- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Realme GT 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
régen nem létezett telefonokban a kétcellás akkumulátor, ezért töltésnél egyetlen cella kapta a kiképzést nagyobb feszültséggel/áramerősséggel. Itt meg annyi a trükk, hogy két db (közel) 2500 mAh-s cellát tölt a telefon egyszerre, ami nyilván nem olyan megerőltető, mint ugyanennyi idő alatt egyetlen 5000 mAh-s akkut telenyomni. ennyivel lett kíméletesebb a gyorstöltés. viszont a 15 perces gyorstöltésekkel megint ugyanoda jutunk.
a gyártók pedig azt is vizsgálják, hogy az emberek jellemzően mennyi ideig használnak egy készüléket, és nem az a cél, hogy egy akku 10 évig jó legyen. meglehet, hogy a gyorstöltés nem okoz számottevő kapacitás csökkenést 2 év alatt, csak mondjuk 3%-ot ront a normál/lassú töltéshez képest, ami elhanyagolható.
a töltésvezérlés mindmáig az eszközben történik, ergo az akkumulátor annyi áramot vesz fel, amennyi jó/kell neki, nincs túltöltés, nincs rossz minőségű áram
. teljesítmény van, amit a feszültség és az áramerrőség ad, valamint vannak (gyors)töltési szabványok, de azok mind lefelé kompatibilisek.
-
galervin93
addikt
Igen, vártam ezt a választ (töltés témában), akkor úgy fogalmazok, hogy rosszabb nem lesz a lassú töltéssel (ellenben pl. biztosan kevésbé melegszik - az meg általában pozitívum elektronikus eszközöknél, ráadásul a hő = energiaveszteség, szóval még a kis zöld lelkem is megnyugszik, hogy nem terhelem annyira a környezetet
). Az autós hasonlat akkor állná meg a helyét, ha pl. villanyautóról lenne szó és super fast charge oszlop vs. családi házas egész éjszakás otthoni töltés a téma.
Hisz én sem a számítási teljesítményt (végsebességet/fordulatot stb) csökkentem, egyszerűen csak lassabban töltöm, ha van előnye, ha nincs, mert nem zavar a töltés ideje.
AOD van igen, de csak mozgatásra/duplakoppra, amúgy sötét a kijelző, minek mutasson bármit is, ha nem nézem. -
H2o-pok
senior tag
Sajnis Nincs rá garancia hogy nem figja meg a vám,mivel 150€ fölött van. Fizetéskor pl az áfát (vat) levonja az összegből valószinű,amit elvileg itthon fogod befizetni. Vám 2.5%, de ugy tudom tabletre telefonra nincs. Nekem pl most jött meg egy autós fejegység. 300$ volt,fizetéskor levonta a vat, kb.80$ t. Igy 220$ t kellett fizetnem. Aliexpress standard shipping (ezzel is kértem) 90% ban express one hozza, semmi plusz költség. Viszont az eladó holland postával küldte, reklamáltam is higy miért. Mindta ne izguljak. Ok. Kb 2 hét mulva Beért az országba, magyar posta küldte a mailt,fizessek 3500ft ot. Fingom nincs ez hogy jött ki, mert ez nem az áfa volt. De örültem. Szerintem hollandoknál trükköztek,mert az ugye eu. Szóval ez csak szerencse.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest