- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Ott az igazság
Nekem is ez lenne a következő lépés, sokkal többet hoz a konyhán mint holmi pártszáz MHz. Csak az árával nem vagyunk jópáran kibékülve.
Gyuri27: Tudom, lett volna alternativa, igazad van
Viszont ha most a nagygépemet fejleszteném 100% hogy AMD mellett tenném le a voksom, egy am3-as lap, és minden fejlesztés meg van oldva kb.4-5 évig.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
dízelracer #303 üzenetére
Hagyd, engem se értett meg egy-két ember hogy miért váltottam 925-röl i530-ra. Pedig én tényleg kedvelem az AMD-t. Viszont az Intelnél a foglalatok körüli kavarás talán egy kicsit az AMD malmára hajtja a vizet.
-
Sza_Sa
senior tag
Persze vehettem volna még vizesblokkot is, a hangsúly nem ezen van, hanem hogy ez a konfig ezzel a proci-igp párossal htpc-re jobb, de ezzel nagy titkot valószinüleg nem árultam el senkinek. Nem lett lassabb, közel sem melegszik annyira, ergo a fogyasztása is kevesebb, Nem variál vele az erősitőm, ráasásul itt hdmi-n minden hang átmegy, ami valljuk be az amd-nél nem igazán megy még.
Sajna a ház az 98 ezer JMF volt, de megérte
És bocs, az előző hsz.-ban a kell-t nem direkt irtam egy l-el, de egy gumibillentyüzeten irok mivel behalt a másik. -
Sza_Sa
senior tag
Nem akarok itt nagyon offolni de a proci rendesen alul volt feszelve amennyire lehetett, mag nem volt letiltva csak már a végén mikor eladtam, -1 el ment, melegedésben nagy különbség nem volt, fütött az ugy is. Az a szöveg meg a hsz.-od végén remélem nem nekem szólt, de ha mégis: ha nem ismered a történet egészét, nem kel okoskodni.
-
Sza_Sa
senior tag
Nem is a procit hibáztattam, hanem a lapon lévő igp-t. Csak mivel úgymond platformot kellett cserélnem és nekem nagyon fontos volt az integrált grafika, jelen esetben nem volt más választásom, a 925-ösnek menni kellett a háztól
Természetesen vele nem volt bajom de ahova én használtam, oda már akkor tudtam hogy sok lesz, de mint írtam, kifejezetten jó áron sikerült hozzájutni, azért esett akkor rá a választásom.
-
Sza_Sa
senior tag
Most végeztem a teszttel, grat. nagyon ott van. Saját tapasztalatból teljes mértékben alá tudom támasztani bizonyos részeit. Egy Ph. 925-öt cseréltem le egy i3 530-ra, amit talán sosem tettem volna meg, ha nincs egy háklis HD-s Yamaha RX-V1900-as erősitőm. Nem olyan régen összeraktam egy kifejezetten htpc-nek használt másodgépet, ahol fontos volt a megfelelő teljesítmény a fhd filmek miatt, de a melegedés és az ezzel együtt járó hang még lényegeseb volt. Mivel az első proci-lap vásárlása egy hirtelen jött nagyon jó ajánlat miatt lett kiválasztva, sokat nem gondolkodtam rajta, megvettem és azt hittem jól választottam. Ez volt a 925 egy Giga matx 785g-lappal. Na itt kezdődött a probléma, a fentebb emlegetett erősitő és a lap az istennek sem akart haverkodni egymással, a lap folyamatosan eldobálta a hangot hdmi-n, arra panaszkodva hogy hdmi-dvi kapcsolatot érzékel. Ilyenkor csak többszöri (akár 8-10) ujrainditás segitett rajta. Főtt is a fejem, mivel ha a tévével kötöttem össze ott minden oké volt, bár úgy sokáig nem volt összekötve. Viszont az erősítő- dvd felvevő meg már egy éve így üzemel, ott soha nem volt ilyen gondom. Mivel az erősitő nagyságrendekkel drágább volt mint a konfigom cserélendő része, ezért úgy döntöttem eladom és veszek egy core i3 530-at egy nagyon tuti MSI deszkával. Gondolom nem is kell mondanom hogy a választást nagyban megkönnyítette a ph, mivel akkor is egy nagyon jó tesztet kanyarított, ahol mit ad isten pont egy olyan procit eresztettek egymásnak mint az én akkori/mostani cuccom. És azt kell mondanom (kopp..kopp...kopp) nagyon jól váltottam. Ugyanabban a házban van/volt a két processzor, minden lényeges komponens ugyanaz maradt, igy teljes az összehasonlitási alapom. Míg 2-3 óra filmnézés után a phenom rendszernél a ház proci felőli oldala elérte a kb. 40-50 fokot, addig a core rendszernél szó szerint semmi hőmérsékletváltozás nem következik be. Természetesen ebből következik az, hogy zajban is sokkal jobba a i3, teljesitményben meg számomra nem mérhető a differencia És a lényeg: az Intel és az erősitőm megtalálta a közös nevezőt egymással
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged