- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
a samsung csak pont annyival magasabb árat fog kiírni, hogy az emberek ne is foglalkozzanak a "tönkremenőssel". még akkor is, ha egyébként nem is tönkremenős. nem hiszem, hogy egy ekkora buli indulásakor a samsung ne nyomná le az egyébként is fejletlenebb versenytársakat erőből. akár jelentős kezdeti veszteségek árán is. ha lesz, akkor ez nyilván az ssd-nél is nagyobbat fog szólni.
-
lapa
veterán
a rendes gépeket ugyanúgy tudod magad szerelni. alkatrész is van, meg doksi is.
egyébként használtan vettem, az alapgép 110 körül van aprón. hogy mikor veszel bele 30-ért egy kis rencör ssd-t vagy egy terás vinyót, az innentől a lehetőségekre van bízva. nekem a napi munkához "elég" (haha a 100000x1000000 fos tn helyett) a 12" 1280x800 ips. a nagyobb képernyők ugyanilyen ppi-vel vannak, csak a látható tér nagyobb. persze monitor az asztalihoz is kell. billzetet ha akarnék sem tudnék jobbat, tapi vagy pöcök meg gyorsabb, mint az egér.
ez nem ultrabook, nem válik sugárhajtóművé terheléskor sem.
mint ahogy minden, ez is kompromisszum. de sokkal boldogabb és hatékonyabb vagyok vele, mint anno akármelyik szénné farigcsált vagy szó szerint összelegózott korábbi asztalimmal. persze ahogy teszkó pécék is vannak, úgy notiban sem a konzumer egybehulladék a megoldás. de az üzleti gépek normálisan megtervezett, tartós jószágok. a kiválasztás nyilván sokkal nagyobb körültekintést kíván, mert például a hűtést valóban nem tudod cserélni. de alapesetben nem is akarod, mert jól meg van csinálva.
monitort egyrészt az említett workstation tematika miatt, másrészt az üzleti notiknál alap "dokkolós - külsőmonitoros" használat miatt mindig lehet majd kapni. ezek le fogják fedni az olcsótól drágáig szegmenst is, nem gazdaggrafikus árban lesz csak.
-
lapa
veterán
pont ugyanezeket gondoltam régen én is.
persze "az átlagosnál erősebb" az nyilván nem átlagos igény. nekem elég lett a c2d, emellett a gép néma (hdd lekapcsnál nem halk, néma) és majdnem annyit fogyaszt mint a routerem. ki is dobtam volna a routert, ha van a gépben +3 ethernet meg ha létezne soft adsl-modem.
nyilván ez mind mérlegelés kérdése, engem meggyőzött az 1 tb hdd + ssd + 8 gb ram + ap wlan + mobilnet + 8 óra szünetmentes + 7-9w idle + király (bár egyeseknek kicsi) kijelző egy másfél kilós rollcage fémházban. ez kb 1 nagyságrend (azaz 10-szeres) teljesítmény / kg vagy / cm3. és hasonló pénzeket beleraktam én is passzív tápba meg házi passzív bordába meg a böszme kábeldzsungel eltakarásába-eltüntetésébe...
upd: nyilván a gyaroribb csere is attól függ elégséges-e amit a noti tud. én nem cserélek most egykét évig biztosan. meg azért ahogy látható az előző bekezdésben a normális notik is szépen bővíthetők expresscard meg minipci cuccokkal.
@orbano: workstationt ne keverjük már a kommersz otthoni pécézéshez. nyilván az is pc, de nem erről van szó.
-
lapa
veterán
nem a szereléssel van a baj, hanem hogy sziszifuszi. mint mikor az xyz bontószökevény kocsit szereled. persze élmény, hogy a végén beröffen, de attól még mindig csak egy ezer éve túlhaladott designú pléhdoboz (atx) marad. nem erre találták ki, na.
szerelni meg farigcsálni a notit is lehet, sokkal jobb a "more risk-more fun" faktor is.
valamikor nekem is az életem része volt, gyártottam a házakat meg a procihűtőket meg minden kapcsolódó dolgot. aztán vettem egy (rendes) notit és némaság lett meg soksok hely meg semmi fogyasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest