-
Mobilarena
Realme GT 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
válasz
novinyul #2349 üzenetére
Dehogynem. A gyártói garancia azt takarja, hogy a gyártóval szerződött szerviz a gyártó által biztosított alkatrészekből javítja a telefonokat. Lényegtelen hogy az most jelen esetben a cseh vps data szerviz, de gyártói garival javítják. Amire te gondolsz az a bolti garancia, amikor lehet hogy Ferike a boltban fogja szétszedni és javítani a cuccot.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
novinyul #2300 üzenetére
Valamikor március - április környékén nagyot romlott. Előtte parádès volt. 6,7,8 óra SoT, ha egy napot ment a telefon, ha 1,5-2 napot ment 2 töltès között a telefon akkor 4-5 óra SoT volt.
Szóval, nagyon jó volt.
1-2 hónapig gyenge - rosszabb volt, de mostanában, a frissítés után, újra rendben van minden! -
zolya1973
aktív tag
-
bwoay
nagyúr
válasz
novinyul #2221 üzenetére
A gyári adat alapján (ami egyáltalán nem pontos, ahogy te is írod) csupán egy százalékszámítást végez, ami megadja, hogy a gyári kapacitásnak hány %-a az általa kalkulált érték. Akit frusztrál az alacsony százalék, az nyugodtan írja át a gyári adatot, ezt szabadon megteheti, az alkalmazás az első használat során erre fel is hívja a figyelmet. A lényeg, hogy az akkumulátor kapacitás számszerű értékét egyáltalán nem a gyári specifikációból számolja, hanem a töltések során rögzített adatokból.
Sgr_A:
Ha a gyári specifikáció szerint 5000 mAh-s akkumulátorod a valóságban csak 4750 mAh-s, akkor az AccuBattery 95%.os akkut fog jelezni, és ez nyilván nem azt jelenti, hogy már 5%-ot veszített... Radásul ennél a készüléknél 2 db akku is van, és valaki korábban írta, hogy azok állítólag névlegesen is csak 2440 mAh-s cellák, tehát eleve 5000 mAh-nál alacsonyabb a valós érték. -
pècsimunkás
addikt
válasz
novinyul #2221 üzenetére
Persze.
Nèha használtam az AccuBaterry -t,aztán töröltem pár nap után. Volt, hogy èvekig nem használtam.
Most úgy gondoltam, hogy 2 eurót megèr, annyièrt megvettem.
Aztán, lehet, holnap törlöm megint, de ennyièrt nekem bőven jó volt.
Mondjuk a Novat is megvettem, de èvek óta nem használtam. Meg a DigiCal- al is így vagyok...
-
bwoay
nagyúr
válasz
novinyul #2219 üzenetére
mivel az SOT az egy pillanatnyi érték, és számtalan tényező befolyásolja, ennek alapján akkumulátor kapacitást számolni az saccolásnak is durva.
ezzel szemben az AccuBattery valós értékek alapján számol, és állandóan aktualizálja a mérések eredményét, szóval ennél szerintem nem nagyon van pontosabb. egyébként van, ahol saccol, de ott ezt jelzi is, és a becsült értékeket is a logolt adatok alapján kalkulálja.
-
klaya86
őstag
válasz
novinyul #2210 üzenetére
Én most érzem azt, hogy talán végre nem kell fél évente - évente telefont cserélem,mert mindig van valami, ami miatt idegesít a használata. Nálam a Samsung s21fe volt eddig a top,de a lassú töltés és az utolsó hónapokban a gyenge üzemidő nagyon baszta a csőröm. Most úgy gondolom, akár két év múlva sem lesz értelme a gt2 prot lecserélni, mert szoftveresen teljesen okés, teljesítmény bőven elég bármire, kijelző jó,kamera az én igényeimnek tökéletes, töltés/üzemidő korrekt. Főleg, hogy a telefont szerintem az átlagnál jobban kihasználom.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
novinyul #2196 üzenetére
Nekem is egyèbkènt, a gyári fólia van mèg, a telefonomon.
Marad is egyelőre.Nem tökéletes telefon a GT2 pro- mert, nem az, de hibái ellenére is jó telefon mèg egy èvvel, a megjelenés után is.
Talán, a Samsung S23 ultra, vagy S23+, vagy a Xiaomi 13 Ultra lenne, amire perpill lecserèlnèm. Másra nem.Úgyhogy, továbbra is remélem, hogy az utóbbi időkben, a gyorsabb merülés, inkább szoftveres, mint hardveres probléma.
-
dredjudge84
őstag
válasz
novinyul #2095 üzenetére
Ezen már túl vagyunk. Nem cserélte, fél év a gari az akkura, de ezt már pár hónapja le is írtam, hogy nekem ezt papíron írta a szerviz, azzal jött vissza a telefon.
Egyébként utánajártam egy kicsit és azt mondta egyik mobilos ismerősöm hogy 85% os teljesítmény alatt cserélnek csak garanciában akkumulátort.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
novinyul #1912 üzenetére
Egyébként a samsung (és más gyártók akár) hogy tudja összehozni az 1+1év gari idejét a törvényileg kötelező garanciális idővel? Egy drága telefon 250k felett kötelezően 3 év garival kell rendelkezzen 2021 után. érthetőjog
"Az 1 éves garanciális időtartam 2021. január 1-től megváltozik. A jótállás időtartama az eladási ár alapján növekszik:
a 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év, a 100 000 forintnál drágább, de 250 000 forintot el nem érő eladási ár esetén két év, 250 000 forint eladási ár felett három év."Valamint itt jönnek képbe a plusz pénzért vett évek. Nálam is van 2 év bolti gari + 1 év vett gari, de akár több év vett gari is lehetne. Nyilván ez samsungra is járna. Valahogy csak lekezik ezeket a dolgokat a gyártókkal.
Na bocs sok rizsáért, de ha vállalnak valamit egy termékre, és én megveszem, akkor azt tartsák is be.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
novinyul #1912 üzenetére
Nem egészen témába vág, de általában a vevőnek igaza van, ha papíron meg van adva a gari idő, akkor annyit kell vállalni rá. pont samsung + emag eset.
"Ha a szervizbe vitte a készüléket, a szerviz köteles elvégezni a javítást, ha az értékesítőhöz, akkor az értékesítő. Nem mondhatja továbbá a szerviz, hogy nincs 2 év jótállás, ha egyszer a jótállási jegyen az szerepel. Annak pedig nincs jelentősége jótállási szempontból, hogy ki hozta forgalomba a terméket"
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
novinyul #1904 üzenetére
De így hogy vettem pluszban rá pénzért garit? Most akkor mire is vettem azt?
Amúgy ezt az akkumulátorra kevesebb gari jár dolgot nem értem. Mint ahogy előttem is írták nem cserélhető darab, tehát fixen beépített a készülék része. Számlán is egy tétel és erre az 1 tételre van feltüntetve a garancia idő.
Értékhatárilag törvényileg előírt gari idő van rá, egységesen a készülékre. Sehol nem láttam ilyen kitételt hogy de az aksira csak 1 év.A plusz 1 év vásárlásánál sem volt kikötés hogy a készülékre veszem az 1 évet, de aksira már nem.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
novinyul #1853 üzenetére
Inkább nagy méret felé mennék.Mert most egy 6,2" van és kicsinek érzek,de sajnos a nagy kijelző flagship-ek kiváltsága...
Nem nagyon van a középkategóriában olyan telefon,amiben van nagy kijelző,jó hardware és jó kamera.Talán ez a telefon az ami tudja azt amire gondolok,de a kameránál kompromisszumot kell kötnöm valamennyire.
De van DSLR gépem mert szeretek fotózni,így talán nem zavar... -
-Gabesz-
senior tag
válasz
novinyul #1557 üzenetére
Amúgy eldőlni látszik a dolog.
A fekete kivitel, ami ugye nem papír dizájn hátlapos, hanem a steel black fekete kivitel 12/256gb az emagnál akciósan 199k és ott érvényesíthetem a 3g csereprogramot is (-40k).
Ennyiért meg nem kapok semmit máshol.Mivel úgyis tokban lesz, nem ragaszkodom a papír dizájnhoz.
-
ferob
Topikgazda
válasz
novinyul #1477 üzenetére
Merőben új funkciók vagy meghatározó vizuális változások nem várhatóak akkor sem, mikor már a 4.0-t fogja kiírni a készülék, de lépj be például egy GT 2 Pro telefonon a szoftverfrissítés menübe, ahol a Realme UI logó hullámzik, már ott is a 4.0-t írja a rendszer.
Az új frissítés a novemberi biztonsági frissítési szintet, valamint rendszerstabilitási, folytonossági, és egyéb hibák javítását fogja tartalmazni.
Így pl. az ujjlenyomat olvasóval, a készülék feloldásával, a képernyő fényerejével, az automatikus fényerővel, a zárképernyővel, és egyes kamera funkciókkal kapcsolatban. -
dredjudge84
őstag
válasz
novinyul #1209 üzenetére
Tök véletlen vettük észre. Nekem a jobb hüvelykujj van regisztrálva. És ők ketten szintén a jobb hüvelykujjukkal fel tudják oldani a telefont. Más újjal nem. Asszony felvette az asztalról, mert meg akart valamit nézni, és oda érintette az ujját, és feloldott neki. Utána próbáltuk újra ötször és sikerült. Annyi hogy néha lassabban, esetleg csak másodikra sikerült neki. De azért ez elég gáz! Minden bank appomat állítom át pin kódra az bíztos. Írni fogok a realme-nek, mert ez hatalmas csalódás, és veszélyes dolog, főleg a bankolást illetően. Holnap tesztelem több emberrel is!
-
coolrider
tag
válasz
novinyul #1129 üzenetére
Volt egyszer egy ájfonom(vagy 2hetig,aztan elajandekoztam),es ha jol emlekszem ott nyavajgott valaki h a 2honapos telojat reggel leveszi a toltorol,es 98%-nal nem megy feljebb a toltes szintje akarmennyit is van a tolton.
Ebbol gondoltam.
Amugy en a toltojevel toltom.napi vagy 3-4x.
A gyorstoltes kifejezetten tetszik. -
-
h4h01
senior tag
válasz
novinyul #132 üzenetére
Teszt elején azért jól le van vezetve ez a módszer..Batman-ből idézve "Vagy meghalsz hősként, vagy megéred, hogy bűnözővé válsz". Jelenleg a realme a hős státuszban van, aztán jövőre jön a pro mellé egy Alpha-Omega-Ultra-Supreme edition bőven 400 felett..Hosszú távon valszeg nem lenne túl nyereséges nekik, hogy ennyivel a konkurensek alá menjenek árban..Mondjuk más kérdés hogy BBK esetében minek 3 közel egyforma szintre felhozni ezeket a márkákat.., de ha megnézünk egy VW konszernt, sok különbség nincs árban egy VW meg egy Skoda között sem..Az Oppo az meg marad az Audi..
-
bigmasterg
addikt
Samsungéknál meg még belefér az alap s21-S22 telókba, de még az FE-kbe is a zoom kamera. Az A szériát nem is említve.
Iphone-okkal meg mindig is úgy voltam, hogy jó-jó, de azért az androidos konkurenciához képest túlárazott. Na mostanra elértünk oda, hogy az iphone nem lett túlárazott....
-
-
joey04
titán
Az itteni tesztben a sima 12-re írják hogy 300k körül kezd. Ebből kiindulva a pro brutálisan drága, mert még az is sok lenne 300-ért. szóval szerintem a többségnek nem lesz meglepi sajnos. hivatalos ár nélkül is kijelenthető, hogy teljesen félrementek az árazással és közel sem nagy siker ennyiért. ja és attól még ez is drága marad.
csak azért mert egy másik gyártó pofátlanul még magsabbra árazott, ez nem lesz olcsóbb.
-
mjani1172
addikt
Nem lesz meglepi.
Aki olvasgat, láthatja, hogy évről évre drágulnak.
Pár éve még elgondolkodtam azon hogy csúcs Xiaomi legyen,hiszen árban jó volt, bár voltak hibái. Most már csak a hibái maradtak.Egyre több embett látok, aki ennyi pénzért nem vesz tőlük semmit,inkápp Apple-t választ,jogosan.
Egy idő múlva nekik lesz meglepi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest