Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Firmware letöltése
XEH (független) - 2023-02-01 (Frissítés: 2024-05-27) [Android 11]
TMH (Telekom) - 2023-02-01 (Frissítés: 2024-05-27) [Android 11]
Felhasználók fotói az A70-nel
Galéria
Új hozzászólás Aktív témák
-
gthomma
senior tag
Erre "SIM1 kártya nem engedélyezett" hibával találkozott már valaki? Az https://www.imeipro.info/ szerint tiszta a telefon.
-
FeZ...
aktív tag
válasz
TaRka94
üzenetére
A Facebook-on az A70 csoportba pont írta valaki, hogy frissítette, de kimaradt a one ui 2.5. Erre más meg befotózta, hogy neki meg megjött. Fene se tudja, de a két posztból nem derült ki, hogy a két készüléken milyen ROM volt, de feltételezem, hogy ez lehet a "titok" nyitja.
-
bul07
nagyúr
válasz
gthomma
üzenetére
Csinálj egy tesztet
Töltsd fel 100%-ra(ne azonnal vedd le a töltőről mikkor elérte a 100%-ot, hanem utána 10-15percel) majd böngész 1órát , játssz 1órát nem processzor igényes játékkal mondjuk Candy Crush Friends Saga, majd utána videó nézés amíg olyan 15% köré nem kerül (youtube, TikTok)
Ha így 5 felett és 6óra környékén lesz a képernyő idő akkor teljesen jó szerintem
Tedd fel amit linkeltem akku figyelőt ott jól látható leszAmúgy én úgy töltöm a telefonomat hogy 30-40%-tól bármikkor felrakom a töltőre és 80% felett le is veszem
100%-ra 7-10naponta szoktam egyszer tölteni -
worxland
addikt
válasz
gthomma
üzenetére
"1 éves telefontól mennyi reális akku idő várható el?"' - csak 2 dolgot kell hozzá tudni:
1. előző tulaj mennyit használta
2. te hogy használodpéldául a lányom legalább 3x annyit nyomogatja és így persze 3x annyit tölti a telefonját, mint én (neki A71, nekem A70 van, akksi-kijelző ugyanaz), így hiába az ő telefonja újabb egy-két hónappal, az enyém akkumulátora biztos sokkal jobb állapotban van.
-
bul07
nagyúr
válasz
gthomma
üzenetére
Én ezt használom
GSam Battery MonitorNéha néha ha 100%-ra töltöm akkor szoktam 15% közeléig meríteni és lövök egy képet, így havonta összejön pár kép így össze tudom hasonlítani hogy mennyit bír réghez képest
Itt van egy dec 2.-i használat
Pár nem nagy processzor igényű játék meg böngészés és douyin alkalmazás(TikTok amúgy csak ez a Kínai verzió neve)
Amúgy én a telefont 2019-07-04-óta használom megelégedéssel, csere eszembe se jut
Amúgy 16e Ft egy akkumulátor csere hivatalos szervizben, vagyis augusztus 8-i információ -
gthomma
senior tag
1 éves telefontól mennyi reális akku idő várható el? Van valamilyen alkalmazás ami az akku valós elhasználódását mutatja, vagy a teljes beszélgetési időt, vagy az eddigi töltési ciklusokat?
Most vettem használtan. 2019.11.14-én vásárolt készülék. -
gthomma
senior tag
Egy SIM van csak, telekomos.
-
toto0569
addikt
-
A legújabb frissítési ütemterv szerint 2021. májusban várható az Android 11 a telefonra.
-
ottesz
aktív tag
T-mobilosnak jött már frissítés?
-
Nofelet
friss újonc
Sziasztok! Valamikor úgy állítottam be az ébresztőket, hogy időnként bemondja a zene közben, hogy mennyi az idő. Ha most új ébresztőt állítok be nem beszél. Egyszerűen nem jövök rá hogy kell és a leírásokban sem találom. Tudnátok segíteni?
-
n2066
tag
válasz
Howkeddlee
üzenetére
Olvastam külföldi fórumokon én is főleg indiai mobilokat érint. Nálam a gépelési elugrálás fekvő landscape módban nem jön elő csak álló billentyűzet esetén. Lefagyás újraindítás nincs. Most pöpec a kicsike, leszámítva a gépelés ugralast...
-
válasz
tonyrulez
üzenetére
Bocs hogy beleszólok, sajnos ilyen van nálam is, hogy gépelésnél random "lefagy". Már kipróbáltam másik billentyűzet alkalmazással, de ott is csinálja. Az tud rezegni is, így érzem hogy beveszi amiket írok. 1-2perc múlva már látom is, mert addigra visszatér a működése.
Viszont amióta frissült kb 1-1,5hete, azóta random 1-2 naponta le is fagy az egész telefon, és semmire nem reagál, csak a fényképező megy. 3gombos restart segít ilyenkor csak, mert a kijelzőfeloldás sem megy.
Ezt tudja valaki mitől lehet, vagy másnál is előfordulnak fagyások? -
Cheesy
őstag
A kijelző tényleg furcsa.
Többször használok vezetékes headsetet és többször vettem észre, hogy ha úgy rakom le, hogy a kábel vagy annak egy része a kijelzőn marad, akkor nem alszik el a telefon, hanem "ugrál" a kijelző, mintha mozgatnám rajta az ujjamat 4-5mm-t le-fel. -
V@ns
aktív tag
Mostanában telefonálás során életre kel a kijelző, és miközben beszélek, a fülemmel kitöltök két sudoku rejtvényt is ez idő alatt.
Amikor én telefonálok, oda teszem a fülemhez lassan és látom, hogy a nyomorult nem kapcsolja ki. Ilyenkor tenyérrel letakarom a felső részét a kijelzőnek, hangszórót mindent, és elalszik.
User error vagy Samsung error?
(Nincs rajta fólia.) -
mcs
veterán
Ha egy kicsit határozottabban törlöm meg a kikapcsolt képernyőt, egy kis idő után be is kapcsol. Van ebben valami fényérzékelő, amit pont megbirizgálok ilyenkor?
-
Imi1981
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
Nem az. Gépelés közben eltűnik a billentyűzet és át ugrik másik alkalmazásra az alkalmazás előzményényekben lévő valamelyikére. Ez amúgy szerintem csak gesztusvezérléssel jön elő ez a hiba. És tényleg nagyon idegesítő! Bár nekem mivel ritkán használom már ezt a telót nem jött elő. Ha sűrűbben használnám tuti megint csinálná.
-
n2066
tag
Szerintem most érte el a telefon a "csúcsát" nagyon jó minden tekintetben, legalábbis nekem megfelel. De még így sem tökéletes... ne lenne az a rohadt samu bagos gépeléses elugrálás; csak ez az egy bajom van vele, de ez überel mindent-. Már majdnem falhoz b@...tam szó szerint 3x-is ma már, de nem tettem, mert sokba került kollégám fogta le a kezem. Meglátjuk jövőre majd, hogy muzsikál android 11-el. Tuti nem kapkodom el a frissítést tavasszal, mivel megint elszúrja úgyis a samu, mint mindig. ha csak földhöz nem vágom a még mindig javítatlan bug miatt....
-
mcs
veterán
Olyan érzésem van az A70el kapcsolatban, mintha egy ,,A50 Plust" használnék. Minden tekintetben ugyanolyan, csak kicsit erősebb hardverrel nagyobb tepsibe csomagolva, és valamelyest takarékosabb a Snapdragon 675.
-
mcs
veterán
válasz
Imi1981
üzenetére
Térerőben az A50 sem a legerősebb, mert árnyékoltabb helyeken nagyon nehezen vagy nem is tudja tartani a 4G-t, és emiatt levált 2G-re, de a hétköznapokban ez sosem okozott különösebb gondot. Annak idején az A50et 85ért vettem, az A70 pedig csak 75be fájt egy kis okoskodással. Szerencsétlen több mint egy éve penészedett már a raktárban...

-
Imi1981
veterán
Mikro laggok ebben a kategóriában előfordulnak de nem vészes. A50-nél tuti jobb mert én azt is próbáltam és érezhetően gyorsabb. És hosszú távon mégjobban kijön ez. A71 meg még jobb értelemszerűen és ott már mikrolaggok is csak elvétve vannak (nagyon ritkán). Én átnyergeltem Xiaomi mi note 10 lite - ra de az A70 is megvan és szerintem jó teló csak én a térerővel nem voltam megelégedve és abban sokkal jobb a Xiaomi. Ha térerő jó lenne (itt ahol lakok) A70-en akkor még mindig az lenne a fő telefonom és nem vettem volna (pedig nem bántam meg) Xiaomi mi note 10 lite - ot.
-
mcs
veterán
válasz
Imi1981
üzenetére
Na be is kapcsoltam, és lefrissítettem 10es droidra. Szerencsére nem volt annyira tökig lemerülve az akksi, így a töltőre rakás után 5 másodperccel kapott életjelet. A 25 wattos gyorstöltés adja ám bele rendesen a szuflát, pedig az A50 is gyorsan töltődött 15el. Itt is vannak néha kisebb mikro lagok, de érezhetően jobban pörög az A50nél. Ma szerzek rá tokot és üveget, és ezután kezdem meg a belakást.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Bár a jelenlegi A50esemmel nagyon elégedett vagyok, most kedvező áron mégis hozzájutottam egy bontatlan, kék színű A70hez. Lesz érzékelhető sebességkülönbség? :)
-
Cheesy
őstag
Ez az új frissítés új animációt is hoz: gyakorlatilag ahogy váltogatok a névlista, legutóbb hívott név, billentyűzet között, nem folyamatos az animáció, hanem darabosabb, mintha erőlködne a telefon. Nem mindig, de ma már többször tapasztaltam. Ujjlenyomat olvasó ugyanolyan rossz.
Hányadék az android :/ -
icezozo
addikt
nekem is megérkezett ! És tényleg javult az ujjlenyomatolvasó!
-
n2066
tag
Nálam a wifi jól működik a megvétel óta. Azonnal kapcsolódik otthon is és melóhelyen is... ill. az ismert wifikre azonnal felmászik... nem kell külön nézegessem, mikor kapcsolódik....
-
bul07
nagyúr
-
ben11
őstag
-
bul07
nagyúr
Nem vetettek olyant olyat észre frissítés óta hogy nem kapcsolódik a wifire míg a kijelzőt fel nem oldja ember
Persze egy idő múlva maga is megtalálja de nem azonnal
Mai példa
Elmentem öcsémékhez, ott voltam vagy 5perce majd gyorsba keresni kellet volna netten, az ő wifijük mentve van a telefonba
Előkaptam a telefont és nem ment volt csatlakozva a wifire, mire rányomtam a beállításokra addigra felmentTehát mintha háttérben a wifi frissítés túl nagy időintervallumra lenne állítva
-
-
TaRka94
senior tag
Valakinek telekomra megjött már az új frissítés?
-
V@ns
aktív tag
Hát egy éve fent van, amikor vettem a Spigen tokot ésszerű volt rácsapni hogy Spigen fólia menjen rá.
Egyszer tettem fel egy másik telefonra fóliát, tök csálé lett, azóta nem próbálom inkább
Folyadékos megoldásban nem bízom, kinyomkodni próbáltam még amikor kis buborék volt, de ennyi idő alatt kialakult egy tökéletes Balaton forma. -
bul07
nagyúr
Szinte esélytelen megmenteni
Mielőtt leveszed és teszel egy újat, megpróbálhatod óvatosan felhajtani de nem teljesen majd egyből vissza és nyomni hogy menjen ki alóla a levegő
Ha nem megy alá kosz akkor sikerülhet kipréselni a levegőtBár ez attól is függ hogy mennyi ideje van fent, mert a üvegfólia pereménél mindig gyűlik a por piszok és az kerülhet alá, tehát minél régebben van fent annál kisebb aj esély
Én ezért is nem veszek drága üvegfóliákat
1$ üvegfóliát nem sajnálom ha kell ledobom és megy a másik, volt olyan hét hogy 3x cseréltemIlyen folyékony kitöltőket én nem használok, tartok attól hogy a tok és a kijelző között bemegy a telefonba, vagy a kijelző rétegei közé
-
V@ns
aktív tag
Ez nem annyira telefonspecifikus kérdés: van egy Spigen üvegfóliám a telefonon, de buborékosabb mint egy szénsavas Szentkirályi.
Dilemma:
- levegyem a francba és egy másikat tegyek fel
- valami folyékony likvid kitöltő cuccal menjek alá? Ilyet honnan lehet egyáltalán szerezni? -
ben11
őstag
Közben megtaláltam az edge lightingot. Az nagyon fura, hogy pl híváshoz és messengerhez nem is lehet beállítani, legalábbis nálam ezek nem szerepelnek a listán.
-
n2066
tag
Edge lighting nem működik sehogy sem... Sztem bug. Nincs a70re optimalizálva.
-
fezsoo
aktív tag
AR -zóna
Tippek menü
Ezek valami új ikonok.
Van pár újdonság. De nem tapasztaltam lassúlást.
Sok apróság változott -
ben11
őstag
Valaki használja a telefont gesztusvezérléssel? El lehet tüntetni valahogy, hogy húzásoknál mutassa az ikonokat?
Szeretném ha így nézne ki. -
bul07
nagyúr
Igen attól tartok hogy eljön az a pont hogy lassulni fog a telefon
A5(2016) telefonnal is így jártam, szorgalmasan minden frissítés felment, majd azt vettem észre hogy egyre többet gondolkodik alkalmazások megnyitásakor
És nem ám utólag telepítetteknél, hanem mondjuk gyári tárcsázó, sms kliens megnyitása is érezhetően lassabb lettÉs ennél a telefonnál még jobban tartok tőle, mert mi másért váltanék telefont
Az új készülékek ugyan úgy teljes kijelzősök mint ez, processzor elég erős, akkumulátor így majd két év után is elég méretes, van egyáltalán olyan Samsung amibe nagyobb van
Így marad egy tényező ami miatt váltásra gondol az ember a szoftver lassulása hibái miattAmúgy én eldöntöttem hogy többet ilyen drága telefont nem veszek
Inkább fogok másfél évente venni 50-60e Ft-os telefont venni mint egy 110-120e Ft-os telefont -
fezsoo
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

most megint minden 5.-re sikerül beolvasnia .....