- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doner
aktív tag
Üdv én is letöltöttem, de am ez most mi? Oké hogy le lehet tölteni 10 napig meg megy meg minden, de ez nem ilyen demo? Hogy csak egy darabig működik? Ill később elérhető rá frissítés is ingyenesen?
Ha formázom a telóm és ez az alkalmazás elvész attól még vissza fogom tudni rá playről telepíteni? -
valti7
csendes tag
Igen, tudom, meg azért kb. 400mb belső memória amúgy is kevés.
Újratelepítettem már a rendszert és formáztam is a kártyát, de még mindig ilyen, lehet, hogy rossz, én is gondoltam rá.
Most azt csináltam, hogy az Alkalmazások menüpontban a Mind fül alatt mindent letiltottam amit csak lehetett, így azok nem indulnak el a háttérben és több a szabad RAM. Szerintem gyorsabb is lett.
De persze azért én is szeretem, és nincs szívem eladni, de nekem már ideje váltani. -
Ok...
csendes tag
próbáltam...nekem végig az az android volt rajta amivel kijött amivel vettem még 2011ben 2.valamennyi. most hogy előjött a probléma lett frissítve újabbra hátha, azóta újra is rakva, de nem és nem
gyári visszaállítást is csináltam. csökkentett módban indítani, mindent végigpróbáltam és ezt produkálja ugyanúgy
-
Márklár
tag
Füles nélkül a teló bemondja a hívó nevét, felolvassa az sms-t. Az én bluetooth fülesemmel is csak telefonálni lehetett, de a BTmono segítségével már a navigáció, skype, rádió, TV hangját is át lehet küldeni. Ezért jó lenne, ha a hívó nevét is át lehetne.
Köszi a választ.
Márklár
-
miaoumaoi
tag
Bizony bizony telefonfunkciókban kényelmesebbek a symbis telók. Amúgy az az érdekes, hogy egy symbis telóról importáltam a kontaktokat, és tartalmazzák a születésnap adatokat, csak nem jeleníti meg, a felhőt meg kihagynám ebből a dologból, viszont találtam workaroundot, telepítettem az aCalendar programot, nem is emiatt de végülis megjeleníti a szülinapokat, meg tud jelezni is előtte, és szerkeszteni is lehet a kontaktokat, és utána ha exportálom továbbra sem mutatja de eltárolja, ez a furcsa. Az a baj szerintem hogy mindent a google calendarhoz akarnak rendelni, nehogy legyen már magánéleted. Szerintem a googlénak fogalma sincs a telefonálásról, pl. aosp romokban nem lehet minden kontaktot kitörölni, csak egyesével lehet, röhej, végül töröltem adb shellben a contacts.db-t. Szerencsére az SE gondolt azokra is akik telefonnak is szeretnék használni a telót.
@hunfatal: nokiákon ezt úgy oldották meg, hogy pár másodpercenként pittyegett rögzítés közben. De értem amit írtál.
-
n@p@lm
őstag
ő igazándiból csak telefonálásra, fénykép készítés (épp ha szükség van rá), meg esetleg e-mailek nézegetésére használja.
fut még a viber aztán talán ennyi.
facebook nuku.
mitől lehet az hogy időnként belassul a készülék?
a parancsikonok frissülése pár mp-ig is eltart.arra gondoltam hogy a kiadott ics frissítés talán valamilyen rendszer optimalizálást is tartalmaz.
-
attili
csendes tag
Teljesen igazad van, egyetértek, de szerintem nem én voltam a bunkó, és véletlenül sem fikáztam senkit!!!Nem okosságot bizonygattam, hanem azt amiben hiszek, és tapasztaltam. A vélemény különbségnek nem feltétetlen kell így kinyilvánulni. Elhiszem, hogy annak adsz, adtok igazat aki ős tag. Szép dolog csak nem helyén való. Szerintem. De teljesen mindegy én mit hiszek. További jó fórumozást mindenkinek.
-
LEFTHORSE1
őstag
És tényleg létezik olyan hogy a routerral nem komálják egymást? odáig eljut hogy jelerősséget kimútatja és a hálozatok nevét is, de ha kapcsolódni akarok rájuk akkor kezdődik h - keresés-kapcsolódás-kapcsolat bontva- és ezt végtelen ciklusban, a telót egy lánynak fogom ajándékozni, és neki csak erre lenne szüksége, a wifire hogy e-mailen tudjunk komunikálni normálisan, semmi extra funkciót nem fog kihasználni.. és nem tetszik a 4 0 4-es frisités mert írja hogy a nagyobb hardverkövetelmény miatt lassabb vagy butább lehet a telefon a 4.0.4.-el
de most megindulok és keresek más szabad wifi jeleket hátha azokra tud kapcsolódni.. -
droving
aktív tag
A visszaállítás nem segített.
Próbáltam már minden féle kombinációt.
Xload kikapcsolás minden féle hangerőn más más zene stb. ..
De nem akar életre kelni.
Szerintem vissza kéne tenni a régebbi android rendszerét , hátha azzal megjavulna.
Hol találok hozzá stabil , nem buherált rendszert ?
-
ricsike81
aktív tag
flashtooll tedd fel icst és tökéletes.Egy hiba amit tapasztaltam hogy sms érkezésekor a led nem jelez csak nem fogadott hivásnál jelez a led, de ezt már mások is tapasztalták ez nem lett javítva.GPÉs tökéletes hamar talál jelet nem dobja el és pontosabb. maga a rendszer is gyorsabb.Tedd fel én is feltettem t-re és nem bántam meg már báno m hogy hamarabb nem tettem fel a telomra gyársi icst-
-
Osi222
tag
Személy szerint nekem az az elvárásom, hogy a telcsi legalább azt a stabilitást nyújtsa, amit gb alatt most megkapok. Amíg ez nem adott (márpedig a jelenleg még nem ez a helyzet), addig felesleges a frissítés. Szerintem ez pedig egy teljesen elvárható dolog, ha már egy ilyen nagy gyártóról beszélünk, mint a sony. A frissítési ciklusokat meg ne is említsük, ez egy globális megállapodás volt a guglival, ha nem csal az emlékezetem
A főzött romos történet meg egy tényleg szép dolog, a fejlesztők elött le a kalappal. Ezzel is csak az a baj, hogy a mókolásokat a júzerek csak pár százaléka vállalja be, úgyhogy sokat a globális helyzeten nem változtat.
-
v_angelus
tag
Szívesen meghallgatom Bog véleményét a saját előadásában, nem az ő szakértelmét vonon kétségbe, ezt nem is tehetem meg, mert nem ismerem, és engem is rosszúl érint, ha egy ismeretlen megkérdőjelezi a szakértelmem. És azt sem vitatom, amit te írsz, hogy lehet a hardverben kell keresini a hibát, és itt is megjelenik 'kínai' a 2 alkatrészt öccázét elv.
Nállunk a "vita" a munkahelyen mindennapos, hisz egy ész érveket felvonultató vita (megbeszélés) nagyon hasznos tud lenni (persze csak ha meg van a felekben a kompromisszum képessége).
dupla off
Fájó pont, hogy a gyártók minimális energiabefektetéssel kiadnak olyan rendszereket, amik nincsennek megfelelően implementálva, optimalizálva a saját hardvereikre, pusztán marketingfogásból, felhasználói nyomásra. Mondhatjuk, hogy ez részben a Google hibája is, szoftverfejlesztőként én is belefutok olyan dolgokba, hogy specifikálnom kell, milyen hardver, szoftver kell a program optimális futtatásához, nyugodt szívvel megtehetné ezt a Google is, csak akkor mindenki ellenük lenne. Minden gyártó kiad referencia készülékeket, amin az aktuális verzió jól fut, és ezzel ők ezt a dolgot le is zárják. Gondolom sokan a Google 'torkának' ugranának, ha ő is azt mondaná, hogy egy hardver/oprendszer mind felett, és nem adná oda minden gyártónak, hogy elkészítsék a saját, közel sem tökéletes verziójukat. Én elégedett vagyok a Mini-ICS kombóval, de ha tablet vásárlására szánom magam, akkor tanulva az eddigiekből, a fórum hozzászólásokból, akkor az egy a Google által kiadott tab lesz bízva abban, hogy azt folyamatosan frissítik majd, és nem lesz gond. (tudon ez így túl naív hozzáállás
).
dupla off vége
-
fatal`
titán
"Mi nem egyértelmű abban, hogy ha kiadok egy fejlettebb operációs rendszert, akkor jobban működjön a készülék."
Az, hogy minden fejlesztésnél jöhetnek elő bugok (jönnek is), bugmentes szoftver nem létezik. Az, hogy ezeket nem javítják és egyelőre hír sincs róla, sokkal aggasztóbb.
"Valóban nem programozó a képesítésem, de nem értem, hogy jön ez ide"
Lásdm előző két sor. Nem programozó képesítést írtam, hanem azt, hogy nem programoztál még.Ha evidencia lenne, amit írsz akkor nem lennének sikertelen windowsok pl.
De hozhatnék példának webes appot is, pl. a facebook egyre nagyobb rakás szar. Ez csak egy példa a sok közül.
"Nem az van minden készülékben, ami elő van írva?"
Nincs ilyen. Sokkal inkább a userek szoftveres gányolásával van a probléma. Illetve avval, hogy nem minden app kompatibilis teljesen az ICS-sel. És mivel mindenki más-más appokat használ ezért van akinél előjönnek problémák, van, akinél nem.
Az alap ICSnél pl. a facebooknak a szar naptár szinkronizációja zabálja az aksit, ez sem a Sony sara. Mégsem jöttem ide rinyálni, hanem beimportáltam PC-n a naptárat a Google Naptárba és letiltottam a telefonos FB-t a francba.
Bogot pedig valóban mindenki ismeri, legalábbis, aki olvassa a főoldalon a teszteket és a híreket.
A vitával nekem nincs gondom, a veszekedés és a flamelés az más tészta. Szerencsére itt szó sincs ilyesmiről, normálisak a topiclakók.
-
dobobazsy
őstag
egyet kell veled értsek.
nem lett tökéletes a szoftver, viszont legalább van lehetőségünk választani 2 különböző rendszer közül. ki lehet próbálni, ha meg nem jön be vissza tudjuk rakni a GB-t..
egyébként én nem tapasztaltam különösebb gondot az ICS-el, számomra a legfájóbb pont, hogy néhol lassabb a rendszer..(de nem mindenütt)
egyébként épp most tértem vissza GB-re, de én annyira megszerettem az ICS-t, hogy lassan vissza is fogok rá térni.nem akarok én buzdítani senkit, hogy próbálja ki az új szoftvert, csak szerintem azért nem olyan rossz mint azt egyesek állítják.
-
v_angelus
tag
Ezek szerint, nem sikerült jól fogalmaznom, vagy nem sikerült megérteni, nekem nem "Bog" véleményével van bajom, lehet hogy neki nem tetszik az Xperia S-en az ICS, vissza lehet tenni a GB-t, amit kifogásolok az a stílus, ahogy előadták. Lehet, hogy Bog neve nekem nem mond semmit, nem ezen a vonalon mozgok, ha ez ciki, akkor ez van. Hányszor láttunk már olyat, hogy a frissítés nem az elvárt dolgokat hozza.
ui.: igen kvázi-tag, az andrid vonallal még csak most ismerkedem, gondolok itt magára a rendszerre és, az alkalmazásfejlesztésre, és ez van ha valaki nem sír folyamtosan, és próbál csak akkor hozzászolni, ha az előreviszi a dolgokat. És csak, hogy ne legyen félreértés, minden tiszteletem azoké a tagoké, akik rengeteget segítettek nekem is, és mindenkinek itt a fórumon.
szívesen vitatkozom veled erről, ha van rá igény
, de lehet nem ez a fórum a legjobb helye a dolognak.
-
darvinya
titán
Pedig egyértelmű.
Ha „Bog” kiakad olyan dologtól ami valójában tudták, hogy evvel a szériával probléma van az ICS-el.
Akkor…Persze felhozzák Neo L-et, hogy azon milyen jó ICS.
De azt elfelejtik, hogy az egy Sony ICS referencia készülék.
És nem véletlenül hasonló HW-s készülékre jött ki elsőközött az ICS(NeoV, Ray, ArcS).És azt gondolom tudják, hogy augusztusban jön a JB referencia készülék.
De persze nem EU-ba, inkább Kínába meg a többibe. -
v_angelus
tag
Nem tudom, hogy működik S alatt az ICS, de ha jól emlékszem, a Sony a frissítés előtt le is írta, mik lehetnek az előnyök, hátrányok. Nem volt kötelező a váltás senkinek sem. És azoknak, akik nem tudják elfogadni, hogy jelenleg egy olyan világban élünk, amikor nem a felhasználó élvez elsőbbséget, hanem a profit, azoknak azt tudom mondani hogy ne vegyenek okostelefont, ha nem tudnak megbarátkozni azzal a rendszerrel, ami a jelenleg a kinézett gépen fut, vagy nem ért hozzá olyan szinten, hogy bármikor lecserélje azt egy neki szimpatikus másikra. Én is sokat vártam az ICS-re, mint mindenki, gondolkodtam feltegyem e vagy ne, végül fel került a telefonra, nem fogom megismételni a fenti hozzászólásomat, lehet, hogy én egy olyan független készüléket vásároltam, amin minden klappol és csak ezért fut rajta teljesen jól, nem tudom. Nem túl szerencsés egy ilyen video, hogy a haverunk frissítette a telefont, és most nem megy neki semmi, sz*r az egész, bár ne tette volna fel. Tessék lerakni az asztalra, bemutatni a funkciókat, amik nem mennek, lagolnak, összehasonlítania a GB-vel. Fel lehet hívni az emberek figyelmét értelmesen is, korrekt bemutatóval. Lehet puffogni (én is gyakorlom ezt a fajta hozzáállást), de vissza is lehet tenni a GB-t.
-
darvinya
titán
Nem tudom, hogy egy ilyennel foglalkozó csapat(ember) miért akad ki valami olyasmin amit a felhasználok kértek.
Pontosabban, hogy a rendszer frissítéskor ne veszen el a dolgaik.
Na már most ez egy rettentő hiba forrás.
Valakinek bejön az ilyen frissítés valakinek meg olyan komoly használhatatlanná teszi, hogy szidja.
Eleve aki ilyen típusú telot vesz az bizonyos mértékben tudni kell javítani és testre szabni.
Ennek hiányában nincs értelme ilyet használni. -
llll
senior tag
hát...de
kihangosítva
egyszerűen csak próbálgatom éppen az androidos torrentezést és most futottam bele először ebbe a formátumba
és én akkor alszok nyugodtan, ha azok a funkciók is működnek a telefonomon, amit egyébként soha az életben nem fogok használni
(ilyen pl a zenehallgatás)
mert hát érted:
ha vmi esetleg nem OK, akkor részemről máris oda a bizalom, amíg nem sikerül rendbe tenni
ilyen fajta vagyok na
bár lassan talán már gyógyulgatok... -
aggleány
addikt
-
sdd2
veterán
Már nem akarok szarakodni azzal, csak az ICS miatt lett feltéve a független Nordic 62-es ROM. Valamiért merül, gondolom a sok gyári vacak miatt... Elfőzni nem lehet mert ha elfőzöm amit nem teszek akkor kuka volna.
generic
Melyik szolgáltatónál vagy? Valahol feltüntetik, hogy ha túlléped az adatforgalmat akkor csak lassítják a netet de nem kapsz 100K számlát.
-
sdd2
veterán
Várok, várok. Gyorsan merül és csak ennyi a problémám most, semmi más. Meg kíváncsi vagyok pár programra ami ICS alatt fut csak meg arra hogy mit sikerült alkotnia a Sony-nak. Várok, várok. Készüléket max karácsonykor veszek de akkor sem 150K-ért.
Majd akkor is kitárgyaljuk mi a jó vétel.
Azt hittem a Sony egyszerre adja ki a Mini és Mini Pro ICS-jét hisz nem sokban különböznek. 62 piszok gyorsan merül és most csak ezt tudom használni. V2 baromi jó volt, szépen ment, nem merült gyorsan. Ott egy kemény napos használatot vígan kibírt, csak este 21-22 fele kért kajálni. Xperia P tetszik nagyon, jó készülék csak nem tudni milyen lesz rajta az ICS meg, hogy karácsony fele kapható lesz-e és megéri-e majd. Sok idő van még addig. Nyárra meg lehűtjük a Mini-t a fagyival
-
punky10
addikt
A savanyú szőlőből van a finom bor...
Én biztos,hogy nem csalodok.Már csak azért sem,mert nem érdekel az ICS.2.3-mal gyors,stabil a telo,majd ha tele lesz a topic a fagyi fényezésével,akkor talán frissitek.De a gyári lock kikapcsolása és a wifi-direkten kívül nincs semmi érdekes a 4-ben.
A tablettemen is stabilabb volt a 3.2.8 mint a 4.0.4... -
dilajoska1
őstag
a hardver tuti hogy nem kevés neki. nézd meg az x10 minit. azon is már simán fut az ics. én próbáltam a cm9-es romot az röccenémentesen ment a telefonon (még a 3d is) csak vannak benne hibák. annyi hogy a sonynál elbénázták a romot. rosszul írták meg a drivereket hozzá.......... azért laggos minden meg, ugye a kernel se az igazi.
tényleg az Optimus L7 a legjobb példa rá. ráadásul ugye ott nagyobb felbontás is. -
spilbi
tag
Hát azt hittem átjött, de lehet szűken fogalmaztam. Szóval sokszor kerülök koszos, strapás, poros helyzetbe. Például sportolás közben de inkább autószerelés és műhelyben végzett munkák révén. Ilyen helyeken egyenesen fárasztó az, hogy a telefonnak egyfolytában külön figyelem kell, hogy biztos helyen legyen. Ne legyen koszos, nedves, ne essen le onnan, vagy éppen ne essen rá valami. Ha pl. az auto alatt vagyok nyugodtam vihetem "oda" magammal, ha csörög felveszem. Ellentétben most, auto alatt vagyok, csörög, kikászálódok, ha épp nem rakták még le, akkor sem veszem fel, mert először elszaladok kezet mosni, aztán veszem fel. Vagy a melós, "játszós" ruhába gond nélkül beletehetem bármelyik zsebébe, nem lesz baja. Ezek csak egyek a sok közül, de igazából ezt nem érti meg az aki nem éli át ezeket a dolgokat pl egy műhelyben ugye, vagy aki nem biciklizett haza a szakadó esőben.
Tudom, hogy a strapateló sem bír ki mindent, és nem is akarom szándékosan dobálni, vízbe rakni, elásni.
Azt tudtam, hogy hardveresen-szoftveresen a kezelhetőség adott, emiatt nem aggódok, csak a kijelző mérete maga ami kérdéses volt, de eddig negatívumokat nem hallottam mióta érdeklődöm.
Eddig nokiáim voltak, és most ki akarom próbálni az androidot. Mind szoftveresen mint hardveresen jobb mint az n8, illetve ahogy már kollega is írta csak a kamera ami hátrébb sorolja az active-t az n8al szemben, de ezzel együtt tudok élni, viszont a strapaság nagyon kell. Ha ez nem lenne szempont kérdés nélkül tudnám mit vennék.
-ez a trendi dolog, ez megmosolyogtatott-ilyen igények határozottan nincsenek
-
spilbi
tag
Nokia N8-ról váltanék, ami ha azt nézzük elég radikális váltás
Tisztában vagyok az androiddal, hisz mindenkinek olyan van, és persze számos tesztet elolvastam, de sehol nem tértek ki rá, hogy ez a kis kijelző, ezt egy átlagos férfiember ujjaival milyen kezelni, vagy hogy kerül e valamilyen hátrányba vele az ember, pl. ez és ez nem megy rajta, egy alkalmazás, egy játék problémásan fut, stb. És igen a kezelés a lényeg, nem a mozizás, bár én anno hajlandó voltam megnézni a 6120c-n egy filmet, nem is volt rossz
Ritkán aknázom ki az okostelefon valódi előnyeit (értem ezalatt, hogy nem minden nap), de akkor nagyon kell. Így talán kibírna nálam 2 napot, amivel meg is elégednék...
Okos strapafon kell mert nagyon unom, hogy vigyáznom kell ezekre a drága telefonokra, hogy mindig úgy kell kezelni mintha porcelánból lenne, és sokszor kerülök koszos, "strapás" helyzetbe. És igazából nem is pl. a defy-vel állítom szembe, hanem egy esetleges jövőben megjelenő strapafonnal szemben. Mert nyilván az van, hogy megveszi az ember aztán egy hónapra rá kijön valami ami jobb, pl. a samsung rugby smart idetalál a tengerentúlról...Persze mindig jön majd valami új valami jobb, csak mostanában nemigen jött új strapafon, nincsenek hírek, bejelentések, ami gyanús, amolyan vihar előtti csend -
Stephan89
aktív tag
Itt van a processek egy része meg a szabad memória. A norton telepítése előtt is csinálta amit fentebb írtam, szóval nem az a gond szerintem. Net nélkül kipróbálom majd, bár anélkül sem a facebook, sem a böngésző nem megy - pont azok, ahol a gond jelentkezik. Most, hogy írom ezt a hszt, előbb bepötyögöm a szót és utána jelenik csak meg, késve. Szóval most is lassú.
-
Norbeee01
tag
Amúgy meg lehet hogy gyáva nyuszinak tartasz, de nem az vagyok, csak amiben nem vagyok biztos hogy kibírja a készülékem és "nincs veszélyben az életem"(-tudom te ezért is kiröhögsz,mert szarsz bele hogy mit bír az akku) azzal inkább nem próbálkozom... Ha nyuszi lennék nem ugrasztottam volna az első két hét használat után a garit unlockolással, nem használnék OC kernel-t stb... Csak tudod nincs 30-40.000ft-om másik készüléket venni, csak azért mert "hűb.zmeg' nem bírta ki a f.staliga telcsim az 50fok meleget kint a napon", és szerintem ezzel sok ember így van rajtam kívül, csak azt nem tudták hogy ekkora veszélyekkel jár. Én csak felhívtam a figyelmet arra amire te elfelejtetted hogy a napra kitételnek vannak kockázatai is, nemcsak annyi hogy lehet behülyül a touchpanel....
-
Norbeee01
tag
Engem meg az irritál hogy te meg pár társad arra buzdítjátok itt a népet hogy "tedd ki te is a napra a telcsidet süttesd jól át, aztán vagy kell szidnod a sony-t vagy nem"... Ember, tudvalevő hogy van ez a hibája, nem értem minek kell kisérletezni, ha betojik mindennapos használat közben akkor beviszed szervízbe hogy szar és csináljátok meg... De fölöslegesen minek terheled extrém körülményekkel a készüléked? És ha nem vetted volna észre egy illető elkezdte tesztelgetni a többiek "mint a birkák mikor mennek a nyáj után" elkezdték folytatni, ezekből szoktak elindulni a tömeges meghibásodások(Lásd Zte Blade blog: Valaki TPT-zte a telefonját sikeresen, ugyebár a többiek is rákaptak hogy ez milyen jó és elindult egy téglásodási lavina, mert a sok naív ember nem tudta hogy ez milyen veszélyekkel jár, mégis belefogtak sikertelnül-Telók a kukába...) és mindenki ujjal mutogat majd hogy így szar a Mini meg úgy szar a Sony, közben csak ti vagytok olyan áááááhhh már nem is mondom hogy mik, hogy ilyen baromságokkal tesztelitek a telefon tűrését... Nem volt elég intő példa Kamarush-é amit idéztem??? Nektek ez sem elég hát remélem hogy tényleg jópár telcsi gallyra megy és akkor talán megjön az eszetek... Nekem nem fáj az hogy tesztelitek, csak kifejezetten idegesít mikor 1-2 gyengeelméjű illető a másik tudata alatt arra buzdítja őt hogy tesztelje le mit bír a készüléke kint a napon és ha beszarik ő nem vállal érte felelősséget, mert nem mondta a kutya sem hogy tesztelje!!!! És most jöhetsz azzal hogy te nem buzdítod, te is tudod milyenek az emberek, a kíváncsiság mindíg hajtja őket, de hidd el ha valaki nem dobja fel ide témának hogy tesztelte mit bír a napon a telcsije, senkinek se jutna eszébe tűző napnak kitenni, főleg nem hogy nem győzöm hangsúlyozni hogy az akku max. 60°C -ot bír efelett fennáll a robbanás veszélye is ami életveszélyes!!!(és kint a napon a készülék jóval nagyobb hőmérsékleten is lehet)
De tudod mit nem oktatlak mert kettőnk közül te vagy a naív és én a segítőkész.... A stílusomról meg annyit hogy ezt váltja ki belőlem a sok marhaság amivel eteted itt a jónépet....
-
Norbeee01
tag
De basszus én soha ki nem próbálnám + akkora a szórás készülék és készülék között hogy te hiába teszteled, másnál lehet előjön a hiba, vagy épp nem. Ez az egyik ok. A másik az hogy én nem így írtam ahogy idéztél.Más a zsebben a 35°C és más a tűző napon; ember gondolkozz már.... Ha már idézel légyszives pontosan idézz engem. Mármint jól idéztél,de nem fejezted be a mondatot, pedig a lényeg ott van... Az hogy nem érted meg amit írok hát sajnállak olvasgass több könyvet vagy nemtom. Itt nem azon van a hangsúly hogy 35°C-ra rakod ki a készüléked, hanem azon hogy árnyékban van-e a készülék, vagy zsebben, vagy kint a szabad,tűző nap alatt ahol a 35°C meg is duplázódhat a készülékedben, mivel közvetlen napsugárzás éri(gondolj csak bele abba hogy tűző nap alatt 35°C hőmérsékletnél megolvad az aszfalt is míg egy fa árnyékában 2m-el arréb nincs megolvadva mivel ott árnyék van), a legtöbb készülék ráadásul fekete ami különösen vonzza a meleget, plusz ott a hardveres melegedés és már rég túllépted az akkunak előírt maximum 60°C -t ezek után meg szidod a Sony-t hogy szart ad ki a kezéből hát hadd gratuláljak kedves cimbora.... Gondolkozz el mielőtt hülyeségeket veszel ki abból amit írtam.
(#11188) tatabánya
T-nél vásárolt készülékem van, egész nap kint voltam(nem a napra b.szom ki a telcsim, hanem zsebben van) mégis minden funkciója használható a készülékemnek, pedig 1.6ghz alatt mióta kinyitottam a bootloaderem nem volt(ez elvileg plusz hőmérséklet)... Tehát nagy a szórás a készülékek között. Ennek ez a hibája, más telefonnak más a hibája. Vagy megtanulunk velük együtt élni, vagy vegyünk Nokia 3310est, na azzal tutira tudsz majd bármilyen mostoha körülmények közt telefonálni.... -
tatabánya
senior tag
ez a teló már inkább hírhedt
: sonymobile
...hát nekem ma se sikerült használnom, kivéve amikor fagyott husival lehűtöttem a touchgombok környékét
-
Norbeee01
tag
Azért csak óvatosan ezekkel a napr apakolgatásos módszerekkel emberek!!!!
Kamarush szerencsétlensége amit XDA-n osztott meg:
"My Phone is broken. I forgot my phone outside in the garden, /and today was really hot and sunny day/ so my display is dead now"
Erről ennyit, de tesztelgessétek még nyugodtan hátha egyszer fel is robban pl. az akkutok, mivel 60celsius fok feletti hőmérsékletnek tilos kitenni az akkut, és azért a tűző napon simán kiakad a hőmérő... Minek tesztelgetitek, ha előjön a hiba úgysem tudjátok kivédeni, csak szervízzel, ha meg nemjön elő akkor meg fölöslegesen főzitek szarrá kint a napon a telcsit...
Ésszel kellene gondolkozni, a mindennapi használatba biztos nem az tartozik bele hogy 30-35 fok melegben kint hagyod az asztalon a telcsidet sülni-főni, abba nemcsak az SE, hanem bármely más szolgáltató telefonjai is bekrepálnak...
Nem kárörvendésből mondom, de remélem még 1-2 ember ilyen szerencsétlenül jár és akkor hátha a többinek nem jut az eszébe ilyen hülyeség hogy "kirittyentem mán' a telcsimet a tűző napra 50fok melegbe aszt' vagy kibírja vagy nem"
-
Mr X
veterán
A RAM és tárhely különbséget erre a mondatodra írtam:
"Ezért kis belső RAM készüléknél nagyon hasznos pl. SE X8."
Ott a cache pucolása volt a téma, az meg nem jár szabad RAM növekedéssel.
Arra értettem, hogy a cache ürítése sem a kevés, sem a sok rammal ellátott telefonokon nem jár több RAM-mal, mivel a RAM műveleti memória, a cache pedig tárhelyen levő fájlok halmaza. Nem a RAM-ban van, következésképp nem is onnan takarítja ki a program.
És továbbra is azt mondom, hogy bár a "cache" törlés után hely szabadul fel a data partíción, de ahogy újra elindítod az adott appot, megint létre fogja hozni.
A kevés RAM-os telefonokon a RAM pucolás érhet valamit, de az is csak akkor, ha olyan appok foglalják a helyet, amik nem akarnak automatikusan futni. A Maps-et például hiába lövöd ki, újra elindul, mert úgy írták meg, hogy futnia kell. Vagyis a task killer csak felesleges köröket fut. Így aztán ő maga lesz az, ami felesleges energiát pazarol.
Ráadásul az, hogy látni valamit a futó folyamatok között, nem jelenti azt, hogy eszi is az erőforrásokat. Ha rendesen háttérben van, akkor csak be van töltve a memóriába a gyorsabb indulás miatt, de nem eszik procit és akkut. Vagyis felesleges kilövöldözgetni.
Ha jól rémlik, a Watchdog app elég jól megmutatja, mi és mennyi erőforrst használ el.
Egyébként kipróbáltam egy ilyen cache cleanert gyorsan, valóban felszabadított 25 telepített és a többi beépített app mellett ~10MB tárhelyet, de ahogy megnyitottam az appokat, szépen újra el is használták.
Elnézést, kicsit bő lett, de ne érts félre, nem kötekedni akarok.
-
Mr X
veterán
Hw a cache ürítés dalvik cache-t jelent, akkor valóban szabadulhat fel hely a data partíción, de a sima cache részére külön paríció van, legalábbis eddig minden készülékemen volt.
Ellenőrizhető, dobj fel egy Terminal Emulatort, és add ki benne a "df" parancsot.
Arról nem is beszélek, hogy azt a törölt cache-t a következő indításakor a program megint létrehozza, ráadásul nem is használ fel korlátlan helyet.
A RAM méretének meg semmi köze a belső tárhelyhez.
-
mrlujoak
veterán
Nézd.
Tavasz van? Igen.
Kiadta a gyártó az ICS-t? Igen.
Látjuk a jövőt? Nem.
Még a két hetes késést is belekalkulálva tartható lesz Q2-ben - azaz Tavasszal - a gyári függetlenek ICS-re frissülése? Igen, tartható lehet.Nyár majd júliustól kezdődik (2012 Q3) addig meg azért csak kinyögi a Sony a második frissítési hullámot (májusra már azért illene elindulnia)
Azért azt nemes egyszerűséggel elfelejted a Samsungot illetően, hogy ők meg elindították az ICS-t, majd a hibarengeteg miatt megállt, és majd később indult újra.
-
fatal`
titán
Az a lassan nyár lesz az még 1,5 hónap, a csillagászati kettő, szóval ez túlzás azért.
A Samsungot inkább hagyjuk, a felsőkategóriás készülékük jó, az összes többi ipari hulladék. Ráadásul összesen 1db készülékükre jött ki az ICS, az is problémás volt, a Note frissítését vissza is vonták.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest