Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meizu80
tag
Na, akkor most visszavonok mindent, amit az üzemidőről mondtam egyik nap! Tegnap nekem is "nyüstölős" napom volt, 10 óra feletti SOT-ot sikerült összehozni, igaz, kevesebbet ment a mobilnet, talán azért. Filmnézést pl. nagyon bírja: másfél órás film -> 8-9% merülés, bluetooth kihangosítóval. Kövezzetek meg, de én most telón filmezek azért is, tesztelem, mit bír a kicsike!
-
perge666
veterán
-
MadMancs
veterán
Na megvolt az első strapateszt. Asszony szinte egész nap játszott így az hsmarabb elérte 20%, viszon így is meglepően jól teljesített, én vegyes ( face, youtube, böngészés, email, messenger) és 20% ra tudtam leküldeni, de mostmár alvás nem nyúzom tovább se magam se a telót. Számomra meglepően kiváló eredmények születtek.
-
Meizu80
tag
Igazatok van, kicsit túlreagáltam a dolgot, szerintem is kár ezzel ennyit foglalkozni! Ez legyen a legnagyobb gond ezzel a telefonnal!
-
MadMancs
veterán
[Itt] mit mutat nektek? Mert nekem továbbra is gyanús hogy a fogyasztási adat téves 0perc futásidővel.
-
Meizu80
tag
válasz
Redneck
üzenetére
Ezt én is szeretném tudni, hogy hogyan lehet, mert még most sem sikerült. A háttérbeli tevékenységét lekorlátoztam, de ugyanúgy újraindul, az akkubeállitásoknál meg nem lehet "altatni", mert meg sem jelenik a listában. Ennél csak azok az app-ok fogyasztanak nálam többet, amiket aktívan használok, a háttérben ez zabálja a legtöbbet.
-
Redneck
nagyúr
Szerencsére én sem látok ilyet, pedig fent van a januári frissítés. Telenoros készülékem van.
Szerk:
Tévedtem van. Hogy kell pontosan kilőni? 7%-ot evett eddig.
-
gyuri2008
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A beállítások keresőjébe írjátok be és rögtön megtalálja.
-
MadMancs
veterán
Na meglestem jobban, én eltudom képzelni hogy az az akkuhasználat fals adat. Hisz ott van hogy aktív használat 0 perc, háttérbeli használat nulla perc. Na meg 2019.03.15 óta elhasznált 730mb mobiladatot mikor a telefonom 2019.10.22 én készült én pedig 2020.01.03 vettem :D ( nem mellesleg összevissza 300mb mobilnetem fogyott ebben a hónapban.)
Szóval hülyeségeket irkál, valószínűleg akksihoz is.
-
Meizu80
tag
válasz
zojjektum
üzenetére
Nem tudom, pontos leírást nem találtam róla egyelőre sehol. Viszont én egyáltalán nem tudom leállítani, már 21%-ot elhasznált az előző feltöltés óta. Annyi még kiderült, hogy ez egy régi app, mert egy S4-fórumban is szóba került, de konkrétum ott sincs róla (vagy csak nekem kerülte el a figyelmem).
-
Meizu80
tag
Annyi kiderült, hogy ez egy rendszeralkalmazás, szóval a fagyasztásához csak kellene a root jogosultság, de hogy valójában mi ez, még nem tudom most sem!
-
Meizu80
tag
Pontos leírást nem találtam róla, de valami Greenify nevű programmal lehet - állítólag - fagyasztani, ha nem akarom a telefont root-olni. Arról meg most hallok először (mármint a Greenify-ról). Ez k...a jó, azt hittem, ezzel a telefonnal nem kell majd szórakozni, mint a kínaiakkal, de ezek szerint mégis?
-
pulyka jocó
senior tag
Beállítottam az aod-on egy képet, de nem szimpatizálok vele. Hogy tudom kitörölni, sehol nem találom.
Megvan :) -
Meizu80
tag
Nektek is települt a januári frissítésnél egy DiagMonAgent nevű alkalmazás? El lehet ezt valahogy távolítani? Nagyon meríti a háttérben az akkut, érezhetően kevesebb is lett az üzemidő és akárhányszor leállítom, folyton újraindul.
-
nyitom
aktív tag
Tudna valaki segíteni abban ,hogy ki szeretném hangosítani a telefont pioneer autórádióval usb n keresztül, de a rádió nem ismeri fel a telót, míg egy szintén samu j5 2016 ös még vígan müxik vele. Meg lehet valahogy ezt oldani szerintetek?
-
manokaki
addikt
válasz
Radioactive
üzenetére
Szerintem a gyrosaságban semmit nem veszel észre az A50 előnyére , az aksi használat meg teljesen ember és használat függö !
-
válasz
Radioactive
üzenetére
Redneck leírta előttem a lényeget. Én annyit tennék hozzá, hogy van AOD (Always On Display), ami ugye A40-ben nincs (bár én nem használom) és az A50-re havonta jönnek frissítések, míg A40-re 3 havonta. Nekem egyébként van A40-em is és meg voltam elégedve vele (az most a tartaléktelefon), de az A50-re váltást nem bántam meg. Jobb az akksija pl, de a nagy amoled kijelző sem utolsó. A nagyságtól én is tartottam (nem vagyok lapátkezű), de nem vészes, simán használható kategória. Aránylag könnyű is a hasonló méretű telefonokhoz képest.
-
doongoo
addikt
válasz
Radioactive
üzenetére
Redneck hozzászólásán kívül még az AOD kijelző (ha ez szempont),a mi van 50-ben, de nincs 40-ben
-
Redneck
nagyúr
válasz
Radioactive
üzenetére
Gyorsabb hardver és tároló, jobb kamera és üzemidő. Az A40 előnye az egykezes kompakt kialakítás.
-
Radioactive
tag
Sziasztok,
Céges telefont kéne válasszak, és beleütköztem egy nagy döntésbe:
Választék: A40, A50, A70.Az utóbbi kihúzva, óriási, meg nagy, és hatalmas. Szóval semmiképp.

Viszont az A40-esnél van annyival jobb az A50, hogy megérje? Mert az A40 méretre tökéletes lenne. Kameránál mindkettőben bőven van kompromisszum, én ilyen széleslátószögű fotózást nem csinálok, inkább a főkamera érdekel, automata/intelligens-okos-szuper-jelenetbeállítóval. Szóval csak úgy, találja ki a telefon, mi a legjobb beállítás neki. Van-e más nagy előnye az A50-nek, ami miatt megérné a nagyobb méret ellenére is? Tudnátok segíteni kérlek?
Köszönöm!
R -
bmt50
senior tag
válasz
MadMancs
üzenetére
Én rendszeresen rendelek az Aliexpressről.
A fenti esetben vagy kedvezményt kaptál a két darabra, vagy a tokok közül az általad választott "szín"/kialakítás olcsóbb annál a hírdetőnél, és így nem 359,81 Ft a darabára a tokodnak.
A szállítás sajnos lassabb mostanában, főleg ha ilyen kis dolgokat rendelsz. A nagy cuccok gyorsabban ideérnek. Ez nem a kínaiak hibája, hanem az európai és magyar vámosoké. Keresik a drogot, lőszert, robbanószert. Nem nézik, hogy Wish vagy Aliexpress, csak azt, hogy Kínából érkezett, tehát veszélyes is lehet! Ez egyrészt jogos, csak hát csúszik miatta minden.
Meg lehet nézni az orosz felhasználók visszajelzéseit: náluk 2-3 hét alatt megjön minden. Nem szőröznek a vámon, ennyi. Cserébe jó kis csapágygolyókkal telenyomott C4-bombás terroristák mászkálnak és csinálják a balhékat, meg van pár kannabisz ültetvényes "őstermelő".
Lehet ilyen országban is élni, de én inkább várok. -
-
TODI1111
veterán
-
gyuri2008
veterán
Nem teljesen idevaló, de megkérdezem.
Ha tudom valaki telefonjának az imei számát,hogyan lehet azzal visszaélni ? -
MadMancs
veterán
Na kövezzetek meg béna vagyok 🤣
Szimpla beállítás hiba volt . Képernyő off nál a kamera körüli volt állítva az meg a csúcs minőségű fólia miatt ( keret) nem látszik.
Szóval működik :) -
doongoo
addikt
válasz
MadMancs
üzenetére
nálam csak 2 push fiók volt benne a samsung mailban, de gyakorlatilag folyamatosan előtérben futott (ugyanakkor a százalékos fogyasztásnál csak valahol az 5-6. helyen jelent meg). Az infókat megnézve mutatta, hogy mindig aktív, soha nem volt háttérben. Amióta erről váltottam a gmailre, nálam azóta lett okés minden.
Szerintem az 1h1m SOT az nagyon kevés az 54% merüléshez képest -
bmt50
senior tag
Kamera alkalmazásból ezek vannak fenn nálam:
GCam 6.1.021 advanced
HedgeCam2 (erre az XDA-n esküsznek páran)
Open Camera
Cortex Camera
Footej Camera (ezt is sokan dícsérik)
Proshot
Camera Zoom FX
Camera FV-5
Manual Camera ProTermészetesen egyikért sem fizettem.

Abban nincs vita az XDA fórumtagok között, hogy automata módban a gyári kamera alkalmazás készíti a legjobb eredményt, 4:3-as felbontásban.
Manuális módban azért a fentiek közül a Camera FV-5, Manual Camera Pro és a GCam tartogat pár olyan extrát, amit a Samsung gyári szoftvere nem. Ilyen pl. az extra zajmentesítő algoritmusok közötti választás, a manuális fókusz, vagy a stabilizált mód, ami a ferde felvételekből csinál vízszinteseket, persze némi képlevágás árán.
Az a baj, hogy ezt a hülye 4:3-as, 4032x3024-es felbontást egyik se tudja, így a pixel binning-et (amikor több szenzorpixel információjából csinál egyet) bukjuk a fentiekkel. -
TODI1111
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
Akkor ott nálad lesz valami hiba. Szinte a kezdetektől használom ezt a programot, (meg is vettem én is) és tökéletesen működik. Igaz nem A50 készülékem van, de szerintem itt is ugyan olyan jól kellene működnie.
Akár magyarul is. -
perge666
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem Telekomos a fő kártyám,de van egy telenoros simem is,és néhány napig használtam mindkettőt az A50-be,de semmi problémát nem tapasztaltam.
-
Meizu80
tag
Én egy darabig csíptem a Meizu-kat, volt több is (az M6 Note volt a harmadik), de egyre több gondom volt velük, ezért váltottam. Az árukhoz képest elfogadhatóak még ezekkel együtt is, de az A50 valahogy akkor is más! Igazából nekem egyetlen dolog hiányzik az A50-ről, ami a Meizu-kon megvolt, mégpedig az értesítesi led, de azt ki lehet váltani más funkcióval, szóval együtt tudok élni ezzel a hiánnyal
Ami még nagy plusz pont az A50-nél, az a nagy, tűéles Amoled kijelző és hogy még így sem sokkal nagyobb az egész telefon az M6 Note-nál, pedig közel 1" a különbség a két kijelző között. Ami még nekem jobban bejön, az maga a rendszer, a Flyme túl fapados volt, de ez persze szubjektív dolog! -
wihar123
aktív tag
-
kugli
aktív tag
Melyik kamera alkalmazást használjátok a gyárin kívül? Nincs túlzott nagy igényem fotózás terén,de ha külső alkalmazással lehet szebb képeket készíteni,mondjuk roszabb fényviszonyoknál akkor még fizetnék is az alkalmazásért.
-
benzol
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem is M6 Note-om volt az A50 előtt, amit jelenleg is a lányom használ teljes megelégedéssel. A Meizu után 2 dologban éreztem visszalépést, az ujjlenyomat olvasó körülményességében és a kamera minőségében. Egy bő félév elteltével a frissítéseknek hála nálam mindkét dolog javult, legfőképp a képek minősége. Rengeteget jelent a +1GB RAM és valóban nagyon kényelmes a 128Gb tárhely.
Egyedül a 4K videót kell még másik applikációval rögzítem, de azt csak ritkán használom viszont annak a minősége is rendben van.
Úgyhogy én is csak ajánlani tudom!
Szerencsére a gyakori frissítésekkel sok hibát orvosolnak nem úgy mint a Meizu-ék, azért majd kíváncsi leszek milyen lesz a Flyme 8 ha egyszer valamikor megérkezik a telóra.
-
MadMancs
veterán
Az is szép már. Bár véleményem szerint egy átlag felhasználó nem Igen tud ennyit kihasználni. Bár esetemben jól jön mert én minden fájlmozgast pc és telók ill teló teló között wifin csinálok. Otthonra még nem vettem routert csak a szolgáltató connect box van annak meg mindegy hogy 2,4G vagy 5G N vagy AC, 50/20 nál nem tud magából kipréselni telóval akkor se ha a HGW tetején van. PC ( 5G AC) is max 100/20 at lát belőle ( ugyanez a gép szülőknél kihajtotta az 500/20 at wifin). Ott egyébként Egy TP-link AC-1200 dolgozik.
-
galervin93
addikt
válasz
Meizu80
üzenetére
Nem rootolt a Meizu, így a "mókolás" részemről kimerül abban, hogy figyelek a cuccra, nincsenek felesleges appok, a tárhelyre is figyelek, felesleges fotók, videók, vicces gifek felhasználás után instant kuka.
Amúgy nincsenek nagy igényeim, most is hibátlanul teszi a dolgát a kis csájna, csak néha elkapja az embert a gépszíj, akkor is kell az új, ha igazából nem is kell annyira.
De azért a jövőre gondolva a plusz RAM, de méginkább a rengeteg tárhely is vonzó. -
_DiEGO_
őstag
válasz
wihar123
üzenetére
Jó eszköz, de annyi "gombja" van, telis-tele "útvesztőkkel", hogy én, mint gyerek, eltévedek ebben a rengetegben.
Most komolyan, a szülőket miért nem kéred meg, hogy segítsenek ?! A felnőttek csak tudnának segíteni, nem ?
Vagy ha gáz, akkor talán akad egy önkéntes aki elkezd mindent elölről magyarázni , mit miért , vagy mégsem , mert van sok minden már visszább leírva. Ne legyél lusta visszaolvasni
-
Meizu80
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Az biztos, ha az A50-et veszed a Meizu M6 Note után, nem fogsz csalódni, sőt! Nekem is volt M6 Note-om, fél évet bírt, de addig is elég sokat szenvedtem vele. Épp ezt beszéltük ki egyszer itt a topicban, hogy néhányan azért váltottunk kinairól Samsung-ra, mert ezt nem kell mókolni a kezdetektől fogva, hanem bekapcsoljuk és használjuk. Ez se hibátlan telefon nyilván, de nem kell vele annyit szenvedni, mint egy kínaival. Xiaomi-m is volt, az volt a másik fele. Nyilván ez jóval drágább telefon az M6 Note-nál, de a különbség is szembetűnö lesz. Érdemes váltani!
-
bmt50
senior tag
Az ősz folyamán volt itt egy beszélgetés arról, hogy egy telefon mennyi ideig legyen támogatott, főleg a telefongyártás ökolábnyomát figyelembe véve, ami a legnagyobb Európában jelenleg.
A többség beletörődő, hogy "ilyen a világ", és 2-3 évente muszáj telefont cserélni. Hogy ez mennyire nem tesz jót a pénztárcánknak és a környezetünknek, arra startup mobilcégek is felfigyeltek.
Most íme a 3 évig támogatott, 4 évig garanciás telefon, amit 39 dollárért cserébe cserélnek is, ha összetörik:
[link] -
MadMancs
veterán
válasz
doongoo
üzenetére
Samsung mail nálam 1.44% ot eszik össz 6 fiókkal (5 push, 1 30perces IMAP) (3 gmail, 2 MS exchange, és egy saját domainos IMAP). Gmail akksiéhesebb, meg egy rakás emailt képtelen megjeleníteni normálisan).
Egyébként kezdi összeszedni magát a teló. Tegnap már 46% al értem haza. Jelenleg 1h14min üzemidő, amiből 1h1min SOT 95% nál járok. Jobban tetszik így

-
doongoo
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
-
Meizu80
tag
Nálam se nagyon jellemző, hogy laggolna a telefon! Tegnap a böngészöm kezdett el ugyan szórakozni (nem gyárit használok), letöröltem, újratelepítettem, most megint jó (közben kipróbáltam a Chrome-ot, az rendesen ment, tehát nem a telefon volt a ludas). Lefagyni sem fagyott még le egyszer sem és eddig a térerővel is csak egyszer volt gondom! Igaz, én csak egy kártyát használok, de az Telenor-os, amire panaszkodtok! Szóval, lekopogom, hogy nekem eddig komoly gondom nincs a telefonnal!
-
Kezd úgytűnni, hogy ezzel a teleneres kártyával lesz valami gond. Telekomossal és Digivel jó. Vodával nem tudni. De ezzel a Telenoros (telener) kártyával van valami gebasz.
Az igen. Csak ezért regisztráltál ide PH-ra, hogy ezt a hozzászólást leírd? Kicsit hiteltelenné teszi ez a tény az általad leírtakat.
-
tricki
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Telenor es Telekom kartya van benne, a telefon hasznalhatatlan. Napi szinten van vele problema, hivas, net egyarant. Egy honapos keszulek, most viszem szervizbe, valszeg tök hiaba. Semmikepp ne vegyel ilyen telefont ezzel a ket kartyas kombinacioval!
-
válasz
galervin93
üzenetére
Én két kártyával használom (Telekom, Digi), mindkettő 4G-n, de nincs vele gondom.
-
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
A50? Jó eszköz, de annyi "gombja" van, telis-tele "útvesztőkkel", hogy én, mint gyerek, eltévedek ebben a rengetegben.
Most éppen az a bajom, hogy beállítottam kedvemre valónak és úgy szívja az aksit, mint "torzonborz", nem győzöm töltögetni.
Nem lustaságból kérem, hiszen a gugli tele van ilyesmivel, de Szívesen olvasnék Tőletek egy hathatós energiaoptimalizálásról, mert ahogy most használom, még a jótállási idő alatt is legalább kétszer hazavágom...
Köszönettel előre is!! -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Gondolom tudod mi az a laggolás...?
Úgy írtad, legalábbis én úgy értettem, hogy hiányzik a laggolás. Ezt furcsáltam...
Egyébként nekem nem laggol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

bácsi, neked is BUÉK!
De azért a jövőre gondolva a plusz RAM, de méginkább a rengeteg tárhely is vonzó.