Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz
galaxys80 #2658 üzenetére
Félig siker van már.
Találtam a lejàtszàsi lista szabàlyainál olyat, hogy elérési út. Ha ezt beállítom és leredukálom 25 filmre, akkor javarészt csak azok a filmek vannak benne amit szeretnék.
Ezt meg betettem a kedvencekbe.
Így már majdnem tökéletes.
De az lenne az igazi, ha az elérési útnál meg is adhatnám, hogy melyik mappát akarom. -
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2499 üzenetére
Na és azzal vajon mi a szenvedés, hogy a routerre van dugva USB csatival mondjuk egy 4TB-os külső HDD, ami a routeren kap egy önálló belső IP címet és a hálózaton belül minden eszközzel eléred mint hálózati meghajtót? Egyszer beállítottam vagy 2 éve már és azóta semmi dolgom vele. Igaz, mivel USB2-es még, nem egy sebesség bajnok, de az ATV még a 3D filmeket is röccenés nélkül lejátssza róla.
-
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2466 üzenetére
Akkor megkérdezem megint. Biztos átviszi az a HDMI kábel az PCM jelfolyamot? Mikor megvettem az ATV-t vele együtt beszereztem egy HDMI 1.4-es kábelt, mert a 3D FHD tévéhez legalább ez dukál (ma már van 2.0-is). Jó drága volt az igaz (direkt a legdrágábbat vettem a MM-ban, de nincs is se kép se hang problémám soha.
-
bbmt
senior tag
-
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2449 üzenetére
Most nem azért, de miért nem töltesz le próbaképp egy Infuse Lite verziót? Ugyanazt tudja mint a Pro, csak kevesebb mappát lehet vele beolvastatni. Legalább kiderülne számodra is mi a különbség a két program között, és egyértelműbb lenne merre keresd a hibát, mert simán lehet, hogy az MrMc szívat.
-
Csabroncka
addikt
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2445 üzenetére
Az Automatikus szó jelentése az, hogy a hozzá csatlakoztatott eszközből (EDID) kapott infók alapján küldi tovább a hangot, tehát a te TV-d valószínűleg nem tudja fogadni az 5.1-et ezért lesz 2.0. Bár azt állítod, hogy fogadja az 5.1-et de ezt mi nem tudjuk. Enyém, tudja és fogadja is automatikusan is illetve DD 5.1-re átkódolva is. Ha Automatikusra van állítva akkor a DD 5.1 kivételével minden sztereó PCM lesz mivel az Apple TV többcsatornás LPCM hangját a TV nem tudja kezelni. Azért javasoltam, hogy állítsd DD 5.1-re és a többit máshol kell beállítani, MrMC, erősítő, TV.
Betettél 2 képet a Apple TV/MrMC beállításairól de az kevés ahhoz, hogy lássuk hol a hiba, TV, erősítő, stb. beállításai is kellenek. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2427 üzenetére
Rosszak a beállításaid. Automatikusra állítva a Apple TV 2.0-t fog küldeni a TV-nek. Állítsd 5.1-re, mennei kell ha más eszközzel megy. Másképp nem fog tudni senki sem segíteni csak ha teszel be képeket a beállításokról. A TV-m képes az AC3/DTS 5.1 fogadására illetve továbbküldésére és működik is.Maga az Apple TV szoftvere ezt megoldja ha DD 5.1-re van állítva az tovább is megy, de mindennek feltétele a jó beállítás. Próbáld ki Infuse-al is, 1 hétig vagy pár napig ingyenes.
-
bbmt
senior tag
-
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2424 üzenetére
Abban az esetben mi történik az erősítőn, ha PCM-re állítod a TV-t és az ATV-t automatikusra, az MrMc-t 2.0-ra? Egyébéként ha mondjkuk VLC-vel játszol le egy filmet, annak mi lesz a hangjával?
Az, hogy már a TV sem szólaltatja meg a felé az ATV-től érkező hangot, eléggé problémásnak tűnik? Nem kábel gondod van véletlenül? -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2418 üzenetére
2 dolog közül választhatsz, egyik, hogy mégsem jók a beállítások az Apple TV-n, a másik, hogy a TV nem fogadja külső forrásból a Dolby Digital-t. Ha jók a beállítások és a TV fogadja külső forrásból a Dolby Digital 5.1-et akkor működik a dolog. Többsör kipróbáltam épp nemrég tettem meg, hogy biztos legyek benne a legújabb szoftverrel és MrMC-vel.
-
-
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2412 üzenetére
Ha megtennéd, hogy elmondod hogy vagy összekábelezve... Az ATV HDMI kábele hová érkezik?
Nálam ATV---> erősítő HDMI bemenet, majd onnan a TV felé szintén HDMI kábelen. A TV hangja (mikor azt nézem) optikai kábelen megy le az erősítőbe. Az ATV--ből PCM hang megy az erősítő felé és minden műsortól azt a hangot kapom vissza amit eredetileg a hangsáv tartalmaz (a kiírás a displayen folyamatosan PCM csak a szimbolumokon látszik, hogy hány csatornán van hang). A TV felől az optikai kábelen szintén az eredeti hang megy az erősítőbe így onnan is megkapom az összes csatornát már ha véletlenül valamelyiken olyan hangsáv van, ami jellemzően max az HBO.
A hálózati média lejátszó, jelen esetben nálam az Infuse beállításaiban a hang kimenet Automata-ra van állítva. A többi média tartalom így a Netflix, at ATV+ és az HBOGO szintén az összes hangsávot adja át az erősítőnek. -
-
Clemi
veterán
válasz
galaxys80 #2367 üzenetére
Nem is olvasom végig
Ennél a cuccnál a filmet tartalmazó mappában nem lehet egy újabb mappa, sőt másik videó sem (sample) mert megzavarodik. Egy mappa, egy film és kész. Magától scannel, borítózik, és letölti a rövid leírást is minden filmhez. Felirat? Minek külön? Pont onnan leszedi ahonnan te is manuálisan.
Sorozatok? Tökmindegy, hogy az epizódok mappánként, vagy ömlesztve vannak, megtalálja és beszedi egymás mellé, de ha felteszed egy mappába évadonként az összes részt, akkor a mappára még borítót is tesz.
Korábban én Dune lejátszót használtam, ott eszméletlen sokat dolgoztam a mappákon, hogy minden a helyére kerüljön. Most pedig? Mindössze arra figyelek, hogy a film mellett ne legyen egy újabb mappa és még egy video. Még a legidiótább filmnevekkel is boldogul legtöbbször.
Ja bocsi, nem említettem, én az InfusePro-t használom. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2386 üzenetére
MrMc-ben ugye? - igen
Csak nálam angolul van minden. - át lehet állítani magyarra ha nem szándékos az angol.
De lehet inkább manuálisan csinálom mégis, mert így meg elég sok idő mire végigmegy az egészen mindig. - pillanatok alatt végez, nem kéne sok időnek lennie, többnyire csak a változásokat nézi át. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2383 üzenetére
Javaslom a Kodi tanulmányozását, segít a MrMC-ben is. A MrMC Wiki-t sem árt átolvasni.
Azt hol kell beállítani, hogy ami film belekerül egy mappába azt automatikusan szkennelje be? - Beállítások/Médiatár/Médiatár frissítése induláskor, ha jól emlékszem. Elvileg MrMC-hez is van olyan kiegészítő ami automatikusan megkeresi, de most nem jut eszembe a neve. -
aujjobba
addikt
válasz
galaxys80 #2382 üzenetére
Nem, könyvtárral együtt az egészet, ahogy lejön a torrentről.
Szerintem a kulcs nálam ehhez a Plex, az jól kezeli az ilyesmit, annyi a lényeg hogy a filmek és a sorozatok külön legyenek.
Plex nélkül nekem az is probléma volt, hogy a sample fájlokat is mindenáron kategorizálni akarta az Infuse, és talált is valami ezeréves zsé kategóriás filmet hozzájuk aminek Sample People a címe, vagy valami hasonló. -
aujjobba
addikt
válasz
galaxys80 #2380 üzenetére
Nekem akkor volt ezekkel gondja, amikor nem voltak különválasztva a filmek és a sorozatok.
Most van külön Filmek és külön Sorozatok mappa, szépen be van állítva (nálam Plex), hogy a Filmek az filmeket, a Sorozatok sorozatokat tartalmaz.
Mindkettőbe úgy kerül be a film/sorozat ahogy lejött torrentről.
Ezzel a megoldással normálisan kategorizál mindent.(a torrenthez írtam egy szkriptet, ami a letöltés végén a Sorozatok mappába helyezi az anyagot, ha a nevében benne van az “S{2számjegy}” minta, egyébként a Filmek mappába)
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2378 üzenetére
Kodi és fokrjai (pl. MrMC) kényesek a mappa elnevezésre is. Filmeknek nem kell egyesével külön mappa, elég egy "Filmek" mappa, gyűjteményeknek csinálhatsz külön mappát. Sorozatoknál figyelni kell a pontos mappa megevezésre is, pl. "The Mandalorian (2019)/Season_01", stb.
A gond kizárólag ott van, ahol külön mappákban vannak a filmek. - ha egyesével külön mappákban vannak akkor nem csodálom, mert a Kodi a mappákat is olvasná. Gyűjeteményeknél oké, egyéb esetben nem kell.
Ezen a terén azért a mede8er megoldása sokkal jobb volt. - nem volt jobb, mint írtam, nem ismered a Kodit és a legtöbb hasonlóan működő programot amik normálisan szkennelik a filmeket. A Mede8er megoldása kezdetleges volt ahogy a Dune-é is, de már évekkel ezelőtt eladtam a Dune-t és minden mappát megtisztítottam. Használhatod a Mede8er féle szeknnelést is, de az nem a jövő, az a múlt. Térj át a rendes megoldásra és nem lesz gond.ui.: Plex, Emby Infuse, Kodi, MrMC, stb mai programok mind hasonlóan működnek, tehát nem az a jó ami csak egy féle képpen (pl. Dune, Mede8er), amikor általánossá vált a Jukebox akkor normálisan megoldották a szkennelést, a régi lejátszókon amolyan felemás volt a megoldás, tudom, mert évekig használtam azt is. Térj át a Kodi Wiki által javasolt megoldásopkra és soha egyetlen egy programmal nem lesz gondod, mindegyik hasonlóan működik és ugyanazt a scrapert használják. Nálam 5 éve tökéletes minden új megjelenés, stb. Több százszor állítottam be Kodit, MrMC-t, Plex-et, Emby-t, MySQL-t, stb. Minden esetben 99%-os volt a pontosság és a hibátlan megjelenés. 1-2 mappánál mindig van valamilyen félreértés.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2376 üzenetére
A megoldás az ha általánosan jól van rendezve a tartalom. Ha úgy akarod használni ahogy lejön, tehát semmi rendezés akkor bizony be kell állítani, hogy nfo alapján készítse az adatbázist és a mintafájlokat hagyja figyelmen kívül.
Emby vagy Plex is ugyanúgy működik, ha normális az elnevezés és a rendszerezés akkor programtól függetlenül mindegyik megtalálja a tartalmakat. Mivel nálad úgy van ahogy "puffan" így minden esetben az nfo-ra kell hagyatkoznod ennek meg ugye feltétele a jó nfo. Emby/Plex előnye, hogy egy adatbázist kell kezelned és bárhol, bármikor elérhető szinte bármilyen eszközzel. Kezdőknek akik a Kodit nem nagyon ismerik azoknak nehéz a használata, Infuse ebből a szempontból sokkal barátságosabb. -
-
-
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2255 üzenetére
Te magad mondtad, hogy DD 5.1 biztosan lesz mivel az Apple Tv képes erre kódolni. - olvasd el figyelmesen, hogy miket írtam. Alapesetben ha Apple TV-n a legjobb minőséget szeretnéd akkor DD 5.1 és többcsatornás PCM van, mivel te TV-n keresztül vezetnéd a hangot így DD 5.1 és PCM 2.0 lesz. Ha azt szeretnéd, hogy az Apple TV dekódoljon minden hangformátumot DD-re akkor erre van lehetőség de ez ugye valamennyire butított az eredeti beállításhoz képest, más hangod nem lesz.
Utána meg megint azt mondod , hogy koppanás lesz, mert csak pcm 2.0 lesz. - olvasd el az előzményeket és a szövegkörnyezetet.
Most a mederen sem tömörítetlen pcm-et hallgatok hanem DD 5.1 és DTS-t. - pontosan erről van szó, Apple TV csak DD-t tud továbbküldeni, minden más LPCM lesz. -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
galaxys80 #2255 üzenetére
Nem az ATV a gyenge láncszem hanem a tv! Az Apple tv annyi csatornán tolja ki a hangot magából amennyi a forráson van. A kérdés, hogy a Tv-d képes -e az ATV ből jövő jelet továbbítani az erősítőbe. Szerintem blakey arra céloz hogy a tv-d nem képes optikán a megkapott pcm 5.1 jelet tovább küldeni 5.1 csatornán csak 2.0-n! Remelem jól magyarázom blakey gondolatait. 😀
-
bbmt
senior tag
válasz
galaxys80 #2243 üzenetére
Infuse amit általában használok vagy a Plex. Nem töröltem ki őket, teljesen jól megjeleníti őket az Infuse is.
Amúgy rendeld meg online és van 14 nap elállási jogod.blakey: most megnéztem nem PCM 2.0 hanem sokcsatornás PCM jelenik meg az erősítőn. De lehet, hogy TV-je válogatja mit küld tovább.
-
bbmt
senior tag
válasz
galaxys80 #2239 üzenetére
Szia,
Én is Mede8er-ről váltottam ATV 4K-ra.Az erősítőmön van HDMI bemenet és tudja a 4K-t továbbküldeni,de a HDR-t nem, ezért én is optikán kötöttem össze a TV-el. Samsung Q6. A tv-n ki lehet választani, hogy hangszórón vagy optikán adja az audiót, így az optikán áttolja a sokcsatornás hangot. Sosem nézem mit ír ki az erősítő mert pure direct módban használom. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2229 üzenetére
Annak ellenére, hogy maga a TV tovább tudja adni az erősítőre a DD 5.1-et és a DTS-t is, ha beiktatom közé az Apple TV-t, akkor csak DD 5.1 lesz mivel az ATV átkódolja a DTS-t is.
Jól gondolom?- Az Apple TV menüjében beállítható, hogy minden többcsatonás hangot DD-be kódoljon, így a DTS-t is, jól érted.
Nekem tök mindegy, hogy milyen feliratot fog mutatni az erősítő.A lényeg az lenne, hogy ne legyen gyengébb a hangminőségem, mint jelenleg. - a hangminőség valójában nem gyengébb Apple TV-vel, sőt jobb, mivel 24 bites, nálad a TV miatt egy picit bonyolultabb többcsatornás hangot kicsikarnod. Ha megfelel számodra a DD 5.1 akkor nincs gond, beállítod, hogy arra kódolja és akkor mehet a menet.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Megpróbálom a magam módján megfogalmazni mint laikus a laikusnak. Én most vettem ATV-t pár hete. Az ATV minden formátumot felismer és olyannal még nem találkoztam hogy ne szólaljanak meg a hangfalak miatta. Atmos és Sztereó kivételével bármilyen a hangformátum, az erősítő PCM-ként jeleníti meg. Ha a film hangja DD5.1 vagy DTS valóban PCM-ként jelenik meg az erősítőn mindjettő viszont a hang minősége határozottam jobb ha a forrás DTS. szóval nem az történik, hogy az ATV visszabutít hanem csak átalakít. Szerintem a DTS forrás legalább olyan minőségben jön ki az ATV-ből mintha átalakítás nélkül továbbküldené.
Ha tévedek vagy valaki másként gondolja majd kijavít! :-)
-
válasz
Az igazság az, hogy én sem vagyok teljesen képbe azzal, hogy mi mit kodol. Nekem a PS4 és az ATV is a tvre van kötve mindkettő a 4K-t nem tudó erősítő miatt. Az ATV-n lejátszott bármilyen több csatornás hang dolby digital 5.1-kent megy optikan az erositore. Hiába dts a film, az erősítő dolby-kent kapja a jelet. Szerintem a tv alakítja át . Ha pl két csatornás a film hangja, akkor pcm 2 csatornát jelez ki az erősítő . De az is igaz, hogy tv függő mit küld át optikain keresztül . De az azért gyanús ha a tv belső lejatszoja tovább küldi akkor sztem a hdmi-n érkező forrást is át kellene küldenie ugyan úgy
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2224 üzenetére
Mint írtam, az Apple TV át tudná konvertálni Dolby Digital 5.1-be (erre van lehetőség) és akkor mindened úgy szólna, eltérő esetben csak 2.0 PCM lesz a TV-n keresztül, mivel a TV is egyfajta szűk keresztmetszet. Tehát ha kell minden esetben az AC3 5.1 és a DTS 5.1 akkor számodra nem az Apple TV a megfelelő lejátszó.
Hogy világosabb legyen, közvetlenül HDMI-s erősítőre kötve minden hang a megfelelő csatornaszámmal szólalna meg annyi különbséggel, hogy az erősítő Multi CH IN-t írna ki, DTS, DTS-HD stb. helyett.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2220 üzenetére
Írtam mittud az AppleTV, többcsatornás LPCM, ha nem tudod, hogy az micsoda akkor kérdezd meg. Írtam, hogy maximum DD-re konvertálva tovább küldheti a hangokat, de egyszerűbb megérteni, hogy minden hangot az ATV dekódol, tehát a TV-nek minden hangot PCM-be küldi. A Dolby hangokat tudja, de csak ilyen formátumban: DD, DD+, DD+ATMOS. A DTS is PCM lesz.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2212 üzenetére
Apple TV többcsatornás PCM-be küldi tovább a hangokat, nincs DTS, esetleg DD-re konvertálsz mindent. A TV-d nem fogadja és nem is küldi tovább a többcsatornás PCM-et, csak 2.0 lesz. A többcsatornás PCM-hez TV esetében szükség lesz a HDMI 2.1-re és az eARC-ra valamint egy arra képes erősítőre.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2209 üzenetére
Ha beleolvasnál a topikba akkor láthatnád, hogy az Apple TV nem küldi tovább a hangokat passtrough módban, azaz ő maga dekódojla és többcsatornás pcm-ként küldi tovább. Nálad a megoldás egy HDMI-s erősítő ami képes a többcsatornás PCM-re. TV-re kötve mindenképp PCM-ed lesz.
Eszembe nem jut lecserélni ezekre a kínai csodákra. - az a "csoda" amit elítettem sokkal jobb eszköz, mint azt gondolod és mint a Mede8ered, nekem is van egy olyanom, a másik amit még ajánlani tudnék az a Khadas VIM3/Pro/L, szuper kis eszközök, szeretem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest