- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
P@ly
tag
válasz
dzoli87 #10859 üzenetére
@(10859) dzola23 & (10862) Seraph 16:
Baromi jó kérdés. Passz... Az a fura, hogy nem mindig van csak néha jön elő... De tudok vele együtt élni.@(10905) HáGé:
Nekem egyszer volt ilyen jelenségem, hogy az értesítősávot nem tudtam lehúzni csak sokadjára, de én akkor szarul tettem fel egy ROM-ot (elfelejtettem wipeolni). Úgyhogy szerintem is nálatok valamilyen hardver hiba lesz.
Viszont úgy néz ki, hogy meglesz az új teló az új cégnél. Bár kérhetnék megint Xperia L-t, de az LG Optimus F6 jobban tetszik. Lehetne még választani Xperia SP-t illetve Acatel Idol S-t is (meg még Lumiákat is).
Úgyhogy fájó szívvel de megválok a telótól,de azért még próbálom követni a fórumot. .16 .17-es ROM-okat megvárom azért. -
P@ly
tag
válasz
dzoli87 #10836 üzenetére
Ja nem egy nagy was is das megcsinálni.
Nekem azóta sincs gondom vele. Meg még én a fastdormancy-t is letiltom. Egyedül azzal hibával nem tudok mit kezdeni, hogy néha nem számolja a hívások időtartamát... Az elég nagy fail.
Hétvégén lehet rászánom magam .16-ra, aztán megy az összefoglalóba.
Holnap kiderül mi lesz a Xperia L-m sorsa.
-
P@ly
tag
@ Tidzsimon: Remélem én is.
@ mate3553: Benne van ez is.
Bár Google Nexusnak jobban örülnék (álmodik a nyomor
).
@ dokee78: Néztem is, hogy ki ez az új fórumtárs.
@ GEPESZ66: Van rá javítás, meg az utána eltűnő mobilhálózati választásra is.
Megoldás:
1. Töltsd le ezt. Természetesen a meglévőről készíts biztonsági másolatot.
2. Majd másold a /system/app mappa alá és írd felül.
3. Majd állíts be rw-r--r-- jogosultságot a fájlra.
4. Restart
5. A build.prop fájba a telephony.lteOnCdmaDevice alábbi paramétert változtasd meg 0-ról 1-re. Na ez az eltűnő hálózatos hiba!
6. Restartforrás: link
@ Lomha 8V: Jó lett a cikk. Akarok is majd valami napszemüveget venni. Köszi a cikket!
Szvsz a "makrós" képek igen jók lettek.
-
P@ly
tag
válasz
Tidzsimon #10703 üzenetére
Ahogy én tudom, a mostani 3.4.0 verziószámú kernelben van valami grafikai bug (ezért is ugrál a képernyő a CWM-ben), ezért csináljak azt, hogy cserélnek olyan kernelre amiben nincs meg ez a hiba. Ahhoz meg kéne bootloadert nyitni. (Mi szolgáltatósok megszívtuk
) Az én értelmezésem szerint ez a hiba / jelenség forrása. Bootloader meg az indítóbejegyzés hiánya miatt nem lehet nyitni.Vagyis így magyarázták anno nekem.
Mondok egy jó hírt is. Sikerült rájönnöm, hogy mi okozza az újraindítás a sportstracker-nél. Más is leírta ezt a hibajelenséget még régebben. Nos a trükk a következő. Ha azelőtt bekapcsolom a GPS-t mint, hogy elindítanám az appot akkor nem jön elő a teló újraindulás, azonban ha fordítva teszem akkor újraindul. Ami nagyon furcsa, hogy a második esetben is van, hogy elindul az app. Az én véleményem, hogy vagy az app kezeli bénán a GPS-t, vagy valami randa kernel hibával állunk szemben. Vagy valamilyen hardver hiba... Más is kipróbálná ezt aki használja a sportstrackert?
Egyébként én nem aggódok attól, hogy nem lesz rendes ROM. Amire a Galaxy ACE is használható lett eltelt vagy 2 év.
Mivel a CWM-et is kalapálják, én nem aggódok. Anno még nem is lehetett CWM-et feltenni a uBL-es telókra, egy jó ideje meg már van. Igaz nem teljes funkcionalitásában működőképes...Viszont egy rossz hírrel is szolgálok, az új munkahelyemen lehet, hogy kapok új telefont és akkor ez, eladásra fog kerülni. Ha így lesz, akkor közkinccsé teszem majd az összefoglalót valamilyen tárhelyen.
Természetesen figyelemmel követem a fórumot. -
P@ly
tag
válasz
bigzee1977 #10604 üzenetére
Én Samsung 32 GB-os Class 10-est használok.
Tidzsimon & mate3553
Köszi! Akkor így teszek. -
P@ly
tag
-
P@ly
tag
válasz
Tidzsimon #10568 üzenetére
Grafikát ki lehet cserélni. Nem is ezzel van a bajom, hanem ugyanúgy nem fut rajta a sportstracker... Ugyanúgy néha újraindult mint a .14, mivel ugyanaz a kernel van rajta, mint a .14-esen. Ugyanúgy néha befagy a névjegyzék rajta. Szóval hibáit én is ki tudom javítani. Nem nyújt többet mint az én általam átszabott .14-es. Úgyhogy én várok tovább az új ROM-ra. A hibáival meg együtt élek, az endomondot meg szokom.
Fényképezője meg már rég nem érdekel. Egyszer akartam foglalkozni jobban vele (a végén én voltam a rohadt szemét
), de azóta lesz@rom már. Van normális nagy gép.
-
P@ly
tag
Hétvégén nem volt netem... Köszi Telekom.
Pár nap alatt, hogy mik történtek itt.Amúgy kész van az összefoglaló, bár így, hogy ha jön az új ROM nem tudom érdemes-e frissíteni?!
Szerintetek?Közéredekű közlemény
Végigpróbáltam összes ROM-ot és sajnos mindegyikkel van bajom.
15.3.A.0.26-nál az SD kártyás hiba, meg az eltűnő ikonok. (Bár még mindig ez a legjobb szvsz.)
4.1-nél meg a gyenge térerő hatására újrainduló teló (15.0.A.1.31, 15.0.A.1.36 és 15.0.A.2.17 is csinálja)
Dextrodroid meg nem jött be.Úgyhogy visszatértem 15.3.A.1.14-re. Meg várom az új ROM-ot.
-
-
P@ly
tag
Úgy néz ki, hogy működik!
Az alábbi 4 paramétert kell beállítani, ha azt szeretnénk ha a SUS a mostani ROM-unkat lecserélje egy másikra. Például ha flashtoolal feltettünk egy ROM-ot és valamilyen oknál fogva szeretnénk visszatérni a gyárira (vagy bármi másra).
ro.product.name
ro.build.fingerprint
ro.semc.version.cust
ro.semc.version.cust_revisionBár nem mintha nem lenne róla leírás...
[GUIDE] Download ANY firmware customization from Sony & create an FTF with FlashtoolKét dolog azonban nem tetszik benne.
1, a ro.semc.version.cust_revision kideríteni művészet. Van azért az xda-n két link ezzel kapcsolatban. Bár nem mintha túl frissek lennének.
[INFO] Latest firmware version per customization (region/branding) {11-Aug-2013}
[INFO] Xperia L firmware customizations (region/branding) and SI numbersMeg is kérném a fórumtársakat, hogy kérlek osszátok meg a szolgáltatós ROM-okhoz tartozó SI és revision számokat. Köszönöm! --> Megy az összefoglalóba. Ha jól tudom mindhárom szolgáltató megállt a 15.3.A.0.26 szinten. Ha tudtok régebbiekről is küldeni azokat is szívesen fogadom. Arra mondjuk nagyon kíváncsi lennék, hogy a kártyafüggetlenesek milyen számokat használnak.
2. Ha a SUS visszatette a gyári ROM-ot a régi ROM appjai rajtamaradnak. Gyári beállításokra történő visszaálláskor ugyan eltűnnek, de az belső SD kártyán találhatóak maradványok (logok, mappák). Arról nem is beszélve, hogy próbáltam CWM alól is kipurgálni ezt a tárolót, de neki sem sikerül 100%-osan
.
Summa summarum. Vissza lehet térni a gyári ROM ha tudjuk a build.propos paramétereket, de sajnos marad rajta szemét.
Viszont ami jó hír, hogy egy régebbi furcsaságra sikerült fény deríteni, mert sokan panaszkodtak, hogy se a SUS se a PCC nem frissíti a telót. Gondolom Flashtoolal felraktak egy ROM-ot négyből három paramétert átírtak és sohasem frissült a telefon. (Feltételezem, hogy úgy működik az upgrade procedúra SONY-éknál, hogy a távoli szerveren megnézni a SUS/PCC, hogy van-e ilyen ROM ezzel a revízióval, ha talál akkor megy az upgrade. Ha nemm akkor meg azt írja, hogy ez a legfrissebb.)
U.i.: Én elkövettem egy óriási hibát! Ha tudom, hogy a telefonnak a build.prop ennyire marginális része, akkor első nap, amikor megkaptam a telefont, készítettem volna róla egy etalon másolatot... Késő bánat. Leckének viszont nagyon jó volt, majd a következő telefonnál különösképpen figyelek erre...
(#10458) nyikszi:
Te melyik ROM-ot használod? -
P@ly
tag
válasz
Siriusb #10453 üzenetére
Most van egy elméletem, de szükségem lenne a Telekomos C2105_15.3.A.0.26 ROM-nak a ro.semc.version.cust_revision számára. Valaki aki elmentette megoszthatná.
Szerk.:
Egy ilyet találtam:
Végülis tök mindegy, hogy mire megy a frissítés. Az a lényeg, hogy a módszer működik-e?!Android version: 4.2.2
Baseband: 8930B-BAAAATAZQ-3228109-08-0031
Kernel: 3.4.0-g74b701b-00042-ged52e3b-dirty cme@androidbs-desktop #1 Wed Oct 9 21:10:04 CST 2013
Build number: 15.3.A.0.26
Phone Software Version: 1269-5420_15.3.A.0.26 GENERIC-user
File System Version: WORLD-i_15.3.A.0.26
Customization Version: 1272-2161_R1B
Branding: Generic CE1 -
P@ly
tag
válasz
Siriusb #10428 üzenetére
Kipróbáltam még másik 2 ROM-al is. Arra a megállapításra jutottam, hogy ha belepiszkálunk az alábbi paraméterekbe:
ro.product.name
ro.build.fingerprint
ro.semc.version.cust
akkor a SUS (PCC companion is) meghülyül és nem frissíti tovább a készüléketAzt mondja, hogy ez a legfrissebb. Abban az esetben, ha nem babrálunk a fenti paraméterekkel, majd feltesszük Flashtoolal bármelyik régebbi ROM-ot, majd ráengedjük a SUS-t akkor azt tudja frissíteni.
Mondjuk nem tudom melyik paramétert kellene még a build.propban állítani, hogy azt higgye a ROM-ra, hogy az egy másik ROM és frissítse arra.
Sajnos cáfolni látszódik az a felvetés, hogy az SI szám átírásával a megfelelő ROM-ot teszi majd fel a SUS.
Lehet kell még mást is állítani a build.prop állományban, vagy ez a módszer nem is működőképes.
Természetesen ha másnak ez már rég összejött, kérem ossza meg a módszert. -
-
P@ly
tag
válasz
Edemer #10444 üzenetére
Nem olyan rossz ez a teló, mint sokan állítják, bár vannak baromságai. Én úgy vagyok vele, hogy minden telefonnak vannak hibái/gyermekbetegségei. Együtt kell tudni velük élni. Én megbarátkoztam velük. Galaxy ACE-el is elvoltam 3 évig. Pedig az.
Meg hála az égnek én szeretem bütykölni/tesztelgetni a telókat.Ma pl nagyon örültem neki, mert úgy eltévedtem de a GPS-e hála égnek hazavezetett.
-
P@ly
tag
válasz
Siriusb #10428 üzenetére
Okés ma este / éjjel akkor letesztelem, mivel most úgyis új ROM-ot akarok cserélni (sajnos most el kell mennem) és akkor már ezt is megnézem. 98%-ban kész az összefoglaló, de ezt meg egy másik szösszenetet még meg akarok nézni. Úgy meg nem írok le valamit, hogy nincs megnézve.
Köszi Tidzsimon! Ennek azért nem örülök.
-
P@ly
tag
válasz
GEPESZ66 #10425 üzenetére
Google feature. Sok mindent feltesz a google a felhőbe újratelepítés illetve szinkronizálás után fogja és szépen összepárosítja őket.
Szerk.:
Apropó, ezt valaki már próbálta?
[Rom][AROMA][L /U Bl'S[JB 4.2.2]GOOGLE-EDITION XL -
P@ly
tag
válasz
GEPESZ66 #10420 üzenetére
A Supersu megkérdezi, hogy minek kell root jog, te meg eldöntöd, hogy adsz-e neki vagy nem.
1. Mindenekelőtt készíts egy biztonsági másolatot a build.prop-ról!
2. Ezt: Build Prop Editor letöltöd majd elindítod.
3. A telefon dobozán van egy szám (Telekomnál ez 1272-3610 vagy 1272-3609 szokott lenni). Ezt kell a build.propban az alábbi XXXX-XXXX helyekre beleírnod.ro.product.name=LT15i_XXXX-XXXX
ro.build.fingerprint=SEMC/LT15i_XXXX-XXXX/
ro.semc.version.cust=XXXX-XXXX4. Ezután restart majd elkezdi a telefon rendszerbeállításokat elvégezni (ha gyári appokat letöröltél, azok majd visszakerülnek a telóra).
5. Ezután service menüben ellenőrizheted a helyes SI számot.
Tárcsázóba beleírod *#*#7378423#*#*
Service info / Software info / Customization VersionHa te jobban szereted a szöveges állományban való átírást arra is van lehetőséged az app helyett. Fájlkezelők (TC), vi, nano, stb.
-
P@ly
tag
válasz
dzoli87 #10418 üzenetére
Úgy emlékszem, de már rég volt... Lehet igaz se volt.
Komolyra fordítva a szót. Ott nem voltak ilyen problémák a telefonálással meg a fagyásokkal. Meg, hogy néha újraindul... De ami fáj, hogy a rohadt sportstracker nem megy a mostanin.
Rengeteg futásom van ott fent és a futóbarátaim is azt használják. Meg amire még emlékszem a 4.1.2-nél, hogy a névjegyek betöltése lassú volt.
Próbáltam stporstracker --> endomondo konverziót de ilyen még nincs.Lehet előtte még egy Dextrodroidot kipróbálok... Igen még mindig nem tettem fel
.
Ma egyébként olyat csinált, hogy a build.prop-ból eltűnt a fastdormancy beállításom. WAT? Ezt, hogyan?
Az én véleményem az, hogy most valami lezajlott a telefonban, és egy két dolgot elrontott. Azért fura, mert amióta kijött azóta használom, és nem volt a panaszom a .14-es ROM-ra. -
P@ly
tag
válasz
dzoli87 #10415 üzenetére
15.3.A.0.26 (4.2.2) nem egy rossz ROM, leszámítva a SD kártyás, meg az eltűnő asztal ikonos hibákat.
Én a 15.0.A.1.36 (4.1.2) ROM-ra fogok a napokba visszaköltözni. Bár ott nincs small apps meg lockscreen (mondjuk nekem ez nem nagy érvágás), illetve a kamera szoftvere meg még rosszabb (ez sem érint engem).
Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy a mostani 4.2.2 kamera szoftot egy régebbi ROM-ra ráttenni? Vagy ehhez kell már az újabb kernel? Illetve kell deodexelni?(#10416) bajbika:
Ha bátor vagy te magad is kicserélheted. Én anno a Galaxy ACE-nél megcsináltam a cserét, max olyan 3000-4000 Ft-om volt benne. E-bayről rendeltem hozzá alkatrészt (Touch Screen Digitizer Glass). Kb 3-4 hét mire megérkezik...Azonban egyszer sikerült eltépnem az egyik szalagkábelt és rendelhettem hozzá azt is 300 Ft-ért.
Youtube-on néztem videót, hogy is kell szétszedni. Ha vannak ilyen csináld magad hajlamaid (meg kedved), akkor én biztatlak a saját cserére.
Aztán híre ment ennek a kollégáim körében és az egyikük fiának is cserélhettem ki.
Nem nagy ördöngösség amúgy.Itthon szervizben olyan 10.000 Ft körül van.
-
P@ly
tag
Na ma jól felhúzott a .14-es ROM. Amint kész az összefoglaló (80% kb kész) megy vissza rá a 4.1 India ROM!
Azzal voltam a legjobban megelégedve. Kamerája meg nem érdekel a telefonnak.Azt csinálta, hogy hívtak és nem hallottam mit beszél a távoli fél... Kb 5-6X próbáltuk meg, sőt a másik fél még egy másik számról is felhívott. A jelenség ugyanaz volt... Restart megoldotta a problémát...
Talán a GPS válthatta ezt ki, mert voltam futni - sajnos muszáj vagyok az endomondot használni, mivel a sportstracker ismét elromlott a telefonon (újraindítja folyamatosan). De nem vagyok 100%-ig biztos benne.Aztán olyat is csinált ma, hogy a névjegyek befagytak.
Nem tudtam görgetni se fel, se le...Restart megoldotta a problémát...
Nektek csinált már ilyet? Az a fura, hogy 3-4 hónapig panaszmentes volt (ismert hibákat leszámítva).
-
P@ly
tag
válasz
GEPESZ66 #10351 üzenetére
Nekem sincs ilyen problémám, ezért nincs is ötletem, hogy mitől van neki ilyen hibája.
Bár tény, hogy én is leszedtem a Chrome-ot (Dolphin browser szvsz sokkal jobb). Még jó, hogy a Chorme saját Google szoftver.
Én nem szoktam SD kártyát meg SIM-et kivenni. De az SD kártyát formázom előtte.
-
P@ly
tag
válasz
nincskedvem #10310 üzenetére
Mivel nem vagyok mobilos hálózati szakember én is csak nagy vonalakban tudok róla. Remélem majd valaki kijavít ha rosszul tudom.
Amikor felmész a mobilnetre maga a telefon különböző állapotokat tart fent. Így fejből mennyi van az passz.
És ezeket az állapotokat változtatja a telefon. Ha jól tudom a hangerővel játszik meg talán ez SS7-es jelzésváltás...
De ha egész nap fent lógsz a mobilneten, akkor nem célszerű kikapcsolni. De úgy tudom, hogy a mobilhálózatnak (vagy a bázis állomásnak vagy a core-nak) is támogatnia kell az egészet.
Nekem úgy tűnik, hogy valamilyen QoS lenne...Na update, találtam pár leírást róla:
- link 1
- link 2
- link 3 -
P@ly
tag
válasz
Seraph 16 #10298 üzenetére
Oks, FOA fázis megkezdődött.
Bár ez eddig egyszer fordult csak elő.
@ (10303) Zoli G:
Ez kivételesen nem a sony hibája (Nexusokon is előjön). Androidban van valami randa bug. Én dokee javaslatára azt csinálom, hogy a régi ébresztési időpontokat letörlöm majd újat állítok be. Azóta nincs ezzel gondom. Vagy kipróbálhatsz egy ébresztő óra appot is.@ (10304) szate:
Nekem csak akkor ha rajtafelejtem wifi-n. De nem normális. Nem ragadt be egy app? -
P@ly
tag
válasz
GEPESZ66 #10295 üzenetére
Nekem a sporstrackertől újraindul. De ez lehet mondjuk az app hibája is.
Meg valamit elcsesztem a Gravitybox-ban mert néha belefagy az újraindulásba a telefon, és csak az akksi ki-be segít rajta. De ez teljesen az én marhaságom. :-)
Egyszer volt olyan, hogy frissült rengeteg appom, közben szinkronizálta leveleimet, eközben jött egy sms meg hívtak telefonon is. Na ezt nem szerette és újraindult.De itt sem jellemző az újraindulgatás meg a fagyás.
-
P@ly
tag
válasz
nincskedvem #10291 üzenetére
Mivel most sajna ráérek
ezért, ezekben a napokban tényleg utána nézek a dolgoknak... Aztán véglegesítem az összefoglalót.
Proxmity-re van javítás csak rootolni kell a telót. A fagyások újraindulások már nagyobb bajok
. Amúgy számomra legjobban 15.0.A.2.17 (vagy talán 15.0.A.1.36
) ROM jött be. Lehet a kamerája ott nagyon rossz volt, de a rendszer atom stabil volt...
-
P@ly
tag
válasz
nincskedvem #10289 üzenetére
Mondjuk én azt pont nem használom.
A fő bajom az, hogy elromlott megint a sportstracker a telón.
Egyik napról a másikra...
Úgy látom muszáj leszek endomondozni. Meg vannak fura újraindulások, meg akadások néha. De ezeket leszámítva rendben van minden. -
P@ly
tag
Akkor azt mondjátok, hogy érdemes feltenni a dextrodroid 3-at?
-
P@ly
tag
Sziasztok!
Visszatértem... Voltak problémák itthon, de lassan nekiállok átolvasni a 700 új hozzászólást
, és ahogy ígértem updatelem az összefoglalót.Elnézését kérek a késésért.
-
P@ly
tag
@(9400) motofi:
Az "új GUI" ilyen lett. Szokni kell.@(9423) cintula187:
Újraindítod a telót.Azért mondtam, hogy nagyon fapados. Meg ez is csak egy ideig javítja...
@(9407) Lasy:
Megy majd az összefoglalóba! Köszi!@(9417) zolnagy:
Én egy olyan ROM-ot keresek ahol ha lehúzom, akkor a tetején egyáltalán nincsenek Power toggels-ek (ennek mi a magyar megfelelője? Illetve ezt, hogy kell ragozni?), vagy ha vannak én tetszőlegesen tudjam variálni / kikapcsolni.
Az a megoldás amikor nincs értesítősávon értesítés akkor ott vannak a gombok, eléggé tetszik. Gravitybox-al ezt meg lehet oldani, de a tetején lévő gombok ott maradnak. Vagy neked azt is sikerült eltüntetned?
-
P@ly
tag
válasz
nincskedvem #9376 üzenetére
Sajnos ez még egy nagyon pre alpha alpha verzió
Én is csak nézegetem, hogy egyáltalán funkcionálisan működik-e. -
P@ly
tag
@(9175) Tidzsimon:
Na most is tanultam valamit. Rossz Samsungos berögződéseim vannak.@(9223) Bingoo:
Nekem ilyet egyszer csinált, de akkor e-mailket szinkronizált mobilneten, sms jött a banktól és közben telefon hívásom volt. Ja meg ment a GPS, mert eltévedtem. Viszont ilyen soha nem volt még, hogy nem számolta a hívás időtartamát. Azóta előfordult ilyen?@(9306) zodes:
Én saram. Most hétvégére kellett volna a frissítésnek elkészülnie, de sajna nem jött össze. Nem akarok panaszkodni de nagyon időhiányban szenvedek. Felírtam az ötleteidet / észrevételeidet.
Bár én sosem frissítek PCC-vel meg SUS-al. FlashTool nálam elég jól bevált.@(9374) nincskedvem:
A CWM újraindítás még nem tökéletes. Nekem is csinálja.
Advanced Menu / Power off menüt használd.Nekem is előjött a hangszórós hiba. De workaround van rá.
Bár eléggé fapados, és jó lenne valami végleges javítás. Szvsz a legkevesebb hiba a 15.0.A.2.17-esben volt.
-
P@ly
tag
válasz
89BDave89 #9160 üzenetére
Xperia L firmware customizations (region/branding) and SI numbers itt esetleg ki tudod deríteni az SI számból, hogy milyen lehetett rajta. Bár akinek még független készüléke van, azt csinálhatna FlashToolal egy gyári ROM-ot, és a probléma megoldva.
-
P@ly
tag
válasz
dokee78 #9156 üzenetére
Azt nem tudom, hogy micsoda
de remélem, hogy valaki majd felvilágosít.
@(9128) chriss87:
Nekem is volt gondom a sports trackerrel, de előbb utóbb valahogy megjavult. Töröld le a sports trackert meg, meg törölj le róla minden régi mappáját. Az a baj, hogy én sem tudom, hogy mitől javult meg, egyszerre csak jó lett -
P@ly
tag
válasz
DrDobos #9131 üzenetére
@(9131) DrDobos:
Igen CWM = Clock Work Mod.@(9133) sprite15:
CE gondolom a Central Europe. Itt a fórumon német meg india ROM-ot használunk. Ezzel se hiszem, hogy gond lenne.@(9136) dokee78:
Működik a CWM csak ahogy lépkedsz a hangerővel egy fél képernyőt elcsúszik a kép.
Nálam van install zip és tudok az ext sd-n keresni.@(9138) 89BDave89:
Ha tettél fel új ROM-ot és a hiba fennáll nem biztos, hogy ez szoftveres hiba. Lehet, hogy hardver hibád van. -
P@ly
tag
@(9018) dekrer:
Nem sok minden. Jelenleg ezek:
- Gravitybox
- SwipeBack
- Xperia Flip SettingsMindegyikből a legfrissebb. Amúgy az elmúlt 3 alkalommal rendesen újraindult a teló. Nem teljesen értem.
@(9027) dzola23:
.12-es javítás jó a proximity bugra (.14-esen is működik). Amióta én megcsináltam ezt azóta nincs gond.@(9124) dokee78:
CWM felrakása nem nagy kunszt. Letöltöd és elindítod az install.bat-ot. Annyi, hogy a USB hibakeresést, állhelyeket és az ismeretlen forrásokat engedélyezd.
Maga CWM-ben meg tudsz lépkedni de csúszni fog a kép. Idegesítő, de használható.Én még ilyen Custom ROM-ot nem tettem fel. De gondolom itt is úgy kell itt is, mint a "többinél".
1. SD-re megy a ROM (zip)
2. Újraindítás Recovery-be (CWM)
3. Wipe data / factory reset
4. Wipe cache
5. Wipe dalvik cache
6. Mount and Storage
- format data
- format cache
- format system
- format sdcard
external_sdcard-ot értelmeszerűen nem
7. Rom felrakás (Install zip)
8. Reboot
9. Az rendszerbeállítások után egy reboot, majd egy gyári beállításokra történő visszaállás.
10. Restore: TB, Google bizonsági mentés, Sandisk Memory Zone, stb.De ha sz@r ez így, nyugodtan javítsatok ki.
-
P@ly
tag
válasz
Tidzsimon #9003 üzenetére
Néztem a multi touchot is, mivel régebben volt arról szó, hogy hibás multi touch. És igen, néha a 4. érintést nem érzékeli. Ezzel néztem: Multi-Touch test
Na látod, ezt a listát nem is néztem, köszi a tippet, már minden okés. Amúgy egy-két játékomat forgatta össze vissza, meg kis ablakban futott (pl.: Bad Piggies).@(9004) -HajTömeg- :
Nekem fel se tűnt.Olyat nektek csinál a Gravitybox, hogy újraindítjátok a készüléket és a színes hullámokon túl nem jut tovább a telefon. Ilyenkor egy aksi kivesz/betesz megoldja a problémát. Mindenesetre nagyon furcsa, és csak néha csinálja...
@(9013) Tidzsimon:
Állat! -
P@ly
tag
válasz
-HajTömeg- #8289 üzenetére
Rájöttem, hogy miért nem ment a touch screen test. A SwipeBack okozta a galibát, így sajnos mennie kellett a telefonról. (Nem csak emiatt, sajnos egy-két app meghülyült tőle.
)
Tessék a videó. Nálam nincs gond az érintő kijelzővel.
Mivel életem első videója, bármilyen építő kritikát elfogadok.
Baromi nehéz egyik kézzel videózni, míg a másikkal a kijelzőt tapogatod. -
P@ly
tag
válasz
89BDave89 #8979 üzenetére
Ami összefoglalóban található link:
Saját gyűjteményem alá tettem fel. Ezzel már régóta adós vagyok. -
P@ly
tag
válasz
dokee78 #8949 üzenetére
For Odex... rész ami minket érint.
Azóta nem jött elő kop kop...@(8289) -HajTömeg-:
Az a baj, hogy nekem a Service test / Touch Screen nem működik egyáltalán. Emiatt én ezzel és ezzel néztem meg. Nekem jó volt. Estére töltök fel videót.@dokee78:
Én csak az apk-nak adtam jogot.@dzola23:
Igen jól sikerül anekdota lett. -
P@ly
tag
válasz
Siriusb #8817 üzenetére
I'm sleeping sajna nem működik nekem se.
@(8691) Tidzsimon:
Jó kis modul. Köszi a tippet!@(8938) Lomha 8V:
Én ilyet még nem tapasztaltam, vagy nem figyeltem eléggé. De figyelni fogom.Proximity meg nekem is előjött. De a javítás megoldja.
Összefoglaló meg készül.
Jó munkához idő kell. -
P@ly
tag
válasz
bigzee1977 #8924 üzenetére
Arról azért tudj(atok), hogy a szolgáltatók szűrik az ilyen forgalmakat. Annyira lecsökkentik a sávszélességet (QoS-ek és szabályok alkalmazásával), hogy nem szakad meg a kapcsolat, de élvezhetetlen lesz a beszéd. Érdemes mást is kipróbálni, hangouts, kakatoalk, stb...
Bár a te esetedben más probléma áll fent.
-
-
P@ly
tag
válasz
Boszi2013 #8629 üzenetére
Még nem lehet így megoldani. Ahogy előttem is írták SUS vagy Flash Tool kell hozzá. De lásd összefoglaló, bár tény és való, hogy ott nem a "legfrissebb ROM" van fent. Bízzunk benne, hogy jön a hivatalos frissítés is.
A héten második felében tervezem az összefoglaló frissítését, mert már nagyon nem aktuális. Illetve a gyári pucolásra kellene valami jó kis módszert kitalálni (Seraph 16, mcsm88, Tidzsimon, stb régebbi hozzászólásai, tapasztalati alapján), mert 1-2 esetben elég fura jelenségek jönnek elő. Ez azért fontos, mert ha leírok valamit, azt ki is szoktam próbálni, mert nagyon hiteltelenné válna az összefoglaló meg én is. Csak ez ugye idő idő idő, amiből egyre kevesebbem van.
-
P@ly
tag
válasz
Boszi2013 #8619 üzenetére
Ettől régebbi ROM-oknál nekem olyat csinált amikor a 2G / 3G hálózaton gyenge volt a térerő --> leszakadt, akkor újraindult. De ezzel a ROM-al én már nem tapasztaltam ilyet.
Steveboy86 is tapasztalt újraindulást, kicsit visszaolvasol meglátod az előzményeket. Ezen kívül pár fórumozónál, zenehallgatás közben is újraindul a telefon, amikor állítják az értesítési hangot.
Szerk.:
Ahogy dokee írja, érdemes frissítened. -
P@ly
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen kijelzővédő fóliát vegyek a telefonhoz, amin annyira nem látszódik az ujjlenyomat? Valamitől az elmúlt hetekben nagyon zsírosodik az ujjam és a kijelző khmmm elég furán néz ki.
Ezeket néztem ki:
- link 1
- link 2Vélemény?
@nincskedvem:
Az szép bug. Pffffffff. Izzíthatod a számítógépfürtöket a brute force-hoz.@zolnagy:
Apropó .14-en próbálta már valaki a CWM-et?
-
P@ly
tag
válasz
Seraph 16 #8568 üzenetére
Tudom emlékszem rá.
Azért is néztem meg, hogy itt mi a helyzet. Lehet valami egyedi hiba lesz.Reméljük a frissítéssel javulni fog nekik...
A Sports Trackert még én sem fejtettem meg, hogy mitől javult meg. Úgy néz ki, hogy saját lelki világa van a telefonnak. Egy makrancos hölgy. -
P@ly
tag
Én is megosztom a tapasztaltaimat 1.14-es builddel kapcsolatban. Én 3 napja tettem fel és semmi panaszom nincs vele. Stabil, nem indul újra. Annyi, hogy én az indiai ROM-ot tettem fel, mert régről nagyon jó tapasztalataim voltak vele. Bár tele van mindenféle hülye appal, de könnyedén letörölhetőek.
A régebbi hibákból én egy darabot nem tapasztaltam, fórumokon multi touch hibát sajnos nem tudom reprodukálni. Még youtube videókat is nézegettem, de egyáltalán nem értem miről van szó. Igaz én néha bad pidgessel játszok, oda meg nem kell 4 új.
Lehet csak placebo, de a gyári laucher, mintha még gördülékenyebb (gyűlölöm ezt a szót, nagyon smooth) lenne.
Fényképező szvsz nem változott. Maradt amilyen volt.
Gyári walkman appot meg nem használom, mert a neutron 3X megeszi reggelire.
Majd valamikor updatelni kellene az összefoglalót, de megvárnám amíg a hivatalos frissítés is kijön.
@(8450) levente222:
Gravitybox vagy GMD Auto Hide. Gravitybox sokkal jobb szvsz (Pie vezérlők). Bár a Graviytbox-nál örökre eltünteted, és alulról (vagy ahova beállítod) "swype-olva" jön elő. -
P@ly
tag
válasz
Lomha 8V #8410 üzenetére
2,5 évig hálózati rendszermérnökként dolgoztam és itt különböző berendezések SW-reivel is foglalkoztam, integrálás, upgrade, tesztelés, stb... Első kitétel volt mindig, hogy ha jön az új SW és beüt a mennykő, akkor tudjunk rendesen visszaállni a régire.
Számomra megdöbbentő, hogy telefonoknál (Samsung Galaxy ACE se különb) így mennek a dolgok. Ha feltételeznénk, hogy a .14-es egy kalap kaka SW, mi garantálja azt, hogy ha visszamegyek .12-re nem marad meg valamilyen szemét a .14-esből, és akkor már az se biztos, hogy a régivel jól fog működni a telefon. Szóval számomra ez nonszensz.
-
P@ly
tag
válasz
dokee78 #8408 üzenetére
Besz***k most meg megy a sportstracker.
Lehet a gravitybox + a xposed gyógyította meg.Amúgy a kérdésedre a válasz pedig, igen az a kamera van benne amit beszúrtál.
Ez mondjuk kicsit gáz, hogy a belső tárhelyet nem gyalulja és telemarad mindenféle szeméttel.
Remélem a dalvik cache-el nem így bánik.Mert nálam a default tényleg defaultot jelent. Azért elég érdekes.
Egy kérdés, azt meg lehet valahogy csinálni, hogy a képernyő mentéseket is a külső SD-re mentse?
-
P@ly
tag
válasz
dokee78 #8405 üzenetére
Most már értelek. Nekem is voltak fura jelenségek upgrade után. Pl a belső tárhelyen ott maradt a viber.
Ezek szerint nem szed le mindent a Flash Tool se, pedig a reset customation-t bekapcsoltam.
Frissítés végeztével pedig nyomtam egy gyári beállításokat.Lehet emiatt nem megy a sports tracker?
Legközelebb úgy csinálom, hogy a meglévő ROM-nál is nyomok egy gyári beállításokat és majd utána teszem fel az új ROM-ot.
Te tudsz egy olyan módszert ami teljesen gyáriba áll vissza?! Mert akkor se a SUS se a Flash Tool nem tud ilyet csinálni?
-
P@ly
tag
válasz
roland36 #8400 üzenetére
Szolgáltatós telókon 4.2.2 15.3.A.0.26 a legfrissebb ROM. A "régebbi" 4.2.2 15.3.A.1.12 és most megjelent 4.2.2 15.3.A.1.14 nincs még rájuk. Feltenni csak a Flash Toolal tudod. Csak német és india build van.
Ha nem zavarnak a hibák akkor még várj velük******************
@Többiek:
Működik az Xposed + kikapcsoló menü + hangerő állítás + az Xperia Flip settings is. A 15.3.A.1.12-höz tartozó root jó a 15.3.A.1.14-hez is.Kamerát nem néztem, mert nem érdekel már.
@(8401) dokee78:
Ezt nem teljesen értem, bár az előzményekre sem emlékszem. Első kamera még mindig ótvar szar, a .14-esben is. Többi nem értem. -
P@ly
tag
válasz
Fera096 #8392 üzenetére
Mostani új frissítéssel nagyon jó lett a telefon. A te igényeidet teljesen kielégíti.
Youtube-al vannak gondok (pixeles, mint állat), de ha frissítéseket leszeded akkor megszűnik ez a jelenség.Amúgy Xperia L fórumban nem fogsz olyan hozzászólást kapni, hogy vegyél ZTE-t. Kognitív disszonancia redukció már csak ilyen.
Nekem nem volt ZTE-m de egy két barátom halálra ROM-olták őket, és akkor használható egy telefont varázsoltak belőle. De érdemes itt a ZTE fórumában is rákérdezni, hogy milyen a telefon. -
P@ly
tag
válasz
hunluigi #8380 üzenetére
Nekem is nagyjából be van lakva. Hosszú volt az éjszaka.
Nagyon meg vagyok vele elégedve. Egyetlen dolog nem tetszik, hogy nekem valami miatt ebben a ROM-ban is sajnos újraindul a sports tracker. Nyikszi mondta, hogy neki semmi gondja nincs vele. Mindenesetre nagyon fura.
Chrome hiba. Miért nem próbáljátok ki a dolphin browsert? Én adnék neki egy esélyt. Én kezdetek óta dolphin browsert használok és nagyon szuper.
-
P@ly
tag
Sikerült a 15.3.A.1.14-re upgradelnem (annyi, hogy én az indiait tettem fel). Gyorsan végignyomkodva elsőre nem láttam durva bugot benne. Holnap belakom és akkor beszámolok róla.
-
P@ly
tag
válasz
Tidzsimon #8338 üzenetére
Semmi gond, van a családban pszicohlógus.
Tudom ajánlani.@(8430) mcsm88:
Köszi! Este/éjjel felteszem a legújabbat. Végre rászántam magam a névjegyek rendbe rakására (5 éve halasztom). Amint végzek vele, beszámolok az új ROM-ról.
Tessék a change log. -
P@ly
tag
Végre sikerül végre egy kis időt szánnom a telóra.
Akkor most a 15.3.A.1.14-es a legújabb?!
-
P@ly
tag
válasz
oszkarfincs #7977 üzenetére
Az Xposed meg Gravibox az összefoglalóban le van írva. Tényleg érdemes feltenni. Az általad igényelt ikonok pedig benne vannak. Ha elakadsz akkor meg úgyis segítünk.
-
P@ly
tag
Nem, én innét próbáltam de 1%-nál megállt, de csak a 001-es... Nem is értem...
Köszi!Most az 1.12 érdekel csak. De amit Seraph 16 is feszegetett, lehet hogy visszateszem 15.0.A.1.36-ra, ha nem tetszik az új. De nem leszek ilyen negatív
De már érlődik bennem, hogy kellene valami saját magam által összeollózott kreálmányt készíteni. De ehhez még sokat kell olvasnom. -
P@ly
tag
Na sikerült átrágnom magamat a hsz-eken.
Nekem a német ROM-ot valami miatt nem akarja letölteni. 1%-nál mindig megáll. Lenne valaki olyan rendes, hogy feltölti valami tárhelyre a számomra (C2105_15.3.A.1.12_Generic_DE).Aztán nekiállok és végigpróbálom az összes ROM-ot.
-
P@ly
tag
Kicsit el voltam havazva!
BUÉK mindenkinek!OMG 684 új hsz.
-
P@ly
tag
válasz
stojesz #7144 üzenetére
Gravitbox és fent a lehúzómenüben van ilyen menüpont. Widgetről én nem tudok.
@(7146)-HajTömeg-:
Mivel a Telekom 3G-s hálózata eléggé nincs lefedve (vodafone ebben jobb) és amikor a cella szélén vagy nem megy rendesen a handover ezért is jó a 2G-s hálózaton tartani a telót (abban nagyon jó a lefedettségük), és nem regisztrál újra fölöslegesen a core hálózaton (MSC, stb...).
+ 20%-al kitolja az akkumulátor használatot.@(7132) Tidzsimon:
Akkor felteszem.@(7133) astorre19:
Tudom, hogy evidens de rendszergazdaként futtattad?
Másik ötletem, az itthoni gépen a "felhasználói fiókok felügyeleténél" minden alacsonyra van állítva. Amikor meg cégesről akartam rootolni ott magasra van állítva. Mivel ott csak ilyen fél rendszergazda vagyok és nem tudom állítani. Nem is ment rajta a root.
Harmadik ötlet, Linux alól próbáltad? Egyébként ezt valaki próbálta már? Linuxról alól lehet rootolni a telót? -
P@ly
tag
válasz
Peti1117 #7051 üzenetére
Ha jól belövöd a Deep Sleep Battery Saver appal, akkor elég sokáig kibírja.
Én éjjelente mindig repülő üzemmódba rakom a telefont. Meg amikor nem netezek vele mindig 2G-s hálózaton lóg. Nekem ilyenkor olyan 1.5 - 2 napig ki szokta bírni a telefon. Ebben benne van 3G/WiFi e-mail, egy kis viber. Ha fent lógok egész nap a 3G-s hálózaton akkor este tölteni kell.
Egyszer sikerült kihoznom belőle 4 napot de akkor senki nem keresett telefonon és csak 2G-s hálózaton voltam fent, este pedig repülő üzemmódba tettem. De ez meg nem rendeltetés szerű használat. -
P@ly
tag
válasz
szlovibuki #6978 üzenetére
Kaptál ROM-ot? Ha nem, akkor holnap tudok adni neked egyet. Jelenleg vidéken vagyok és távol a nagy gép ahol a gyűjteményeim vannak... (Holnap feltöltöm a tárhelyemre.)
-
P@ly
tag
válasz
Tewe013 #6951 üzenetére
4.4-ben változik a memory management. Gondolom arra kíváncsi, mert az engem is nagyon érdekel.
DE! Nekem a 4.2.2 is tökéletes és ha a következő javításban (szándékosan nem akarok verziót írni, mert teljesen lényegtelen, maradhat 4.2.2 bőven) kijavítják a bosszantó hibákat, akkor én már nagyon boldog leszek.
-
P@ly
tag
-
P@ly
tag
Na sikerült 4 napnyi hozzászólást átolvasnom. Azt hittem addigra lesz CWM locked bootloaderre.
Boldog Karácsonyt mindenkinek.
@(6594) GEPESZ66:
"Úgy látszik, hogy így kell csinálni a Sony-nál is: SUS-al frissíteni teljes törléssel, majd gyári visszaállítás." Köszi a tippet. Bele is írom az összefoglalóba.
(Azóta írogatom az újdonságokat.)@(6715) Csabi95:
Aparted-al próbáltad (bár annak meg kell root + busybox)?
Esetleg Linux alól (fdisk parancs). Ha már mindent kipróbáltam akkor időnként a Linux megoldja a problémákat.@(6740) Planz:
Opera mini és Dolpin.*************************
Gyári böngészőt le lehet törölni. Root + Titanium Backup kell hozzá. Upgrade után első dolgom.
Ma nem ébresztett a Sleepbot. Úgyhogy nem ajánlott ébresztő app. Tudjatok róla.
Kereshetek egy másikat helyette. -
P@ly
tag
Nem gólya ez, hanem vakond!
@(6543) dave0825:
Widgetet eddig se lehetett áthelyezni, mert nem lehet használni (mai napig nem értem miért).
Itt ha áthelyezel mondjuk egy játékot a "belső tárhelyre", annak kiteszed az ikonját az asztalra (androidon talán kezdőképernyő), és ha újraindítod a telefont, akkor az ikon eltűnik. Az app természetesen megmarad. -
P@ly
tag
Nekem sajna nincs Telenoros ROM-om (se régebbi, se újabb). Talán más fórumtárs lementette anno. Azt mondjuk megköszönném ha valaki közkinccsé tenné számunkra. Sajnos más fórumokon se találtam meg ezeket a ROM-okat.
Ugyanígy Vodafonosom sincs.
Garit nem veszted el ha felteszel egy másik ROM-ot, csak a mobil net beállítások vesznek el. de azt meg le tudja tölteni a készülék a szolgáltatódtól. Ha meg beüt a ménkő (pl szervizbe kell vinned) akkor meg visszateszed a mostani ROM-od (értelemszerűen lemented a mostanidat Flashtool-al, lásd összefoglaló) meg visszaírod az SI-t. Bár ezzel többet kell szórakoznod. Egyébként megköszönném ha mostani ROM-od Flashtool-al lementenéd, mert menne fel a Dropboxomra.
Ehhez nem kell semmi root, meg mókuskodás.
Ja ez szigorúan SZVSZ. Én így csinálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- További aktív témák...
- iPHONE 14 128GB STARLIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest