Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gps76
őstag
Sziasztok.
Nem A5-öm van, hanem J5, de elég halott a fóruma.
Telenoros a telefon és szeretném felrakni Odinnal az Oero-t, viszont a telenor ücsörög rajta, viszont a vodánál, meg lengyel romoknál már van Oreo. Hogy tudom felrakni melyik rom kell nekem, hogy a Knox is 0 maradjon, meg a telefon is működjön? Meg kavar be valamit hogy más a CSC? -
Telenor készülékre kijött a szeptemberi biztonsági frissítés.
-
zümzümm
senior tag
Szeretnék venni tokot erre a mobilra...
Az előző mobilomat egy Spigen neo hybrid védte, megvoltam vele elégedve maximálisan. Szóval maradok a Spigennél. Az alábbi kettőt néztem ki:
SPIGEN SGP LIQUID CRYSTAL
SPIGEN SGP LIQUID AIR
A kérdésem pedig az , hogy CRYSTAL egy idő után befog zöldülni/sárgulni? Évekkel ezelőtt egy kollégám szintén SPIGEN CRYSTAL-al védte a mobilját, de kb egy év alatt bezöldült kissé. Manapság is ilyenek a SPIGEN CRYSTAL tokok?
Olyan szép ez a mobil, nem szivesen rejteném el egy full fekete tokba amilyen a a SPIGEN AIR. Bár ebben is jól nézne ki, de a CRYSTALban vissza adná a mobil a szépségét. -
bepe79
addikt
Kb fél éve mértem az A5 2017-em sebességét Antutuval, akkor még csak 77K-valamennyi pontot gurított, most az Android 8.0.0 Oreo-val és a 7.1.0-ás Antutuval már 82814 pöttyöt kapott. Az nem rossz egy középkategóriás telefontól. Azt mondja Antutu, hogy ehhez a device-hoz az átlag pontszám olyan 81K körül van, és hogy a user-ek 20-25%-át megelőztem ezzel vele CPU, GPU, RAM-ban. Hát igen, nem olyan rossz ez a modell.
-
gerner1
nagyúr
válasz
csemberlen
üzenetére
Megnyomod oldalt, valamelyik hangerő állító gombot. Majd a kijelző tetején megjelenő csúszka jobb szélén látható ⌵ jelet érinted, és akkor beadja a többi hangprofil erejének beállítási lehetőségeit is (Csengőhang, Média, értesítések, Rendszer...).
-
csemberlen
őstag
Sziasztok. A hangerő beállításokat szeretném gyorsan fő képernyőről elérni. Hogyan?
-
bepe79
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hát vacak valószínűleg, de még mindig jobb, mint a semmi. Viszont nagyon sárgás lesz tőle a kijelző, mintha 15 éves lenne a telefon, vagy besárgult/beégett volna a panel, ilyen eléggé visszataszító ez a szoftveres korrekció.
-
-
mike784
tag
Sziasztok!
Nekem az a problémám hogy a billentyűzet feloldásakor egy halk pittyegő hangot ad a készülék. Ugyan ezt a hangot adja néha hívás közben is teljesen random módon. Mindig azt hiszem, hogy üzenetet kaptam de semmi. Ki van kapcsolva mindenféle hang (képernyőzár stb). Olyan mintha töltési hang lenne de az is ki van kapcsolva. Csináltam egy gyári visszaállítást ez megoldotta a problémát de csak egy időre, most újra előjött ez a gond. Van valakinek esetleg valami ötlete? -
-
bepe79
addikt
Settings->Display->Blue Light Filter (Beállítások->Kijelző->Kékfényszűrő) menüpont létezik az A5 2017-en is a menüben, és a Samsung official oldala is ír róla: "The Blue light filter decreases the amount of blue light displayed on the screen of the device. Blue light can suppress the production of melatonin (sleep-inducing hormone), so filtering it out can help you sleep better. It will also reduce digital eye strain, so your eyes won't feel so tired by the end of the day."
Szerk.: mondjuk by default ki van kapcsolva indeed
-
Nincs tökéletes kékszűrés (persze lehetne, de akkor egyáltalán nem látnál semmi kéket és olyan színt, ami kékhez hasonlít, vagy van benne kék komponens, és még a szürke színben is van kék összetevő).
Amúgy nem. Alapból nem szűr semmilyen színt, mert akkor igen távol lenne a megjelenítés a valóságtól.Van esti mód kapcsoló (lehet, hogy kékfényszűrőnek hívják), de az alapból nincs bekapcsolva, és az sem szűr ki minden kék fényt.
-
válasz
Martin97
üzenetére
Ez konkrétan a szemedbe világít, nem pedig rról van szó, hogy megvilágítja egy külső fényforrás. Ráadásul a kék fény idő előtti vakságot okoz, és értelemszerűen minél világosabb valami, annál több kék fényt is sugároz (a fehérben is van kék, csak nem látod elkülönítve).
-
Martin97
aktív tag
Azért, mert ha valami ennyire érzékeny technika mint az oled, akkor szerintem azt a gyárban kellene beszabályozni, hogy ne égjen be/károsodjon. Csak ha nem a megjelölt specifikáción belül használják. A max fényerő pedig még a megjelölt specifikáció.
Erre írtam az autó és autópálya példát. Szerintem szemléletes.
A max fényerő miért nem jó a szemnek? A logika azt diktálja, hogy ha valami minél jobban látható annál kevésbé terheli a szemet nem? Valamit rosszul csinálok?
(Egyedül lefekvés előtt fél órával és ébresztésnél használom a gyári szűrőt.)#8163 csaba1203:
Végülis nem számít kinek ment, legalább kidumáltuk a témát és még tanácsot is kapok reményeim szerint a szemre vonatkozólag.
#8164 Weareus:
Hú ez hardcore. Vízálló telefon veszélyei. Én ennek ellenére még alig mertem megúsztatni, csak akkor látott vizet mikor beleejtettem a kádba vagy valamilyen állatot fényképeztem vele.
-
Weareus
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Kerestük vízálló fémdetektorral, de azt is - meg majdnem minket is - elvitt az ár.
A Dráva nem vicces folyó: sokan belefulladtak már.
Szerencsére asszonyomnak is S8-a van, szóval maradt még egy a családban...
(Úgyhogy 2 S8-ra fizetem a törlesztőt, hűséget meg a korlátlan netet+hívást...).
Nem baj, én most elleszek az A5-tel is, jó kis teló... -
Dhampir
félisten
válasz
Weareus
üzenetére
Szomorú történet.

Kellemetlen lehet majd, ha egy hal bugyborékoló hangon sorra elkezdi felhívogatni a híváslistán szereplő számokat.

Csak egy ötlet:
Halradarral nem tudna segíteni valaki a készülék felkutatásában?
Matula bácsi azt mondta a Tüskevárban, hogy "100 méter zsinórt nem nyel el a föld", hátha ez az S8-ra is áll.
-
Weareus
addikt
Köszöntöm a Többieket és magam-magam a klubban.
Most jön egy használt A5.
S8-amat vízben történő kamerázás közben a kislányom kiverte a kezemből és elvitte a Dráva sodrása.
Így jártam.
-
Martin97
aktív tag
válasz
csaba1203
üzenetére
Nem azt mondtam hogy csak sufni gsm-ek árulják. 🙂
Nem vagyok vak és folyton max fényerőn megy a telefon. És legszívesebben még a tartalékot, amit erős napon tol a kijelzőre azt is ráengedném 24/7.
Tudom hogy ez azzal jar hogy beég. Sőt az enyémnek a kijelző teljes felülete az értesítesi sávon kívül már sárgás. Viszont ábrák nem égtek bele, így nem zavaró annyira.
Szervízbe nem tudom vinni ugyanis munkahelyi telefon és nem kaptam rola papírt. Nem is volna miert, mert jelenleg még nem zavaró. 🙂Jövőre még nem fogom cserélni, ugyanis szerintem A6 2018-at fognak adni. Ami roszabb. Meg nem is lenne rá okom. 😉
Viszont a beégés az egyértelmű amoled lepra, ami létezik. ☹
Az meg hogy ne max fényerőn legyen használva abszolút nonszensz... Korlátozza a gyár a fényerőt vagy oldják meg máshogy, ne nekem kelljen.
Ez kb. olyan hogy ne menj fel egy új autóval az autópályára mert baja lesz...
Navira reflektálva:
Én a here-t használom. Még sosem volt vele gondom. Waze-t csak a zsaruk/forgalom miatt ha nem ismerős a szakasz vagy tempósabban szeretnék haladni. 🙂
Szerencsére Pécs és az M6 eléggé kihalt, max Pest környéken araszolok meg mostanában az M1-esen Tata irányába. -
-
mcs
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Azóta, hogy nagy pontosságot állítottam be a készülék opció helyett, néhány másodperc alatt pozícionált hatodszori próbálkozásra is, pedig netet így sem vett igénybe. Kecskeméten szerencsére ritkábban fordul elő nagyobb forgalmi dugó.

-
-
Asszony A5-ön, én S7e-n csak Here-t használunk navigációra. Mindig gyors, extrém ritkán pontatlan, de néha sajnos kilép csak úgy (kb. 20-ból 1x)
. Az igazi gondja az, hogy az aktuális forgalmi változásokat nemigen tudja (pl. egyirányúsítások, terelések - a forgalmat, dugókat már egész jól jelzi)... -
mcs
veterán
Használ valamelyikőtök Here WeGo appot GPS-hez?
Nálam olyan gond fordul elő vele néha, hogy offine módban vagy nagyon lassan vagy egyáltalán nem pozícionálja be a helyemet, máskor pedig néhány másodpercen belül sikerül neki. -
válasz
Dhampir
üzenetére
Ok értem

Persze, Amazon rendelés esetén mindig bele kell számolni, hogy a szavatosságot a külföldi forgalmazó állja, tehát a visszaküldés költsége több, mint itthon lenne. Mondjuk ha a mérleg másik serpenyőjében tetszőleges nem hivatalos magyar forgalmazó van (pl. sufni GSM), akkor szó nélkül az Amazont választanám, de ez persze személyes preferencia... -
prisz
senior tag
Ez a standby idő a Pie-nél azért erősen függ a telefon SoC-tól és az optimalizált gyártói felülettől. Feltéve, ha optimalizált, mert ha sz@r akkor bármit ráhúzhatsz, akkor is sz@r marad. Az A5 sorozat, pedig qrva jól optimalizálva van. Itt pedig egy friss kép az android verziók elterjedtségéről. Egyszerűen szánalmas...
-
Dhampir
félisten
Egyébként a Meizu Pro 7 Amoledes és hasonlóképpen elhelyezve elöl található az ujjlenyomat olvasó, csak a megszokott Samsungos Touchwiz nincs rajta, az a Flyme 6-ot használja.
Viszont például egy pár percre megkaparintott Huawei P9 2017-nél annyira nem volt zavaró érzetű a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, habár csak a fogását tudtam kipróbálni.
-
bepe79
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Én ezért ezeket a modelleket nézem, nálam ami kell, az ujjlenyomatolvasó (nem hátul, nem oldalt (Sony), nem akárhol, hanem elöl), és nem kell retinascanner, meg nemtudom mi, ami kell még az a Touchwiz/Samsung Experience, és az S-AMOLED. Ezért ilyen Samsung A és S széria (7-ig) jöhet szóba igazán, többet amúgysem adnék egy telefonért, mire nyugdíjazom az A5 2017-et, rendesen beesik az áruk elfogadható szintre.
-
Dhampir
félisten
Az biztos, hogy sokkal jobb.

(#8143) bepe79
S7-ben még alul megvan a fizikai gombocska. Kell az oda, mondta valaki és csak helyeselni tudtam.

Viszont, ha ez nem annyira fontos, inkább a valamivel frissebb S8-at ajánlanám bárkinek is (ha zászlóshajó a cél), csak nyilván még magasabb áron érhető el. -
bepe79
addikt
-
Dhampir
félisten
Szerintem itt csakis félreértésről lehet szó, nem engem kell felvilágosítani, jól tudom, hogy mit vettem, és nem is ez az első Samsung mobil a kezemben.

Kompromisszumos a vásár mindenképpen, mert nekem az FM-rádió is számított, az pedig már a "flagship" modellekben nincsen, az S3-ban még volt, a Neo előttiben. Viszont mostanra meg lehet, hogy le tudnék mondani a rádióról... erről beszélgettem éppen egy szintén FM-rádiót kedvelő emberrel. Viszont akkor már az infrát is ide lehetne sorolni, az pedig manapság leginkább némelyik kínai csudamobilban leledzik, ahol meg más kompromisszumokkal lehet szembesülni (garancia, videofelvétel hangja, stb.)
(#8138) ollie
100k-ért dobták utánad
Csak a 100k-t nem dobták hozzám, amit szívörömmel elköltöttem volna.Saját fejjel gondolkodván már nem S7-et, hanem S8-at vettem volna, csak az már sokkal több pengő ugyebár.
Egyébként az S7 szintén nem fog "Piát" kapni. Akinek nemrégiben is azt ajánlgatta valaki valahol, hát az a telefon pláne nem mai gyerek már.(#8139) csaba1203
Ilyen alapon mindig lehet várni valamire, aztán az élet négyökrös szekere meg lassacskán elballag Szent Mihály lova nélkül is.

(#8140) bepe79
Ma is megkapod a zászlóshajót (csak az 5-6 évvel ezelőttit
Ki tudja, miken ment keresztül egy használt mobil. Nem mindenki vigyáz a holmijára.
-
Lajos65
tag
Sziasztok. Régen nem volt már samu-m. Érdeklődöm, h jelenleg milyen android verzió van az a5 (2017)-hez!
-
prisz
senior tag
Sziasztok!
Most nem az a célom, hogy magasztaljam vagy agyon dicsérjek egy készüléket, de úgy érzem, meg kell tennem. A feleségemnek kb. 2 hónapja vettem az "A5 2017"-et. Volt már pár telónk, de az az igazság, hogy ez az A5-ös széria, minden várakozásunkat felülmúlt. A frissítések kivételével egyszer sem kellett még újraindítani, stabilitásból pedig egyszerűen jeles. Nálunk a fő felhasználás céges és magán email, naptár, whatsapp, skype, facebook, samsung health, navigáció stb..
A lényeg, hogy egyetlen, de tényleg eddig egyetlen egy esetben nem történt sem lassulás, sem fagyás, sem bármilyen anomália. Aki nem a legújabb játékokra használja, vagy nem "AnTuTu" és egyéb szerintem a stabilitást abszolút hidegen hagyó teszt szoftver őrült, az ne habozzon a telefon megvételével.
Amúgy nagyon várnék már egy olyan "mobilaréna" tesztet, ami nem csak a nyers erőről szól, hanem az átlag userek többségének szemszögéből, inkább a telefon maximális megbízhatóságát teszteli.. Ez a telefon jelenleg tuti, hogy a top5-ben benne lenne...
-
rgranc
aktív tag
Megfogdostam ma az A8-at boltban (ha már ott volt), tetszett nagyon hogy a kijelzője nagyobb mint az A5-é, de a teljes mérete nem...
-
csaba1203
addikt
Nem az miatt írják le hanem a régi Touchwíz kezelőfelület tudott meglepetéseket okozni.
Sok fagyás lagg volt miatta de ez mára a múlt.
Még anno S3-am is befagyott tőle pedig az a felső kategória volt.
A másik dolog amivel jönnek az a túlárazásos szöveg.
Igen erre azt mondom nem a megjelenéskor kell megvenni hanem pár hónappal később jóval olcsóbban. -
mcs
veterán
válasz
csaba1203
üzenetére
Én azt bírom a legjobban, amikor az ősrégi Galaxy Y és Pocket szutykok alapján írják le a Samsungot, hogy nem gyárt jó telefonokat. 1,5 éve vagyok madaras, és eddig egyetlen egyszer nem fordult meg a kezemben hibás Samsung, de a Huawei Y szériájából már nem egy repült vissza 72 órán belül szoftverhibásan vagy téves vásárlással.
-
bepe79
addikt
Nekem is nagyon bejön a Samsung A szériája, nekem volt régebben S Advance meg Ace 4, de azóta csak A-széria; A3 2015, A5 2016, A5 2017, amit jelenleg is használok még. Meg secondary telónak van egy 6S, de még mindig annyira nem nőtt a szívemhez az iOS.
-
g@bo
nagyúr
nincs szerencsém. a smart switch el lementettem a régi samut, de utána az új masinára közvetlenül átvittem a programokat, naná, hogy a viber elszállt.
visszaállítás reggeli mentésből, de az csak azokat hozza vissza, akik aktiv chat ben vannak, akiket elraktam jelszóval (rejtett üzi) szépen elszálltak.

smart switch a korábban sd karira mentett cuccokat meg már nem is látja.
legalább az sms ek, híváslista telefonszámok megmaradtak. semmi sem tökéletes. de alakul...

-
-
csaba1203
addikt
válasz
Martin97
üzenetére
Nem csak dzsunka shopok árulják hanem a nagyok is MM és Euronics.
A beégés című történeteken mindig jókat nevetek és eszembe jut a régi S3-am,amit 2 évig nyüstöltem és úgy adtam el beégés nélkül.
A titok neve:
-automata fényerő.
Aki vaksi és állandóan fullon járatja az csak vigye szervízbe ennyi.
Eddig egyik Samum sem égett még be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Egyedül lefekvés előtt fél órával és ébresztésnél használom a gyári szűrőt.)

) 60K-ért, konkrétan az S3-S4-S5-öt.