- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz
#18001664 #9264 üzenetére
"Ugyan RAW-ot nem tud ( szerintem ), de ahogy tesztelgettem most, jobbnak tűnik ez az Open Camera a gyárinál..."
Kb. 2 hete teszteletem az akkor épp aktuális verziót. Sajna nem éri el alacsony szinten a kamerajelet, így éppen ugyanolyan zajszűrt és túlélesített a képe, mint a stock appé. Plusz, nem tud lemenni 1/15s alá. (Nem hiszem, hogy a pár napja kijött verzió jobb lenne, de majd megnézem.)
-
S e t h
nagyúr
válasz
#18001664 #9103 üzenetére
Az UC browserre álltam át, más változás nem volt a telefonon.Meg voltam rökönyödve, hogy nem nagyon fogy a nafta, igaz előtte a Dolphint próbáltam, ami nagyon profi, összeszedett böngésző, de az adatforgalom és az aksi parazitája, ott elég gyorsan falódott az aksi.A Chrome pont emiatt is maradt ki a tesztből, plusz a gyárit sem használom.
Az UC sokkal puritánabb kinézetű, de a fenti eredményt tekintve ezt el is nézem neki. -
válasz
#18001664 #9080 üzenetére
akkor elég szélsőséges helyen lehet.
igaz, itt a 2g és 3g minden módozata fullos a lakásban is, az lte viszont gyengébb kicsit a lakás néhány eldugottabb szegletében, az az iphone 5s írta nekem - illetve a párom 5c-je most is írja - az alacsony jelszintet, de a note 4 nem panaszkodik ott sem, ha nem is maximum az lte térerős kijelzés, de stabilan tartja a kapcsolatot, az akkumulátoros kimutatásban is csak akkor látok színben eltérést, ha telefonálás/sms történik, mert olyankor átkapcsol valamelyik 3g módozatra, mivel azok a funkciók (még?) nem működnek lte hálón - állítólag ebben az irányban is gondolkodnak a szolgáltatók, de ez még a jövő zenéje lesz. -
Bossi
őstag
válasz
#18001664 #9035 üzenetére
Csak, mert (#9029) simacsiga ezt írta
"tudna valaki adni egy linket a német 4.4.4 romhoz? /n910f/
Sammobile nem elérhető..."gondoltam szólok
-
b.bela1
őstag
válasz
#18001664 #8766 üzenetére
Pont azt mondom, hogy nincs. Pedig volt.
Eddig ha elindítottam a kamerát, ahogy forgattam, fókuszált, karika, eltűnt. Most csak fókuszál, nincs karika nem tűnik el, mert nincs.
Csak a kép mozdul egy fókuszálásszerűt.
Ha érintéses fókusznál van karika, eltűnik ahogy kell.
A képek jók. Talán még jobb is.
Csak hol van a karikaaa!!!! -
DeathAdder
veterán
válasz
#18001664 #8340 üzenetére
Igazából 2.600 ft -ot megért hogy megpróbáljam.
Ha tudom hogy picit el fog állni a led villanónál a hátlap akkor szerintem nem veszem meg, viszont most hogy már megvan eszemben nincs kivenni, mert számomra tényleg nagyon hasznos a vezeték nélküli töltés, és ennyi kompromisszumot bőven megér. Tényleg nem zavaró, alig észrevehető hogy picit kövérít a hátlapon.(#8341) Luser2000 - a második képen látszik a tekercs hátulján egy fehér csík, azt le kell húzni és amikor a helyére tesszük, akkor az rátapad az akkura.
Ennyi a rögzítés mindösszesen, tehát az akkura rögzül egy kis tapacs segítségével. Bármikor levehető, maguk a csatlakozók semmivel nincsenek odarögzítve, tehát faktikusan a hátlap nyomja oda -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#18001664 #8117 üzenetére
Hát nem tudom, nekem egyik hangzása sem jön be. Telefonhoz Shure 535-öst használok már régóta és nem is hallottam jobb agybadugósat azóta sem. Viszont az iphone-ban - nem nagy különbséggel, de- ez a füles szebben szól, ezt mindig leírom. A fent leírtak nem mérvadóak, csak az én hallásom alapján ítélem így meg és, ahogy én szeretem hallani, ahogy egy adott zene szól.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#18001664 #8102 üzenetére
Na, még egyet meghallgattam ebből a level over-ből, ennél a BT kapcsolat már okés volt, nem volt késés és nem recsegett a műanyag sem, de a többi az mind ugyanaz, amit leírtam. Az edigital-ban nem szeretnek cserélgetni, de végül "rábírtam" őket. (hujekocsogok) by:pako
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#18001664 #7694 üzenetére
Nincs olyan érzésem, hogy valami hiányzik, vagy hogy esetleg más telefon kellene.
Én is így érzem, ráadásul a toll kényelmét egyelőre semmi nem tudja pótolni. Úgy látszik pár embernek különleges készülék jutott, vagy nekünk a jók, vagy nekik a selejtek. Ezt is eltudom képzelni, hogy itt már valami hardver xarság is beleszólhat, ha néha ennyire belassul és laggol néhány user készüléke. Én biztos nem hagynám annyiban, ha meg a Samsung nem törődik vele, akkor, mint írtam eladom és kész. Idegelni nem fogom egy készülékkel sem magam. De egyelőre ilyenről szó sincs, a note 4 szuper telefon.
Bármilyen hardverigényes játékkal sem volt gond, direkt kipróbáltam ezeket is, aztán del, mert játszani nem szoktam.
-
silmatauki
őstag
válasz
#18001664 #7694 üzenetére
"Én 6 évig Apple fan , aztán Nokia és Samsung fan voltam/lettem. Az i5-ben csalódtam, hármat kaptam cserébe a Telekomtól. Ott ugrott a bizalom "
Csak nem nálad is az akku halt be, mint oly sok 2012-ben gyártott iP5-nél (az enyémnél is, kb. fél év után)?
Nesze neked "legendás Apple minőség"... bár amióta volt "szerencsém" több hihetetlen mértékben felpuffadt eredeti, nem rosszul tartott / töltött, ugyanabból a Magyarországon árusított szériából származó iPhone 3GS-akkuhoz (több céges 3GS-t is vettünk anno, mind ugyanabból a szériából, és mind felpuffadt), azóta semmin sem csodálkozom.
Amúgy a témához: nekem abszolút smooth a Note4. Mondjuk speciel nem játszom vele, nem is használom annyit webezésre stb (arra ott az iPad Air 2).
-
válasz
#18001664 #7674 üzenetére
nem véletlenül írtam néhányak - és nem mindenki - elvárását, mert nem szabad elfelejteni, hogy a felhasználók egy része most is art alatt használja, vagy legalább kipróbálta, és jellemzően nekik magasabb az elvárási küszöbük.
így sincs negatív visszhangja a note 4-nek, megannyi tesztben jónak hozták ki, és a felhasználói tábor jelentős része is elégedett vele, ahhoz képest csak elenyésző hányad viszonyítja direktben más telefonokhoz és mondja lassúnak azokhoz képest, így elriasztásról nem nagyon lehet beszélni, legalábbis szerintem.
a note 4 eladási számaival sincs különösebb gond, annak ellenére is szépen hozta az elvártakat, hogy első körben sokkal kevesebb országban volt elérhető, mint például a note 3 vagy s5 - utóbbira panaszkodnak különösen az eladott darabszám tekintetében, de ez szerintem nem is csoda.
mi a fórum alapján látjuk az arányokat és elvárásokat minden tekintetben - sebesség..s.tb. -, de az az igazság, hogy a felhasználók jelentős hányada nem fórumozik, nem moddol, azt sem tudja, hogy mi az a knox, art...stb., hanem csak megveszi és használja a telefonját, nem kis hányaduk még a frissítésekkel sem foglakozik.
nagyon sokan mondták már számtalan dologra, hogy na most ezzel a samsung - vagy bármelyik más gyártó, mert mindegyik lép meg olyanokat, ami nem minden felhasználónak tetszik - jól elriasztja majd a vásárlókat, elpártolnak tőle, de az összkép azt mutatja, hogy ez nem igaz, mert körforgás van, ha át is mennek valamennyien más gyártókhoz, legalább annyian jönnek azoktól is, mert mindenki, de legalábbis sokan keresik a jobbat, vagy egyszerűen csak a változást, így próbálgatják sorra a gyártókat, azok különböző típusait.
mióta így felgyorsult a legtöbb gyártónál az újabb és újabb típusok kiadása, szerintem egyre kevesebben vannak azok, akik egy meghatározott gyártó telefonját veszik csak, és pláne ritkább az, hogy gyártón belül is csak egy konkrét széria újabb típusait veszik meg.
olyan van persze, hogy valakik csak belekóstolnak más gyártós telefonokba, aztán visszatérnek a korábban is szeretett gyártójukhoz, de körforgás akkor is van, legfeljebb másként oszlik el a használati intervallum.
számít még a körforgásban az olcsóbban szállító gyártók megjelenése, akik egy meghatározott kategóriában olcsóbban adnak közel azonos hardvert, ha nem is olyan jó hazai szervizes...stb. támogatással, meg nem is teljesen ebbe a régióba szánt specifikációval - nem minden hazai lte frekvencia kezelése...stb. -, de azoknak a vásárlóknak így is megfelelő lehet, akik kevesebbet szánnak egy készülékre, de nem feltétlenül szeretnének alsóbb kategóriákban maradni, főként a hardver tekintetében - ennek előnye és hátránya is van, de mindenki maga dönti el, hogy mire költi a pénzét. -
válasz
#18001664 #7609 üzenetére
nem téved az, ha jól van beregisztrálva - annál is sokan azzal hibáznak, hogy nem minden szögből regisztrálják az ujjukat, aztán később olyan irányból akarják beolvastatni, amiről nem is kapott mintát -, én bő 8 hónap 5s használat mellett sem emlékszem problémás esetre.
zack; az lg kapcsán olvastam csak, hogy a g4 talán megkaphatja majd a ceruzát, de az meg nem az én gyártóm.
a sony is gondolkozhatna már az ujjlenyomat-olvasón - már ha akar még mobilozni egy ideig -, meg a nokia is, a galaxy (note és talán az s széria is) és az iphone folytatásában bízok, de jó lenne néha a változatosság.DeathAdder; tényleg, az érintős, csak pocsék helyen van az olvasó a készülék hátulján, talán azért nem is jegyeztem meg, mert az nálam a hátlapos megoldás miatt kiesett.
-
privacy99
senior tag
válasz
#18001664 #7535 üzenetére
Szerintem felesleges így várni. Itt sokan messiásként várják, pedig már annyiszor eljátszottuk ezt, és a vége mindig ugyanaz: Ha most nem az igazi a telefon, az 5.0-tól nem lesz az.. Kicsit javul itt-ott, de hatalmas fejlődés nem lesz.
Tehát ha valaki abban reménykedik, hogy mennyivel gyorsabb/jobb lesz a telefon, az nagyot csalódhat, és ez már annyiszor megtörtént.
Akik már rég átváltottak ART környezetre, és jól megszokták, azoknak meg főleg nem lesz semmi javulás.
leslien - Én nem tudtam, de jó hír.
-
válasz
#18001664 #7535 üzenetére
a médiának kell a hírérték, így kitalálnak valamit, ha a gyártó nem ad hozzá alapot, mert írni csak kell valamiről.
a másik tipikus cselekedet, hogy ha egy portál felkap egy találgatást, akkor az sok másikon is végigfut - legfeljebb némi módosítással -, mert senki sem maradhat ki a hírek naprakész szolgáltatásából, hiába csak találgatásról van szó.
az a probléma, hogy nem minden eszközön jelentkezik probléma a csupasz androiddal sem, így a google is keresi a hiba forrását, javítgat, de majd csak lesz belőle valami...
a szerveres probléma nem lenne gond, - ha már az apple esetén is belefér, hogy sokan ráugranak azonnal a kiadáskor, aztán a felhasználók jelentős része csak órákkal később - ha kellően sűrűn próbálgatják -, vagy rosszabb esetben csak a következő napon tudják aktiválni az új rendszert, hogy a letöltési sebességet ne is említsem, órákig tart az ipsw letöltése, én mindig letöltöttem előre alternatív forrásból -, mert itt nem minden régió és szolgáltató esetén dobják ki egyszerre. -
-
silmatauki
őstag
válasz
#18001664 #7488 üzenetére
Jelenleg Snapi805-ös gépeken van lehetőség a WB és a 8+ bitesség kivételével szinte RAW-szintű szenzoradat lementésére. (Snap camera HDR) Azaz a Snapi805-ös tulajoknak nem akkora érvágás, ha nem lesz RAW a Samu-féle Lolliban.
Itt a topicban meg számos helyen a neten (pl. XDA) tárgyalva van ez.
-
válasz
#18001664 #7438 üzenetére
nem tiltottam semmit, de amiket nem használok, vagy nincs szükségem, azokból kijelentkeztem, vagy eleve be sem jelentkeztem, így nem indulnak el automatikusan és/vagy nem futnak (google+, google kereső és a többi google okosság), a flipboard tájékoztatót kikapcsoltam, az s voice esetén csak a home gomb folyamatos figyelését lőttem ki, illetve az eszközadminisztrátor mivoltát - utóbbit az android eszközkezelőn is, a samsung beépítettjét használom a google helyett, az sokkal takarékosabb és gazdagabb funkcionalitással is bír.
úgy tapasztaltam meg már a korábbi androidos telefonjaimnál is, hogy a fentiek meglépése elég, ha mindent jól beállítok, akkor nincs szükségem tiltásra és/vagy eltávolításra.
nem probléma persze a tiltás/eltávolítás sem, ha valaki nem akar bíbelődni a beállításokkal és biztosan nincs szüksége adott alkalmazásra. -
Bagoly81
aktív tag
válasz
#18001664 #7311 üzenetére
nekem van dokkolom, meg kábelem is volt, tudom hogy ez ilyen... dokkolóval nemjó a döntött képernyő mert ugye áll, ha kikapcsolod a képernyőt a kép is elmegy, játszani tapis játékokkal nemlehet mert ugye kézbe kell venni, köthetsz rá egeret de vissza gomb nincs tapis játékoknál cseszheted az egeret, vagy plusz még egy vezérlő is kell filmnézésnél dönteni kell a képet, azt most nemtudom hogy van
-
-
privacy99
senior tag
válasz
#18001664 #7307 üzenetére
Csatlakozom, az Aviary kiváló alkalmazás. Sőt egy darabig az összes kiegészítő/effekt/keret stb. ingyenes volt hozzá, le is szedtem mindent. Ha jól láttam talán most is ilyen akció van, vajsimán működő, egyszerű és tök jó app szerintem.
A Snapseed a másik, amit szeretek, de az Aviary mellett még nem is használtam.
-
válasz
#18001664 #7189 üzenetére
bármi okozhat ilyet, persze jellemzően több tényező együttállása kell hozzá, ezért nem tapasztalható mindenkinél probléma egyik vagy másik alkalmazás esetén, de ha sok embernél csak annyi változás történt, hogy adott külsős alkalmazást eltávolította, mert rendszeres beragadt annál a helymeghatározás és azt követően megszűntek az újraindulások is, akkor már lehet gyanakodni.
a készülék gyakori és véletlenszerű újraindulgatásakor érdemes kipróbálni másik sim kártyával is, pláne ha gyári visszaállítást követően, a csupasz rendszerrel is újraindulgat a készülék, mert egy tipikus sim kártya hiba is okoz ilyen problémát. -
leslien
nagyúr
-
Próféta
tag
válasz
#18001664 #7148 üzenetére
Nekem mostanában naponta újraindul, pedig csak fekszik az asztalon. Kezdek aggódni. Hét elején pont nem telepítettem semmi appot, hogy gyanakodhatnék valamire.
Ma van a harmadik nap és 2 perce indult újra. Minden nap pont egyszer indul újra random időpontban, de eddig mindig a munkahelyi íróasztalomon feküdt.
Ha holnap otthon nem indul újra, akkor szólok a főnöknek, hogy kérek egy új íróasztalt.Simán belefértem volna az előző szerkesztési idejébe. Bocs.
-
privacy99
senior tag
válasz
#18001664 #7109 üzenetére
Rengeteg játékkal, egész napos nyomkodással 1 nap.
De általában nem ez a helyzet, hanem 2 nap, ha egész nap híreket olvasok, kicsit telefonálok, viber, fb, fb messenger, 3 nap, amikor alig tudok hozzányúlni.
Átlagos használattal ezt a telefont nem kell naponta töltőre rakni, ez biztos. Persze szokásoktól is függ, nekem auto fényerő, minden lezáráskor kiütöm a futó appokat (bár ez elvileg nem számít, mert hibernálva vannak), viszont az energiatakarékos módot nem használom, mert érezhetően döcög tőle a felület.
Kivettem a rezgéseket, csak akkor rezeg, ha hívnak (meg egy halvány haptic feedback is van azért engedélyezve). Nálam a 2 nap az átlag, és akkor tényleg nyomkodom.
Néha én is úgy érzem, hogy abnormálisan sokáig bírja, remélem ez nem változik meg a jövőben rosszabbra.
-
válasz
#18001664 #7111 üzenetére
pedig ezzel a telefonnal nem nagy művészet jó üzemidőket elérni, persze használati mód függvénye, de 2 nap készenlét mellett is simán hozhatja a 6 óra feletti kijelzős üzemidőket - nem egyszer voltam már 8 óra környékén is - úgy, hogy a kijelzős használat jelentős része wifi és lte böngészés, amellett e-mail, némi sms, s-tervező...stb.
tettem már fel korábban kimutatást is erről.
fontos tudni, hogy 20% környékén szokásom töltőre dugni a telefont, nem szeretem azon érték alá meríteni az akkumulátort, tehát a fenti eredmények úgy értendők.
ez persze nem jelenti azt, hogy baj, ha valakinek csak a fele üzemidőt dobja, pláne ha szinte mindig magas fényerőn megy a kijelző, meg telepített fel és használ olyan alkalmazásokat, amik különösen problémásak az akkumulátoros üzemidő szempontjából - jellemzően; facebook alkalmazás, messenger és társaik -, illetve sok olyan integrált funkciót bekapcsolt, vagy bekapcsolva hagyott, amik sűrűn szinkronizálgatnak, figyelik és küldözgeti a készülék pozícióját...stb., csak akkor azok figyelembevételével kell mondani, hogy nála annyit bír és emiatt nem a másik a problémás, hogy ott jóval többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xbox Classic / Xbox 360
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest