- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slimshady
senior tag
válasz
gubolaa #17109 üzenetére
En tavaly kezdtem el a Google Photos-t hasznalni ingyenes tarhellyel, bar mivel azota Local Guide-kent kaptam ingyen tarhelyet, igy feltoltottem mindent ujra eredeti meretben. A lenyeg, anno alaposan osszehasonlitgattam az eredeti es a Google altal butitott kepeket egymas mellett belezoomolva es azon kivul, hogy max felbontas utobbinal 16MP es a ~4.5MB-os kepeket ~3MB-ra tomoritette szinte semmi kulonbseget sem talaltam, teljesen korrekt a minoseg es a metaadatok is megmaradnak. DSLR kepekhez ajanljak az eredetit. Teljesen jo az ingyenes, ha nem maniad az eredeti megorzese.
-
Burt1793
veterán
válasz
gubolaa #16947 üzenetére
Igen, amúgy cikkeket, teszteket olvasgatok böngészővel, semmi olyat nem csinálok, amiért küldenie kéne adatot, maximum ellenőrzés, nem tudom.
Igen, azt észrevettem, hogy össze-vissza számolja (legalább is látszólag) a dolgokat. Zenehallgatásnál is jóval kevesebb ébrenlétet és futást ír, mint amennyit valóban ment a program lekapcsolt kijelzővel.
És azt se felejtsd el, hogy még van 25%-om, majdnem 6 óra SoT kijön még így is. Pedig fotózgattam is ma (sorozatfelvétellel) és a térerő se volt ma elégséges szintű (itthon voltam).ITT van egy korábbi aksitörténet, bár itt asszem jóval több volt a spotify és csak egy napos (se) a készenlét, így az android rendszer sokat futott. Amúgy nem szoktam lementeni csak a teljes listát és az SoT-t, így ezt most nehéz lesz összehasonlítani, nem mindig hallgatok ám zenét.
-
Burt1793
veterán
válasz
gubolaa #16943 üzenetére
Helló!
Ez semmi, nekem bő egy órát szokta ébren tartani, néha kettőhöz közelebb van, a sok szinkronizáló app miatt van ez. FB és társai. Töröld le és csodálkozz.
Tessék, itt van az én mostani állapotom, igaz, ez most 2 napos üzemidővel, ha naponta töltöm, akkor ennél kevesebb az ébrentartás.Teljes lista, kijelzőidő, android op.rendszer, android rendszer, cella készenlét.
Nem ahhoz írja az ébrentartást. Nekem még a onedrive és az email szinkronizál folyamatosan a google és a samsung mellett, ja és a spotify zenehallgatás is megdobja az ébrentartást, nettel zenehallgatás... a kétezertizes évek hülyesége, miközben van 100 GB zene az sd kártyámon.
Én nem panaszkodom az üzemidőre, most is 4,5 óra SoT, két napos készenléttel, minden szarral, ennyi elég.
Persze most wifin volt nagyrészt.
-
-
nimba1
aktív tag
válasz
gubolaa #12283 üzenetére
Én a google fotót használom úgy beállítva, hogy csak wifin, és töltés közben mentse a képeket.
Majd az asztali gépemen telepítettem a drive-ot és oda egy mappába szinkronizálja a képeket.
Így sosem kell vele foglalkoznom a háttérben mindig le vannak mentve a képek a számítógépre is.
Sőt régen elhagytam a pendrive-omat. Az is kellemetlen volt. Így vettem egy titkosítható példányt amibe ha belépek egyből szinkronizálja a Onedrive-ra, és az is természetesen a számítógéppel is szinkronizálva van. -
Ákkk
addikt
válasz
gubolaa #12241 üzenetére
Nincs semmi ezek a kijelzők ilyenek és a víz vezető tulajdonsága miatt a kapacitív kijelző megzavarodik.
A tengervíz kivégezheti a telefonod még a lifepro fe-vel is beázott ismerősömnek nyáron Barcelonában a telefon. Garancia nincs sós víz
esetében tehát csak óvatossan.
Vannak profi buvártokok de az áruk a készülék árával vetekszik, azok teljes biztonságot tudnak nyújtani. -
válasz
gubolaa #12102 üzenetére
Érdekes ez a gorilla4 üveg, a régebbiek jobban bírták. Én is 3 hétig használtam fólia nélkül, és tele lett micro karist-al, melyek csak erős fényben a kijelzőt döntögetve látszanak. De akkor is na... Nekem most az Aliexpresszes Q31-es fantázianevű fólia van. Annyi bajom van vele hogy könnyen karcolódik,de ha már nem tetszik lecserélem. Pár száz ft darabja.
-
roxan
senior tag
válasz
gubolaa #11991 üzenetére
Nekem is az álló S7 töltő van, nem igazán vettem észre hogy melegszik, langyosnak langyos. De ebben ugye van ventilátor, gondolom a melegedés ellen tették bele. A jó, szeretem benne, hogy nem kell sehogyan sem pozicionálni, bármilyen tokkal hátlappal ment eddig, jó vastaggal is.
Igazából az egész telefonnak hozzá sem kell érnie, kipróbáltam, majdnem 1 cm-re eltartva is tölti. -
törölt tag
válasz
gubolaa #11993 üzenetére
Inkább ilyet használok helyette
Van olyanom is mint a tied, kicsit melegszik de nem használom mert nagyon "pozicionálni" kell rajta a telefont. -
-
Burt1793
veterán
válasz
gubolaa #11904 üzenetére
Ez teljesen jónak számít, ezt tudja a telefon. Számít a kijelzőidő, a hívások összidőtartama és, hogy hány órát ment az AoD (óránként eszik kb 1%-ot).
Folyamatos nettel nekem is 6 óra SoT-t tud átlagban 18-20 óra készenlét alatt, de nem használom ennyit, 2-4 órát szokott menni a kijelző naponta.Holnap felrakom ide az általam tiltott programokat egy kis magyarázattal.
-
Burt1793
veterán
válasz
gubolaa #11902 üzenetére
Én vezeték nélkül töltöm, sokan tesznek ugyanígy, egy komolyabb játék jobban felmelegíti, bár az is igaz, hogy tölteni minden nap kell.
A cella készenlétben sokat tud fogyasztani, ha olyan helyen vagy, ahol nincs jó térerő, de amúgy is fogyaszt valamennyit. Ha nincs kijelzőhasználat, akkor ez a legjelentősebb. A te esetedben nem olyan kirívó a dolog, még van 82%-od.AOD ment? Mennyi a kijelzőidő? Mennyit telefonáltál?
Ui.: Teljes oldalas screenshotot is lehet csinálni, amikor megcsinálod a screenshotot a látható felületről, alul bal oldalt a kijelzőn megjelenik egy folytatás ikon, ha ezt engedélyezted a beállításokban, így magától lejjebb görget és hosszúkás screenshotod lesz. -
Burt1793
veterán
válasz
gubolaa #11897 üzenetére
Sajnos a vezetéknélküli töltésnek nem olyan jó a hatásfoka, így az energia nagyobb része alakul hővé. Ez nem tesz jót a telefonnak (de mivel annyira nem melegszik fel, talán nem árt annyit, 2-3 év alatt, hogy az feltűnjön). Az biztos, hogy az aksi nem szeret nagyon felmelegedni. Én az S5 paddal töltöm, de ahhoz is egy kisebb teljesítményű adaptert használok, így lassan tölt, 5 óra felett van a 10ról 100%, kevésbé melegszik. Sima kábeles töltésnél nem melegszik.
Cella készenlét az a rádiójel a torony felé/felől. -
kaisers
aktív tag
-
UfoZoli
aktív tag
-
Burt1793
veterán
válasz
gubolaa #11594 üzenetére
Android rendszer nálam is második. Ha folyamatosan megy a net és szinkronizálsz időjárástól kezdve a fiókokon át a programokig minden szükséges dolgot, akkor ez elkerülhetetlen sztem. Az a jó, hogy hiába második az android rendszer, egész napos mobilnettel megvan jóval 5 óra feletti SOT egyáltalán nem spórolva semmivel. Akinek ez nem elég, az ne ezt a kis 5 colos kijelzőt nyomkodja napi ennyi ideig sztem, vagyis én nem tenném. Nekem napi 2-4 óra SOT szokott kijönni, így marad az aksiban 35-70% estére.
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
gubolaa #11594 üzenetére
Gyári rendszeren belül sem a dose-ra sem az alvó állapotra vonatkozóan nincs külön állítási lehetőség, max a 3 napnál régebben nem használt appokat lehet "optimaizáltatni" a rendszerrel. Ez app szinten állítható a beállítások menüpont alatt.
s igen mindent külön pipálni kell amit nem hibernáltatni szeretnél.
Ha megveszed a donation package-et is akkor az előre telepített alkalmazások is hibernálhatók, így pl play store gyári email kliens stb.Ja és nem kell meglepődni, hogy ha faszán beállítottad akkor néha néha felvillan a két érintőgomb világítása. Az csak annyit jelent hogy valami, amit korábban hibernációba pakoltál az meghívott valamilyen folyamatot, s ezt érzékelte progi, így bezárta.
Elvileg semmi ördöngösséget nem csinál, ezt magad is láthatod a programon belül, hogy ha felvettél hibernálandó alkalmazásokat akkor a jobb alsó sarokban a zzz gombra nyomsz.
Ekkor belép az alkalmazáskezelőbe, s a hibernációs listában lévő appokat kényszerítetten bezárja, ha éppen nyitva vannak a háttérben.
Enregiafogyasztása az app-nak pedig a gyári akkustatban soha nem látszik.
Viszonyításképp azt tudom mondani hogy jelenleg 5 órája vettem le a töltőről, s ez alatt a Nova launcer extra gesztus dolgokkal 0,3%-ot zabált a Greenify pedig 0,1%-ot. Ez alatt az 5 óra alatt pedig volt több mint 4 óra deep sleep, 25 perc kijelzőidő, valamint 2,5 óra doze.
S tudom nekem nem kell ilyen telefon, mert mi az hogy 5 óra alatt csak 25 perc SOT-om vanA töltőre pedig én azt mondanám, hogy "lefelé" az 1 amperessel nincs semmi gond, persze a gyorstöltést ha használnád nem fogja tudni, illetve a töltési idő is sokkal lassabb lesz, ami viszont lehet hogy nem szerencsés.
-
törölt tag
válasz
gubolaa #11459 üzenetére
A knox inkább a céges telefonoknál érvényesül. Egyfajta érdekes jogosultság kezelésféleség, hogy ugyanazt a telefon használva belső appok/fájlok ne legyenek elérhetőek csak ott ahol ezt el kell érned. Pl céges hálón, céges időben. Ezt meg kell fejelni azzal, hogy a knox figyeli a telefont az esetleges külső fizikai támadások ellen. Pl root, vagy rom csere. Ez utóbbit eléggé megérzik azoknakik szerették romolni a telefont.
De ennek vannak még árnyalatai. -
UfoZoli
aktív tag
válasz
gubolaa #11459 üzenetére
a Knox valami biztonsági karanténos cucc ahova a nem publikos app-okat és azok adatait lehet "elhide-olni".
Úgy emlékszem én azt a package disabler pro-val tiltottam, mert csak fotóim vannak amik nem publikusak azt meg 3rd party appal kezelem.
Nálam a knox nem pörög egyáltalán. -
UfoZoli
aktív tag
válasz
gubolaa #11443 üzenetére
Isten igazából a hibernációt segíti elő, illetve MM-en kis buherával force dose-ba lehet küldeni a telot.
Természetesen a kívánt app-oknak lehet extra engedélyt biztosítani.
A deep sleep és dose session-ök összidejei drasztikusan megnőnek a használatával, ergo standby time jobb lesz.
Nem applikációt tilt le, hanem képernyő kikapcsolás után hibernálja azt.
Jelenleg 3%-ot merült reggel fél 8-tól mostanáig, úgy hogy óránként van viber üzenetem. (Igaz wifi-n van, meg szinte az adótorony tövében, de ez akkor is nagyon király érték) -
UfoZoli
aktív tag
válasz
gubolaa #11434 üzenetére
hétvégén meghekkeltem egy picit a greenify-t s úgy alszik a teló mint a kisbaba. (aggressive dose és társai)
standby-ban 1,5 óránként 1% mínusz.
Persze egy csomó dolog tiltva.
2 nap simán megvan, éjszaka repülőben 1-1,5 óra real racing 3-al 3,5 soc simán megy.
S az akksi még akkor is 22-25% körül van. Ja és ehhez még hozzásjön hogy otthon a térerő elég foscsi a vasbeton meg a 40 centis falak miatt (-90db környékén) -
Burt1793
veterán
válasz
gubolaa #11377 üzenetére
Sokszor az a jobb, ha nem cseszegetjük szegény telefont, mivel annyira nem értünk hozzá.
Én az elején kicsit megpofoztam és azóta semmit nem csináltam, néha (1-3 hetente) tisztítok RAM-ot és újraindítom, de nem azért, mert valami rosszat tapasztalok, csak megszokásból.
OFF: Iphone-okon miért nem világít az alma hátul? Ez a nagy szívfájdalmam.
-
samu74
addikt
válasz
gubolaa #11328 üzenetére
Sokan panaszkodnak,hogy a google szolgáltatások miatt nem megy alvó módba a telefon,vagy az egyik nagy fogyasztó az aksi statisztikában.Ez a probléma több gyártó telefonján is előjön,bizonyos esetekben.Ha neked is ilyen gondod van,érdemes letölteni azt a verziót.
A videóstabilizálás ki van kapcsolva nálad,azért írta az Aida64 azt amit.Ha átállítod pl.full Hd-ra,akkor már aktív lesz.4K,2K felbontásnál nem aktív a videóstabilizálás asszem.Most nézem nálam is azt írja ki hogy nem támogatott.
A program rosszul olvassa ki szerintem az adatokat,ne foglalkozz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hardcore café
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest