Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
válasz
winhate #17292 üzenetére
megkerestem és letöltöttem az eredeti gyári android 2.3 (A.0.42_HU) és 4.0.4 (4.1.B.0.431) imageket. telepítettem a flashtool 64 bites verzióját a beépített driverekkel, megkerestem a githubon a device leírófájlokat (devices) és betettem a devices közé, a firmwares könyvtárba pedig a letöltött android ftf csomagokat és flasheltem, ehhez kikapcsolt állapotban a hang le gombbal (vagy hang fel, nem emlékszem pontosan) kell a telefont rádugni, és megkezdeni a flashelést amíg zölden világít a led.
-
Pikari
addikt
válasz
winhate #17290 üzenetére
Kísérletezgettem a bluetoothal, nagyon nyögvenyelősen működött. Egyszercsak bebugzott úgy, hogy fájl küldésnél felvillant a billentyűzet, de hibát írt ki. Gondoltam, újraindítom. Na onnantól bootloop. A firmware downgrade + upgrade lekapcsolja a bluetoothot, csak úgy indul el a telefon.
Persze ezt nem tudtam, ezért felkapcsoltam a bluetoothot, úgyhogy kezdhettem előről a firmware frissítgetést
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
winhate #17281 üzenetére
Akkor azt hiszem annak a telónak annyi. Még ha nem a gyári OS lenne rajta, akkor lennének tippjeim, de azzal a T-s rommal nem tudsz mit kezdeni. Ha még valamire használnád a telót, akkor szerintem nézz körül a használt piacon, hátha még kifogsz olyat aminél nincs lezárva a bootloader és akkor rá lehetne dobni valami lightweight de modern romot minimális gapps-al.
cinemazealot: ma bekapcsoltam az enyémet kb. 2 év után... Cyanogenmod 4.4-es rom van rajta (LegacyXperia mango), azon egy filmlejátszó, egy youtube meg egy gmail, így maradt neki 50MB szabad helye, ami már nem volt elég a gmail lefrissítéséhez, le is töröltem róla, így most 104MB van.
A Youtube-ot már le sem lehet frissíteni mert nem támogatott a platform, el kéne távolítani valami root app delettel...
Amúgy maga a teló elég kevés dolgora alkamas a mai neten. Pl a webes kétfaktoros bejelentkezés amit végigcsináltatott velem, az kegyetlen lassan ment.
Tulajdonképpen egy dologra jó ez a telefon még, zenelejátszónak mert hardverileg igen jó az a része és ez a rom a zárképernyőről tudja kezelni a zeneljeátszót, amit valamiért megszüntettek a későbbi CM romokban. Mondjuk dög nehéz egy zenelejátszóhoz képest, de legalább trendi, ilyen másnak úgy sem lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
winhate #17278 üzenetére
A zöld led az szerintem a fastboot mód. Elvileg a kék led jelzi a flashmode-ot.
Amikor zöld a led, akkor próbáld meg az adb devices paranccsal felderíteni a telót, aztán ráküldeni a két parancsot amit írtam. Hátha...
Amúgy a gyári rommal még használható volt a teló? A google play szolgáltatások meg egyebek annyira nagyra híztak az évek alatt, hogy jóformán semminek nem maradt hely...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
winhate #17276 üzenetére
Szerintem adb fastboot alól csinálhatsz gyári visszaállítást, az meg minden oprendszer alá elérhető.
fastboot erase userdata
fastboot erase cache
Aksi ki, majd Power + hangerő le, vagy power + hangerő fel és kábel bedug kombóra elvileg ebben a módban fog indulni. De az is lehet, hogy az egyik kombóra bejön a gyári recovery felület, már ha van a telóban. Nem tudom mert kb. sosem használtam a Sony T-s gyári programjával, túl sok bloatware volt benne meg hát hamar le is mondtak a teló támogatásáról...
-
-
debrecenikri
tag
-
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
winhate #16136 üzenetére
Én csak megfürdettem.
De mivel biztosítás van rajta, így elvileg 7000 Ft önrésszel megjavítják: volt 3 repedés, a vaku már nem működöt - eddig csak rákérdeztem a szolgáltatónál / biztosítónál, de most már megér 7000 Ft-ot...Hiába van 2-4 magos egyéb készülékem, billentyűzetes IS kell, így beélesztettem a régebbi modellt, egy X10 mini pro-t.
-
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
winhate #15945 üzenetére
időzített elavulás: teljesen jogos.
valóban ha lehetséges, a "business class" és az alapos utánanézés a megoldás, nekem pl. a P1i-m mind a mai napig működik (SE nagy sikerű "P" sorozatának utolsó okostelefonja: 2007-es, azóta is a legjobb navigációs készülékem, szétszerelhető, strapabíró, stb...) ugyanígy a DELL notebook-om...
a mini pro-m strapabírónak tűnik, van rajta biztosítás és lett (nem látható) repedés is, szóval 7000 Ft-ért esélyes lesz egy előlapcsere vmikor.
a Galaxy Note II-mnél tudom hogy problémás a kijelző, maga az eszköz totál nem ütésálló: jófajta tokban tartom.
a Tab 2-mnél majd akkut kell szereznem
dual tablet-e szerencsére szétkapható
iPhone 4S-em sikerrel "elszabtam" az iOS 7-el, hamar le döglik az akksi azóta, jellemzően nem városi-irodai környezetben...
-
Ch4r0n
tag
válasz
winhate #15868 üzenetére
Ezeket használom, ismerem őket, már meg is csináltam velük a biztonsági mentést.
1. De magát az androidot, hogy mentsem le, ha szétcseszem véletlenül, hogy tegyem vissza? Meg, hogy tegyek fel új rom-ot rá? Erre kellene a cwm backup vagy van más alternatíva?
Ráadásul olvastam, hogy minden telefon típusra más cwm backup kell mert tökre tehetem a telefon sajátját és fel se fog állni utána.
Akkor feltehetem manuálisan a 3.0+ -ot vagy mit tegyek? Nem szeretném téglázni a telefont ezért kérdezek előbb mielőtt cselekszem.2. Másik kérdésem a root-olással kapcsolatos. Ha ezt a rendszer rootoltam, de másikat teszek rá azt újra rootolnom kell igaz? Vagy már rootolt rendszert kell, érdemes keresnem rá?
3. Factory default visszaállítással elveszik a root jogom vagy ez már végleges marad ettől függetlenül?
4. Eroot program amiről fentebb írtam a rootot csak nyitni tudja vagy zárni is? Ez csak érdekelne, ha esetleg le akarnám zárni valamiért, akkor képes-e rá? Meg lehet mondani utáni, hogy meg volt nyitva ez látszik a rendszerbe valahol? Ha ne adj isten egyszer szervizbe kéne vinnem a telefont azért érdekelne.
Tudom sok kérdés, de órákig olvastam a neten, de nem találtam rájuk választ. Kezdő vagyok most ismerkedem az androiddal meg a telefonokkal általában. Előre is kösz a segítséget!
-
-
-
tomy86
addikt
válasz
winhate #15762 üzenetére
Tudom, hogy a korai változatnál még így volt. Viszont az xda-s linkekről is az 1.3.4-es verzió jön le és az, illetve az egyel korábbi verzió sem csinált semmit, amíg nem engedtem ki a netre (Xperia Ray telefon). Gondolom csak a letölthető eroot verziót frissítik a linkeken és a leírást nem.
-
miaoumaoi
tag
-
exchaby
csendes tag
válasz
winhate #15735 üzenetére
köszi, feldobtam, backupoltam.
bootlocker unlocked: yes
volt némi szex W8 alatt a fastboot driverrel meg az egész procedúrával...
kb annyi mint a rootolással, mire rájöttem hogy visszakell lépni egyet kernelügyileg, azért hal bele minden rootos cucc a dologbanem volt ám véletlen mennyire ódzkodtam elválni az s60-tól
viszont ezzel a CM10.2-vel bajban vagyok, jobban belenézve, bánt a rádió hiánya, és annyira az sem hiányzik h vacakoljon a wifi..a 720 videózást még elbirnám. úgyértem, nem raktam még fel, és lehet nem is fogom, körülnézek van-e valami szimpatikus ám már kiforrott cucc(gondolom semmi jb...)
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
winhate #15686 üzenetére
Ue. Én dolgoztam vele mint webfejlesztő, designer és baromi jól lehet a hardveres billentyűzettel haladni - nem érte utol semelyik mostani kütyüm sem!
Ezek már SE/Sony dolgok, de:
Még ki kell emelnem a rádiót, ami szinte semelyik másik készülékben sincs: igen, ha ritkán használtam is, néha tuti volt munka közben tilost hallgatni hardveres lassulás, adatforgalom nélkül!
Ugyanígy ritkán tapasztalt (iPhone, Samsung semmi ilyet nem találtam: ), hogy pl. a SE (Sony) HPM-75J headset-be bármilyen fülest csatlakoztathatsz - ez is egyedi és szerintem baromi jó dolog: bringázáshoz mint headset (olyan amiben hallod a külső zajokat és biztonsággal tekerhetsz), zenehallgatáshoz jófajta "agybadugósok"!
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
winhate #15685 üzenetére
Egyetértek, remek (volt), sok-minden elfut rajta, a billentyűzetes irányítás meg nagyon jó az olyan tuti 3D-s (régebben PC-s *5) játékokhoz mint GTA III (nálam azért az már akadt a sok cucctól) és Max Payne! Ezek számomra más készülékeken játszhatatlanok.
Ha már a retro-nál maradok, akkor a ScummVM-nek pont ez a felbontás a jó, vagyis a régi kalandjátékok nagyon jól néznek ki rajta.
Az "új" játékokat nem is említve.
A képernyő nagysága miatt az 1 GHz és a 3D gyorsító remekül szuperál. De azért persze vannak határok, ha más nem, pont a kis kijelző miatt. -
válasz
winhate #15644 üzenetére
Nem ismered az airdroid-ot? A telefonra kell telepíteni, bekapcsolod a wifit indítod és böngészőből tudsz csatlakozni a telefonra, nagyon hasznos cucc. Innét csak választottam ugye, hogy honnan hova töltsön fájlt, egy 1,4gb-s filmre esett a választásom. Utána csak aidában figyeltem a forgalmat.
Nem tudom mekkora wifi lehet a telefonba, de szerintem miatta nem fog feljebb menni az átviteli sebesség. A laposomból másoltam rá (wifi 150mbps) routeren keresztül (300mbps). A memóriakártyámnak pedig jóval nagyobb a sebessége. Írásra van 10MBps garantálva olvasásra 20MBps. -
-
miaoumaoi
tag
válasz
winhate #15420 üzenetére
Nem baj, azért köszi. Csak szerettem volna kipróbálni egy 100%-ig működő GB-t ami .62-es sw-re épül. De végül megoldottam, xda-n találtam .62-es ftf-et, minden király egyedül a bill.-t kellett kijavítani, mert gyárilag valamilyen más kiosztásban volt. Végre működik a root kiosztás, nem halnak be néha root jog kéréskor a programok, igaz SuperSU-val, de működik, asszem maradok is ezen egy ideig. Szerintem a GB-t kellett volna fejleszteni.
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
winhate #15202 üzenetére
Hm, nem engedem ki a netre - meg sem jelenik a "Root" gomb, az újabb verziónál (1.33, a megadott helyről az 1.2 tölthető le) legalább az van.
Előtte a megadott mappából (C:/User/Username/AppData/Roaming/Eroot) töröltem mindent...Még próbálkozom, nem hiszem el hogy nem tudom összehozni! - de most elhúzok egyet bringázni / fürdeni / kirándulni.
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
winhate #14925 üzenetére
Köszi, de nekem nagyon bejön az Endomondo, rendszere többet egyszerű tracking-nál, és azt kezdtem el használni, szóval nem váltanék már másra...
Útvonal rögzítésre eleve jó a Google My tracks / Saját útvonalak!!! -
-
tomy86
addikt
válasz
winhate #14877 üzenetére
ICS-en elvileg működik ez az egyklikkes root megoldás (én nem próbáltam).
-
zekk007
aktív tag
-
oncsi
őstag
válasz
winhate #14725 üzenetére
A Scandisk 8 és 16GB-ot (Class10) nem szerette az X8 sem, és a miniPro sem. Gépről USB-n másolás közben Írásnál lefagyott mindkét teló.
Kingstont 16 - 32 GB Class 10-et viszont szeretik (Ray, miniPro)
Nem rakok semmit az SD-re, inkább ami nem kell azt törlöm. Ha SD-re is teszel programot, akkor Class 6 gyorsabb kis fájloknál. Class 10-el írás a mini-n 9-10MB/s olvasás 20-22MB/s -
winhate
őstag
válasz
winhate #14725 üzenetére
Kingstone 16gb class4
Android SD card tester
-
válasz
winhate #13896 üzenetére
Gratulálok az értelmes hozzászóláshoz.
Attól, hogy a T nem adta ki a frissítést, miért lenne a telefon "szar"? Ezerszer le lett írva, hogy aki nem akar várni, tegye fel flashtoolal a független szoftot, és kész. Ezzel semmi hátrányod nem lesz, nem veszik el garancia, nem tudod közben elrontani...
Viszont: Lesz egy gyorsabb, frissebb rendszered. Persze könnyebb nyavalyogni, mint bármit tenni az ügy érdekében.#13897 Tanisz
Azért mert Te nem tudtad rootolni a leírás alapján, nem feltétlen a leírás a ludas, jelen esetben pedig főleg nem, mert eddig másnak nem volt vele problémája...
#13899 agoka07
Nagy szerencséd van az tuti.
Ha nem tetted volna meg lehet érdemes lenne beletenni szétszedve, rizsbe, hogy kiszívja belőle a nedvességet, így talán elkerülhető a későbbi korrodálódás.
-
fatal`
titán
válasz
winhate #8569 üzenetére
Nem használtál te semmit, nemhogy a keresőt. Két napja ez a téma, de semmi vész.
A cikk ráadásul szar is:
"A frissítést mindenképp érdemes Wi-Fi kapcsolaton csinálni, hiszen nagyobb mennyiségű adatot tölt majd le az okostelefon. "
Azon mindenképpen, főleg, hogy nem lehet csak kábelen.
-
sdd2
veterán
válasz
winhate #8571 üzenetére
Te ezt most komolyan mondod? Már két napja kijött rá a frissítés és csak erről beszélnek a topikban. A kereső nem adta elő? Aláírásokra nem tévedt rá a szemed? Ott is benne van hogy milyen sokan 4.0.4-et használnak. Ez komolyan mondom vicc ami zajlik. Ha nincs időd olvasni akkor ne legyen időd kérdezni és várni a választ se! Ha nem olvasna senki akkor mindenki csak kérdezne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az X10 mini pro utódja pont azokon a helyeken változott, ahol a leginkább kellett. Aktualizált, de még mindig kicsinyke okostelefon – a kor igényeihez igazítva.
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- SörcsaPH!
- Proxmox VE
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- iPhone topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay
- Politika
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest