a forráskód is? Azért, ami az X-Ray engine (Stalker) alatt is megtörtént? Hogy valaki sajátjaként zárt kódban újra eladja...? Hát akkor inkább törlöm az utolsó betűig a végleges build után, de ne árulja már sajátjaként úgy hogy említést sem tesz róla honnan van!
Mellesleg ha valaki megnézi a készülő Dishonored című FPS-t (Arkane Studio), az alatt köpjön bárki szembe, ha nem a Source fut. Hiába mondják, hogy márpedig az Unreal Engine. Ez egyszerűen nem igaz. Minden porcikájában Source. A mimikai rendszerétől kezdve, egészen az árnyékokig. A víz effekt pl. totál ugyan az.
Persze: az Arkane Studio anno licencelte a Source jogokat, mert az Arx Fatalis 2 alá akarták használni. Ebből nem lett semmi, mert közbejött a Dark Messiah, ami alatt ugye láttuk a végeredményt (személyes vélemény: az egyik, ha nem a legszebb Source játék). Aztán dolgoztak a Bioshock 2-vel, amit a módosított Unreal motor hajt... de a Source ott pihen a gépeken... és most nézzétek ezt meg és mondja valaki hogy nem igaz:
Külön felhívnám a figyelmet a volumetric lighting-re, amit a HL2 hozott be ebben a formában (a videó elején a napsugarak) és arra a parallax mapping-re, amit az Unreal motor pont soha sem használt... (Nézzétek a köveket a földön!)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Zéééééééé #273 üzenetére
Nem a szabad szoftver a probléma, hanem a hozzáállás. Elvégre nem kezdte senki el, hogy húzzon a Linux a halálba. Én is szeretem az open source kódokat, sokat lehet belőle tanulni. De ha megélni akar valaki a programozásból, arra miért kell kígyót-békát kiabálni? A Steam is csak egy opció lesz, nem kell kötelezően használni...
-
Keeperv85
nagyúr
Ki mondta hogy céges fejlesztésről van szó? Nézd meg bármelyik Androidos topicot. Mást sem csinál a legtöbb egységsugaru user, mint custom kernel után szimatol. Nem telik bele két nap hogy kiteszi a belét is az aki készítette, hogy jó legyen, máris van rá vagy 10 másik, aki azért is beletúr, hogy "de majd éééénnnn megcsinálom az océééttt is". Aztán újabb két hétig megy a visítás, hogy szar a kernel...
-
Keeperv85
nagyúr
Most beszélgetni szeretnél az initramfs-ről vagy az I/O controll modulokról? Na ne má'... Nyilván nem arról beszélek, hogy új kernelt fogok írni: csak 16 millió sor ugyanis. Ember nem képes erre, de még csapat sem. De tisztában vagyok vele, hogy ha fel kell építenem egyet, akkor mire van szükségem, illetve melyik része mire való.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Geller72 #262 üzenetére
Hát persze hogy nem. De ha erről megkérdezed a Linuxon szocializálódott userek nagy részét, pl egy olyan kérdés keretein belül, hogy "valami van a gépemmel, mert folyton kékhalállal kihal a Windows, nincs ötleted?" Akkor az jön, hogy "Dehogy is nincs, használnál a Windows helyett inkább operációs rendszert, pl. Linuxot!".. Fail. Tisztelet a hozzáértő kivételnek és annak aki nem védi egyiket sem tűzzel vassal...
@Nerd:
A Vista túl korán jött. Nem voltak rá felkészülve sokan. Most már az is elég lenne, ha nem lett volna a 7-es. Viszont ez a csempe stílus nem tetszik az új rendszerükbe. Erős a váltás nagyon... ez megint bukás lesz.
-
Keeperv85
nagyúr
A linkelt képen nem indul, hanem leáll. Folyamat közben. Éppen összeomlott a kernel ugyanis, mert nem tudta olvasni a HDD-t. Lehet nem derül ki belőle, mert rossz minőségű a kép.
Szidtam valahol? Azért használom, mert tetszik és mert kell(et) a munkám során is. Tudom, hogy a csomagok nem feltétlen javítás miatt érkeznek, de ne dumáljátok már be nekem, hogy ez a rendszer hibátlan, mert én attól megyek a falnak...
Nem hibátlan. Még merő tévedésből sem. Ez tény. Ha földhöz verve hisztizik minden felhasználó, hogy "deeee háááát hááátoommééévvveee sooohhaaaa" akkor SEM tökéletes. Igenis VANNAK hibái, akárcsak a Windowsnak.
A kernel készítést meg hagyd meg nekem és nyugodtan hidd el, hogy tudom miről beszélek.
-
Keeperv85
nagyúr
Mit kell megindokolnom? Hogy folyton azt a mesét kell olvasni mindenhol, hogy "olyan nincs hogy egy Linux lefagy!!" Nincs? Tényleg? Hibák sincsenek? Biztos ezért LTS supportált a 12-es Ubi. 700MB rendszer, 3GB javítás. Eddig.
Tavaly szeptemberben vettem ezt a netbookot, vadi új HDD van benne tehát >>
...ezt nem szeretném túl sűrűn látni. (Nem tartok magamnál csak a Linux miatt HD fényképezőt, tudom szar lett a kép, ez van)...
Vagy azt hogy nem szeretetném a következő programomat éppen valami hülye köcsög zárt licence alatt viszontlátni? Vannak dolgok, amiket nem a nagyközönségnek szánnak. Semmi értelme, hogy valami önjelölt idióta nyúlkáljon egy zárt forrásban. De ha neked jó, hogy valaki úgy cserélgeti a rendszered alatt a kernelt, mint más az alsógatyát és utána a nyakadra megy nyüszíteni, mert éppen kismillió buggal van tele a nyílt kódod, amiket nem te tettél bele...
Hogy mást ne mondjak: lokalizált programok. Sajnos olyan hülye is képes ilyet elkövetni, aki a saját anyanyelvét is csak túlzásokkal beszéli, mert ettől nő az e-penis...
-
Keeperv85
nagyúr
Ez a példát kicsit sem kéne használni. Te is tudod hogy a BMW jobb mint a Trabant, de ettől még Trabantot sem tudsz építeni. Egy szabad szoftver legnagyobb hátránya, ha nem szabad szoftver vagy a szabadsága feláldozza a kezelhetőséget. A Linux nem lábal ki ebből a hibából. A megalkotása óta ott tart, hogy képtelen szakítani az alapokkal. A Terminal még mindig fontosabb, mint a GUI ami köré lett téve. Aki pedig azt hazudja nekem még egyszer, hogy ez a rendszer nem képes lefagyni, vagy valami hasonló bullshit szöveggel áll elő, azt simán kiröhögöm. Nagyon is képes.
De hogy ne csak off legyen... Istenem... Égessük meg a kiadót, mert pénzt szeretne egy termékért. Inkább ne is engedjük meg, hogy kiadják, undorító szemét programozó banda... mit képzelnek hogy nem ingyen dolgoznak?! Hol vannak a kövek?!!
Szánalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest