- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
válasz
#68216320 #16554 üzenetére
A buildek jönnek, de a changelog napok/hetek óta üres. Néha akad egy-egy készülék specifikus hibajavítás, de semmi bugfix. Kapásból tudok mondani vagy 10 hibát, amivel találkoztam már, nem igaz, hogy másnál nem jelentkezik és hogy szarnak rá!
Nazara:
Kb. semmire. Barátnőmnek 500MB-ja van, de azt 3 hét alatt lenullázza, pedig nem néz rajta filmeket. Egy kis böngészés (receptek, boltok, szótárazás, google, stb.), FB szinkron, minimális (2-3db) kép föltöltése meg néhány netes póker azt' sanyi. A szinkron sokat elvisz. (iPhone 1 hét alatt elvisz 500MB-ot!)Nekem 4GB-os csomagom van, az még csak 2x fogyott el. Reggel és este még az ágyból elolvasom a FB feed-emet, megnézek pár kedvenc weboldalt, nagyon ritkán kis YouTube, szintén 1-2x Google Maps navigáció és nap közben ki van kapcsolva minden szinkron, mert WiFi van az irodában, így csak autóba ülve kapcsolom be az adatforgalmat.
Miutána asszonynak elfogy az 500MB, néha osztok neki netet (tethering) és így szokott 3-3,5GB elfogyni, tehát a 2GB nekem kevés lenne. Ja, és az app frissítéseket is wifiről végzem!
Szóval zabálja a netet minden, min 1GB-os csomagot vegyél, de az is eléggé odafigyelős lesz. -
Gabi 8906
senior tag
válasz
#68216320 #16244 üzenetére
Azt pontosan nem tudom milyen működési elven alapszik. De DHD-n és Evo 3D-n kifejezetten segített.
Evo 3D nagyon rég, volt hogy kikapcsolt-lemerült majdnem 10%-nál. Ez a progi meg rendbe rakta. És olyan lett amilyennek lennie kellett. 100%-ról 0,vagy1%-ig tudott menni. És akkor nem 2-3 óra kijelző használatom volt már, hanem több. -
-
Tippmix46
senior tag
válasz
#68216320 #15707 üzenetére
A telefon szeretne szoftvert frissíteni, ahol kéri, hogy erősítsem meg, hogy elolvastam és megértettem a jogi nyilatkozatot, országot kell választanom, majd megerősítés..
A nyitóképernyő felső sávjában is ott van állandóan az oda-vissza nyíl...
Most ezt akkor megcsináljam vagy sem szerintetek?
Köszi! -
nggabi
félisten
válasz
#68216320 #15705 üzenetére
én megpróbálom elmondani
szal már annyi a szemét a romban h nem fért el az 1 gigás system partíción. ezért kitalálták h csinálnak egy ilyen preload partíciót amin elfér a +300 mega fölös cucc. a system/apps-ban csak átlinkelések vannak azokra az appokra amik a preloadban vannak, maga az apk a preloadban foglalja a helyet. persze úgy van megoldva h ugyanúgy betöltődjön az apk a preloadból is. kb ennyi
most lehetne mondani h gyorsabb lesz a preloadból meg blabla, de a valós ok az h nem fért el a szemét
-
quailstorm
félisten
válasz
#68216320 #14989 üzenetére
Pedig annak menni kell. Inkább a lementéssel akadhatnak bajok. Mivel csinálod? DVDVideosoft tool-jai leterhelik jobban a kodeket. Firefox-hoz van a videodownoladhelper, és van még az IE tempből kiszedem móka. Az garantáltan az eredeti.
-
quailstorm
félisten
válasz
#68216320 #14985 üzenetére
SlimBean 3.1-ről nem tudok nyiltakozni, csak 3.0-ról, de nem látom a changelogban hogy javították volna a hibát. Igazából ez a CM sources miatt van, és az USB kapcsolaton történő fájl másolás lassú és instabil. Ezen kívül marha jó ROM, S2-n meg bugmentes.
Viszont Note-on az S-pen és az USB miatt inkább stock JB-t mondanék mondjuk philz, vagy hidra kernellel, aztán ha majd jobb lesz a CM akkor esetleg azt. A JB-ben kijavították azt az érzetet, mintha csak egy 2.3.6 value packod lenne. Számomra ronda volt és lassú. Meg laggos.
Slim bean videóból 1080p simán, a skinekkel meg elvileg kompatibilis, jórészt cm-ből épül fel. [link] -
puskint
tag
válasz
#68216320 #14983 üzenetére
Én SlimBeant használok és Hydra7-est, a videók probléma nélkül mennek. Csak kíváncsiságból kérdem: mért nem jött be neked a SlimBean, miben jobb a nightly CM10-es (azért kérdem, mert én utóbbit még sosem próbáltam. Valamikor régebb néztem a JellyBeert, de nekem se jött be, a SlimBean gyorsabb volt.) Thor pedig már Note2-re fejleszt, de ezt én nemsokára remélem nem fogom bánni.
-
-
törölt tag
válasz
#68216320 #14740 üzenetére
Bocs minden Samu-fantól, hogy ilyeneket vagyok kénytelen írni, de nagyon bosszant, hogy a megjelenés óta eltelt 6 hónap alatt ennyit sikerült összehozniuk. Vártam ezt a Butter-smooth dolgot, de sehol semmi. A TW lett gyorsabb de a rendszer minden érintésre 0.5-1mp laggal reagál és cseppet sem akadásmentes.
Van sok feature, de számomra még mindig a CM9 az egyetlen alternatíva.
-
206 cc
senior tag
válasz
#68216320 #14607 üzenetére
Ez mind rendben is van én is így gondolom.Én arra reagáltam amit a szervizestől idéztél!!
...a mindegy milyen rom van rajta csak root ne legyen!.....ez a butaság mivel a "mindegybe beletartozik a főzött amit nem is tudsz feltenni root nélkül más régiós gyárit meg a KIES nem enged.... -
206 cc
senior tag
válasz
#68216320 #14595 üzenetére
Szia!..ööö...ez elég bután hangzik...mert ugye nem igazán tudsz feltenni másik főzött romot root nélkül...arról nem is beszélve,hogy ha jól emlékszem a root-hoz inkább lenne jogod ugyan is az az operációs rendszer része un.rendszergazdai hozzáférés és az android úgy tudom nyílt forráskódú szoftver!...csak a gyártók ezt elsusmusolják!
-
Kapanyél
őstag
válasz
#68216320 #14546 üzenetére
Ahogy néztem az elmúlt hónapokban a CM Stable az nem azért stable, mert kijavítottak hibákat, hanem mert csak. Minden nap belekerül valami fejlesztés, bugfixeket alig találni a changelogokban.
A plusz funkciók miatt persze nem éri meg CM10-re váltani, mert nagyobb érvágás a Flash hiánya, mint hogy az értesítési sávból varázsolhass, de alapvetően szerintem ugyanolyan gyors és akadásmentes, mint a CM9 volt. Ezért is ajánlom bátran a használatát.Érdekes, hogy a CM9 ment 25MHz-en is a THOR kernellel, itt meg ha 200 alá viszem, dobja a hálózatot.
Ennek ellenére nem rosszabb az akkuidő, sőt! Bár én minden nap töltőre teszem, azért látom, hogy nem 30% körül van, hanem 50-60-nál nap végén. Ez azért jelentős. (ha csak telefonálok és pár percig wifizek, ill. 2G-n szinkron megy egész nap, akkor nap végére 89% marad az akkuban. -
Kapanyél
őstag
válasz
#68216320 #14542 üzenetére
Ha nem jön be ez a kamu VajProjektes TW, akkor full wipe után CM10-re gyere már vissza.
A 0.28-as THOR kernellel nagyon jó az akkuidő is.Más:
Próbáltatok már dualboot-os bootloader-t? Ott hogy működik a különféle kernelek recovery módba tétele?
Van megbízható dualboot bootloader? S2-es kollégámtól hallottam, hogy akad brickelős is...
(Sokkal szívesebben ROMolgatnék, ha párhuzamosan is lenne egy működő, belakott rendszerem.) -
puskint
tag
válasz
#68216320 #14538 üzenetére
Annyira nem fog begyorsulni, mint a CM9, én teljesen tisztán telepítettem az LSA-t, és bár az összes leaked közül ez a leggyorsabb, mégsem olyan
füge,ürgefürge, mint a CM10.
Átlátszó értesítési sáv az XXLSA-hoz: CWM-ben flashelendő. -
puskint
tag
válasz
#68216320 #14432 üzenetére
Dehát van már leaked JB pár hete, ami elég jól működik. A hivatalos sem lesz szerintem gyorsabb, ha az zavar. S ami érdekes app van a 4.2-ben, az külön már mind flash-elhető. (Nem is tudom, ha valaha is lesz hivatalos 4.2-es a Nótára.) Sajnos ilyen sz*r a gyártói hozzáállás, ilyen szempontból tényleg csak a Nexus-szal jársz jobban, de az sem fogja megváltani a világot.
-
puskint
tag
válasz
#68216320 #14424 üzenetére
Szerintem a Samu (a Nexusokon kívül) elég jól frissít a többi gyártóhoz viszonyítva a felsőkategóriás telefonokat illetően. Persze nem 2-3 napon belül, ahogy mondjuk illene az összes gyártónak, de - ha jól emlékszem - az ICS is elsők közt jött az S2-esre... S
amuami egyéb pozitívum, hogy a Samukra rengeteg főzött ROM készül és sok ideig támogatottak maradnak a régebbi telefonok is (l. Galaxy S és JB). Persze a Nexusok mindig elsők lesznek a szoftfrissítéseket illetően, de pl. nekem egyrészt nem tetszik a formájuk, és az sem, hogy nincs külön alsó gombsoruk és emiatt megeszik a képernyő alját. Nomeg 5,5-ös képátlójuk sincs. -
puskint
tag
válasz
#68216320 #14412 üzenetére
Én ugyan nem vagyok Alliance-os, de ha az Update/ROM Customizer alkalmazásban nincs a frissítések között, akkor az XDA-fórumban találsz útmutatást, hogy melyik apk-t kell bemásolni a system/app könyvtárba, ahhoz, hogy előbújjon a widget.
A TW-es JB általában döcőgösebb, mint egy jól sikerült CM.
-
Kapanyél
őstag
válasz
#68216320 #14247 üzenetére
Újra is indítottad utána a gépet?
Ill. nálam törölni is kellett a Play! adatait, azt Te se felejtsd el!Ha nem DPI probléma, akkor a szoftver nem szereti esetleg a 4.1.2-t, tehát valamilyen verziószám inkompatibilitás lesz, ami időközben talán növekedett a rendszeredben.
-
puskint
tag
válasz
#68216320 #14233 üzenetére
Én eddig Thor-t használtam, de a Hydra7 elég jól sikerült, mintha-mintha picit gyorsabb is lenne, mint a Thor 25.2-es. Ha nem bugzik, maradhat a H7-es. Ellenben ha fajabb CWM kell, vagy ha hasznalod a 2ndCore progit (amivel letilthatod az egyik magot), akkor Thor.
Mas: probalta valaki Thor legujabb ROM-jat? (En egyszer kiprobaltam valamelyik regebbi verziojat, de lagg-os volt.)
-
FoxPuppy
tag
válasz
#68216320 #13611 üzenetére
Nekem a THOR kernele van fent, az írás kb olyan 2000kbyte/s körül mozog az olvasásakár 15mb-n ez a belső mem-je a telónak.
viszont felraktam hozá ezt , mert nekem ez az MTP-mód nem valami kezelhető dolog sima file transferre...., így még nem volt gondomsemmiféle CM10 release-sel. -
NONPLUSULTRA
tag
válasz
#68216320 #13269 üzenetére
Mtp stimmel, mi az a TouchWiz?
Minden gyári a telón ezért nem is értem miért nem kapcsolódik.
Meg kellett volna jegyeznem, hogy csak az Android 4.0.4 óta csinálja, erre is Kiesen keresztül frissítettem korábban. Most is csak frissítést akartam keresni, várom a JB-t ... -
puskint
tag
válasz
#68216320 #12928 üzenetére
Sajat tapasztalat: a v4-es Supernexus (JB 4.1.1) elegge smooth (ebbol a szempontbol jobb mint pl. a Rocketrom), viszont meg nem ios-szeru. A fejleszto most igeri a v5-ot es azt mondja, az sokkal smoothabb lesz a JB 4.1.2-vel. Viszont amit eszrevettem az 1 napos hasznalat soran, hogy az USB-s masolas elegge lassu (max. 1000-1500kb/s), es pl. nem megy az FM-radio.
KTTech: Ok, koszi, az S+om lassabban toltott, azert lepodtem meg.
-
Baroc
tag
válasz
#68216320 #12651 üzenetére
CM10-et nem próbáltam, de a PA 2.18-as verziója már kifejezetten jól működik, úgy látom. Mondjuk még csak 1 órája van fenn, de egyelőre nincs hiba. Majd még riportolok róla
Ja, már nincs memory leak issue 2.17 óta, ez már cm10-ben is fixed, úgyhogy nem kell újraindítgatni a telefont. Valamint a project butter is kezd működni (bár ezt lehet hogy csak szeretném látni, de nálam teljesen folyamatosnak tűnnek az animációk
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest