- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cefet
aktív tag
Nem is vitás. A cikk is csak prototípusról szól. De az, hogy milyen gyorsan hozták össze, az eléggé figyelemre méltó. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy méretben sokkal jobban skálázódik lefelé, valamint azt, hogy egy bit tárolásához sokkal kisebb hely kell (tulajdonképpen csak egy crossbar hálózat, nincsenek felesleges töltéstároló cellák, tranyók, stb.), az már eléggé biztató. Gyártható a flash-nél most bevezetésre kerülő 20nm-es technológiával, és még olcsóbb is, mert kevesebb lépésben létrehozható a szilícium felületen a kívánt áramkör. Nem mellékesen a már meglévő gépeken is termelhető.
Szal' szerintem nincsenek messze azok a terabyte-os tárolók. Ajánlom figyelmetekbe a 2009-es évet...polika: látom téged is kicsit megfogott a dolog. Szoftveres téren a Z80 óta nem igazán vagyok otthon, de valami ilyesmire gondoltam én is. Amit pedig a végén írtál, az nagyon igaz. Fel sem tudjuk mérni, hogy mekkora változást hoz el.
-
lapa
veterán
nem a szereléssel van a baj, hanem hogy sziszifuszi. mint mikor az xyz bontószökevény kocsit szereled. persze élmény, hogy a végén beröffen, de attól még mindig csak egy ezer éve túlhaladott designú pléhdoboz (atx) marad. nem erre találták ki, na.
szerelni meg farigcsálni a notit is lehet, sokkal jobb a "more risk-more fun" faktor is.
valamikor nekem is az életem része volt, gyártottam a házakat meg a procihűtőket meg minden kapcsolódó dolgot. aztán vettem egy (rendes) notit és némaság lett meg soksok hely meg semmi fogyasztás.
-
nebali
tag
bocsa a kérdésért, de a gépedben lévő nem REG ECC ram szerinted mennyi hard faultot v olvasási hibát csinál/sec?
gondolom reram-ra is lehet hibajavítást hegeszteni ill akár szektorlekapcsolást mint nand-nál.
a céges gépekben még raid1-be (sőt hot-spare-be) is rakhatom a reg ecc fb-dimm-eket...
a dram is hullik szépen a gépekben, pedig csak 150 kliensem van.
szerintem várjuk ki mi sül ki ebből, egy tesztet biztosan megér majd -
Badman 4ever
őstag
Továbbra is csak az MRAM-ot tartom járható útnak, itt is volt róla hír:
Sőt, az MRAM óriási előnye az előbbi technológiákkal szemben, hogy a cellák sosem fáradnak el, vagyis nincs maximalizálva az írási ciklusok száma.
A Wikipédia jól összefoglalja az előnyeit:
MRAM has similar performance to SRAM, similar density of DRAM but much lower power consumption than DRAM, and is much faster and suffers no degradation over time in comparison to flash memory.
...
in general MRAM proponents expect much lower power consumption (up to 99% less) compared to DRAMNem hal meg a sok írástól, nem lassú és keveset fogyaszt.
-
dchard
veterán
Ott az igazság, pontosan erről van szó:
RAM-nak nem jó, mert a rengeteg írás tönkreteszi.
Háttértárnak meg túl drága és kicsi a kapacitása.
Ha az elviselhető írások számát fel tudnák nyomni a 10-es szorzó helyett 20-30-szorosra, és képesek lennének 32nm-en 8, esetleg 16gbites lapkákat gyártani, akkor lesz majd ez versenyképes, de akkor is csak háttértárnak: ahhoz hogy ebből RAM legyen, nagyságrendekkel kéne növelni az írási ciklusok számát amire nincs reális esély a technológia működéséből fakadóan.
Arról nem beszélve, hogy pontosan melyik NAND típushoz képest számolták a 10x szorzót az írások tekintetében? A 25nm-es nand lapkákhoz képest a 10x például nem valami sok, és ez egyre csak rosszabb lesz ahogy haladunk lefelé.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Filmgyűjtés
- Mobil flották
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Apple MacBook
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest