- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
privacy99
senior tag
válasz #97246720 #22345 üzenetére
Lehet szídni, majd úgyis jön a csodálkozás, amikor elterjed a technológia
Miért ez a neve?
Néhány példát hoznék:
BMW xDrive: Miért xDrive, ha nem is x alakban halad az autó, meg nem x alakban állnak a kerekek?
F22 Raptor: Miért Raptor? Nem is egy repülő dinoszaurusz.
S PEN: Miért PEN? Nem is toll, csak egy darab műanyag/fém.
XPeria Aqua: Miért Aqua? Nem is vízből van.Szóval, hogy ki mit hogyan hív, szerintem ne menjünk bele, mert a 3D Touchnál sokkal nagyobb baromságokat lehet összehozni.
Egyébként Mac vonalon Force Touchnak hívják, de gondolom iPhone-nál beavatkozott a marketing részleg, és inkább ezt az elnevezést javasolták, mert hangzatosabb.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz #97246720 #22343 üzenetére
Csak ennyit olvastál, hogy 3D Touch, vagy azért vetted a fáradtságot, és legalább utánanéztél, mit jelent? Mert nekem inkább az előbbi jön le.
Nyomásérzékeny a képernyő teljes felülete, nem csak érintés van, hanem különböző erősségű nyomás is, ami különböző funkciókat aktivál.
Példák (nem féltétlen vannak megvalósítva, de nagy részük már igen):
- Új jegyzet az evernote-ban: Alkalmazásikonon erősebb nyomás, és a felugró menüből már írhatod is
- Grafikai alkalmazás: A toll/ceruza/ecset vonalvastagsága összhangban van azzal, mennyire nyomod a kijelzőt
- Időjárás ikonra erősebb nyomás: Megmutatja a mai időjárást lebontva
- Autóverseny: Gázadás annyira, amennyire nyomod a kijelzőt
- Hívás ikon: Kicsit erősebben nyomod, és hívhatod a legutóbbi x számot, vagy a kedvenceketEzeket csak azért írtam, hogy értsd a technikai megvalósítását.
Nekem a MacBookomban van ez a nyomásérzékeny érintőpad, ami pl. akkor hasznos számomra, amikor egy link van valahol (pl. itt a fórumban van rendszeresen), kicsit erősebben nyomok rá a linkre, és felugró ablakban megmutatja, mi van mögötte, ha meg akarom nézni, elég odanyomni (de görgethetem is a felugró ablakban), ha nem, kikattintok belőle.
De ugyanúgy működik a rajzolásos dolog is, amennyire nyomom, annyira vastagon fog az adott eszköz.
Az meg a másik, hogy a Macbookban is, és az i6S-ben is van egy rezgőmotor, ami finom rezgéssel jelez vissza a nyomás erősségére. Tehát pontosan tudod, hogy milyen funkciót aktiváltál, a sima nyomás apró rezgés, az említett link megnyitás erősebb rezgés stb.
Szerintem ezek nagyon jó dolgok. Nem az évszázad csodája, de én nagyon szeretem használni, és még csak most ugranak rá igazán a külső fejlesztők is.
Ez is egy olyan dolog, hogy ó minek ez, meg sz*r meg Apple.. Aztán majd az évek megint az Apple-t igazolják, és egy halom dolog lesz, ami használja. Olyanok is lesznek, amik most még eszünkbe sem jutnának, nagyon kreatívan ki lehet ezt használni.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #21925 üzenetére
Nálam ez volt az egyik fő ok, hogy Androidról iOS-re váltottam. Egyszerűen nem tudtam rájönni, mi okozza. Nálam az összes Androidos telefon előbb-utóbb elkezdte ezt csinálni, volt hogy már égette a lábam a zseben keresztül, akkor vettem észre, hogy 80%-ról 10%-ra merült 1-2 óra alatt, valós használat nélkül.
Szintén Android rendszer volt a statisztikában..
Ráadásul nem csak nálam van, hanem több ismerősöm is jelezte a jelenséget még mostanában is (pl. Galaxy S6 Edge-el is)..
Én drukkolok, hogy megtaláld a problémát.Ha megtalálnád, szerintem pár millióan királlyá koronáznának.
Ja, és nem Samsung specifikus a dolog, mert nálam HTC-nél is volt ilyen. Tehát Android sz*rság lesz..
Na most egy ilyen után vegyen az ember Androidos telefont, minden nap várjam, hogy na vajon mikor kezdődik el?
Az egyik telefon, amin volt ez ráadásul céges, kb. nem használt telefon (Galaxy S3 LTE), alig volt rajta pár app, leszedtem minden alkalmazást (!), de nem javult meg, ezért factory reset. Azóta jó.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #19993 üzenetére
Bár nem vagyok a Note 4/5-öt szívvel ajánlók között, azért én is úgy gondolom, hogy ezt nem illik végzetes hibának nevezni.. Sok eszköznél lehetne bizonyos dolgokat fordítva beerőltetni, és nagy részüknél okozna ez valamilyen károsodást.
A cikk címéből azt hittem, hogy 1 hét után kapitulál a kijelző, vagy 100% után robban az akksi, nem ilyen kis sz*rságot
-
privacy99
senior tag
válasz #97246720 #19576 üzenetére
Sajnos ezek általában csak látszólagos védelmek, egy olyan, aki ezeknek a lopására szakosodott, simán megcsinálja. Nem akarok hülyeséget mondani, de kb. cserél benne egy alaplapot töredék áron, és már kész is a működő telefon.
Ezek a titkosítások meg minden cucc maximum a te adataid védelmére jó, egy működő telefont soha semmi nem fog működésképtelenné tenni mások számára.
-
privacy99
senior tag
Én elfogadom.
De azért azt is említsük meg, hogy az Androidos gyártók számtalan újítást másoltak az Apple-től, ha már így megemlítettük a nagyobb kijelzőt (itt akár megemlíthetjük az okostelefont, mint fogalmat is). A funkciók minőségéről nem is beszélve, amiben általában az Apple a működő verzió, a többi a próbálkozás (Note 4 ujjlenyomat olvasó VS iPhone 5S ujjlenyomatolvasó => ez nekem nagyon fájt, i6nál rányomok a gombra és bent vagyok).
Na de mindegy is, felőlem csináljon a Samsung amit akar, amíg lesz iPhone, és Apple, addig nekem jó lesz, és végülis ez a lényeg. Hamarosan pedig teljes lesz a kép egy MacBook-al.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Azért az elég durva is lenne, ha a Samsung a 20 (csak mondtam valamit) telefonos termékkínálatával (olcsótól drágáig) nem tudna egy 2 telefonos cégnél többet eladni, ami ráadásul negyedmilliótól árulja a telefonjait
A bevétel összehasonlítás viszont már korántsem ilyen kecsegtető..
(#19526) kali - Ha már ilyen láthatatlan dolgokról beszélünk.. Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy undorító iOS meg iPhone.. soha többet.
Olyannal viszont nem 1-el találkoztam, aki ezt mondta az Androidra.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Azért ennyire nem frankó a helyzet, a Samsung Mobile-nál lassú, de folyamatos csökkenés megy egy ideje, amit pár napja említettek is itt a fórumban. Tehát nem sokáig tudja hülyének nézni az embereket.
Azok pedig, akiket említettél, egyszer csak kézbe kapják a barátnőjük, haverjuk pl. iPhone-ját, és meglepődnek majd, mennyire gyors és sima, aztán legközelebb azt vesznek. Tonnaszámra tudom sorolni az ilyen embereket körülöttem. Mindenkinek addig gyors a telefonja, meg szép a tv képe, amíg nem lát mást.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz Jeanne d'Arc #19217 üzenetére
Hát még az ezelőtti pár száz hozzászólás mennyi mindent mond
-
privacy99
senior tag
válasz BeastMode #18942 üzenetére
Ez a fórum mindenkié, amíg nem kezdünk el személyeskedni (amit most Te 100%-ban kimerítettél), addig ez szakmai vita, ami akár hasznos is lehet
Nem szükséges Note 4 a topik használatához ha jól tudom, tehát akkor is okoskodhatnék, ha fogalmam nem lenne a telefonról.
-
privacy99
senior tag
válasz Sanyek111 #18934 üzenetére
"pl. épp az előbb volt a kezemben egy i6 és lás csodát azon is volt aprócska döc. Én nagyon sokat ólvasom azt a fórumot, szinte minden nap és nagyon sok olyant olvasók, hogy milyen rosz a telefon aķku ideje"
Gondolom itt az iPhone fórumra gondoltál, a telefon pedig lehet bármelyik, az átlagos 4-5-6 órás használatot hozza bármi, ami nem 4 éves.
-
privacy99
senior tag
válasz Sanyek111 #18927 üzenetére
Igen, az i6 gondolom megdöccent egyszer valamiért, a Note 4 pedig mindenhol, folyamatosan ezt játssza.
Az akkuidőről pedig pont én beszélgetek egy fórumtárssal, aki szerint a 9 óra kijelzőidő, és a 2 nap készenlét nagyon gáz. Ezek után a Te 6 órás használatodon egyenesen sírógörcse lenne.
A többiek pedig szintén azt mondják mint én, hogy nem igazán van különbség az iOS és Android flagshipek között üzemidő szempontjából. Valamiért mindig csak ezzel tudnak jönni az iPhone-okkal szemben, pedig nincs alapja, személyes tapasztalat.
Egyébként nekem az i6 egyértelműen tovább bírja, mint a Note 4.
-
privacy99
senior tag
válasz apaszka #18749 üzenetére
Őő, ez egyáltalán nem jó érték, a 2 és fél éves i5-öm is simán hozza ezt, ez lenne a híres Note akkumulátor, amiről annyit beszélnek?
És egyébként nekem nagyon úgy tűnik, hogy mivel egy LG (G4 akár) számos szempontból jobb a Note4-nél, te mindenáron ezt a mikrofonos dolgot akarod előtérbe helyezni, mert az az egyetlen, amivel (szerinted) meg lehet fogni az LG telefonokat.
Egyébként zack jól mondja, a Sony-k tényleg nagyon szépen futnak (én egy családban lévő Z1 compactot próbáltam ki). A barátnőm LG G Pro 2-je pedig olyan szinten lekörözte a Note 4-emet sebességben, hogy az már szégyellnivaló dolog.
-
privacy99
senior tag
Ha Telekomos a Note 4-em, és garanciáztatni szeretném, ahhoz elég a számla, vagy kaphattam hozzá garanciapapírt is?
Köszi!
-
privacy99
senior tag
Az nem probléma, egy apró jelenség. Az a különbség, hogy az egy 3 éves hardvernél van, és egyetlen helyen, ahol nem is zavaró igazából, csak kíváncsi voltam, hogy a 6S-emen is ilyen lesz-e. Ezzel szemben a Note 4 mindenhol ilyen 1 éves hardverrel, tehát ezt így hagyjuk inkább.
Továbbra is hangúlyozom, nem magamat akarom szivatni egy rosszabb telefonnal, és egyik napról a másikra váltottam vissza, azóta sem hiányzik a Note. Meggyőződésem, hogy bizony egy iPhone 5 JOBB mint egy Samsung Galaxy Note 4. Te máshogy gondolod, ennyi. Nyilván nem ugyanúgy használjuk.
Egyébként a magyar felhasználók mindig is híresek voltak a telefon cseréltetéseikkel, egy időben arról is szó volt, hogy nem fognak többet telefont cserélni, mert valaki (ahogy már mondtad is) a 4. telefont kapta fél éven belül. Az ilyenek olyan hibákkal viszik be, hogy hát mintha kattogna, meg háát mintha nem bírná ki addig az akksi.. és simán cserélik, miközben a Note hátlapja igencsak érdekes hangokat ad, de az természetes.. Elég egy jót hazudni (pl. lemerül 5 óra alatt használat nélkül, azt úgyse tudják ellenőrizni), és kapsz új iPhone-t, tehát erre nem lehet alapozni.
Érdekes az 5 volt a legrosszabb széria állítólag, nekem több mint 2 és fél év alatt (azon kívül hogy szarrá törtem egyet, amit cseréltek is), az ég világon semmi gondom nem volt. Ami nálam van, az is minimum 2 éves, de ugye maga a hardver több is, mert ez nyilván refurbished.
Na mindegy is, remélem, hogy sokat javítanak a Note 4-en, és mindenki megelégedve használja majd, nekem nem jött be, van ilyen. Buktam mondjuk ezzel nem keveset, de felfogom tapasztalatnak, mostantól nem 1-2 percig tesztelem a telefont, mielőtt megveszem.
-
privacy99
senior tag
Mivel a Note 5 egy hónapon belül kint lesz, az Android M meg ki tudja mikor + az elterjedés + mire a Samsung is észreveszi hogy megjelent, és elkezd dolgozni rajta, addigra már rég kifutott lesz a Note 4.
Már most nem érdekli őket, ráadásul jön az S6 Edge+, Note 5, itt az A8, tehát bőven van mire frissítéseket csinálni, pont nem egy több mint 1 éves modellre fognak fejleszteni. Eddig 2 telefont nem tudtak értelmesen frissíteni, majd most hirtelen ennyit fognak
Ha lesz is frissítés, az is a szokásos: mi elmondhatjuk, hogy kiadtuk, nincs miért anyázni.. közben ugyanazzal a felülettel, 0 új funkcióval kiadják, mint ahogy szokták, de legalább az info majd nagyobb számot tud kíirni.
Biztos azért mondják itt, hogy Samsung: reklám 10/10, support 0/10, mert annyira híresek a frissítésekről (főleg a régebbi telefonjaikra).. még a legújabbakat sem tudják frissíteni időben.
Szépíthetjük itt a telefont, meg dícsérhetjük, csak nincs mit, meg aztán ennyi elégedetlen embert még egyik topikban sem láttam, konkrétan szinte többségben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz theBigFace #18407 üzenetére
Samsung, rég kifutott modellre legújabb Androidot? Nem tudom miért veszed ilyen biztosra, szerintem kizárt.
-
privacy99
senior tag
válasz apaszka #18382 üzenetére
Ezek tényleg nagyon jók lettek, de 100-ból jó ha 10 ember megpróbál majd rajzolni vele, és talán 2 tud majd hasonlókat. Én is rajzolgattam vele, de nagyon hamar meguntam, ugyanígy barátnőm. Pusztán ezért nem ajánlott szerintem ilyen telefont venni, aki meg tényleg komolyan tolja, annak azért komolyabb eszközök is állnak a rendelkezésére, mint egy telefon (ugyan úgy, mint ahogy egy fotós sem telefonnal tolja, de lehet azzal is szépeket persze).
demeterf2 (#18381) - Ha a rendszer gyorsasága, simasága Neked fontos, akkor G4. Ha a toll elengedhetetlen (amit nem hiszek, mert akkor nem S5-öd lenne), akkor Note, minden másban van jobb választás (kivéve fényképező, mert abban sokkal jobb nincs).
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #18365 üzenetére
Igen ez így van, aki benéz ide, inkább negatív tapasztalatot lát. Inkább hazudjak?
Az iPhone-os dolgot nem is értem, ha ilyen, az hardveres gond, cseréltetni kell. iPhone nem indul újra, valakinek fél éve nem volt egy szempillantásra sem kikapcsolva, és semmi baja (nálam is előfordult már pár hónap). Szóval szerintem szólj neki, hogy garanciális cserét kérjen, mert nekem 2 és fél év alatt fagyást/újraindulást nem sikerült összehozni, pedig csutkára telenyomtam mind a 64 gigát appokkal (asszem 300 alkalmazás volt rajta, köztük a feketelistások, amiket itt sokan kerülnek).
kali (#18366) - iOS-en a Facebook app (amennyiben nem engedélyezed a számára) nem tud futni a háttérben, ezáltal semmi köze a rendszerhez, kivéve abban az időben, amikor használod. Tehát szimplán a feltelepítése nem okozhat gondot. Én pl. mindig is használtam (igencsak aktívan), de üzemidő problémát nem tapasztaltam. Pont pár hete állítottam vissza teljesen a telefont, és 0-ról belaktam (köztük Facebook, Instagram és a többiek), és nem romlott az üzemidő egyáltalán, a szokásos 4-5 óra továbbra is (és ezt egy 2 és fél éves telefonnal).
Az autós példádra - Lehet, hogy Neked az autó tudása abban merül ki, hogy 200 vagy 300al megyünk vele, de én pl. úgy hasonlítanám ezt a "ne tedd fel az FB appot mert lassítja a telefont, meg úgy egyébként szinte minden, tehát csak a szűz rendszer a jó", mint pl. megveszem a csúcskategóriát Bose hangrendszerrel, meg automata parkolással, meg sávtartós tempomattal, meg 4 zónás klímával, aztán beleülök, lehúzom az ablakokat a 40 fokban, be sem kapcsolom a zenét, aztán nagy nehezen bevarázsolom a kocsit egy parkolóhelyre, autópályán pedig megyek 100al kikapcsolt segédekkel. Mert hát ezekkel az extrákkal többet fogyaszt.
Más:
Egyébként a Facebook appot egyedül a böngészős Facebookkal lehet kiváltani, az pl. ugye nem fogyaszt annyival többet, de kényelmetlenebb.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Azaz, ha valaki nem használja a telefont, csak arra, amire elég lett volna 5 ezer ft, akkor egész jó
Nem kötekedésnek, de azért már kicsit itt tartunk. Elhiszem, hogy a külső programozók hibája (is), de ugyanezek az appok pl. iOS-en nem okoznak gondot, telenyomhatod mind a 128 gigát ilyen akkuzabálókkal, mint Facebook, Foursquare, aztán tiltod nekik a háttérben futást, és megoldva. És most jön az, hogy de hát az iOS máshogy épül fel, de akkor megint ott vagyunk, hogy hiába, itt az alap gond az Android, amire még rá is tesz a Samsung egy keveset.
-
privacy99
senior tag
válasz Plazmacucci #18354 üzenetére
Vagy felhúzták a procit, és folyamatosan maxon pörög mindenen, és leállították az összes folyamatot ami nem tűnik fel.
Gyors, csak 1 óra alatt lemerül
Tényleg nem olyan rossz, ahogy a videón fut, de azért szvsz senki ne reménykedjen még csak fele ilyenben sem. Főleg így a Note 5 előtt pár héttel.. Na az majd pöröghet szépen, hátha tanultak a dologból, bár sose szoktak, mert pont le**arják.
-
privacy99
senior tag
Hát figyelj, amíg az i5 gyorsabb, nekem a Note 4 fáj.. de nagyon Az appokról nem is beszélve.
Nem rosszat akarok magamnak, tényleg jobbnak látom ezt a 3 éves technikát.
Az 5-ről mindent elmond, hogy 2 és fél éve van 0-24 használatban, egy ideig ugye nem nálam, de megnézném, egy Note kibírna-e ennyit úgy, hogy a sebessége nem romlik egy grammot sem, és hiba sem volt semmi.
Az ujjlenyomat olvasó kényelmetlen, lefelé kell húzni, ez már önmagában rossz, előfordul olyan helyzet, amikor nincs időm/nem olyan a helyzet huzigálni a kezemet rajta. Akkor már inkább ne lenne, de lenne gyorsabb vagy valami.
Akkumulátoros üzemidőben nekem nem jobb sajnos, 4-5 óra az i5, és 4-5 óra a Note is. Bár amióta az autóban is van töltő, azóta nem érint a dolog annyira, mert egyedül a munkahelyemen nem szoktam tölteni, tehát ha valahogy azt a 8-9 órát kihúzza, akkor nincs gond.
Ja, és én aztán felteszem az életemet is arra, hogy velem a Note 5 topikjában tulajként nem találkozik senki
Van Note 4-em, S3 LTE-m mint céges telefon, de nem hatott meg egyik sem. Igazából már nagyon bánom, hogy nem i6-ot vettem, nem is értem, semmi bajom nem volt az 5-el, de kíváncsi voltam, meg az előzetesekből a Note 4 volt a mindenható, aztán nagyot koppant itt nem kevés ember szemszögéből.
-
privacy99
senior tag
Biztos h*lyének fognak páran nézni, de én visszaváltottam a 2 és fél éves iPhone 5-ömre, a Note 4 pedig hetek óta az asztalon áll, néha bekapcsolom frissíteni az appokat
Szerintem még ez a telefon is sokkal jobb, és ráadásul egyértelműen gyorsabb, gördülékenyebb, mint a Note. A Note kijelző sem elsöprően jobb, a fényképező sem (amire én használom), az appok minősége viszont kegyetlenül jobb az iOS-en, ráadásul ami külön nevetséges, hogy a Google szinte összes alkalmazása jobban működik iOS-en, mint Androidon, több funkció van, kényelmesebb használni pár apróság miatt, jobban néz ki, gyorsabb stb..
Eladni még nem mertem, mert ki tudja, hátha valamiért újra megtetszik...
Én szerettem a Samsung telefonokat, nem szórakozásból váltottam le, de ezek után az Androidot inkább hanyagolom. Azért az mégis vicces, hogy ilyen hardverrel várni kell, akad, különösen az autós módban gáz, hogy rányomok valamire, és várni kell, akad, gondolkozik, miközben én meg a forgalomban megyek.. Az asszisztens nem ért elsőre semmit, a Siri érdekes módon mindent megért amit mondok neki, tényleg rá sem kell nézni a telefonra, és még néhány magyar szót is normálisan mond, nem úgy, mint a Samsungé..
Az ujjlenyomat olvasó meg a másik vicc, amit már rég kikapcsoltam. Az is mit szenved, mire feldolgozza, hogy használni szeretnéd a telefont... elsőre sikerült szinte mindig, de lassú, és a feloldás is lassú.
-
privacy99
senior tag
válasz World-Soft #9790 üzenetére
De, ez a három beállítás adott (auto, ki, be), erre értettem a kényszerítést
-
privacy99
senior tag
válasz A.Market.hu #9775 üzenetére
Nálam is feltűnően vakuellenes a beépített szoftver, szerintem ez olyan, hogy nem lehet rajta változtatni. Jelen esetben egyébként szerintem a vaku nélküli élethűbb, de sokszor tényleg erőltetni kell, hogy használja.
-
privacy99
senior tag
válasz DiamondBack #9392 üzenetére
Én erre a "zooper widget"-re, és az iGood emoji keyboard féle dolgokra néznék rá elsőre (bár mint írták az alkalmazás kezelőben ki tudod deríteni, mi a gond). Ezek a billentyűzet okosító, widget stb. szoktak meglepetéseket okozni.
Szerintem érdemes lenne az akkumulátorhasználatra is ránézni, mert ha valóban szaggat a telefon egy idő után, akkor az az akkustatisztikában egyből meg fog jelenni, hogy valami húzza nagyon a rendszert.
-
privacy99
senior tag
Azért ez így erősen túl van tolva.. A jelenlegi rendszerrel is teljesen jól használható, atomstabil a telefon. Az Android 5 frissítés 1-2 design elemen változtat, meg az általános sebességen, itt mégis sokan szó szerint a csodát várják tőle.
Nem értem mitől kellene hasraesni.. attól hogy picit gyorsabb lesz vagy mi?
Csak azért mondod ezt, mert Neked ez a telefon a fontos, de rajtad kívül a világon mindenki le**arja ezt, és a frissítéseit is, sőt, még a tulajdonosok nagy része is. Semmiféle világbotrány nem lenne abból se, ha ki se adnák rá az 5.0-t.
Egyébként ha tényleg olyan f*s a frissítés, ahogy te beállítod, abból ne várj hirtelen frodulatot, a nagy része ilyen is marad.
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #7724 üzenetére
Ezzel egyetértek, az egész azzal indult, hogy valaki mondta, hogy neki aztán nincs reccenés sem, és iPhone-t megszégyenítő módon szalad a telefon, ez nem igaz. Itt-ott megreccen (szinte észrevehetetlenül), ezt próbáltam elmagyarázni, sikertelenül. Nyilván te tudod miről van szó, semmi extra.
Nekem akár maradhat így is, tökéletesen elégedett vagyok, hibát nem tapasztaltam, és nagyon szeretem. Viszont ha az 5 egy kis gyorsulást is hoz (amit fog, mert nekem még dalvikon van), akkor én több évre is tervezek ezzel a telefonnal, mert ez az egyetlen, amiben fejlődhetne.
Én nem tartozom a lollipop hívőkhöz, pár napja pont én szóltam, hogy ne várjuk ennyire, mert pofáraesés lesz a vége. Egyébként sem teszem fel egy darabig, hagyom, hogy előtte mások teszteljék.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #7715 üzenetére
Te egy ember vagy. Az a másik 10, aki bevallottan azért váltott, mert úgy nem szaggat, az 10 másik ember. Miről beszélünk?
Egyébként mondtam, hogy ezt elnézem neki, és kiváló telefon. Ajánlgatom mindenkinek aki kérdez róla.. nem bántottam a kicsikéteket nyugalom.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
A szakmai fórum kereteibe ez tökéletesen beleillik szerintem. A laggról azért magyaráztam ennyit, mert itt sokan nem értik miről van szó. Otthon nem laggol semmi, ezért került annyiba a gépem, amennyibe. A benti gépemen a Windows laggol néha egyébként.
Gondolom tudod milyen, amikor valami 30fps-el fut.. sima meg megy meg minden, de nem az igazi. Na ilyenek a Samsung telók is. Csak nekem ez még belefér, valakinek nem.
Köztudott, hogy az Android laggol, ez a fő hátránya az iOS-el szemben, ezt hozzák fel napi 100szor.. nem értem itt miért van ez eltitkolva.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Rendben, akkor a Note 4 vaj sima, mindenki más hazudik Mint mondtam nekem nincs bajom a sebességgel, de sokan panaszkodnak. Csak Playből tettem fel appokat, csak az elterjedt ingyeneseket, nincs memkártyám, párnaponta újraindítom..stb. Szerintem az elején tisztázni kellett volna a vajsima fogalmat, mert Samsung telefonra ilyet mondani.. érdekes dolog.
Én inkább többet nem szólok bele, megszoktam már hogy senkit nem lehet meggyőzni, linkelem a videót, de azzal sem, használom tovább, mert én is nagyon szeretem a telefont.
Egyébként még nem is láttam, ART-on milyen.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Szerintem te nem érted miről van szó. Szó sincs itt "ennyire belassul" helyzetről. Apró megakadásokról, pici mikrolaggról van szó, amit az emberek nagy része egyáltalán észre sem vesz.
Sőt, sokszor nem is akad meg, szimplán csak a sebesség nem olyan sima, nem "smooth", nem 60+ fps, stb nemtom hogy magyarázzam.
Gyorsan kerestem egy videót, az elsőre ráböktem:
Ezen is látok több helyen laggot, várakozást. Pedig ez biztos egy "jó" példány, ráadásul nem is touchwiz launcherrel van bemutatva.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Nem a Playre gondolok, hanem pl. az alkalmazáskezelőre, de ios-en az is meg van oldva, hogy ha internetről tölt be dolgokat, akkor sem szaggat. De mint mondtam, nekem az ingerküszöbömön belül van, nem zavar, csak próbálom elmagyarázni azoknak, akik nem értik. Aki meg azt mondja, hogy semmi különbség és soha sehol nem szaggat, az vagy nem érti még mindig, vagy hazudik.
Ez a legjobb telefon, de bizony laggol. Mint ahogy az összes Samsung telefon (minden cikkben benne van kb hogy a TouchWiz döcögős), viszont a Note 4 kicsit jobban mint a többi. Aki ezt nem látja, az nem érti miről van szó.
Az se véletlen, hogy ennyien várják az 5.0-t, szinte mindenki a gördülékenység javulását várja, valamint számos hozzászólás említette az összedobott kamu lollipop felületeket, amiknek tulajdonítják a laggolást.
-
privacy99
senior tag
Ez olyan, mint amikor valakinek valami kék, másnak ugyanaz szürke.. Ki mihez van hozzászokva. Hidd el, ugyanolyan mindenkinek, csak aki mondjuk iPhone-t használt, és 60fps-el játszik mindennel, azt nagyon tudja zavarni. Egyből bejön minden, nem arra mondják. Szaggatnak az animációk, sok helyen várni kell egy kicsit mire betölt és a görgetés nem szaggat stb.
-
privacy99
senior tag
válasz migabi24 #7678 üzenetére
Meggondolatlanul lépték meg a QHD kijelzőt, csak hogy el lehessen mondani, hogy nekik az is van. A hardver nem tudja lazán kiszolgálni.. kit érdekel
A Samsung általában a specifikációra (mindig egy picivel nagyobb, gyorsabb, fémebb), és a feltűnésre megy (Note Edge), pont le**arják azokat, akik használják. Az Androidnak köszönhető, hogy a telefon rengeteg mindent tud, mert a Samsungos dolgokon nem javítanak semmit (az alkalmazásboltjuk is gyengusz). Ettől függetlenül jó hardver és jó oprendszer jön össze, de valahogy úgy érzem, hogy ami Samsung ebben a telefonban, az kiadás után el van hanyagolva.
A végeredmény ettől függetlenül (nagyrészben a Google-nek köszönhetően) nagyon jó, én iOS-ről váltottam, de szerintem maradok is. Én elég gyorsnak is érzem a telefont, de tudom miről beszélnek itt páran. Pont ezért ki sem próbáltam az ART-ot, legyen majd az 5.0 meglepetése.
Szerk.: Aki nem érti, mire mondják itt többen, hogy laggol, szerezzen valahogy egy iPhone 5-öt iOS 6-al, és megérti.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz #18001664 #7535 üzenetére
Szerintem felesleges így várni. Itt sokan messiásként várják, pedig már annyiszor eljátszottuk ezt, és a vége mindig ugyanaz: Ha most nem az igazi a telefon, az 5.0-tól nem lesz az.. Kicsit javul itt-ott, de hatalmas fejlődés nem lesz.
Tehát ha valaki abban reménykedik, hogy mennyivel gyorsabb/jobb lesz a telefon, az nagyot csalódhat, és ez már annyiszor megtörtént.
Akik már rég átváltottak ART környezetre, és jól megszokták, azoknak meg főleg nem lesz semmi javulás.
leslien - Én nem tudtam, de jó hír.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz #18001664 #7307 üzenetére
Csatlakozom, az Aviary kiváló alkalmazás. Sőt egy darabig az összes kiegészítő/effekt/keret stb. ingyenes volt hozzá, le is szedtem mindent. Ha jól láttam talán most is ilyen akció van, vajsimán működő, egyszerű és tök jó app szerintem.
A Snapseed a másik, amit szeretek, de az Aviary mellett még nem is használtam.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Nem támadásként, de valaki elmondaná, miért hozzuk fel előnyként, hogy a C verzió 64 bites? Csak mert tök jól hangzik, meg később jó lesz stb. de azért megkérdezném, mégis mikor? 2 év múlva ez egy harmat gyenge telefon lesz, az emberek háromnegyede lecserélte.. Akkor mikor később lesz ez jó? Mert gondolom nem pár hónapon belül fogják az ebben rejlő előnyöket kihasználni, csak azért kellett, mert az Apple már bevezette, és nem szabad lemaradni (ahogy az ujjlenyomat olvasó is egy ilyen extra).
Mert mondjuk ha 3-4 év múlva valós haszna lesz a 64 bitnek, addigra ez a telefon egy nagy semmi lesz, fillérekért használtan..
A 8 mag valóban előny (bár értetlenek azt hihetik, hogy 2-szer olyan erős, hisz 4 vs 8, pedig ez egyáltalán nem igaz).
-
privacy99
senior tag
válasz #18001664 #7109 üzenetére
Rengeteg játékkal, egész napos nyomkodással 1 nap.
De általában nem ez a helyzet, hanem 2 nap, ha egész nap híreket olvasok, kicsit telefonálok, viber, fb, fb messenger, 3 nap, amikor alig tudok hozzányúlni.
Átlagos használattal ezt a telefont nem kell naponta töltőre rakni, ez biztos. Persze szokásoktól is függ, nekem auto fényerő, minden lezáráskor kiütöm a futó appokat (bár ez elvileg nem számít, mert hibernálva vannak), viszont az energiatakarékos módot nem használom, mert érezhetően döcög tőle a felület.
Kivettem a rezgéseket, csak akkor rezeg, ha hívnak (meg egy halvány haptic feedback is van azért engedélyezve). Nálam a 2 nap az átlag, és akkor tényleg nyomkodom.
Néha én is úgy érzem, hogy abnormálisan sokáig bírja, remélem ez nem változik meg a jövőben rosszabbra.
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #7039 üzenetére
Az enyémen is vannak karcok, viszont a többiekkel ellentétben nekem a felső élén.
Gyanítom, hogy a zsebbe betolás/kihúzástól lehet, mert én mindig fejjel lefelé rakom be, esetleg a többiek meg fordítva..
Engem mondjuk nem zavar, ha nagyon megnézem bárki telóján találok hibákat, ezt pedig szintén csak akkor veszed észre, ha direkt ezt keresed, és olyan a fény, és jó a szemed, meg teljesen tiszta is az a fém felület..
Továbbra is azt mondom: Ez egy használati tárgy! Nem váza.
Sajnos ez a puha fém ilyen, az iPhone 5 legnagyobb hibája is ez volt, csak az már attól benyomódott/lekopott/szétkarcolódott, ha véletlenül körömmel megütötted.
-
privacy99
senior tag
Nekem sincs bajom vele (t-mobile), sőt, iPhone 5 után semmivel nem érzem lassabbnak. Igazából nem tudom, hol lehet még ezen javítani, nálam az alkalmazásváltó is villámgyorsan bejön, még ha 20 app volt használva akkor is.
Egyedül a szokásos alkalmazáskezelő szaggat amíg betölt, de ez iOS világban sem ismeretlen jelenség.
Én nagyon utálom, ha egy telefon/számítógép lassú, de ezt nem érzem annak. Nem is szoktam érteni az elégedetlenkedéseket.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz silmatauki #6732 üzenetére
Bár inkább az S6-ra írják a cikkben, nem hinném, hogy emiatt kell várni. Egyébként itt jelezném, hogy én is maximálisan elégedett vagyok a jelen rendszerrel, de ha lehet jobb, azt szívesen várom (pl. a játékteljesítmény fejlődhetne..).
-
privacy99
senior tag
válasz leslien #5583 üzenetére
Nálam egyáltalán nincs ez a jelenség. Szerintem az ilyen vékony, könnyű hátlapokat nem igazán ajánlatos sokszor le-fel tenni, mert meggyengül stb. Nekem 1szer volt levéve (amikor betettem az akkut).
Egyébként nem bántásként, de szerintem nem kéne ezzel foglalkozni.. most komolyan akkora probléma, hogy ha a hátlap egy pontját megnyomkodom akkor kicsit recseg? Ne vicceljünk már.. Továbbra sem ékszerről van szó, használati tárgy. Tökéletes nincs.
Akkor lenne még nagy csalódottság, ha a topik összes telefonját egymás mellé tennénk, és pár darabnak jóval szebb lenne a kijelzője, meg gyorsabb is lenne mint a többieké (személyes tapasztalat, bár nem ezzel a telefonnal). Sajnos ilyen a tömeggyártás.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz b.bela1 #4973 üzenetére
Nálam is volt ilyen egyszer a napokban (és már 1 hónapos a teló). Ezelőtt nem volt ilyesmi.
Gyakorlatilag 100%, hogy csupán szoftveres a probléma (ahogy egy fórumtárs jelezte), hiszen a T-s telókon még mindig csak az ANJ4 verzió van fent, amiben ez a hiba még benne volt. És hogy miért szoftveres:
Nem ment, nem ment, majd újraindítottam, és azóta is hibátlan.
Szóval az ilyen garanciális probléma stb.. dolgokhoz semmi köze ennek.. Ez nem hardveres gond, csak a többségnek itt már frissített szoftvere van, jó hogy nem jelentkezik..
-
privacy99
senior tag
válasz norbi93 #4720 üzenetére
Igényes, meg a fóliázás is. De továbbra is tartom, hogy kissé elcsúfítja a telefont, és a kijelzőt. Ha csattan, akkor a tiédnek jó eséllyel nem lesz baja, ez egy nagy előny pl. az enyémhez képest, de már egyszer eljátszottam a tok + fólia rendszert (i5-el, ráadásul én a 10 ezres Spigen/Steinheil verziókat rendeltem), de még egyszer nem tenném.. Amikor levettem róla a védelmeket, olyan volt, mintha új telefont kaptam volna (burkolat minősége, kijelző minősége). Ráadásul zavart, hogy a testvérem ült mellettem ugyanúgy i5-el, és neki minden szebb volt a kijelzőn (mert ugye neki nem volt rajta fólia)
De ez természetesen csak egy vélemény volt Ha feltétlenül szükséges a védelem, tényleg igényesen néz ki a képek alapján.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz #06969344 #4673 üzenetére
Kezd idegesíteni, hogy a Telekom ennyire sz*arik bele.. Oké 4 hét után még mindig atomstabil a telefon, gyors, teljesen hibamentes, nagyon tetszik, 2 napot lazán elmegy.. De akkor is hihetetlen, hogy lassan itt az 5.0, a Telekom meg még a frissítést se volt hajlandó kiadni... Ilyen sz.gépes megoldásokkal meg nincs kedvem szenvedni (vagy tönkretenni), főleg, hogy 100%-ig meg vagyok elégedve vele így is, csak ha lehet jobb, miért ne legyen?
-
privacy99
senior tag
Én sem rakok rá se fóliát, se tokot. Mind a kettő ront az élményen.
Egyébként akinek már így az elején karcos lett a kijelző, biztos rosszul csinál valamit. Vagy ha nem is rosszul, de érdemes lenne körülnézni, hogy mi okozza, mert én 3 hete használom, simán bevágom a zsebembe napi 40szer minimum, lerakom asztalra, gokartoztam vele, üvegasztalra is raktam (bár ez nyilván a kijelzőnek mindegy, csak hogy én nem kristályként bánok vele), és sehol semmi karc.
Pont tegnap este néztem át egy másik teló vakujával minden millimétert, mert a barátnőm rárakta véletlenül a "2 kilós" vastag fém nyakláncát a kijelzőre. Egyedül a kereten láttam pár apró karcocskát, de ez egy telefon, erre (is) van kitalálva
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz darkarthur #3925 üzenetére
Az 5.0 már csak ART-ot fog használni, igaz?
Így van.
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #3889 üzenetére
Én gyorsnak és kényelmesnek tartom. Kicsit kiforratlan az látszik, de még ha 2-szer kell próbálkoznom (de általában elsőre megy), akkor is gyorsabb (vagy ugyanolyan gyors), mint egy kód vagy egy jel bevitele.
Azért azt fontos hozzátenni, hogy igazából ez egy high-tech extra, gyakorlati haszna nem sok van, de lehet vele villogni
Pont ugyan olyan, mint a telefon hátlapján lévő pulzusmérő.. első nap vicces, második nap még a baráti körben lehet vele szórakozni kicsit, harmadik naptól senkit nem érdekel (belevéve a tulajt is).
Azért én még mindig többre tartom ezt, mint az Apple-t, aki úgymond semmit sem csinált, csak kapok egy nagyobb 5, 5S-t.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz DeathAdder #3870 üzenetére
Én 2 kezes feloldásra írtam a 10/9-et, mindig két kézzel oldom fel, sőt mindig két kézzel használom. Kicsi kezeim vannak, nem is tudnám 1-el
Tehát te úgy gondoltad, hogy megfogod 1 kézzel, majd a hüvelykujjadat végighúzva ilyen ferde állapotban próbálod feloldani? Úgy természetesen nem fog menni, nekem se menne, nyíl egyenesen kell végighúzni a közepén, csak már annyira hozzászoktam/ráéreztem, hogy nekem szinte mindig elsőre megy, de kell a másik kezem, hogy tartsa a telefont természetesen.
Alapból szerintem ez egy két kezes telefon, máshogy én nem is használom (talán hírek lapozásánál elég 1 kéz is).
-
privacy99
senior tag
Én minden gond nélkül leteszem nap mint nap üvegasztalra, bent a munkahelyemen fa asztalra, ettől azért nem lesz baja.. nyilvàn gondoltak arra a Samsungnál hogy valószínűleg egyszercsak leteszik valahova. Nem hinném hogy a lencse karcolódna. Nem kötekedésből írom, csak szerintem ez kicsit túlzottan féltés, miközben ez továbbra is egy mobiltelefon, amit leteszünk az asztalra (nekem már a földön is volt, mert csak odáig ért a kábel)
-
privacy99
senior tag
válasz Parallaxis #3664 üzenetére
Valamit elronthattál, nálam 10/9-szer elsőre felismeri az ujjamat, amikor sietek akkor is, utcán is..stb.
Nálam ez egy nagyon megbízható és kényelmes dolog. Mondjuk egy hőmérőnek örülnék még, ha már itt tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Bizonyára a Samsungnál összeültek, és megbeszélték, hogy tudnának szarabbat csinálni mint tavaly..
-
privacy99
senior tag
válasz DeathAdder #3610 üzenetére
Én iPhone 5-ről jövök de nem érzem ilyen drámainak a helyzetet. Sőt, igazából rosszabbnak sem érzem, itt-ott laggol (iOS 7 óta az iphone-ok is), de ilyen az android (legalábbis ami nem nexus). De remélem igazatok lesz, és 5.0-val lényegesen jobb lesz a teljesítmény, és ezt a rendszert csak beleerőszakolták 4.4.4-be.
A szabad RAM nekem egyébként csak bekapcsolás után 1 GB, de egy pár óra után bőven felkúszik a foglaltság 2 GB fölé, azt olvastam ez nem gond, azért csinálja, hogy amiket gyakran használok, kapásból tudja betölteni, ha kell hely valaminek, azt intézi.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Csak hogy legyen egy kis változtatosság:
Én tok és fólia nélkül használom a telefont, és így is fogom ameddig megvan (legalábbis ez a terv).
Amikor az iPhone 5-öm esett egy hatalmasat (illetve kettőt), kipróbáltam mindent, spigen fólia, spigen tok, bőr becsúsztatos tok, de több hónap után arra jutottam, hogy lehet bármi, elcsúfítja a telefont. Még abból a kis telóból is egy bumszli, alsókategóriás érzést keltő cuccot csináltak a tokok (pedig a legvékonyabb super slim izé volt). A fólia (szintén mindegy, hogy melyik), ront a kijelzőn, jobban gyűjti az ujjlenyomatot, nem csúszik úgy stb..
Bárkit bármit mond, a tokok gagyibbak, mint az eredeti felület (különösen ennél a bőrhatásúnál), fél év után kivenni a telefont a tokból, és levenni a fóliát olyan, mintha új telefont vennél. Én ezt most nem vállalom, egyébként sem egy kristálypohárról van szó, itt-ott egy kis karc, hát legyen.
Elnézést, hogy így szembemegyek az itteni eljárásokkal, én ezt tapasztaltam, pedig a legdrágább dolgokat próbáltam ki a telefon védelmére.
Nálam 2 opció maradt:
- Semmi nem lesz a telón, és a múlt tapasztalataiból (hol és miért esett nagyot), jobban figyelek
- Kötök egy biztosítást, ami nem egy nagy kiadás, mégis dobálhatom (mondjuk ennek a feltételeit nem ismerem)Egyelőre maradok a semminél
Egyébként egy iPhone 5 fórumtárs mondatát még idézném:
Tök jó, hogy véded a telefont, meg szép marad meg minden amikor eladod, csak végülis kinek őrizted meg? Akinek eladod. Ő kap egy szép, hibátlan telefont, Ő élvezheti a burkolat minőségét, a kijelző maximális minőségét..stb. Te meg neki óvtad évekig.
Eladásnál jó ha 5-10 ezer forintot fog érni az, hogy nem karcos (bár úgyis az lesz, mert a tokban is karcolódik).
Egyedül a leesés elleni védelem miatt tartom jó ötletnek a tokot, így még gondolkodom egy kizárólag "bulitok" beszerzésén.
-
privacy99
senior tag
-
privacy99
senior tag
Real Racing 3, úgy kihasználja a képességeit, hogy akad
Remélem 5.0-val azért vinni fogja szebben. Egyébként a nagy többség szépen fut, az Evil Defenders az egyik kedvencem, de ha látványt szeretnél akkor Dungeon Hunter 4 (csak high-on megy jól), Galaxy on Fire - Alliances, ezek szépen is futnak. Én most vettem meg a Galaxy Apps-ből az Anomaly Defenders-t, mert fél áron van (400 ft), de egyébként ebből már van 2. rész is. Azért ezen is látszik, hogy eléggé megizzasztja a mobilt, de cserébe látványos.
Nem mondanám egy túl nagy játéktelefonnak, legalábbis jelenleg 1-2 nagyobb címnél eléggé elvérzik a dolog, aztán persze lehet, hogy azok még nincsenek felkészítve erre a felbontásra meg hardverre, mert 1-2 játék meg tényleg nagyon szépen fut.
kofigo - Szerintem szándékos, hogyha leteszed az asztalra, ne zárd el a hang útját (tehát kicsit elemeli a telefont a felülettől, hogy hallható legyen). Nálam is ilyen, de szerintem mindenkinél.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz Parallaxis #3313 üzenetére
Megnyitottam pár alap appot (Facebook, Youtube, Chrome, Play Store, Galéria, Gmail, Kamera, Index) de ugyanúgy azonnal bejön az app váltó és reccenésmentesen lehet is lapozni ezt a 7-8 elemet.
-
privacy99
senior tag
válasz Parallaxis #3307 üzenetére
Nekem is Snapdragon verzió van (T-mobile, N910F)
-
privacy99
senior tag
válasz Parallaxis #3280 üzenetére
Az alkalmazásváltó nálam is azonnal bejön, pedig minden gyári állapotban van (s voice meg animációk is).
Ettől függetlenül én meg vagyok elégedve a sebességgel, de el tudok képzelni jobbat is, remélem lesz is.
-
privacy99
senior tag
Nagyon meglep, amit írsz. Én a Note 4 üzemidejéhez hasonlót nem láttam soha (iPhone 5-öm volt előtte, tudom nem mai telefon), nap végén 60-70%-al viszem haza, pedig használom.. és már a tárhely több mint felét teleraktam játékokkal meg alkalmazásokkal, mégis gyors, stabil.. Én kipróbáltam az i6 plus-t is egy iCenterben, de azon bizony volt akadozás, még a sima menümozgatásban is, jó igaz, a Note 4 is megreccen néha, de nem folyamatosan, mint az iOS 8. Az alkalmazások minősége tényleg valamivel jobb iOS-en, de azért ekkora katasztrófa nincs Android vonalon (és Note 4-en), amit írsz.. Szerintem valamilyen egyedi hiba volt. Azért az már kijött volna, hogyha az összes újraindulgatna stb. Én azért váltottam, mert meguntam, hogy iOS-en megmondják, mi hol ès milyen legyen, a bemutatók alkalmával lélegzetelállító újdonságként állítják be az sms-re azonnal válaszolást, meg a control centert, meg a notification bar widgeteket.. kicsit undorító cégnek tartom.. én úgy éreztem hogy hülyének néznek, az árak meg a másik fele, na meg az elterjedt szabványok (micro USB) figyelmen kívül hagyása csak azért is.. na de mindegy is, remélem elégedett leszel ezzel a telefonnal
-
privacy99
senior tag
válasz silmatauki #2703 üzenetére
Miután megvettem, hazaérve ránéztem, és levették mindenhonnan (legalábbis Budapesten belül), ezért mondtam hogy az utolsót vettem meg (persze csak a fővároson belül).
silmatauki - Én 2 "évnyi" iPhone 5 után váltottam erre, csináltam már panorámát, bár így nem hasonlítottam össze, hiszen nekem ez csak egy jópofa extra, de nem találtam rosszabbnak, kényelmetlenebbnek a Note 4 panorámáját, de hangsúlyozom, a képminőséget nem vizsgáltam (nem hasonlítottam), a hatékonyság viszont kiváló itt is.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Egy párat biztos el fognak adni Nem is baj, végre egy nem iPhone-nál is ilyen kereslet/siker van. Már csak a sorbanülők hiányoznak 1 héttel a Note premier előtt
Tatu-1981 - Én már megvettem múlthét pénteken (ráadásul jó eséllyel Budapest utolsó eladó Telekomos darabját ) De nekem még mindig csak személyes átvételt enged abban az 5 vidéki üzletben.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz silmatauki #2697 üzenetére
Hát igen, úgymond van, de a fővárosban nincs, és rendelni sem engednek. Szerintem az az 5 vidéki pont 5 készüléket is jelent. Úgy látom, hogy ami Budapestre érkezik, 1-2 nap alatt elfogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- Windows 11
- Tökéletes töketlenség
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- HDD probléma (nem adatmentés)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest