Új hozzászólás Aktív témák
-
Cefet
aktív tag
Jól mondod! Valószínű, hogy most már a hardveres illesztés farigcsálása folyik. Gondolom USB tárolót, SSD-t könnyebb építeni belőle, mert ilyenkor egy vezérlőn keresztül kell bedrótozni a PC-hez, a már meglévő hardverekhez. A DRAM helyettesítés az már más tészta.
Oda már nem lesz elég egy BIOS frissítés a BH6 alaplaphoz...
Mivel teljesen másként működik mint a DRAM (nincs frissítés), ezért (talán) a teljes rendszert (alaplap, CPU, stb?) újra kell tervezni. Ahhoz lehet, hogy kevés is lesz az az 1-2 év, amit a HP-nál jósolnak a startig. Addig is az Intel és az AMD mérnökeinek is elég dolguk lesz, az nem vitás. Bár valószínű, hogy ezekben a kérdésekben (rendszer szintű integráció) a kezdetektől együtt működnek, hiszen egymásra vannak utalva. Lehet persze az is, hogy a HP úgy konstruálja meg az első ReRam modulokat, hogy a csatlakozó felől DRAM-nak látszik. Ekkor nem lesz gond a kompatibilitással, ha egyáltalán lehetséges ez. Mindez persze csak találgatás, a részletek hétpecsétes ipari titkok egyenlőre.
Biztosan érdekes lesz majd egy ilyen géppel dolgozni. Borzasztó gyors lesz egy indítás, újraindítás, hiszen megfelelő nagyságú RAM-nál minden ott is lesz benn. Lehet, hogy előbb áll fel a gép, mint hogy megjelenjen a kép a monitoron. Főleg, ha a proci belső memóriája is ilyen lesz. Ritkán fogjuk látni a "Loading" feliratot. Remélem tartják az ütemtervet. -
ddekany
veterán
Azért a notebookért gondolom egy vagyont fizettél ki. És még így se tudhatom, hogy milyen terhelés alatt változik hajszárítóvá akusztikailag (mert hát a fizika törvényei... nincs ott hely nagy bordára), és ha ez zavarónak bizonyul, vagy bármiről ami nekem pont jelentős kiderül hogy elbaszták, akkor ugye mehetek a sóhivatalba. Az egybe gép a "fizetsz, kapod amit épp adunk, kussolsz" filozófia kiteljesedése. Mert csak egyben veheted meg az egész csomagot, ami kismillió dologból áll. Más kérdés, hogy átlag embernek az asztali PC is ilyen, mert nem tud legózni. Vesz valami Dell fost jó esetben, aztán megnyomja a gombot és világít, akkor jó...
Mellékesen notebookhoz kell egy monitor is, meg egér (esetleg billentyűzet), anélkül nyomor, pontosabban visszalépés egy asztalihoz képest. Márpedig lehet hogy monitort sem lehet majd külön kapni, csak vagyonokért, mert akkor te biztos zsírgazdag grafikus vagy, ha nem jó amit a "csomagban" adtak... Ne legyen igazam.
De ez van... majd dolgozok kevésbé komfortosan, mindegy. Csak nem tapsolok hozzá.
-
ddekany
veterán
Nekem az asztali PC eltűnése valószínűleg a zaj visszatérését fogja jelenteni, pedig az nekem lényeges ergonómiai szempont. Eddig ugyanis úgy raktam össze a gépemet, hogy viszonylag kussoljanak. Aztán gondolom mivel többé nincs alkatrész csere, gyakrabban is kell majd gépet cserélni, ami átlagembernek mindegy, másnak viszont plusz kiadás. Plusz mivel átlag gépnél erősebb kell nekem, mivel nem csak böngésző meg Word fut rajta, attól tartok majd jól beleesek valami pró kategóriába a sok nettop mellett, aztán gatyám is rámegy az extra haszonra ami ott bekasszíroznak.
-
julius666
addikt
Én nem csak klasszikus PC-re gondoltam, hanem otthoni felhasználók mindenféle számítógépére (laptoptól tableten át okostelókig akár).
Az ilyen kijelentésekkel egyébként vigyázz, én magam hasonló véleményen vagyok de itt PH!-n szétszednek az ilyenekért, sokaknak itt ez az élete (hobbi+meló) és el sem tudnak képzelni mást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest