Samsung Galaxy S10e - esszenciális

A Samsung kompakt csúcsmodellje alig kényszerít kompromisszumra a kezelhető méretért és a nagyobb modellekkel teljesen megegyező teljesítményért cserébe. Nincs például véroxigénszint mérő. Na bumm.

Bevezető, tartozékok

A Samsung Galaxy S10 és S10+ mellett a szokásostól eltérően bemutatkozott egy kisebb modell is, ami ezúttal nem (igazán) jelent kompromisszumot egyéb területeken. A Samsung Galaxy S10e pontosan ugyanazt a hardvert és funkciókat kínálja, mint a nagyobb kivitelű készülékek, mindössze egy kamera mínuszban van hátul, a kijelző maximum FHD (de méretben kisebb is), viszont a teljesítmény és az általában vett felhasználói élmény megegyezik, emellett tényleg kicsi, sík az előlap és kedvezőbb az ára. Ez pont az a három tényező, ami rendszeresen elvárásként fogalmazódik meg a felhasználók részéről, a nagy akkumulátor mellett. Utóbbi mondjuk nincs, de négyből három azért jó arány.


Samsung Galaxy S10+, S10 és S10e

Az S10e a tényleg kompaktnak nevezhető méret mellett rendelkezik még egy előnnyel. A kijelző nem ívelt, az előlapi üveg pedig valóban sík. Az Edge funkciók viszont így is elérhetők. Egyébként nem érdemes sokkot kapni, hogy egy 5,8-as kijelzővel szerelt valamire szándékosan és folyamatosan azt a szót használjuk, hogy kompakt. Ebben a kontextusban nem a panel képátlója a referencia. Mondjuk eddig sem az volt, érthetetlen, hogy sokan miért ragaszkodnak ehhez a kategorizáláshoz, amikor a lényeg a készülék fizikai mérete. Az S10e pedig tényleg picike, konkrétan kisebb, mint egy iPhone XS, és ugyan meg lehet említeni, hogy az Xperia XZ2 Compact alacsonyabb és keskenyebb – viszont annyival vastagabb, hogy jóval nagyobb a tömege és a térfogata, miközben sokkal kisebb a kijelzője.


Az S10e alól a Galaxy S10+ lóg ki. Nem is kicsit.

Azon kívül, hogy az S10e mindent egybevéve kicsi, semmi komolyabb hiányossága nincs a nagyobb modellekhez képest. A megjelenítő technológiailag ugyanazt tudja, viszont csak FHD+ felbontással, nincs benne véroxigénszint mérő és pulzusszenzor, az ujjlenyomatot hagyományos szenzor értelmezi, illetve három kamera helyett csak kettő került a hátlapra. Pontosan ugyanazok, amelyek az S10 és S10+ rendszerét is alkotják, mínusz a teleobjektíves egység. Az IP védelem, a jack csatlakozó, a vezetékmentes gyorstöltés és töltésmegosztás, a sztereó hangszórók, a szoftveres megoldások és a kimagasló teljesítményű hardver adottak.

A kétkamerás S10e és a háromkamerás S10+, ami akár az S10 is lehetne, mert ugyanilyen a hátlapja.
A kétkamerás S10e és a háromkamerás S10+, ami akár az S10 is lehetne, mert ugyanilyen a hátlapja. [+]

A tartozékokkal sem spóroltak, mindhárom modell ugyanazt a kísérőcsomagot kapta. Ez általában nem jelent kifejezett extrákat, most sem kapunk például tokot, a kiváló minőségű, harisnyázott kábellel szerelt, 3,5 milliméteres jack csatlakozóba passzoló, in-ear kialakítású AKG sztereó headset idén is jár. Színben a készülék színével harmonizáló kivitelben. A sötétebb árnyalatokhoz fekete füles tartozik. A 15 wattos kábeles gyorstöltéshez 5V / 2A és 9V / 1,67 amperes hálózati töltőfejet és Type-C adat- és töltőkábelt mellékeltek, valamint bedobtak a dobozba egy Type-C – USB OTG adaptert is. Valamennyi papír és SIM-tű mindig kerül a pakkba, a készüléken viszont most van egy vékony, szinte láthatatlan kijelzővédő fólia is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Négy készülékkel jött meg a Galaxy S10

    A szokásos S10 és S10+ páros mellett akad egy 5G-s verzió is, de a legütősebb az S10e lehet, főleg azért, mert kompakt, mégis erős.

  • Lesz félmilliós S10 variáns is

    Jelenlegi árfolyamon csak kicsit több, mint 500 ezer forintnak megfelelő összegbe kerülhet a legkomolyabb Galaxy S10.

  • Színes felhozatal

    A Samsung csúcsmodelljei különböző színekben lesznek elérhetőek, a legtöbb variáció a Galaxy S10 Lite-ból várható.

Hirdetés