- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidzsimon
őstag
válasz
nyikszi #14701 üzenetére
Letámasztom valahova. Vagy pl tüzijátéknál azt se feltétlen kell. Bár egy álványt is lehetne csinálni, van még bicikliküllőm.
Drdobos. Először olvasd el annál a telónál mi, hogy működik. Pl Xperia L-en iszonyat sokat kellett várni működő cwm-re, pár fejlesztő fel is adta.
-
Ézsaiás
tag
válasz
nyikszi #12563 üzenetére
Jesszus atyauristen. Mar, bocs de mikor ezt elolvastam... Kicsit lefagytam. WP8-hoz hasonlitani a 6.5-ot? Ami nem is Windows Phone, hanem Windows Mobile rendszer? Mirol beszelsz? Mielott valakinek tanacsot adsz, tajekozodj. Mert hulyesegeket irsz. Bocsi, ha kemenyen fogalmazom. De erre nem lehet maskepp reagalni. Mar a WP7, 7.5 es a 7.8 is merfoldkovekkel jobb volt, mint a WM. A WP8-at meg nem is lehet osszehasonlitani vele. Ez olyan lenne, hogy valaki azert ne vegyen droidot, mert nem tetszett neki az Eclair kiadas es ezert szarozza a KitKat-ot. De a tied meg durvabb. Felvilagositalak: semmi nem kell ahhoz, hogy zenet rakj a WP8-ra. Semmi program. Hattertarkent kezeli mar a pc, mint a droidot. Filmet is lejatszik, minden gond nelkul. Egyszeruen nem tudom leirni, mennyire tevhitben vagy a WP-t illetoen. De mobilarenasok mar reg kiveseztek ezt, kicsit frissiteni kene az infoidat. Nem is probalom, meg akarom leirni egy droidos topicban, foleg, hogy arenasok mar leirtak mindent. Keress ra, olvasd el. Mert ez kicsit azert nevetseges, hogy azert nem ajanlasz egy rendszert(legyen az barmely), mert 2-3 generacios (ami tobb eves) tapasztalataid vannak. Ami ez esetben mar nagyon elavult. Reszemrol az off befejezve.
GEPESZ: hat nem tudom. nekem gyengenek szamit. de fokent azert, mert az elozo telefonjaim (amik nem 2013-as kidasuak de hasonlo kategoriak voltak anno, mint ez) azok meg mindig jobb kepeket csinalnak szerintem. persze, en nem fotozgatok nagyon. meg nagy elvarason sincs. de szerintem ez a kamera gyengenek szamit a mezonyben. meg mint mondtam, mas regebbi telefon jobbat csinal. de hat, ez is kerdes... hogy, kinek mi a jo.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
nyikszi #10030 üzenetére
A tárhely életfogytiglan, az akció meg szerintem már ötször lejárt, de még mindig engedi a regisztrációt.
(#10029) GEPESZ66 ezt konkrétan egy itteni fórumtárs töltötte fel nekem, Frissítéskor a SUS letölt egy könyvtárba adatokat amiből a flashtoolt megcsinálja a file-t. kipróbálom a héten, de EZ alapján az SI számnak stimmelnie kell.
Előre szólok ez saját vélemény:
Nincs szerviztapasztalatom, én megnyugtatom magam, hogy ha baj van és lehetséges flash módban elindítani a telót, akkor visszarakom rá a telenoros rendszert, és kész. Ha nem akkor olyan mértékű a meghibásodás, hogy cserélni kell alkatrészt, akkor nem foghatják a szoftverre és egy 8 számjegyű számra, vagy asztalt borogatok, anyám csuklani fog annyit beszélnek majd róla.A Telenoros hölgy szerint akivel a Telefont intéztem konkrétan a root se okoz problémát, bár ebben annyira nem bízok
Az elmélet az, hogy szoftveres beavatkozás nem lehet garanciavesztés alapja, nem tudsz maradandó kárt okozni a telefonodban,ezt a szervizesekkel kell lebokszolni.
A Bootloader nyitás már ás tészta. utána fel lehet skálázni a processzort akár 1566 megahertzre is vagy gondolom víz hűtéssel még feljebb isAnnyi legenda van már erről, ha jársz egy T felé kérdezd meg tőlük, hogy mi erről a hivatalos álláspont, esetleg adják írásba.
(#10033) Attila57 az eredeti képet fel tudod rakni valahova a mobilarena összetömöríti, így csak kb 2 megapixeles a kép ami "feleakkora" mint a 8, már ha 8 megapixellel készült, meg úgy láthatnánk exponálási időt stb.
-
mcsm88
senior tag
válasz
nyikszi #8127 üzenetére
A szakszervíz sem a gyártóé, hanem a gyártó kiadja az egyik sarki szerviznek a jogokat.
Onnantól nem áll érdekében jól teljesíteni, hiszen megvan a szerződés, amíg van garanciád úgyis oda viszed.
A gyári szerződés nélküli szervizeknek érdekében áll jól teljesíteni az ügyfél felé, hogy az legközelebb is oda vigye, ha baj van.
Persze ha ők szervízelnek, akkor ugrik a gari.
Nem csak a Sonynál van így, hanem szinte minden telefonnál, sőt minden egyéb más terméknél. 22-es csapdája. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
nyikszi #8088 üzenetére
Szerintem azért elég nagy túlzás azt állítani,hogy mindegyik tele van hibákkal.
Illetve a hibák "milyensége" sem mindegy.
Egy One mini vagy egy S4 mini totyikjában szerintem kevesebb hibáról írnak.
3 éve van sonym, a másodikat kaptam, nem őrültem meg.
3 éve kifagy,befagy,lefagy. Kb 417 szer tettem újra a létező összes variációban.
Nincs olyan alkatrész amit ezen vagy a korábbi Rayemen ne cseréltek volna.
Mindent! Alaplapot,kijelzőt, a teljes készüléket kicserélték kb háromszor.
Az L-nél detto ezzel kezdtem, ezek után meggyőződésem,hogy ebben a szegmensben a Sony nem képes használható telefont gyártani, egyszerűen szrik erre a rétegre, csak kidobálja a készülékeket,aztán a felhasználó meg ott rohadjon meg ahol van.
Tökéletes példa rá ennek a készüléknek a kamerája,mely gyakorlatilag értékelhetetlen képeket és videokat készít. A pofátlanság netovábbja ezt így piacra dobni.
Szerintem leginkább a felhasználás mértéke határozza meg,hogy ki mennyi hibával találkozik.
Aki linkelgeti,hogy 1 hétig bírta az aksija az nyilván nem egy komoly felhasználó.
Aztán azok véleménye sem releváns számomra, akik kapcsolgatnak 2g-3g között és félóránként szinkronizálgatják a maileket,csak hogy bírja az aksi.
Nekem minden azonnal kell,le is baszarintanak,ha egy emailre fél óra múlva még nem válaszoltam.
Nem azért vettem okostelefont,hogy néhanapján kapcsolódjak a netre.
Ráadásul van pár hiba,ami kb századjára jön fel és mégis sokan megsértődnek,ha ezt jelezzük egy újoncnak.
Ilyen pl a kamera, a fagyások, aksi ilyesmi.
Nem értem miért kell ezen megsértődni és ezeket valamiféle támadásnak venni.
Nem a Kovács Józsit szidom, hanem a telefonja gyártóját.
Ezen tényleg hlye aki kiakad.
Ha én új telefont akarnék venni természetes,hogy fontosnak tartanám,hogy írják meg a hibáit.
Sok embernek kell az önigazolás,hogy azt lássa jó helyre adta ki a pénzét, majd megharagszik,ha szidják az ő kis telefonját. Butaság. -
Imike_80
aktív tag
válasz
nyikszi #8013 üzenetére
Itt a fejlesztői lehetőségekben kipróbáltam még a GPU-megjelenítés (2D) pipa be, plusz az Ablakanimációt és az Áttűnési animációt kikapcsoltam. Mintha picit gyorsított volna rajta. Anno Xperia Neo-m volt, ott ezeket meg kellett lépni, hogy smoothabb legyen a teló.
Urak! 15.3.A.1.12-re most mi a legegyszerűbb root? Ki szeretném próbálni az Xposed Framework+GrivityBox-ot.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
nyikszi #7685 üzenetére
Ez,amit látsz nagyon pixeles. Egy 10cm szélességű képernyőn hogy szabadna pixelesnek lennie bárminek?
Ne viccelj már.
Őszintén szólva ilyet még életemben nem láttam,nem tudom pontosan mit csinált a sony,ez valami szoftveres hiba, azonnal javítani kéne.
Vérciki. Ráadásul egy baromi gyakran használt alkalmazásról van szó. -
P@ly
tag
-
qpidomx
tag
válasz
nyikszi #6022 üzenetére
Nagyon köszönöm. Ki próbálom. Lehetséges, hogy nekem is a töltővel van a baj. Mert úgy emlékszem, elősnek xperia minipro töltőjével töltöttem fel. És mint ha akkor jobb lett volna. Őőő..felmegy 100%ig. Csak 98%nél gondolkodik sokat. Most este stamia is be volt kapcsolva, a batterys cuccok is, 8-9óra alatt hozzá se nyúltam 30%ot merült.
Felkeltem, bekapcsoltam netet, kb percenként 1%ot merült. Tegnap néztem stamina időt 2nap 20óra. Néha megnéztem telion az időt, kb 3x 1óra alatt, stamina 2nap 10óra.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
nyikszi #5856 üzenetére
Inkább linkelek, egy cikket, értelmesebben leírják. A magyar nyelvvel viszont összeveszett, angolul jól megy.
Itt a link -
steveboy86
tag
válasz
nyikszi #5761 üzenetére
Én most adtam le csütörtökön a telót a folyamatos újraindulások miatt, végül már be sem kapcsolt... Remélem nem csak szoftvert fognak frissíteni rajta, bár ha megoldja a problémát engem az sem érdekel, csak működjön rendesen. Azt mondták általában 2 hét alatt visszajön. Addig cserébe egy Xperia Neo-t adtak. Múltkor valami nagyon régi Nokiát kaptam még. Mindenesetre kicsit meglepődtem, bár lehet csak szerencsém volt... legalább ebben.
-
hunluigi
senior tag
válasz
nyikszi #5062 üzenetére
A duplázódó SMS-el nem találkoztam eddig, mondjuk én telenoros vagyok. Ott valami szolgáltatói gubanc lesz inkább. Az egyetlen hiba amire jelenleg személy szerint megoldást várnék, hogy ne kapcsolgasson ki a telefon úgy kb. egy héten egyszer minden előzmény ok nélkül. Ha ezt megoldják, én teljesen elégedett leszek. Sony fan nem vagyok. Ha már választani kell, akkor én a HTC-t siratom. Mondjuk a sony órám miatt, tény hogy előnyt élvez...
-
Throme
veterán
válasz
nyikszi #4383 üzenetére
Kösz, én beruháztam Siriusb ((#4332) Siriusb) által linkelt megoldásra.
Ebben a tartó, 2xusb szivargyújtós tápcsatlakozás és a kábel benne van.(#4379) ultio: szvsz ha csak kamera miatt cserélnél, akkor ne tedd. Amúgy minden másban jobb az xperia L. Ok a navigáció ami még jó a nokián.
-
tomtom222
csendes tag
válasz
nyikszi #4074 üzenetére
sajnos nálam is jelentkezett az újraindulás...
frissítettem a gmail alkalmazást, és egyből újraindult a telefon.
azóta megállás nélkül restart, nem reagál semmire, a pin kódot se tudom beírni, rögtön újraindul
idáig semmi probléma nem volt vele
kivettem az aksit, sd kártyát, de semmi változás. kb már huszadszorra indul újra. -
mcsm88
senior tag
válasz
nyikszi #3878 üzenetére
Az értesítési menüben jelezte, hogy van frissítés, onnan frissítettem.
Nekem is beugrott az újraindítás, de nem reagált semmire, aksit nem akartam kiszedni, mert ki tudja mit okozna egy szoftverfrissítés alatt, de mivel a trémobilos ügyfélszolgálat is ezt javasolta gondoltam ha valami lesz vele, akkor az ő saruk.
Akksi ki-be, bekapcsolás: elindult, frissített, azóta gond nélkül megy. -
steveboy86
tag
válasz
nyikszi #3364 üzenetére
Alapvetően nem a roottal van gondom, hanem, hogy tudni szeretném mi okozza ezt az anomáliát ráadásul úgy látszik csak nálam... Egy Data Dormancy nevű dolog ébren tartja, RILJ nevű pedig ébresztgeti állati sokszor...
Igazából csak érdekel és nem mókolással akarom megoldani, hanem úgy gondoltam ezért a pénzért azért ilyen szinten nem kell belenyúlnom a rendszerbe, hogy egy külön programmal tiltsam le a dolgokat a normális üzemidőért. -
-
Permet Elek
senior tag
válasz
nyikszi #3009 üzenetére
Mindenről van szó a linkben. Csak a felbontásról nem. Amúgy minél több pixel, annál több képpont. Annál nagyobb felbontás. Annál jobban való nagyíthatóság. Elméletben, részletgazdagabb kép. Na de ez az utolsó dolog, ami javít a kép minőségén. Sajnos előfeltétel, hogy minden más is jó legyen. +sokkal erősebb képfeldolgozó processzort igényel a dolog. Minél nagyobb felbontású a kép. Szóval pont ezért jellemző az, mikor kiad egy gyártó, egy új gépet, ami ugyan az majdnem, mint az előző széria, csak a megapixel nagyobb, hogy rosszabb képeket készít. Szép kerek mondat lett.
-
steveboy86
tag
válasz
nyikszi #3008 üzenetére
Kb. egy hete vettem a készüléket a Telenornál.
Telepített programok: Adobe Reader,Appsaver,BKV,Clean Master,Colornote,CPU-Z,Dolphin,Drive,Dropbox,Endomondo,Facebook, Flickr,Foursquare,Gsam Battery, HD Widgets, Hír24, Időlép,Index, Instagram,Keep,Menetrend Droid, Miso, Mx player, NapiApp,Névnap,Opera Mini, Paper Camera, Screen Off and Lock, Skype, SoundHoundm TV24, Twitter, Unified Remote, Viber, Whatsapp, qtorrent RemoteHát röviden ennyi
-
steveboy86
tag
válasz
nyikszi #2968 üzenetére
Csatolom akkor a képeket, ez mostani adat, sajnos az éjszakai már nincs meg. De a különbség csak annyi, hogy a data dormancy-nál még több időt írt ki...
Lehet délután majd újrahúzom a rendszert, bár nem tudom az mit oldana meg, nem piszkáltam bele még kb root ügyileg sem...
Ráadásul éjszaka folyamatosan ébren tartotta a telót, az akkuhasználatnál legalábbis úgy jelezte.. -
steveboy86
tag
válasz
nyikszi #2968 üzenetére
Ha hazatértem csatolok képet. Alapvetően közösségi programok vannak fent, twitter, foursquare,whatsapp, viber.. Az az érdekes.hogy van olyan nap, amikor totál jól működik, és van amikor leszívja az aksit... Ezeket használtam más telón is, de ilyennel még nem találkoztam, főleg hogy Telefon címszó alatt ragadjanak be a dolgok...
-
surgyi
senior tag
válasz
nyikszi #2865 üzenetére
Köszönöm válaszod! Engem az erősebb hardver ami vonz kissé az SP felé, a nagyobb méretű és felbontású kijelző viszont nem izgat. Volt lehetőségem mindkét készüléket megmustrálni, az L formavilága számomra sokkal kellemesebb. Meg a topikot olvasva, pozitívum az erős Wifi és GPS vevő is! Akku hogy muzsikál Nálad? Ha nem nagyon gyötröd a telefont, vagy kérdem úgy, készenlétben hogy bírja? Jelenleg Xperia Minim van, de ha napi pár híváson,kis Opera böngészésen kívül másra nem használom,akkor átlag 3 napot elmegy. Tapasztaltál esetleg bármi rendellenességet a készüléknél? A micro USB csatlakozó tényleg mozog?
Bocsi a sok kérdésért,de érik a készülék váltás, s szeretném tudni mit várhatok a készüléktől,ha emellett döntök!
Előre is köszi! -
-
-
Tidzsimon
őstag
válasz
nyikszi #2763 üzenetére
Igazából, triviális a dolog, szerintem ezért nem írta le. Nah de most megteszem:-D
Small app felrakása:
Installálni kell az apk-t, vagyvplayen rábökni a telepítésre.
A jobb oldali virtuális gomb megnyomása után rá kell bökni a + gombra és be lehet tenni az új smallappot. Ugyanúgy lehet törölni a listából, mint bármely icont, viszont ha listából törlöd akkor fent marad a telón, csak használni nem tudod. -
darvinya
titán
válasz
nyikszi #2486 üzenetére
Ne haragudj, de ha nincs kiírva az idő, nálam azt jelenti, hogy sokáig.
Amúgy meg 2-nál ezt írtam … hogy simán dugd rá a gépre a telot kikapcsolt állapotban és a hangerő le gomb nyomása mellett egy alaplapi USB 2 (nem USB3!) port.
Ekkor fel kell, hogy dobnia SemcFlash driverNem hiszem, hogy a sz.gép bármit 0.001mp alatt felismer és csatlakozik.
-
-
csont
csendes tag
válasz
nyikszi #2324 üzenetére
Az imént frissítettem, előtte nem mentettem semmit - de nem is volt semmi gond vele. Kb. fél óra kellett, hogy teljesen végezzen, közben kikapcsolta a telefont, majd ismételt elindításnál egy ideig szöszmötölt vele, frissítette az alkalmazásokat, az androidot. Nem törölt semmit (Névjegyek is maradtak), sőt egy újabb Böngésző is megjelent a menüben. Továbbá működik a Small Apps is. Valamivel kisebbek az ikonok a Tasks érintésére, de ez nem zavaró. Mintha változott volna a NeoReader is egy kicsit. A kijelző képe talán-talán egy kicsit szebb lett, de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest