- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsu21
aktív tag
Szerintem a törlő kendőtől nem megy tönkre. Ha jól tudom ezeknek már még védő üveg nélkül is érzékeli az érintést pár szétszerelős, javítós videón látszik is. Szerintem ott más a gond.
Köszönöm a válaszokat az 5384es hszre.
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
veterán
válasz pulyka jocó #5395 üzenetére
A40-re megérkezett már 1 hete. Legalábbis a bolgár romra. Magyarra még ott sem.
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
A családban van egy ilyen készülék, és a tulaja egy Sanitolos törlőkendőt bevetve letörölte a napokban, majd kicsivel később az érintő volt szíves elhalálozni. Azóta a gombokra reagál, tökéletesen működne minden külsérelmi nyom nélkül, csak ugye nem veszi be az érintéseket. Mi történhetett, lehet más kiút a cserén kívül? Köszönöm szépen előre is!Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
-
Redneck
nagyúr
Nem tudja valaki hogy lehet kikapcsolni Google Maps alkalmazásban hogy a koronavírusos eseteket mutogassa?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Mike3090
csendes tag
Dél-Koreában már van Android 10. Szerintetek ebben a hónapban megérkezhet Európába? [link]
Vagy marad a május? -
draco31
veterán
Sőt olyan is volt egyszer, hogy a füles csatlakozóm nem működött, már jack csatlakozó volt rajta. Sony X8, ami nem mostanában volt garanciás ugye. Bevittem, mondták hogy kell vele füles is, csak úgy tudják átvenni szervizre. Átmentem a szomszéd boltba, 500Ft-ért vettem egy fülest, aztán úgy csomagolással együtt adtam le szervizbe. Meg is javították, és ki volt bontva a füles, úgy jött vissza.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
bmt50
senior tag
Sajnos draco31 jól mondja.
A Telemax Szervíz egy ideje kéri a szolgáltatókat, hogy töltővel, kábellel együtt vegyék be az ügyfelektől a telefonokat.
Olyan alacsony haszonkulccsal kénytelenek dolgozni, hogy ez az újabb trükk. Így többféle hibát le tudnak magukról túrni.
A szolgáltató leszarja, a szervíz szakvéleménye áll mindenek felett.
A vesztes az ügyfél.[ Szerkesztve ]
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
draco31
veterán
Ezt mondták, én meg pislogtam. Tudtam egyébként hogy a telefon a rossz, mert szereltem valamit, és rövidre zártam a telefon csatlakozóját Meg ki is próbáltam 3 másikkal, de nyilván nem mondtam, hogy amúgy én nyírtam ki.
Ja és így is 2 hónap volt a szerelés, mert elsőre amikor visszaküldték, nem csináltak vele semmit sem.Nem régebben volt, ez 3-4 éve egy okos telefonnal, voda smart prime valami
[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz csucsu21 #5384 üzenetére
Legyen nálad minden. Nekem pár éve egy telefon nem töltött semmivel sem. És nem csak a telefont kellett otthagynom, hanem a töltőt is, és a kábelt is. Azt mondták, nincs a szervizben töltő, hogy ki tudják próbálni. Vodánál volt az eset.
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok tönkre ment a telefon töltő még garanciás a készülék ilyen esetben elég a töltőt elküldeni vagy az egész telefont kell ? Még egy éven belül van szóval elvileg még él mindenre a garancia. Addig is egy redmi 4x töltőjét használom ez nem árt neki ? A baja egyébként az felteszem tölteni 2 3 percig tölt és utána abba hagyja, és addig is furán cicereg.
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Redneck
nagyúr
Most direkt Wi-fi nélkül használom és sokkal kevésbé merül. Lehet nem szereti hogy munkahelyemen egy csomó csatlakozási kísérlete van mikor ide-oda megyek a házban?
-
-
draco31
veterán
Nem megy a mobilnetem, vodás előfizu. Már újra írtam az APN-t is. Telefon restart is volt már. Van még 4Gb a csomagban. Tesóm ugyan ebben a csomagban van, flotta csomag, egy néven a szerződés, neki megy a net.
Ötlet?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
PA80
tag
válasz Luissimo #5374 üzenetére
Szia! T5 3/32 LTE-m van, 70 ezer volt akciósan, Emag vásárlás. Régi kiadás, meg nem egy erőmű, de nekem bőven megfelel. Itt a Hardveraprón megvehettem volna olcsóbban is, de ha bírni fogja, akkor megérte ennyiért is. Nem nagyon van választék tabletpiacon sajnos most. Ha azt nézzük, hogy az A50-emhez 50 alatt jutottam hozzá a Telenornál (igaz, drága előfizetéssel), akkor a két kütyüm még 120 sem volt, ami azért nem rossz. Az M3-at meg az M3 Lite-ot nem ismerem, de a Gsmarena-n összehasonlíthatod öket.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igazad van végülis. Pro kontra. Nem állt TAB ot bántani. Eddig minden huawei el meg voltam elégedve üzemidő szempontjából.
Dave987: Mai LED háttérvilágitasnál nagybann függ milyen fényerővel használod. Alacsony- közepes szinten szerintem annyira nem nagy a különbség. Javarészt a GPU fogyasztása a leglényegesebb hogy mit és mennyit is kell neki kirajzolni, de ezt nem írja külön, kijelzőhöz számolja. P20 Lite om ugyanolyan felbontáson, 0,4" al kissebb méretben IPS LCD kijelzővel majd ugyanennyit bírt, de ott ugye GPU is jóval gyengébb volt ( kissebb teljesítmény kevesebb energia). Most ha csak a technológiai különbséget nézzük annak jóval kevesebbett kellett volna bírnia.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
dave987
aktív tag
-
PA80
tag
válasz MadMancs #5370 üzenetére
Jogos, amit írsz (a tab-om amúgy 1920*1200-es felbontású, tehát kisebb, mint az A50 kijelzőjének felbontása)! Viszont még egy szempontot érdemes figyelembe venni: IPS-t hasonlítunk össze Amoled-el, ami ugye elvileg takarékosabb! Szóval, valahol mindkettőnknek igaza van... De a lényeg, hogy én mindkettővel elégedett vagyok, ilyen téren nincs okom panaszra egyik kütyüre sem (mondjuk amúgy sem).
-
veterán
Eszem agában sincs ezen összeveszni. Szintén érdekességképp beszélgetek. A méretnél fontosabb a pixelsűrüség. Egy 1080 x 2340 as DP ( 2527200px) eleve többet fogyaszt mint egy 1920 × 1200 as ( 2304000px) azért az a plusz 300000 pixel jelentős energia fogyasztás ám képernyő mérettől függetlenül. Ha meg 1920x800 as tabod van az már 1M pixel különbség. Itt igazából a képernyő méret annyira nem játszik, lényegesebb hogy hány pixelt is kell megjelenitenie.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-
veterán
10 az hogy 3x akkora mint a 6,4? Jó fizikailag lehet de ezek szerint ha a képpontok számat nézzük akkor is max 2x akkora. Jóval nagyobb akksival SIM nélkül De egy TAB ot n hasonlítsunk telefonnal össze.
-
veterán
válasz Redneck #5363 üzenetére
Nálam a februári frissítés után volt egy mélyrepülés ( decemberi teló). Mivel pont akkor kezdtem el 2 simet használni, illetve akkor maradt bent sd is backup miatt ezért az a mai napig nem derült ki hogy update, sd vagy SIM miatt volt gebasz, de FR ( és SD kivétele) helyrerakta, azóta is megvan átlag 8óra SOT ha nem dolgozok. Ha dolgozok akkor voda SIM nagyon gyenge ( közepes 3G) hálózata miatt jó ha 4 óra összejön.
-
PA80
tag
Nekem se merül jobban, mint eddig. 8 óra SOT szinte mindig megvan, de van, hogy több is.
De az új Huawei Tab-om sokkal jobban bírja: több, mint 60 óra (2,5 nap) készenlét és 8-8,5 óra SOT. Jó, mondjuk csalok, mert nincs benne Sim-kártya De azért így se rossz egy 10 colos kijelző (ami amúgy, 3-szor akkora, mint az A50-é) és egy 5100 mAh-os akksi kombótól! Energiatakarékos a cucc, mit ne mondjak!
-
Redneck
nagyúr
-
veterán
Így van. Mondom én hogy jó az akksi 🤪🤪
Nem. De míg nem szedem le töltőről az előző ciklust mutatja. 😱🤣Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Redneck
nagyúr
Nálatok is ennyit zabál a rendszer?
Android rendszer 12%
Android operációs rendszer 10%
Eszköz készenlétben 9%Max 40% fényerővel és nem egészen 3 óra képernyőidővel van 48% töltöttségem. Korábban ez 4-5 óra képernyőidővel tartott itt. 21 óra 48 perce töltöttem csutkára.
Szerintem ez nem kerek. 2 hónapja sokkal többet használtam és nem merült így.
-
Redneck
nagyúr
Munkában gyakran tapasztalom. A zöld, részben átlátszó, pormentes, nem steril kesztyűvel működik, de az nem túl vastag. A kesztyűn keresztül is látszanak a kis bordák a bőrön, tehát nem meglepő. Az viszont igen, és dühítő is, hogy kesztyű nélkül tök random a szenzor.
-
bmt50
senior tag
Sziasztok,
Tegnap bevásároltam a "divatnak megfelelő" öltözékben (értsd ezalatt: maszk és gumikesztyű). Közben eszembe jutott, hogy a bevásárló listát ellenőrizni kellene a telefonon. Nyúlok az A50-ért és már anyázok, hogy gumikesztyűben hogyanis fogom feloldani az ujjlenyomatommal??Már kezdtem szorgosan elrontani az ujjlenyomat olvasást, hogy az 5. után végre mintázhassak, amikor váratlan dolog történt:
Kesztyűben feloldott a telefonom, elsőre és gyorsan!
Azt hittem hiba, de többször is megismételtem. A többi ujjammal természetesen nem működött, tehát rendben volt a szenzor.
Ennek tetejébe mindig elsőre feloldott, nem kellett 2-3x próbálkozni, mint kesztyű nélkül szoktam. Még ilyet[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszönöm. Nem figyeltem még hogy van másolás.
Sepyi: Neked is köszönöm a linket, de mint írtam már tegnap is ez se jött be. Zsebemben ( befelé fordított kijelzővel) ugyanúgy életre kel időnként. Kifele meg elvből nem fordítok semmit, volt hogy hátlapon koppant munka közben ez meg az. Ezért kérdeztem hogy arra van e lehetőség hogy vagy az ujjlenyomatot vagy az érintőpanelt le lehet e tiltani lezárt képernyőn. Nem lehet tudomásul veszem, én is elengedtem a témát. Azért köszönöm mindenkinek aki tippeket adott.
-
veterán
Ja megvan. Írtam hogy ez se jó. Ugyan az a helyzet. Egy érintés a zsebben és már tapicskolódik is olvasó. Ezek szerint az egyetlen megoldás ha FP kikapcs. Akkor viszont értelmét veszti az egész.
Abban reménykedek hogy 10 be beteszik hogy lezárt telefonon AOD működik viszont érintőpanel le van tiltva.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-
veterán
Zsebembe semmi. De AOD ki zsebbe be, majd AOD be mielőtt létet asztal.
Egyébként kipróbáltam, AOD full kikapcsolva, érintésre a legelső ami megjelenik az az FP szenzor. Szóval ugyanott vagyok ahol voltam.
Csak egyszerűen azt szeretném hogy tűnjön el AOD felületről FP. Nem lenne ezt olyan bonyolult megoldani.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
bmt50
senior tag
Talán az 10-es frissítéssel megoldódnak ezek a kijelző zárás-nyitás körüli problémák az A50-en.. Már csak azért is, mert ez a hiba létezhet az A51-ben is.
Mindenféle AOD-k helyett nem értem miért hagyják ki az értesítő ledet?? Annyival drágább olyan panelt gyártani? Szoftveresen nem lehet probléma.
Visszasíroma Blackberry-met ebből a szempontból (is).
Be lett állítva rajta:
Piros led: hívás
Kék: sms
Zöld: whatsapp
Lila: f@szbúk
Nem kellett a kijelzőt se feloldani, meg bekapcsolni[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Mert azzal pl az automatikus elforgatást tiltod le, nem a giroszkópot kapcsolod ki, attól függetlenül hogy autó elforgatás nem kell ( nekem is fix álló majdnem mindig) még az használatban van. Pl fényképezéskor.
[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Azért kedves Fórumtársak több olyan szolgáltatás is aktív valamilyen szinten, hogy a legördülő menüben ki van kapcsolva!
Itt ez a smartview, vagy akár a giroszkóp.
Honnan tudja pl. a Samsung Böngésző, hogy megfordítottam a telefonomat (jobb alsó sarokban megjelenő kis ikon), ha be van kapcsolva a fix álló mód..[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz satee76 #5336 üzenetére
Elejét nem tudom, nálam wifi és BT nélkül nem lát semmit. SmartWiew viszont valószínűleg nem wifi alapú ( legalábbis a párosításig) mert időnként nálam is látja még a szomszédét is, illetve munkahelyemen több infoTV is smart, ezek közelébe SmartThing megkérdezi akarok e kapcsolódni. Pedig nem hogy közös, semilyen wifin nem vagyok. De például a saját Tv-m miatt meg soha nem reklamált csak célzott bluetooth kereséssel találom meg ( Philips 49PUS7503/12). Még aktív CC vagy Smartwiev küldés alatt se mutatja SmartThings. 🤷♂️🤷♂️
[ Szerkesztve ]
-
satee76
aktív tag
sziasztok ! Az hogy lehet, hogy wifi, 3 g , bluetooth és NFC nélkül, repülögép üzemmódban, újraindítás után is látja a smart view a körülöttem levö tv- ket? Nem akarok rájuk kapcsolódni, de a smart view-hez nem azonos wifi hálózat kellene?
-
bmt50
senior tag
Nekem nincs és nemis volt bekapcsolva az AOD.
A "védelem a véletlen érintések ellen" be van kapcsolva, de semmit nem ér. Nem kizárt, hogy a farmerzsebben az oldalgombok is megnyomódnak, de ez nem biztos.
Minden esetre a probléma létezik.
Nyitott vagyok bármilyen ötletre[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem szarul van beállítva, hanem eleve rosszul van kivitelezve. Azzal amit Te írsz gyakorlatilag AOD ot nyírod ki. Az a szerepe hogy mindig lássam mi van. Ha tapicskolni akarnám ehez akkor azt AOD nélkül is meg tudnám tenni. Simán egy olyan kapcsoló kellene ami AOD alatt tiltja ujjlenyomat érzékelőt.
-
sepyi
aktív tag
Szép Napot!
AOD. Érintse meg a kijelzőt a megjelenítéshez kapcsoló be.
Még soha nem jártam úgy, ahogy ti. Mindíg zsebben vagy tokban hordom a telefont. Lassan egy éve megvan. És mégegyszer mondom semmilyen külső alkalmazást nem használok, de még soha nem tiltott a zsebembe. Úgy jártam már, hogy vizes vagy párás az ujjam kerékpározás után és nem azonosítja 3X az ujjam. De zsebben még soha. Ergo. Szarul van beállítva a telefonotok.[ Szerkesztve ]
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
bmt50
senior tag
-
veterán
Az a 29mp még nem is zavarna. De amikor banki appba nem tudok belepni mert közli hogy 49(!) Sikertelen azonosítás történt.. Jó ott a pin, de nekem rengeteg jelszó FP vel van elmentve, és ujjlenyomat ugye elsődleges, rálépek oldal felugrik ablak kéri FP , majd közli is hogy rengeteg sikertelen, nem fog menni. Ablak bezár kézzel beír. Mind mind idő.
-
bmt50
senior tag
válasz MadMancs #5329 üzenetére
Erre nemis gondoltam
Meg kellene próbálni feltenni valami screen lockert az áruházból.
Így az ha megelőzné a oneui lockert, akkor csak a dupla feloldás kényelmetlensége maradna
Bár az is igaz, hogy ezzel az erővel maradhatna minden a régiben. Magyarul ha a zsebben a kisérlet 5x várhatóan kudarc, utána minta feloldás, vagy 29 másodperc várakozás[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nálam is ez a fél megoldás. Mert arccal old ilyenkor fel. Viszont mivel offolja FP-t ezért az app ba belépések, jelszavak helyett ujjlenyomat se működik. És sajnos óriási hiányosság hogy ha képernyőzár vedelem közül kiveszem ujjlenyomatot akkor sehol máshol se működik mint azonosítási módszer.
-
veterán
Sziaszzok. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy le lehet valahogy tiltani CSAK AOD on az ujjlenyomat olvasót? Azaz AOD on nem, csak duplakopp után vagy bármely gomb megnyomása után a már felébresztett kijelzőn lehessen feloldani. Egyre idegesítőbb hogy a zsebemben mindig próbálkozik , amikor még valóban használnám addigra már azt írja hogy túl sokszor próbálkoztam próbálja. XX perc múlva.
-
DrKapocs
őstag
A gyári kamera app sajnos nem tud időbélyegzőt tenni az elkészült képekre. Használ valaki olyan appot, ami képes erre, jó és még is nincs teli reklámmal? Előre is köszönet! Ui: azt mondjuk nem értem, hogy a gyári miért nem tudja ezt alapból.
-
bmt50
senior tag
válasz ADAM1337 #5322 üzenetére
Nem tudom ellenőrizted-e a szoftver frissítést
korábban. Ha igen, akkor azt tudom tanácsolni, hogy másik ujjat válasszál, de korábban játszottak az érintés érzékenység opcióval is a kijelző beállítás menüben.
Egyébként az elmúlt napokban nekem is újra nehézkessé vált a feloldás. Mielőtt töröltem volna a mintákat, kipróbáltam a "hozzáadott ujjlenyomatok ellenőrzése" funkciót.
Érdekes módon azóta megint gyorsan felismeri az ujjamat.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
ADAM1337
nagyúr
Kérdés, még mindig szenvedek az ujjlenyomatolvasóval.
Kb 10-ből 1x ha összejön örülök, mit rontok el ?
Már 3x tanítottam újra az ujjlenyomataimat.
Amit megfigyeltem napsütésbe rakva a telefont megtalálja amúgy normális zsebből kiveszem vagy álló autónál besűtő fénynél esélytelen. -
pulyka jocó
senior tag
Rendelt valaki ebayről/aliexpressről olyan üveg fóliát, ami a teljes előlapra jó? A mostani már elég szar állapotban van, és amit múltkor rendeltem, kis kínai sikeresen más modellre való fóliát küldött... (Galaxy J7 2016 )
Esetleg ha tudtok ajánlani, az lenne a legjobb. -
zojjektum
senior tag
Alapjáraton nekem is tetszenek a huawei cuccai. Annak idején egy p8lite-al kezdtem, azon kb 1 hét múlva púpos lett az akku és huszon egynéhágy alig látható és 5 nagyon világító pixelhibát találtam. Ezt cserélték és a mai napig megy. Ezt a samsungot megörököltem a nejemtől. Ennek előtte kínai vonalon mozogtam, mert ár-érték arányban azokat tartottam "jónak". Xiaomit, egyszer miuival, másodszor android one-al, de ezután a samsung után egyikre sem vágyom vissza.
[ Szerkesztve ]
-
PA80
tag
Kicsit off, de ha már szóba került a Huawei meg a Kirin, én léptem egy merészet és beújítottam egy Huawei Mediapad T5 3/32 (LTE)-t az A50 mellé. Igazából abból a megfontolásból, hogy nem árt egy tartalék kütyü, másrészt lassan már mindent csak netről lehet intézni és egy tab-on csak kényelmesebb. Most délelőtt jött meg, egyelőre túl sok időm nem volt nyomkodni, de jó kis pörgős cuccnak tűnik. Samsung Tab szóba se jöhetett, mert iszonyat drágák. Majd hosszabb távon kiváncsi leszek rá...
-
törölt tag
Nos nekem van üvegfólia és Defender tokom. Ezeket Dettolal fertőtlenítettem eddig kétszer. Ti mivel fertőtlenítitek a telefonotokat?
-
bmt50
senior tag
válasz zojjektum #5311 üzenetére
Ebben van némi igazság, a Hisilicon Kirin is egy ilyen téma.
Az A50-nel szerencsére nincs olyan helyzet, mint a low budget Huawei telefonokkal volt még néhány éve.
Átportolt stock romokat viszont nem szabad összemosni a lineage-es, paranoid-os, kínai hülyegyerekes, stb romokkal.
Ezek ha nemis bugmentesek, de nagyon megbízhatóak.
A Samsung Exynos ellenes petíció 20ezer aláírója természetesen nem XDA fanok népes tábora. Nem szétromolni akarják majd az 5 éves telefonjukat.
De jelenti azt is, hogy minimum 20ezer olyan felhasználója van a Samsungnak (arányosan a többi gyártónak is), akikkel nem lehet elhitetni, hogy
"figyelj srác! Neked a saját lapkás verziót kínáljuk. Ugyanolyan gyors meg minden, jó lesz neked az. Jó??!"[ Szerkesztve ]
-
zojjektum
senior tag
Azt a részét értem, hogy ne adjanak ki 2 különböző lapkakészlettel ugyanazon nevű telefont, főleg ne ugyanazon az áron. Azzal már kevésbé, hogy az exynos nem romolható, ami mondjuk igaz is, de na bumm, akkor mi van? Ha csak az én példámat veszem alapul az már pont nem érdekel, én nem akarok már főzött romokkal kínlódni, mert ugye mindegyiknek van valami f@szsága. Egyébiránt akkor ott van a huawei kirinje, azért miért nem ordít a világ, hogy nem lehet romolni. Nekem ugyan régen volt huaweiem és nem felső kategória, de kapott 1 főverziót meg néhány biztonsági frissítést aztán pont nem érdekelte az anyavállalatot, hogy mi van velem meg a telefonommal, itt egyenlőre más a helyzet. Ha csak megnézzük, azért itt a csoportban is már többen más telefon után érdeklődnek 1 év után. Nekem is ha már elavultnak fog tűnni, odaadom a gyereknek játszani vagy megtartom biztonsági telefonnak, de ziher, hogy nem fogok kínlódni a romolgatással (elsődleges telefonnal meg főleg, szívatott már meg főzött anyag rendesen nem is egyszer), legyen majd bármilyen telefonom is a jövőben.
-
Redneck
nagyúr
válasz dave987 #5304 üzenetére
Ez abszolút undorító, nem korrekt hogy nincs megkülönböztetés. Egyszerűen nem kell megvenni, van választék, és nem kötelező. Csak így lehet bojkottálni ezt a stratégiát. Persze fontos a petíció is, illetve az emberek tájékoztatása, hogy többen döntsenek így.
Engem alapvetően nem érdekel mi van ráírva vagy milyen chip hajtja. Ha ár/érték arányban jó a termék, megveszem.
-
pècsimunkás
addikt
Nagyon jó telefon az A50, ezt többször is írtam. Jó sokáig meg is lesz még! Sőt, ha egyszer cserélem, maradok majd a leendő utódjánál.
Viszont... eljátszottam most a gondolattal, hogy miért nem SD 675 vagy SD 7XX került bele...
Az üzemideje jobb lenne vajon? Kevésbé- vagy egyáltalán nem laggolna? GPS az ígyis-úgyis jó, az tuti. Melegedni nem melegszik a telefonom, igaz én nem játszom semmit rajta.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
bmt50
senior tag
Mondok egy példát:
Adva van egy abszolút csóró ázsiai A50 tulaj, aki nem tud, vagy akár egy olyan európai, aki nem akar 2-3 évente telefonra költeni. Mindketten némi leírás segítségével képesek felrakni 1-1 unofficiális romot.
Tegyük fel, hogy sajnos van pár olyan program, ami minimum android 12 vagy 13 kompatibilis.
Az A50 megreked 11-nél, de hardveresen még elég erős lenne ezek futtatásához.
A két júzer nem tehet semmit, mert a developerek nem foglalkoznak Exynos-szal.
A70 tulajként viszont más helyzetben lennének.A SD 675 és megegyező utasításkészletű soc-okat nyomatni fogják még pár telefonba, nemcsak Samsungba. Namost abban a gyakori esetben, amikor egy SD675 kompatibilis vasú Oneplus, vagy Sony kap egy android 12-t, akkor azt az officiális romot könnyebb átportolni A70-re, hiszen egyedül a kamera meg 1-2 apró hardver-kütyüt leszámítva (mondjuk a 25Wattos töltést, de ebben nem vagyok biztos) a hardver ugyanaz lesz.
Így a SD tulaj lazán használ egy atom stabil 12-t, de akár 13-at, míg az Exynos-os nem..
Most tekintsünk el attól, hogy egy 3-4 éves Samsung telefonban milyen lehet az akku, vagy beégett-e az amoled kijelző.
Ha CSAK a fejlesztési potenciált nézzük, akkor lazán jobb a SD.[ Szerkesztve ]
-
gabe_
őstag
válasz dave987 #5304 üzenetére
Szerintem a Samsungnál megvan az a kvóta, hogy hány % exynos processzorral szerelt telefont kell eladniuk.
Földrészenként adják különböző procival szerelve "ugyanazt" a telefont (ugyanannak nevezett telefont), ahelyett, hogy a picit rosszabb tulajdonságút mondjuk S20 lite-ként adnák mindenhol.
Bár, én vagyok a hülye, mert akkor meg olcsóbban kéne adni a liteot...Sovány szakácsban sose bízz!
-
dave987
aktív tag
Részemről semmi köze az Exynoshoz,hanem hogy mindkettő S20, ugyanarról a termékről van szó, az egész világon árulják,mégis amit erre adnak az melegszik,lassabb,hamarabb merül. Más terméknél ez már gyári hibának számítana és újat kéne hogy adjanak. Mintha szándékosan árulnák a hibás terméket,mert nem azt nyújtja mint a világ másik felén.
Hozzáteszem A50em van s ez az eddigi legjobb telóm,elégedett vagyok vele, és tökre nem érdekel milyen SOC van benne.[ Szerkesztve ]
-
PA80
tag
Ezt már korábban leírtam én is, de azért emlékeztetőül megjegyzem, hogy 1,5-2,5 èves Exynos-os telefon is van a környezetemben és a tulajdonosaik nem nagyon panaszkodnak rájuk. És ugyanúgy A-szériások, mint az A50, csak értelemszerűen még a régebbi szériából. Egyébiránt nekem is eddig ez a legjobb telefonom. Volt már többféle procival szerelt - SD-s is, nem is egy - és nem voltam hasra esve tőlük. Én se akarok vitát generálni, de nem értem ezt az Exynos-ellenességet. Biztos vannak gyengéi, nem vagyok szakértő, de az A50 pl. egy teljesen jól használható telefon. Nekem ugyan ez most múlt csak 5 hónapos, de iszonyatos nyüstölésnek van kitéve (mint az összes eddigi telóm kb.) és eddig nem vallott szégyent semmiben és nem érzem gyengébbnek, rosszabbnak a korábbi SD-s telóimhoz képest. De senkit nem akarok meggyőzni semmiről, csak a tapasztalataimat írtam le.
[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Olvastam én is..
Nekem annyi kirohanásom volt már itt az Exyfos ellen, hogy nem akartam újabb vitákat generálni az infó belinkelésével.
Rég volt már ilyen jó telefonom, mint az A50, de hosszútávon meglesz ennek a chipkészletnek a hátránya.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
ADAM1337
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest