- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
kngbr
csendes tag
nincs áthelyezhető app.
A felesleges fájlokból töröltem, de az is nagyon kevés volt (a nagy fájlok mind az sd kártyán vannak).
Igazából azt nem értem, hogy miért tellik be mindig?
(mert az egy dolog, hogy kipucolom valamennyire... de ez a probléma utána megint előjön majd)
-
A clean master segíthet a felesleges fájlok kiiktatásával.
adatokat nem tudok átvinni SD-re, mert már minden ott van.
Ezt úgy érted, hogy a programokat átmozgattad a belső tárolóra, vagy a képeket/zenéket/videókat másoltad át az sd-re? Ha ez utóbbi akkor például az imént linkelt programban menj arra, hogy app kezelő ->mozgatás fül, és ott át tudod pakolni a programokat a belső tárolóra (ez nem az sd kártya), így helyed szabadul fel az eszköz memóriájában. -
kngbr
csendes tag
sziasztok!
Pár hete kiírta az xperia L-em, hogy kevés a szabad terület, és problémáim lehetnek (pl a szinkronizációval). Valóban nem jöttek le az emailjeim, úh úgy döntöttem h megszabadulok néhány felesleges alkalmazástól.
Akkor minden ok lett, de mondjuk 1 hét múlva újra beszólt. Ekkor letöröltem még egy-két alkalmazást, ezeket már nem szívesen...
Most ismét ezt írja ki. De már nem nagyon tudok mit letörölni. Mitől lehet ez szerintetek? Azóta semmit nem töltöttem le, max frissítések érkeztek.a tároló infóban ezt látom:
Eszköz memóriája:
összes hely: 1.57GB
alkalmazások: 473 MB
elérhető: 152 MBBelső tároló:
összes hely: 4.01GB
...
elérhető: 3.30 GBadatokat nem tudok átvinni SD-re, mert már minden ott van.
Köszi,
Gábor -
Siriusb
veterán
Ma készítettem néhány sorozatképet, s hiába van beállítva tárhelynek külső kártya, a beépítettre mentette el. Valaki találkozott már ezzel a problémával?
-
Lomha 8V
addikt
válasz
bigzee1977 #5380 üzenetére
A következőkre jött frissítés, mióta fent van:
-Chrome (egyszer rossz volt a frissítés, másodjára lett jó)
-Messenger
-Facebook
-Gmail
-Google keresés
-Google+
-Hangouts
-Street View
-TérképNa jó, ez 9, de ezek frissültek mióta a 4.2.2 van fent.
-
stul87
tag
Nekem a képek nem lettek jobbak,egy gyári vissza vagy egy wipe kéne neki esetleg? Amúgy a szoftver maga azonnal betölt a teló is gyors lett, és most megy 3 napja 35%-on van most...egész sokat nyomkodtam.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
bigzee1977 #5382 üzenetére
Azt mondja, hogy az elsővel együtt 4 program volt, szóval 3 frissítés.
-
dokee78
félisten
válasz
bigzee1977 #5380 üzenetére
Ez a 4 szoftver.
-
Lomha 8V
addikt
(#5366) dokee78: Én is meglepődtem, nem számítottam ilyen jóra.
(#5368) zolmesz: Hát igazából ilyen kis hóembereket csinált, hogy az ünnepekre majd kidekorálja a házat.
És azokra csinált ilyen sapkákat. De annyira belelendült, hogy úgy döntött a malacnak is csinál, poénból.
(#5370) bigzee1977: Nekem is produkál még érdekes dolgokat, de ahogy jönnek a frissítések, szép lassan megszűnnek a bajok. Mióta fent van az új FW, jött vagy 10 frissítés.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #5338 üzenetére
Erre valaki?
Az érdekelne hogy tudom megállapítani milyen appal lehet a gond amit újra kéne raknom -
-
laspring
tag
Éppen most frissít a telefonom PC Companion-al 4.2-re!
Telenoros frissítés!!!! -
bigzee1977
tag
válasz
Lomha 8V #5365 üzenetére
A kép nagyon jó, loptam! Ari lenne a jó kifejezés, de egy férfi ilyet nem mond
A kamera tényleg jobb lett sztem is! Ami zavaró, hogy az alkalmazásokat mappákba rendezés után nem hagyja úgy újraindítás után, hanem egy párat szétdobál. A hátteret szokta nekem néha elrontani úgy, hogy berakja atom kinagyítva a normál méret helyett. Kis matatás, esetleg képernyőzár után visszalépve visszaáll a háttérkép a helyes méretre. Viber szokott leállni folyton, de nem igazán érdekelt, letöröltem az app-ot. Majd ha kell visszarakom. Ez a fényképezés utáni Google + erőltetés idegesítő, de sztem ez is csak beállítás kérdése és máris nem akarja rögtön felrakni/megosztani a Google +-on a lőtt képet.
-
Nagya21
addikt
válasz
zolmesz #5361 üzenetére
HAli!!
Ez a nem ébresztek, csak rezgek ez nekem is megvan
érdekes ilyenkor az összes jelzésem elhalkul (csengetés-sms jelzés), a beállítások-hang-hangerőnél kipróbálható.
De DE!!!! amint megcsörgetem magam minden helyreáll egyből van hangos csengetés-jelzés-ébresztés, és napokig semmi baja.
Valamivel összeakadhat, csak még aztnemtom mivel.
Üdv NAgya -
zolmesz
aktív tag
válasz
dokee78 #5363 üzenetére
A mobilnet beállítások megvannak, az általad írt módszerrel lett belőve, azzal nincs gond.
Általában működik is, de néha random kikapcsolja magát, vagy ki sem kapcsolja magát, de még sincs net.
És bosszantó, hogy pont akkor nincs, amikor tényleg szüksége lenne rá
El van vele az asszony, csak néha kifakad, és hát én vagyok az üzemben tartó, nekem panaszkodik
A képeket majd kipróbáljuk, remélem az nála is jobb lett. -
Lomha 8V
addikt
Na, nekem most bizonyított igazán a kamera. Az asszony unalmában csinált egy sapkát a tengerimalacának és az L-el fényképezgette.
Nem makró, olyan 1 méterről lett csinálva zoom-al, közelebbről nem viselte el. A homályos rész direkt lett elhomályosítva. Ja és rendkívül gagyi spotlámpás világítás mellett. Szerintem nagyon jó.
-
Siriusb
veterán
válasz
zolmesz #5361 üzenetére
Nekem ez az első Sony vagy okostelefonom, részemről megvan az elégedettség, különösen ha más telefon GPS-ével hasonlítom össze a készüléket. A frissítés óta egy darab vakus képet készítettem kíváncsiságból, sokkal jobb lett.
Persze nem tökéletes a telefon, de én megkaptam, amit vártam. -
P@ly
tag
válasz
zolmesz #5361 üzenetére
@mcsm88:
Én abban sem lennék biztos, hogy ezt nem-e packet core hiba okozza a szolgáltató(k)nál. Simán lehet, hogy valamit ott csesztek el. De nagyon fura.@zolmesz:
Nem tartom trollkodásnak amit írtál. Én egyikkel hibával sem találkoztam, pedig rendesen használva van a teló. Én javaslok egy Flashtool-os újratelepítést! Előtte minden gyáriba, majd Flashtool (a wipe-ot véletlenül se felejtsd el)! Ha ez sem segít akkor nagyon úgy tűnik, hogy valami HW-es hibád van. Én ilyen hibával eddig nem találkoztam, sőt az új ROM-ban az egyik - számomra - kritikus hiba meg is szűnt (amikor a telefon leszakadt rádiós hálózatról újra indult a telefon). Helyette kaptunk 2 újat -
zolmesz
aktív tag
Felment a párom telójára a 4.2 a PC Companion-nal. A képek minőségi javulásáról még nem tudunk nyilatkozni, mert azóta nem sokat fotózott, de kis apró hibák feltűntek. Az ébresztés néha nem zenél, csak pittyeg egyet, a mobilnet nem megy, ki/bekapcsolás se segít rajta, aztán random magától újra jó lesz.
Oké, mondom, legyem egy gyári visszaállítás, hátha a frissítés összezavarta a lelkét. Megtörtént, visszatelepítettük, ami kell (nem mentésből!), egy darabig ment minden rendesen, majd megint elkezdte a néha-nem-ébresztek-csak-pittyegek játékot, meg a nem működő mobilnetet.
A sok évi Sony barátság után lassan örök harag lesz a párom és a telefonja között, amit meg is értek. Csalódás volt neki ez a teló, de nekem is. Egy Sony Arc után, ahol 1,5 év után voltak csak bajok, de az is csak a kevés memória miatt, ez a teló kiábrándító.
A kamerájuk meg ég és föld, az Arc fényévekkel jobb képeket és videókat csinált, nem beszélve az képernyő érintés érzékenységéről. Hogy miért nem tudták ezeket átemelni egy az egyben ide is, számomra felfoghatatlan.
Na jól kipanaszkodtam magam megint, bár egyszerűen csak kiírtam magamból a tapasztalatunkat.
Bocs, ha valakit nem érdekel, és nem, nem trollkodni akartam vele. -
mcsm88
senior tag
Valaki használta már a Tmobilos 4.2.2-es romot külföldön (Horvátország)?
Sem fogadni, sem hínvi nem tudtam, sms sem ment.
Megpróbáltam újraindítani, de semmi.
Beállítások-mobilhálózatok-hálózatüzemeltetöknél kiválasztottam kézzel az ottanit, akkor sem.
Amikor visszaértem, akkor meg nem akart átállni automatikusan Tmobilra, csak kéziben. -
sideburns
aktív tag
Angol Vodafone-nál feltöltőkártyásan £120 az Xperia L (=42000 Ft), magyar voda honlapján ugyanez 75990?!?
(Angol vodafone 20 fontért függetlenít.)Amazon.co.uk-ról a független verzió is csak 63700Ft, ez felháborító.
-
dokee78
félisten
válasz
marotipeti #5351 üzenetére
Nincs mód rá.
-
marotipeti
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy bug vagy fícsör az új lockscreen, de eléggé hasztalan, főleg az előzőhöz képest.
Ha meg walkmanra zárom rá és vissza akkor kiadja a lejátszót van, hogy középre, van, hogy egész képernyőre ráugrik és akkor nekem kell visszahúzni...ez nagyon nem jó, az előző is sokkal jobb volt, továbbá ugye a lock screen widgetek közül is hiányzik a Walkman (meg alapból...csúnya az egész)
Van mód arra, hogy az eredeti 4.2 lock screent (nem Sony által rajzolt) beállítsam?Ilyesmire gondolok:[link]
-
Siriusb
veterán
Azt magyarázzátok meg nekem, ha fekvő helyzetben van a telefon, egy bejövő hívásnál miért nem lehet a képernyőt szintén átforgatni fekvő helyzetbe? Miért csak álló tájolásúként lehet használni?
-
bigzee1977
tag
-
dokee78
félisten
válasz
bigzee1977 #5343 üzenetére
Unroot után elvileg nem ugrik,de én inkább flashtoollal rátennék egy ROM-ot,majd SI szám átírás.
-
-
dokee78
félisten
mathaus=) Videoeditor.apk
Siriusb Nem tudom.
GEPESZ66 Áttetsző és az L megkapta az új gyári Launchert is.
-
GEPESZ66
veterán
Xperia M-nél 4.2-re való frissítést követően szürke lett az értesítési sáv.Ennél is így van?
-
cintula187
addikt
Hi!
Tegnap frissült jópár dolog a telon és azóta néha feljön 1-2 másodpercre az alábbi üzenet:Failed to load library try uninstall app (vagy valami hasonló)
Honnan tudom mivel van ez a gond? -
mathaus=)
senior tag
Valaki kimentené nekem a Movie Studio apk-ját?
Köszönöm!
-
mcsm88
senior tag
válasz
manchester99 #5331 üzenetére
Androidon mi nem gyűjt adatokat?
-
válasz
manchester99 #5331 üzenetére
Hát erre nincs még válasz, és ezért nem ajánlják. Azt sem tartom kizártnak, hogy csak backupot készít róla a folyamatban, de egyelőre ezt nem lehet tudni. Amúgy nem hiszem, hogy egyáltalán visszalehetne élni vele egyéb adatok hiányában.
-
válasz
dokee78 #5328 üzenetére
Ezt nem jó hallani. A vroot működik, csak az meg ismeretlen okból begyűjti az imei számot. Ha jól emlékszem korábban te is azzal csináltad, szóval már úgyis "mindegy".
(#5327) Bingoo Elég volt csak egyszer. Az apn-eket kellett csak jól beállítani, utána már mindennek mennie kell.
-
dokee78
félisten
Nincs ROOT 4.2.2-re.
Végigpróbáltam mindet.Mobiladatforgalom nélkül,azaz Wifin sosem fogsz MMS-t letölteni úgy tudom csak mobilnettel megy.
-
Bingoo
tag
válasz
dokee78 #5325 üzenetére
Köszönöm, így már működik, csak pár másodperc alatt "telepítette" az internet és MMS beállításokat.
Ezt mindig végre kell majd hajtani, vagy csak elég volt 1x megtenni? (A mobil adatforgalom nálam mindig ki van kapcsolva.)
Köszi a választ erre is
csak már nem akarok még1 postot írni
-
Throme
veterán
-
Bingoo
tag
Sziasztok,
Lenne egy olyan problémám, hogy az MMS-eket nem tölti le valamiért. Kiírja, hogy sikertelen és, hogy próbálkozzak később. Próbáltam később is és azt írta, hogy ellenőrizzem az MMS beállításaimat.
De a beállítások között csak annyit látok, hogy MMS-ek automatikus letöltése, és hogy MMS-ek letöltése barangolás közben. Ha mindkettőt bepipálom, akkor sem működik.
Próbáltam az alap "Üzenetek" appal és a "Hangouts"-al is, de egyikkel sem értem el, hogy letöltse.
Nem sokat használom ezt a funkciót, de azért idegesít, hogy nem működik.
Ötlet?
-
dokee78
félisten
A borítón kívül egyik sem működik 4.2.2-n.
Valaki tud működő rootot? -
dokee78
félisten
Készítettem egy Telekomos 4.2.2-t.
Lehet tesztelni:C2105_Telekom_C2105_15.3.A.0.26.ftf_Sony.ftf -
Throme
veterán
Végül egy másik géppel sikerült frissíteni 4.2.2-re
Kérdésem lenne.
Frissítés előtt működött a gyorsmenüs elérés kezdőképernyőről a fényképezőhöz (jobbról), és a zenelejátszáshoz (balról).
Frissítés után csak a fényképező indítható (ugyancsak jobbról), de a zenelejátszó -walkman- már nem.
Menüből sincs zenelejátszó opció, amit a bal oldali gyorsmenübe be lehetne rakni.
Hogyan lehet ezt visszaállítani, mert hiányzik a gyors zenelejátszó elérés?Köszi!
-
GEPESZ66
veterán
Működik-e a SUS WIN 8.1-en?
-
Gaerity
csendes tag
Frissítés előtt mindkettőt látta nálam. Win7-et használok.
-
Siriusb
veterán
1 hónap után a voda is elérhetővé tette a frissítést.
-
daara
aktív tag
Tudtok megbízható helyet ahonnan tudok tokot rendelni a telefonomra szilikont?
-
Gaerity
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Októberben vettem egy ilyen telefont a telenornál. Nagyon meg vagyok vele elégedve és semmi problémám nem volt vele...eddig. Tegnap frissítettem a szoftvert...minden szép és jó csak egy apróság van ami zavar: ha csatlakoztatom a készüléket a géphez akkor a belső tárhelyet és az sd kártyát (4 GB-os Kingston, viszonylag régi darab) is simán érzékeli a gép a win intézőben viszont ha bele akarok lépni az sd kárty tartalmába nem lát semmit a gép
Az usb-kapcsolódási mód: médiaátviteli mód - eddig ezzel rendben működött. Ha átváltom adattárolási módra akkor látja a gép a kártyát, de csak azt a belső tárhelyet nem...És még valami: az usb-s csatlakozáskor a telefon kiír egy ilyen hibaüzenetet: android.process.media leállt. Ez mi
Van valakinek hasonló problémája vagy megoldási ötlete?
A telefonban tökéletesen elérhető mindkettő. A walkman alkalmazást és a térképet frissítettem a szoftver után.
Fontos: a telefon teljesen gyári, nincs root se semmi egyéb.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
apuc
őstag
válasz
///Krisz\\\ #5304 üzenetére
Opera-t használok.
-
///Krisz\\\
senior tag
nálam is lefrissült a telenor-os telóm, viszont észre vettem egy olyat h ha chrome-ból megnyitom a google.hu-t és engedélyezem a helymeghatározást megfagy a képernyő, bevillan az xperia felirat és elkezdi azt a hullámzást amit betöltésnél szokott, amit végtelenítve csinál, csak akksi ki-be segít.
másnál is van ez? -
stul87
tag
Na nekem is lefrissült...lehet mert mindent hagytam és PCC-vel frissítettem,de gyorsabbnak, stabilabbnak sokkal, viszont szebbnek nem érzem a képeket. Kapott egy szép fóliát, frissült is...mi kell még?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest