Samsung Galaxy A70 - áram, erősség

Jókora tepsi lett az A70, nagyobbra nőtt, mint az S10+, aminél egyetlen dologban tud többet, ez pedig a töltési sebesség és az akkumulátor mérete.

Hirdetés

Bevezető

Csak összeállt végre az A sorozat a Samsungnál, illetve lassacskán mi is találkoztunk az összes itthon is elérhető termékkel. Az A10-től indul a lista, ezt követi az A20e, majd az A40, az A50, a csúcson pedig (egyelőre) az A70 üldögél, amely minden aspektusát tekintve a középkategória felső szegmensében próbál szerencsét, ráadásul az árát is figyelembe véve nem indul rossz esélyekkel. A hivatalos helyen (mi a Speedshoptól kaptuk) 120-125 ezer forint közé eső árcédula a termék tudásával arányban áll, szolgaáltatóknál nyilván tarolni fog, a himihumi boltokból pedig még olcsóbban el lehet hozni, csak ott más rizikók jelentkezhetnek.


[+]

A lényeg azonban az, hogy a Samsung elég jól összerakta ezt az új szériát (az A10-et nem számítva, mert az gyenge darab), amit a korábbi A és J jelű modellekből gyúrtak össze egy áttekinthető egésszé. Az A90 még nem járt nálunk, de az lehet, hogy nem is lesz itthon, szóval pillanatnyilag az A70 van a termékskála csúcsán, ami egy csomó fontos dolgot örökölt az S szériától, de mégsem mászik azoknak a modelleknek a nyakára. Viszont amit tud, az általánosságban elég a legtöbb felhasználónak, nyilván ott jön ki az árkülönbség, ahol a tényleg drága alkatrészek kerülnek elő, kijelző, kamera, chipset. De egyiket sem olcsójánoskodták el túlzottan, érthető kompromisszumokra kell csak kényszerülnünk, amelyek egyáltalán nem lesznek zavaróan kényelmetlenek.


[+]

Ugyanakkor viszont egy csomó dologban az A70 abszolút modern, ott virít rajta az AMOLED kijelző, mögötte az ujjlenyomat-olvasóval, kapott egy jókora akkumulátort és gyorsabban tölt, mint az S10, lévén itt már 25W-os megoldást használ a Samsung (az S10 15W-ot tud), külsőre és összeszerelésre pedig hozza a gyártótól elvárt minőséget. Nincs is túl sok ellenfele, mert vagy nem ekkora a kijelző a konkurenseknél, vagy gyengébb a hardver, de azért akadnak komoly vetélytársak, például a Xiaomi Mi 9, ami viszont azért drágább. Vagy ott van a nem túl friss ASUS Zenfone 5z, ami korrekt hardvert kínál, ott van a szintén tavalyi LG G7, vagy az ezeknél mindenképp frissebb Huawei Mate 20, szóval azért lehet találni hasonló paraméterű masinát, a kevésbé ismert vonalról is játszik a Honor View 20, a Pocophone F1, illetőleg a Nokia 8.1 is. Az A70-nek viszont ezek között abszolút van esélye, a következő oldalakon ki is derül, hogy miért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell

    És semmi, ami nem? Az A50 egy nagyon kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatú telefon, amelyben van egy csomó extra, hord magán három kamerát és általánosságban kifejezetten jól sikerült.

  • Samsung Galaxy A40 - középkezdés

    Az új A széria határozottan meggyőzően kezd, ideje is volt rendet tenni a termékpalettán, de ez az A sorozat már nem a prémium kategóriát támadja.

Hirdetés