- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoneDragon
veterán
válasz
Rushmachine #499 üzenetére
Néha úgy érzem, te egy beépített SE ügynök vagy!
-
Rushmachine
csendes tag
"Na ki a király?Hát ez." Egyetértek ,nekem is volt pár telóm ,de ez a best.Persze most lehet azt mondani,hogy fejlődött a kor meg stb stb... de ennyire nem szerettem telcsit mint ezt.
A 3g dolgnál meg csak ismételni tudom magamat,elég akkor bekapcsolni a 3g ha update elsz ,eleinte a varázs miatt persze ez macerás lesz ,de az aksi miatt érdemes !!!! Meglátod a különbséget -
x@y
tag
Sziasztok!
Lassan 2 és fél hete vagyok X10 tulaj és eddig nagyon meg vagyok elégedve a telóval.
Hero-ról váltottam, tehát nem ismeretlen a rendszer, de tény, hogy annak ellenére hogy az 1.6 nem a legfrissebb verzió az X10 sokkal opciónáltabb az 1.5-nél.
A váltás okacsakis a külcsíny. Egyszerüen gyönyörű pedig én nem igazán kedvelem a tepsi jellegű készülékeket (lasd: Iphone. volt, 2 napig bírtam aztán ment!) ez a finom éleivel a valós gombsorával és az óriási képernyővel nagyon megtetszett.
Csatlakozom a többi hozzászólóhoz akksi téren. Ez az egyetlen negatívum, leválasztás után 11 órával akksi 47%. Katasztrófa.Igaz 3g folyamatosan bekapcsolva, frissítések beállítva, lassan eljutok odáig, hogy korlátozom a hálozatot 2g-re, talán nyerek pár %-ot.
Összegezve:Eddigi legjobb telóm(30-40 db után)Na ki a király?
Hát ez. -
válasz
Rushmachine #496 üzenetére
nem értettem félre semmit, és nem is neked írtam!
mellesleg már akkor szóba került a 3g vs 2g (link), amikor még szó sem volt arról, amiről te utólag írtál... -
Rushmachine
csendes tag
Ohhhhh te valamit nagyon félreértettél !!!Köszönjük a felvilágosítást a 2g és 3g fogyasztás között ,de anno ez azért lett írva ,mert a proginak a neve ez (ill widgets) nem azért mert érdekelt minket a 2g és 3g közötti fogyasztás beli külöbség.Ez a widgets csak arra szolgál ,hogy bedob a droid Net configjába azonnal és kikapcsolható a 3g elérés ,erről lett volna itt szó
ami ugye aksi kimélő a X10 esetében ,mivel most ezen ment a téma
-
válasz
Hadzsi Gábor #493 üzenetére
akkor te biztosan gyakorta olyan helyen jársz, ahol problémás a 3g térerő, és a telcsi ugrál a 2g és a 3g között, keresi a hálózatokat - mert normális 3g lefedettség esetén - ha nem kell keresgélni/ugrálni a tecsinek - mondhatni nincs különbség a 3g és a 2g fogyasztás között!
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
Hadzsi Gábor #493 üzenetére
Ugye ugye
-
Hadzsi Gábor
csendes tag
válasz
Rushmachine #488 üzenetére
Nem voltam lusta, és megérte. Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség van a 2G és 3G fogyasztás között. Most, hogy figyelek erre fele olyan lassan merül.
-
kaller1
veterán
Mielőtt valaki megkérdezi: jó bele a turbo sim.
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
liquidmoon #489 üzenetére
Világ x10 userei egyesüljetek
-
Luser2000
addikt
válasz
liquidmoon #489 üzenetére
üdv a klubban!
-
liquidmoon
aktív tag
Kb fél napja én is x10 tulaj vagyok, eddig pöpec
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
Hadzsi Gábor #487 üzenetére
Ne légy lusta " dont be lazy "
kikapcsolni a 3g-t mert az a gyenge keresztmetszet.Van egy app ami bedob egyből a NET menűbe és ott kitudod lőni a 2g 3g funkciókat 1 gombnyomásra.Ez egy widget amit kitettem az asztalra bármikor elérem és így nálam csak ,akkor megy a net ha update lek még véletlenül sem csinál forgalmat a kicsik ha nem akarom.A másik meg jobban bírja az aksi is.Egy hátránya van a timescape widget megkergül és az alap asztalon ha a gyári dolgokat használód az óra fölött ugye mutatja a legfrissebb eventet ,ilyenkor néha rájön a bolond óra és nem frissít.Ilyenkor kidobom a widget et a kukába és újra kirakom és frissít rendesen.Bent a Tinescape menűben viszont minden rendben megy ettől függetlenül is,mutat mindent rendesen csak a widget szarakszik!!!!
R -
Hadzsi Gábor
csendes tag
válasz
Rushmachine #486 üzenetére
Kali, Norbi89, PAtr0n, Rushmachine köszönöm a kommenteket.
A két napos működésen továbbra is csodálkozom. Nekem szerintem akkor sem bírná ki két napig, ha reggel otthon hagynám az asztalon. Reggel 6-tól este 6-ig úgy merül le 25%-ra, hogy kb. kétszer fél órát netezek a vonaton, napközben néha ránézek néhány RSS csatornára és néhány percet beszélek. A kijező fényereje automatikusra van állítva. Mondjuk a telefon egész nap 3G hálózaton van, lehet, hogy ezzel sokkal többet nyernék, de lusta vagyok kapcsolgatni. Azt viszont észrevettem, hogy ha reggel mikor beérek a munkahelyre, és USB-n visszatöltöm a telefont 80-90%-ról, utána lassabban merül, estére úgy 50-60% körül lesz. Mondjuk eddig még nem hagyott cserben az akku, csak kicsit aggódom, hogy mi lesz egy olyan napon, amikor intenzívebb használatra kényszerülök (GPS, Wifi, fotózás). Egy fél napot így simán bírt egy túrán, de nem tudom mi lett volna,ha késő estig nem jutok töltőhöz. Úgy vettem észre, hogy tényleg az alapfogyasztás nagy, az alkalmazások már nem nagyon dobnak a fogyasztáson.
Ami leugrott a telefonról az a Weather widget és az akku %-os töltöttségét jelző widget. Ez mintha használna kicsit, bár két nap így sem lesz belőle.
Fél napra leszedtem az AdvancedAppKillert, én nem éreztem különbséget. Feltehetőleg annyi a fogyasztása, mint a háttérben időnként magától elinduló alkalmazásoknak.
Bár szerintema hatása is inkább lélektani. Nem nagyon éreztem semmilyen sebességbeli különbséget bármennyi program van a háttérben. Köszönhető az erős processzornak. És a memóriaszivárgás sem tűnik fel addig, amig meg nem nézi az ember az AppKillerben, hogy mennyi a szabad memória.
Mindezekkel együtt a telefont szeretem. Nem, nem szeretem, imádom. Megváltás volt a WinMo után, még az iPhone is csak egy nagyon halvány gondolat volt a fejemben amíg meg nem láttam és ki nem próbáltam ezt. -
Rushmachine
csendes tag
válasz
Hadzsi Gábor #482 üzenetére
" AdvancedTaskKiller " én is ezt használom ,nem automatizáltam ,manuálisa nyomom ki azokat az alkalmazásokat amiket nem akarok használni!! Az érdekes az ,hogy tényleg benne maradnak a progik a háttérbe ,nem igazán értem miért ,max a gyorsabb indítás érdekében.Az ébresztő funkció valószínűleg tényleg az alkalmazás bezárása miatt történhetett,ebben van ráció.Néha kitörlöm a progikat ,minimális gyorsulást ad.Nem számottevő .
" A szűk keresztmetszet viszont az akku. " Hát igen ,mivel elég szabad és konfigolható a rendszer .Érdemes kilőni a netet meg a GPS és csak ,akkor bekapcsolni a frissíted a facebook ot vagy a különböző alkalmazásokat netről stb stb... Megfigyeltem ez növeli az aksi időtartamát.így megvan a 2 nap.De töltő mindig legyen az embernél.Azt is megfigyeltem ha töltés közben netezel vagy komolyabb aksi zabáló dolgot csinálsz lassabban tölt.Ergo hagyjuk pihenni a drágát magában tölteni 1 órát és feltölt.De nem USB ről hanem töltőről az jobb úgy vettem észre!!
" Nem is a funkciók miatt várom a 2.1-es (még inkább az esetleges 2.2-es) "Ezzel én vagyok így is,mivel szerintem a Sony nagyon felturbozta az 1.6 nem igazán igénylem azokat a features ket,nem érzem hiányukat.Max csak dob majd a telcsin.
A kijelző így is brutálisan szép,ha meg valaki AM-OLED fun nyomja föl manuálisan a brightness és kiveri a szemét." A telefon gyönyörű, szerintem a legszebb a kategóriájában." Ezt én is így látom ,tényleg a legszebb.
" Alapból szerintem nem sok forgalmat generál, néhány MB naponta, az 500MB-os előfizetéssel bőven elvagyok. " tényleg nem sokat csinál ,persze ez attól is függ mit állítasz be neki ,mennyi mail ed van ,hol vagy fent facebook,twitter ,mennyit netezel
nekem 1 hónap alatt 1100mb de ugy hogy tegnap megnéztem a you tube ról stream elve HD ban a Moszkva teret ami 8 részből állt és kb 50mb volt HD ben részenként.Ami ugye 400mb ,ergo 600 mb ugy ment el ,hogy nyomkodtam rendesen.Meg töltögettem föl is.Amint vége lesz a varázslatnak szerintem 300mb lesz a max filmeket meg csak akkor nézek stream elve ha lesz WI-FI a környéken.Ja és a Network monitort használom adatforgalom számlálásra.Teljesen szupi." A Gmail megy rendesen, de ha a Freemail fiókomat ellenőrzöm alapból letölti a teljes levelet melléklettel együtt. Ez pedig nem valami jó, sok mellékletet kapok, amit csak otthon szeretnék megnézni és már a WinMo-n is be lehetett állítani, hogy mekkora részt töltsön le a levélből. " Biztos van valami mail kliens progi a marketen nézd meg.
Hirtelen ennyi
R -
PAtr0n
addikt
válasz
Rushmachine #477 üzenetére
Ennèl is ùgy működik, hogy ha wifin netezel, alapbòl àtkapcsol high kvalityi-re a Lyùtùb.
Ha mobilneten is szüksèged van rà, külön be lehet kapcsolni ahogy ìrtad.
A hangproblèma meg màr annyira nem zavar, egèsz hozzàszoktam, csak rögtön a K800 utàn fura volt. De rosszabb attòl sajnos.Hadzsi Gàbor:
Sajnos valòban elèg nagy a memòria szivàrgàs, nekem kb. 4-5 nap intenzìv hasznàlat mellett harcolòdik le annyira, hogy felszabadìtàs utàn is csak kb. 60Mb lesz szabad.
Az akksi nekem ùgy bìr közel 2 napot, hogy intezìven netezek (sokszor keveset), 1-2 jàtèk és telefonàlàs, sms ìràs is van. Amùgy rengeteget szàmìt a fènyerő. Automatàra èrdemes tenni, ìgy sokat spòrolhatsz.
Az èbresztőòra funkciòt kipròbàlom, hogy futva hagyom, kìvàncsi vagyok. -
válasz
Hadzsi Gábor #482 üzenetére
lehet, hogy pont a task killer az, ami zabálja/zabáltatja az akkumulátort! a spica topic lakói közül például többen is írták, hogy a task killer eltávolítása után jelentősen nőtt az akkumulátoros üzemidő! telepakolod a rendszert bizonyos task kezelő alkalmazásokkal, és így a több lesz a kevesebb...
-
Hadzsi Gábor
csendes tag
Egy hónapi tapasztalatomat tudom megírni, hátha érdekel valakit.
Először a szubjektív rész. A telefon gyönyörű, szerintem a legszebb a kategóriájában.
A kijelző remek, a sebességgel elégedett vagyok. Persze két és fél év HTC Touch után nem nehéz lenyűgözni ebben a tekintetben.
A 2.1 hiányát én nem érzem, szerintem elég jól sikerült a kezelőfelület. Igaz nem is próbáltam még 2.1-es androidot, amire nekem szükségem van, azt könnyen elérem,
számomra megfelelően testre szabható. Ami furcsa WinMo után a háttérben időnként maguktól elinduló alkalmazások, pl. Google Maps. Erre az AdvancedTaskKiller alkalmazást használom, megfelelően működik, a beállított időközönként lelövi a nem használt futó alkalmazásokat. Ezzel együtt erre a rendszerre is jellemző a memóriszivárgás. Míg reggel kb. 150MB szabad memóriát jelez a telefon, délutánra ha nem indítom újra a telefont ez a felére csökken. szerencsére sebességben nincs változás.
A szűk keresztmetszet viszont az akku. Több hozzászoló írta, hogy két napot bít a telefonja, nem értem hogyan. Nekem ha reggel leveszem a töltőről délutánra mire hazaérek 25%-ra csökken, biztosan nem bírna ki még fél napot. Ebben normál telefonhasználat és kb. máfél óra mobilnet egy kis játék és zenehallgatás van benne. Szerencsére még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy lemerült volna az akku nap közben, de nem tudom hogyan bírná, ha egész nap GPS-t kellene használnom. Az azért megállapítható, hogy a telefonnak az alapfogyasztása magas. A beállításokat megnézve, a kijező, az üresjárat és az android rendszer fogyasztása teszi ki a teljes fogyasztás legalább 80%-t, az alkalmazások már nem sokkal dobják meg. (Kivéve néhány alkalmazást. A Layar például képes 20 perc alatt 10%-t meríteni az akkun, míg például egy félnapos túra GPS használattal, trackrögzítéssel fotózással alig fogyasztott többet.) Nekem alapfeltétel, hogy a telefon egy napot minden használati körülmény között bírjon, ez mondjuk eddig teljesült.
Nem is a funkciók miatt várom a 2.1-es (még inkább az esetleges 2.2-es) frissítést, hanem az üzemidő miatt. Hátha kicsit jobban optimalizálják a rendszer fogyasztását.
A kamerára nem sok szót vesztekgetnék. Igaz, hogy 8 Mp, de szokásos telefon kamera, használható képeket készít a telefonokra jellemző kompromisszumokkal.
Többen írtak arról, hogy a telefon nem ébresztett. Ebbe a csapdába én is beleestem. Alapból az ébresztéshez futnia kell a telefon ébresztő alkalmazásának. Ha ezt bezárjuk nem ébreszt. Nekem az AdvancedAppKiller zárta be, egyszer nem ébresztett. Utána megnéztem az alkalmazást, és beraktam az ébresztőt a nem bezárandó alkalmazások listájába. Azóta működik rendesen. Nethasználat: ahogy minden Android telefon, ez is félkarú óriás net nélkül. Alapból szerintem nem sok forgalmat generál, néhány MB naponta, az 500MB-os előfizetéssel bőven elvagyok.
A hozzá adott fülhallgató szeritem elég jó, egyetlen hátránya, hogy nem tudom olyan nagy hangerővel hallgatni, mint szeretném, bár nem is kell, mert a gumiharang minden külső zajt kizár. Meg is van a hátránya, figyelni kell, mert már majdnem ütött el autó emiatt.
A fülhallgatónak egy titka van, úgy kell berakni, hogy az egyik kezeddel előrehúzod a füled, a másikkal pedig benyomod a hallgatót amennyire tudod. Sokkal intenzívebb így a basszus. Röviden ennyi. A levelezéssel kapcsolatban viszont lenne kérdésem hozzáértőkhöz. A Gmail megy rendesen, de ha a Freemail fiókomat ellenőrzöm alapból letölti a teljes levelet melléklettel együtt. Ez pedig nem valami jó, sok mellékletet kapok, amit csak otthon szeretnék megnézni és már a WinMo-n is be lehetett állítani, hogy mekkora részt töltsön le a levélből. Nem tudom, hogy androidnél be lehet-e ezt állítani.
Elnézést, ha terjengős voltam. -
Rushmachine
csendes tag
Off: Vazze elmegyek kórházba 3 napra ,visszajövök találok 4-5 hozzászólást ,beírok valamit rögtön megperdül a fórum ,én kellek ide :-)
On: Volt sok telefonom,szépek is jók is ,de a reggeli coffe mellé 4" igen vonzó,két kézzel birkózok vele néha,lehuzza zsebem és pénzt se keres helyettem,a hang minőség volt már jobb,de szerelem volt az első látásra ! X10 én így szerettlek ! :-)
-
joey04
titán
válasz
Én úgy tapasztalom, hogy csak wifinél van ez engedélyezve az iphoneban, akkor látható a különbség nagyon, sima mobilneten meg úgy tudom elérni a jobb verziót, ha fent van a YourTube és kiválasztom a high qualityt letöltésnél. akkor szép lesz.
-
törölt tag
válasz
nem akarok hülyeséget mondani, de a szifon kijelzője eleve kis felbontású, szóval lehet, hogy simán azért nem látod csak a különbséget rajta.
-
Rushmachine
csendes tag
Érdekesség,annak aki esetleg nem tudnà: A you tube playeren elindítunk egy videot,majd opció gomb(bal szélső) ott a more füll majd watch in high quality ,ez persze csak azoknál a videóknál müködik amelyeknek van HD feltöltése .Most néztem meg a moszkva teret HD ban,tűéles képpel ,szuper hanggal (a kiváló fülessel) Ezen a 4" kijelzőn kibaaasz jó volt!!!Strem hibátlan volt,egyszer sem akadt meg!Az iphone nál nincs ilyen opció!!!Elméletileg automatikusan érzékeli a szifon a sebessêget és ha elég neki bekapcsolja a HD streamet,de én még sose láttam.
-
c0p1
tag
válasz
Danielmagua #469 üzenetére
A hang engem se zavar,én 18 án vettem egy hófehéret(eszméletlen szép),a ledet külön kell sajna bekapcsolni,nem automatikusan érzékelve vakul. Állítólag ez az Android 1.6 miatt van.
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
Danielmagua #472 üzenetére
Amúgy ja tényleg kicsit túl van,mert simán lehet jól hallani mindent.Csak az iphonehoz képest egy picit hallkabb és mélytónusú,de kipróbáltam összehasonlítás képpen 4-5 telcsi hangját és teljesen rendbe van.A kezelőfelületről + csak annyit 3 nap nyomogatás után nagyon kézreáll jobban,mint a symbian,vagy a sense vagy akármelyik.Kellett valami az Ip-ból és kerestem a timescapet állandóan . :-)
-
eladotattoo
csendes tag
Ez a lényeg
Csak olvas az ember mindenfélét, mielőtt megveszi a kiszemelt telefont.
Üdv! -
Danielmagua
csendes tag
válasz
eladotattoo #471 üzenetére
Szerintem túl van kicsit misztifikálva ez a hangerő probléma. Valóban kicsit mély tónusú és nem a leghangosabb de simán értem azt amit mondanak még kamionok mellett is.
-
eladotattoo
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes dologra bukkantam a neten, ami talán megoldást nyújthat a hangerő problémára. Nem tudom, hogy ismeritek-e, vagy próbáltátok-e már a telefont szervíz módba rakni. Ott állítólag lehet a hangerővel variálni. Mindenesetre egy próbát megér.
A leírás menete: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=671367
Ha van kedve és ideje valakinek kipróbálni...
Az esetleges tapasztalatokról szívesen olvasnék, mert ma délután szeretném megvenni a telefont, és ez sokat jelentene
Üdv! -
Danielmagua
csendes tag
válasz
Danielmagua #469 üzenetére
A QR kód Dolphin browserrel megy, bocsi!
-
Danielmagua
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ma hozta meg a futár a telefonomat és a mellett, hogy nagyon elégedett vagyok vele akadt egy kis problémám is. Mégpedig az, hogy fényképezéskor a vaku(LED) nem kapcsol be, menüben pedig csak a "kameravilágítás" elérhető amit mindig külön be kell kapcsolni és ráadásul folyamatosan működik. Van-e erre valami megoldás? Lehet, hogy én vagyok a láma de nem tudtam rájönni a megoldásra.A másik pedig, hogy QR kódot böngészőben hogy tudok beolvasni? az alap böngésző a ludas? Egy BeeTagg nevű programot letöltöttem de az csak fényképezős módon működik.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Luser2000
addikt
válasz
Rushmachine #458 üzenetére
Köszönöm szépen!
Triviális, nem tudom nekem miért nem ugrott be...)
-
termon
csendes tag
válasz
BoneDragon #461 üzenetére
a látványvilága nekem sem annyira, de abban sokkal használhatóbb widgetek vannak, bár nem vagyok túl widgetpárti, de azok a tesztek amiket a desire-ről láttam, meggyőztek róla hogy lehet ezt emberbarát módon is csinálni.... a többi cucc nem is nagyon kéne abból a gépből, a multitacstól én nem dobok hátast, az amolednek az előnyei mellett a hátrányai is ugyanúgy megvannak, és ha az iksztízre kijön a 2.1 remélhetően a sebességük is nagyjából ugynott lesz (legalábbis úgy olvastam h a 2.1 egyik legnagyobb előnye a nagyobb sebesség, plusz a SE azt igérte h hangol a saját UI-ján is), merthát a proci ugyanaz, a ram-beli különbség meg ha jól tudom csak sok program futtatásakor jön ki
-
törölt tag
semmi köze a kettőnek egymáshoz. ahhoz, hogy mondjuk a sense-t fel lehessen tolni az kéne, hogy első menetben rootolható legyen teljes értékűen a telefon, másodsorban pedig a bootloader engedjen futtatni hivatalos aláírás nélküli rom-ot is.
és egyébként ponthogy a 2.1-es update fog megint nehezíteni a dolgon, mert azon elképzelhető, hogy a mostani rootolási módszer nem fog már működni. -
termon
csendes tag
és arra nincs esély h ha kidobják rá a 2.1-et akkor rá lehessen majd valahogy hegeszteni a Sense-t? mert szvsz ez egy álomtelefon lenne azzal a felülettel
-
n0_gAboR
őstag
USB Dongle segitsegevel mar rootolhato az X10
forras: [link]Dongle nelkuli megoldason egyelore meg dolgoznak az uriemberek.
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
Luser2000 #457 üzenetére
Hosszan rajta tartod az újjad a képen és megjelennek az opciók és lesz egy olyan ,hogy csatolmány másolása az SD kártyára ,most ezt fordítottam ,mert nekem angolra van állítva ,de valami hasonló szöveget fogsz látni + ez a nyomvatartós opció szinte mindehol működik így van a copy paste is!
Respect
R -
Luser2000
addikt
Ha kapok egy MMS-t, akkor az abban lévő képet hogyan tudom lementeni az SD kártyára??? Nem találok ilyen opciót.
-
eladotattoo
csendes tag
PAtrOn!
Köszönöm a választ. Igazából a halkabb hang, ami elbizonytalanít egy kicsit, de majd meglátjuk. Még mindig inkább ez, mint a Legend térerőproblémái
Üdv! -
Rushmachine
csendes tag
Semmi baj kinek a pap ,kinek a papné .... nekem a lánya
Szóval a lényeg a felhasználó élmény?LOL Hát az iphone nál max annyi ,hogy gyors ,de ez sem igaz így ,mert az is nagyon kellemesen betud lassúlni ,a fotóknál vagy a gépelésnél volt hogy úgy beragadt a kiválasztott betűt néztem 20 másodpercig ,szóval ....
Egyetértek Patron kollégával az Itunes az egy rakás szar ,nem jó az semmire.Az iphone OSX olyan zárt rendszer ami nem enged semmit testreszabni ,stb stb...
Olvasd el a 367 es postomat ott részletesen kifejtem a problémákat az iphone-nal,ilyen hibák mellett (és nem írtam oda le mindent) valkai azt mondja ,hogy felhasználói élmény milyen jó az iphone nak ,akkor használja.És ezt nem bántásként mondom ,de én 2 éve APPLE használat után hányok tőle,eladtam a Macbook omat ,a iphone meg melós telcsinek használom jól lehet ütni vágni
R -
PAtr0n
addikt
Nem vita, de azèrt csak leìrtad, nehogy jòl èrezze magàt.
Akinek tetszik a Szifon egyszerűsège, ès el tudja viselni hogy alapbòl egy zàrt rendszer, az hasznàlja. Èn szemèly szerint hànyok az àjtùnsztòl, ès a többi almàs ficsűrtől.
Ràadàsul divattelefon lett. Sokan nem is a tudàsa miatt vettèk meg.
Igazàbòl egy dolog tetszik benne nagyon: Mindenben gyors.De a lènyeg az igènyekben rejlik. Mivel nem vagyunk egyformàk, ezek is különbözőek.
-
joey04
titán
Vettem egy ilyen készüléket, de gyorsan el is adtam. A felhasználói élmény nálam sehol nincs az iphonehoz képest, így visszakerült a sim a szifonba. Nem vitaként írom, csak, hogy azért van más vélemény is a világon...
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
BoneDragon #450 üzenetére
Naná,hogy jobb . Én Iphone ról váltottam ,annyira tele volt már a tököm az APPLE hülyeségeivel ,hogy nem is igaz.Tiszta felüdülés volt az X10 az Iphone után.Igazi szabadság.Igazán akkor lehet megérteni a különbséget hamár 1-2 hete használja az ember,szuperúl testre szabható, gyönyörű nagy kijelző , stb stb...az iphone a kanyarba sincs ehez képest ....
-
BoneDragon
veterán
válasz
Rushmachine #448 üzenetére
Téébe nyomkodtam vagy másfél órát. Nekem nagyon bejött! Párom első véleménye a telefonról: "Sokkal jobb mint az iphone!"
Osztom a véleményét!
-
c0p1
tag
Osztom a véleményt! Én ma vettem egy független fehéret és komolyan a symbian után egy új világ. csodaszép,masszív,és hatalmas a tudása. kevesebbre számítottam,aztán ahogy elkezdtem használni... az se végre összekapkodta magát.
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
BoneDragon #446 üzenetére
Sárkány szerintem ne hamarkodd el ,azért ugorj be egy sony ba és skubizd meg a telcsit,mindent összevetve csak ez a hang dolgot lehet ugymond komoly hibának felróni a telcsire ,azonkívűl nagyon kellemes telcsi.Kész élmény vele az operálás
-
Rushmachine
csendes tag
Olvastam az összeset,de valszínűleg nem emlékeztem,szóval mit is csinált pontosan ,mert ezt a hangos dolgot nem értem?A sound and display ben a audible selection opciót ha bekapcsolom nekem simán működik.Mondjuk még nem szedtem le az Audiomanagert ,de majd meglátjuk. Nem tudod visszakapcsolni?
-
BoneDragon
veterán
Akkor jó, hogy nem ezt a telefont fogom venni. Barátnőmnek van egy régi samu telefonja és olyan rossz a hangja, hogy az agyamig kell feltolnom a telefont, mire hallok is belőle valamit... Átérzem az x10 problémáját.
Remélem kijavítják, mert a hibái ellenére eléggé bejövős! -
PAtr0n
addikt
válasz
Rushmachine #443 üzenetére
Olvastad a 421-es hsz.-emet? Szèpen összekuszàlt valamit a telòban az emlìtett progid.
Persze lehet ez is csak egyedi problèma.eladotatto: Zajosabb helyen èn màr erősen a fülemhez kell, hogy szorìtsam, ès mivel mèly tònusù is ràadàsul, nehezebben is èrteni. Na? Elvettem tőle a kedved?
Azèrt a helyedben èn ezt a telcsit vàlasztanàm! -
eladotattoo
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezem, hogy lecserélem régi telefonomat valamilyen android típusra (X10, HTC Legend, Moto Milestone). Első helyen az X10 áll, de a fórumot olvasva két dolog bizonytalanított el. A tulajdonosoktól kérdezném: Konkrétan mennyire halk telefonáláskor? Zajosabb környezetben már nehezebben érteni a partner hangját? Max hangerőn is nagyon oda kell figyelni, hogy megértsem?
A másik az ébresztőórához kapcsolódó aggodalom. Lehet, hogy ez android sajátosság, de a fentebb általam megjelölt telefonoknál is problémás az ébresztés (hol működik, hol nem), pedig azokon már 2.0 illetve 2.1 rendszer fut.
Köszönöm a válaszokat! További szép napot -
Rushmachine
csendes tag
Közérdekű : Nem akarom elkiabálni ,de találtam egy progit a hang probléma részbeni megoldására . A hangerőn dob egy kicsit és a telcsi teljes körű hanggal kapcsolatos dolgait faszán lehet konfigolni ,úgy fut a store ba ,hogy Audiomanager . Lehet án vagyok süket ,de nekem egy kicsit dobott a beszélgetési hangon(hangerőben).
Respect
R -
Oly
őstag
Sziasztok!
Van egy MBW-150 SE BT-s karórám.
Ezzel az Androidos kütyüvel is kommunikál?Gondolkodom a P1-esem lecserélésén.
Vagy szerintetek várjam meg a mini prot?
-
törölt tag
válasz
Rushmachine #440 üzenetére
nézz rá az árkeresőben, 13-ért lehet kapni mw600-at már.
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
BoneDragon #438 üzenetére
Az a szêp az androidba,hogy más ophoz képest testreszabható,pontosan ahogy a kolléga is mondta meg kell tallálni a neked megfelelő cliens progit és azt kell használni.A droid inkább olyan embereknek való kik szeretik a szabadságot és molyolni a nekik megfelelő felületért.Szóval kockáknak.Amugy copy paste alaból tartalmaz a cucc.A sony valamire nagyon nagy hangsúlyt fektetett lásd timescape,mediascape,valamire meg kevesebbett.De szerintem nagyon kool lett.Kipróbáltam a HTC sense t több gépen is de nekem nem jön be,szerintem ez jobb.És a másik hiàba volt 2.1 időnként az is megröccent int ez,szóval...a másik néztem az mw600 de sehol sem talláltam,több sonyba is voltam,de sehol sem volt plussz horror áron.20k szóval ha veszek is ,csak kint fogok.respect
-
törölt tag
válasz
BoneDragon #438 üzenetére
nem egészen ugyanaz az elvárás a két telefon esetén. ugye szálakba összefűzve kezeli az üzeneteket az adott feladótól, egyes szálakat tudsz törölni, meg be lehet állítani, hogy egy szálban hány elem után dobja el a régi üzeneteket.
régen még szempont volt, hogy mondjuk csak X darab sms fér el a memóriába, vagy a sim kártyára, míg manapság ez gyakorlatilag korlátlan. akinek meg az alap megoldás nem elég, annak vannak 3rd party megoldások a marketen. -
PAtr0n
addikt
válasz
Luser2000 #434 üzenetére
Az első problèmàdra tudok megoldàst:
Marketről töltsd le a Handcent sms nevű progit.
Sokkal jobb mint a gyàri sms kezelő, rengeteg beàllìtàsi lehetősèggel.
Amikor bent vagy egy adott szemèly üzenetei között, nyomd meg a menü gombot --> egyebek --> batch mòd. Ekkor megjelennek a pipàk helyei az üzik mellett. Menügomb ismèt, ha törölni akarod a kijelölteket, vagy ki is lèphetsz a batch mòdbòl.Levelezèsre mit hasznàlsz?
Rushmachine: Csak jönne màr az a major update...
Timescapenèl eddig nem is figyeltem, hogy megy a hàttèr. Tèlleg megy -
Luser2000
addikt
válasz
BoneDragon #435 üzenetére
az androidot futtat?
-
Luser2000
addikt
Van két nyűgöm. Talán valaki tudna rájuk megoldást mondani nekem. Nevezetesen:
Nem lehet törölni több rövid szöveges üzenetet. Vagy kitörlöm a feladóhoz kapcsolódó valamennyi SMS-t egyzerre, vagy pedig egyesével nekiállok kigyomlálni a feleslegeseket. Ez rettentő vacak megoldás. Nem is értem, hogy miért nincs "üzenetek kijelölése (törlésre)" funkció? Akkora nagy fejlesztői tudást igényelne?
Levelezés közben vettem észre, hogy nincs "jó" kijelölés / másolás / kivágás funkció. Volt egy hosszú levelem, amit teljes egészében ki szerettem volna jelölni (vágólapra való másoláshoz), de nincs ilyen opció. Van ugyan szöveg kijelölés lehetőség, de a tényleges szöveg kijelölése már igen csak bonyodalmas, rossz. (ebből a szempontból pl. az iPhone megoldása nagyon tetszett).
Valami gyakorlatias megoldást tudtok ezekre?
Köszi, Balázs
-
Rushmachine
csendes tag
Mondtam én ,detto itt is az a helyzet.Furcsa is lett volna ha a SE jelent pillanatban lévő HIGH END telcsijébe nem a legjobb cuccokat pakolja.Meg ha hardware es lenne a gond,akkor is lehetne javítani software es erősítő progival+ 1-2 szűrűvel szóval nagy valószínűleg a 2.1 major update megoldja a gondot.
Nem tudom észre vettétek e de a timescape menűbe ha bent vagytok,akkor a háttér mozog,ezt csak azért mondom el ,mert a 2.1 nél features ként emlegetik a mozgó háttérképet,ebből is látszik,hogy a sony csapata nem kevés időt molyolt a oprendszer csinosítgatásával.Látszik ,hogy maximumot hoztak ki a 1.6 ból -
PAtr0n
addikt
válasz
BoneDragon #430 üzenetére
Honnan veszed, hogy a hangerő ès hangminősègbeli problèma hardveres eredetű?
Èrdekelne a dolog! -
PAtr0n
addikt
válasz
Forchalad #428 üzenetére
Sajnos a hangerő (ès minősèg) problèma lètezik, de lesz rà megoldàs elvileg.
Igen, muszàj szoknom a balradőlős èkezeteket, pont az alàbb feszegetett sms kòdolàs problèma miatt.Amùgy a headsetre visszatèrve: jò, hogy adtàk a telcsihez, màr rengeteget hasznàltam, ès nagyon minősègi.
-
Forchalad
tag
Ezt a hangerőproblémát eddig nem olvastam csak egy helyen,nem gondoltam hogy ez ilyen sok helyen jelentkezik,de biztos egy szoft frissítéssel megoldható bár nem értek hozzá. Ez az a dolog amit 10 perc nyomkodásból nem vesz észre az ember...
WM600-as füles meg nagyon korrekt,bár még nem olvastam el a cikket.
PAtron: Milyen jól észre lehet venni hogy te a mobilról írsz
Fordítva vannak az ékezetek
-
PAtr0n
addikt
válasz
romeomalac #425 üzenetére
A telcsi rendes hangszòròjàròl van szò. A fejszettel semmi gond nincs.
Amùgy a napokban lett 6 kèkfogas fejszett letesztelve itt az arènàn, köztük ez az MW600-as is, tessèk elovasni a cikket!Rushmachine: igen, tènyleg olyan oprendszeres fìlingű, ezèrt tetszik nekem is .
-
mang0o0
tag
válasz
romeomalac #425 üzenetére
Valószínűleg túl érzékeny a mobil mikrofonja, és nem lehet állítani a hangerőt. Talán lesz valami funkció a frissített Androidba, és akkor megvan oldva a probléma
-
romeomalac
tag
heh, mindig is tudtam, hogy a japánokkal valami nincs rendben. Külön teázó egy mobil körüli fanolásnak
Amúgy a hangra tényleg sokan panaszkodtak, ahogy olvastam de nekem nem mindig tiszta hogy konkrétan a telefon hangszórójára vagy épp a headsetre van a panasz
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
BoneDragon #423 üzenetére
Meglehet oldani software esen az erősítést simán ,ezért reménykedek ,hogy figyelik a user ek visszajelzéseit és 2.1 updatel ez is napvilágot lát.De mondom ez legyen a legnagyobb baja én azt mondom.
-
BoneDragon
veterán
válasz
Rushmachine #422 üzenetére
Sajnos a hangprobléma nem az android hibája...
-
Rushmachine
csendes tag
Na hellóka
"Rushmachine: Szinte tökèletes? Szerintem attòl azèrt mèg tàvol àll.
Lehet ennyit szàmìt hogy neked 1.0.16 (R1FA016) a verziòd, nekem meg mèg csak 14-es?"Nem magasztalom az egekbe,mert mint mondtam tökéletes telcsi nincsen,de az IPHONE után tiszta álom ez a készülék ,én ahoz mérten írtam amit írtam.
Most jelen pillanatban olyan vagyok ,mikor az 5 éves kisgyerek az első komolyabb karácsonyát tartja és napok óta örül a kicsomagolt ajándéknak.Van az a mondás,hogy minden csoda 3 napig tart,hát nekem még tart és tartani fog egy jódarabig
Egyedül ami zavar az tényleg az ,hogy halk a beszéd benne ,de szerintem valami segéd softival megoldható lenne vagy a 2.1 update ezen is segíteni fog.Azért a telcsinek nagyon jó az anyagválasztása ,nem hiszem ,hogy pont a mikin + a hangszórón sporólt volna a sony ,pláne ,hogy ez egy telefon aminek az éteri kommunikáció a legfőbb funkciója.
A másik ami nagyon tetszik az android adta ugymondd szabadság.Tiszta olyan ,mint ha egy rendes gép elött ülnék és lehet operálgatni a softikkal,beállítani dolgokat stb.. nekem más telcsinél pláne az IPHONE ál nem volt ez meg ez az érzés.Igazi oprendszer feeling je van.
R -
PAtr0n
addikt
válasz
BoneDragon #414 üzenetére
Ez igen, fene se gondolta volna, hogy ilyen rövid időn belül ennyit eladnak.
De azèrt kìvàncsi lennèk az euròpai eladàsokra is.
Kicsit megsürgethetnèk a 2.1-es android frissìtèst is.
Ma ùjabb buggal talàlkoztam: feltettem az audiomanager nevű progit kipròbàlàsra.
A progi hasznàlatàval egyszerre tudjuk a rendszerhangokat àllìtgatni. Nekem nem jött be, le is szedtem. Igenàm de azòta a "hallhatò kivàlasztàs" nem működik, nincs hang amikor egy programra nyomok. Újraindìtàs se segìtett. Majd sztem csak egy ùj szoft.
Lehet nem 1.6 alà csinàltàk.Rushmachine: Szinte tökèletes? Szerintem attòl azèrt mèg tàvol àll.
Lehet ennyit szàmìt hogy neked 1.0.16 (R1FA016) a verziòd, nekem meg mèg csak 14-es?
Nem èrtem, hogy akkor mièrt nem talàl frissebb verziòt a keresője?
Szòval èn mèg nem magasztalom annyira, amìg az èbresztèsi, hangminősègbeli ès egyèb hibàk meg nem szűnnek. Mondjuk az igaz, hogy ezek nem a telefon hibài,hanem a szoftverè.
Viszont nyomkodtam ma munkatàrsam Desire-jèt, nekem a Sonyericsson gui-ja jobban bejön mint a sense. Maga a telcsi szèp, jò hogy van benne MT, Amoled kijelző, meg 7 oldalnyi kezdőkèpernyő, viszont nem gyorsabb az X10-nèl, meg-megröccen az is görgetèskor.
Azèrt nagyon pöpec androidos kèszülèk az is!Hallottam egy olyan dologròl is, hogy rengeteg androidos kèszülèkben le van tiltva a 3D-s gyorsìtàs mert valami jogokat mèg nem vett meg a google hozzà, ezèrt csak a procit hasznàljàk a 3D-s alkalmazàsok. Igaz lehet ez?
Termon: Èn vagyok itt az örök elègedetlen, ezèrt azt ìrom neked, hogy szerintem kihangosìtva se valami jò.
Nem is elèg hangos, meg visìtva szòl. Sztem ez a lapos kialakìtàsnak köszönhető. De lehet majd a nagy szoft update (2.1) megold minden problèmàt, ès vègre èn is elègedett lehetek
-
válasz
BoneDragon #419 üzenetére
Én pl. beszélgetésre szoktam használni itthon, ha nincs lehetőségem vagy kedvem fülest használni vagy a kezemben tartani a telefont, mást meg nem zavarok vele.
-
termon
csendes tag
végigolvastam a topic-ot, és nem kaptam választ egy kérdésre, ami már a cikk olvasásakor is foglalkoztatott: milyen a hangminőség kihangosítva? 5800-ról akarok átállni, és abban ugyebár k..va jól szólt a zene kihangosítva, kíváncsi vagyok h mire számítsak
-
Ricardo
titán
válasz
Végre valami. Ráfér egy kis siker a gyártóra.
-
Rushmachine
csendes tag
válasz
Lol ,nem hiába első látásra beleszerettem a telcsibe ,lehet tudnak valamit a japánok
-
BoneDragon
veterán
Ez érdekes. Valamit tudnak a japánok...
A XPERIA alaposan felforgatta a japán piacot! 20 nap alatt 120.000 db XPERIA kelt el!
A DoCoMo a kezdeti 100.000 db-os rendelésére az első 10 értékesítési nap után kénytelen volt újabb 50.000 db-ot rendelni, majd április végén további 30.000 db-os rendeléssel készülni a májusi keresletre.
Azt, hogy az XPERIA milyen módon robbantotta a piacot, jól mutatják a következő adatok. Az XPERIA (X10) SO-01B-ből 20 nap alatt 120.000 db kelt el, a HTC Android változataiból 10 hónap alatt összesen 80.000 db-ot, a BlackBerry Boldból 14 hónap alatt 60.000 db-ot, a Toshiba Windows Mobile-okból 10 hónap alatt szintén 60.000 db-ot tudott a DoCoMo értékesíteni.
Áprilisban az XPERIA volt a DoCoMo legkelendőbb modellje, értékesítése többszörösen meghaladta a Japánban egyébként igen népszerű iPhone 3GS mennyiségét is.
A DoCoMo óvatos becslései szerint május végéig - azaz két hónap alatt - az XPERIA (X10) eladások akár 200.000 db. fölé is emelkedhetnek.
Az XPERIA-nak Japánban egy eddig más modellek esetében nem jellemző fan tábora alakult ki, a Tajvanban először látottakhoz hasonlóan XPERIA klubokat ("teázókat") hoztak létre és rengeteg website nyílt meg az Xperia számára. Például: klikkelj ide! A DoCoMo részben saját maga is fenntart fan oldalt, részben támogatja is a különféle közösségi szerveződéseket, oldalakat. -
-
predator24
tag
Köszi a korrekciót. Meguntam én is, hogy nem jött ki a számolás, így utánaolvastam, és valóban így van! Szerintem a régi telókon nem volt a magyar abc-nek megfelelő kódolás, így megszoktuk a 160 karaktert, és használtuk a rendekjezésre álló karakterkészletet. Aztán ugye jött a változás, és mindenki megörült, hogy végre van újfajta karakterkészlet, de azt elfelejtették, hogy így változott a kódolás, és kevesebb lett a küldhető karakterek száma.
-
válasz
predator24 #406 üzenetére
Egy apróság miatt nem jött ki a számítás
Egy "átlagos" SMS nem 8-bites kódolást használ, hanem 7 biteset, az ún. GSM ABC-nek megfelelően. Egy gyakorlatban majdnem megegyezik a 7-bites ASCII-val, csak a vezérlőkarakterek helyett mindenféle "nyugati" ékezetet szórtak be (francia, német, spanyol, görög, ilyesmi).
Ilyen septetekből lehet összesen 160 egy üzenetben.
Ha 8 bites kódolást használnál, amit igazából csak programok (meg esetleg a SIM-kártya) használnak adatátvitelnél, akkor 140 octet férne el az üzenetben. És ennek a fele a 70, ami a 16-bites UCS2 kódolásnál tapasztalható.Jó az XDA, de még ott sincsen semmi, ennyit akartam mondani az előbb.
-
predator24
tag
alapvetően igazatok van, meg nem is... az ébresztő szerintem egy alap funkció lenne, amit manapság nagyjából egy kenyérpirítótól is elvárok... elvileg vannak erre amúgy is megoldások, maximum nem a gyári óraprogramot kell használni... ez a google calendar-os megoldás kicsit ilyen ágyuval verébre
Az sms-hez meg semmi köze a szolgáltatóknak. Technológiailag ilyen az egész.
-
romeomalac
tag
Az ébresztős dolog másnál is előjött már hibaként, elvileg ha valahogy a google calendarral bűvészkedsz át lehet hidalni a problémát valahogy.
Az sms dolog meg a szolgáltatók hibája inkább mintsem a mobilgyártóké
-
PAtr0n
addikt
válasz
predator24 #399 üzenetére
Köszönöm a felvilàgosìtàst nektek! Akkor most màr figyelni fogom milyen karaktereket hasznàlok sms ìràs közben.
Viszont az èbresztőòra bugos. Be volt àllìtva minden napos èbresztèsre, de ismèt nem keltett. Ha most beàllìtom ùgy, hogy pàr perc utàn jelezzen akkor működik. Ùgy làtszik ha tùl sokat kell vàrnia az èbresztèsig, akkor nem jelez. Màsnak nem jött mèg ez a hiba elő?
Viszont az akksi kezd beàllni ahogy kell. Kb. 2napos aktìv hasznàlatot simàn bìr. Azèrt nem àllandòan nyomkodom, de sokat előveszem, netezek, jàtszok, telefonàlok stb. Ez tetszik!
-
predator24
tag
Köszi az sms korrekciót, soha nem tudom megjegyezni a pontos értéket. Azért filózom rajta midnig, mert ugye a unicod az már 2 byte-ban kódolja le a karaktert, szemben az eddigi 1 byte-al, így számomra logikus lenne, hogy fele annyit lehet írni, pedig nem. Biztos a kódtábla, meg hasonló okosságok leszednek valamennyi helyet.
Az XDA meg még midnig XDA, nem hiszem, hogy annyira megbízhatatlnok lennének. Valóban nem lehet az ottaniak alapján rootlni, de honnan máshonnan szereznél be egy módosított fw-t, ami megbízható forrás? Ha tudsz valamit, akkor örömmel fogadom
-
verser233
senior tag
Aha, értem, köszönöm nektek!
-
verser233
senior tag
Erre a típusra már van nem hivatalos / custom 2.1 Android rom? Vagy még az se?
Vagy legalább készülőben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox One
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged