- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
fmfazekas
csendes újonc
válasz
icecave #3934 üzenetére
Gondolom biztosan hallott már mindenki az olyan hitelkártyákról, ahol a vásárlások után visszatérítést kapsz a banktól. Mi évek óta használjuk. Minden komolyabb cuccot így veszünk. De még tankolni is ezzel szoktunk. Persze van egy felső limit, de az alatt maximálisan ki lehet használni. Ha okosan (egyből) visszafizeted a lóvét, akkor nincs kamat, meg semmi, csak egy 5000 ft éves kártyadíj. No meg vásárlások után a jóváírás. Nekem így jött ki a matek. De ha visszaolvastok nem is azt írtam, hogy ennyiért most mindenki meg tudja venni. Nekem ennyibe került. Ügyeskedjen mindenki , ahogy tud. Csak járjon nyitott szemmel.
Egyébként kifejezetten azért írtam a posztomat, hogy megköszönjem annak a három kedves Fórumtársnak, hogy nekem, mint kezdőnek segíttek a tanácsaikkal, és hogy visszajelezzek a döntésemről.
Nem a matematikus professzorokat szerettem volna felébreszteni. De látom legalább most figyeltek. Akkor amikor kellett volna a segítség, akkor nem voltak ilyen sokan.
-
fmfazekas
csendes újonc
-
törölt tag
válasz
icecave #3813 üzenetére
Köszönöm, te használtad noteon? A matton esetleg nem jobb a ceruza, mint a fényesen? Kíváncsi vagyok, a whitestone dome glassel en felsultem UAG tok felnyomta, azert gondolkodom ebben.
gyuri81: Köszönöm neked is! Az originalt, vagy a mattot használod? A tollat érzékeli fóliával rendesen a kijelző?
-
válasz
icecave #3487 üzenetére
Ha megfelelően van beállítva - nem kapcsolhat át mobilnetre automatikusan, ha gyengébbnek tartja a wifi hálózatot...stb. - és otthon/máshol úgy is működik, csak a céges hálózaton eltérően, akkor igen, lehet a munkahelyi wifi az ok.
Tybike81: Nem vagyok képben a Media Marktos hitelkonstrukciókkal, így passzolom sajnos.
-
válasz
icecave #3366 üzenetére
A Facebook alkalmazás alatti három kapcsolódó folyamat már rendszeralkalmazás - csak akkor jelenik meg, ha külön ráböksz a rendszeralkalmazások megjelenítésére -, így azokhoz nem nyúltam, mert azokkal egyrészt óvatosabban bánok, másrészt ha a Facebook alkalmazás kikapcsolva, akkor azon a szálon nincs mit telepíteniük, menedzselniük...stb., így nem ténykednek.
Problémát nem feltétlenül okoz persze, ha azokat is kikapcsolod.
A Bixby kapcsán csak az alkalmazás beállításaiban kapcsoltam ki, amiket nem használok. -
tylerddd
veterán
válasz
icecave #3204 üzenetére
Nem fogom lecserélni, nem is ez volt a lényeg. Csak mióta használom, várnám azt, hogy amivel oltották mindig a iPhone usereket, azok valóban működnek-e vagy jó dolgok-e itt droidon. Tehát nem lecserélni akarom, hanem egyszerűen az előző készülékemhez/rendszeremhez hasonlítom. Látom én, hogy itt miben jobb az OS/hardver és látom, hogy ott miben volt jó/rosszabb. Felhúztam én iOS-en is magam, ha olyan volt!
-
tylerddd
veterán
-
-
törölt tag
válasz
icecave #3185 üzenetére
A Novánál szerintem a hangsúly azon van, hogy droidon van lehetőség jobbra cserélni a gyárit. Ugyan ez igaz pl a billentyűzetre... Én ékezettel írok, iOSen már felkötöttem volna magam, olyan visszamaradott még a SwiftKey is rajta(hosszan nyomás ideje pl nem állítható).
-
-
Dave69
tag
válasz
icecave #3102 üzenetére
Not9 Érvek:
Nagyon JÓ az AOD
15-éve samsu vagyok
tetszik a szín világa olyan egyedi számomra stb,,Mate 20 Pro:
Tetszik a hajlított kijelzője egyben a noccsal
Mate 10 proval-meg voltam elégedve az AOD kivételével
tetszik a oda vissza vezeték nélküli töltése
és nem utolsó sorban ip68 lett ez is
és a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó is bejön
meg a 4200-zas aksi is jó dologszóval nem tudom
egyelőre egyik se kapható a vodánál
csak a huawei ami előrendelős csak várnom kel párnapot még vele ha arra jut a döntés... de passz... a lényeg hgy 2 évre kell jól döntenem most!!!
-
válasz
icecave #3095 üzenetére
Régebbi Kirin tapasztalat lehet az, mert már a 970-en is pörög rendesen a rendszer, bizonyos opcióknál még jobban is, mint a Note9-en - én legalábbis ezt tapasztaltam, amely néhány napig együtt volt meg a Mate 10 Pro és a Note9 -, a 980-as meg gondolom még jobb lett az elődjénél.
Dave69: Az a biztos, ha megveszed mind a kettőt (
) és úgy, aztán döntöd el saját tapasztalatod alapján, mert mindegyik jó a maga módján, viszont mind a kettőnek van előnye és hátránya is a másik ellenében.
Itt nyilván nem sokan fogják a Mate-et javasolni, annak a topikjában meg ha lenne már x számú tulaj, akkor inkább az kaphatna több szavazatot, aztán megint ott lennél, mint most.
Mondjuk az is szempont lehet, hogy Note9 már forgalomban van, vannak azzal gyakorlati tapasztalatok, a Mate 20 Pro meg csak később fog hivatalosan megjelenni. -
törölt tag
válasz
icecave #3095 üzenetére
Nekem az élő háttereknél verte ki a biztosítékot a Mate9. A legjobb hátterek beállításaiba nem lépett be, csak alap beállításokkal voltak "használhatók", de ha kiléptem valahonnan, az animáció újraindult, nagyon zavaró volt. Fejlesztőtől azt a választ kaptam, hogy nem tudnak mit kezdeni, sz*r a Kirin.
-
válasz
icecave #2992 üzenetére
Valóban, de biztonság tekintetében nincs jelentősége, mert a XEH hiába kapott azóta két javítást is, a Security Patch Level továbbra is szeptember 1-jei ott is.
Ha igaz, amit írtak, hogy az első javításban valami nem jó a kamera tekintetében, akkor talán jobb is, hogy a Telekom azt nem adta ki, mert a XEH-nél javítva lett azóta, de a másik két szolgáltatónál jelenleg azon a problémás firmware verzión vannak.
Már majdnem feltettem a XEH frissítést, de lebeszéltek róla, hamarosan jön állítólag a Telekomos. -
tylerddd
veterán
válasz
icecave #2893 üzenetére
Én eddig semmiben nem érzem rosszabbnak ezt a készüléket és a rendszert ezen a készüléken. Az animációk szokhatóak, bár tény, hogy iOS-en jobban kivitelezettek. Ráadásul ha azt nézzük, spóroltam egy rakat pénzt, mégis csúcstelefonom van. Emellett az új iPhone telók sem ingerelnek.
-
válasz
icecave #2613 üzenetére
Ezekre nincs szükségem, vagy nem szeretném ha aktívak lennének:
- fiókilag kijelentkezek a Google keresőből, ne rögzítse, szinkronizálgassa és jelentgesse minden kapcsolódó tevékenységemet
- a Google készülékkeresőjét kikapcsolom, ne fusson párhuzamosan és feleslegesen a Samsung megoldása mellett - utóbbit jobbnak is tartom
- a tevékenységvezérlőknél a legtöbb előzmény mentését és szinkronizálását kikapcsolom
- a Google helyzetmegosztást és a helyelőzményeket kikapcsolomLehet, hogy van még más is, holnap átnézem majd részletesen.
-
visionbp
tag
válasz
icecave #2203 üzenetére
Nekem az előző Samsung tartó megadta magát, és egy Spigen meg egy iOttie között vacilláltam, az utóbbi győzött, pontosan az Easy One Touch 4. Lerobbanthatatlan a szélvédőről, és kiválóan tartja a telefont
-
Teal'C
veterán
válasz
icecave #1949 üzenetére
Hát arról lecsúsztunk!
Ezen kívül a hölgy elismerte hogy egy fos az online rendszerük, semmire nincs rálátásuk csak ha megérkezik a termék az üzletbe. Meg említette hogy ha valaki cégre szeretne vásárolni az is egy kínszenvedés mert azt nem engedi a regisztráció, közöltem vele hogy a fórumon 10/9 a pokolba kívánta őket. Végül abban maradtunk hogy ez ilyen szar, és mindenki fogadja el ha akar valamit mert így mindent rá lehet fogni az adminisztrációs hibákra.
Próbált ajánlani minden félét erre mondtam neki hogy max kiegészítők érdekelnek mert az áraik számomra sosem lesznek versenyképesek, a szeme felvillant "biztos szürke import" én meg mondtam neki hát persze hogy az: EU gar 249e a forgalombakerülés első hetében. Na ennél a résznél nem volt őszinte a mosolya
-
Capella
senior tag
válasz
icecave #1661 üzenetére
Most én is átálltottam a Note8-on LDAC-ra és maradt is azon a Sony MDR-1000X fülessel.
Mondjuk eddig is elég jó hangja volt, és kérdés, hogy mi változik majd 320 kbps MP3 mellett. De akkor így marad.
Van jó pár FLAC is, de nem nagyon hallottam lényeges különbséget, így SD kártya helytakarékosság miatt átkonvertáltam közülük is pár lemezt MP3-ra.
A magasabb frekiket sajnos nem hallom jól. -
HunLuke007
csendes tag
válasz
icecave #1552 üzenetére
Például Turbaro 300k 2 év gari
Gsm palota, btel, 1mobil, stb... 300 alatt árulja, a legtöbb 1 év garit ad rá de nem minden gyártó 2 évet ad alapból csak az üzletek bevállalnak 1 évet?Lehet hogy van MM-ban kirakva de sajnos nem Pesti vagyok, s vonattal köki könnyen megvan, gondoltam ott lesz kirakva vagy valahol.
-
tylerddd
veterán
válasz
icecave #1531 üzenetére
Én lekopogom, nem futottam még bele ilyenekbe. Nekem a korábban említett felvillanós értesítés, ami hiányzik, de ezt el is engedtem. Meg tudom szokni.
iPhone-on is voltak azért ilyen bugféleségek azért. Pl. nálam iOS11 óta a lenti (max.) négy állandó ikon közül egy mindig szürke volt, mintha rányomtam volna. Ez akkor szűnt meg, amikor megnyitottam. Vagy pl. nekem i4s-től kezdve állandó probléma volt a hotspot, egyszerűen nem látta semmi a telefont, miközben a Mi A1 vagy a Note9 röhögve csinálja ezt, meglepően nagy távolságból is. Pár napja egy 200 fős előadóteremben ültem, közepén, és az előadó kereste a wifit, az én Note9-em is kidobta
-
tylerddd
veterán
válasz
icecave #1523 üzenetére
Ebben a dokumentumban 12 hónap jótállást írnak. Most akkor ennyi van rá (én ennek tudatában vettem meg, a webshopban is 1 évet írtak) vagy 24, ahogy mások is írják?!
szerk. @ ollie Akkor pl. én Telekomos készüléket vihetek SES-be kapásból, 24 hónapig, ha gond van?! Nem lenne rossz!!!
Más: tegnap este kijöttek az új iPhone-ok és ezek ismeretében nem bántam meg a Note9-et. Árban a 128-as Xr van a Note9-cel partiban, de egyértelműen a Samsung a jobb készülék, már csak papíron is. A többi meg ki van zárva nálam, 400k-ról indul az Xs 64GB, egy vicc.
-
-
törölt tag
válasz
icecave #1477 üzenetére
Próbáld ki, hátha bejön. Kicsit többet tud, mint fekete navbart.
-
matyi19
őstag
válasz
icecave #1343 üzenetére
Hello,
Nagyon tetszett a leírás, sok kérdésemre választ kaptam. Én jelenleg iPhone 6S-t használok, és az új iPhone megjelenése után valamikor tervezem a váltást.
iPhone X és Note 9 között gondolkodom (talán Huawei P20 pro)
Eléggé rég nem használtam androidos telefont, amúgy a következő telefonnal körülbelül 2 évre tervezek...mi a véleményed Samsung támogatja addig a telefonjait szoftveresen?
Igazából nekem semmi bajom az iOS zárt rendszerével, viszont szívesen kipróbálnám a Note-ot. Ami nálam mellette szól: a talán kicsit jobb kamera, nagyobb akku idő illetve a kíváncsiság...
Viszont ami ellene szól a méret, a mindennapokban lehet kicsit nagy. YouTube vagy játékhoz biztos jobb, de kellemetlenebb zsebben hordani egy 200g-os nagy telefont mint egy kisebb X-et.
Még van egy hónapon eldönteni, ha ma vennék X lenne az, de olvasom még ezt a fórumot aztán lehet megváltozik a véleményem. -
szilasz007
aktív tag
válasz
icecave #1374 üzenetére
Én egy Sony WH1000-XM2-vel használom.
Párosítás után kézzel be kellett kapcsolnom az LDAC-ot és úgy is maradt.
Ezt a Sony Connect, most már Headphones alkalmazásában is mutatta.Ilyen gondom még S7Edge-n se volt.
Lehet a fülessel lesz a baja?
Ez már szinte tipp, fw frissítés a fülesen?A Simples feltöltögető kártyáról pedig... írtak róla valahol egy cikket, mikor elindult, hogy egészen szép sápja van a feltöltögetésnek. Ha nem OTP-s vagy elég nagy szívás. Viszont úgy meg nagyon kényelmes. Pl, a Note-ot is azzal fizettem a futárnál. És elég biztonságos. Telefon feloldása után 1-1.5 percig lehet vele megerősítés nélkül fizetni a bankkártyához társított limit erejéig. Semmi újdonság. Utána feloldó kód kell. Ha meg már a telefonod feloldó kódját tudják... akkor már sok baj van :p Ez az egy perc meg számomra gyakorlatba eléggé véletlenszerű.
Amit ennél még külön pluszként nem rég észrevettem, hogy a szemet is nézi megerősítésre.. így akár még gyorsabb is lehet a megerősítés.
Samsung Pay az nagyon jó lenne, ha lenne, mert akkor legalább NFC nélküli termináloknál is lehetne fizetni a telefonnal. Álomvilág.
-
válasz
icecave #1378 üzenetére
Még egy infót találtam, van akinél csak akkor engedi állítania codec-et, ha a dual audió ki van kapcsolva a BT beállításokban. Van aki meg azt írja, hogy a rendszer magától választ olyat, ami elvileg a legjobb a csatlakoztatott audio eszközhöz (mert hogy 5 féle fülessel próbálta, és közben automatikusan változtak a codec-ek). Van akinél annáél a beállításoknál lehet választani codec-et, amit előzőleg screenshoton mutattam, de ez gondolom a gyártó által készített driver-től függ. Egy biztos, hogy ez egy általános probléma, hogy nem mindig lehet codec-et váltani, mert több telefonnál is olvastam erről. És mivel többen, többfajta okot írnak rá, nem tudom, hogy mi lehet a pontos oka ennek.
Egyébként az én Jabra-mhoz AAC van alapból kiválasztva, és nem is tudom átállítani semmire. Csak a dev options-ben van rá lehetőség, mint ahogy neked, de mindig visszaugrik AAC-re.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz
icecave #1343 üzenetére
Én 2011 óta vagyok iOS-en, 2012 óta iPhone-on is, i6s-t cseréltem most le. Az animációk engem stock droidon nagyon zavartak, de itt Samsungon jobb sokkal, de nem Apple szintű. Egy összehasonlító videóban fogalmazta meg számomra egy tesztelő a jelenséget legjobban: az iPhone-nál smooth scrolling van, Androidon meg fast scrolling. Nálam akármilyen maradinak tűnik is, a jack hiánya kiverte a biztosítékot, mert egyszerűen a világ nincs arra felkészülve, hogy ezt egyik napról a másikra eltüntessék. A FaceID se szimpatikus, az ujjlenyomat-olvasó a legnagyobb praktikusság, amit rátettek kb. a készülékekre, mióta megy az okostelefon biznisz. Az árról nem is beszélve. Ha van jack és TouchID, akkor benyeltem volna az árat, de így nem. A Note 9 jelen állapotában az iX-hez hasonlítva olcsóbban ad egy teljesebb pakkot, kevésbé kompromisszumos szerintem.
Nem tudom, hosszabb távon milyen lesz ez a Note, de eddig bejön, nem bántam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest