- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cefet
aktív tag
Nem is vitás. A cikk is csak prototípusról szól. De az, hogy milyen gyorsan hozták össze, az eléggé figyelemre méltó. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy méretben sokkal jobban skálázódik lefelé, valamint azt, hogy egy bit tárolásához sokkal kisebb hely kell (tulajdonképpen csak egy crossbar hálózat, nincsenek felesleges töltéstároló cellák, tranyók, stb.), az már eléggé biztató. Gyártható a flash-nél most bevezetésre kerülő 20nm-es technológiával, és még olcsóbb is, mert kevesebb lépésben létrehozható a szilícium felületen a kívánt áramkör. Nem mellékesen a már meglévő gépeken is termelhető.
Szal' szerintem nincsenek messze azok a terabyte-os tárolók. Ajánlom figyelmetekbe a 2009-es évet...polika: látom téged is kicsit megfogott a dolog. Szoftveres téren a Z80 óta nem igazán vagyok otthon, de valami ilyesmire gondoltam én is. Amit pedig a végén írtál, az nagyon igaz. Fel sem tudjuk mérni, hogy mekkora változást hoz el.
-
Cefet
aktív tag
Jól mondod! Valószínű, hogy most már a hardveres illesztés farigcsálása folyik. Gondolom USB tárolót, SSD-t könnyebb építeni belőle, mert ilyenkor egy vezérlőn keresztül kell bedrótozni a PC-hez, a már meglévő hardverekhez. A DRAM helyettesítés az már más tészta.
Oda már nem lesz elég egy BIOS frissítés a BH6 alaplaphoz...
Mivel teljesen másként működik mint a DRAM (nincs frissítés), ezért (talán) a teljes rendszert (alaplap, CPU, stb?) újra kell tervezni. Ahhoz lehet, hogy kevés is lesz az az 1-2 év, amit a HP-nál jósolnak a startig. Addig is az Intel és az AMD mérnökeinek is elég dolguk lesz, az nem vitás. Bár valószínű, hogy ezekben a kérdésekben (rendszer szintű integráció) a kezdetektől együtt működnek, hiszen egymásra vannak utalva. Lehet persze az is, hogy a HP úgy konstruálja meg az első ReRam modulokat, hogy a csatlakozó felől DRAM-nak látszik. Ekkor nem lesz gond a kompatibilitással, ha egyáltalán lehetséges ez. Mindez persze csak találgatás, a részletek hétpecsétes ipari titkok egyenlőre.
Biztosan érdekes lesz majd egy ilyen géppel dolgozni. Borzasztó gyors lesz egy indítás, újraindítás, hiszen megfelelő nagyságú RAM-nál minden ott is lesz benn. Lehet, hogy előbb áll fel a gép, mint hogy megjelenjen a kép a monitoron. Főleg, ha a proci belső memóriája is ilyen lesz. Ritkán fogjuk látni a "Loading" feliratot. Remélem tartják az ütemtervet. -
Cefet
aktív tag
Semmi gond...
Az általad linkelt cikkben valóban rátapintottak a lényegre: 3K-5K újraírási ciklus.
Ez gyalázatos. És minél kisebb a csíkszélesség, annál rosszabb ez az érték.
A ReRam-nál ez fordítva működik, mert a "méretek csökkentésével erősödik a memrisztor működésének jelensége". Szóval a tartóssággal nem lesz gond. A HP mérnökeinek kijelentései is ezt vetítik előre, mert azt mondják, hogy talán 2014-re, de 2015-re biztosan kezükben lesz a DRAM leváltásának eszköze.
Arról pedig, hogy hogyan haladnak a tömegtermelés előkészítésével: Stan Williams kijelentései alapján úgy tűnik, a HP-nál jól haladnak a memrisztoralapú eszközök fejlesztésével és gyártásával. "Százával mennek át a szilíciumszeletek a gyáron, jóval előrébb járunk mint ahogy terveztük"- mondta a kutató.
Persze ez most megint a már linkelt cikkből van, ami ugye tudományosan nem hiteles...
Lehet. Azt viszont azért észre kell venni, hogy óriási horderejű dologról van szó.
Ipari forradalom lesz, hasonló, mint amit a múltban a gőzgép okozott. Igazából nem is belátható a technológia minden vonzata. Memória? Persze. Akár analóg is, hiszen a működés elve lehetővé teszi azt is. Programozható logikai hálózat? Simán. SSD? Nem kérdés: olcsóbb mint a flash. A fogyasztás lehetővé teszi, hogy 3D-ben egymásra építsék a chipeket. Hatalmas tárak építhetők belőle. És ki tudja mi mindenre lesz még jó.
Optimista vagyok, és kicsit elfogult.Remélem igazam lesz.
-
Cefet
aktív tag
Lejárt az idő limit, ezért új post-ot kellett írnom, de megtaláltam az újraírási ciklusok számáról szóló cikket.
-
Cefet
aktív tag
Kezdetnek ezt találtam, de keresem az említett cikket is. Amire hivatkoztam, az egy régebbi volt, és "sajnos" azóta sok újabb jelent meg...
A gyártási költségről: egy angol cikkben láttam, hogy már most megegyezik a gyártási költsége egy 16GB-os ReRam chipnek egy 8GB-os Flash-ével.
-
Cefet
aktív tag
Köszi a cikket Abu, már vártam! Ez megerősíti, amit már korábban írtam erről. Az alapszintű kutatásoknak a végére értek, most a termelés felfuttatása következik. Igyekezni kell, mert más is nyomul a témában. Biztató! Hajrá, hajrá!
Dchard: angol oldalakon (tudományos cikkekben) nem 10x sebesség, és 10x élettartam szerepelt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest