- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nazara
őstag
válasz
Rabidsnail #20115 üzenetére
Próbáld meg másik cerkával akkor, hátha.
-
Nazara
őstag
válasz
clorid #20095 üzenetére
Szerintem hétköznapi felhasználás során ezzel semmi gond nincs, pl. itt egy JB videó a Note-ról, nézd meg. Ezeket a feladatokat tökéletesen végre tudja hajtani, nincs velük gond.
(#20097) clorid: A JB-ben már ha a kijelző fölé viszed a tollat, akkor megjelenik egy kis pont, ami mutatja, hogy éppen hol fogja érinteni a kijelzőt. Nem csúszik ki, legalábbis ilyesmire még senki nem panaszkodott.
-
Nazara
őstag
válasz
clorid #20093 üzenetére
Szia,
Nem volt S2-m, de a Note-ról tudok véleményt alkotni:
Általában azt mondják, hogy kicsit lomhább a második Galaxynál, de ez érthető is, lévén sokkal több pixelt kell működtetnie a procinak. A JB frissitéssel a kijelzőidő olyan kb. 3 óra, viszont készenlétben nem merül annyira.
(CM-ek állitólag jobbak ilyen téren.) A kényelem zsebmérettől függ, ha feszes nadrágokat hordasz, akkor nyilván az, ha viszont nem, akkor teljesen elviselhető. De ezt vásárlásnál ki tudod próbálni.
Az egykezes használat pedig bőven nem lehetetlen, csak az átlagnál nagyobb mancsok, vagy jobb kézügyesség kell hozzá.Én vidáman elvoltam vele, csak nagyon ritkán zavart a nagy méret.
Általában viszont a gyönyörű kijelző kárpótol mindenért. -
Nazara
őstag
válasz
Cynicelectro #20082 üzenetére
Maximum fényerőn használod? Bár az internetnek nem kéne ennyit ennie, próbálj meg esetleg egy másik böngészőt. Ez annyira nem vészes egyébként, ha kiszámolod, 30%-ot merült kb. 1 óra alatt, még van benne kétszer ennyi, ami már 3 óra.
-
Nazara
őstag
válasz
Cynicelectro #20077 üzenetére
Nem lehet, hogy valami processz beakadt? Nézd meg ne csak a kijelzőt, hanem, hogy mi, és hány százalékban használta az akkumulátort.
-
Nazara
őstag
válasz
Cynicelectro #20067 üzenetére
Az alapsáv az a Baseband, a modem ami a telefon rádióit vezérli. Neked a Build-et kell nézni alul, ami XLT5, tehát a legújabb hivatalos. Mennyit megy a telefon? Átlag 3 óra kijelző időt lehet elérni gyári ROM-on, ami CM-en olvasva az itteni hozzászólásokat lehet esetleg több. Ha nem akarsz főzött rendszert használni, és nagyon elmarad a 3 órától a kijelzőidőd, akkor egy factory resetet javasolnék inkább/vagy egy gyári romot pc-s odinnal. (nggabi blogjában megtalálható a leirás.)
Az akksihoz: 2 kilóért nem tudom, miféle csoda kütyüt kaphatsz, mivel általában sokkal többe kerülnek az ilyenek. Valószinüleg kevesebbet tud kapacitásban, mint a ráirt mennyiség, de sokak szerint nem is szabad az ilyeneket használni, csak a gyárit. Viszont itt volt már róla szó, hogy valaki használja, keress rá a topic keresőjében.
-
Nazara
őstag
válasz
Rabidsnail #20061 üzenetére
Kell neki néhány feltöltés, amig beáll. 5-6, max. 10.
De ezeknek az akksiknak már jobban esik, ha nem merited le őket teljesen, hanem mondjuk 10-15%-nál töltőre helyezed. -
Nazara
őstag
válasz
Jonathan92 #19920 üzenetére
Lelkes újonc
Amalgam : a beállítások-alkalmazáskezelő-futó/összes ben rányomsz a nem kívánatos appokra, és letiltod őket. Csak olyat tilts, amiről tudod, hogy micsoda. Pl Google maps feleslegesen pörög, ha sose használjuk. De ilyen még nálam a chaton, meg az összes HUB.
-
Nazara
őstag
válasz
nggabi #19896 üzenetére
Ehh, még megkérdőjelez
És ez 90%-os töltöttségről, az a maradék 16-tal együtt azt jelenti, hogy az akksi negyede! még hátravolt!
szerk: és nem, nem videó, és képnézegetéssel ment az idő, hanem a telefon belakásával, internettel, facebookkal, meg whatsappal
Lehet, hogy a kamera éppen jobb a Note-on, sajnos már nem tudom összehasonlitani, de a tegnapi képeim sokkal szebbek lettek, mint eddig bármikor korábban.
-
Nazara
őstag
válasz
Andrew10 #19893 üzenetére
Én éppen most jártam be ezt az utat, és nem bántam meg. Alapjáraton smoothabb a rendszer, az akksi nálam kétszer annyit bír, 5,5-6 óra kijelző sem lehetetlen, és a kijelző szebb érezhetően, valamint a kamera is jobb képeket csinál.
A kisebb méretet meg megszoktam, kényelmesebb az egykezes használat, viszont hiányzik kicsit az 5,3 -
Nazara
őstag
válasz
falijja #19700 üzenetére
Erre szerintem nincs konkrét válasz, valaki az ultimate-re, mások a sweetre, esetleg még rocket, burt, vagy alliance, de sztem utóbbiakból nem készült lsz-nél újabb build. LT4 is végleges, azzal sem jársz rosszul.
Fujifilm1: ez komoly?
battery: aszongya original
na ne már, tényleg?
szvsz nem hiszem, hogy a Samu ilyen drasztikus növekedést eszközölne a kijelzőn.
-
Nazara
őstag
Tegnap megpróbáltam a hivatalos xeh jb-t felrakni a telóra, de fr, meg full wipe után azt irta ki, cwm-ben, hogy cannot open package. Ma reggel másik sd-kártyával már ment is vissza az xxlsz, előtte erről sem engedte az újra letöltött romot feltenni, mi lehet a gond? Szerintem ki fogok próbálni egy aosp romot, kiváncsi vagyok a vanilla androidra.
-
Nazara
őstag
válasz
fujifilm1 #19634 üzenetére
Működnek a linkek!
A kijelzőmérethez azért annyi hozzá tartozik, hogy a gyártók is folyamatosan egyre nagyobb képernyővel szerelik az aktuális modelljeiket, és azért elég sok ember ez ellen fel van háborodva, szóval nem biztos, hogy valós igény áll e mögött. A másik oldal viszont, amikor 160 centis lányok, nők kezében Note 1-2-ket látok, és vidáman elhasználják.
Én azt az elvet támogatom, miszerint ezek a készülékek már nem elsősorban telefonként vannak használva, hanem zsebpc-ként, ily módon pedig elengedhetetlen a nagy screen. -
Nazara
őstag
válasz
#51177472 #19561 üzenetére
Általánosan elmondható, hogy a JB-vel sokat gyorsult a teló, smooth-abb lett a működése, viszont sokkal hamarabb lemerült. ICS-en nem volt lehetetlen 4.5-5 óra kijelző sem internetezéssel, ez JB-n minimum egy órával sérült. Lehet érdemes lenne pl. egy hivatalos 4.0.4.-et kipróbálnod, ami az első hsz-ben nggabi blogjában le van irva részletesen, ki tudja, talán meg lennél elégedve azzal a sebességgel és üzemidővel.
Én stock hivatalos német XXLSZ JB-t használok már vagy két hónapja, nincsen vele semmi gondom.
-
-
-
Nazara
őstag
válasz
Darellus92 #19425 üzenetére
Na, azért egyszerűen nem éri meg. Én is vártam, aztán rájöttem, hogy néhány kivételtől eltekintve nem való semmire...
-
Nazara
őstag
válasz
desexis #19330 üzenetére
Ezt egy Note topicban kérdezni? Még jó, hogy mindenki szerint megéri
Ha nagyobb képernyőre vágysz, és elég a 3 - 3.5 óra kijelzőidő, akkor mindenképpen megéri váltani. Egy Jelly Beant futtató Note sztem már gyorsabb is lehet, főleg használat(pl: böngészés, játékok) közben, mint egy i4. De érdemes kipróbálni vásárlás előtt
-
Nazara
őstag
válasz
LordRajZoL #19299 üzenetére
Egyenlőre a cukrász vágja a tortát... amit te keresel, az az egyelőre.
no offense
-
Nazara
őstag
válasz
csolaca68 #19281 üzenetére
Mondjuk a kevés RAM-ot aláirom, főleg, ha teljesen gyári rendszert használsz. Én a rootolt készülékem Rom Customizerrel eléggé kipucoltam, 200-300 mindig van szabadon, jobb esetbe több is.
(#19284) 206 cc: Az exynos exploites root zip nekem működött annó, a triangle away-re nem emlékszem, hogy még ICS-re vagy már a felrakott JB leak-re applikáltam...
-
Nazara
őstag
Srácok, mostanság nem volt időm romolni a telóval, meg faszául működik az első hivatalos német LSZ-szel, meg a speedmod kernellel. Mit lenne érdemes feltenni? Teljesen stock érdekel, de ha lehetséges, legyen minél inkább kipucolva.
-
Nazara
őstag
válasz
nggabi #18788 üzenetére
Én nem haboznék. Még mindig inkább 115 fölött látom a Note 2-ket,szóval egy gyári garis annyiért ajándék.
Több RAM, jobb üzemidő, időtállóbb hardver, hosszabb szoftvertámogatási ciklus, jobb custom romokkal szerintem teljesen röccenésmentessé lehet tenni a mindennapi használat során, jobb hanglejátszási képesség (elvileg wolfson?), notifikációs LED.
Úgy gondolom, hogy az S4 rengeteg parasztvakitó/hasznos ficsörét is meg fogja kapni, hardver adva van.
A mostanit 65-80 között el tudod passzolni, szerencsés esetben nem olyan megterhelő a váltás anyagilag. (csak ne ird bele a hirdetésbe, hogy sose volt mókolva)
Én szivesen váltanék, nyáron ha lesz a környéken jó áron eladó, fogok is, csak meg kell várni, hogy a tömegek rohanjanak S4-re cserélni, akkor lesz az aprón S3/Note2 dömping.
Ha nem veszed meg, irányitsd hozzám az eladót, én szivesen üzletelnék
-
Nazara
őstag
válasz
havast #18684 üzenetére
Ez elvileg az AMOLED-technológia sajátossága, tehát igen, előfordulhat az ilyen telefonoknál. Úgy tudsz tenni ellene, hogy pl. teljes ablakos böngészőt, alkalmazásokat használsz, igy a status bar addig is eltűnik, ill. én még a kijelzőt is egyből lekapcsolom, amikor tudom, hogy nem fogom használni, ne menjen feleslegesen abban a két percben sem.
Valamint nyilván a dinamikusa változó megjelenitett tartalom sem hátrány.
-
Nazara
őstag
válasz
jdirteen #18555 üzenetére
Amiket nem használtam soha: az összes HUB, ChatOn, Allshare minden formában, az előretelepitett szarok tömkelegét, még a Google Maps-ot is töröltem, mert állandóan elindult, hiába lőttem ki. Egyébként Rom Customizerrel végigmentem a telepitett appokon, és amin láttam, hogy nincs rá szükség, azokat eltávolitottam.
Az a baj, hogy a Rom Customizer eddig mutatta a törölt appokat, de most a lista kb. üres.
, szóval nem tudom pontosan felsorolni.
De lefkosia fórumtárs néhány napja linkelt egy hasonlót.
-
Nazara
őstag
válasz
SolymossyBal #18550 üzenetére
Van értelme kipucolni a ROMot, én általában 300, de ha bezárok mindent, 400 mega szabad memóriával gazdálkodhatok, amivel már elég rendesen lehet multitaskolni.
-
Nazara
őstag
válasz
phonefan #18360 üzenetére
A rom mindegy, a lényeg, hogy ne a gyári kernel legyen fent, mert amikor gyári visszaállitást csinálsz, akkor téglásitás veszélye fennáll egy hiba miatt. Ott van a leirásban a biztonságos Notecore vagy CF Root kernel, azokat rakd fel, ha gyárid van, és utána kezdheted a ROM-ot is installálni.
-
Nazara
őstag
válasz
tybsen #18344 üzenetére
Viszont amennyiben ilyen sokszor használsz párhuzamosan több alkalmazást, lehet érdemesebb lenne egy 2Gb RAMmal ellátott készülék felé nyitnod. Vagy kitakaritani mindent ami felesleges, hogy még csak véletlenül se inditsa el magának a rendszer (ugye google maps figyelsz?
)
(#18345) Polllen: Igen, jó is lehetne a tab akár, csak azt egész nap hurcolni, munka/iskola/nyaralás/buli közben elhelyezni nem egyszerű. Pont ezét szemezek az S4-gyel, mert a kijelző minimálisan kisebb, viszont a telefont egyszerűbb lesz hordozni.
-
Nazara
őstag
válasz
tybsen #18341 üzenetére
Én rengeteget gondolkodok az esetleges utód kilétén, és még fogok is egy ideig. A minimobil-fetisták mondhatnak akármit, én már biztosan nem fogok 5 col alá menni, a Note-ot is tudom egy kézzel használni, a hatalmas kijelző meg visszaadhatatlan élmény. Szerintem össességében a Samsung nyújta a legtöbbet a felső-kategóriában, garancia, szoftveres támogatás, sebesség, megbizhatóság, valamint üzemidő terén. (Tradicionális, itthoni szolgáltatóknál forgalmazott gyártói modellekhez viszonyitva, pl.: LG, Sony, Nokia, Apple, Alcatel)
Ami a Note-ot illeti: ha hihetünk a kiszivárgott hireknek, akkor kapni fogunk 4.2.2-őt, ami elég szép támogatási ciklus lesz a Samsungtól, nálam piros pont, nem számitottam rá. A JB-vel rengeteget gyorsult a kezelőfelület, valamint az alkalmazások, főképp az üzemidő kárára. Utóbbira beszereztem egy külső tápegységet, de szinte sohasem használom, csak ha valamerre utazok, és sokat videózok, buszon nyomkodom a gépet. Ami még fontos kérdés, az a RAM, ami a Nótán 1 gb, és szerintem gyári rendszeren elég kevés marad belőle szabadon a valódi multitaskhoz. Én kipucoltam a végleges német romot, igy általában 400 mega van szabadon, amivel Facebook, böngésző, Temple Run 2, What's app tud egyszerre futni. A processzor nyilván nem egy nyolcmagos, én a következő 1-2 évre csak akkor venném meg, ha nem akarsz a legújabb Modern Combat szintű játékokkal játszani, mert általános használatra bőven elég.btw, amennyiben az ár a lényeg, és nem vagy heavy user, akkor szerintem vedd a Note-ot. Én valszeg maradok Samu fronton, következő modellem az ár miatt vagy a Note 2, vagy jobb esetben egy S4-Note3 lesz, szolgáltatói árazástól függően.
Egyébként ár-érték arányban későbbi értékesithetőség szempontjából a Nexus 4 a jobb, könnyebb lesz túladni a referenciamobilon.
-
Nazara
őstag
válasz
Mulderpapa #18062 üzenetére
Az első Eybee-s LSZ-t (+speedmod kernelt) használom, de a játékok is érezhetően simábban futnak.
nggabi: energiatakarékos üzemmóddal, vagy anélkül éred el a 2 óra 45 perceket? ICS-en az energiatakarékos röcögött, mint a trabi, de itt JB-n észre sem veszem, hogy bevan kapcsolva, olyan smooth.
-
Nazara
őstag
-
Nazara
őstag
-
Nazara
őstag
válasz
Arolotifar #17657 üzenetére
Én meg 55-ért...
-
Nazara
őstag
válasz
handrash #17422 üzenetére
Az a lényeg, hogy a nóta érzékeli, ha közel viszed a ceruza hegyét a kijelzőhöz, és igy ilyen felugró menüben mutatja a levél/mappa/stb tartalmát megnyitás nélkül.
Itt megtudod lesni.
(#17419) nggabi: Elég sokszor használom ezt a "featúrát"
, sokkal gyakrabban, mint a multiwindow-t, pedig utóbbin ámultunk többet. A kamerahang kikapcsolás nekem eddig minden romon ment buhera nélkül, ha lenémitottam a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest