Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
PA80
tag
Ehhez mit szóltok?
-
Bounti
aktív tag
Tisztelettel tudom ajánlani a Hardveraprót: [link]
(#5293) junkhead
Erre tartok mindig egy alap telefont, amit havonta feltöltök (na jó, inkabb amikor az eszembe jut
) Amúgy szerintem max a pénztárca szabhat határt, hiszen ma már nem nagy dolog átmenteni vagy a felhőből lehúzni az adatokat, akár konkurens oprendszerek között sem, ráadásul a net tömve van jó útmutatókkal is. -
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Szoktam néha látni laptop hirdetést itt fórumon. Általános irodai használatra keresek egy 15.6"-os,nem túl leharcolt gépet. -
junkhead
aktív tag
így történt pontosan, pedig eddig még soha.
Hát nagyon nagy bajban lettem volna ha most ilyen körülmények közt kellett volna telot vennem gyorsan, mert nem tudtam mit vegyek.
Legközelebb már magyar garist veszek, és maradok a Samsungnál. De 51 nem kellene, túlárazott, a többit pedig nem ismerem.Ti mit vennétek, ha ilyen körülmények közt gyorsan kellen telot cserélni.
Még1x köszönöm a segítségeteket!
-
Bounti
aktív tag
-
junkhead
aktív tag
arra van tippetek, hogy tudod így kilépni a googleból, hogy betudjam adni a szervizbe?
mert pc.-re nem tudom csatlakoztatni, a pc látja, de telon nem tudom file átvitelt engedélyezni..... -
wihar123
aktív tag
válasz
junkhead
üzenetére
Ne nyomkodd a képernyőt! Finoman érintsd meg és tartsd rajta az ujjadat (nem fél napig, csak 1-2-3-4 pillanat, hogy érzékelje a parancsot).
A kódbeírásnál mindez rövid ideig tart, először ellenőrizd a kis és nagybetűket és/vagy a számkaraktereket, ha jó, akkor finoman érinted egymás után a kódkaraktereket és Ok. -
junkhead
aktív tag
nagy a baj
egyik pillanatra meghalt az egyéves telom
előbb még beszéltem vele, leraktam, felakarom oldani a képernyőzárat, a kijelző nem engedelmeskedik az ujjmozdulatoknak, billentyűhangot ad de nem old fel.
ahol nyomom a kijelzőt azt az ikon pl. újraindítást kék keretbe rakja, hangot ad, és
mivel akkut nem lehet kivenni úgysem tudom újraindítani.
végül sikerült kétszer újra indítani, de a pin kódot nem tudom beütni.,
találkozott valaki ilyennel? van megoldás?
pont most persze azt se tudom mihez kezdjek, munkához nagyon fontos nekem
köszi! -
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Tisztelettel közlöm, ma 23-ika van. Hová lett ez a jó kis dumcsis társaság?
Előzmény:
A Viber a PC-n. Az A50-es a PC-s Viber-rel "mindenkivel" tud kapcsolódni.
Kérdés:
Hogyan lehet a PC-t úgy tanítani, hogy nincs a PC közelében az A50-es, az az távol van, és mégis megtudja hívni a PC-t viber-en? -
zojjektum
őstag
válasz
Redneck
üzenetére
Én csak hydrogelt használok aliról, soha többet tg. Amim volt vagy takart a kijelzőből vagy azt a taknyot kellett volna a szélei alá kenni, mert levegős maradt, na akkor próbáltam ki. Nekem tökéletesen bevált. Eddig több helyről rendeltem mind jó volt, az ár alapján választottam, bár mostanában nem tudom mikor fog érkezni, ha megérkezik a kialakult helyzet miatt.
-
Bounti
aktív tag
válasz
pulyka jocó
üzenetére
Ja, akkor hajrá!

Én amúgy úgy csináltam, hogy az egzakt parancsokat mentettem el, hogy szükség esetén átírva azokat rögtön vissza tudjak kapcsolni bármit...
-
Bounti
aktív tag
válasz
pulyka jocó
üzenetére
Ha az angollal elboldogulsz, akkor itt van: [link] [link]
Ajánlom először is, hogy nagyon körültekintően járj el, ne kapkodj, valamint, hogy jegyezd fel valahova, hogy pontosan melyik alkalmazásokat kapcsoltad ki. Vannak, amelyek hiányában egy másik alkalmazás, vagy funkció többé nem lesz elérhető a visszakapcsolásig (én konkrétan nem vagyok képes háttérképet változtatni, de mivel nem is nagyon szoktam ezért ez nem gond). A Knox-hoz tartozó dolgokkal ne is próbálkozz, nem is engedi, de sok jó sem sülne ki belőle...
A pontos csomagneveket például az App inspectorral tudod kideríteni, valamint a neten is elég sok infó van róluk. Ha valamit nagyon elrontanál, nyugalom, a teljes visszaállítás segít, ilyenkor minden alapállapotba kerül.
Ha nem megy az angol, próbálj rákeresni, hátha van magyarul is leírás, de én is szívesen segítek, ha időm engedi!
-
MadMancs
veterán
-
Redneck
nagyúr
A hidrogél fóliákról van valami tapasztalatotok? Nekem TG van rajta, a széleken mondjuk nem a legjobb, de könnyű volt felrakni, és a szélek porosodása nem zavaró. Az övére is rendelnék, de nem bánom ha jobb, csak ne legyen nagy szívás felrakni.
Bocs hogy itt kérdezek, nem találtam ilyen topikot.

MadMancs:
Ali mindenképp, a hazai sokszoros áron nem szimpatikus. Az üvegem is onnan van, csak a szélei nem simultak fel igazán, de ez a kicsit kerekített Gorilla Glass miatt van.
-
MadMancs
veterán
P20 Lite ( nekem at volt) 3 hónapos ciklusban volt, 8 al jött ki, megkapta a 9et, és már a 10es tesztelése folyik rá. Szóval ennél 30 se lehet rosszabb.
Nekem tervben volt P30L, végül amoled miatt lett A50. Mondjuk egyáltalán nem bánom. Minden téren tökéletes amire nekem kell. -
Bounti
aktív tag
válasz
Redneck
üzenetére
Csak egy kis utánajárás, meg egy számítógép kell és adb-n keresztül (root nélkül) tiltható (uninstall is lehetséges, de tök felesleges) majdnem minden felesleges cucc, ráadásul teljesen biztonságosan (februári és márciusi frissítésen is túl vagyok, eddig minden rendben).
Persze ez igényel némi időt, de nem megoldhatatlan.
-
bmt50
senior tag
válasz
Redneck
üzenetére
P9 Lite-om volt, nem kell bemutatni az EMUI-t. A "fosver" olyan jól vigyázott a memóriára, hogy a háttérbe küldött alkalmazásokat azonnal be is zárta.
Telenor-nál vettem, így szolgáltatós rom volt rajta. Ez azzal járt, hogy sosem frissült 7-es droidra úgy, hogy maga a telefon 6-ossal jött ki. De a független romosok sem kaptak többet egy főverziónál.
Lehet, hogy kicsinyes vagyok, de úgy érzem akkor átvertek engem 60ezer Ft-tal. Ezért mikor a K-Zoom-ot meguntam, a Huawei és vele a P30 Lite szóba se jöhetett!Nem rossz a oneui, de mivel én úgysem nagyon játszom, akkor legalább a menükben és animációkban dolgozzon egy kicsit az Exynos soc.
-
Redneck
nagyúr
Félreértetted. Az alap One UI-t (legalábbis ezt ami A50-en van) szeretem. A 10-nél is csak annyi zavar, hogy több a lehetőség, több a tipp, a felugró okosság, és ettől kevésbé egyszerű.
Mondjuk egy EMUI-hoz képest még mindig letisztultabb szerintem.Amit nem értek az újabb telefonnál:
Yt linknél nem kérdezi meg hogy böngészőből vagy appból akarom e nézni a videót. -
bmt50
senior tag
válasz
Redneck
üzenetére
Volt egy kis időm, és találtam egy megfelelő megoldást erre a problémára:
1. beállítasz a galaxy store-ból egy olyan témát, aminek a színei jók a legördülő panelben és a hívásnapló, sms részben (nekem [invaser] Soft)
2. Launcher Live Icons for Android: kvázi reklám mentes lancser, nagyon sokféle ingyenes háttérképpel, sötét témával, izgő-mozgó ikonokkal
Az ikoncsomagok fizetősek, de reklámok nem jönnek az ember arcába.
[link]
Szóval viszlát vanjúáj!
-
Redneck
nagyúr
válasz
MadMancs
üzenetére
Ettől tartok. Persze elfogadom hogy valaki használ x, számomra felesleges appot, vagy imádja a különböző algoritmusok vagy rutinok háttér munkáját, de én sajnos földhözragadt vagyok. Azt szeretem ha én állítok mindent, akkor amikor én akarom, ezért az ilyen funkcióknak nem is vagyok célközönsége, ki is lövőm őket egyből.
Sebességben vagy stabilitásban nem vettem észre különbséget, és egyelőre képernyőidőről sem tudok nyilatkozni, nem nyomogattam annyit hogy legyen vele tapasztalatom. Majd pár nap múlva megírom. Egyébként jó telefon, kiváló kijelzővel, csak rossz érzéseket keltettek a nekem felesleges dolgok.
-
Redneck
nagyúr
Remélem nem olyan lesz az Android 10 mint barátnőm A71-esén, mert nem szimpatikus. Olyan régi Samsung feelingem lett tőle. Tele volt felesleges dolgokkal, beállításokkal és kevésbé volt letisztult.
-
MadMancs
veterán
-
Redneck
nagyúr
Nekem jó az alap, tetszik és nem vagyok moddolós.
Mondjuk én a Windows Phone, csempés felületét is kifejezetten szerettem. A mai napig van egy Lumia a konyhában, arról megy BT-n a zene, a videók, és néha a böngésző. Mindig meglep, milyen gyors és egyszerű volt a kezelőfelülete.
-
bmt50
senior tag
válasz
Sam Sung
üzenetére
Legalább lesz mit böngészni a telefonon, amíg homeoffice-ban otthon kuksolok kivárva ezt a dögvészt.
Szép ez a szamszung vánjúáj rendszer, de azért nem kell tőle hanyatt esni. Engem a sima 2D-s témák nem mozgatnak meg. Az áruház tele van statikus háttérképekből és giccses, vagy nehezen kivehető funkciójú ikonokból összetákolt témákkal. Az animált témák kimerülnek egyszerű villogásokban, hóesésben, de még a fogaskerekes animáció sem túl összetett nekem. Az meg aztán főleg nem tetszik, amit ezek a témák azokkal a alkalmazások ikonokkal csinálnak, amikhez nincs ikonkészletükből darab. Lehangoló
Félre értés ne essék, akinek elég ennyi, az kívánom legyen boldog vele. Viszont akinek jóval több kell, annak a oneui áruház nem nyújt sokkal többet.
Statikus ikonokból még egész jók vannak, de egyik sem hozza mondjuk a Funkong minőségét. Kár, hogy nem oneui kompatibilis. Animált háttér ügyben meg elküldeném az áruház nagybecsű művészeit a Walloop készítőihez egy kis fejtágításra.
Persze fel lehet tenni 3rd party lancsereket, mondjuk CM launchert egy 3D Glass Tech témával. Öröm nézni, ahogy minden ikon külön mozog a rovar rajzás-szerű animáció fölött.Viszont a memória igényük nemcsak az összetettség miatt nagyobb, hanem az android sajátossága miatt is. Sajnos nem integrálódnak bele a rendszerbe kellően.
Hozzászólásommal csak egy véleményt képviselek, nem akarok bosszantani vele senkit sem
-
dave987
aktív tag
válasz
pulyka jocó
üzenetére
Nekem A505FN/DS van s januári a biztonsági szint.
-
ph2012
senior tag
Most jött a frissítés? Remélem a kamera minőségét nem rontják el direkt? A januári frissítéskor hatalmasat javult a kamera minősége.
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nekem is pontosan így van beállitva.
-
PA80
tag
Én 100%-ig töltöm az akkut és 10-15% között rakom fel tölteni. Úgy vagyok vele, hogy a telefon van értem és nem fordítva. Valószínűleg, mire az akku gyengülni fog, a telefon is cserélve lesz. Úgy használom én is, hogy alacsony fényerő és ami nem kell éppen, azt kikapcsolom. Az offline videózást egyébként nagyon bírja a telefon, egy másfél órás film BT kihangosítón hallgatva 8-10%-ot szokott meríteni az akkun. Így egyszer-kétszer volt már 11 órához közeli SOT-om is. Szóval, nekem semmi gondom az üzemidővel!
-
MadMancs
veterán
válasz
pulyka jocó
üzenetére
Úgy ne csodálkozz. Így gyakorlatilag csak az akksi 70% át használod. Ami persze akksinak jó, de elesel kis SOT tól. Nekem 100 ról 20 rá jött össze a 9,7óra. Asszonynak hasonlo. Linkeltem is képeket anno. Ebből is az utolsó másfél órát 25 ről 20% ra merüléssel húzta.
-
pulyka jocó
senior tag
Ezt te mégis hogy éred el?
Alacsony fényerőn tartvom a kijelzőt, wifi stb, ha nincsenek használva kikapcsolom őket. A teljesítmény mód automatikusan bekapcsol. És eddig 7,5 óránál több képernyő időt nem tudtam összehozni. Mondjuk folyamatosan próbálom 20 és 90% között tartani a mobilt. -
PA80
tag
válasz
Redneck
üzenetére
Én ugyan nem tettem fel még a márciusi biztonságit, de már jóideje stabilan 8-9 óra a SOT folyamatos 4g-s netezés mellett. Kevesebb netezéssel a 10 óra is összejön. Szerintem nem rossz ez, ha belegondolunk, hogy egy 6,4"-es kijelzőt kell "kiszolgálnia" egy 4000-es akkunak és ugye az a legnagyobb fogyasztó! Azt meg már meg sem említem, hogy mennyien ócsárolják az Exynos procikat, hogy sokat zabálnak... A tapasztalat nem ezt mutatja. Egyébiránt ennél jóval kisebb kijelzős telefonjaim voltak eddig hasonló kapacitású akkuval (SD procival legtöbbször), de csak "mókolással" tudtam belölük 10-11 órát kihozni! Egyedül a Redmi 4x-em tudott ennyit "beavatkozás" nélkül, de egy 5"-os HD kijelzőt ne hasonlítsunk egy 6,4"-es FHD+-hoz!
Aztán persze, hogy Android 10 alatt mi lesz, nem tudjuk!
-
Redneck
nagyúr
Nem tudom hogy vagytok vele, de az utolsó frissítés óta, sokkal jobban merül a telóm. Idegesít mert eddig 9-10 óra kijelzőidő is ment vegyes használattal, most meg 8 körül járok.
Teljes töltés után, és 50%-on is jelentősen kevesebbet ír.Az ujjlenyomat olvasóm pedig fos, totál random. Van hogy alapból 5/0, máskor mrg vizsgáló kesztyűben is elsőre felold. A gagyi kínai üveg fóliára fogom, de előtte sem volt annyira jó, max 10/7.
-
draco31
veterán
Az elkészült képet mióta elemzi utólag? Vagy valami ilyesmi.
Vaku nélkül csináltam majdnem sötétben képet véletlenül, erre kiírja rá, hogy valószínűleg homályos lett a fotó. -
bmt50
senior tag
Azt csak csendben jegyzem meg, hogy ha azt a 130e Ft-ot (ami a két telefon újkori ára között van) mondjuk egy használt kis kompaktra költöd, akkor most még mindig van egy nagyon f*sza fényképeződ, 1" szenzorral.
Nem ilyen 1/2.3 coll meg társai, amiket ma flagship-ekbe is pakolnak. Most nem 2kg-os, nyakhúzós gépekre gondolok(amik drágábbak is), hanem mondjuk egy Sony RX100-ra, vagy egy Canon G9X-re, ami kicsike és elfér akár egy övtáskában. -
-
MadMancs
veterán
Mondjuk tény higy nálam 2x van felvéve a sűrűbben használt újjam meg 1x a másik kezemen 1. Hüvelykujj viszont nem működik nekem. Egyik se. Ha nagy szenvedések árán fel is tudom venni 10/0,2 aranyban nyit vele. 😅😅
Arcfelismerés tényleg nagyon jól működik.
90% ban ujjlenyomat a belépésekhez van, feloldáshoz csak akkor ha pl mellettem van asztalon telefon munkahelyen. Bár ott se mindig, egész gyakran félprofilból is felold. -
-
-
ADAM1337
nagyúr
Kaptam egy ilyen csodásnak nevezhető telefon mint céges telefon.
De eddig valamiért az ujjlenyomat olvasó inkább nem müködik minthogy igen.
Már újra tanítottam de maradt a 10-ből 5x feloldt átlag(tiszta nem zsíros az ujjam), és ugye 5 rossznál tilt, ez így eléggé fárasztó főleg hogy üzleti megbeszéléseket folytatnék róla, és nem tudok tárcsázni mert kitilt egymás után 2-3x.
Másik telefonom tökéletes 10/10x old p20 pro-n.Más is jár hasonló cipőben konstrukciós hiba és nyugodjak bele, és állítsak be mintát inkább ?
-
bmt50
senior tag
válasz
dave987
üzenetére
Szia,
Pont fordítva: 3:4 módot szoktuk ajánlani. Így 12MP-es fotók készülnek, és általában ez hoz jobb eredményt, ahogy Te is tapasztalod. Ekkor ugyanis a 25 MP-s szenzor-felbontásból kapott pixelek infornációi összeadódnak. Élesebb, részletesebb képet kapunk. Ez a pixel binning eljárás a legtöbb telefonon manapság így van.Pl. a 64, vagy 108MP szenzoros telefonok is 12 MP-es felbontásban hozzák a legjobb minőséget. Minél több az információ, annál nagyobb eséllyel tudja az algoritmus kiszűrni az ezekre a kis szenzorokra jellemző képzajt.
-
dave987
aktív tag
Hali! Még folyamatban van a topic olvasása,de gondoltam megosztok az észrevételemet. Többször ajánlottátok már hogy 3:4H módban jobbak a fotók. Az én tapasztalatom az hogy talán egy picivel olvashatóbbak pl a betűk,de látszik rajtuk hogy szoftver rakta oda a pixeleket. Viszont ez a mód nálam a fehér-fekete csíkos ruhának sárgás kékes árnyalatot adott, a 3:4 mód pedig szépen visszaadta a válós színeket. Nekem fontosabbak a szinek mivel az még belenagyítás nélkül is feltűnő. Ez szobai megvilágításnál van,lehet hogy máshol nem látható.
-
PA80
tag
Úgy látom, nem mindenhol zökkenőmentes az Android 10-re való átállás! Ráadásul pont annál a telónál vannak gondok, amit az A50-enem váltott:
Tudom, nem konkrétan ide tartozik, csak gondoltam érdekességképpen megemlítem, ha már szóba került a frissítés!
-
bmt50
senior tag
A fényképező nálam is erősen mos, még éjszakai módban is!
Az egész olyan olajfestmény-szerű.
Erre szokta írni a tesztekben Bog, hogy a több zaj - több részlet képfeldolgozási megoldás jobb!
Így minden kontúr eltűnik.
Az viszont pozitív, hogy legalább a fehéregyensúly rendben van, színhelyesek a képek. Illetve a dinamika tartomány továbbra is jó, nincsenek kiégett részek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Bocs,nem ide akartam írni!
) Amúgy szerintem max a pénztárca szabhat határt, hiszen ma már nem nagy dolog átmenteni vagy a felhőből lehúzni az adatokat, akár konkurens oprendszerek között sem, ráadásul a net tömve van jó útmutatókkal is.