- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
válasz
bandi0000 #11594 üzenetére
Ha jol tudom, aki ezt a kepet csinalta, hasznalt valamilyen + lencset. Onmagaban nem nagyon...ennyire legalabbis nem reszletesen. De azert a hatarokat feszegetve lehet vele jokat csinalni...csak ne repuljon el
Ha biztosra akarsz menni, vagy egy jo taktikam:
- Prof modban allitsd a legkozelebbire a fokuszt. Vidd kozel a kamerat a targyhoz, ahol latod hogy eles...vidd meg kozelebb egy kicsit....nyomd folyamatosan a kamera gombot, igy sorozatkepet kezd el loni. Tartsd nyomva, majd kezd tavolodni szep lassan a targytol. Lesz vagy 100 keped a vegere, de tuti lesz benne par elesKezdonek, apro elolenyt szerintem egy jo taktika, amig meg nem szokod a kijelzon hogy mi az eles es mi nem.
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
bandi0000 #11588 üzenetére
A Prof modot most tanulgatom...nem sok idom van mostansag allvanyozni. Ott amugy eleg sok mindent lehet.
- Makro eseten csak a fokuszt szoktam
- Tavoli kep eseten a fenyerosseget, esetenkent a WB (feheregyensuly) csikot.
- Ha nagyon raerek, akkor felso ikon, Tonus - sajat tonus allitasa...na ott lehet erdekesseget produkalni. A pelda lejjebb:Ugyanaz a kep, csak prof modban:
Majd egy kicsit beleszerkesztve, de semmi komoly:
Szerintem utomunka nelkul is van benne potencial egy jobb tema es jobb beallitas eseten...
-
nrb263
tag
Hali, tudtok linkelni oleophobic foliat? Gyari s6 folia nagyon gyujti a zsirt ezaltal ujjlenyomatokat :/
-
Kasya
nagyúr
válasz
bandi0000 #11585 üzenetére
A masodik es harmadik a rossz
Lehet nem ment fel a negy kep mikor linkeltem?
Nezz be ebbe a topikba...a vegen meg te is rakapsz a dologra
(#11586) Littlecar: makroban nagyon jonak talalom. Talan meg elessegben kozeli objektumok eseten jobbnak is mint a L1020-at. Konnyebb es gyorsabb vele a fenykepezes.
-
törölt tag
Én nagyon szeretek vele fotózni de átlag felhasználó vagyok, nálam az auto módban készült képek hibátlanok. Az oldalról beszürődő fény megzavarja de ezt egyedül a Nokia N8-cam tudta kiokoskodni. Makrózni ritkábban szoktam, biztos igazad van de még így is azt gondolom, hogy az s6 a best.
-
bandi0000
nagyúr
gondolom nem mind a 3 rossz, csak a középső nem?
Amúgy hol van jelentősége a macronak? közelről kis tárgyat akarok fényképezni nem? szerencsére bogarakat nem szokásom fényképezni
mind1 az a lényeg hogy nem hibás, csak azt hittem ezt is vissza kell vinni mikor végre kifogtam egy hibátlan kijelzőjű darabotViszont azt nem értem hogy miközben rá próbál fókuszálni egy pillanatra tisztán látszik minden mégis úgy érzékeli hogy nem jó
-
Kasya
nagyúr
válasz
bandi0000 #11583 üzenetére
Mutatok egy latvanyos makro hibat. Ez nem feltetlen S6 specifikus, mas telefonnal is van, de ez nem fatalis dolog...csak az automatika olyan amilyen. A gond az, hogy a kijelzon nem mindig latni ezt a hibat, csak utolag. Raadasul a Galeria vonalelesitest hasznal, igy minden visszanezett foto tuelesnek tunik...aztan gepen meg jon a csalodas esetenkent.
Ez nem hiba amugy...csak az automatika tevedese.
(direkt latvanyos hibat tettem fel. Sokszor nem tunik ennyire ki a hiba)
-
Kasya
nagyúr
válasz
#67656192 #11580 üzenetére
A tokeletes fokuszpontot nem talalja meg konnyen az igenkozeli targy eseten, ha annak az atmeroje kicsi. Ez igy van... Nem ertek a szep szakszavakhoz a fenykepezes teren, a fotos topikban biztos jobban elmondanak, de a fenti mondat osszefoglalja a lenyeget. Annyira leszukliti a fokuszpontot, hogy az nem lesz tokeletes sok esetben.
Tehat egy atlag fotot elsore is osszehoz, de a nekem tokeleteset nem mindig...
(#11581) bandi0000 : szoftveres. A kozeli kepeket Pro modban jobban szeretem, ahol en "uralom" a fokuszt.
Atlag napi hasznalatban nem jon elo a gond. En eszreveszem, de peldaul barataim, kollegaim nem. -
bandi0000
nagyúr
automatika hibáját mire érted? szoftveres vagy hardveres?
Félreértés ne essék, nem vagyok nagy fényképész sőt, az lenne a jó ha automatán beállítana mindent, csak mikor nem fókuszált megijedtem hogy ez is hibás, de azóta csináltam jó pár képet és videót mindig fókuszált, és ha fókuszál akkor nagy baj nem lehet gondolom
-
törölt tag
Persze, téved néha ez is mint mindegyik, de azért nehogymár 30 makróból egy legyen jó.
S4 sokat hibázott, ott tényleg több képet kellett csinálni egy-egy témáról. Az s5 rengeteget javult ott már csak megszokásból készítettem több képet. Az Alphával szoktam le a több kép készitéséről, az s6-tal szerintem nincs ilyen gond és mástól sem hallottam.
Én meg vagyok elégedve az isocellel, szerencsére a kameradémon is elszivárgott. Az S5,Note4, Alpha, s6..isocell evolucio szerintem legalább olyan jól kiforrt mint a Sony Imx-e.
Igen érezni a makró korlátait, kb 8-10 cm,de ez más telefonokkal is így van.
Én inkább az auto vakut hoznám fel ha pontatlanságról beszélünk. -
Kasya
nagyúr
válasz
bandi0000 #11577 üzenetére
Probalj csinalni egy videot, tedd fel YT-ra hogy lassuk pontosan azt a hibat.
De sokat nem. Ennyire zavaro lenne? Kiprobalhatsz mas programokat is, pl. Snap Camera
(#11578) Littlecar: A igenkozeli fokuszpontot a G3 jobban megtalalta... Az S6 a kis dolgokat nem talalja meg 100%-os pontosaggal...kicsit ele, kicsit moge, de nem pont a targyat. Ez pedig az automaika hibaja...
Kb 10 cm utan mar nincs gond...vagy ha a fokuszalando targy nagyobb (szelesebb) mint 1-2 cm. -
törölt tag
válasz
bandi0000 #11575 üzenetére
Dehogy rossz, millióan használják, semmi baj nincs vele. Auto módban, szinte mindig mindent eltalál, eddigi legjobb kamerás mobilom, ezért tartom. Van egy-két hibás darab, de tudtommal cserélik. Nekem jobban tetszik a G4-nél is. Nyilván lehet vitatkozni, hogy melyik a legjobb idei kamera, de az, hogy a gyári kamera app nem jó az enyhe túlzás.
A helyes fókusz kiválasztásakor rá kell tenni arra a pontra az ujjad amire szeretnél fókuszálni és kész. -
-
Kasya
nagyúr
válasz
bandi0000 #11573 üzenetére
1: A targy tul kozel van a lencsehez. Ez makor eseten jon konnyen elo, ha a targy 5-6 cm-nel kozeleb van a kamerahoz, vagy a fokuszpont tul vekony, tul kicsi. Ilyenkor manualis beavatkozas kell. Sokszpr auto modban nem is lehet megtalalni a tokeletes fokuszt, csak Professional modban manualisan
2: Lelehet csekkolni, hogy mukodik e a kamera fokusz rendesen:
*#0*# majd valasszd a Mega Cam opciot. Forditsd a kamerat kozelebbi, majd tavolabbi targyra. Ha rafokuszal, akkor minden rendben..ha nem, akkor a modullal lehet a gond.
Ha ettol fuggetlenul a Kamera programban a fokusz megse megy egyaltalan, akkor Wipe cach vagy gyari visszaalitas segithet. (esetleg uj rom (?))3: Normal korulmenyek kozott a kamera nem talalja meg a foksuzt:
Nezd meg, hogy razasra megtalalja e. Ha igen, akkor az optikai stabilizator "beragadt". Irany a szerviz. -
-
bandi0000
nagyúr
videofelvételnél mért van az hogy addig nem fókuszál amíg rá nem nyomok egy pontra? Az után ráfókuszál szépen de addig nem nagyon akar
-
Kékes525
félisten
-
bandi0000
nagyúr
hogy van ez a fókuszálási hiba? elindítottam a videó felvételt és nem fókuszált közbe, aztán leállítottam elindítottam másik módot és jó lett, kezdjek aggódni vagy csak pillanatnyi megingás lehetett?
-
Gedeon31
addikt
A Telenornál nem csak a G4 ára ment le ,hanem az S6 is. 180 990 Ft kártyásan
-
sgeza
veterán
Így igaz. Az a baj, hogy eléggé erőteljesen akarják elküldeni ezzel a jelenséggel a felhasználót, szóval nagyon erélyesen kell vitába szállni velük. Valószínűsítem, hogy túl sok rózsaszínes kijelzőt sikerült gyártani, így sokba kerül nekik a csere, ezt próbálják mérsékelni.
-
sgeza
veterán
válasz
csimicsumi #11558 üzenetére
Van benne alapból magyar tts, így csak olyan progit kell találnod, ami csak szimplán felolvas, használva a gyári tts-t. Erre keress: ecid. Vagy valami ilyesmi. Egész jó.
-
csimicsumi
csendes tag
Segitséget szeretnék kérni S6-ra létezik e olyan progi amelyik magyarul mondja azt hogy ki a hivó.S3 on volt jól működő , de a 6 ra nem találtam. Ott alapból volt.Köszi előre is.
-
mycso
veterán
Mondjuk gyorsan rövidre lehetne a szervizesekkel zárni egy ilyen gar vagy nem gari beszélgetést, amikor a fél kijelzőm rózsaszín pompában tündökölne.
Amint mutatnának egy gyári specifikációt, amiben említve van ez a feature, illedelmesen elköszönnék, egyéb esetben pedig cserélnék.
Nyilván próbálkoznak ők is, hogy minél kevesebb dolguk/kiadásuk legyen, de ha az ember kiáll az igazáért, akkor mégis el szokták fogadni. -
bandi0000
nagyúr
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Markizmark #11546 üzenetére
háztól házig gari van ha jól tudom, csak a háznál javítás nincs, viszont ha pl t-mobilba veszed ott asszem ki megy a szervíz házhoz és hozza viszi
-
sgeza
veterán
válasz
Markizmark #11546 üzenetére
Azért nem lesz könnyű azt cseréltetni, mert az az álláspont, hogy az nem hiba. Ami persze nyilvánvalóan hiba, így veszekedni kell velük, hogy kicseréljék.
-
Markizmark
addikt
válasz
bandi0000 #11545 üzenetére
Köszi, közben asztali módba váltva végig olvastam az összefoglalót.
Ha a színeloszlós hiba jelentkezik majd, akkor úgyis cserélik, szóval nincs gond akkor a készülékkel különösebben.
Egyébként magyar készülékekre nincs ilyen 1-2 napos háztól házig gari se? Ha már a háznál szerelős kiment a divatból ... -
bandi0000
nagyúr
válasz
Markizmark #11543 üzenetére
Egyeletlen színeloszlás, színtorzulás a kijelzőn
- Gyakori hiba az AMOLED kijelzőkkel, mely a gyártási folyamatból ered. A gyártás folyamán minél inkább a lap széléről vágják ki a telefonban használt kijelzőt, annál inkább látható a jelenség.
Garanciában cserélhető!Szivárványos kijelző
- A kijelzőt fénybe fordítva laposan nézve szivárványosodást láthatunk. Ez nem hiba, ez csak fénytörés a kijelző üveglapján.
Nem cserélik!
Maximum fényerő mellett szürke csíkozódást látni a kijelzőn
- Csak automatikus fényerőszabályzásnál, maximumra húzott fényerőnél látható, ahol az automatika a "manuálisan állítható maximum" fölé húzza a fényerőt. Ehhez is az kell, hogy nappal szemben legyen a telefon/fényérzékelő szenzor. Lásd továbbá a Gyakori kérdések 2. pontjában.
Nem cserélik! -
bandi0000
nagyúr
válasz
Markizmark #11541 üzenetére
összefoglaló...
-
Markizmark
addikt
Ismert valamilyen gyári / típus hiba a teloval kapcsolatban?
Nem szoftver hibára gondolok mert az úgyis javítható egy frissítéssel. -
válasz
Markizmark #11531 üzenetére
"Házhoz jövős" nincs sajnos, és lehet, h később sem lesz..
-
nggabi
félisten
válasz
Markizmark #11531 üzenetére
csak ha eu országból származik. de még így is lehetnek gondok, kérhetik az eredeti külföldi számlát. szóval jobb lenne nem sufniban vásárolni.
-
Markizmark
addikt
1 év itthoni garancia akkor is van a készülékre, ha sufni gsmben veszem, ugye?
Apropó ha rendesen itthoni készüléket veszek, akkor jár hozzá 2 év háznál szerelős gari?
-
bandi0000
nagyúr
5400ft előre hátra az üveg, szerintetek van értelme, mármint jó ez? nem vastagítja nagyon a telefont?
-
Maxtreme
addikt
Hehe sikerült félig "knockosítani" (hu de szép ez így
) az s6e kijelzőjét. Bár ez lehet csak nekem újdonság..
-
spider80
őstag
válasz
Markizmark #11525 üzenetére
Pontosan.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Markizmark #11525 üzenetére
kinek mi, nekem megérte volna de beszartam hogy nem találok rá fóliát, és lemondtam róla, a pénztárcám likeolta
-
spider80
őstag
válasz
Markizmark #11523 üzenetére
Az edge-ben 50mah-val nagyobb kapacitású akksi van. Kb ennyi
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Szemezgetek a s6 telókkal, arra építek, hogy az s6 edge+ majd kicsit leviszi az árakat.
Viszont lenne pár kérdésem.
A sima s6-ban is LPDDR4 RAM van, mint az edge-ben? Mik az s6 és s6 edge közti különbségek az ívelt kijelzőn kívül?
Mert szolgáltatónál kb 30k-val drágább az edge, nem tudom mire föl ...Köszi.
-
ngáborz
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy 5.1-es T-s frissítés óta a kijelző fényereje 50% auto-n van, de mikor hívnak és felveszem hol max fényerőre ugrik hol marad automatán. Tipikus hiba lenne?
Továbbá érdeklődnék még, hogy a Package Disabler Pro melyik pontja tiltja az akkumulátor menüpontot. -
Kasya
nagyúr
there are some new and interesting features present in the camera application. One notable additional is improved pro mode, with extended ISO range down to 50 ISO and the addition of a shutter speed toggle for long exposures. However, manual white balance remains unchanged as far as I can tell with only a few presets rather than fine-grained color temperature adjustments. I was unable to get a RAW sample from the device, but it will be interesting to see if Samsung has properly implemented sensor and lens corrections into the RAW files.
Lehetséges, mert voltak kisebb változtatások.
-
-
bandi0000
nagyúr
ez a t-mobilos POGN a legfrissebb rendszer?
-
Kékes525
félisten
válasz
bulikavagyok #11509 üzenetére
Az ultravékony kávák szerintem sérülékenyebbek. Az lenne jobb, ha ezzel a kávával lenne egy kicsit szélesebb, de a magassága az maradna. Sőt ha a vastagsága növekedne, cserében nagyobb teljesítményű akkumulátorért, az még jobb lenne.
Csak az a baj, hogy nem a mi kívánságunk alapján döntenek a tervezők.
-
DRol
csendes tag
Csak nekem tűnt fel, hogy az ikonok is megváltoztak? Plusz kerekítettek lettek. Nekem tetszik, ezáltal kicsit rendezettebbnek tűnik. Az alkalmazás ikon viszont nagyon ronda. S6-on is így fog majd kinézni?
-
-
Kékes525
félisten
válasz
bulikavagyok #11506 üzenetére
"5,3 - 5,4-es mobil kéne S6 méretben" Ezt úgy érted, hogy szélesebb? Az nekem is tetszene.
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #11506 üzenetére
Persze, hogy ki kell próbálni, én is ilyen vagyok ha dolgozik a kisördög.
-
válasz
#67656192 #11504 üzenetére
+Kékes525: Én 195 magas, és 100 kg vagyok
Nyilván igazatok van, de amíg ki nem próbálom...
Az S6 méretivel semmilyen problémám nincs egyébként. Ezért írtam, h nekem kb egy 5,3 - 5,4-es mobil kéne S6 méretben. Látva a kínai mobilok ultra vékony káváit, szerintem lassan a Samu is ki fog hozni egy ilyen modellt.
-
Kékes525
félisten
válasz
bulikavagyok #11503 üzenetére
Értem, hogy a használata az adottságaid miatt nem gond, de hogyan viszed magaddal? A nagyság nemcsak a kezelhetőségét, hanem a hordozhatóságát is befolyásolja.
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #11503 üzenetére
Figyelj 193cm 112 kg vagyok, a kezem mérete is ehhez passzol, de a nadrágom zsebe nem. A kocsiba a ruhámban, főleg nyáron nem tudtam hová tenni.
Én sem hittem senkinek 2x is kipróbáltam, de....
Majd az s7,de igazából kezd elegem lenni az okostelefonok egyhelyben járásából. Lehet, hogy egy darabig most nem veszek újat, kihagyok eg kicsit hátha kis szünet után hátba vág a felzárkózás. -
válasz
#67656192 #11500 üzenetére
..én még nem buktam bele, így mindig kacérkodok a gondolattal, h beszerezzek egyet.
De így, h csak januárban fog megjelenni nálunk -amikor jobb esetben már csak 3 hónap lesz az S7 megjelenéséig- kérdéses lesz, h bevállaljam-e? Az az igazság, h nekem egy 5,3-5,4-es teló lenne a full optimális, de sajnos az S széria kijelzőjét nár nem nagyon akarják már növelni, a Note-ét meg nyilván nem fogják csökkenteni.
Kékes525: Én elég magas vagyok, és lapátkezeim vannak, így nekem nem gond a kicsivel nagyobb méret. A Note talán már az lenne. Talán.Egyébként nincs tabletem, de tuti nem is vennék 10' alatt.
-
Kékes525
félisten
válasz
bulikavagyok #11499 üzenetére
Ezt nem értem.
Az ember a mobilt a mobil tulajdonsága miatt veszi elsősorban. Ha kicsi a méret, akkor tablettet kell venni. A mobil szerintem arra jó, hogy mindenhová könnyen magaddal cipelhessed. Minél nagyobb a méret ez annál kevésbé tehető meg.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest