Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
trialboj
őstag
válasz
kaciokos #8122 üzenetére
Nem használtam szinten egyáltalán, ahogy a képen írja egész nap 1 órát volt ébren a képernyő, ebből 90% csak cikkeket olvastam guglin. 1 sim, első slotban másikban sd kártya. Viszont végig be volt kapcsolva a mobilnet, habár ez szerintem 22-ben már alap, mert neten keresztül értekezünk mindenkivel.
Tegnap kicsit jobban bírta, igaz nem volt végig mobilnet kapcsolva és kiszedtem azt hogy a telefonhívást javítsa wifi-n keresztül, de wifire nem csatlakoztam végül szóval gondolom nem számít.
Eléggé elszomorít hogy akkor ez nem csak beállítás gond, ahogy DanielLong is írta, ez így brutális merülés, hiába van ott egy külső akku, azért nem hurcolom mindenhova magammal.
Elkezdtem nézegetni milyen opciók vannak, találtam s21+ -t egész korrekt áron újonnan, de nem szívesen cserélném még le, annyira megszoktam már, főleg mert zavar hogy az is Exynos. Az új széria meg szerintem felejtős, mert az elején csak rosszat olvastam a snapi 8 gen1 és hozzá hasonlóan szerintük "korszakalkotó" exynos chipről. Mondjuk ha jövő héten is egy idegent kell megkérjek hogy hívjon nekem egy taxit, mert lemerül teljesen nap vége felé, lehet bevágom a Dunába
-
-
ovoid
tag
válasz
kaciokos #7494 üzenetére
"A GDPR talán túl erős korlátozás, de azért bőven megvannak az előnyei is."
Hát meglehet, de nekem nagyobb szükségem van a "hátrányaira".
Csak gondolj bele! Cégek, szervek rögzíthetik? Mert bemondják az elején hogy rögzítik!?
Minőségjavítás, meg blablabla céllal.
Na de basszus! Ha ezt nem vállalom, akkor semmit sem tudsz intézni ebben az országban telefonon??? Hol élünk?!
A mi rögzítőnk is bemondhatná, vagy rápittyeghetne és kész.Amúgy meg az is kész röhej, hogy a játékokra hamarabb terveznek már egy telefont is, mint telefonálásra! Ne kérj példákat, mert utálok írni.
Az unió már nagyon unalmas szerintem.
Tilthatják a rögzítést max odatartok egy diktafont, oszt jónapot. Persze az kényelmetlen.Bizonyos élethelyzetekben nélkülözhetetlen. Ha még nem voltál ilyenekben, örülj neki!
Soxor van úgy, hogy bonyolult kifejezéseket, címet, latin kifejezést stb. kellene megjegyezni, gyakran visszakérdezne az ember, még ha lenne is gyorsíró vizsgám, akkor is. És akkor lassú, hosszú is lenne a beszélgetés...
És akkor még ott van, nem utolsó sorban, a "szavánfoghatóság" kérdésköre is....De nem is ezért akartam írni, hanem hogy megkérdezzem, ha települne a 12-es, visszalehet e állítani a 11-et? Persze anélkül, hogy elötte varázslóképzőbe járnék.
Valami olyan rémlik, hogy ha a boot loader maradt akkor igen.... De akkor is mivel, hogy?
Köszönöm! -
válasz
kaciokos #7265 üzenetére
Én ezzel már sokat játszottam, de nem tudtam egyértelműen nyerni a 2/3G-vel. Osztrák és magyar SIM-em van. Otthon tudja a fene miért, de egy éjszaka alatt 20%-ot merül a telefon, pedig se wifi, se mobilnet. Az ugye 24 óra alatt instant 60%, az utolsó 20% meg amúgy is nálam már "utolsó lélegzet", szóval kb 1-2 óra kijelző időm van.
Ausztriában ezzel szemben sokkal kevesebbet merül éjszaka, kb 6-7%-ot, pedig térerő mindenhol azonos, beállításokat nem piszkálom, mobilnet mindkét esetben az 1. számú SIM-hez van rendelve. -
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7251 üzenetére
No, úgy látszik, nálam megvan a válasz, miért merül hirtelen gyorsabban a telefon: eszembe jutott, hogy átraktam a mobilnetet a 2-es SIM-re, emiatt az a SIM is átállítódott 4G-re (korábban 2G/3G-n volt), és pont azóta merül erősebben. Visszaraktam a mobilnetet az 1-es SIM-re és visszaraktam a 2-es SIM-et 2G/3G-re, és látványosan javult az üzemidőm, estére megint marad 40-50% a telefonban.
Csináltam egy olyan tesztet is, hogy egy napra az 1-es SIM-et is átraktam 2G/3G-re, de ez nem hozott változást, szóval ment vissza 4G-re.
-
raziel01
veterán
válasz
kaciokos #7087 üzenetére
S10e-vel azok jártak jól akik kb féláron vették a Telekomnál
2019 novemberben 150 ezer volt dominoval, legkisebb előfizetés mellé meg 125 ezer.
Idén én még lehet elengedem a telefon témát. Most lesz két éves, 1 évet még kibírok vele.
Esetleg ha lesz valami nagyon jó black friday akció akkor váltok.Az biztos, hogy nekem sem jön be annyira a nagy telefon. A21s-em van (6,5") céges ami zavaróan nagy már. Olyan 5-5,5" között van az ideális nekem.
-
-
Vegha
senior tag
válasz
kaciokos #6918 üzenetére
Webradio es memkartyan levo fajlok lejatszasa is problemamentes TCMD-ben, ezert sem gondolom, hogy a BT-szal lenne a gond. YT video is siman megy 1 oran keresztul (persze az csak bekapcsolt kepernyovel).
Szerintem ez valami halozati problema lesz a TCMD reszerol. Vagy a kepernyozar kezelese: van amikor elinditok egy albumot playlistbol, majd lezarom a kepernyot. Veget er az elso szam es nem inditja a masodikat. Feloldom a kepernyozarat es mar indul is a masodik...
Hasznalsz kepernyozarat ? Nekem sajnos muszaj, ceges telefon.
A halozati hely bealliyasai szerintem jok: -
trialboj
őstag
válasz
kaciokos #6882 üzenetére
De az miben segít? Én Romániában élek itt +40 kellene, de ha átmegyek másik országba akkor mi van? Vagy annyira nem okos a telefon hogy felismerje hogy nincs előtag és ő rakja oda attól függően melyik országban vagyok? Tehát csak akkor tudja cserélni az ország hívóját, ha én +40 el kezdek minden telefonszámot, amit odaát kicserél +36 ra?
-
válasz
kaciokos #6454 üzenetére
Na a hétvégén megint neki álltam megoldani az AODNotify-os problémám, mivel az app sosem tudta kikapcsolni az AOD-om. Hát ráment 1 vagy 2 órám, de megoldottam, úgyhogy megéri panaszkodnia néha az embernek, mert így legalább újra és újra neki megy a problémának.
A gond nálam az volt, hogy az AODNotify ugyan minden engedélyt megkapott, nem volt optimalizálva sem az akku, restartot is nyomtam, reinstallt is, de csak nem tudta kikapcsolni az AOD-ot, viszont a "világító szélek" megoldás működött. Végül rájöttem, hogy telepít egy AOD Manager segédprogramot is - amihez egyébként kér is engedélyt az első indításkor - és ez az app nem rendelkezett a rendszerbeállítások módosításához szükséges engedéllyel. Megadtam neki, most azóta hibátlanul megy, úgyhogy gyakorlatilag megvalósult, amit akartam. Még az akku fogyasztást figyelem, de egyelőre jónak néz ki.
-
-
kátú
őstag
válasz
kaciokos #5939 üzenetére
Megmondom őszintén, nekem nem tűnt fel, hogy a telefon rosszabb lenne, pedig én is 9 el kezdtem, most pedig ugye a 11 et várom. Minden frissítéssel én azt vettem észre, hogy a telefon jobb és gyorsabb lett és persze mindenhez úgy állok hozá, hogy valami új és biztos jó és ez így is szokott lenni (De a villanyautókhoz nem tudok így állni, tiszta szívből gyűlölöm a teljesen elektromos autókat a hybridé a jövő a plud-in még belefér)
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #5917 üzenetére
Ha már ilyen fórumozó nincs, lenne valaki olyan kedves, akinek már 11-es Androidja van, hogy felteszi a Total Commander-t, és megnézi, hogy ha OTG-n rádug egy pendrive-ot a telefonra, megjelenik-e a Total Commander főképernyőjén?
Jó lenne tudni, hogy egyedi hiba, vagy általános, mert utóbbi esetben nem rugózok rajta. Előre is köszi.
Szerk.: bocs a dupláért.
-
Grillo
őstag
válasz
kaciokos #5920 üzenetére
Pont amit írsz, csak SMS-sel. Ott nincs az az opció, hogy küldés előtt választhatok, csak annyi, hogy 1 vagy 2. Onnantól mindent azzal küld, vagy írás előtt bemegyek a menübe, és változtatok. Gondolom van erre valami app, majd keresek, de gáz, hogy visszaléptünk megint kettőt.
-
válasz
kaciokos #5920 üzenetére
Jaj de jó, hogy megint a nagy fejlődésben sikerült a legalapabb dolgokat egy dual SIM-es telefonnál megnehezíteni... Anno még valamelyik frissítés előtt felismerte pl a határátlépést is és feldobta az ablakot, hogy mik legyenek az új alapértelmezett SIM-ek. Azóta persze ez is eltűnt, pedig lefogadom, hogy nem volna nehéz valahol a beállításokba opcióként beletenni.
Mobilnetre használt kártya azért még állítható az állapotsávot lehúzva?
-
sphe
senior tag
-
Vegha
senior tag
válasz
kaciokos #5317 üzenetére
Eddig minden igenyemet kielegitette es kenyelmes volt a hasznalata, nem farasztott olyan funkciokkal, amikre nincs szuksegem. Ilyen esetben nem latom ertelmet masikat hasznalni/letolteni.
Nehez hozzaszokni hogy a szoftvervilagban semmi sem allando es amit egyszer megszok, megszeret az ember az az esetek tobbsegeben nem abba az iranyba fejlodik tovabb mint ami magatol ertetodo lenne. Vagy lehet hogy csak oregszek es nem erdekelnek az ujdonsagok. -
Vegha
senior tag
válasz
kaciokos #5300 üzenetére
Szerintem ez nem csak zold hanem minden mas szin eseteben igy van. Egy gusztusosabb naplementet nem sikerult meg megorokiteni az elmult egy evben mert hatalmasakat csal a szinekkel. Es epp ugy ahogy Te is irod: mintha valami AI kivalasztana hogy melyik szinbol van a legtobb a kepen es abba az iranyba elhuzza a kepen az osszes tobbi szint is.
Oke, kiprobalom majd en is a Pro modban, csak gaz hogy mas telefonnal nem az az alap, hogy belenyul a szinekbe. Osszessegeben veve a kamera lehet hogy jo a telefonban, de a szoftverezettsege ez teljesen feledteti. Legalabbis szamomra. Illetve ugy emlekszem trialboj is hasonlokeppen velekedik. -
Divinity
őstag
válasz
kaciokos #5283 üzenetére
A 2 főverzió az azért koronát sem erős.
Az S8 pl 2017 márciusban debütált, Android 7-el, ami ugye akkor már erős középkorú volt, megkapta az Android 9-et, ami ugye 2018 augusztusában jött ki és ennyi. Tehát össze vissza másfél évnyi valós upgrade volt, ha az Android 10-et megkapta volna akkor az egy szép ciklus lett volna csak hát nem. Így két főverzió ide oda azért ez nem túl combos -
ambrus95
csendes tag
válasz
kaciokos #4829 üzenetére
Jogos az összes pontod tulajdonképpen, értem mit hiányolsz. Nem véletlenül hívják Media Transfer Protocolnak az MTP-t, nem arra van kitalálva hogy PC-s fájlrendszerként normálisan láttassa a telefon tárhelyét, ráadásul elég öreg szabvány már az is, tulajdonképpen ugyanolyan "misuse" a használta mint a Mass Storage módé lenne. A gond ott van, hogy egy okostelefon technikailag sokkal inkább egy számítógép mint egy pendrive. És ahogy egy laptoptól se várja el az ember hogy USB-n bedughassa a PC-jébe és mass storage módban lássa, ez egy telefonnal szemben is téves elvárás tulajdonképpen. Az általad felsorolt felhasználási esetekhez javaslom egy USB C-s pendrive beszerzését (tudom, azzal macerásabb, de PC oldalon pont az amit vársz, és adathiba biztos nem lesz), felhő alapú szinkronizálást (GDrive, OneDrive szerintem kell hogy tudjon ilyet), esetleg a SmartSwitch tárhelyszinkronizálását ha van neki olyan.
-
ambrus95
csendes tag
válasz
kaciokos #3197 üzenetére
Tudom hogy régi hsz és ilyet nem illik, de emellett nem tudok elmenni. Mi a baj az MTP-vel? Mass storage módban a telefon belső tárhelye leválasztásra kerül az Androidról, vagyis amíg be van dugva az USB, addig maga a telefon semmit nem lát a rajta lévő fájlokból. Erre iszonyat szívás szoftver oldalról felkészülni - minden egyes appban valahogy le kéne kezelni, hogy random eltűnhet a háttértár, ami rengeteg fejlesztői pluszmunka, amit persze meg akarnának spórolni, ezért az USB bedugása egy csomó hibaüzenethez vezetne a háttérben futó alkalmazások részéről. MTP módban ilyen nincs, az USB-s eszköz az Android rendszeren keresztül látja a fájlokat, ezért nem kell a tárhelyet a telefonról leválasztani. Azon kívül hogy a plusz szoftveres feldolgozás miatt egy kicsit lassabb, milyen hátránya van ennek szerinted?
Egyébként meg miért jó egy 10 éves fejegység 1 soros karakteres LCD-jén kibogarászni hogy melyik zenét indítsa a telefonodról? A teló zenelejátszójában sokkal kényelmesebb elindítani amit akarsz, a fejegységhez meg elég egy AUX kábel (vagy ha Bluetooth van az még jobb, mert bedugni se kell...)
-
Nimda
addikt
válasz
kaciokos #4813 üzenetére
A S10e kicsit túlélesít és a zajszűrést is túltolja az S7-hez képest. Az optika torzítása is jelentősebb a sarkoknál, mindez normál látószög mellett, autoexp. módban. A széles látószöget én nem igazán használom. Nem látok előrelépést a minőségben, csak látószögekben és funkcionalitásban.
SteveL akkor valószínűleg a szolgáltatói simhez lövi be az opciókat.
-
sfefe
addikt
válasz
kaciokos #4766 üzenetére
Kb 1 hettel ezelott megkaptam .... nem ertem ez mitol valtozott meg...
ahogy neztem attol nem kapom meg az smst akinek a neve elott levo karikaban jobb oldalt van egy kek potty..de ez a kek potty nincs ott ha siman a nevjegyzekben nezem hanem az uzeneteket megnyitom es ott nyomok a nevjegyzekre na akkor par embernel van kek potty.kikapcsoltam a voltet mind2 kartyan...
hr segithetne ezen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung kompakt csúcsmodellje alig kényszerít kompromisszumra a kezelhető méretért és a nagyobb modellekkel teljesen megegyező teljesítményért cserébe. Nincs például véroxigénszint mérő. Na bumm.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűnyíró topik
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Viccrovat
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BMW topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest