- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #23898 üzenetére
Az meg úgy ótvar ahogy van.
-
válasz
quailstorm #23893 üzenetére
Futtass egy lcd tesztet, lehet az adott területen nem érzékel.
-
válasz
quailstorm #23811 üzenetére
Nem security hole, és működik más telókon is.
-
KISDUCK
addikt
válasz
quailstorm #23811 üzenetére
Nem tudom én még nem próbáltam ki.
-
válasz
quailstorm #23804 üzenetére
Ilyen szalagkábel elfáradásról még nem hallottam. Talán egyszerűen nem pattintottad rá a helyére rendesen. Vagy hibás a beszerelt alkatrész.
Bontsd ki, nézd meg, ragaszd újra. -
MrChris
nagyúr
válasz
quailstorm #23794 üzenetére
Egyenletes szorítózáshoz nyomtattam papírból hátlap formákat, kivágtam és annyi rétegben tettem a hátára, hogy szintbe kerüljön a kerettel. Erre tettem a vastag egérpadot és tetjére egy ikeás lámpa talpsúlyát éjjszakára. A ragacsot úgy kentem, hogy a lehető legkisebb mennyiségben kerüljön a keretbe, folyamatosan haladva a tubussal. Persze utóbbihoz tapasztalat kell.
-
válasz
quailstorm #23800 üzenetére
Hogy érted hogy szakadozik?
-
válasz
quailstorm #23794 üzenetére
Manual:
A. mószer: bekened, összenyomod, vársz egy estét.
B. módszer: mindkét oldalt bekened, vársz kb egy percet és alaposan összenyomod, vársz pár órát.Az A módszer egyszerűbb, a B-hez rutin kell de gyorsabb. Az ilyen ragasztók levegőre kötnek, a B módszernél a trükk: hogy tudd mennyi ideig kell levegőztetni a két oldalt, cseppents két ujj közé, várj kicsit és nyomd össze, majd húzd szét. Amikor jól húzza a bőrt már széthúzáskor, annyi ideig kell levegőztetni a két összeragasztandó felületet miután bekented.
-
válasz
quailstorm #23792 üzenetére
A tubus tényleg nagy szájjal működik. Én egy pillanatragasztó szárát húztam rá szűkítőnek, amúgy van kisebb kiszerelés is.
Egyes mobil szerelők vesznek inzulin tűt, és abba szívják fel a ragasztót. Így akár mm alatti sávot is lehet húzni vele.Ha kifolyt, nem gáz. Majd könnyen letörlöd ha kész lesz.
-
válasz
quailstorm #23790 üzenetére
Mi a gond?
Fogod, mindkét összeragasztandó felületet megtisztítod a régi ragasztó maradványoktól, pl foltbenzinnel. Alaposan.
Utána felhordasz a készülékház belső keret vonala mentén körbe ragasztót, majd ráereszted a hátlapot és úgy teszel rá középre súlyt, hogy a keretre ne támaszkodjon fel.
A tisztítást leszámítva tovább tartott ezt leírni, mint megcsinálni.
Bohóckodhatsz a kétoldalas ragasztóval is, csak nem lesz tartós. -
axioma
veterán
válasz
quailstorm #23762 üzenetére
Ja... bocs, erre nem gondoltam, a dokkolohoz ami (nekem) fix helyen van, nem lattam ertelmet a magneses kabelnek. De igy mar OK.
-
axioma
veterán
válasz
quailstorm #23760 üzenetére
Na de Z3C-hez a magneses valahogy nem tul eletszeru... nekem az asus transformer tab-omat toltotte a sajat toltofej + wsken magneses kabel, az tenyleg kello teljesitmenyt atvitt. De az ajto mogotti usb miatt en csak nagyon muszaj esetben toltom ott, adatatvitel is inkabb wifin, nem volt tul sokszor nyitogatva.
-
válasz
quailstorm #23638 üzenetére
Emiatt felesleges fúvót venned. Hajszárító + vékonyabb cső szigszalaggal.
Az hogy félig elvált, elvileg megkönnyíti a dolgodat, mert az alá beszálló por már nem engedi újra ragadni ahova bejut. A helyedben az elvált résznél óvatosan alányúlnék, kitámasztanám egy műanyaggal, és a legközelebbi ragadós rész felől elkezdeném melegíteni + egy gitárpengetővel (vagy lapos végű műanyag szerszámmal) alányúlva szedném fel a ragasztós oldalt.Nekem EZ a típus van, persze a laborban van profibb cucc is, de házilag tökéletes. Mondjuk szerencsére telefonhoz ritkán kell használni bármilyen forrasztót.
Fúvóból szerintem a legolcsóbbat kell venni, ami több fokozatban állítható. Pl ezt simán megvenném.A kombi csomagokban általában valami úgyis szutyok.
-
válasz
quailstorm #23636 üzenetére
Értem.
Alapvetően a hátlap melegítésnél arra kell figyelni, hogy ha nem kap elég hőt, akkor megreped levételkor. Az LCD-vel ugyanez a helyzet, csak ott bonyolítja a dolgot hogy ha pedig túl sok hőt kap akkor besárgul a kijelző. Törött kijelzőnél persze ez nem érdekes, viszont ha csak elvált, azt nagyon óvatosan kell fúvózni. A többi része már nagyon egyszerű és evidens.
-
válasz
quailstorm #23632 üzenetére
Hát nem szívesen ajánlok tutorial videót, de talán ezzel nem nagyon lehet mellé lőni, anno én is ebből indultam ki:
-
demars
addikt
válasz
quailstorm #23627 üzenetére
Ez mekkora szívás már
-
amator2
tag
válasz
quailstorm #23627 üzenetére
Ja értem, na de ez honnét derül ki??
Nem akarok még egy sza..t rendelni. -
amator2
tag
válasz
quailstorm #23625 üzenetére
Z3C -hez árulták, a típusa is ott volt ( D5803)
Csatlakozó, meg minden más stimmel. -
válasz
quailstorm #23560 üzenetére
Nagyon sokáig.
-
válasz
quailstorm #23557 üzenetére
Tízenvalahány ebayes Z3C LCD járt már a kezemben, egyikkel sem volt semmi baj.
Ragasztani úgy szoktam hogy vékony sáv a keret szélén, még vékonyabb az lcd szélén ha kis tubusos a ragasztó, ha nagy, akkor csak az egyik oldalra teszek (adagoló fej vastagságtól függően).
Nekem még sosem folyt be az LCD fóliái közé, de tény hogy gyorsan és vékonyan szoktam felvinni.
A kolléga által említett vastagságot nem tapasztaltam (vagy nem tűnt fel), lehet mákosan rendeltem.Nem tudom hova valósi vagy, de ha Eger - Debrecen - Szeged környéki esetleg, akkor adok ragasztót, nem kell rendelned.
-
válasz
quailstorm #23555 üzenetére
Meg tudlak érteni! Az utolsó jól szerelhető telefonom a Mi2-es volt. Az SGS2-est is imádtam túrni.
-
SteveJobs
őstag
válasz
quailstorm #23555 üzenetére
Amikor ragasztod össze nagyon ne nyomd a kerethez mert ezek az után gyártott kijelzők vastagabbak.Foltos lesz.Maga a kijelző vastagabb.Mi előtt ragasztanál többször próbáld ki,hogy jól működik-e a kijelző.
Bocs,hogy bele dumálok de már többet is csináltam.Segíteni próbálok! -
válasz
quailstorm #23553 üzenetére
Az FBS jó lenne, de nem az. Pont annyival gyengébb a kötése mint ami kell és nem elég folyékony, taknyolós. Használjuk sokat, de másra, nem 1-2mm-es LCD csíkokat húzunk vele.
A kétoldalas ragasztó pedig egyszerűen egy idő után megadja magát, én 3M-et használok, alkatrész ragasztásra fixálásra kiváló, LCD-re nem. Pár hét és elválik.
Szóval szimpi vagy nem, erre cél anyag kell, az pedig a fent említett ragasztó(család). Nem értem a két kiló részt, az FBS pedig szintén folyékony alapú.Amúgy meg nyugodtan csináld meg kétoldalassal, majd visszaviszik ha elvált és majd akkor kapargatod le, tisztítod meg és ragasztod be tisztességesen, ha egyáltalán még elvállalod.
-
válasz
quailstorm #23549 üzenetére
Mobilról vagyok, időm sincs sok. Használd a keresőt, többször leírtam a pontos menetét, mire kell figyelni stb.
-
amator2
tag
válasz
quailstorm #23378 üzenetére
Slim 5.0 nál igen, nem indul újra, mindig lefagy.....
most próbáltam....... -
válasz
quailstorm #23378 üzenetére
Őszintén megmondom nem tudom, de szerintem nyugodtan kipróbálhatod, csak előtte:
1. TWRP, nandroid mentés (system + data mindenképp)
2. Restart, SU frissítés.
3. Ha gáz van, vissza a TWRP-be és restore.Max 20 perc mindennel együtt.
-
válasz
quailstorm #23356 üzenetére
Szerintem is az lesz. Bemennék a Médiába és végig próbálnék mindent.
-
válasz
quailstorm #23354 üzenetére
Másik fülessel tesztelném.
-
válasz
quailstorm #23352 üzenetére
Semennyire. Fújkáld meg kicsit, ha nem változik akkor vagy a füles, vagy a jack szar.
-
válasz
quailstorm #23331 üzenetére
Nyugodtan. Ettől függetlenül addig míg nincs TA mentésed, ne nyiss BL-t.
-
válasz
quailstorm #23329 üzenetére
Mivel az őskövület Sony telefonokhoz sem szűnt meg az OEM kód oldal, nem valószínű hogy megszűnne, főleg hogy majd rájössz a custom kernellel amit nyersz azt máshol elbukod és bőven elleszel nélküle, így nem izgulnék. De persze lekérheted nyugodtan.
-
válasz
quailstorm #23327 üzenetére
Pontosan.
Ha minden áron a LineageOS-t akarod használni, akkor a Bootloader nyitása előtt egy TA mentést készíts mindenképpen. Ez probléma mentesen úgy fog menni hogy visszaállsz KK-ra, futtatod a Giefrootot, majd miután root jogod van, a TA-Backup alkalmazással mented a TA partíciót. Így ha visszazárod később a bootloadert, vissza tudod tölteni a DRM kulcsokat is tartalmazó védett tárterületet. -
válasz
quailstorm #23323 üzenetére
Nem vettél rossz cuccot.
-
válasz
quailstorm #23321 üzenetére
Összefoglaló + kereső. [link]
SLiM és SLiMM romok ajánlottak főzött és pucolt romnak, de a gyári is használható, főleg root + Xposed kombóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Bundle topik
- Háztartási gépek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest