Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Realme GT 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaya86
senior tag
válasz
pècsimunkás #1849 üzenetére
Nem hatalmas a különbség. Talán a realme mivel nagyobb, nagyobb felület rezeg ezáltal, nem tudom. Nem gyenge a Samsungé sem, de ha a Realme jobban érezhető.
-
pècsimunkás
addikt
Köszi az összefoglalót
!
Igazából mindkettő telefon jó telefon, ár- èrtèk arányban meg pláne.
Megmondom őszintén, az viszont meglep, hogy a rezgés erősebb a Realmen, mint a Samsungnál.
Általában rezgőn vagyok- azt sem tudom, mi a csengőhangom-, ès èn gyengènek èreztem a rezgèst.
Tavaly nyáron, vettem egy órát, így ez megoldódott, azóta ez nem zavar, -
ToBeY
nagyúr
Köszi srácok a sample képeket.Nem rossz,de sajnos nem olyan "vibrance" mint egy samsung képei
De lehet ez a normális, és samung tolja túl.
Eddig Samsugjaim voltak (s6-s8-S10) és ahhoz szokott a szemem. -
ToBeY
nagyúr
Esetleg valaki tudna felrakni egy sima átlagos képet (virág/fa/ház tökmindegy..),hogy lássam a képminőséget egy átlag júzer szemével?!
-
klaya86
senior tag
válasz
dredjudge84 #1842 üzenetére
One UI 5.0 alatt 6 óra simán meg volt.5.1 óta legalább 20%al csökkent.Nem nehéz észrevenni. Korábban estig lazán bírta a Samsung, 5.1 után délután már tölteni kell.
De ha a Realme -re érted,azzal kapcsolatban nem tudok mit mondani. Én egyből frissítettem a13-ra. Így 12 alatt nem tudom milyen lenne azt üzemidő. -
dredjudge84
őstag
-
klaya86
senior tag
Egy kis összefoglaló, hátha hasznos lesz valakinek. 2 nap talasztala alapján, Samsung s21fe VS Realme gt2 pro. Nos kialakításban mind a két telefon nagyon jó, összeszerelés hibátlan. A realme igaz, hogy jóval nagyobb, mégis teljesen jól kézbe illik,nem érződik bumszlinak. A kijelző nekem a Samsungnál jobban bejön. Hiába a papíron jobb Realme (2k felbontás,ltpo panel) mégis valahogy a Samsung élénkebb élesebb. Mindkét kijelzőt élénk módban néztem. A fényerő napsütésben hasonló,de a Samsung jóval hamarabb tolja rá a kakaót. A realmenek kevésbé érzékenyre van kalibrálva az érzékelője. Nyáron a Samsung szerintem előnyösebb,hamar tolja a szükséges fényerőt. Este a realme nagyon leveszi a fényerőt, kézzel húzni kellene rajta, mert egyébként túl sötét. Nálam összességében a Samsung jobb kijelzőben. A rendszer sebesség egyforma, hiába erősebb papíron a Realme. Mindennapos használatban nem tudtam komolyabb sebességkülönbséget produkálni. A rendszer a Samsung esetében jóval inkább személyre szabhatóbb, illetve a UI design is nekem jobban bejön, de ez szubjektív. 8gb VS 12gb ram-nak nincs jelentősége. A sztereó hangszórók közel egyformák, talán a Realme egy leheletnyivel jobb. A vibra motor a gt2 pro esetében erősebb. Nfc, Bluetooth, wifi, mobilnet hibátlanul működik mindkét oldalon. A térerő közel azonos, két SIM (Vodafone,digi) 2.5 GHz wifin a realme kétszeres sebességet tud. De ennek maximum letöltés esetében van jelentősége. A kamerák: A Samsung zoomban megeszi reggelire a Realmet. 2x zoomig közel azonos az eredmény, felette egyértelműen jobb az S21fe. Ultra széles esetében a Realme jobb, részletesebb. Beltérben nagyon fura a helyzet. A Samsung szemre kellemesebb sokszor,de az van, hogy a fókuszban levő dolgok a realmen jobbak,a háttér kevésbé részletes. A Samsungnál viszont lehet, hogy a központi téma picivel zajosabb, de a háttér részletesebb. Itt nem mondanám, hogy bármelyik is jobb a másiknál. Beltérben, mozgás közben (gyerek) a Samsung jobb, a realme mosottabb. Portré módban az s21fe sokkal jobb. Videóban minőségében nincs nagy difi,a rögzített hangnál annál inkább. A Samsung sokkal jobb, teltebb tisztább,a Realme halkabb doboz hangú picit. Éjszaka a realme sokkal jobb, részletesebb, mint a Samsung, legyen az videó, vagy fénykép. Itt sem tudnék dönteni, hogy melyik a jobb kamerában. Előlapi kamerában sokkal jobb a Samsung.Akkumulátor: kezdetben az s21 fe nálam 6 óra körül képernyő időt tudott/1 nap . One UI 5.1 óta maximum 5 óra. A realme két töltés után 6-6.5 óra ugyanolyan használattal. Töltési sebesség :5%-100% a Samsung esetében 1 óra 15 perc,a Realme 35 perc.... No komment. Szoftveres téren ugye az s21fe jól áll, havonta kapja a frissítéseket. Még 4 évig támogatva lesz. A realme jelenleg szintén napra kész.De valószínűleg a Samsung ebben jobb. Két nap után kb ennyi. Nálam fontosabb a jobb üzemidő és töltési sebesség, így a Realme marad . De a Samsung több szempontból jobb készülék. A kijelző mindenképp szebb, és könnyebb vele jobb képeket készíteni(zoom, videó hang minősége,szelfi, fő kamera portré) Viszont a realme István hozza azt a szintet,mind kamerákban, mind kijelzőben,ami számomra elég+ jobb üzemidőt és gyorsabb töltést ad. Bocsi,ha kicsit hosszú lett, remélem hasznos infót ad néhány embernek.
-
-
H2o-pok
senior tag
A képernyőtükrözést tv re próbálta már valaki. Nekünk van 2 LG tv, egyikkel sem megy. A régi samsung,xiaomi gond nélkül.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Tervezek egy ilyen telefont venni és több helyen is azt olvastam,hogy a kijelző fényereje nem a legjobb.A sötet részek nehezen láthatóak videóknál,és napfénybe is nehezen láthatóak.Ez mennyire igaz?
Csak mert sok fotót,videót szeretnék majd rajta nézegetni -
pècsimunkás
addikt
válasz
Napfénysüti #1834 üzenetére
Èn is.
-
klaya86
senior tag
Közben csatlakoztam én is egy gt2 proval . Jelenleg még megvan a Samsung S21 fe-m is.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #1830 üzenetére
Most, csak úgy bekapcsoltam a Google tèrkèpet, a házban, mindjárt beszèlt is.
Az autóban viszont nem akart valamièrt. -
pècsimunkás
addikt
Sziasztok.
Èvek óta nem használtam GPS-t, ès ma szükség volt rá.
Gyors, pontos a telefon GPS- e, nem is volt gond.
Viszont hang nem volt.
Mi lehetett a gond? -
ferob
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #1827 üzenetére
Az optimalizált éjszakai töltés az alvásidőt veszi figyelembe, így ha például hajnal 4 órára beállítasz egy ébresztőt, akkor addigra fogja feltölteni.
Ennek az optimalizált töltésnek a lényege, hogy 80% fölé nem tölti, így a 100%-ot csak az alvásidő végének közeledtével éri el.Ha az akkumulátor kímélése a cél, akkor érdemes egy jó minőségű normál töltőt együtt használni az optimalizált éjszakai töltéssel.
-
dredjudge84
őstag
-
Urby66
aktív tag
válasz
klaya86 #1823 üzenetére
Nálam nincs nagyobb bug, néha a WiFit kellett ki-be kapcsolni, mert nem állt át magától ha pl. hazaértem.
Állítólag a legutóbbi frissítés ezt megoldotta.
Most az Android auto szórakozik, nem mindig akar elindulni automatikusan, csak akkor ha feloldott telefon mellett csatlakoztatom a kábelt.
Nálam két SIM mellett hívásokra és netezésre használva 6-8 óra is kijön két töltés között.
Amit még nekem javasoltak, hogy érdemesebb egy régebbi max 2A teljesítményű töltőt használni a sajátja helyett. Igaz, hogy így lassabban tölt, de nem nyírja annyira az akkumulátort. Mivel én mindig alvás közben töltök ezért nekem a lassú sebesség nem gond.
A kamerák jók, a mikroszkóp funkció érdekes egyedi extra, egyedül a vezetéknélküli töltés hiányzik. -
klaya86
senior tag
Sziasztok. Tervben van a jelenlegi S21fe-m lecserélése. Igazából hibátlan telefon, de android 13 óta nálam 30%al csökkent az üzemidő. Emiatt tervezek váltani. Lenne pár kérdésem. Nálam az egyik fő szempont az üzemidő. Oké, hogy nem egyforma felhasználó szokások vannak, de elég változó véleményeket olvasok a gt2 pro üzemidővel kapcsolatban. 2 simmel, automata fényerőn, általános felhasználás, néha navigáció, néha egy kis COD, mennyit bírhat a realme? 6-7 óra reális lenne? Másik ami nagyon fontos nekem, az a szoftveres stabilitás. Fent áll még esetleg valami komolyabb bug a telefonnál? Nfc, WiFi, mobilnet, GPS, tehát alap dolgok mennyire működnek stabilan? Napi szinten, elég aktívan mennek ezek nálam. Érdemes esetleg erre a telefonra váltani?
-
Torony 1.
tag
válasz
Napfénysüti #1819 üzenetére
Hát,nálunk 2 telefon is van a családban,és pont a wifi vadult meg teljesen.Mikor elmegyünk otthonról a hatósugarából majd hazajövünk nincs internet egyikünknek sem.A jele kint van,de nincs net,csak a wifi ki-be kapcsólása segit.Soha,semilyen bug nem volt egyik készűléken sem,ez az első.
-
worxland
addikt
válasz
pècsimunkás #1820 üzenetére
+1
-
Balynto
csendes tag
Aki felrakta az új C.16-os updatet, van valami kiugró pozitív vagy negatív tapasztalata?
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Egyik kedves forumtarsnak koszonhetoen en is hozzajutottam egy ilyen telohoz, es egyaltalan nem bantam meg.
Egy Poco X3 Pro-t valtott le.Egy idegesito dolog van, amire nem talaltam eddig megoldast.
Azt ki lehet kapcsolni, hogy a csendes ertesitesek ikonjai ne jelenjenek meg az ertesitesi savon, de azt mar nem, hogy az always-on-display-en se..
Nekem csendes ertesites is van (pl.: Mi Fitness), es ott figyel az ikonja az AOD-n, elhasznalva a helyet mas, hasznos ertesitesek elol.Reddit forumon is neztem mar, de ott se talaltak meg ra megoldast.
-
zoli121
aktív tag
Köszönöm mindenkinek. Megrendeltem. Az asszonynak kell új telefon
-
laca500
aktív tag
Köszi még egyszer, a dilemmám még mindig megvan, de szerintem ez lesz a nyerő.
Köszönöm neked is.
-
zoli121
aktív tag
Szerkeszteni már nem tudom az előző hozzászólásomat de a mennyivel jobb egy Realme telefon szoftvere egy Xiaominál?
-
zoli121
aktív tag
Köszönöm szépen a választ
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy Realme GT2 Pro vásárlásán de kamera által rögzített hang elég silány minőségűnek tűnik egy Xiaomi-hoz képest vagy ez már javításra került? Illetve normál használat mellett (Facebook, böngészés, Messenger stb..) 120hz-en 6-7 óra kijelző idő megvan?
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Egy samu S8-at szeretnék lecserélni, és két készülék között vacillálok!
Az egyik az itt szereplő GT 2 pro, a másik egy S22.
Mind a kettőnél találtam előnyt illetve hátrányt a másikkal szemben.
Az egyik vízálló a másik nem.
Az egyik hátulja műanyag a másiké üveg.
Az egyik 65W-al tölthető a másik csak 25w-al, illetve az egyik tölthető vezeték nélkül a másik nem.
stb....
Az áruk körülbelül egyforma lenne.
Már majdnem megrendeltem a GT 2 pro-t, de elbizonytalanítottak a VoLTE-re való panaszok.
Lehet hülye kérdés, de szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Egyedi hátlapot és halszemoptikát villant a Realme, de az elitet még nem szorongatja meg.
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest