Samsung Galaxy S6 - a technológia sava-borsa

Bevezető, tartozékok

Mi az, ami innovatív, mi az, amire a felhasználók több év után végre újra azt mondják, hogy ez már valami? Nehéz manapság megtalálni ezekre a kérdésekre a választ, hiszen a mobilipar nem tud olyan ütemben fejlődni, hogy minden új készülékben legyen valami fantasztikus szolgáltatás, ami miatt egyszerűen előjön a '"kell nekem'" érzés. A Samsungnak az elmúlt egy év messze nem úgy sikerült, ahogy azt a felső vezetői kör megálmodta, őket is elérte az apró hanyatlás, amely a kínai gyártók (kiemelve a Xiaomit) előretörésének is nagyban köszönhető. Mindeközben az Apple-nél megy a szekér, és folyamatosan rekordbevételekre tesznek szert, pedig azért nem lehet mondani, hogy ők túlzásba vitték volna az innovációt, de a kijelzőméretekkel ügyesen variáltak.

Samsung Galaxy S6 kézben tartva
[+]

Korábban azért a Note Edge-dzsel már egy kisebb erődemonstráció tartott a koreai vállalat, a 14 nanométeres chipsetekre való áttérés pedig akárhogy is nézzük, nagy pofon a többieknek. A Samsung ugyanis nem spórolt, legújabb készülékeik előtt már leleplezte azt az SoC-t, ami lényegében minden eddigi megoldáson túlmutat, és már-már olyan teljesítménnyel rendelkezik, mint a középkategóriás laptopokban lévő processzorok. A Snapdragon 810 körül fellépő hajcihő, a fokozatos és kemény munka végül tehát egy saját, Exynos rendszerchipet eredményezett, amely tesztalanyunk, a Galaxy S6, valamint testvére, az oldalra hajló kijelzővel rendelkező S6 edge lelkét képezi.

Samsung Galaxy S6 vs. Samsung Galaxy S6 edge
[+] Samsung Galaxy S6 vs. Samsung Galaxy S6 edge

A Samsung nagyon sok mindent megváltoztatott, már a barcelonai bemutató során is érződött az önkritika, amit egész vicces poénokkal tudattak a publikummal. Az S6 megtervezése során számos dolgot a nulláról gondolt újra a vállalat, miközben a lényeges pontokat azért mégiscsak megtartotta. Nagyon dögös lett a telefon, kimondottan minőségi az anyaghasználat, nem lesz már olyan felhasználó, aki ne mondaná erre a mobilra azt, hogy prémium kategóriába illő modell. Az elődhöz képest majdnem minden téren fejlődött, ám bizonyos fronton sajnos visszalépést is mutat, hiszen hiába a bivalyerős hardver, a lélegzetelállítóan szép kijelző, vagy a végre tökéletesen működő ujjlenyomat-olvasó, ha már nincs vízállóság, vagy ha az akkumulátor az egy napos kemény használatot bírja csak ki.

LG G3 vs. Samsung Galaxy S6 edge vs. Samsung Galaxy S6
[+] LG G3 vs. Samsung Galaxy S6 edge vs. Samsung Galaxy S6

Sajnos dobozt és tartozékokat sem kaptunk a tesztkészülékhez, de tudni lehet, hogy a kartonba csomagolt készülék mellett egy microUSB kábelt, egy töltőfejet (ami ugye nagy teljesítményű, így gyorstöltő is egyben), használati útmutatót, egy SIM-tálca kinyitásához szükséges tűt, valamint a Samsung újfajta, hallójáratba illeszkedő kialakítású headsetet fogunk találni. A készülék fehér színben került hozzánk, megvannak ennek az előnyei, ám talán egy kicsit látványosabb a fekete, a zöld és az arany változat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés