- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grawens
senior tag
Természetesen ez így van. Nem dönthetem el, hogy kinek adok igazat ebben az esetben és kinek nem. Számomra csak az a furcsa amit az előbb le is írtam, hogy a kifotózott rész az alaplap belső felének egy olyan részén van ahová sokkal nehezebben juthat el bármilyen szennyeződés ami ilyen jelenséget válthat ki, mint pl. a pcb külső felén. Arról nem is beszélve, hogy a a töltésvezérlő környéke esélyesebb ilyen jelenség kialakulására. Mivel elektronikával foglalkozom, tisztában vagyok a jelenséggel és annak hatásaival. Ebben az esetben én nem elégednék meg a jelenség tényével, hanem annak kialakulásának a mikéntjét is kivizsgálnám.
-
Grawens
senior tag
Igen, jó pár ismerősömnek van, munkatársamnak, stb.
Szerintem kizárt. Betegesen óvja. Szó szerint sokkot kapott. Vissza kapta a készüléket + kapott egy nyugtát a befizetésről. Továbbá összehányták a telefonját az üveg csálén áll, a beszédhangszóró rácsa beesik, a hangerő le gomb nehezen működik.
Egyedül él (a telefon a barátnője), se kutya, se macska. Teljességgel kizárt, hogy bármikor is megfürdette állítása szerint, továbbá a TMX által közöl beázási nyom az alaplap belső (kijelző felőli) oldalán, erről az oldalról nézve jobboldalon középen található a pcb-n. tehát ha beázott, akkor a külső felén miért nincs nyoma?Pedig ha oda be tud jutni szennyeződés, vagy víz, akkor kívülről már ronggyá kellene áznia. Furcsa egy dolog. Majdnem elfelejtettem, a nedvességindikátorok hibátlanok.
No mindegy, majd írom mire jutott.
-
törölt tag
tiszta sor, de honnan szerzek olyan sorozatszámokat amivel le tudom tölteni kiessel a 4fájlosokat? a telekomost le tudom szedni mert nekem az van, de a C-s független vagy F-es vodás illetve telenorost nem tudom leszedni...
amúgy a data.hu nem örzi meg végtelen ideig(ahogy itt egyik fórumtás célzást tett rá hogy a prémiumos előfizetésnél nem törlik!) a feltöltött fájlokat más felhőtárakkal ellentétben:
Adatkezelési szabályzat és felhasználási feltételek
7. Fájlok törlése
A feltöltött fájlok a regisztrációval együttesen kerülhetnek törlésre. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy előzetes felszólítás nélkül töröljön fájlokat (például, ha szabálysértést tapasztal).
Amennyiben az előfizetéssel nem rendelkező felhasználó által feltöltött tartalmat a feltöltéstől, vagy az utolsó letöltéstől számított 60 napon belül senki nem tölti le, a rendszer az adott tartalmat a 60 nap elteltével automatikusan törli. Prémium felhasználók esetében a tartalom akkor kerül automatikusan törlésre, ha a feltöltéstől, vagy az utolsó letöltéstől számított egy év alatt az adott tartalmat senki nem tölti le.
-
törölt tag
nevetséges, komolyan mondom...nevetséges
és siralmas
ez a mai világban...50-70kb/s
csak gratulálni tudok a silány minőségű szolgáltatásaihoz
nesze nekik 2 keksz... kár hogy a sammobile.com oldalon nincsenek fent a 4fájlosok, onnan 1óra alatt lejönne, 200-500kb/s-sel prémium nélkül!
-
törölt tag
jó esetben a feltett rom esetében is max 2 enged, de 4szeresére nőtt a letöltési idő,negyedére a letöltési sebesség, ennyit a data.hu-ról, "Köszönjük data.hu a színvonalas szolgáltatást!" érdemesebb lenne megszűntetni mint fentartani...
mondjuk a azért van a data.hu-nál rosszabb felhőszolgáltatók is,pl. az uploaded meg a rapidgator
-
Grawens
senior tag
Ellenségem ellensége a barátom.
Sokkal egyszerűbb lenne az egész ügymenet minden szempontból, ha a Samsung tájékoztatná szervizpartnerét a közte és az ügyfele közt történtekről abban az esetben ha érintett a szervizpartner is. Főleg úgy, hogy semmilyen formában sem lehet ügyfél oldalról felvenni a kapcsolatot a szervizpartnerrel (távolról). Erre sajnos nincs lehetőség.
Tehát marad a "köpködök a szervizpartnerre" a Samsungnak, ők vagy ezt lekonzultálja a szervizpartnerével vagy nem. Ha olyan információkéréssel keresi fel az ügyfél a Samsungot amire csak a szervizpartner tudná megadni a választ, akkor csak hümmögés van.
Ez így nagyon beteges 2015-ben. -
Grawens
senior tag
Több kérdésem nincs Dj Bíróúr! A vádlott az Öné!
Amin viszont nagyon meglepődtem, hogy rögtön rámozdult a Samsung arra a tényre, hogy a TMX 1hétig a füle botját sem mozdította az igénylés tényére, ezzel kicsúszva egy fontos határidőből, amivel nekem igen csak nagy kellemetlenséget okoztak.
No de mindegy is. Mindannyian mások vagyunk, más látásmóddal, elvárásokkal. Hamarosan úgy is kiderül mi lesz.
World-Soft: ezért értelmetlen lenne bekérni bevizsgálásra, viszont azt rögtön kinézném belőlük, hogy egy "tanulónak" odaadva alaplapot cseréltetnének benne első nekifutásra.
-
Grawens
senior tag
Feltehetek egy személyes kérdést nyilvánosan?
Te a TMX-nél dolgozol?Viccet félretéve. Megakadályozhatom, hogy az adott szerviz akivel szemben megtagadtam az együttműködést indoklással, a samsung bevizsgáltassa a készülékemet. Más szerződött szervizpartnerrel bevizsgáltathatja természetesen.
Ez is elég vicces, nem vicces.
-
Grawens
senior tag
Ebben tényleg nem nyitok vitát.
Nem hivatalos Samsung szerviz. Csak a Samsung Magyarország szerződött szervizpartnere! Független szakértői labornak is ugyan olyan jogosultsága van egy készüléket bevizsgálni és erről szakértői véleményt készíteni, mint a szerződött szervizpartnernek. Ha a legkisebb gyanúja is felmerülhet annak, hogy részrehajló vélemény is születhet (Samsun és saját szervizpartnere között), akkor bizony jogszerű. -
Grawens
senior tag
Ha mindenáron cserélni akarnak és nem javítani, akkor azt megfelelően végezzék. Én sem vagyok semmi jónak az elrontója. Rendesen dokumentáljanak mindent (a fogyasztó felé is) és a cserére szánt készülékeket rendesen ellenőrizzék. Nem is azzal van a legnagyobb probléma, hogy felújított készüléket ad cserébe, hanem ahogyan adják. Akkor inkább nem is cseréljenek, mert ha kihoz egy hibás darabot és ha újra harmadszor jelzem, hogy sz*r van a palacsintában, akkor még ők néznek ferde szemmel rám és "már megint?" -eznek. A nagy túrót!
-
Grawens
senior tag
Természetesen nem köteles azonnal és minden esetben csereigazolást adni, ezzel mindenki szerintem nagyjából tisztában van. Viszont ha a hibás készülék kijavítását a javítást végző szerv a saját hibájából, vagy külső okok (pl.: ha a szerviz felszereltsége nem teszi lehetővé) miatt nem tudja elvégezni, akkor ez hibás teljesítésnek számít, ami automatikus cserét von maga után. A legkényesebb dolog az, ha valaki szolgáltatónál vásárolja a készüléket, így a javítást végző szervnek nincs jogosultsága a hibás készülék kicserélésére, mivel az én esetemben pl. a Telekommal állok részletfizetési szerződésben az adott készülék re vonatkozólag. Az új készüléknek új egyedi azonosítóval kell rendelkeznie (ami relatív) így új számlát kell kiállítani hozzá, ezzel együtt érvényes az új és teljes körű garancia, erre a Telekomnak van egyedül joga.
Ez a magánakció a TMX részéről sokkal kényelmesebb, mint papírozni és igazolásokat osztogatni, viszont kényesebb is egy vita esetén. -
Parallaxis
addikt
egyedül ott találtak fogást, hogy az apple a vásárlástól számított 3 munkanapon belüli csere esetén is már felújított készüléket ad
Ott annyi a különbség, hogy az Apple a refurbished készülékeket sokkal szigorúbb ellenőrzésnek veti alá, mint a normál készüléket a gyár, így pl. a legtöbb Apple Store-os dolgozó is inkább ilyen készüléket vesz, mert jobb minőségűek. Ott nem fordul elő ujjlenyomatos kamera.
-
Grawens
senior tag
"ez így nem igaz, a hazai jogi szabályozás úgy szól, hogy; kijavítás < kicserélés < árleszállítás < elállás"
Mi nem igaz? A szerviz nem cserélhet! Kijavítani nem tudta ezért kicserélte?!. Nem cserélheti ki csak úgy egy táskából előrántottra. Ennek már utánajártam a megfelelő szerveknél. Ha nem tudják javítani, erről jegyzőkönyvet kell készítenie, amiről a gyártónak ki kell adnia a cserére jogosító igazolást, amit a forgalmazónál érvényesíthetsz. Szó sem lehet róla, hogy a szerviz magánakcióban "add ide, tessék itt egy másik, jó lesz?" kicserélgesse.
-
rayoliviero
veterán
Az kemény, hogy felismeri.
A debreceni Samsung üzletben van még mit tanulniuk. Azért ha valaki ott dolgozik, ne nekem kelljen már kitalálni, hogy melyik lehet a Note 4 töltője.
Először pont a simára mutogatott, hogy az lesz, mondom, de erre van írva, hogy fast charge és drágább is egy ezressel. Aztán rájött, hogy van benne valami, amit mondok.
Hopp, az előbb két hozzászólás keletkezett.
-
Szpisti
addikt
Hát ez az, hogy hiába állítom át, akkor is a T-Mobile szól... Asszem megérett a teló egy gyári visszaállításra, ez már a sokadik gondom. a mobilnet időnkénti szünetelése, a gyári kamera app random leállása, és néhány alkalmazás futtatása után a háttérkép is fekete egy másodpercig mintha elfogyva a memória, ami kizárt... Valami gebasz van itt, pedig csináltam az OTA-s frissítés után visszaállítást, de visszapakolt mindent a Kies, lehet, hogy az nem kellett volna...
-
-
norbi93
senior tag
Az általad említett handsoff és continuity feature-ök- hiába van meg a teljes ökoszisztéma hozzá- még egyszer sem akartak nálam működni, hiába a yosemite és az ios8. Szóval inkább ne legyen, minthogy így legyen
Amúgy a samsungnak is van erre félig meddig alternatívája (sidesync), és ennek egy durván ráncfellvarrott verziója is várható a közeljövőben, szóval mi sem maradunk ilyen feature nélkül. Remélhetőleg jobban fog működni, mint az Apple-é.
-
Grawens
senior tag
Vannak itt bajok gazdagon.
1. Ha kicserélik a helyszínen a készüléket, írásos tanúsítványt kell adnia a készülék minőségi megfelelőségéről. (új készülék vásárlásakor erről a zárjegy gondoskodik)
2. Ha kicseréli a készüléket "új készülékre", mivel tartós fogyasztási cikk, így új és teljes garanciaidő vonatkozik rá.Ajjaj! Náluk már elindult a szoppendáré általam!
-
-
apaszka
veterán
Ez nekem új, én úgy tudtam kell a regisztráció függő telefonhoz is. Mivel a samu adja, és a szolgáltató megb regisztrálja be helyetted. Ja és én azt tudom, ha eladod a telefont csak az első vásárló tudja törölni az eredeti regisztrációg, és míg ez nem történik meg az új vevő nem tudja érvényesíttetni a második évet.
De én 2 telefonnal ez előtt tudtam megoldani másként is.
Írtam a samunak, hogy megvettem a telefont, van adás vételim, és áfás számla. Kérném a régi regisztráció törlését, és nevemre átírni a második év garanciát!
Minden papir másolatát bekérték, és ált. Is lehetett írni a nevemre!De biztosan igazad van, ha te mondod.
-
Szpisti
addikt
Hát, kinek mi a drága. Egy 7990 forintos előfizuhoz csak 500MB netet adni szerintem pofátlanság... Erre még 2-3ezreket fizetni, nekem már sok... (vagyis inkább a családnak sok...
Nem tudom nekem miért van, de már az előző telómmal (HTC One M7) is sokáig tartott az LTE-ről való visszaváltás 3G-re, sokszor vagy egy percig elérhetetlen vagyok.
Van egy tartalék microSIM kártyám amit kaptam a Note4-hez. Érdemes lenne aktiválnom, hátha sim kártya probléma?Mióta Lollipopra váltottam sokszor veszem észre azt is, hogy jelzi a mobilnet kapcsolatot, mégsincs internet semmilyen alkalmazásban hosszú percekig, hiába váltok LTE-re, vagy vissza 3G-re. Vagy el kell mozduljak abból a cellából, vagy újra kell indítsam a telefont. De olyan is van, hogy elég vagy 5-6 percig várni és megint lesz net...
Másnak van ilyen? -
Szpisti
addikt
Kevesebbet fogyasztana, elhiszem, abban az ideális esetben ha egy cellában tartózkodnék egész nap jó térerővel... Viszont én - munkám miatt - állandóan úton vagyok, és a legtöbb helyen alacsony térerős, vagy nincs is LTE, és mivel hogy elég nehezen vált vissza 3G/H+ -ra (sokszor akár egy-két percig nem is vagyok elérhető azalatt) így inkább nem is erőltetem az LTE-t... Majd, ha lesz olyan erős hálózata mint a 3G-nek, akkor használni fogom, és hátha addigra komolyabb adatmennyiség is lesz az előfizukban komolyabb sávszélességgel...
-
törölt tag
Melyik szolgáltatónál van 300Mbit-es mobilnet? Én úgy tudom hogy a leggyorsabb LTE itthon max.150, LTE-A még nincs nálunk...
Telenor Hipernet 150Mbit/s
Telekom Szélessáv 150Mbit/s
Vodafone Mobilnet 75Mbit/s
van valami progi amivel tesztelhető az 150es LTE? mert a Ookla Speedtest max 50Mbit-et tud, a múltkor néztem LTE-n, 51Mbit-nél kiakadtNekem NetPlusz L 1GB mobilnet van pluszban megrendelve a Next S 500MB-s előfizum mellé... sokszor nem elég az 500mega
az a 32kbit/s-os lassított net meg lósz"xx"ra se jó
-
Keksz03
senior tag
Máris első kérdésem.
Az miért van h csíkos lent a két világító gomb meg fent a visszajelző LED? Elég gagyi hatása van, S4-nél sokkal szebben lett kivitelezve!Illetve egy Nova Prime Launcher használatánál van olyan feature ami nem működne megfelelően? pár órája van meg de kétlem h meg tudnék békélni a TouchWiz felülettel!
-
törölt tag
nos, ha nálam nem okozott sosem galibát hogy BL-hez tettem az 1fájlos rendszert ezek után sem fog, lassan 1 napja van BOC4-es modem a francia orange-os BOD2 romon, semmi gondom nincs vele, teljesen jól működik(wifi,mobilnet,hívás, a térerő sem ugrál! innentől károm nem származott belőle és szerintem másnak sem fog...
YamatoVTEC-et idézve: a telenoros BOC5 , BOC4-es modemmel jött ki! kizártnak tartom hogy a modem verziók szolgáltató függők lennének, inkább modell függők! innentől kezdve a BOD2-őn a BOC4 modem nem lehet gond! ha meg még is, akkor ugyan úgy odinnal vissza lehet tenni a BOC3-at...hogy idézzelek:
"megfelelő összeválogatás esetén valóban nincs gond"
ez tiszta sor, azért nem gondolod azt hogy kitkat-et akarok keresztezni egy lollival...annyira nem vagyok hülye, meg azt én is tudom hogy bajos lenne, de ha a blogban is megnézed a CSC-knél ott van a lollipop-os rom alatt, nem a kitkat-es alatt...tehát egyértelmű hogy az Lollihoz való struktúrális alapon!"valóban mindenkinek a saját felelőssége, hogy mit és hogyan csinál, csak aztán ne felejtse majd el, hogy ne a telefont vagy a szolgáltatót szidja, ha gondja akad!" - erre csak azt tudom írni hogy aki nem teljesen gyári rendszert használ,( mint pl én, BOD2 FTM, CP_BOC4, TMH CSC...) az ne szidja a szolgáltatót, mert ez az már emberi hülyeség(a logikus gondolkodás!) hogy nem gondolkozik előtte,"mióta van a hiba?, nem lehet hogy azért mert...?" ugye a legvalószínűbb dologra nem gondol olyankor senki, csak a legegyszerűbbre...
ha nekem az F-en nem működne akkor nem is írnám le, minek? ha az én telómon nem megy más F-es telóján se fog menni, C-hez meg nem fűzök inkább semmit mert az nincs, így abba nem is folyok bele ilyen szinten...
-
törölt tag
1. ha valaki pl feltesz egy btu-s 5.0.1et és hozzá felteszi pl. A tmh-s csc-t azzal kárt nem tud csinálni
2. Ha valaki frissebb modem verziót használ mint amit az eredeti rendszer tartalmaz azzal sem okoz kárt,sőt ha a modem verziója frissebb az nem jelenti azt hogy tán rosszabb lehet mint a régebbi,ha meg a bootloadernek nem tetszik úgy sem bootol be,lásd az én esetem(a boc4 cp-ben hibás volt a non-hlos.bin,bootloopos lett a note4,feltettem a javítottat és jó lett)
3.pl ha rendszerkép nélkül frissít valaki bootloadert vagy recovery-t na azzal már lehet hogy kárt tud okozni...
4.sehol nincs leírva hogy az 1fáljos rendszert hova kell tallózni az odinban,anno kipróbáltam,mind1 volt hogy bootloader-be,pda-ba,csc-be vagy phone-ba tettem az 1fájlos teljes romot,hiba nélkül feltette!
Azért köszi hogy egyesek hülyének néznek,azt gondoljátok hogy szándékosan kárt akarok másnak okozni?hát köszönöm... olyat nem szoktam javasolni vagy mondani amit én ne próbáltam volna ki, meg persze a legfőbb szempont amit sokan elfelejtenek az az hogy: Mindenki csak saját felelősségére! Aki nem jártas a dolgokban az ne csinálja... -
-
apaszka
veterán
Persze,nem azt mondtam én sem,hogy a számláló nullázható!
Az marad ha ugrasztott a számláló!Azt / mondtam / linkeltem ,hogy a rendszert simán feltörik,és a z S5 öt hozták példának ott .
Tehát nem annyira az biztonságos a védelem.A Knox mint program ,/ami nem egy ugye / az meg elég gagyi. Próbáltam,de igazából amire való,pont arra nem használható.
PL: OTP ,és PayPal dolgokat,és akár mappákat miket idegen elől elrejtenék mappába pakolva,nem tudja.Csak a pár saját alkalmazást,mi pont nem érdekel.
Igen a KNOX nem állítható vissza,bár az XDA-n régebben láttam egy írást,hogy az Exynos procisnál sikerült,de szerintem csak reklám,és vicc. Mivel hardveres vonzata is van,így nem igen lehetséges.
De igazán nem is érdekel engem. Nálam ugrasztva is van,és ki is használom.
Hogy nincs gari? Olcsón vettem ,
és nem szoci országba szánt,így jobb széria is.Ezt vitatja sok ember,de van alapja biztosan. Mindenhol így van,és itt miért nem így lenne? -
törölt tag
Burkoltan ez a lényeg, 2in1,de ugyan ezt leírtam a blogban is,csak nem ilyen röviden...nekem semmi bajom nincs vele,meg kellett tanulni vele együtt élni,ez van...
Öreg vagyok már a romolgatáshoz,időm se nagyon van már hozzá...
note4 esetében már nincs bajom a kevés belső tárhellyel úgy mint az S5nél,a reklámblokkolásra meg van root nélkül is lehetőség már, ott a BlockIt app,ingyenes alkalmazás,1 hátránya van hogy belassítja a netet sajnos de szépen blokkolja a hirdetéseket...
az sd kártya írhatóságot meg egyre több app támogatja lollipop alatt,csak hogy 1et kiemeljek az a total commander...Sokra nem használtam a root lehetőséget
-
törölt tag
A note4 és s5 vagy annál újabb samuknál már a knox számláló efuse-os chipbe írja be a bitet,amit az írást követően soha többet nem lehet törölni csak alaplap cserével...a korábbi pl. Note3 és s4 esetében ez a számláló szoftveres így nullázható...olvasd el a blogomban van egy írás a knoxról...
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm!
Ahogy nézem ,ez a 8 magos verzió kicsit parasztvakítás.
Én megvagyok a szolg.függő verzióval is , a saját applikációit meg legyalulom....Aszem ez a verzió lesz ha veszek a közeljövőben.(#15319) Spityu27 : Lényegtelen, az exynosban is alszik a sok mag.
"Milyen felárról beszélsz?200ezer a médiában a független,a telekomnál 190ezertől lehet venni a függőt,de ez lehet olcsóbb ha drágább előfizuval veszed,nekem 143ezerbe került a telekomnál 8ezres csomaggal"
Pont erről beszélek...
amúgy a MM-ban 220 ezer , nekem a telekomnál kb 150 ezer lenne...Ezt a 70 ezer forintnyi különbözetet, hogy neveznéd?
-
WhiteWalker
nagyúr
-
hito
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ebből valószínűleg csere lesz, mert sem a Snap nem működik, és lehet, hogy a zoom funkció sem az android verzió miatt gyengébb.
Tehát ha esetleg valakit érdekelne, lehet, hogy cserélném az Extreme Digital-os bronz színű Note 4 N910C-met, független, vagy vodás N910F-re
-
Anno ahogy frissült 5.0-ra a teló,egy darabig minden rendben volt,még hard reset sem kellett,jó volt az akkuidő-még a KK.-nél is!
Aztán elkezdett csökkenni.Kilőttem ezt-azt,egyre több dolgot,aztán csak nyomtam egy FR-et,újra belaktam,de egyre rosszabb az akkuidő azóta is.
Jöttek a tippek,hogy a vírusírtó aztán Viber-leszedtem mindent,de ugyanolyan sz@r maradt a készenléti időm. -
Már a samsungot is és a google-ből is kilőttem szinte mindent,a többi apróságról nem is beszélve.Ott járok lassan,hogy elérte a 3000 Ft-os telefon szintjét,akkor meg minek a Note 4??
Szép nagy fehér féltégla,kóbor macskát dobálni jó.
Komolyan ott tartok,hogy feldobom a hirdetésekhez,vigye akinek kell egy ilyen. -
blu79
addikt
- szia , a kipróbált usb-ken más eszközökkel nem jelentkezik a hiba , pendrive, kártyaolvasó, semmi hiba , amint csatlakoztatom ezeket rögtön megjelenik minden, pl képek
- a telefont csak a hátlapi csatlakozókba szoktam rakni , előre nem
- kies igen , samsung usb igen viszont ez nem tudom e mennyire friss, mert a netről töltöttem le mert kíváncsi voltam hogy ha telepítem ezt akkor is lassú e
- a kiest nem szoktam használni képek átmentésére telóról a gépre.
- a telót rácsatlakoztatom a gépre és úgy használom mint ha egy tároló lenne.
-usb kábel nem az eredetit használok , hanem egy másik telóét de ugyanaz nem?
- a csatlakozók nem koszosak Újak
-memória kártya nélkül is lassu a teló, megnéztem nemrég- köszi az eddigi segítséget
-
Grawens
senior tag
Visszavonva az egész. Nem szoftveres variálásról van szó, hanem egészen másról.
Viszont itt kezd a mogyoróm tele lenni a Samsung-al!
Asszony próbált szelfizni és reklamált, hogy milyen ótvar képet lő már. Nézem, tényleg ótvar, és itt jegyezném meg, eddig sohasem használtam az előlapi kamerát. Letöröltem a kijelzőt, na majd most. Meglepően most is ótvar. Hummm! Megnéztem közelebbről a kamerát és az előlapi üveg belső felén van egy gyönyörűséges ujjlenyomat ami befolyásolja a közelségérzékelőt is, így gondolom a fényérzékelőt is. Most el fog kezdődni a seggberugdosás! Nem fog megállni a dolog egy cserében. Úgy néz ki a csereberélésekkel egyik hibát megszüntetik és megajándékoznak egy új hibával. Príma! -
Parallaxis
addikt
a facebook böngészős használatkor nem ül rá folyamatosan a rendszerre, nem eszi be magát irtózatosan a memóriába, nem akar a háttérben is szinkronizálni, nem keresi a frissítéseket...stb.
Az alkalmazásnál is kikapcsolható minden frissítés és értesítés, akkor be sem tölti a memóriába, csak ha használod.
-
törölt tag
Nézd, azért is okostelefon az okostelefon, hogy minél kevesebb időráfordítással, minél gyorsabban és könnyebben kapjunk meg bizonyos információkat. Ha legiltunk minden push alapú dolgot, illetve minden folyamatos kapcsolatot igénylő dolgot, akkor nincs értelme egy 200.000 Ft-os telefonnak, de még egy 50.000 Ft értékű telefonnak sem. Azért kapjuk a folyamatos fejlesztéseket, hogy ezeket maximálisan kihasználhassuk. Aki minden ilyen dolgot letilt, annak érdemes elgondolkozni azon, hogy biztos szüksége van-e drága okostelefonra. Egy 200.000 Ft-os telefon árából kijön egy 40.000 Ft-os minőségi telefon, egy 50.000 Ft-os tablet és egy 110.000 Ft-os dSLR fényképező. Így 3 minőségi eszköze van, ami külön-külön használható, nincs gond az üzemidővel sem, mert mindet csak arra használja amire kell. Igen, nem megszokott gondolkodásmód, de a "ne használjuk az appokat" sem az.
-
törölt tag
Nagyon jó barátom a szervizes, biztos elmondta volna ha hardveres a gond, vagy ha a Samsung hibája lenne. Nem érdeke kamuzni, cserélné a telefont vagy javítaná és ennyi. Ellenkező esetben mondta volna, hogy vigyem be a telefont. Ők is várnak a csodára. KitKat alatt egyszer sem volt ilyen gond, most sem állandóan produkálja a jelenséget, csak néha.
Nekem a Chrome is elég szépen eszi a RAM-ot, van hogy ki is kell lőjem, mert 600Mb-ra "felduzzad". Amint törlöm a háttérből, érezhetően smoothabb az UI. Facebook app 300Mb körül szokott lenni, de kilőni sem szükséges mert jobb a RAM kezelése mint pl. a Chromé. Buli mostanság a Facebook appot okolni mindenért, de távol áll az egész az igazságtól. Nem a Facebookkal van a baj, hanem a Touchwiz, a rendszer és a RAM kezelési keretrendszer optimalizálásával.
Bármennyire fájó is ez, nem ért mostanában a Google az optimalizáltsághoz...
Érdekes, hogy se WP-on, se iOS-en nincs gond a Facebook appal. Ha pl. iOS-en kikapcsolom teljesen a Facebook értesítést, akkor az ikonon sem lesz értesìtő index, nem úgy mint a rohadt Androidon...hiába kapcsoltam ki az értesítést, ugyanúgy megjelenik a FB ikonon a kis index szám, hogy mennyi értesítésem van. Tehát sz@rik rá, hogy letiltottam, a Google akkor is erőlteti a folyamatos kapcsolatot. -
blu79
addikt
Köszönöm a választ
nem gondoltam volna hogy sim kártya vagy mem kártya okozhat ilyet, sim akkori mint a telo 1ho ki se vettem azóta, akkut sem piszkáltam, alkalmazásokat amik gyárilag vannak rátéve töröltem amit lehetett, tíltottam amit lehetett , egy két játékon és igo térképen kívűl semmi màs nincs rajta, a mem kártya az van 3 éves kb. Samsung 8gb a lególcsóbat vettem ami akkor volt. Ha a teló továbra is csinál ilyet hogy kikapcsol és újraindul akkor jön a gyári visszaállítás és megfigyelés ahogy írtad, mem kártya ki lesz véve akkor a telóból, és ha így is csinálja akkor visszaviszem.
Tudtok ajánlani valami jó memkártyát a Note 4 hez ?
-
Manka76
senior tag
Ezek ki vannak kapcsolva. Wi-Fi szinte alig megy. Csak nekem az nem állapot hogy 22 óra után 62%-on van reggel 7-kor 9%-ra merül nulla használat mellett.
Sajnos az a típus vagyok ha egyszer nem volt jó akkor nem kísérletezek másikkal.
Persze sok dolog fog hiányozni belőle amit egy Sony nem tud viszont megbízható az akkumulátora. -
F_Gergely
őstag
-
Nem értelek félre, nyugi!
Ez egy nagyrészt ízlésbeli kérdés, kinek mi tetszik. Nekem valamiért az IPS képe, az én szemem a jelek szerint a fehérekre gerjed, nem a feketékre.
Koncepcionális alapon viszont az amolednek drukkolok, mert egyszerűen a lelkem nem fogadja el azt az elvet, hogy úgy csináljunk sötétet, hogy világítunk aztán eltakarjuk.MaCS
-
Parallaxis
addikt
Ahogy nézem mégiscsak nekem lesz igazam, bár értem, hogy mire akartál utalni.
A manuális módban megjelenítési módtól függően változik a maximális fényerő, ebben teljesen igazad van, de nekem is igazam van az általad küldött leírás alapján, mert automata üzemmódban mindegyik megjelenítési módnál ugyanazok az értékhatárok és biza lényegesen magasabb a maximális érték, mint a manuális üzemmódban: -
SzlobiG
félisten
Na igen a mutogatás megy egymásra mint ahogy szokott a valós igazságot nem fogjuk megkapni mert a samu nem ismeri el, se a T, hogy probléma van bár jobban mondva a T elismeri, hogy a samunál van a hiba.
Az a baj, hogy mi szívunk ezzel viszont megkérdeztem, hogyha felrakok egy pl angol romot azzal ugrik-e a gar azt mondta nem, feltehetem sőt vissza is tehetem a 4.4.4-et azzal megszűnik a gond. Majd lehet rakok egy másik romot meglátom.
-
baladam86
aktív tag
Ez így van, sokak még mindig nagyon tudatlanok. Sok esetben azt sem tudják, hogy a Super AMOLED sem összehasonlítható a sima AMOLED-del. Az Apple használók is nagyon tudják ám fikázni, bezzeg az Apple Watchnak nagyon tetszik a megjelenítője, holott az ugye már AMOLED. Hallottam pletykákat, hogy lassan az Apple is átállhat az AMOLED-re a iPhone-oknál, végre talán megjön az eszük
Csak kíváncsi vagyok, hogy utána is kell-e hallgatni, hogy mennyire túlszaturált, bla-bla-bla, vagy az lesz-e a leggyönyörűbb
-
hanti
senior tag
Csak egy picit kellett volna visszaolvasnod és akkor rájössz hogy nem országos problémáról írtam [link] és igen, ahol ez jelentkezik ott minden 4G-s telefon elveszti a jelet és többségében T-re jellemző. Most éppen az Alfánál, S6 nál téma.
Nem érdemes vitatkozni róla mert ahol ez jellemző azokat úgy sem tudod meggyőzni, örülj hogy nálad nem fordul elő.
A felhasználók többsége a telefont szidja, mert nem is mer rá gondolni hogy a hálózat x..r, ezért nem tömeges a reklamálás. -
SzlobiG
félisten
Pedig úgy van ahogy mondja itt Dunaújváros és környékén sorozatosan eldobja a hálózatot és nem tudnak hívni. Többen jelentették már a T-nek tudnak róla mégse tesznek semmit szóval elmehetnek a büdös fenébe ezzel a szolgáltatással.
Természetesen nem csak Note 4-el jelentkezik ez a hiba...rohadt mérges vagyok rájuk 1-2 hónapja kezdődött el.
-
hanti
senior tag
Én nem találtam olyan 4G - s teló fórumot ahol ez nem lenne napirenden, egyébként biztos hogy mindegyiknél előfordul, de 16 év alatt soha semmilyen gond nem volt térerővel és váltással tavaly őszig, azóta viszont használhatatlan 30% térerő nélküli idő, csak segély hívás. Négy hónapig próbálkoztam, de semmi nem történt, ezek után szerinted szeressem őket?.
-
SütiGTi
senior tag
Köszönöm szépen.
Át szeretnék vándorolni a telenortól a t-mobilhoz....igazából nem szeretnék most két évre még egy note 4est venni...s6 annyira nem gyere be...gondoltam kivárom a note 5-öt de addig használom függetlenül a note4-et...házilag nem akarom megcsinálni, mert szeretném megtartani a garanciát....a hivatalos függetlenítés milyen árban van?
-
DiamondBack
senior tag
Ez lesz a hétvégi programom, nem akarom hogy kínlódássá fajuljon a dolog, arra bőven elég volna valami olcsóbb is.
Amit még észrevettem hogy nagyon sűrűn vált sávot. Letettem most az asztalra ahol általában stabil LTE van, folyamatosan váltogat LTE-HSDPA-3G között. Melóheyen ahol nincs csak Edge lefedettség átsszoktam kapcsolni csak gsm-re itt meg hajlamos teljesen elmenni a térerő ahol egy másodperccel előbb még full volt.
Ez a jelenség hálozaat vagy telefon probléma? T-mobile....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest