- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cefet
aktív tag
Semmi gond...
Az általad linkelt cikkben valóban rátapintottak a lényegre: 3K-5K újraírási ciklus.
Ez gyalázatos. És minél kisebb a csíkszélesség, annál rosszabb ez az érték.
A ReRam-nál ez fordítva működik, mert a "méretek csökkentésével erősödik a memrisztor működésének jelensége". Szóval a tartóssággal nem lesz gond. A HP mérnökeinek kijelentései is ezt vetítik előre, mert azt mondják, hogy talán 2014-re, de 2015-re biztosan kezükben lesz a DRAM leváltásának eszköze.
Arról pedig, hogy hogyan haladnak a tömegtermelés előkészítésével: Stan Williams kijelentései alapján úgy tűnik, a HP-nál jól haladnak a memrisztoralapú eszközök fejlesztésével és gyártásával. "Százával mennek át a szilíciumszeletek a gyáron, jóval előrébb járunk mint ahogy terveztük"- mondta a kutató.
Persze ez most megint a már linkelt cikkből van, ami ugye tudományosan nem hiteles...
Lehet. Azt viszont azért észre kell venni, hogy óriási horderejű dologról van szó.
Ipari forradalom lesz, hasonló, mint amit a múltban a gőzgép okozott. Igazából nem is belátható a technológia minden vonzata. Memória? Persze. Akár analóg is, hiszen a működés elve lehetővé teszi azt is. Programozható logikai hálózat? Simán. SSD? Nem kérdés: olcsóbb mint a flash. A fogyasztás lehetővé teszi, hogy 3D-ben egymásra építsék a chipeket. Hatalmas tárak építhetők belőle. És ki tudja mi mindenre lesz még jó.
Optimista vagyok, és kicsit elfogult.Remélem igazam lesz.
-
polika
senior tag
Szerintem ne írj olyat hogy "nem nélkülöz minden tudományos alapot" ha icipicit járatos vagy a tudományban akkor tudhatod hogy a nature az egyik legnívósabb tudományos újság, én nem számítógépekkel foglalkozom de genetikai újságok között a néhány túlértékelt belterjes angol lapon kívül a nature genetics ami a legmagasabb impact faktorral rendelkezik, gondolom a naturenek ez az alujsága a nature materials is hasonlóan kemény szakmai szűrőkön megy keresztül és tényleg csak a releváns dolgok jelennek meg.
Ez az újság nem engedheti meg magának hogy blikk szintű cikkeket közöljön mert azonnal le is húzhatnák a rolót a tudományos életben.
A flash akkor még gázabb mint gondoltam...ehhez képest akkor ez az új technológia 8 nagyságrendel tartósabb lehet ha termelésben bevetett példányoknál is tartani lehet ezt a 10^12-en írás ciklust.
-
polika
senior tag
Ez itt teljesen tudományos lapban van leközölve (a samsungons cikk). Ők 1 trillion (10^12-en) írás ciklust írnak 10 ns-es késlelteés melett mindezt úgy érték el hogy olyan anyagokat találtak amelyek sokkal kisebb ármmal kapcsolhatók és ezáltal az élettartamuk nőtt. Én úgy tudom hogy az MLC flashnak ~100000 (10^5-en) az SLC flashnak kb 1 milla =10^6-on írás ciklusa élettartama van, ehhez képest 10^6-on = 1 milliószor többet bír a samsung megoldása.
Kérdés hogy ha elpida és más cégek más anyagokkal kisebb életartamú cuccal jönnek ki és jön a samsung aki bedobja a tuttit akkor mekkora ár prémiumot tudnak rárakni hogy az emberek még őket vegyék. Szal szerintem nem feltétlen a roszabb technológia fog nyerni hanem a kereslet kínálat alapján beárazódik a jobb technológia és hiába ugyanannyiba kerül gyártani amíg nincs verseny addig mesterségesen drágábban adják majd. Verseny meg lesz, mert elég sokan fogtak neki ennek a témának és nem hiszem hogy HP, elpida, toshiba, samsung fű alatt kartelezni tudna extrém módon ami már csalás gyanús...
-
polika
senior tag
Samsungék is csatában vannak ők a tartosságot vették célba (10 ns-es késlelteés mellett), illetve HP, Toshiba (náluk kisebb latenciájú 5 ns-es modell is van)stb mind ezerrel fejelszt. Most az elpida jött ki de mindenki próbálja a legmegfelelőbb anyagokat megtalálni.
-
azbest
félisten
szerintem ennyi újraírást a DRAM sem tud, előbb rohad szét körülötte a tokozás meg a forrasztások, minthogy 1000 milliárd újraírási ciklust le tudj tolni rajta.
Ha 64ms-enként kell frissíteni a dram tartalmát, hogy ne felejtse el, akkor 1000000000000/15625/60/60/24, azaz kevesebb mint 741 nap alatt csinál ennyi ciklust egy a dram
Ez nagyjából 2 éves 24/7 használatot jelent, nem is olyan sok
Persze a ReRam-ot nem kell frissítgetni, így ott az éppen nem használt területek nem kopnak, de abból kiindulva hogy az összes program a ram-ot használja... pl egy fájl átmásolásakor az összes adat keresztülmegy a rendszermemórián is, normál ram-nak nem lenne hosszú életű (mint ahogy pendrivera sem érdemes swap-et rakni).
-
Cefet
aktív tag
Kezdetnek ezt találtam, de keresem az említett cikket is. Amire hivatkoztam, az egy régebbi volt, és "sajnos" azóta sok újabb jelent meg...
A gyártási költségről: egy angol cikkben láttam, hogy már most megegyezik a gyártási költsége egy 16GB-os ReRam chipnek egy 8GB-os Flash-ével.
-
julius666
addikt
+1
Ez ebben a formában valami nem felejtő, viszonylag ritkán írt cache-nek lenne jó, egyfajta plusz rétegnek a memória és a háttértár közé. Mondjuk eltűnhetne neki köszönhetően az alvó üzemmód (ahol ugye a mem zabál továbbra is) és a semmit nem fogyasztó hibernálásból állhatna úgy fel az oprendszer pöccre mint az alvóból jelenleg, mert háttértár helyett egy gyors tárolóból olvasódnának fel RAM-ba a szükséges adatok. Most hogy ez mennyit ér döntse el mindenki maga...
Beágyazott vackokba persze lehet nagyon hasznos, asztali/mobil gépekbe viszont nem látom sok hasznát. Persze még javulhat sokat, de ez már a felturbózott, marketingesek kezét megjárt, IT-bulvár cikkben leközölt adatok alapján is gyengus, ami elég rossz hír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- HP notebook topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest