- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
juzer78
tag
válasz
#65675776 #71 üzenetére
Hát csak annyi, hogy ma amikor egy iGPU-t használunk, akkor a rendszermemóriából lefoglalunk egy darabot, egy fix mennyiséget, ami a iGPU "sajátja" ő éri csak el, de az egységes címtérrel ez nem egy lefoglalt darab lesz, hanem egy egységes egység lesz, az egész memória. És hát nem is látni nagyon olyan megoldást (illetve én nem tudok), ahol egyszerre 2 féle memóriatípust használna egy rendszer párhuzamosan (most nem a különálló egységekre gondolok). DDR3 se volt DDR2-vel vegyíthető. Így gondolom a különféle DDR, GDDR szabványok sem lesznem vegyíthetők hiszen egy egységről beszélünk, nem különfélékről... persze lehet rosszul gondolom.
-
lenox
veterán
válasz
#65675776 #63 üzenetére
Az egységes címtér jelentősen leegyszerűsíti majd a CPUé s IGP kommunikációját, ezzel csökkentve a kettő közötti késleltetést, és az IGP is közvetlenebbül érheti el a rendszermemóriát.
Ezek mit jelentenek pontosan? Pl. mi az, hogy kozvetlenebbul? Mert amugy az egyseges cimter leginkabb a 'nem nindzsa'-knak segitseg, hogy birjanak valamilyen kodot irni, mert a nindzsak mar most is kozos memoriat tudnak hasznalni, ha akarnak.
-
vinibali
őstag
válasz
#65675776 #63 üzenetére
kissé félreérthetően beszéltem...
Richlandet csak azért hoztam fel, mert ott a példa, hogy van még mit javítani a memóriavezérlőn és valószínűleg a jövőben is sikerültni fog. míg a közös címteret már a GCN-es alapú APU kapcsán, hogy: egy tányérből könnyebb két gyereket etetni elven, hogy még azzal is lehet némi gyorsulást elérni. mert ugye az x7xx szériák is mindig 128bitesek voltak, akárcsak a 2*64bites jelenlegi APU-k is. szóval szerintem lehetne némi gyorsulást elérni a DDR4-gyel, de a drágasága miatt tényleg kisesik a dolog -
vinibali
őstag
válasz
#65675776 #55 üzenetére
a technikai alkalmazása lehetséges, de az ár miatt már bizonytalan vagyok. amiket előbb írtam, csak technikai indokok voltak.
(#57) juzer78: kicsit összetettebb dolog a memóriasebességnél. akkor lehet lassabb, ha azonos órajelen magasabb késleltetésekkel dolgozik.
(#58) Zeratul és (#59) rendesadam : az VLIW4
-
vinibali
őstag
válasz
#65675776 #55 üzenetére
de még mindig egy olyan lapkáról beszélünk, amiről nem tudunk semmi. lehet, hogy a Trinitynél is éppen ezen sikerült hegedülni. legalábbis Abu ezt mondta, hogy találtak valamit az északi hídnál. lehet, hogy a következő generációknál ténylegesen csinálnak valamit a nagyobb belső busz órajellel vagy a koherens memória miatt, jobban tudják elosztani a sávszélességet a CPU és GPU között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged