Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nadi94 #32168 üzenetére
ránézésre is csak a szokásos probléma lehet, nem hiszem, hogy külön a firmware verzió lenne a felelős, alapban egyik verzió sem csinál ilyet, kell egy alkalmazás/folyamat, ami ráül a keretre.
Bandi8407; az sem mindenkinél tökéletes, igaz, nincs is olyan verzió, ami mindenkinél kifogástalanul működne, és funkcionálisan is megfelelő lenne...
-
válasz
nadi94 #24694 üzenetére
ezen témában is említve volt, hogy az s health használat nélkül is megjelent az akkumulátoros statisztikában, a napokban egy ismerős is megkeresett a hibával, rámásztunk a témára és az lett a vége, hogy frissíteni kell a 4.3 alá alapban integrált s health verziót, utána érdemes törölni az adatait és a gyorsítótárát, aztán már nem jelentkezik a probléma.
-
válasz
nadi94 #19305 üzenetére
az android szolgáltatásoknál jellemzően a google asszisztens, kereső, g+, tartózkodási hely jelentése, helyelőzmények, android eszközkezelő és a személyre szabott hirdetések problémásak, ha nincsenek megfelelően beállítva vagy kikapcsolva.
az android rendszeren keresztül nagyon sok folyamat dolgozik, rengeteg utólag telepített alkalmazá is, ezért írtam, hogy azt csak részletezés után lehet pontosítani.
a samsung push folyamat esetén a szoftver frissítése forgalmaz, kikapcsolhatod a frissítések automatikus keresését - aljas módoon akkor is jelez, ha van elérhető friss firmware, de legalább nem kérdezi le olyan sűrűn, csak konkrét szerveres csomagra válaszol -, illetve a samsung emlékeztetők, naptár, névjegyek, könyvjelzők, biztosnsági mentés...stb, ezeket is érdemes megfelelően beállítani, nem mindent automatán hagyni, hogy állandóan automatikusan szinkronizáljanak mindent.Sn00k; biztos több alkalmazást telepítettél. pont az előbb hasonlítottunk össze egy azonos tmh firmware verziós telefont az enyémmel, frissen húztam fel a friss tmh firmware verziót a srác telefonjára, lefrissített rajta minden gyári alkalmazást, beállítgatta, csak a viber és a facebook alkalmazásokat tette fel, amik az enyémen nincsenek rajta, és máris látványos lett a különbség, de még úgy sem vészes a dolog, ennyit simán beáldozhat az ember, azért van a ram, az akkumulátoros üzemidő romlása jobban zavarna a két alkalmazás miatt...
álarc; semmi, valóban nem fogy el, csak ha valaki nagyon elcseszett valamit.
-
gatto_
senior tag
válasz
nadi94 #18998 üzenetére
Én tegnap fagyasztgattam pár Samsungos programot amikre nincs szükségem, lásd samsung ChatOn, S Voice, Apps, Books, stb... és egyszer csak marhára belassult a teló, baromira dolgozott, és melegedett a proci. Újra indítottam, és utána vettem észre ezt a hibajelenséget. Dettó ugyanez volt. Sem a rendszer, sem a Gsam nem mutatott képernyő fogyasztást. Be is paráztam, hogy hazavágtam valamit, de aztán egy képernyő kikapcs-bekapcs után magától megjavult. Azóta hibátlan.
-
válasz
nadi94 #18998 üzenetére
arra tudok gondolni, hogy a rendszer újraindítása után nem folytatólagosan számol, hanem nulláról kezdi - ez nem feltétlenül jó -, és emiatt csak akkor jelzi ki, ha már elérte azt az értéket, ami arányosan kijelezhető.
írok az illetékeseknek amiatt, hogy nem folytatólagosan méri az akkumulátoros statisztikát, de előtte megnézem független firmware alatt - egy másik készüléken -, mert ha ott is így működik, akkor nem a szolgáltatós firmware a hibás.
az előző firmware verzióknál a szolgáltatós és a független is megfelelően, tehát folytatólagosan mért. -
válasz
nadi94 #18622 üzenetére
több tényező függvénye, nem mindegy, hogy milyen fényerőn használod, milyen alkalmazások vannak még telepítve - a viber például erősen veszélyforrás adott szempontból -, és még lehetne sorolni...
használati szokás kérdése a dolog, nem kell azonnal hardveres hibára gondolni.
tedd fel ezt az alkalmazást, kimutat majd minden részletesen, azt is, hogy melyik folyamatok nyomatják készelnlétben (is) a rendszert...stb, nem kizárt, hogy a kimutatás által csak néhány beállítást kell eszközölni - google folyamatok...stb -, és javulás idézhető elő.
néha már az sokat jelent akkumulátoros üzemidő tekintetében, ha valaki a chrome böngésző helyett a gyárit kezdi el használni, hogy csak egy egyszerű példát mondjak.Blaise; szia, tudod, hogy nekem volt iphone 4s, nos, én friss gyári rendszerrel használom az s4-et, semmi buhera, csak megfelelően beállítok mindent, és nem érzek késztetést az i4s után, hogy ezt eldobjam.
-
válasz
nadi94 #17240 üzenetére
van némi értelme, hogy törekedni kell a 15 napra, de abban nincs benne az előzetes biztosítási ügyintézés folyamata, ráadásul utóbbiban is van egy 15 napos intervallum, és az még nem is az egész biztosítási ügyintézéses folyamat, ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni a vonatkozó leírást; link
szolgáltató -> biztosító -> szolgáltató -> szerviz (bevizsgálás/javítás) -> szolgáltató
összeadod a kapcsolódó intervallumokat, és úgy látni fogod, hogy akkor sem gyors a folyamat, ha mindenhol betartják a meghatározott, vagy csak törekedni előírt napokat. -
válasz
nadi94 #16784 üzenetére
szia,
hivatalosan sokáig húzhatják, de 15 nap után érdemes sűrűn érdeklődni meg reklamálni.
az a helyzet, hogy a szolgáltató a gyártói központi szervizbe küldi a telefont javításra, tehát nem feltétlenül a szolgáltatón múlik a dolog, de te velük állsz közvetlenül szerződésben, szóval náluk reklamálj.
a betört üveg - fizikai behatásos sérülés - nem garanciális, bár a samsung szervize megjavíthatja egyszeri méltányossági alapon gariban, de ez majd kiderül...
garis javításra több lehetőség is van ezen készülék esetén;
- házhoz hívni a szervizest
- házhoz hívni a garis futárt (lehetőleg egy munkanapon belül javítják, így néhány napon belül megoldódik a dolog, és addig is adnak cserés készüléket)
- személyesen elvinni samsung szervizbe, lehetőleg központi/gyors kirendeltségre, mert a sima szervizekből is oda küldik, mint a szolgáltató
végső eset az utolsó - abból is a nem központi/gyors kivitelű kirendeltség - és a szolgáltatónál történő leadás, mert ezek a lomha verziók, mivel az oda és vissza útra is kell számolni néhány napot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest