Realme GT 2 Pro - papírforma

Egyedi hátlapot és halszemoptikát villant a Realme, de az elitet még nem szorongatja meg.

Bevezető

Egyszerű sikerreceptből dolgozik minden valamirevaló kínai márka: végy egy hangárnyi, évekre megelőlegezett állami/befektetői pénzt és egy tehetséges mobilcsapatot, dobj piacra pár szemtelenül árazott, veszteséges árbajnokot, és ha a dologra a nép ráharap, szájhagyomány útján a brand pedig kiépül, jöhetnek a drágább cuccok és a nyereséges elittermékek.


[+]

Így lett az ár/érték bajnok Honor 6-ból Magic 4 Ultimate, az Oppo Find 7a-ból X5 Pro, Huawei P8-ból P50 Pro, a OnePlus 3-ból 10 Pro vagy a Xiaomi Mi 5-ből 11 Ultra – ezzel pedig a stafétabot átkerült a Realme-hez, amely korábbi fázisnál tart. A BBK-s márka eleve ár/érték vonalon indított, és jóformán a GT 5G volt tavaly az egyetlen igazán szemtelenül árazott csúcsmobil, hardverből és kijelzőből nem, kamerából már inkább áldozva a 200 ezres céduláért.


[+]

A GT 2 Pro a következő lépcsőfok, ehhez igazodó 300 ezres nyitással 12/256 GB-os kiszerelésben, de elvileg befut majd a 8/256-os is, és a 280 ezres ár kapásból jobban hangzik. Nincs meg persze a komplett elitcsomagot, ám ha a Realme hozza a papírformát és a remek eladásokat, már jövőre felbukkanhat egy Pro Max vagy Ultra változat.


[+]

Az biztos, hogy a gyártó giccs és bazári jelleg nélkül tűnik ki dizájnban, gondoljunk a GT Master bőröndszerű vagy a GT Neo2 zöld sávos hátlapjára, a legendás Naoto Fukasawa pedig az újdonság esetében is kitett magáért: a zöld vagy fehér GT 2 és GT 2 Pro irtó menően néz ki.


[+]

Az alumíniumvázat záró, fenntartható forrásból szerzett biopolimer hátlap, melynek készítéséhez papírmasszát is felhasználtak, ráadásul tényleg papírszerű látványra és tapintásra, és egész jól tapad a tenyérhez. A kivitel mindenkinek tetszett, aki csak meglátta, bár feliratból kerülhetett volna kevesebb a hátoldalra.


[+]

Ettől még a hátlap műanyag, ám ez ugye gyűjtőfogalom, és tíz nap alatt nem esett rajta karc, nem színeződött el és a tökéletes illeszkedések, bármilyen kopogós vagy benyomható jelleg nélkül nem sérültek. Profi tehát az összeszerelés, és ezért furcsa, hogy nem lett meg az IP-minősítés, azaz a por és vízállóság kimaradt, és ez már nem csak papíron hiba. 189 grammon viszont úgy légies a kivitel a sok negyedkilós óriástelefon között, hogy 163,2 x 74,7 x 8,2 milliméteren amúgy hatalmas mobilról beszélünk, amit jobb fogni és észrevétlenebb zsebre vágni, mint egy S22 Ultrát, ahogy a bekapcsolóért és a hangszínszabályzóért sem kell nyújtózkodni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés