- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem böngészni tokokat hozzá, de nincs ebay-es accountom, ahol regelve vagyok DHgate-en, onnan meg drága lenne a szállítás miatt. (kínából, általában egy darabra nincs free shipping, 10 darabot meg nem rendelnék meg..
)
Itthon Nagya kolléga által linkelt Nillkin tokok 6e ft. körül mozognak, esetleg nincs valami alternatíva?
Rákerestem vaterán, árukeresőn, árgépen, csak szilikonos tokokat dobál, vagy bőrtokot, de azok meg rusnyák.. -
zolnagy
őstag
válasz
gabancs #4297 üzenetére
Szerintem meg először utána kellett volna olvasnod a telefonnak. Én ezt tettem és tisztában voltam vele, hogy a kamera része nem a legjobb. Ennek tudatában vettem meg, mert nálam ez nem szempont. Így elégedett is vagyok vele, újra ezt venném. Akinek viszont fontos a fotózás, annak nem ajánlanám.
-
-
javorszky
tag
Köszönöm dokee78
-
javorszky
tag
Amit most nem játszik le az 168mb a 198mb-ost játsza.
-
mcsm88
senior tag
Sziasztok, az adatforgalomnál van egy 10191
nevű app. Nem is lenne gond a pàr szàz KB
adatforgalma, de nem tudom mi ez az app, Nem
látja az alkalmazáskezelő, a root uninstaller sem,
és a Cleen master sem.
tudja valaki mi lehet ez? -
kazy76
aktív tag
ataman Tidzsimon Seraph 16 Köszönöm
-
javorszky
tag
Azt elfelejtettem megírni,hogy olyan videóról van szó,amit a telefonnal veszek fel.
-
javorszky
tag
Sziasztok.Kellene egy kis segítség.Meg lehet azt valahogy oldani,hogy ha hívnak az oldalsó gombbal lenémitsam?Nem találtam erre semmit a menüjében.Másik kérdésem miért van az,hogy egyik videót megosztom a TV-vel lejátsza a másikat már nem.Ez hogy lehet???Ha tudtok segítsetek!!!!
-
válasz
gabancs #4278 üzenetére
Plusz agyon van exponalva. Bennem van egy olyan remény, hogy mindez szoftveres eredetű. Egyrészt Throme fórumtárs megfigyelése is ezt támasztja alá, másrészt valahol olvastam, hogy igen komoly optikát kapott (ettől még a szenzor lehet sz*r) de jobbak az esélyek és egyelőre meglehetősen sokmindennel lehetne kiegészíteni a kamera opcióit.
Siriusb abban teljesen egyetértek veked, hogy nem szeretem a tokot, így a szép a telefon. Viszont a fekete piros kombó jól mutat.
kazy76 üdv a klubban
Használ valamelyikőtök alvásiciklus figyelő órát?
-
kazy76
aktív tag
Sziasztok! Boldog tulajdonosa lettem egy ilyen telónak! Mi igaz a pletykából miszerint jön rá a 4.3-as frissítés november közepén?
-
gabancs
addikt
Egyszerű! A fókusz, mint fogalom a Sony részére ismeretlen. És volt pofájuk a kamerával reklámozni. Ilyenkor mindig elgondolkozok, hogy ezeket senki nem próbálja ki?
-
Throme
veterán
válasz
Seraph 16 #4262 üzenetére
szerk: bocsánat a batár méretért!
Nem tudom mennyit módosul még a két kép, hogy ide feltöltöttem, de szerintem látszódik rajtuk a különbség.
Ezek kivágott részletek egy - egy képből.
A régi sw próbált élesíteni, míg az új lágyabb beállításokkal dolgozik.
Nem is lenne baj, csak én még nem találkoztam "élesség" beálítási lehetőséggel...
Ezt kéne még hozzáadni és akkor elmenne. -
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok! Most volt meg az unboxing, màtol ènis L tulaj lettem.
-
Ezt sajnálattal hallom
Kicsit beleásom majd magam a témába. Most annyit találtam, hogy hivatalosan javítani akarták a kamerát, de több fórumon is megosztja a tagokat, hogy melyik a jobb, sokan hozzád hasonló eredményekről számoltak be. Elvileg az új firmware túlexponál, és ettől lesz túl fakó a kép.
-
Throme
veterán
válasz
Seraph 16 #4237 üzenetére
Nos frissítést követően nekem életlenebbnek tűnnek a képek és zajosabb....
1.31 volt alapból és 2.17 lett.szerk: telón visszanézve, gépre még nem tettem fel.
Nem fotózni vettem a telót, de azért ez nem szép így....
Fogalmam sincs mivel lett jobb az új verzió által, de lehet kár volt frissíteni...az 1.31-et egyébként vissza lehet tenni egyszerű install-al (valahonnan letöltve...), vagy ahhoz hard reset kell?
-
dokee78
félisten
Beírom ide is,mert az egyik app kiválthatja a "Helyalapú Wifi opciót.
Korábban:
1.Fel gyaloglok a 4. emeletre
2. Kicsukom az ajtót
3. Bemegyek.
4. Leveszem a cipőt
5. Szobámba megyek,ahol bekapcsolom a gépet,hogy menjen a torrent
6. Majd zuhany/fürdés stb. később gépezés.Jelenleg:
Fel gyaloglok és amíg csukom az ajtót,bekapcsol a gépem és folytathatom a 6. ponttól.Ehhez 2 alkalmazást használok.de biztos van egyszerűbb mód is.
Shutdown Start Remote
Wi-Fi Matic - Auto WiFi On OffPersze azonos Wifi hálózaton működik.
Ha segítettem valakinek már megérte.
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Na ma megjött kinyából a kijelzővédő fóliám, ööö szintén Nilkin(hiába na, bejött a márka)
Fólia
A fényes-viztiszta-ujjlenyomatmentes-et rendeltem, ÉÉÉÉÉSSSSSSS TÉLLEG az ujlenyomat, füllenyomat alig látszik meg
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Üdv Nagya -
Siriusb
veterán
Ha valami nagyon idegesít, akkor bármi áron megoldom
Idáig úgy voltam a telefonnal, mint az egyszeri user a számítógéppel: csak működjön. Lehet mégis kénytelen leszek belemélyedni az android témába, pedig nagyon nem akartam. Hol vannak az rendszerszintű conf fájlok tárolva? Lehet terminálból kellene elérni a telefont, oszt egy grep-pel végigmenni rajta. -
P@ly
tag
-
P@ly
tag
válasz
Siriusb #4242 üzenetére
Én értem, hogy mit akarsz visszakapcsolni, de megmondom őszintén nem tudom, hogy sikerült kikapcsolnod
. Én sehol nem találtam ilyen menüpontot a telefonban. Még az XDA-t is átnéztem. Ott se találtam semmit
.
@: Bingoo
Nekem "Cover Case típusú" tokom van. Ennél a telefonra kell pattintani a tokot. #4211-nál van róla linkem is.
Gondolom ez is ilyen fajta lehet... -
Bingoo
tag
válasz
bigzee1977 #4244 üzenetére
Oh köszi, valóban ott van
Összesen 60000 találatot dobott ki, szóval akkor most levadászom a nekem leginkább tetszőt és megrendelem
Ha majd megérkezik, akkor írok róla véleményt, hátha más is szeretne majd venni.
-
Bingoo
tag
válasz
Siriusb #4242 üzenetére
Most tervezek rendelni valamiféle tokot a telóhoz az ebay-ről.
Annyi kérdésem lenne, hogy valakinek van-e esetleg korábbi tapasztalata a "Head Case" tokokkal (pl. [link] ) kapcsolatban?
Nekem nem egészen egyértelmű, hogy ezek most csak sima hátlapok, vagy kemény műanyag tokok, amiket a telóra kell pattintani?
Köszi
-
gaborm69
aktív tag
Vodafonos van már esetleg valakinek?
-
Siriusb
veterán
Kérdéseim:
1.) A kezdetekkor a telefon rákérdezett, hogy mobil hálózat bekapcsolásakor mindig kérjen-e megerősítést. Akkor igent mondtam, de most szeretném kikapcsolni, azonban nem találom, hol van ez az opció.
2.) Néhanapján az ébresztő beállítás jön fel, amikor a képernyőzárat feloldom. Van ötlet, miért? -
Nekem alapból a friss verzió volt fent, így nem tudom, hogy mennyit javult, de nekem ezzel is kicsit éltelenek a képek, és viszonylag nagy a képzaj. De nem találom rosszabbnak, mint ami a 4 éves htc-ben volt, és 1-2 kép elkészítéséhez az is jó volt (főleg napsütésben...)
-
Throme
veterán
válasz
dokee78 #4222 üzenetére
....igen, éppen az történik
(#4225) Seraph 16: Sokat olvastam, hogy ez a teló kamerában nem lett túl erős.
Próbaképpen 1-2 képet készítettem beltérben. Nekem jónak tűnik, telefonhoz mérten.
Ha ennél is jobb lesz az már bónusz.Létezik olyan beállítás amivel a reggeli ébresztés és/vagy a hívás elnémítható a telefon lefordításával?
Egyik kollégának az S2-jén is 4.1.2 android van (ok, samu), neki a beállítások közt van "mozgás" menüpont. -
P@ly
tag
válasz
steveboy86 #4227 üzenetére
Beállítások/Xperia/Kapcsolódás beállításai/USB-kapcsolódási mód
Itt ki lehet választani, hogy Médiaátviteli vagy Adattárolási módban legyen. Médiaátvitelnél láthatod mindkét tárolódat. Nincs köze hozzá az említett appoknak.
@jenei1994:
viva la Android 4.3 -
törölt tag
Forrás gsmArena
Sony Xperia L lesz Android 4.3 november közepén. Az információ megjelent a hivatalos Facebook-Sony Mobile oldalán.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
steveboy86 #4227 üzenetére
Belóvések/xperia menüben van állítási lehetőség.
-
steveboy86
tag
sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy ha eddig csatlakoztattam a pc-hez a telót, akkor értelem szerűen két tarhelyet látott a gép, a memória kártyát amit a telóba raktam, meg annak belső tárhelyét. Viszont most meg csak a memória kártyát látja. Ez mitől lehet? Valami app nem engedi? Ez az App2sd meg Gl to sd van amire gondoltam hogy nem engedi, de letöröltem ezeket és utána is fennáll a probléma.. -
dokee78
félisten
Kapunk Android 4.3-at.
blog.sonymobil.hu/2013/10/20/itt-van-mely-xperiak-kapnak-android-4-3-kiszivargott-lista/
-
Throme
veterán
Urak! Köszi a segitseget! Mar az uj telorol
irok, meg szokni kell.
Ezert az ekezet nelkuliseg...
Kerdes is lenne
A frissiteseket, pl itt is emlitett ujabb droid verziokat erdemes felrakni, installalni, vagy inkabb varjak vele? Ha minden mukodik megfeleloen en nem szivesen varialnek...
thx! -
Közben arra is rájöttem, hogy miért... felraktam a Robin nevezetű programot, ami olyan, mint iPhone-ra a Siri, és van egy olyan opciója, hogy ha a kezemet meglengetem a készülék előtt, akkor már figyel is, hogy mit szeretnék. Ezért hagyta folyamatosan bekapcsolva az érzékelőt.
A vga kamera tényleg elég gány, bár videóhíváshoz még elmegy. -
Na így 24 óra után nagyon bejön a telefon. A kijelzője szerintem nagyon szép, egyáltalán nem pixeles, a gps olyan gyors és pontos, amit eddig még céleszköztől sem láttam (hideg indítással lakásban, zárt ablakokkal, lehúzott redőnyökkel, vastag fallal körülvéve 29 másodperc volt a leglassabb a jel megtaláláság, szabad ég alatt 3 másodperc). A kamera nem tökéletes, de messze nem annyira rossz, mint amilyennek mondják, ad hoc 1-2 kép elkészítéséhez bőven jó. Max. nem kell zoomolgatni a kész képen. Azt már látom, hogy az akkumulátora tényleg csak ilyen egynapos, de ez sem kirívóan gyenge, sokat használom. Az UI-ban nincs zavaró lag.
Jut eszembe, az előlapi kamera mellett van egy érzékelő, ami pirosan világít. Minek világít az itt nekem?
-
89BDave89
tag
Nekem is fehér van, és recseg ropog helyenként valóban, de én nem mertem belerakni semmit... ahhoz hogy recsegjen nagyon erősen kell nyomkodni, csavarni a telefont, ami ritkán fordul elő, szóval inkább tűröm.
Az igaz hogy a papír lassan gyulladna fel, de az akksira figyelni kell, nem tudom mennyire melegedhet fel azzal a papírral, most télen tuti nem fog nagyon. Tedd fel a GSam battery monitor nevű alkalmazást, azzal tudod nézni az akksi hőmérsékletét is. -
dokee78
félisten
válasz
manchester99 #4207 üzenetére
napiapp.blog.hu/2013/01/15/a_sony_stamina_mode_titka_es_alternativai?token=fe7e178ff89d2187c0856ac09bde9389
mobilarena.hu/hir/xperia_blog_a_hosszu_akkuido_titka.html
-
manchester99
tag
Hello. Valaki elmagyarázná nekem azt hogy hogyan is működik pontossan a Stamina mód ? Mit hogyan kell beállítani mer látom hogy hozzá kell adni valamiféle kivételeket de nem teljessen világos a dolog.
-
Sent from my new Xperia L
-
juhasz26
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy azt belehet-e állítani, hogy amikor aktív mobilnet vagy wifi kapcsolat van akkor egyből küldjön értesítést, ha például egy közösségi oldalon írnak. Jelenleg úgy működik, hogy ha aktív kapcsolat van és feloldom a telefont, akkor 1-2 percig csak pittyeg, míg a sok üzenetet/értesítésen végigér, amit akár órákkal ezelőtt írtak
Nem beszélve arról, hogy közbe rezeg is és ha pont hívást veszek fel, akkor elég kellemetlen az, hogy telefonálás közbe pityeg + rezeg is
Köszönöm a segítséget! -
Bingoo
tag
Sziasztok!
Pár napja én is boldog Xperia L tulaj lettem. Egyetlen hibát vettem eddig észre: recseg a hátlap (Fehér), a leírásban szereplő zsepis módszer nem annyira jött be nekem, viszont vágtam 2 db sima A4-es fénymásolópapírból kb akkora négyszöget, ami akkor, mint az akksi és ráraktam az akksira, majd így rá a hátlapot és így már teljesen jó.
Arra lennék kíváncsi h szerintetek ez nem okoz-e majd a későbbiekben problémát? Nem lesz-e túlmelegedés esetleg vagy hasonlók? Vagy nyugodtan ott hagyhatom a lapokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest