Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Jóáras gamert mutatott az IQOO
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecz
aktív tag
válasz
fatal` #10298 üzenetére
Hát szerintem meg ez a minimum miután ilyen kétes hírnevű szervizekkel dolgoztat. Sok garanciamegvonás volt a Cordonnál és nem értem, hogy miért nem hagyja őket a fenébe a T. Megérzésem, hogy a Cordon miatt (meg amiatt, hogy elég lehetetlen ok miatt vonták meg a garanciát)volt ilyen kézséges a T.
-
coreduo
csendes tag
sziasztok köszönöm hogy foglalkoztatok a problémámmal voltam a fogyasztóvédelemnél de azt mondták mivel a karcolást én is okozhattam ezért ők nem tudnak eljárni írjak panaszt majd békéltető testület és bíróság annyiban segítő készek voltak hogy segítetek panasz levelet fogalmazni de mást vagyis eljárást nem indíthatnak (tehát a nagy semmi)
A panasz levelet meg írtam és irány a T-mobil egy másik szerviz és üzlet a szervizes munka társuk aki segítő kész volt és szét szedte előttem a telefont a karcolást elsőre nem találta majd az imei matricát le szedte és ott volt össze karcolva( ő is arra hivatkozott hogy a karcolást bárki okozhatta ) nem érette hogy a garanciális javítás miatt mért kellet leszedni a matricát mert különben (hacsak nem volt röntgen szeme az előző szervizesnek hogy vette észre) egyébként a matrica ép volt mikor le adtam a telefont és a papírokon nem hivatkoztak rá hogy sérült majd az üzletvezetővel egyeztetve arra jutottak ,hogy vissza vásárolják a telefont és választhatok egy másikat amit meg is tetem és mivel már mini st15i nem forgalmaznak vettem egy se live with walkman telefont ami hasonló az régimhez meg még egy domino csomagot mivel anélkül nem lehetett az előző is dominos volt így buktam a különbözetet kB 7640 Ft 39990Ft került az új telefon a réginek csak a készülék árát vették figyelembe ami 32350 Ft volt lett két domino csomagom.
Nos legalább lett telefonom és meg kíméltem magam további után járástól úgy ,hogy semmit nem karcoltam össze és úgy mond a szervizek áldozata lettem mivel tudják hogy úgyse bizonyítod be soha jó lenne erre fel hivni az emberek figyelmét ha ilyennel találkozik valaki ne hagyja magát
-
fatal`
titán
válasz
Patrick76496 #10293 üzenetére
Ha nem érdekel a garancia megcsinálhatod, nem fog a rendőr megállítani, hogy gyárilag volt e független a telefonod
-
Lasy
veterán
nem. nck t nem ad meg.
ta mentéssel vissza lehet tenni, de ugye a tesztpont az imei matrica alatt van!
ha függetleníted mindenféleképpen bukod a garanciát.mivel ez a progi úgy nyitja, hogy függetleníted, így papír forma szerint illegális. bárki mást állít az rosszul tudja. nem véletlen van beleírva az ilyen topicokba, hogy
A FÜGGETLENÍTÉS TILOS! -
Ateszpapa
addikt
válasz
Patrick76496 #10271 üzenetére
Ez ám a jó hír!
Csak jó lenne tudni,hogy később vissza zárható-e?
Tehát NCK kódot megmutatja?Igaz, én nem fogom kihasználni, mert úgyis T-s előfizum van még 2 évig, meg a garanciára is szükségem van.
-
fatal`
titán
A gyártó által ajánlott Bootloader nyitás hogy lenne már illegális?
A függetlenítés meg az, ha nem szolgáltatónál csinálod.
-
darvinya
titán
Ne haragudjatok, de ez OFF TOPIK?
-
ko9
addikt
Figyelj, nekem ezt kaller1 írta, majdnem szóról szóra ugyanezt... Szerintem meg ők döntik el, hogy ezen a fórumon mi megengedett, és mi nem... De szívesen teszek egy bejegyzést a modkerbe, és meglátjuk mit szólnak hozzá...
Én csak a figyelmedet akartam felhívni arra, hogy engem ezért már kitiltottak 6 órára...[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz
Patrick76496 #10285 üzenetére
Az utolsó hsz-em is arról szólt.
-
Mr X
veterán
válasz
sir fg #10282 üzenetére
Jogos, valóban bootloader unlockot ajánlanak. viszont ha már felmerült, utánaolvasgattam, és egyáltalán nem egyértelmű, hogy illegálisnak minősíthető az unlock. Talán a BTK 300/C. § húzható rá, de volt rá példa, hogy a bíróságon elhasalt a vád, mert nem tudták ráhúzni az "informatikai rendszerbe betörés" meghatározást.
A másik, hogy a telefon megvásárlásával megszerzed a tulajdonjogát, azt csinálhatsz vele, amit akarsz. A gari persze adott esetben ugrik.
-
Patrick76496
őstag
Akkor most legális az Omnius vagy nem? Ha valami rosszat írtam akkor elnézést, úgy tudtam, hogy a warez a "nemmarketbőlvaló" letöltés.
-
sir fg
aktív tag
Na most az Xperiák lelkivilágát annyira nem ismerem, mint ti, szóval hogy miből mi következik, de nem mossátok össze a két dolgot?
Amit a Sony lehetővé tesz (garivesztéssel), az a bootloader nyitása, saját felelősségre. Ez most nem is lenne téma. Az 1000%, hogy jogilag teljesen szabályos.
Ami meg a szolgáltató privilégiuma, és amiről most is szó volt, az a függetlenítés. Annak esetében pedig az "illegális" amúgy erős szó, nem? Azt tartom elképzelhetőnek, hogy a vásárláskor kötött szerződésben van kikötve, hogy csak ők függetleníthetik.[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
-
Mr X
veterán
Szerencsére nem a szolgáltatók döntik el, mi illegális, és mi nem. Attól, hogy ugrik a garancia, még nem lesz valami törvénybe ütköző.
És ha a gyártó hivatalosan is biztosítja a lehetőséget rá, akkor feltételezem, hogy legális. Hülyék lennének egy törvénytelen dolgot hirdetni.
-
Mr X
veterán
válasz
molnarpeter #10277 üzenetére
Ha az SE megoldása illegális lenne, nem tennék elérhetővé.
-
sir fg
aktív tag
válasz
Nem akarom elrontani a mókát, nem vagyok én álszent, de ezt lehet a fórumon?
Szerintem tök vicces, hogy az iGO-ra mindenki csak "hárombetűs navi"-ként hivatkozik, mert ugye warez... Ellenben a függetlenítésnek ez a módja nem tiltott? -
Lasy
veterán
válasz
nem csak miniseknek
-
Patrick76496
őstag
Szolgáltatós Mini-sek Figyelem! Aki még nem tudott róla, annak mondom, hogy Húsvét alkalmából az Omniusnál ingyenes a telefonfüggetlenítés egészen Április 9-ig!
Ezt a post-ot tette ki a Facebook oldalára: !!! Great News !!! 4 day promotion period is coming: All Omnius's features are going to be for free. When? During Easter: since 6th April 2012, 00:00 UTC until 9th April 2012, 23:59 UTC.
Prepare your android phones and spread this news around the globe. All you need is to have any Omnius account (no license or credit will be required). Enjoy! Tehát ingyenes az egész, csak egy regisztrált felhasználó kell! Jó függetlenítést mindenkinek!
-
darvinya
titán
válasz
Keeperv85 #10267 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy haza „loptad” hanem olyan helyen dolgozol ahol van ilyen.
Nem mindenki dolgozik ilyen helyen.Én nekem nincs és nem vennék mert drága.
Pedig kellene és nem garancia miatt.
Csak az én megnyugtatására.
Kicsi gyagyás vagyok, szeretek mindent rendben tudni.[ Szerkesztve ]
-
llll
senior tag
ha nincs ott a karc??
(azaz nem ez a telefon szerepel az indokló fényképen?)
már hogyne érne??(mondjuk esetleg kíváncsi lennék még a szervíz elképzelésére, hogy sztük mégis mi okból karistolta volna ott össze, de ez már nem sokat dobna az egészen)
szal sztem ahogy Kepperv is mondja:
1 jó megoldás létezhet
ha eccerűen nincs ott az a karc[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
darvinya #10264 üzenetére
Csak mielőtt félreértés lenne belőle: nem haza loptam ebből a kis pöttyből, konkrétan elkértem és látták a biztonsági szolgálatosok is.
Nem is javasolni akartam, hogy szedje szét valaki bátran, hanem azért mutattam, hogy sajnos attól még mert ez a fólia sértetlennek látszik, nem biztos -hogy a te példáddal éljek- hogy nem "Hacsak nem abból él, hogy lopott készüléket probál tisztára mosni." típusú ember adja el éppen...
Egyébként régebben még Pécset folyt az SE javítás a c905-ösömbe komplett címkét vittem haza. (Készülékház hibásan vettem használtan és szerelés közben sajnos a csavarok miatt ott át kellett szúrni ezt is) Nyilván nem a garancia miatt, mert az már nem élt. Viszont mikor bementem egy T központba, hogy "szeretnék rá hátlapot venni" (az is törött volt) első dolguk volt beolvasni a telefon adatait.
[ Szerkesztve ]
-
llll
senior tag
izé...lehet, hogy én vagyok a lelassulva, de miért kell "mindenki előtt"?
miért nem nézheti meg otthon ő maga?
sztem jelen pillanatban nincs már veszítenivalója
a matrica eredetisége már úgy is kérdőjeles a sarka miatt, akárki előtt szedi is le
és ha ott a karcolás, akkor bukta
(azt lehetetlen bizopnyítani, hogy a szerviz szedte fel és nem ő)
ha meg nincs, akkor vidáman mehet a fogyasztóvédelemhez a teljesen leszedett matricával is...vagy elnéztem vmit?[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz
Keeperv85 #10263 üzenetére
Gondolom nem 1perc alatt szedted le címkét.
A másik, hogy nem mindenki szedi szét alaplapi szintre a telot.
Mint te haza hoztad a dolgokat, addig meg másnak meg kell venni.
Ezek azért nem olyan olcsó csak azért, hogy leszedje a címkét.Hacsak nem abból él, hogy lopott készüléket probál tisztára mosni.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
darvinya #10259 üzenetére
Hát pedig leszedtem. Pár dolog azért kell hozzá... Pl. egy hagyományos borotva penge, egy jó fajta torx csavarhúzó és egy fém műszerész csipesz.
A gond ott van, hogy nem tudsz rendesen alányúlni oldalról. Őszintén ezen a ponton úgymond "csaltam", ugyanis helyzeti előnyben vagyok: levettem a rear hausing borítást is, amit a csavarok tartanak. Nektek ezzel azért megy a gari, mert nincs vízindikátor pöttyötök, ami a csavar fejére kell. Nekem viszont tucat számra. Pont nemrég hoztam haza egy 25x25-ös levelet a munkahelyemről. Ettől kezdve az akku fólia sem gond. Oldalról alányomod a pengét, vigyázva hogy ne vágj bele, a ragasztó és a PCB közé... és... rájössz, amire én. Lakkfilcet nem hoztam, nem is fogok, mert nem szabad és bizony azzal van átszínezve a tesztpontok többsége. Arra elég, hogy ha megsérül az is, akkor már tiszta bukás. Kellene alkohol is lemosni (mondjuk spray legalább, ami elég erős)... Szóval inkább visszaraktam.
A kép minőségért meg bocs, villany fény mellett ennyit tud a Blade kamerája, fényképezőm meg nincs.
@Lasy:
Persze. Egyértelműen nem, mert ott van Zebra printer, amivel lehet ilyen címkét nyomtatni, meg persze megfelelő szoftverek, meg papír is. Azon a képen látszik, hogy nem az a teló, ahogy írtátok is.
Egyébként írta valaki a hajszárítót... Azzal óvatosan! Nem vagyok biztos benne, hogy ez nem hőpapír, attól függetlenül, hogy kicsit vastagabb azoknál.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz
Keeperv85 #10256 üzenetére
Én nem hiszem, hogy leszedted.
Egyszerűen azért, mert ezekben szakadó rostok vannak és olyan ragasztó.
Ha saját felületére ragad véletlenül akkor roncsolás nélkül nem választható le.
Ez egy biztonsági címke.
A másik meg a kép amin mutatód annyira részlet szegény, hogy tényleg nem látszik semmi.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
BRIKLY
veterán
-
dokee78
félisten
ExPERIA V3-ban lehet tudni milyen érdekességek lesznek?
-
Lasy
veterán
válasz
BRIKLY #10243 üzenetére
pontosan.
nézd meg jobban azt a képet amit a conrad adott, és nézd meg azt a nagyot amit linkeltem.
ugyan azt mutatja. tehát annak a karcolásnak az imei matrica alatt kell lennue, ami teljesen ép.
utálom a hazug embereket, és még szerviznek merik nevezni magukat.
[ Szerkesztve ]
-
Lasy
veterán
válasz
coreduo #10233 üzenetére
amit a conrad fotózott nem a te készüléked mindenhol reklamálhatsz. és ne add ki a kezedből míg nem fotozza le aki átveszi.
kérj független szakvéleményt. még per által is tuti nyerésed van.
vagy szedjék le minkenki szeme előtt az imei matricát és hasonlítsátok össze. 100% hogy a kettő nem ugyan az. -
Nordik
őstag
válasz
sutabence #10219 üzenetére
A szervízben elvileg csináltak akkor neked is teljes formázást és kalibrálták is.
Mikor hazavitted akkor a biztonság kedvéért csináltál te is egy gyári adatok visszaállítását?Csak mert én igen és félek, hogy ezzel "kitöröltem" a kalibrációt és ismét rossz lesz...
Vagy felesleges az aggodalmam?
Egyébként nekem a szervízbe azt mondták, hogy általába azokkal a Minikkel van gond amiket frissítettek .62-es szoftra otthon. Mert, hogy valamit ebben a szoftban elkúrtak, ezért adtak ki egy scriptet a szervizeknek. De akkor miért nem adtak ki gyors még egy szoftverfrissítést? Remélem ha igazak ezek az infók, akkor a következő szoftnál már odafigyelnek ezekre a hibákra.
-
dokee78
félisten
Másnak is meg-meg akad a rögzített HD videó,visszanézés közben?
Ha valakinek volt ilyen,hogyan oldotta meg?
Kártyaformázás esetleg?[ Szerkesztve ]
-
coreduo
csendes tag
matrica sérülésre nem hivatkoztak nincs fel tüntetve a papíron csak hogy a telefon átvizsgálása során külső mechanikai hatás nyomait találtuk fénykép mellékeltünk
-
kecz
aktív tag
válasz
coreduo #10222 üzenetére
Ezt átnézhetnéd
Fogyasztóvédelmi fórum panaszfal -
coreduo
csendes tag
válasz
darvinya #10221 üzenetére
Nem emlékszem csak feldobott egy hiba üzenetet a karcolást nem értem vagy a gyárban vagy a t- mobilnál vagy szerviz más nem lehetett nekem semmi érdekem nem fűződne hozzá a telefont másnak nem adtam oda most vagy nem tudják megjavítani és így akarnak ki bújni a csere alól
-
coreduo
csendes tag
válasz
darvinya #10218 üzenetére
Egy alkalmazás meg akadt kikapcsoltam majd vissza, de semmi akkut ki vettem majd újból. Nem lett bele nyúlva frissítetem pc com. 2.0 keresztül 62 rom de az hetekkel előbb volt a bal sarok ban ott az imei szám én takartam ki az, hogy a belsejében mi van, nem tudom (nem tudom szét szedni)
-
sutabence
csendes tag
Halihó, én is voltam T-mobilenál kalibráltatni ma, eddig semmi problem.
Egy kérdés: Az alkalmazáskezelő hova pakolja az adatokat a kártyán sima, módosítatlan rendszeren? -
coreduo
csendes tag
Sziasztok, vásároltam egy ST 15i telefont 2011 12 24 T-mobilnál, két hete a telefont nem tudtam be kapcsolni a töltésre sem reagált elvittem a szervizbe ahol tovább küldték, mert ök. nem tudták megjavítani most visszakaptam nem javítják meg, mert a készülék belsejében mechanikai sérülés van (karcolás). A garanciát megvonták (szerviz Cordon Electronics) én a telefont nem szedtem szét eszközeim sincsenek hozzá meg egy garanciás telefon minek is nyúlnák , hozzá valaki tudna segíteni mit, tehetnék
-
half333
őstag
Létezik az h MIUI témát (mtz) átkonvertálni valahogy miui rom nélkül is lehessen használni?
-
Lipton
őstag
Arra van lehetőség, hogy a rádó a telefon hangszóróján szóljon?
-
Lasy
veterán
válasz
Forestlord #10206 üzenetére
mivel neked van root jogot, feltehetőleg te meg tudod csinálni. akinek nincsen root annak kell visszateni a 42-est, és megcsinálni a root-ot, recovery-t esetleg frissítheted ota-n a 69-re, és utána ha előjön megcsinálhatod.
-
Nundee K.
tag
válasz
Forestlord #10206 üzenetére
A haverodéra értette, gondolom.
Root-olt telónál a megoldás:A .42-es ROM-ot letöltöd és Flashtool-lal tudod "felflashelni".
[ Szerkesztve ]
-
Forestlord
csendes tag
Szia Lasy!
Ezt most a V2 rootoltra érted, tehát ami az enyém, hogy ha visszateszem a 42-est, akkor az megoldja a gomb éltre kelést,vagy a haveromét a gyári csak frissített, de nem rootolt és nem piszkáltnál oldja meg ez a problémát?
(Amúgy hogyan tudom visszarakni a 42-est, vagyis mivel?)
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Lasy
veterán
-
Lasy
veterán
válasz
Forestlord #10203 üzenetére
visszateszed a 42est rootolod, és megvan oldva.
-
Forestlord
csendes tag
-
Nordik
őstag
Ha voltam bent szervizbe az érintőgombok életrekelésével kapcsolatban, amit elvileg meg is csináltak és most csinálok egy gyári adatok visszaállítását akkor nem lesz megint rossz ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia X10 mini egy új kategóriát teremtett, az utód pedig mindenben jobb lett nála és továbbra is egyedi ajánlat az okostelefonok között.
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- Elemlámpa, zseblámpa
- Cyberpunk 2077
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest